Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

پیش بینی اکونومیست از تراز حساب جاری ایران

0
0

واحد اطلاعات اکونومیست در گزارش ماه فوریه 2013 خود کسری حساب جاری ایران در سال گذشته را 9 میلیارد دلار (منفی 1.8 درصد تولید ناخالص داخلی) برآورد و پیش‌بینی کرد این شاخص با دو میلیارد و 300 میلیون دلار کاهش در سال جاری به کسری حساب جاری شش میلیارد و 700 میلیون دلاری (منفی 1.2 درصد تولید ناخالص داخلی) برسد.

 

اکونومیست همچنین عنوان کرد در سال 93 کشور شاهد کسری حساب جاری چهار میلیارد و 600 میلیون دلاری خواهد بود.

 

این موسسه انتظار دارد در سال 94 دوباره تراز حساب جاری ایران بهبود پیدا کرده و در این سال برای ایران کسری حساب جاری یک میلیارد و 900 میلیون دلاری (منفی 0.3 درصد تولید ناخال داخلی) به ثبت برسد.

 

بر اساس این پیش‌بینی در سال 1395 کسری حساب جاری ایران تغییری نداشته اما در سال پس از آن با اندکی بهبود به یک میلیارد و 200 میلیون دلار خواهد رسید که منفی 0.1 درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود.

 


کاهش 1.45 درصدی قیمت سکه

0
0

یک کارشناس معاملات آتی با بیان اینکه با توجه به کاهش قیمت سکه، فاصله سررسید فروردین با بازار نقدی به ده هزار ریال رسید، گفت: سکه در سررسیدهای اردیبهشت و خرداد در آخرین روز معاملاتی«11 فروردین» با 17/1% و 45/1% کاهش معامله شد.

محمد حسن تسلیمی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه فاصله قیمتی سکه در بازار نقدی با سررسید فروردین ماه به صفر رسیده است، اظهار داشت: سررسید فروردین طی روزهای گذشته با روند نزولی متوالی به قیمت بازار نقدی رسید.

وی ادامه داد: هم‌اکنون سکه در بازار نقدی یک میلیون و 350 هزار تومان معامله می‌شود که این قیمت در سررسید فرودین در پایان معاملات آتی سکه نیز مشاهده شد به طوریکه هم‌اکنون فاصله قیمتی میان سررسید فروردین و بازار نقدی سکه وجود ندارد.

تسلیمی خاطرنشان کرد: پس از تعطیلات نیز با توجه به روندی که طی می شود، فروش بیش از تقاضا خواهد بود و تا قبل از مذاکرات آلماتی این روند ادامه خواهد داشت.

این کارشناس معاملات اتی سکه با تأکید بر اینکه بازگشت اونس جهانی طلا به کانال 1500 بر قیمت‌ها تأثیرگذار بود، گفت: همه عوامل مؤثر بر بازار هم‌اکنون شرایط نزولی را در بازار رقم زده‌اند.

وی ادامه داد: در آخرین روز معاملاتی سکه آتی، سررسیدهای اردیبهشت و خرداد به ترتیب با قیمت‌های یک میلیون و 375 هزار تومان و یک‌میلیون و 410 هزار تومان داد و ستد شد.

به گزارش فارس، سکه در سررسیدهای فروردین، اردیبهشت و خرداد در معاملات دهم فروردین ماه به ترتیب با قیمت‌های یک میلیون و 362 هزار تومان، یک میلیون و 393 هزار تومان و یک‌میلیون و 432 هزار تومان معامله شد که این قیمت‌ها در روز آتی هر کدام به ترتیب با  0.8، 1.17 و 1.45 درصد کاهش مواجه شد.

ترکیه و ایران تجارت طلا را از سر گرفتند

0
0

صادرات طلای ترکیه و ایران با وجود تحریم‌های شدید امریکا علیه تهران به خاطر برنامه انرژی هسته‌ای‌اش، در ماه فوریه از سر گرفته شده و در این ماه بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار طلای آنکارا در ازای گاز طبیعی مبادله شده است.

پریس‌ تی وی به نقل از رویترز نوشت: ترکیه پس از وقفه‌ای در ماه ژانویه، تقریبا ۱۲۰ میلیون دلار در ماه فوریه طلا به ایران صادر کرده است.

اطلاعات موسسه آمار ترکیه (TUIK) نشان می‌دهد که آنکارا در ماه ژانویه به خاطر این که بانک‌ها و تجار تحریم‌های ۶ فوریه امریکا علیه درآمدهای نفتی ایران را اجرا کردند هیچ طلایی به ایران نفروخته است.

امریکا و متحدان اروپایی‌اش براساس اتهامات بی‌اساس مبنی بر این که برنامه انرژی هسته‌ای ایران دارای ابعاد نظامی است تحریم‌های یک‌جانبه غیر قانونی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری امریکا در ۶ فوریه ۲۰۱۳ تحریم‌های جدیدی علیه درآمدهای نفتی ایران اعلام کرد. این تحریم‌ها مانع دستیابی ایران به درآمدهای ناشی از صادرات نفت خام می‌شوند.

یک تاجر طلا در استانبول که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: «به خاطر این تحریم‌ها کسی نمی‌خواهد تو جهات را به خود جلب کند شاید این، دلیل توقف صادرات به ایران در ماه ژانویه باشد.»

این تاجر طلای ترک افزود: «با این حال تجارت با ایران ادامه دارد؛ همیشه نقل و انتقالات وجود خواهد داشت.»

ظفر کاگلایان، وزیر اقتصاد ترکیه در ۴ ژانویه ۲۰۱۳ فشار اتحادیه اروپا بر آنکارا برای توقف مبادله طلا در ازای گاز با ایران را محکوم کرد و گفت که خواسته اتحادیه اروپا با «بی‌اعتنایی» روبرو خواهد شد.

تانر ییلدیز، وزیر منابع طبیعی و انرژی ترکیه نیز در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۲ گفت ترکیه به خرید گاز طبیعی از ایران بدون توجه به تحریم‌های اعمال شده امریکا علیه جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.

پور محمدی:حضرت آقا 10 اولویت برای ما تعریف کرد/ افراد دیگری به ائتلاف سه‌گانه اضافه می‌شوند

0
0
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در این گفت و گو رسما آمادگی اش را برای نامزد شدن در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اعلام کرد. او که دبیر سیاسی جامعه روحانیت مبارز نیز هست از دغدغه جامعتین درباره انتخابات سخن گفت و از ابتکار عملی خبر داد که در تعطیلات نوروزی با عنوان «ائتلاف اکثریت اصولگرایان» رونمایی شد.

گفت و گو با پورمحمدی از معضل های انتخابات که او در دوره مسئولیتش در وزارت کشور مطرح کرده بود آغاز شد و با مساله اصلاح طلبان خاتمه یافت

دو سال پیش بود که نامه‌ای نوشتید خدمت مقام معظم رهبری راجع به معضل انتخابات. آیا به نظر شما هنوز هم انتخابات معضل دارد؟
انتخابات یک نقطه امید و یک فرصت و یک امکان فوق‌العاده‌ای برای نظام است و خوشبختانه انتخابات و جریان آزاد انتخاب در کشور ما نقطه ثبات، تداوم و بالندگی نظام ما تا امروز بوده یعنی ظرفیتی که انتخابات برای نظام ما ایجاد کرده تا امروز، ‌این ظرفیت فوق‌العاده‌ است و البته این موقعیت دارای اشکالات جدی هم هست، این اشکالات هزینه انتخابات را برای ما زیاد کرده، هزینه فعالیت‌های سیاسی را زیاد کرده و ما با چالش‌ها و بعضاً‌ شرایط مخاطره‌آمیز هم روبرو می‌شویم؛ باید تلاش کنیم.
نمونه؟
من فکر می‌کنم وقتی در یک انتخابات ناچار هستید حجم زیادی از افراد را رد صلاحیت بکنید، چون یک شاخص‌هایی را تعریف نکردید به صورت دقیق که هر کسی به راحتی نتواند بیاید اسم بنویسد. شما مجال می‌دهید هر کسی اسم بنویسد و بعد شاکی می‌شوند که ردشان کردند. وقتی می‌خواهید یک شغل ساده پیدا کنید، باید از چند تا فیلتر بگذرید حتی اگر بخواهید یک مدیر ساده شوید، وقتی می‌خواهید نماینده بشوید، نمی‌خواهید مثلاً از یک مسیرهایی عبور کنید و تأیید صلاحیت بشوید؟حالا انتخابات ریاست جمهوری است، باید یک کشور را اداره کرد، یکهو هزار نفر می‌آیند اسم می‌نویسند، بعد اگر ده نفرشان را نگه داشتیم و بقیه را رد کردیم، می‌گویند آقا 99 درصد، نود و هشت یا نود و پنج درصد را رد کردند، این چه کشوری است که 95درصد کاندیداهایش را رد می‌کنند؟ حالا خودشان دو تا کاندید دارند، از فیلتر و قیف‌شان دو تا بیشتر بیرون نمی‌آید، مال ما ده تا شده، ما می‌شویم مثلاً یک انتخابات غیرآزاد و غیردموکراتیک که این‌ها چالش‌ها و هزینه‌های ماست. تخلفات و جرایم و مجازات انتخاباتی، بودجه انتخابات، تبلیغات در انتخابات، نحوه اخذ رأی و شمارش آرا، اینها مسائلی است که اساسی و جدی است... من بعد از انتخابات مجلس نامه‌‌ام را نوشتم.
مطلبی که شما می‌فرمایید، تصورش موجب تصدیقش است یعنی همه حرف‌هایش درست است پس چرا حداقل در این چهار سال برای این معضلی که دائماً در حال ایجاد هزینه برای نظام است، فکری نشد؟
ببینید! ما باید اول سیاست کلی‌مان را تامین بکنیم. سیاست کلی باید تهیه و ابلاغ شود و براساس آن قوانین انتخاباتی‌مان اصلاح شود. مجلس‌ها درگیر کارهای زیادی هستند، وقت انتخابات دو تا نکته و پیشنهاد در ذهن‌شان هست که می‌آورند در فضای انتخابات و مجلس دو تا مصوبه پشت سر می‌گذارند. یادتان هست صندوق‌های مقوایی لفافه پیچ که انگار از عهد بوق به کشور ما آمده بود؟! همه مانده بودند و هیچ کس جرأت نمی‌کرد دست بزند و اصلا نماد انتخابات ما بود! ما آمدیم به وزارت کشور و گفتیم این چه بساطی است راه انداختیم؟! بعد آمدم و سفارش دادیم و قالب تهیه کردیم و هنوز هم که هنوز است، صندوق‌هایی که ما 86 تولید کردیم دارد استفاده می‌شود و کارایی دارد و کم و بیش اگر کم هم باشد، قالب‌هایش موجود است و هرچند تا بخواهیم دوباره تولید می‌شود و انتخابات دارد برگزار می‌شود. برمی‌داشتیم پلمب می‌کردیم و مهر می‌زدیم، لاک می‌زدیم و بازی درمی‌آوردیم. در صورتی که مدل‌های جدید و ساده در دنیا آمده و دارد تولید می‌شود. امنیت اش هم خوب و بالاست. ساده درست می‌شود و ساده هم پاره می‌شود. همین‌ها مهم است و اصلاً چیز کمی نیست. ولی همین‌ها سبب می‌شود که ما قفل بکنیم یک جایی. یا مثلاً ثبت نام، حتماً باید در شناسنامه مهر بخورد. خب در این کشوری که شماره ملی داریم و به راحتی در تمام رایانه‌های کشور توزیع شده. هر کسی می‌تواند برود سریع کارت ملی‌اش را نشان بدهد و تعیین هویت می‌شود و می‌گویند این آدم کارتش جعلی نیست و سریع شناخته می‌شود. تا آمد و رأیش را هم انداخت، در رایانه ثبت می‌شود که این آدم رأی داده. دیگر در هیچ صندوقی نمی‌تواند رأی بدهد. تقلب‌ها که این آقا برود در سه، چهار تا صندوق رأی بدهد، تمام شد!
مقاومت‌ها برای چه است؟
ما اصلاً قفل کردیم در روش‌های سنتی. ترک عادت موجب مرض است. از قالب‌های سنتی بیرون نمی‌آییم. گاهی اوقات می‌گوییم یک وقت کامپیوتر قفل نکند از انتخابات بیاییم بیرون! آقا کسی هک نکند انتخابات مختل شود! کسی نیاید نرم‌افزاری دست‌کاری و تقلب کند. خب این حرف‌ها همه جا هست دیگر. ما با تکنولوژی کامپیوتر سوار هواپیما می‌شویم و جانمان را می‌سپریم به کامپیوتر، یا در اتاق عمل تمام تجهیزاتمان کامپیوتری است، تمام اعمال جراحی با سیستم‌های کامپیوتر و نرم‌افزارها کنترل می‌شود. یعنی جانمان دست کامپیوتر است اما زورمان می‌آید یک رأی‌گیری ساده را دست کامپیوتر بسپاریم و خیلی وقت‌ها ما کشور را به خاطر همین حرف‌ها جلوی پیشرفت‌ش را می‌گیریم و هزینه‌هایمان را زیاد می‌کنیم و دردسر برای خودمان درست می‌کنیم. مثلاً اگر در انتخابات 88 اگر همان کار رایانه‌ای که در سال 86 انجام دادیم یعنی فقط ثبت کد ملی، همین را ثبت کرده بودیم، کسی می‌توانست بگوید که رأی زیادی است؟ ما دونه دونه کد ملی هر آدم را داشتیم،‌ می‌گفتیم چند تا زیادی است؟ می‌گفتیم ثابت کن. من می‌گفتم 39 میلیون رأی‌دهنده داریم که آدرس و کد ملی هر 39 میلیون را دارم. روی هرکدام دست بگذاری پیدایش می‌کنم. آقای شما کی رأی دادید، می‌گوید من ساعت 9 و 20 دقیقه و 34 ثانیه در فلان صندوق رأی دادم؛ سریع از توی رایانه پیدایش می‌کردیم. کی همراهت بود و... همه چیز معلوم می‌شود. تمام. صدتا کد می‌آوردیم و کاملا ثابت می‌کردیم که تقلب نیست. من با 92 درصد کد ثبت رکورد کردم،‌ هر که گفت گفتم خلاف می‌گویی، من کد دارم، شماره ملی دارم، هرکس را دست بگذاری، آدمش را پیدا می‌کنم و می‌گویم رأی داده یا نداده. تمام. ما ساده‌سازی می‌کنیم. دنیا ساده‌سازی کرده و از ابزار استفاده‌های به خوبی استفاده کرده. 
مگر آن سیاست‌های کلی در مجمع تشخیص بحث نشد؟
این پیشنهاد رفت مجمع و بحث شد. مثلاً همین کمیسیون ملی انتخابات. هیات اجرایی انتخابات که تقریبا نزدیک به همین کمیسیون ملی انتخابات است شکل گرفت. فقط چهار سال هزینه‌اش را دادیم که تاخیر شد. حالا همان‌ها گفتند که آقا این خط القایی از بیرون است، فتنه است و... !
ولی همین‌ الان مجمع منتظر سیاست‌های کلی انتخابات از طرف رهبری است.
نه! ابلاغ شده، الان در کمیسیون مجمع بحث می‌شود و خود من هم دعوت می شوم و در آن کمیسیون شرکت می‌کنم.
یکی از موضوعاتی که حالا مجمع خیلی روی آن مانور نمی‌دهد بعد از آن داستان‌هایی که یکی دو سال پیش مطرح شد در مورد کمیسیون ملی انتخابات، همین است که الان مجمع دارد در مورد بحث سیاست‌های کلی انتخابات چراغ‌ خاموش حرکت می‌کند.
نه اتفاقاً حضرت آقا هم در دور جدید مجمع، ده تا اولویت برای مجمع تعیین کرد. یک اولویتش هم بحث انتخابات است و مجمع هم در دستور کار قرار داده که در نوبت است که در کمیسیونش عبور شده و الان در صحن مجمع است و باید بحث شود و دو تا بندش تصویب شده و ده بیست تا بند دیگرش باید تصویب شود واگر تصویب شود باید بیاید مجلس و یک بازنگری در انتخابات انجام خواهد شد و امیدوارم یک طرح جامع برای انتخابات تصویب شود.
الان دولت مانع به جمع‌بندی رسیدن این طرح شده؟
نه! در خود مجمع است و بعد از آن تحلیل‌ها و حرف‌ها و...
چون تحلیل‌ها بیشتر از طرف دولت اعلام می‌شد.
نه! دولت بود و خارج از دولت هم بود. تنها دولت نبود. حالا مجمع که منتظر کسی نمی‌ماند. خودش تصمیم گرفت و متوقف کرد.
حاج‌آقا شما از طیف اصولگرایان، کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری هستید. اتفاقی که الان دارد می‌افتد شبیه انتخابات 1384 و تفرق اصولگرایان نیست؟
این از همان مشکلاتی است که نظام انتخاباتی ما دارد. وقتی نظام باز است، به راحتی شما جلوی افراد را نمی‌توانید بگیرید که کاندید نشوند. فضای انتخاباتی شما چنین اقتضایی را دارد. ولی حالا بلوک‌ها باید تلاش کنند و مدیریت و هدایت بکنند. همیشه با خواهش و تمنا و تدبیر و جلسه و هشدار و ... است؛ این خیلی هزینه‌بر است. ما باید اگر می‌خواهیم نظام انتخاباتی‌مان در یک قالب‌های تعریف شده شکل بگیرد و این کانال‌ها به طور طبیعی و قانونمند هدایت کند به محدودیت کاندیداها، خب این خودش کمکی است به خواسته‌ای که ما داریم. ولی در این مقطع تلاش‌های خوبی شده خوشبختانه. ما در جامعه روحانیت به یک جمع‌بندی خوبی رسیدیم و یک مدل جامعی را طراحی کردیم و قرار شد مجمع اصولگرایان و حالا ما تلقی‌مان اکثریت است که خوشبختانه به زیر این چتر آمدند و یک تجمیع دومرحله‌ای است، یک ائتلاف دوپایه است، یکی از آن ائتلاف‌های فعلی است که ادامه می‌دهند به فعالیت‌شان و هرکدام خودشان کاندید نهایی‌شان را معرفی می‌کنند وقتی کاندید نهایی معرفی شد، در مرحله ثبت نام شرکت می‌کنند و پس از آن بسته به آرایش سیاسی و حضور کاندیداهای مختلف از جناح‌های مختلف و تایید شورای نگهبان آنجا اینکه آیا چند کاندیدا ادامه بدهند یا تبدیل به یک کاندیدا شود، آن را با داوری رئوس اصولگرایان انشاءالله تعیین می‌کنند. این نهایی شده و مورد قبول واقع شده و وارد فاز اجرایی شده.
مورد قبول کدام گروهها؟
یعنی همه فعالان. یعنی تمام ائتلاف‌هایی که الان فعالیت می کنند.
یعنی همه طوایف اصولگرایی یعنی ایثارگران، پیروان، پایداری و...؟
ما با این فعالان که کاندیدای اصلی‌شان وارد صحنه شده‌اند که الان دو تا ائتلاف شاخص شکل گرفته است. این دو تا ائتلاف و پایه اصلی همکاری‌شان...
یعنی این هفت نفر (یه سه‌تا یه چهارتا)
بله یا بیشتر، که به زودی اعلام می‌شود.
یعنی غیر از ائتلاف سه‌گانه جبهه پیروان یعنی آقای ولایتی، آقای حداد عادل و آقای قالیباف، فرد دیگری هم هست؟
افراد دیگری دارند به این ائتلاف‌ها اضافه می‌شوند.
یعنی به این ائتلاف‌ها،‌ و ائتلاف 2 + 1 دارد اضافه می‌شود؟
من می‌دانم به ائتلاف سه‌گانه دارد اضافه می‌شود، ولی صبر کنید در چند روز آینده جمع‌بندی خواهد شد.
به ائتلاف جبهه پیروان هم کسی اضافه می‌شود؟
صحبت‌هایی شده و به زودی اعلام می‌شود.
پس معنای فرمایش شما این است که قرار نیست اصولگرایان با کاندیداهای متعدد وارد عرصه شوند؟
نه، دارد هدایت می‌شود و ساماندهی شده است. برنامه‌ای که تا الان طراحی شده، برنامه خوبی است و مورد استقبال قرار گرفته و انشاءالله اصولگرایان در یک آرایش تعریف شده و منسجم شرکت خواهند کرد.
این برنامه توسط جامعه روحانیت و ‌جامعه مدرسین دنبال می شود؟
به هر حال جامعه روحانیت با مشاوره‌هایی که با جامعه مدرسین انجام می‌دهد، این خط‌ را دارد تعقیب می‌کند.
ولی آقای پورمحمدی، چه تضمینی وجود دارد که دقیقه 90 بعضی‌ها بیرون نزنند. کمااینکه در سال 84 هم این اتفاق افتاد. من از این جهت می‌گویم که تاریخ تکرار نشود.
الزامات قانونی ندارد. داریم تلاش می‌کنیم که این اتفاق بیفتد، امیدوارم موفق بشویم و بتوانیم حرکت‌مان را به نتیجه برسانیم.
جبهه پایداری هم در جریان این توافقات قرار دارد؟
دعوت می‌شود ولی در انتخابات مجلس این همکاری را نپذیرفتند. نمی‌دانیم که آیا این دفعه می‌پذیرند یا خیر.
دعوت شده یا می‌شود؟ در انتخابات مجلس هم همین را می‌گفتند. می‌گفتند به ما می‌گویند دعوت می‌شوید ولی ما را بازی نمی‌دهند.
نخیر! سهم هم گذاشتیم. جلساتی هم گذاشتیم. اولا هم اینکه جبهه پایداری کاندیدای خودش را هنوز معرفی نکرده است. برای انتخابات ریاست جمهوری باید کاندیدا معرفی شود یا به عنوان مستقل یا به عنوان گروهی.
الان سه نفر را به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح کردند.
خب خیلی‌ها می‌توانند مطرح باشند. اگر کسی گفت این کاندیدای ماست، آن موقع گفته خواهد شد که به این جمع دایره گسترده اصولگرایی می‌پیوندید یا نه. اگر آمدند در آن قالب و در آن مکانیزم، مورد حمایت واقع می‌شوند.
در جمع اصولگرایان کاندیدای منفرد هم داریم مثل آقای محسن رضایی، آقای حسن سبحانی، آقای فلاحیان. بالاخره این‌ها افرادی هستند که مطمئن نیستیم ضوابط جمع اصولگرایان را بپذیرند.
اگر می‌خواهند مورد حمایت اصولگرایان قرار بگیرند، باید در این قالب باشند. وگرنه هویت فردی پیدا می‌کنند.
پیش بینی‌تان این است که در نهایت چند نفر کاندیدا در انتخابات خواهند ماند؟
کمتر از ده نفر.
از اصلا‌ح‌طلب‌ها و اصولگرایان؟
کلاً، تلقی من این است.
با همین مکانیزم یا با آن مکانیزم رد صلاحیت؟
سر جمع می‌گویم. فکر می‌کنم سر جمع به این عددها برسیم.
چون در انتخابات این دوره،‌تعداد افراد شاخص بیشتر از دوره‌های قبل است.
خب ائتلاف‌ها خودش یک آرایش سیستمی دارند انجام می‌دهند. هر ائتلافی می‌گوید من یک خروجی دارم. این خودش کلی پالایش طبیعی درون‌تشکیلاتی است.
یعنی با این پیش بینی شما احتمالاً شورای نگهبان تعریفش از رجل سیاسی نسبت به دوره‌های دیگر یک مقدار ضیق‌تر است.
باید ببینیم که شورای نگهبان می‌خواهد چگونه عمل کند.
یعنی اگر شورای نگهبان به دنبال این باشد که انتخاباتی با تکثر کاندیدا مواجه نباشد، طبیعتاً باید این رجل سیاسی را یک مقدار ضیق‌تر بگیرد.
شورای نگهبان به تکثر فکر نمی‌کند به ضوابط و برداشت خودش از ضوابط فکر می‌کند و به هر حال در تجربه‌هایی که پیدا کرده، تعریف‌های متفاوتی را در اعضای محترم شورای نگهبان دیده می‌شود و وجود دارد. طبعاً این ذهنیت‌های جدید نوع اظهار نظر آنها را متفاوت از گذشته خواهد کرد.
شما فکر می‌کنید این مسیر برای کشور خوب است؟
به هر حال فکر می‌کنم بهتر از یک مسیر خیلی باز است. البته من معتقدم همه بار را نباید روی دوش شورای نگهبان گذاشت. چون بنا به پیشنهادی که در وزارت کشور بودم و لایحه جامع قوانین انتخابات را نوشتیم و بعد سیاست‌های کلی که به حضرت آقا و مجمع تشخیص پیشنهاد دادیم، معتقدم که بخش بزرگی از این پالایش‌ها باید در مکانیزم‌های قانونی قبل از شورای نگهبان اتفاق بیفتد، کسانی که به مرحله ثبت نام می‌رسند افرادی باشند که یک حداقل‌هایی را داشته باشند.
از قبیل همان امضاها و...
در کشورهای مختلف، مدل‌های مختلفی وجود دارد ولی ما باید از آن مکانیزم‌ها پیروی بکنیم.
آقای پورمحمدی! اینکه الان مطرح می‌شود دولت کاندیداهایی خواهد داشت و فعال در انتخابات شرکت خواهد کرد، به نظر شما از نوع مقولات القایی و جا انداختن است یا واقعاً تصور می‌کنید اصولگرایان یک رقیب جدی به نام دولت آقای احمدی‌نژاد را دارند؟
دولت ظرفیت بالایی دارد. اگر یک کاندیدایی داشته باشد که مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد، از توان و ظرفیتش می‌تواند خیلی استفاده کند و تاثیر گذار است.
به صورت مشخص شما فکر می‌کنید شورای نگهبان آقای مشایی را تایید صلاحیت بکند؟
خودشان می‌گویند صبر کنید تا جواب بدهیم. یعنی می‌گویند ما از قبل رد یا قبول کاندیدا را اعلام نمی‌کنیم. تلقی من با فضاهایی که تا حالا وجود داشته فکر نمی‌کنم تایید کند...
آنها استنباط‌شان این است که در آستانه انتخابات، این قصه به جایی می‌‌رسد که هزینه‌ها را زیاد خواهد کرد و آن وقت دیگر ناگزیر مصلحت‌هایی مجبورند تایید بکنند. شما فکر می‌کنید که ممکن است هزینه‌ای ایجاد شود و...
من امیدوارم که دیگر کشور قانون و منافع خودش را اینقدر تحت تاثیر مصلحت‌سنجی‌های القایی و مقطعی فدا نکند. ما باید از این مرحله عبور بکنیم. اگر چیزی خلاف قانون و منافع‌مان است دیگر اهرم و چماق مصلحت را نیاوریم بگذاریم سر راه تامین منافع کشور و سر راه اجرای قوانین. مصلحت بزرگ اجرای قانون و تامین منافع کشور است. هیچ مصلحتی از این بالاتر نیست. نباید این‌ها فدای چیز دیگر بشود و چیزهای دیگر باید فدای این مصالح بشود.
این ذهنیت شما در پیکره نظام هم هست برای چنین مقطعی؟
در حجم خوبی است. امیدواریم این غلبه و تعمیم پیدا کند در موضوعات مختلف. متاسفانه الان در خیلی از موضوعات همین نگاه‌های مصلحت‌اندیشانه ناقص و محدود مانع کسب منافع ملی و مانع اجرای قوانین شده است.
حالا فرض کنید این اتفاق افتاد و خروجی ائتلاف‌های مختلف، آقای مصطفی پورمحمدی بود برای کاندیدای ریاست جمهوری. شعار آقای پورمحمدی و برنامه اصلی‌شان برای انتخابات چیست؟
من اصلاً اعلام حضور کردم؟ شما اصلاً سوال نکردید.
هفته نامه متن نوشته که گفته می‌آید.
او گفته می‌آید. من چه گفتم؟
سوالم را عوض می‌کنم:‌آقای پورمحمدی! شما به طور جدی کاندیدای ریاست‌جمهوری هستید؟
بله. 
آقای پورمحمدی! شما جدی هستید برای حضور در انتخابات؟
بله.
چرا؟ چه خلأیی را در جامعه احساس می‌کنید که با حضور شما پر می‌شود.
خلأ اینکه ریاست‌جمهوری دارد تمام می‌شود. کلش خلأ است و باید پر بشود. مگر باید خالی بماند.
حالا شعارتان چیست؟
انشاءالله به وقتش در یک مصاحبه مطبوعاتی مفصل شعارها، برنامه‌‌ها و... را اعلام می‌کنم.
با توجه به تجربه‌های سیاسی شما در ادوار مختلف اینکه ما هنوز چهره‌محور هستیم، به نظر شما چیز خوبی است؟
نمی‌توانیم چهره را حذف کنیم و حتماً چهره محور است ولی کافی نیست. این را باید حل کنیم. به هر حال کسی که می‌خواهد عالی‌ترین مقام اجرایی کشور شود و پست‌های بالا را احراز بکند، باید مقبولیت اجتماعی داشته باشد، باید جذابیت داشته باشد، باید جامعه حس خوبی نسبت به او پیدا بکند و این چهره‌ها هستند که تعیین کننده هستند. یک آدم خیلی توانمند است اما جامعه از حرف زدن و تیپ و قیافه‌اش خوشش نمی‌آید، خب حق را باید به جامعه بدهیم که کس دیگری را انتخاب کند.
برای هر انتخاباتی به چهره احتیاج داریم. منتهی چهره با دو بال تشکل و برنامه باید بیاید که ما هر دفعه ما همین دو بال را کم داریم.
شما خوب است که همان‌ها را تکمیل کنید. البته ببینید چهره و هر کسی که می‌خواهد در این جایگاه قرار بگیرد، باید برنامه‌محور باشد. الزاماً برای همه چیز لازم نیست نقشه کامل داشته باشد چون خیلی از نقشه‌ها نقشه‌های تدوین شده است و او باید خوب اجرا بکند به خصوص رئیس‌جمهور باید خوب اجرا کند. برنامه نوشته شده است. او الان نمی‌تواند تغییرش بدهد مثلاً برنامه پنجم دوره پنج ساله را. او باید قدرت اجرایی خوبی داشته باشد. تا نوبتش بشود برنامه ارائه بدهد، یک برنامه قوی‌تری ارائه بدهد.
در هر دو دوره اخیر آقای خاتمی و احمدی‌نژاد دچارش شدیم بس که به چهره اصالت دادیم، هر دو تا چهره به جایی رسیدند و گفتند که ما اصلاً برنامه را قبول نداریم و تفکر دیگری داریم. طبیعتاً الان هم دوباره ممکن است این اتفاق بیفتد.
همین را بگذاریم به یک مبنای چالش اجتماعی و انتخاب بکنیم. یعنی بگوییم شما می‌خواهید بیایید در این قالب عمل کنید یا خارج از قالب. شما می‌خواهید در همین قوانین عمل کنید، نگویید فردا این قانون به من اجازه نمی دهد من وظایف خودم را انجام بدهم. اینجاش کج است، آنجایش راست است، مجلس قوانینش اینجوری است، نظام پارلمانی و...
در مقابل توجیه آقای احمدی‌نژاد که می‌گوید مردم به من رأی دادند پس باید برنامه های خودم را اجرا کنم چه می گویید؟
نه! حتماً این‌ نیست و این را ما باید اصلاح کنیم. این تفکر، تفکر غلطی است. مردم به فردی رأی می‌دهند که مورد اعتمادشان باشد. صادقانه با آنها صحبت بکند،‌ تمام ظرفیت‌هایش را بسیج کند برای خدمت به آنها، قدرت و توان رهبری یک تیم گسترده مدیریت را داشته باشد و برنامه‌محور و تخصص‌گرا باشد و آخر اینکه آنچه که وجود دارد و قانونی است و مصوب است به آن ملتزم باشد. نمی‌شود که مجلس یک چیز تصویب کند و من یک چیز دیگر عمل کنم و بگویم مردم به من رأی دادند و مردم من را قبول دارند. این تصور غلطی است، مردم به نماینده مجلس هم رأی دادند. به رئیس‌جمهور رأی می‌دهند تا مجری خوبی باشد به نماینده مجلس هم رأی می‌دهند تا قانونگذار خوبی باشد. به او می‌گویند خوب قانون تصویب کن و به او هم می‌گویند خوب اجرا کن! اگر کسی بگوید که من نظرم این نیست می‌گوییم مدل حکومتی ما این را می‌خواهد. شما خود را در این جایگاه قرار دادی و با این مبنا رأی گرفتی و با این مبنا وعده دادی. این‌ها را ما باید شفاف‌سازی کنیم. اگر رئیس‌جمهوری آمد و گفت من برنامه‌ای این تیپی دارم و این برنامه خلاف برنامه مصوب کشور است، شورای نگهبان باید صلاحیتش را رد کند. من اینقدر در این جهت رادیکالم. عملگرا و برنامه‌محورم. یعنی معتقدم اگر کسی آمد و گفت من یک برنامه متفاوتی از برنامه کشور دارم، از سیاست‌های کلی کشور دارم، از برنامه مصوب کشور دارم، از برنامه پنج ساله کشور دارم، این آدم باید رد صلاحیت شود.
شما می‌گویید طبق برنامه کشور باید کار شود. برنامه پنجم توسعه را دولت آقای احمدی‌نژاد تصویب کرد. اگر شما می‌گویید طبق آن برنامه باید کار کنم، پس باید همان تفکر دولت آقای احمدی‌نژاد را ادامه بدهید.
این تفکر دولت آقای احمدی‌نژاد نیست، تفکر نظام است؛ اشتباه نکنید! برنامه، تفکر یک شخص نیست، تفکر یک تیم نیست، ‌تفکر یک دولت نیست، تفکر نظام است. این اشتباه است. اصلاً کشور را غیربرنامه‌ای داریم اداره می‌کنیم. اصلاً تفکر انحرافی یعنی همین. این تفکر انحرافی خطرش برای کشور از هر انحرافی بیشتر است. حتی از انحراف‌هایی که ادعا می‌شود، این تفکر خطرناک‌تر است. مثلاً سیاست‌های کلی برنامه پنجم توسط مجمع تشخیص مصلحت تهیه شده و به رهبری پیشنهاد شده. مقام معظم رهبری آن سیاست‌ها را اصلاح، تصویب و ابلاغ فرمودند. آن سیاست‌ها رفته دولت، دولت براساس آن سیاست کلی برنامه پنجم نوشته، برنامه پنجم آمده مجلس، چکش‌کاری و تصویب شده، رفته شورای نگهبان تایید شده، بعضی‌هایش رد شده و آمده مجلس استرداد شده، رفته شورای نگهبان رد شده، مجلس استرداد کرده آمده رفته مجمع تشخیص، تایید و تصویب و ابلاغ شده، یک فرایند طولانی داشته و تمام نظام پای این آمده. حالا من رئیس‌جمهور یا 5 تا عضو کابینه بگوید ما قبول نداریم؟‌ما کی هستیم بگوییم قبول نداریم. این خطرناک است. انحراف بزرگ یعنی این. کشور را از هدف‌ها باز داشتن، کشور را در پیچ و خم‌های ادعاهای ناروا یا ادعاهای غیرمقبول از جهت نظامات تصمیم‌گیری کشور و نظامات تامینی کشور اداره کردن خطرناک است برای کشور.
نظرتان راجع به بحث دولت وحدت ملی یا دولت ائتلافی چیست؟ وقتی دولت وحدت ملی را یکی از چهره‌های نظام مطرح کرد عده‌ای در مقابلش موضع گرفتند که معنی‌اش این است که کشور از هم پاشیده است و او می‌خواهد وحدت ملی را مطرح کند. بعضی افراد هم دولت ائتلافی را مطرح می‌کنند که دولتی موفق است که بتواند سلیقه‌های مختلف را دور همدیگر جمع کند. شما فکر می‌کنید این کار در دولتی که احتمالاً شما تشکیل خواهید داد، امکان وقوع دارد؟
دولت شرکت سهامی، دولت کارآمدی نیست. دولت کارآمد باید یک تفکر روشن داشته باشد. یک تیم و کابینه همراه معتقد و جدی ولی این دولت کارآمدی‌اش زمانی است که قدرت جذب ایده‌های مختلف، نظرات مختلف و جذب کارشناسان مختلف از طیف‌های مختلف را داشته بشد. تیم دولت باید تیم منسجم و قوی و همفکر و همگرا باشد. ولی دولت مجموعه بعد از انقلاب خیلی گسترده است. شما کارشناسان و مدیران میانی برجسته نیاز دارید. صاحبنظران برجسته و ممتاز نیاز دارید. اینجا باید اجازه بدهید صاحبان فکرها و سلایق در این حوزه شرکت بکنند.
حتی مدیران میانی؟ یعنی پایین‌تر از وزرا.
بله مثلاً شما یک نفر را در نظر دارید که سلیقه‌اش با سلیقه سیاسی شما خوانا نیست ولی این تفکر صنعتی فوق‌العاده قوی دارد و صادق است، گرایش سیاسی‌اش را هم در تفکر صنعتی‌اش دخالت نمی‌دهد. به بانک می‌روید می‌بینید یک مدیر فوق‌العاده بانکی دارید با تخصصی بسیار بالا که گرایش سیاسی‌اش با شما چندان همخوان نیست. ولی ملتزم به این است که نظامات قانونی بانک را رعایت کند. باید از او دعوت کنید. این یعنی اینکه شما از همه ظرفیت‌ها خوب استفاده کردید. ولی در نفرات اصلی‌تان اگر شما شرکت سهامی راه بیندازید، قابلیت‌هایتان کاهش پیدا می‌کند.
*یکی از افرادی که به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح است، همشهری شما آقای هاشمی است. شما فکر می‌کنید احتمال حضور ایشان در انتخابات چقدر جدی است؟
منتفی به نظر می‌آید.
این دوره به غیر از شما، سه نفر دیگر که کرمانی هستند، اسمشان به عنوان کاندیداهای ریاست جمهوری مطرح است. آقای جهانگیری، آقای پورمحمدی، آقای هاشمی رفسنجانی و آقای باهنر. قرار است این دوره کرمانی‌ها مملکت را بگیرند؟
[با خنده] آن دوره‌ای که دست کرمانی‌ها بود، ضرر کردید؟! ببینید، به هر حال در شرایط مختلف آدم‌های متعددی از یک منطقه و استان پیدا می‌شوند و مطرح می‌شوند. حالا من کرمانی – قوی هستم.
هر وقت اسم آقای مصطفی پورمحمدی می‌آید، یک سابقه اطلاعاتی الحاق و الصاق می‌شود به آقای پورمحمدی. شما فکر می‌کنید حضور یک نیروی امنیتی عالیرتبه در سطح ریاست جمهوری یک فرصت است یا تهدید. ‌باید از آن استفاده کرد،‌ باید ترسید؟! چه استباطی باید کرد؟
ببینید! باید از توهمات و پیش‌داوری‌هایی که به صورت سنتی در ذهن ما غلبه کرده، فارغ بشویم. در کشورهای برجسته و تاثیرگذار دنیا آدم‌های توانمند اگر در دستگاه نظامی یا اطلاعاتی هستند، آن را یک امتیاز می‌دانند. آمریکا را مثال می‌زنم. بوش در سازمان سیا بوده، دیگران بودند، این‌ها هیچ‌کدام نکته منفی نبوده برایشان. رئیس‌جمهورهای آمریکا نظامی بودند یا افسر ارشد نظامی بودند.
حالا مزیت‌هایشان را هم بگویید.
نیرویی اگر فقط در اطلاعات بوده، ذهنش به یک حوزه بسته است. این شاید نتواند کشور را در همه ابعاد اداره کند ولی اگر نیرویی، اطلاعات را هم دیده، خب این خیلی مزیت و فوق‌العادگی دارد. یک حوزه مهم و تعیین‌کننده را آنجا هم از نزدیک بوده و دیده و سازوکارهایش را بلد است، هم می‌تواند به آن حوزه قوت ببخشد و هم جلوی آسیب‌ها و انحرافاتش را بگیرد. هرکسی بیاید، می‌گوید تو که در این حوزه تبحری نداری و بلد نیستی. اصلاً انتل‌جنس که می‌گویند یعنی هوش، یعنی توانایی عملیات ذهنی. ابتدا قابلیت‌های ذهنی را رشد می‌دهد و تقویت می‌کند. مثل بازی شطرنج می‌ماند که شما یکسره دارید بازی فکری می‌کنید، رقیب‌تان را که از این‌ور و از آن‌ور می‌آید، می‌پایید. ببینید از کجا ورود می‌کند و چه اهرمی را به خدمت می‌گیرد. خب من فکر می‌کنم در شرایطی مثل من که یک دوره هم در حوزه اطلاعاتی کار کردم، که البته من فعالیت اطلاعاتی‌ام کمتر بوده، من بیشتر در حوزه خارجی کار کردم که بیشتر فعالیت‌های دیپلماسی مردمی و غیررسمی و پنهان را اداره می‌کردم. بار دیپلماسی‌اش خیلی غلیظ‌تر بود و طبیعی هم هست تا بخش امنیتی کار. ولی خب این یک دید و اشرافی به مسائل به آدم می‌دهد. این یک نکته. الان مردم اگر می‌خواهند به مثل منی رأی بدهند، به کسی رأی می‌دهند که در رده‌های مختلف مدیریتی کشور نقش داشته و تاثیرگذار بوده، شناخته شده، خودش را نشان داده، شناسنامه‌ای در آن عرصه دارد، پرونده و کارنامه‌ای دارد. خب تنها به یک بخش که نیست. بیشتر این حرف‌ها را فکر می‌کنم به دلیل فضای رقابتی است. این رقیبان برای اینکه یکدیگر را از صحنه خارج کنند، هر کدام با یک تعبیر یا تعریفی می‌خواهند از میدان به در بکنند.
اشتباه من است یا درست عرض می‌کنم: در شرایط زمانی الان با مقایسه‌اش با سال 84 و 88 فضای انتخاباتی در جامعه و بین اقشار مردم به نظرم آنقدرها گرم نیست. شما فکر می‌کنید این درست است و اگر درست است،‌به نظر شما فرصت کافی برای گرم‌کردنش وجود دارد؟
یکی دو تا عواملی ایجاد شده که اینها سایه انداخته وگرنه فضای انتخاباتی در ایران دیر موتورش روشن می‌شود. طبق تجربه‌هایی قبلی. فضایی که سایه انداخته، فضای تحریم و فشارهای خارجی و مشکلات اقتصادی است که به مردم عارض شده. دغدغه امروز مردم بیشتر اینها هستند. بخواهی نخواهی این سایه سنگینی است که افتاده. نکته بعدی تنش‌هایی است که در لایه‌های حاکمیت و بین قوا و فعالان و مدیران اتفاق افتاده که آن سایه هم تاثیرگذار است در این فضا. این است که اگر مجرد از این سایه‌ها نگاه کنیم، نه فکر می‌کنم وجود دارد و منطقی است اما با آن سایه‌ها کمی کم‌رنگ شده. در کل هم ماشین موتور انتخابات دیر روشن می‌شود.
ولی معمولاً در دوره‌های قبل این‌طوری نبوده یعنی در دوره 84، 88، دوره آقای خاتمی که نگاه می‌کنیم، از دی و بهمن شروع می‌شد. حتی در 88 در این فصل همه گزینه‌ها مشخص بودند ولی الان هنوز این جمع‌بندی ...
نه 88 دور دوم اصلاً رئیس جمهور اصلاً عملیات انتخاباتی متفاوت است. چون رئیس‌جمهور مستقر برنده انتخابات به طوری طبیعی است. ولی 84 نه، ما در 84 هم همین حال و هوا را داشتیم. تا روزهای آخر درگیر این بودیم که در آن شورای هماهنگی انقلاب نفر نهایی‌مان کی هست، ائتلاف راه انداختیم، جلسه گذاشتیم و..
ولی چهار پنج گزینه اصلی و نهایی مشخص بودند ولی الان مشخص نیستند.
نه دیگر، الان دو تا ائتلاف شکل گرفته. اینکه بهتر است. یک قالبی پیدا کرده.
یعنی شما به جمع‌بندی امیدوارید؟ همه می‌گویند ما کنار نمی‌رویم.
نه، قرار گذاشتند که همین‌جور کنار نمی‌رویم. طبق آن فرمول و قاعده‌ای که قرار گذاشتیم کنار خواهیم رفت. به نفع کسی همین‌جوری کنار نمی‌رویم.
اگر بخواهیم آقایانی که الان نامزد هستند را دسته‌بندی‌ کنیم، عده‌ای هستند که معتقد به کار حرفه‌ای و کار رسمی سیاسی هستند که مشخص است هویت‌هایشان. مثلاً آقای ولایتی آدمی نیست که زیر بازی بزند. یک عده هستند که بازی‌خراب‌کن هستند که هویت آنها هم مشخص است؛ تجربه مجلس نشان داد که جبهه پایداری در این دسته قرار می‌گیرند. یک عده هم هستند که می‌گویند الا و لابد من، که هویت اینها هم معلوم است و آقای رضایی هم در این دسته قرار می‌گیرد. اصولگراها با یک سه‌گانه‌ای مواجه هستند که به هر حال باید راه‌حلی برای آن داشته باشند و اگر نداشته باشند، به هر حال به نتیجه‌ای نخواهند رسید. داستان انتخابات مجلس هم نشان داد که با همه ریش‌سفیدی و به همه بزرگی که فردی مثل آیت‌الله مهدوی کنی کردند، باز هم جریان اصیل اصولگرایی به حاشیه رانده شد.
البته نتیجه انتخابات مجلس این نیست. الان آرای مجلس، بلوک‌بندی مجلس و فراکسیون‌های مجلس حکایت از این می‌کند که همان جریان مورد قبول اکثریت مجلس و هیات رئیسه مجلس را در اختیار دارد. به هر حال در اختیار دارد. کارهای سیاسی که ساده نیست، پیچ دارد، فرمول‌های مختلف دارد ولی عملیات شده و موفق هم شده.
ولی نقطه مطلوب نیست.
به هر حال ما با چالش‌های جدید روبرو شدیم. قبول دارم. اما در انتخابات ریاست جمهوری اولاً صحنه محدودتر است. بازی در آن کمی راحت‌تر از بازی مجلس است.
یعنی شما می‌توانید در جامعتین با فردی آقای رضایی وارد دیالوگ برای راضی‌ کردن او شوید؛ برای نشکستن رأی اصولگراها؟
نکته این است که ما اگر بتوانیم اکثریت غالبی ایجاد کنیم، باید سایه‌مان را اینقدر سنگین کنیم که کسانی که خارج از آن قاعده بازی می‌کنند، قدرت بازی به هم زنی در حد قابل توجه نداشته باشند. داریم عملیات می‌‌کنیم به اینجا برسیم.
الان این آقایانی که به عنوان بازیگر فعال هستند، آن ائتلاف سه‌گانه آقای ولایتی و دو نفر بزرگوار دیگر، از این طرف جبهه پیروان و از طرفی آقایانی که تک‌تک در حال فعالیتند، به این تن خواهند داد؟
خب قرار است تن بدهند.
این امیدواری شماست؟!
خوشبین هستیم. قول دادند همراهی ‌کنند و به نتیجه هم خوشبینیم. گفتم الزامات قانونی که نداریم، فرمول‌های ما اینهاست.
بعضی از صاحب‌نظران سیاسی از یک فتنه محتمل‌الوقوع در انتخابات 92 خبر می‌دهند. فکر می‌کنید با توجه به شامه اطلاعاتی که شما دارید، این موضوع بیشتر واقعی است یا اینکه نه، یک احتمالی برای اینکه دفع ضرر محتمل باشد، گفته می‌شود. ضمن اینکه مطرح کردن این موضوع واقعاً امنیتی کردن فضای انتخابات کمک نمی‌کند؟
من حس سیاسی دارم و با مشرب سیاسی صحبت می‌کنم. حالا با مشرب اخبار اطلاعاتی، دوستانی که در این حوزه هستند باید جواب شما را بدهند. من با حس سیاسی‌ام فکر می‌کنم که امکان بروز آن شرایط 88 خیلی متصور نیست. تنها نقطه‌ای که می‌تواند شرایط ما را متحد بکند، مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است. حالا با تدابیری که صورت گرفته و هماهنگی‌ها و فشارهایی که وارد می‌شود، امیدوارم که به شرایط مخاطره‌آمیزی نینجامد. یعنی حس می‌کنم تا دو سه ماه آینده این فضا قابل مدیریت است که آن بستر فتنه‌ها ایجاد نشود ولی حوزه‌ای که انسان فکر می‌کند می‌تواند بستر فتنه باشد،‌ همین حرف‌هاست.
در شطرنجی که شما ترسیم کردید، نشان دادید که اصولگرایان برای آینده فکر کرده‌اند. برای ائتلاف‌های دیگر و این حرف‌‌ها. جای اصلاح‌طلب‌ها را در این صفحه شطرنج کجا می‌بینید؟ آیا فکر می‌کنید آنها رقیب جدی برای شما هستند یا در همان اولین حرکت‌ها مات می‌شوند.
نه رقیب واقعی هستند و ما هم امیدواریم که وارد این بازی طبق قواعد تعریف شده بشوند و به صورت یک رقیب جدی عمل بکنند.
احتمال موفقیت رقبای اصلاح‌طلب را زیاد می‌دانید یا کم.
ما تمام تلاش‌مان را برای پیروزی خودمان انجام می‌دهیم.
نه، همین که شما آنها را جدی می‌گیرید معنی اش این است که خودتان هم جدی هستید.
بله، آنها را جدی می‌گیریم و تلاش می‌کنیم پیروز شویم.
چون در مورد آقای هاشمی گفتید تصور نمی‌کنید ایشان در انتخابات حضور پیدا کنند. فکر می‌کنید آقای خاتمی حاضر شود؟ صرف نظر از اینکه شورای نگهبان چه نظری دارد.
بله، حضور ایشان را من قوی نمی‌دانم. البته تلقی من از آقای هاشمی این است که ایشان شرکت نمی‌کند. نسبت به ایشان حسم خیلی قوی‌تر است و طبق مسائل عرف ظاهری فکر می‌کنم ایشان شرکت نمی‌کند..
*پیش‌بینی نمی‌کنید که چهره نوظهوری در میان اصلاح طلب ها ظاهر شود و اقبال عمومی به طرفش جلب شود؟
نه، من چنین تحلیلی ندارم.
*یعنی یک آدمی مثل خاتمی از کتابخانه ملی...
ببینید! آقای خاتمی از کتابخانه ملی درنیامد.
وزیر ارشاد بود. سابقه مشخصی داشت ولی به نسبت دیگر آقایان ناشناس بود..
آقای خاتمی 11 سال وزیر ارشاد بوده، داماد خانواده امام است و یعنی با آنجا ارتباط دارد. پدرش و خودش، سیادش، روحانی بودنش، خیلی مزایا داشت. این مزایا را نباید دست‌کم گرفت. به راحتی این مزایا تولید نمی‌شود. بستری می‌خواهد. البته آنها چهره‌های قوی و خوبی دارند که می‌توانند به صورت یک عنصر و کاندیدای جدی مطرح شوند. باید رویش کار کنند و انسجام و وحدت رویش ایجاد بشود و این کارها باید صورت بگیرد.
آقای پورمحمدی! خیلی از چهره‌هایی که خیلی برایشان زحمت کشیده شده در این 4 سال گلایه‌های زیادی را در عیان و خفا مطرح کرده و می‌کنند. طرفین دعوا هم می گویند یا باید از ما عذرخواهی بشود و یا باید توبه کنید! این وسط فردی مثل آقای عسگراولادی که در 4، 5 ماه اخیر تز خودش را مطرح کرد که فتنه‌گرها اینها نیستند؛ اینها فتنه‌زده و مفتون‌اند. حضرتعالی قائل به این تعبیر آقای عسگراولادی هستید؟ قائل به این خط‌کشی هستید یا نه؟ یا همه آنهایی که در سال 88 از طیف اصلاح‌طلب‌ها در وقایع نقش‌آفرینی داشتند، سکوت کردند، همراهی کردند با موضوعاتی که پیش آمد را در رده بندی دشمنان جمهوری اسلامی قرار می‌دهید؟
حتما سطوح مختلفی دارند. نمی‌شود همه را واجد یک درجه دانست. خود حضرت آقا فرمودند که جمعیت بزرگی هستند که آمدند رأی بدهند، آمدند در همین قالب نظام حرکت کنند. یک عده هم بودند که خارج از قاعده بازی کردند. ما الزام نباید بکنیم که فقط از یک کانال می‌شود عبور کرد برای اینکه بشود در جامعه زندگی کرد و حضور داشت. ما یک اصولی را باید تعیین کنیم که هر کس با هر شکلی بتواند به این اصول پایبندی خودش را نشان بدهد، از نظر ما باید قابل قبول باشد. در این کشور نظام و اسلام و رهبری و امام و قانون اساسی و قوانین عادی شاخص‌ها و اصول ماست. هرکس به این اصول پایبندی نشان بدهد و ملتزم باشد، باید مورد حمایت واقع شود. حالا نسبت به فلان حادثه هم موضع نگیرد. آنها که جزو اصول دین نیست که باید نسبت به هر حادثه‌ای اعلام موضع بکند. شاید حالا سبک و نظر من را قبول ندارد، برداشت متفاوتی نسبت به یک موضوع یا حادثه‌ای دارد. ما نمی‌توانیم روی یک موضوع تمرکز بدهیم. این را می‌توانیم بگوییم و باید هم بگوییم که نسبت به نفوذ و وابستگی به دشمن موضع داری یا نداری؟ از این جهت فکر می‌کنم نظام هم بنایش بر این است که یک مبانی تعریف‌شده داشته باشد و یک کادر باز برای پذیرش افراد، گروه‌ها، جناح‌ها،‌ چهره‌ها در فضای سیاسی خودش. ما هم باید این فضا را تقویت کنیم.

اعلام نامزد نهایی جبهه پایداری روز شنبه

0
0

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از اعلام نظر نهایی این جبهه از سوی دبیر کل آن در یک کنفرانس خبری خبر داد و گفت: نظر نهایی جبهه معطوف به دیدار با آیت‌الله مصباح است.


حجت‌الاسلام حسین جلالی عضو شورای مرکزی جبهه پایدای در گفت‌وگو با فارس با اشاره به دیدار فردای این جبهه با آیت‌الله مصباح اظهار داشت: زمان اعلام نامزد نهایی عصر فردا پس از دیدار مشخص می‌شود.

وی افزود: ممکن است روز شنبه حجت‌الاسلام آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری طی یک کنفرانس خبری نظر نهایی جبهه را اعلام کند که این معطوف به دیدار با آیت‌الله مصباح است. 

همچنین متقی‌فر دیگر عضو جبهه پایداری از دیدار با نامزد نهایی جبهه پایداری بعد از جلسه 14 فروردین با آیت‌الله مصباح خبر داده و گفته بود پس از گرفتن نظر فقهای جبهه، کاندیدای قطعی را اعلام می‌کنیم.

احمدی نژاد به اورژانس رفت

0
0

رییس جمهور همزمان با روز طبیعت با حضور در مرکز اطلاعات و ستاد فرماندهی کل اورژانس تهران بزرگ، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این مرکز، در جریان روند خدمات‌رسانی آن قرار گرفت.

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری دکتر محمود احمدی‌نژاد پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) به صورت سرزده در مرکز و ستاد فرماندهی اطلاعات اورژانس تهران بزرگ حضور یافت و با مسئولین این مرکز گفتگو کرد و در جریان روند خدمات‌ و امدادرسانی‌های صورت گرفته از سوی اورژانس قرار گرفت.

مسئولین مرکز اطلاعات و ستاد فرماندهی کل اورژانس تهران در جریان این بازدید توضیحات و گزارشاتی در خصوص روند امدادرسانی و خدمات به مردم بویژه مسافران نوروزی را به رییس جمهور ارائه کردند.

رییس جمهور همچنین با برتن کردن لباس مخصوص اورژانس 115 ضمن بازدید از بخش‌های مختلف اورژانس تهران از جمله بخش ارتباطات و منطقه مرکز اورژانس، از نزدیک با کارکنان این مرکز گفتگو کرده و به آنان خداقوت گفت.

مرکز اطلاعات و ستاد فرماندهی کل اورژانس تهران بزرگ دارای 141 پایگاه است، همچنین این مرکز یک پایگاه امداد هوایی با هلی‌کوپترهای مجهز داراست که روزانه به طور متوسط 1500 مأموریت اورژانسی پیش‌بیمارستانی انجام می‌دهند.

تامین اجتماعی زیر سایه مرتضوی+جدول

0
0

درواقع هرچه که بخواهیم از تامین اجتماعی در سال 91 بنویسیم، باید از سعید مرتضوی بنویسیم؛ بزرگترین بنگاه اقتصادی ایران در سال گذشته زیر سایه مرتضوی و حاشیه هایش بود. حواشی که از روزهای پایانی سال 90 شروع شد و تا جلسه جنجالی استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در میانه بهمن 91 ادامه یافت. شاید موضوع این گزارش به جای "تامین اجتماعی در سالی که گذشت" باید باشد "مرتضوی در سالی که گذشت".

فروردین و بهمن، پرحاشیه ترین ماه ها برای تامین اجتماعی بودند.

در جدول زیر مهمترین حواشی تامین اجتماعی در سال گذشته و برخی از خبرهای آن آمده است. ناگفته پیداست که در جدول به خبرهای مربوط به تامین اجتماعی و حاشیه های حضور مرتضوی در آن پرداخته شده است و خبرهای مربوط به دادگاه اتهامات مرتضوی در رابطه با پرونده کهریزک دراین جدول نیامده.

 

تاریخعنوانتوضیح
27 اسفند 90سعید مرتضوی مدیرعامل تامین اجتماعی شدپس از دو هفته شایعه، در آخرین روزهای کاری سال 90 در مراسمی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جمعی از مسئولان این وزارتخانه و نمایندگان جامعه کارگری، برگزار شد، سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل جدید صندوق تأمین اجتماعی معرفی شد. این در حالی است که از میانه های اسفند و با شایع شدن مدیرعاملی مرتضوی در تامین اجتماعی، 12نماینده مجلس نسبت به تصمیم رئیس جمهور، به او تذکر دادند و خواستند تا به دلیل عدم تجربه و تخصص مرتضوی در این زمینه و پرونده مرتضوی در موضوع کهریزک، پست جدیدی را به وی اعطا نکند. حتی تهدید به استیضاح وزیر کار هم در این تذکر وجود داشت. 
28 اسفند 90درخواست استیضاح وزیر کار به خاطر انتصاب مرتضوی تحویل هیات رئیسه مجلس شد

نماینده های مجلس که پیش از این تهدید کرده بودند درصورت انتصاب مرتضوی، 15 فروردین 91 وزیر کار را استیضاح می کنند، در روز آخر سال، درخواست استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی را به هیات رییسه رساندند.

محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس این خبر را داد. او گفت: در پی انتصاب مرتضوی برخی از نماینده های مجلس خواستار استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند. استیضاح شیخ الاسلامی به صورت غیر رسمی تحویل هیئت رئیسه مجلس شد. در اولین فرصت زمانی که مجلس باز شود استیضاح اعلام وصول می شود.

و این شروع ماجرای یک ساله حواشی مرتضوی و تامین اجتماعی بود.

5 فروردین 91مرتضوی خودش برودرئیس کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی: مرتضوی در قوه قضاییه یک پرونده دارد و این کار سبب می شود تا سازمان تامین اجتماعی پس از این تبدیل به یک مکان سیاسی شود چون از آنجا که تکلیف نهایی پرونده مرتضوی مشخص نیست، بنابراین این انتصاب نیاز به تامل بیشتری داشت تا نتیجه آن به طور قطعی مشخص شود. مهمتر اینکه ایشان سابقه مدیریتی در این زمینه ندارند و سازمان تامین اجتماعی که یک سازمان مهم اقتصادی است را به حاشیه می کشاند. چرا با توجه به سوابق و ابهامات و سوالاتی که وجود دارد، شیخ الاسلامی به این انتصاب اقدام کرده است؟
15 فروردین 9120 نماینده استیضاح را امضا کردندمجلس در اولین روز کاری خود در سال جدید روز پرکاری را گذراند و اظهار نظرها درباره انتصاب مرتضوی به عنوان مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داشت. 
16 فروردین 91مرتضوی در جلسه معارفه خود در مجلس حاضر نشدرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس مراسم معارفه مرتضوی را در دستور کار نخستین جلسه کمیسیون در سال 91 گذاشته بود اما با انصراف مرتضوی این مراسم به وقت دیگری موکول شد.
19 فروردین 91تلاش مرتضوی برای فرار شیخ الاسلامی از استیضاحمرتضوی در اولین گام حضور در تامین اجتماعی، سراغ پاشنه آشیل بزرگترین سازمان اقتصادی ایران رفت؛ مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی از پرداخت تمام بدهی های تامین اجتماعی در دو هفته خبر داد. تلاشی برای نشان دادن انتصاب درست او بر مسند بزرگترین سازمان اقتصادی ایران.
22 فروردین 91دولت، یک شبه 35 هزار میلیارد تومان به مرتضوی داد

- بدهی 35 هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تأمین اجتماعی در قالب سهام شرکت‌ها، بانک‌ها و هتل‌ها پرداخت شد. در سال 89 بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی 25 هزار میلیارد تومان بود که در سال 90 به 35 هزار میلیارد تومان رسید. در این راستا دولت بدهی خود به تأمین اجتماعی را تا سال 90 تسویه کرد. اما پرداخت تمام بدهی های دولت به تامین اجتماعی، کمتر از یک هفته مانده به استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه، معنی غیر از حمایت قوی و کامل دولت از مرتضوی نداشت. پیش از این هم مرتضوی اعلام کرده بود تا دو هفته همه بدهی های تامین اجتماعی را تسویه می کند. این درحالی است که حداقل همه مدیران تامین اجتماعی در 8 سال گذشته توان گرفتن بدهی هایشان از دولت را نداشتند.

- دومین حمایت تمام قد دولت از مرتضوی؛ بدهی هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی به مراکز درمانی را دولت می دهد.

23 فروردین 91تلاش دولت برای جلوگیری از استیضاح وزیر کارمحمود احمدی​بیغش: اگر استیضاح وزیر کار از سوی مجلس پیگیری می​شود و برای انجام وظایف نمایندگی است، پس چرا یکی دونفر از نمایندگان میانه​دار شده​اند و مذاکره می​کنند؟ چه کسی گفته که آن یکی دو نفر، نماینده کل مجلس هستند و می​توانند برای استیضاح تصمیم بگیرند؟ این رویکرد سبب شده تا استیضاح وزیر کار از سوی مجلس تلقی نشود و متعلق به یک جناح خاص به نظر برسد، اگر یک جناح خاص می​خواهد وزیر را استیضاح کند، چرا باید به نام مجلس تمام شود.
24فروردین 91مرتضوی از تامین اجتماعی کناره گیری نمی کند مشاور فرهنگی و اطلاع‌ رسانی صندوق تأمین اجتماعی: جلسات بین سعید مرتضوی، مدیرعامل جدید صندوق تامین اجتماعی و علیرضا زاکانی نماینده از طراحان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جلسه حل اختلاف و ایجاد تفاهم بود. این جلسات با محوریت احمد توکلی، یکی از امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور مرور موارد اختلافی بین زاکانی و مرتضوی برگزار شد.
25 فروردین 91روایت مرتضوی از مذاکراتش با دو تن از استیضاح‌کنندگانمرتضوی: اگر بنده و آقای زاکانی و آقای توکلی و همچنین مجلس و دولت و قوه قضاییه "ید واحد" بوده و همیار هم باشیم، می‌توانیم یک باری را به منزل برسانیم. آرزو دارم اگر من با هر کسی اختلاف دارم، آنقدر این جلسات ادامه داشته باشد که ذره‌ای از این اختلافات باقی نماند. امیدوارم اگر هر کدام از نمایندگان مجلس ذهنیتی درباره من دارد، بتوانم جلسات متعدد با آنها داشته باشم که اگر سوءتفاهمی وجود دارد، آنرا رفع کنم. ‌امیدوارم ‌موضوع استیضاح وزیر به ‌خیر و خوشی تمام شود تا این وزیر فرزانه بتواند در خدمت دولت و نظام ادامه فعالیت دهد.
27 فروردین 91قول شرف مرتضوی و منتفی شدن استعفا

- رئیس پیشین سازمان تامین اجتماعی: احمدی نژاد نظرش این بود که تامین اجتماعی جمع شود.

- نایب رئیس هیأت مدیره شستا: بدهی 35 هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، این موضوع اشتباه عنوان شده است و صحت ندارد. تنها مبلغی بابت مطالبات داروخانه ها و بیمارستانها که رقم آن کمتر از دو هزار میلیارد تومان است،در هفته گذشته پرداخت شده.

- با وعده استعفای مرتضوی، استیضاح وزیر کار منتفی شد: احمد توکلی در نظقی درباره منتفی شدن استیضاح گفت: چون شخصا از استیضاح کنندگان بودم نمی​خواستم این حکمیت را بپذیرم. اما بالاخره پذیرفتم. پس از 14 ساعت به این نتیجه برکناری رسیدیم و رایم به عنوان قاضی تمکین مبنی بر کناره گیری، به طرفین اعلام شد. اما تا امروز این مساله را اعلام نکردم تا چالشی ایجاد نشود.
توکلی سپس از تماس​های مرتضوی با حدادعادل در روز گذشته و دیدار با وی خبر داد که طی آن مرتضوی اعلام کرده که رای حکمیت مجلس را می​پذیرد و استعفا می دهد و حتی تا ساعت 11 شب دیشب نیز چندین بار با او تماس گرفته و گفته است که بر سر حرف خود هست و قطعا استعفا می​دهد. مرتضوی با حدادعادل دست شرف داد که استعفا می دهد و از نظرش بر نمی​گردد به تامین اجتماعی هم نمی رود مگر برای استعفا

- معاون پارلمانی رییس‌جمهور: دولت هیچ‌‌گونه صحبت و تعهدی برای استعفای مرتضوی از ریاست صندوق تامین اجتماعی به نمایندگان نداشته است. رییس‌جمهور براساس دستور کار جلسه علنی مجلس که استیضاح را در دستور داشت با معاون اول و تعدادی از وزرا به مجلس آمد و تا ورودی مجلس داخل شد که به ایشان اطلاع داده شد انصراف نمایندگان استیضاح کننده از استیضاح شیخ‌الاسلامی قرائت شده است. پس از منتفی شدن استیضاح با انصراف نمایندگان رییس‌جمهور از مجلس برگشت در حالی که آماده بود در برنامه استیضاح شرکت کند و پاسخگوی نمایندگان در این رابطه باشد.

- روایت توکلی از حکمیتش میان زاکانی و مرتضوی 

- مرتضوی دیدار با توکلی را تکذیب کرد: بنده تلاش کردم دروغگویی ها خاتمه یابد

- شهادت زاکانی از استعفاهای مکتوب مرتضوی: مرتضوی به ما گفت قول شرف می​دهم که اگراستعفایم پذیرفته شود یا نشود، دیگر به سازمان تامین اجتماعی نخواهم رفت. 

- پرویز سروری: سعید مرتضوی مصلحت خود و نظام را در نظر دارد، اگر مرتضوی به سازمان تأمین اجتماعی باز‌گردد، استیضاح‌کنندگان بار دیگر موتور استیضاح را روشن می‌کنند

28 فروردین 91مرتضوی استعفا نداد

- علی اکبر جوانفکر در سرمقاله ای در روزنامه ایران مدعی شد مرتضوی استعفا نداده و به دفتر کار خود در سازمان بازگشته است. همچنین اعلام شد که وی به دستور شخص محمود احمدی نژاد، به کار بازگشته است.

- دفتر حدادعادل: مرتضوی در تصمیم خود مبنی بر استعفا مصمم و به تعهد خود به دکتر حدادعادل پایند است.

- مطهری: مرتضوی دوستان ما را در مجلس خام کرد و به هدفش رسید

4اردیبهشت 91مرتضوی در تامین اجتماعی می ماندعضو کمیسیون اجتماعی: در جلسه وزیر کار و تامین اجتماعی با اعضای کمیسیون اجتماعی، یکی از نمایندگان از وزیر کار خواست که به صراحت اعلام کند که آیا مرتضوی در تامین اجتماعی ‌می‌ماند و به فعالیت خودادامه می‌دهد یا اینکه از این سازمان رفتنی است‌ و ایشان اعلام کردند که مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی ماندنی خواهد بود.
9 اردیبهشت 91احمدی نژاد: برخی به چه حقی درباره منابع تامین اجتماعی قانون می‌نویسند؟محمود احمدی‌نژاد در مراسم تجلیل از کارگران و واحدهای نمونه کشوری: ما با دوستان بحثی داشتیم و گفتیم شما به چه حقی درباره منابع تامین اجتماعی قانون می‌نویسید؟ منابع تامین اجتماعی برای کارگران است. این منابع برای این است که سه موضوع بهداشت و درمان، بیکاری و حقوق بازنشستگی را تامین کند. می‌نشینید برای خودتان تصمیم می‌گیرید و آنها که باید کنترل کنند، به راحتی از این موضوع عبور می‌کنند. چرا به این راحتی از این موضوع عبور می‌کنید؟ حق ندارید؛ بنده نیز حق ندارم برای منابع تامین اجتماعی تصمیم بگیرم. البته سازمان تامین اجتماعی نیز باید از منابع به خوبی نگهداری کند، این ثروت نباید راکد باشد، بلکه باید سوددهی داشته باشد. این سازمان درست نشده که عده‌ای مدیر شوند و حقوق‌های آنچنانی و دو، سه تا ماشین و ... داشته باشند.
13 اردیبهشت 91 دیوان مرتضوی را عزل می کندعلی مطهری: نصب مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی از نظر قانون دیوان عدالت اداری تخلف محسوب می‌شود، چرا که او یک قاضی است که از خدمت معلق شده است و نمی‌تواند در سمت دولتی منصوب شود، اکنون دوستان استیضاح‌کننده در انتظار حکم دیوان عدالت اداری به عزل مرتضوی هستند. براساس این قانون سمت پیشین مرتضوی نیز غیرقانونی بوده است.
21 اردیبهشت 91داستان مرتضوی و تامین اجتماعی به مجلس نهم کشیده می شودجمعی از استیضاح کنندگان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه ای خطاب به مردم ایران اعلام کردند با توجه به پیگیری حکم غیر قانونی مرتضوی در دیوان عدالت اداری منتظر رسیدگی به این حکم خواهند بود و در صورت به سرانجام نرسیدن این پرونده استیضاح را در مجلس نهم به جریان خواهند انداخت.
25 اردیبهشت 91

- ترفند مرتضوی برای عمل به قول شرف

- شکایت مرتضوی از توکلی و دو رسانه داخلی

-  به رغم قول شرفی که مرتضوی به حدادعادل داده بود، او نه تنها به تأمین اجتماعی رفت بلکه گزارش عملکرد مدیریت 40 روزه خود بر این سازمان را تشریح کرد! البته شنیده‌ها حاکی است که او برای آنکه پایبندی‌اش را به این قول نشان دهد، دستور داده، یک میز کار در اتاق دیگری برایش بگذارند.

- مرتضوی: خداوند سبحان را شاهد می‌گیرم که «قول شرف» را نه در جلسه با جناب آقای حدادعادل و نه در جلسه با آقای توکلی به کار نبرده‌ام 

وکیل سعید مرتضوی اعلام کرد که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از احمد توکلی به خاطر نشر اکاذیب شکایت کرده است.

26 اردیبهشت 91 پاسخ حداد عادل به مرتضوی

- هر قولی 'قول شرف' است، چه کلمه 'شرف' به دنبال قول بیاید و چه نیاید

- حداد عادل به نقل از مرتضوی: چون رئیس‌جمهور استعفای مرا نپذیرفته و فرد دیگری به جای من انتخاب نشده است، روزانه هفتاد نفر از کارمندان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی بازنشسته می‌شوند و اگر من احکام آنها را امضا نکنم از حیث دریافت مستمری ماهانه از سازمان دچار مشکل می‌شوند.

- شیخ الاسلامی: انتشار خبری مبنی بر برکناری اعضای هیات مدیره تامین اجتماعی کذب محض است. من از جزئیات جلسات مرتضوی با نمایندگان خبر ندارم و تمایلی هم ندارم که درباره این موضوع اظهارنظر کنم.

5 خرداد 91مطهری و توکلی درباره انتصاب مرتضوی شکایت کردندرئیس دیوان عدالت اداری گفت: رسیدگی به شکایت تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره انتصاب سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی آغاز شد.
17 خرداد 91از افزایش حقوق بازنشسته ها خبری نیست مدیر عامل کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی گفت: تا دولت میزان افزایش حقوق کارکنان خود را اعلام نکند از افزایش مستمری بازنشستگان هیچ خبری نیست.
18 خرداد 91 بازنشسته ها منتظر افزایش حقوق 20 درصدیعضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: انتظار داریم امسال حقوق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی تا 20 درصد افزایش یابد. در سال‌های گذشته افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بین شش تا 10 درصد بود که هیچ همخوانی با قانون و نرخ تورم نداشت.
25 خرداد 91مرتضوی وعده داد: حقوق بازنشستگان ۱۰۰ هزار تومان زیاد می شودمدیرعامل صندوق تأمین اجتماعی گفت: از ابتدای سال‌91 به مجموع حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران مبلغ 100هزار تومان افزوده می شود. این افزایش حقوق از هفته تأمین‌اجتماعی در نیمه دوم تیرماه پرداخت می شود. امیدواریم با تکمیل برنامه‌های تحولی شرکت جدید تا پایان سال بتوانیم به حقوق و دریافتی بازنشستگان و مستمری‌بگیران مبلغ 200 هزار تومان اضافه کنیم.
4 تیر 91رئیس دیوان عدالت اداری: حکم مرتضوی به زودی صادر می شود محمدجعفر منتظری در مورد پرونده سعید مرتضوی گفت: این پرونده در کمیسیون تخصصی دیوان قرار دارد. در مورد این پرونده باید اینگونه بگویم که جابجایی ها و نصب و انتصابات در حوزه دیوان عدالت نیست ولی چون در انتصاب این آقا ضوابط و مقررات مندرج در سازمان تامین اجتماعی لحاظ نشده به دیوان شکایت شده و اگر کمیسیون تخصصی تشخیص دهد قابل طرح در هیئت عمومی است تصمیم لازم گرفته می شود.
24 تیر 91 سرانجام حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۸ درصد زیاد شدرئیس کانون بازنشستگان صندوق تأمین اجتماعی: آنطور که مسئولان اعلام کردند علاوه بر ماهی 100 هزار تومان که قبلا قول آن داده شده بود، حقوق بازنشستگان 18 درصد افزایش می یابد. مسئولان اعلام کردند از مرداد این افزایش انجام و به حساب آنها واریز می شود.
25 تیر 91طرح دوباره استیضاح وزیر کار به دلیل ابقای مرتضویعوض حیدرپور: بعد از تعطیلات مجلس موضوع استیضاح وزیر کار در دستور کار نمایندگان قرار خواهد گرفت و نمایندگانی که در مجلس هشتم پیگیر این مسئله بودند مجددا این طرح را اعلام خواهند کرد.
3 مرداد 91مرتضوی: همسان سازی حقوق بازنشستگان در انتظار اقدام دولتمدیرعامل صندوق تامین اجتماعی با اعلام اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان کشوری و لشگری گفت: این امر اکنون در مرحله بازرسی و کارشناسی است و پس از پایان این مرحله و تامین اعتبار از سوی دولت، به مرحله اجرا درمی‌آید
9 مرداد 91دیوان حکم مرتضوی را لغو کردعلی‌اکبر بختیاری مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری: پرونده سعید مرتضوی درباره شکایت تعدادی از نمایندگان از انتصاب وی در مدیریت سازمان تأمین اجتماعی صبح امروز در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بررسی شد و در نهایت رأی به ابطال این انتصاب دادند. با این رأی به دلیل اینکه انتصاب وی مغایر قوانین بوده است، این انتصاب ملغی شده و این فرد دیگر هیچ سمتی در تأمین اجتماعی ندارد.
11 مرداد 91

- اگر وزیر کار مرتضوی را عزل نکند، خودش عزل می​شود

 - رای دیوان فاقد وجاهت قانونی است
- اگر مرتضوی از تامین اجتماعی نرود، چه می شود؟

- احمد توکلی درباره ابطال حکم سعید مرتضوی از سوی دیوان عدالت اداری گفت: با توجه به اینکه خود هیات به صلاحیت برای ورود به این موضوع رای داد، شکایت نمایندگان در این رابطه را وارد دانست. از این رو این استدلال که هیات عمومی حق ورود به موضوع را نداشت، از نظر حقوقی نابجا است. اگر پس از تاریخ ابلاغ رای هیات عمومی، وزیر کار مرتضوی را عزل نکند، خود وزیر نیز در معرض عزل قرار می گیرد

- معاون اول رئیس جمهور: با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی یک موسسه انتفاعی عمومی است حکم هیئت دیوان عدالت اداری در این خصوص نافذ نیست آقای مرتضوی به فعالیت خود در تامین اجتماعی ادامه خواهد داد.

- محمد اصلانی وکیل سعید مرتضوی: رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر غیرقانونی بودن انتصاب موکلم به ریاست سازمان تامین اجتماعی با استناد به قانون دیوان عدالت اداری و قانون مدیریت خدمات کشوری فاقد وجاهت قانونی است.

- ماده 45 قانون دیوان عدالت اداری: هرگاه پس از انتشار رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در روزنامه رسمی کشور، مسئولان ذیربط از اجرای آن استنکاف نمایند به تقاضای ذی‌نفع یا رئیس دیوان و با حکم یکی از شعب دیوان، مستنکف به انفصال موقت از خدمات دولتی از سه ماه تا یک سال و یا پرداخت جزاء نقدی از یک میلیون (1.000.000) ریال تا پنجاه میلیون (50.000.000) ریال و جبران خسارت وارده محکوم می‌شود.

16 مرداد 91

- پاسخ به نظر معاون اول احمدی نژاد درباره عزل مرتضوی

- صندوق تامین اجتماعی دوباره سازمان شد

- الهیار ملک شاهی: دولتی یا غیر دولتی بودن سازمان تامین اجتماعی از حکم دیوان عدالت قابل استنباط است. بنابراین اگر تامین اجتماعی را سازمان دولتی بدانیم، این امر می تواند در حوزه صلاحیت دیوان باشد. اگر غیر دولتی است چگونه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رئیس آن را منصوب می کند؟ بنابراین اگر مامورین دولتی شامل رئیس جمهور، وزیر و... خارج از حوزه اختیارات خود درباره کسی که حق ندارند او را منصوب کنند اقدامی کنند، این امر قابل بررسی است.

- رئیس دیوان عدالت اداری: مرتضوی از حکم تمکین نکند؛پیگرد قانونی می شود. دوستانه یادآوری می‌کنیم که آقایان وارد عرصه تقابل با رای قضائی نشوند. هیچ راهی جز اجرای این حکم نیست و طی این دو روز هر نوع تصرف فرد محکوم، تصرفات غیرقانونی خواهد بود و طبق قانون مجازات اسلامی قابل تعقیب کیفری است.

- رای برکناری مرتضوی به وزیر رفاه ابلاغ شد.

- هیات دولت ابلاغ کرد: شرایط جدید مدیرعامل تامین اجتماعی: مطابق مصوبه جدید هیات دولت صندوق تامین اجتماعی به سازمان تبدیل می شود. شرایط جدید انتصاب مدیر عامل سازمان شامل؛ داشتن مدرک تحصیلی حداقل کار‌شناسی ارشد و داشتن پنج سال سابقه کار تخصصی در امور مدیریتی یا اقتصادی یا مالی یا حسابداری یا انفورماتیک و گروه پزشکی است. هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تایید شورایعالی رفاه و تامین اجتماعی و به استناد ماده (17) قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی ـ مصوب 1383 ـ با اصلاح اساسنامه صندوق تامین اجتماعی موافقت کرد 

- تغییر اساسنامه ربطی به اجرای رای ندارد.

23 مرداد 91- استفاده از اصل۸۵ و ۱۳۸ برای برکناری مرتضوی

- سعید مرتضوی در جمع بدرقه کنندگان رئیس​جمهور برای سفر به عربستان

- تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه به رئیس مجلس ضمن اعتراض به اقدام اخیر دولت در اصلاح اساسنامه صندوق تامین اجتماعی و تغییر نام آن خواستار بررسی مغایرت قانونی و لغو این مصوبه شدند.

- اگرچه دستگاه قضا حکم به انفصال از خدمت سعید مرتضوی داده است اما او همچنان بر مسند خود در سازمان تامین اجتماعی تکیه زده و از نزدیکان به رئیس​جمهور است. 

13 شهریور 91 وزیر کار و رفاه باید مرتضوی را برکنار کنددادستان کل کشور: دیوان عدالت حکم انتصاب مرتضوی را لغو کرد و وزیر هم باید کار خود را انجام دهد ولی من الان از اقدام وزیر خبر ندارم.
26 شهریور 91حکم مدیرعاملی مرتضوی لغو شد، اما او در تامین اجتماعی ماند

- مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دیوان عدالت اداری: رای دیوان عدالت اداری درباره مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با لغو ابلاغ او از سوی وزیر و هئیت امنا اجرایی شده و دیگر مشکلی در این رابطه وجود ندارد.

- اساسنامه سازمان تامین اجتماعی در روزهای آخر مرداد ماه تغییر کرد این صندوق دوباره سازمان شد و مرتضوی هم به عنوان ناظر سازمان یرگزیده شد. اما با ابطال حکم مدیر عاملی او از صندوق تامین اجتماعی آب از آب تکان نخورد و البته حکم دیوان هم اجرا شد.

- رئیس دیوان عدالت اداری: آن چیزی که ما در هیئت عمومی رسیدگی کردیم و ارسال شد، مربوط به مصوبه شورا و ابلاغ وزیر برای این فرد (سعید مرتضوی) بود که هم مصوبه لغو شد و هم ابلاغ وزیر ابطال شد. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری را اجرا و نتیجه را برای ما ارسال کرد.
تغییر اساسنامه تأمین اجتماعی از سوی دولت و تبدیل آن از صندوق به سازمان بحث دیگری است که دولت مصوبه‌ای گذرانده و تأمین اجتماعی را از «صندوق» به «سازمان» تبدیل کرد و شرایط مربوط را تغییر داد.

27 شهریور 91حکم مرتضوی اجرا شدهمحسنی اژه ای: حکمی که دیوان عدالت اداری صادر کرده بود بر اساس گفته‌ها اجرا شده اما صورت مسئله به گونه‌ای دیگر تغییر کرد و با تغییر اساسنامه به خودی خود صورت مسئله حل شد.
28 شهریور 91تشکر ۱۱۸ نماینده از رئیس‌جمهور برای ابقای مرتضوی

- بیش از 118 نماینده مجلس شورای اسلامی با رایزنی های مدیر کل امور مجلس سازمان تامین اجتماعی نامه قدردانی و تشکر از رئیس جمهور برای تبدیل صندوق تامین اجتماعی به سازمان و ابقای مرتضوی در پست ریاست این سازمان را امضا کرده اند.

- رییس کمیسیون اجتماعی: از رییس جمهور تشکر کردیم چون مرتضوی مدیر با عرضه ای است. 

- احمد توکلی: ما از پیگیری پرونده مرتضوی دست نخواهیم کشید، اما نمایندگانی که نامه تشکرآمیز به رئیس‌جمهور را امضا کرده‌اند، اسامی خود را منتشر کنند تا مردم مواضعشان را بهتر بشناسند.

29 شهریور 91

- لاریجانی: مجلس باید با تامین اجتماعی که چنین خبطی کرده برخورد کند

- به نفع بازنشسته هاست که مرتضوی در تامین اجتماعی بماند.

- دوستان خودشان توجه کنند این نوع جمع آوری امضا و اینکه چند نفر از یک دستگاه بیایندو برای اینگونه نامه ها امضا جمع کنند کار درستی نیست. مجلس باید در مسائل مهم بین المللی و داخلی کشور اظهار نظر کند. ظاهرا همانگونه که شنیدم برخی از آقایان گفتند اصلا این نامه تحت عنوان دیگری نوشته و امضا گرفته شده است، این کارها نادرست است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پی تذکر احمد توکلی نماینده تهران در همین رابطه گفت: مجلس باید با این دستگاه که چنین خبطی کرده برخورد کند. 

- رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی: بازنشستگان صدرصد از عملکرد مرتضوی رضایت دارند. هر سال افزایش حقوق بازنشستگان منوط به تصویب دولت بود و ماده 96 که باید متناسب با تورم حقوق بازنشستگان افزایش یابد اجرا نمی شد. تلاش ما هم فایده ای نداشت و درخواست ما که باید این موضوع تحت نظارت دولت باشد نه دخالت راه به جایی نمی برد، اما آقای مرتضوی توانستند برای اولین بار این کار را انجام دهند. به نفع بازنشسته ها هم هست که آقای مرتضوی در تامین اجتماعی بماند.

30 شهریور 91

- مرتضوی مدیرعامل 'شستا' را تغییر داد

- مرتضوی تنها قاضی ای بود که در مقابل جریان انحرافی اصلاح طلبان ایستادگی کرد

- مرتضوی: حقوق بازنشسته ها حداقل ۷۰۰ هزار تومان می شود

- در حکمی از سوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی محمدرضا حیدری به سمت مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی منصوب شد.

- روح الله حسینیان: زمانی که مقام معظم رهبری در مصلی تهران سخنرانی کرد، آقای مرتضوی تنها قاضی ای بود که در مقابل جریان انحرافی اصلاح طلبان ایستادگی کرد. وی در زمان فتنه سال 1388 و انتخابات ریاست جمهوری در مقابل جریان فتنه ایستادگی کرد. سزاورار نیست که نیروهای انقلاب به دست نیروهای خود تخریب شوند.

- مرتضوی: افزایش حداقل حقوق بازنشستگان تا 700 هزار تومان از برنامه‌های سازمان تامین اجتماعی است. این افزایش باید با پشتیبانی شستا هرچه زودتر انجام شود تا کسانی که حداقل‌های قانونی پرداخت بیمه و سنوات را در سازمان تأمین اجتماعی داشته‌اند حقوق و مزایای آنها کمتر از 700 هزار تومان نباشد.

2 مهر 91تلاش ناکام جبهه پایداری در محدود کردن اختیارات هیات رییسه مجلسبه دنبال تصمیم هیات رییسه مجلس مبنی بر اینکه بیانیه‌ها و نامه‌های امضا شده توسط نمایندگان قبل از آنکه در صحن قرائت شود باید به تایید هیات رییسه برسد، دوفوریت استفساریه‌ای در مخالفت با این تصمیم از سوی تعدادی از نمایندگان ارائه شد. در میان امضا کنندگان این طرح اسامی چهره‌های شاخص جبهه پایداری نیز به چشم می‌خورد. اما این تلاش ناکام ماند.
5 مهر 91اگر حقوق مستمری بگیران ۷۰۰ هزار تومان شود، همه باید جشن پیروزی برای تامین اجتماعی بگیرنددبیر شورای عالی تامین اجتماعی: طبق ماده 96 تامین اجتماعی بر اساس تورم حقوق بازنشستگان افزایش می یابد. اگراکنون این کار انجام شود باعث خوشحالی مستری بگیران می شود چون کار بزرگی است. البته همه اینها بستگی به دریافت بدهی 35 هزار میلیارد تومانی دارد.اگر واقعا این رقم به سازمان داده شود این حقوق استمرار دارد و قابل افزایش هم هست.اگر چنین نباشد حقوق 700 هزار تومان مقطعی است و در آینده اثر معکوس دارد.
10 مهر 91

- شکایت مرتضوی از چند نماینده مجلس و برخی رسانه ها

- مرتضوی: دولت در اولین فرصت بدهی اش را می دهد

- رئیس سازمان تامین اجتماعی از برخی نمایندگان مجلس و رسانه هایی که برکناری وی از ریاست این سازمان را دنبال می کردند شکایت کرد.

- سعید مرتضوی: هنوز همه دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخته نشده است، در جستجوی شرکت‌هایی هستیم که در طرح خصوصی سازی امکان واگذاری آنها وجود داشته باشد تا در اولین فرصت تمام دیون 35 هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی که در مصوبه هیات دولت نیز به تصویب رسیده است، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود

25 مهر 91بررسی مجدد ریاست «مرتضوی» بر تامین اجتماعی رییس دیوان عدالت اداری از ورود مجلس شورای اسلامی به موضوع بررسی قانونی بودن ریاست سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی خبر داد: قطعا قانون در این مساله دور زده شده است و مجلس هم در خصوص تطبیق مصوبات دولت با قانون ورود پیدا کرده است. ما منتظریم ببینیم که هیات تطبیق مجلس و رییس آن چه تصمیمی می‌گیرند. 
28 مهر 91دولت چرا به خاطر مرتضوی، اساسنامه تامین اجتماعی را تغییر داد چالش های مدیریت سعید مرتضوی در تامین احتماعی که میان دولت و مجلس بوجود آمد، در نهایت موجب شد تامین اجتماعی از صندوق به سازمان بدل شود. 
7 آبان 91 نیمی از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی حداقل حقوق را دریافت می‌کنند مدیرکل امور فنی مستمری‌ سازمان تامین اجتماعی: یک میلیون و 730 هزار پرونده مستمری در سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، نیمی از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی حداقل حقوق را دریافت می‌کنند.
10 آبان 91مرتضوی تکذیب کرد: سن بازنشستگی زیاد نمی شود - شایعه افزایش سن بازنشستگی به 65 سال، درحالی از بدنه سازمان تامین اجتماعی به گوش رسید که با توجه به وضعیت موجود، افزایش سن امید به زندگی و تعداد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی، تقریبا محتمل به نظر می رسید و البته هنوز هم محتمل است. با این حال سعید مرتضوی چنین چیزی را رد کرد. او گفت: برخی کارشناسان مطالبی را در سطح رسانه های مطرح کردند که غیرواقعی است چرا که ما اصلا دنبال افزایش سن بازنشستگی نیستیم و سازمان هیچ تغییری را در این مورد در دستور کار خود قرار نداده است، بلکه درمورد مشاغل سخت و زیان آور، حتی در جهت کاهش سن بازنشستگی، مقرراتی را در دست تدوین داریم.
17 آبان 91مرتضوی چرا توانست از دولت ۳۵ هزار میلیارد تومان بگیرد، اما بقیه نتوانستند؟ پرویز کاظمی، وزیر رفاه دولت نهم در گفت و گویی با خبرآنلاین، دلایل موفق بودن مرتضوی در گرفتن 35 هزار میلیارد تومان طلب تامین اجتماعی از دولت را به نوع حمایت های دولت از او مرتبط دانست: مثلا من مدیریت فلان جا را دارم. دوست شفیقم را می گذارم برای مدیریت یک زیرمجموعه اش، هوای او را هم دارم.
27 آبان 91همسر سعید مرتضوی مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان تامین‌ اجتماعی شد

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، طی حکمی دکتر هما فلاح را به سمت مدیرکل آموزش و پژوهش منصوب کرد. دکتر هما فلاح همسر سعید مرتضوی است.

28 آبان 91توضیحات تامین اجتماعی در مورد «حکم مدیر کلی مرتضوی برای همسرش»سرکار خانم دکتر فلاح از سال 1376 به استخدام رسمی سازمان تأمین اجتماعی در آمده و در طول 15 سال گذشته مسئولیت‌های مختلفی در این سازمان بر عهده داشته‌اند که از آن جمله می‌توان به ریاست درمانگاه‌های 21 و 22 تأمین اجتماعی تهران در سال 1376، مسئول و کارشناس ارشد اداره کلینیک تأمین اجتماعی استان تهران در سال 1384، ریاست امور پزشکان استان تهران در سال 1386 و همچنین ریاست بیمارستان شریعت رضوی تأمین اجتماعی تهران تاکنون اشاره کرد.
13 آذر 91ثبت نام از بازنشستگان برای وام 1.5 میلیونیسازمان صندوق تامین اجتماعی از سال قبل اعلام کرد که امسال به بازنشستگان وام ضروری تعلق می گیرد. میزان وام ضروری یک میلیون و 500 هزار تومان اعلام شد و کارمزد آن 4 درصد بود. میزان حقوق بازنشستگی، سالهای بازنشستگی و سن متقاضی از جمله امتیازهایی است که برای بازنشستگان متقاضی وام در نظر گرفته شد.
2 دی 91 افزایش 100 هزار تومانی حقوق؛ سال 92وعده افزایش 100 هزار تومانی حقوق که از ابتدای مدیریت مرتضوی بارها مطرح شد، تا پایان یال 91 هم به نتیجه نرسید. البته مرتضوی وعده سال 92 را داد. او گفت: در صورتی که با وجود افزایش 18 درصدی، میزان افزایش حقوق به 100 هزار تومان نرسد، مستمری این بازنشستگان حداقل 100 هزار تومان افزایش می‌یابد و از ابتدای فروردین 92 اجرا می‌شود. 
3 دی 91تذکر به وزیر درباره مرتضوی 8 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکر کتبی به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از وی خواستند از ادامه تصدی غیرقانونی سعید مرتضوی به عنوان مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی به دلیل مغایرت با قانون جلوگیری کند و درصورت عدم برکناری وی از ابزار های قانونی دیگر استفاده خواهند کرد.
5 دی 91مرتضوی نرود، شیخ الاسلامی استیضاح می شودعلی مطهری گفت: رییس مجلس مصوبه تغییر ماهیت صندوق تامین اجتماعی را باطل اعلام کرد و بر این اساس آقای مرتضوی رییس قانونی سازمان تامین اجتماعی نیست و هرگونه دخل و تصرف وی در این سازمان یک عمل مجرمانه است. در حال حاضر چیزی به عنوان سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد. ما صندوق تامین اجتماعی داریم که وزیر باید فرد دیگری را برای آن منصوب کند. ما منتظریم ببینیم آیا دولت در این رابطه به وظیفه قانونی خود عمل می‌کند یا نه و اگر به وظیفه خود عمل نکرد من شخصا تصمیم به استیضاح وزیر کار دارم.
18 دی 91 سال 92 همسان سازی حقوقها رعایت می شودهمسان سازی حقوق هم در سال 91 اجرا نشد و به سال 92 موکول شد. رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی دراین باره گفت: هزار و 563 میلیارد تومان برای اجرای این قانون در بند 39 قانون بودجه سال 88 در نظر گرفته شده بود که همین برای هماهنگ سازی حقوق بازنشستگان کافی است. از ابتدای سال آینده این قانون اجرایی می شود. 
25 دی 91

- حضور مرتضوی در تامین اجتماعی غیرقانونی است

- حکم مدیر عاملی مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی هم ابطال شد

- حسین مظفر معاون نظارت مجلس شورای اسلامی غیرقانونی بودن ادامه مسئولیت سعید مرتضوی در مدیریت تأمین اجتماعی را به طور رسمی به عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام کرد.

- مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دیوان عدالت اداری: با رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ابلاغ سعید مرتضوی مبنی برای تصدی مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی ابطال شد.

26 دی 91

- مستندات غیرقانونی بودن مرتضوی 

- وزیر رفاه: بودجه اضافی برای افزایش حقوق بازنشستگان نداریم

- رییس دیوان عدالت اداری:  تبصره یک ماده 17 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مصوب 21 اردیبهشت 1383 شرط عضویت در کلیه سطوح ارکان صندوق ها و نهادهای دولتی و عمومی فعال در قلمروهای بیمه ای ، حمایتی و امدادی از جمله مدیرعامل داشتن مدرک حداقل کارشناسی ارشد با 5 سال سابقه کار تخصصی در یکی از رشته های مدیریت، حسابداری، بیمه، مالی، اقتصادی، انفورماتیک و گروه پزشکی است. نظر به اینکه اولا انجام کار تخصصی در رشته های مصرح در قانون ملازم با داشتن مدرک تحصیلی رشته های یاد شده است و آقای سعید مرتضوی از این حیث فاقد شرط مقرر در قانون است.

- شیخ الاسلامی وعده مرتضوی برای افزایش 100 هزار تومانی حقوق بازنشسته ها را رد کرد: در سال جاری مستمری مددجویان افزایش یافته است و همچنین افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی نیز بر اساس تشخیص سازمان تامین اجتماعی و دولت افزایش 18 درصدی داشته است. در سال آینده نیز همین روال طی می‌شود، چون منبع اضافی برای این امر تزریق نشده است.

27 دی 91

- با برکناری مرتضوی همسان سازی حقوق بازنشستگان معلق می ماند

- رای دیوان عدالت درباره مرتضوی قطعی است

- رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی: در مدتی که آقای مرتضوی رئیس سازمان بودند جلسات فراوانی برگزار شد و سرانجام ایشان متقاعد شد که باید طبق مصوبه مجلس حقوق بازنشتگان همسان شود. قطعا با تغییر مدیر جدید این طرح هم معلق می ماند و باز هم نمی دانیم که آیا مدیر جدید این طرح را می پذیرد یا نه؟
- مدیر کل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری: ماده 34 قانون دیوان عدالت اداری تصریح دارد به اینکه آرای دیوان پس از ابلاغ، فورا باید اجرا شود. آرای دیوان عدالت اداری در این مورد قطعی است.
2 بهمن 91

- وزیر رفاه قول داده مرتضوی را برکنار کند

- اژه ای: مرتضوی برکنار می شود

- تامین اجتماعی نباید صندوق شود

- عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضایی مجلس: پس از اعلام رای دیوان عدالت اداری در خصوص ابطال حکم مدیرعاملی سعید مرتضوی از سازمان تامین اجتماعی ، همکاران پارلمانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلساتی که با برخی نمایندگان مجلس دادشتند به قول آقای شیخ الاسلام اعلام کردند جانشین سعید مرتضوی تا سه شنبه (3بهمن) مشخص می شود.

- دادستان کل کشور: وقتی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص (برکناری مرتضوی) سئوال شد اعلام کردند بر اساس قانون عمل می کنند که امیدواریم همانگونه باشد اما اگر اقدامی خلاف قانون انجام شود موضوع مجرای خاص خودش را طی خواهد کرد. امیدوارم در این زمینه مطابق قانون عمل شود و اگر خلاف قانون عمل کنند حسب مورد برخوردهای قضائی صورت می‌گیرد.

- رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیران: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی عضو سازمان بین اللملی تامین اجتماعی است و شستا هم معاملات فراوانی انجام می دهد که همه اینها تحت عنوان سازمان است و اگر صندوق شویم دیگر چنین شرایطی امکان پذیر نیست.

3 بهمن 91

- جامعه تامین اجتماعی تمایل به ماندن مرتضوی دارند.

- سناریوی دولت برای نگه داشتن «قاضی معلق» در سازمان تامین اجتماعی 

- عزل و نصب در تامین اجتماعی به رحیمی واگذار شد.

- مرتضوی، سرپرست تامین اجتماعی شد.

- دبیر شورای عالی تامین اجتماعی: تمام کارکنان،جامعه بیمه شدگان و بازنشستگان تمایل به ماندن ایشان دارند و این هم از اختیارات رئیس جمهور است. 

- احمد توکلی: آخرین تصمیمی که اخیرا دولت گرفته و ما شنیدیم این است که دولت برای اینکه از اجرای حکم دیوان عدالت اداری کنار بکشد، اصرار دارد تا قاضی معلق را در سازمان تأمین اجتماعی بر سر کار نگه دارد و بنابر این تصمیم گرفته که آیین‌نامه سازمان تأمین اجتماعی را تغییر داده و معاون اول را رئیس هیئت امنا کند تا حکم این فرد را معاون اول امضا کند تا مجلس نتواند موضوع را تعقیب کند.

- هیات وزیران در جلسه اول بهمن 1391 بنا به پیشنهاد وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی و به استناد بند 112 قانون بودجه سال 1391 کل کشور، وظایف، اختیارات و مسئولیت های وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نصب و عزل مدیرعامل یا سرپرست سازمان تامین اجتماعی موضوع قانون اصلاح ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری و چگونگی تعیین مدیریت سازمان تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی وبیمه های درمانی و ماده 14 اساسنامه صندوق تامین اجتماعی وتبصره آن را به معاون اول رئیس جمهور تفویض کرد.

- معاون اول رییس جمهور، طی حکمی سعید مرتضوی را به عنوان سرپرست سازمان تامین اجتماعی منصوب کرد.

4 بهمن 91

- شاید وزیر کار تحت فشار رییس جمهور است

- حکم سرپرستی مرتضوی بررسی می‌ شود

علی مطهری: حتی یک ساعت ادامه کار آقای مرتضوی در تامین اجتماعی عمل مجرمانه است و هرگونه دخل و تصرفی در امور تامین اجتماعی بوده و آقای شیخ‌الاسلام باید از این کار جلوگیری می‌کردند که نکردند و به هر حال استیضاح ما بر اساس احترام به قانون و امنیت قانونمداری است. من معتقدم وزیر کار و رفاه مقصر اصلی است. شاید البته ایشان تحت فشار آقای رییس‌جمهور باشد اما این بهانه‌ها پذیرفته نیست و این حرف‌ها عذر بدتر از گناه است.

- رئیس دیوان عدالت اداری: حکم سرپرستی سعید مرتضوی بررسی و در صورت مغایرت با قانون اقدام مقتضی صورت خواهد گرفت.

8 بهمن 91- اگر مرتضوی برود، عیدی بازنشسته ها و مستمری بگیران پرداخت نمی شود- دبیر شورای عالی تامین اجتماعی: الان سخت ترین زمان برای تامین اجتماعی است به لحاظ اینکه در دو ماهه پایان سال هستیم و باید اجبارا حقوق و عیدی مستمری بگیران و کارمندان را یکجا پرداخت کند حضورشان لازم است و هیچ مدیری فعلا نمی تواند این کار را انجام دهد.هم اکنون اگر سازمان دچار مشکل مدیریتی شود جامعه هدف که حدود 2 میلیون نفر مستمری بگیر و افراد تحت تکفل آنها و کارمندان خود سازمان هستند دچار مشکل می شوند. 
9 بهمن 91- واکنش رییس دیوان عدالت به سرپرستی مرتضوی در تامین اجتماعی - حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری: اگر در جامعه‌ای عالی‌ترین مسوول اجرایی کشور، رای قضائی را که در چارچوب قانون صادر و ابلاغ شده است، به سخره گرفته، مورد بی اعتنایی قرار دهد و قانون را دور بزند، دیگر از بدنه آن مجموعه و عموم مردم چگونه می‌توان انتظار داشت که در برابر رای قاضی تمکین کنند. این به سخره گرفتن آرای دستگاه قضایی است. 
11 بهمن 91 

- لاریجانی مصوبه دولت برای ابقای مرتضوی با حکم رحیمی را ابطال کرد.

- از نظر مجلس مرتضوی باید برکنار شود

- رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابلاغ خلاف قانون بودن مصوبه اخیر هیات دولت در تفویض اختیارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور تامین اجتماعی، به معاون اول رئیس جمهور، ادامه سرپرستی سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی را غیرقانونی دانست. بر این اساس طبق قانون این مصوبه در صورتی که از سوی دولت اصلاح نشود، ابطال می شود. 

- عوض حیدر پور: برداشت ما این است که وزیر کار توانایی این کار را ندارد که ما را مصمم کرد بر اینکه اگر یک وزیری نمی تواند بار امانتی که مجلس با رای اعتماد بر دوشش گذاشته به دوش بکشد و به وظیفه اش عمل کند، بهتر است ما این بار را از دوش ایشان برداریم و ایشان را رها کنیم وبتوانیم یک وزیری بیاوریم که بتواند در برابر کارهای غیر قانونی و رویه های خلاف قانون و مقرار ت در کشور ایستادگی کند.

12 بهمن 91 مرتضوی یک هفته وقت دارد که از سرپرستی سازمان تامین اجتماعی کنار برود عضو هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین کشور: در حال حاضر هم دیوان عدالت اداری، هم هیات تطبیق قوانین و هم رئیس مجلس، با اعلام نظرهای حقوقی خود اعلام کرده​اند که مرتضوی شرایط داشتن ریاست سازمان تامین اجتماعی را ندارد. به نظر می​رسد که وزیر کار هم این را نمی​پسندد که برخلاف قانون و احکام نهادهای نظارتی عمل کند. چون باید در برابر مجلس و تاریخ پاسخگو باشد. از این رو در دولت این اختیار را تفویض کرده اند تا مرتضوی را مجددا منصوب کنند. به این ترتیب دولت تصور کرده است که هم نمی​توان آقای شیخ​الاسلامی را استیضاح کرد و هم دولت برنده لجبازی شده است 
13 بهمن 91 دولت باید هزینه اصرار و لجبازی خود بر ماندن مرتضوی را بدهدمراد هاشم زهی: ما اصلا کاری نداریم که مجموعه تامین اجتماعی از عملکرد آقای مرتضوی راضی است و یا اینکه ایشان توانسته اند بدهی سازمان را از دولت بگیرند چون این مسائل مربوط به درون دولت و رابطه هاست. منظور ما این است که وقتی دوبار دیوان عدالت حکم برکناری سعید مرتضوی را داده چرا دولت به این حکم دهن کجی می کند.
15 بهمن 91 استیضاح شیخ الاسلامی و جنجال نواری که رییس جمهور در مجلس گذاشت و پاسخ رییس مجلس 

استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی، یکی از جنجالی ترین و طولانی ترین جلسات استیضاح مجلس در سال های گذشته بوده است. محمود احمدی نژاد نواری را پخش کرد و علی لاریجانی هم پاسخ او را داد. حواشی و اتفاقات این جلسه هرچند در روزهای بعد از سوی مقام معظم رهبری تقبیح شد و سران قوا را به عذرخواهی واداشت، اما پرده ای درافتاد که به نظر نمی رسد حواشی ادامه داری نداشته باشد.

در ادامه عنوان برخی حواشی جلسه استیضاح را با لینک آنها می بینید؛

- استیضاح کننده شیخ​الاسلامی: اگر در انتصاب مرتضوی بی​اختیارید چرا استعفا ندادید؟ 

- توکلی: چرا یک قاضی معلق و متهم به قتل باید در راس یک سازمان اجتماعی ثروتمند باشد؟ 

- وزیر کار در جلسه استیضاح: من مرتضوی را عزلکردم، رحیمی نصب کرد؛ پس چرا مرا استیضاح می کنید؟ 

- عثمانی خطاب به رییس جمهور: قرار بود در صف اول برخود با امثال مرتضوی‌ها قرار بگیرید نه حمایت از آن‌ها

- دفاع تمام قد حسینیان از مرتضوی: او دارد چوب ایستادگی با فتنه گران را می خورد 

- نماینده نقده خطاب به وزیر کار: به خاطر ماندن در مسند وزارت، مرتضوی راعزل نکردید؟ 

- مطهری: این ایراد به قوه قضائیه وارد است که چرا در رسیدگی به پرونده​های مرتضوی تعلل ورزیده است 

- دفاع وزیر کار از مرتضوی: کلاهی از نمد وزارت برای خودمان ندوخته​ایم 

- احمدی نژاد: می​خواهم حرف​هایی بزنم اما می​گویند نگو، بعد می​گویند چرا نگفتی/ لاریجانی: شما نوارتان را پخش کنید و چیزی کم نگذارید 

- پخش نوار مکالمه سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی 

- پاسخ لاریجانی به احمدی‌نژاد: مملکتی که ولی فقیه دارد بن بست ندارد 

- ۱۹۲ رای منفی به شیخ​الاسلامی 

17 بهمن 91سعید مرتضوی بازداشت شد 

- سعید مرتضوی توسط دادستانی تهران بازداشت شد.

- احمدی‌نژاد: بازداشت مرتضوی را بطور جدی دنبال می‌کنم 

- رحیمی: از نظر دولت، سعید مرتضوی همچنان رئیس سازمان تأمین اجتماعی است 

18 بهمن 91 مرتضوی آزاد شد و به تامین اجتماعی رفت 

- مرتضوی آزاد شد

- سرپرست وزارت کار و تامین اجتماعی: سعید مرتضوی بنا به دلایلی که قوه قضاییه داشت، بازداشت شده بود، او پس از آزادی، امروز در محل کار خود حضور یافت.

5 اسفند91نخستین واکنش سرپرست وزارت کار و رفاه نسبت به حضور مرتضوی در تامین اجتماعی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره رفتن یا ماندن مرتضوی از تأمین اجتماعی گفت: در این خصوص ما تابع قانون هستیم و هر چه قانون عنوان کند انجام خواهیم داد.
15 اسفند91 عیدی بازنشسته ها؛ 2 هزار میلیارد تومان عیدی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی در سال 91، دو هزار میلیارد تومان بود که بر اساس حروف الفبا پرداخت شد.
25 اسفند 91بازنشستگان سال 92هم بیمه طلایی دارندبازنشستگان نسبت به اجرای دوباره بیمه طلایی درمان در سال بعد نگران بودند که مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشور اعلام کرد این طرح سال بعد هم اجرا می شود. 

استادیوم آزادی میزبان مراسم ستاد تسهیلات سفر با حضور احمدی نژاد

0
0
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: 12 میلیون نفر گردشگر به استان هرمزگان سفر کرده اند.

ˈ محمدشریف ملک زاده ˈ روز سه شنبه در بازدید از ستاد فرماندهی انتظامی هرمزگان، عملکرد این استان در نوروز 92 موفق تر از استان خراسان رضوی دانست.
 
وی افزود: خدمات رسانی در شهری با جمعیت 560 هزار نفر که حدود 12 میلیون نفر گردشگر وارد آن شده اند کار آسانی نیست و رضایتمندی مسافران از نحوه خدمات رسانی در استان هرمزگان و شهر بندرعباس بیانگر فعالیت قابل تقدیر استاندار و سایر کمیته های فعال در ستاد تسهیلات نوروزی این استان است.
 
وی گفت: بر همین اساس 28 فروردین امسال از تمام عوامل و دست اندرکاران ستاد تسهیلات سفر کشور در ارگان های مختلف با حضور رییس جمهوری، وزرا و معاونان وزرا در ورزشگاه آزادی قدردانی می شود.
 
ملک زاده افزود: سال 92 برای استان هرمزگان سالی پربرکت خواهد بود، چرا که این استان با داشتن بیش از یک میلیون نفر جمعیت پذیرای بیش از 12 میلیون مسافر نوروزی بود.
 
وی اظهارکرد: نیروی انتظامی در ایام نوروز نه تنها به مردم خدمت کرده است بلکه خود را جزئی از مردم دانسته و در لبیک به فرمایشات رهبری صادقانه و خاضعانه در خدمت مردم بود.
 
وی شعار نیروی انتظامی در سال 92 را مصداقی بر اهمیت دادن و توجه این نیرو به فرمایشات رهبری دانست و افزود: نیروی انتظامی با انتخاب شعار ˈنوروز پرنشاط با رعایت قانون احترام به دیگرانˈ به معنی واقعی به فرمایشات رهبری در خصوص ایجاد شرایط با نشاط در نوروز عمل کرده است.
 
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بازدیدهای میدانی بازرسان محسوس و نامحسوس و بررسی شاخص ها نشان می دهد تعامل دستگاه ها در خدمات رسانی به مسافران نوروزی تحسین برانگیز است.

نبی حبیبی:هیچ حرفی راجع به مشایی ندارم

0
0
توصیه من به احمدی نژاد این است که وارد جریان سازی در انتخابات نشود وی رئیس جمهور است و مردم از او انتظار دارند که مشکلات آنها را حل کند این که عناوینی جدیدی به کار ببریم جریان سازی است و باعث می شود رئیس جمهور از کار اصلی خود باز بماند.
 
دبیرکل حزب موتلفه در خصوص به کار گیری لفظ بهار برای مشایی عنوان کرد: من تصمیم دارم هیچ صحبتی راجع به مشایی نکنم.
 
محمدنبی حبیبی در گفتگو با ایلنا در خصوص تعدد نامزدها در جریان اصولگرایی یادآور شد: راه اساسی و کارساز برای کاهش تعدد نامزدها را در این می دانستیم که تشکل های وابسته به جبهه پیروان نامزد خود را معرفی کنند که پس از این کار از بین نامزدهای معرفی شده سه نفر انتخاب شدند. مسیر ما این است که این نفرات را به ائتلاف بزرگ اصولگرایان معرفی کنیم.
 
وی افزود: در نهایت ما جامعتین را با انتخاب یک نامزد از میان گزینه های متعدد اصولگرایان فصل الخطاب می دانیم و معتقدیم این امر موجب کاهش تعدد نامزدها خواهد شد.
 
حبیبی در پاسخ به این سوال که اگر نامزدهای مورد تایید جامعتین از میان سه نامزد جبهه پیروان نباشد جبهه از چه کسی حمایت خواهد کرد، گفت: ما رسما اعلام کرده ایم که تصمیم محوریت جامعتین را می پذیریم ولو این که از نامزد ما حمایت نکنند حمایت ما از نامزدی نهایی است که مورد تایید روحانیت باشد.
 
دبیرکل حزب موتلفه در خصوص رایزنی نامزدهای احتمالی جبهه پیروان با سایر گروه ها و نامزدها عنوان کرد: هنوز به صورت رسمی جلسه و رایزنی صورت نگرفته است اما مذاکره با ائتلاف های دیگر را مفید می دانیم.
 
حبیبی همچنین در مورد خبر تشکیل ائتلاف حداکثری اصولگرایان که علاوه بر سه نامزد جبهه پیروان پورمحمدی نیز در آن حضور دارد گفت: من خبر تشکیل این ائتلاف را تایید می کنم حتی غیر از پورمحمدی ممکن است نامزدهای دیگری از جریان اصولگرایی به آن اضافه شود.
 
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین در خصوص به کار گیری شعار زنده باد بهار و لفظ بهار برای مشایی توسط رئیس جمهور عنوان کرد: من تصمیم دارم راجع به مشایی هیچ صحبتی نکنم اما توصیه من به آقای احمدی نژاد این است که وارد جریان سازی در انتخابات نشود وی رئیس جمهور است و مردم از او انتظار دارند که مشکلات آنها را حل کند این که عناوینی جدیدی به کار ببریم جریان سازی است و باعث می شود رئیس جمهور از کار اصلی خود باز بماند.

خاویر سولانا: بدون حل بحران سوریه، مسئله هسته ای ایران حل نمی شود

0
0
عصرایران نوشت: شماری از کارشناسان مسائل بین المللی بروز هر گونه پیشرفت ملموس در مذاکرات آتی میان ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان را بعید دانستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خاویر سولانا مسؤول سابق سیاست خارجی در اتحادیه اروپا در نشستی در واشنگتن گفت: قبل از برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران و با وجود ادامه جنگ داخلی در سوریه، بعید است مذاکرات هسته ای با ایران به نتیجه ای برسد.

سولانا که از سال 2003 تا 2009 مسؤولیت مذاکرات هسته ای با ایران را برعهده داشت اضافه کرد: مقامات ایرانی هم اکنون مشغول انتخابات ریاست جمهوری این کشور هستند که دو ماه دیگر برگزار می شود.

وی ادامه داد: به همین دلیل امکان دست یابی به هر پیشرفتی در مذاکرات هسته ای با ایران، خیلی سخت است.

نشست بعدی مذاکرات گروه 1+5 و ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور در روزهای 5 و 6 آوریل جاری (16 و 17 فروردین 92) در آلماتی قزاقستان برگزار می شود.

سولانا اضافه کرد: سعید جلیلی (سرپرست هیات مذاکره کننده ایران) تنها یک پیغام بر و یک فرستاده است. در حال حاضر تصمیم گیری در برنامه هسته ای ایران در اختیار رهبر ارشد جمهوری اسلامی ایت الله خامنه ای است.

وی افزود: بدون حل بحران و درگیری موجود در سوریه، نمی توان مسئله هسته ای ایران را حل کرد. ایران از حکومت بشار اسد در مقابل مخالفان مسلح که تلاش می کنند او را سرنگون کنند حمایت می کند.

"گری سمور" هماهنگ کننده سابق برنامه نظارت بر سلاح کشتار جمعی در کاخ سفید آمریکا نیز در سخنانی در واشنگتن نیز گفت: داشتن انتظار پیشرفت در مذاکرات هسته ای با ایران غیرواقعی است. به طور ساده باید گفت که میان دو طرف درباره هدف مذاکرات،، اختلافات ریشه ای وجود دارد.

عسل بدیعی چگونه قربانی خبرسازی‌ها شد؟

0
0
خبر درگذشت بازیگر جوان سینمای ایران اگرچه برای همه تلخ بود اما خانواده و نزدیکان این هنرمند به‌واسطه خبرسازی برخی رسانه‌ها تلخی مضاعفی را تجربه کردند.

 بحث درباره کیفیت انتشار اخبار مرتبط با سلامتی هنرمندان و چهره‌های شناخته شده در رسانه‌ها، بحث تازه‌ای نیست اما مواجه شدن با برخی مصادیق اهمیت تصمیم‌گیری درست و سیاست‌گذاری در این زمینه را دوچندان می‌کند.

در مرور نوروزی اکثر رسانه‌ها بر حوادث و رخدادهای تلخ و شیرین فرهنگی در سال گذشته یکی از موارد مشترک اشاره به جریان خبری به‌وجود آمده پیرامون شایعه درگذشت ابوالفضل پورعرب بود. خبری که خوشبختانه تنها چند ساعت روی خروجی خبرگزاری‌های رسمی رفت و با واکنش به‌موقع خانواده این هنرمند محبوب تکذیب شد.

همان مورد کافی بود تا باردیگر این سوال مطرح شود که به‌راستی منابع خبری موثقی که بتوانند اخبار قطعی پیرامون سلامتی هنرمندان شناخته شده سینما را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند  تنها باید بستگان نزدیک ایشان باشند؟ آیا طراحی سازوکار صنفی معین در این زمینه نمی‌توان نقش پیشگیرانه داشته باشد؟

تکرار یک تجربه تلخ رسانه‌ای

انتشار خبر درگذشت ناگهانی عسل بدیعی بازیگر جوان سینمای ایران هم اگرچه تکذیب نشد و متأسفانه به واقعیت پیوست اما بلافاصله در معرض خبرسازی و شیطنت برخی رسانه‌ها قرارگرفت. شیطنت‌هایی که گاه با انتشار برخی گمانه‌زنی‌ها درباره دلایل درگذشت این هنرمند همراه بود و گاه صحت و سقم اصل خبر را دستخوش تردید قرار داد.


صبح دوشنبه 12 فروردین که نخستین اخبار درباره وخامت حال عسل بدیعی منتشر شد برخی رسانه‌ها بلافاصله خبر درگذشت او را منتشر کردند. خبری که به ‌فاصله چند ساعت از سوی برخی نزدیکان این بازیگر و نیز مسئولان بیمارستان لقمان تکذیب شد.

اندکی بعد خبر قطعی درگذشت این بازیگر به نقل از رضا داوودنژاد همسر خواهر این بازیگر منتشر شد اما بازهم برخی رسانه‌ها به نقل از عزل بدیعی (خواهر این هنرمند) درگذشت را تکذیب کردند و تیتر زدند: "مرگ مغزی به معنای درگذشت نیست."

شایعه‌سازی درباره علت مرگ آغاز شد

در این بین حرف و حدیث درباره دلیل درگذشت این بازیگر هم به سرگرمی برخی رسانه‌ها تبدیل شد تا جایی که برخی از آن‌ها به شایعه خودکشی دامن زدند. همین اخبار بود که سبب شد خانواده این بازیگر با تلخی مضاعفی مواجه شوند و رضا داوودنژاد به نمایندگی از آن‌ها ناگزیر از مصاحبه‌ شود و انتشار اخبار زود هنگام از درگذشت این بازیگر جوان سینما را ضربه‌ای دردناک به روحیه خانواده و دوستان بدیعی دانسته و تصریح کند: "شیطنت‌های رسانه‌ای از این دست بارها پیش از این نیز اتفاق افتاده است. حتی در ایامی که من به خاطر بیماری کبد در بیمارستان بستری بودم شایعاتی مشابه در روزنامه‌ها، سایت‌ها و رسانه‌ها به وفور وجود داشت."

داوودنژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا ضمن رد شایعات درخصوص مسمویت دارویی عسل بدیعی گفت: "شایعات و اکاذیبی مبنی بر مسمومیت دارویی بدیعی در رسانه ها منتشر شده که صحت ندارد و وی تنها به خاطر مشکل تنفسی به بیمارستان منتقل شد."

جدیت خانواده بدیعی برای پیگیری شایعات

داودنژاد، انتشار اخباری به نقل از غزل بدیعی خواهر عسل در گفت وگو با یکی از سایت‌های خبری را تکذیب کرد و گفت: "همسر من در این دو روز به خاطر شرایط نامناسب روحی با هیچ رسانه‌ای گفت‌وگو نکرده و آنچه از قول وی نقل قول شده، کذب است." به گفته وی، خانواده بدیعی شایعات منتشر شده در این خصوص را با جدیت پیگیری می‌کنند و در آینده‌ای نزدیک تیم پزشکی اطلاعات دقیق درباره این بیمار را در اختیار رسانه ها قرار خواهد داد.

پرونده اخبار منتشر شده درباره درگذشت عسل بدیعی با انتقال وی به بیمارستان مسیح دانشوری برای انجام مراحل اهدا عضو بسته شد تا احتمالاً با انتشار نظر قطعی پزشکان درباره دلایل اصلی این مرگ ناگهانی میزان صحت و سقم برخی شایعات معین شود اما نباید فراموش کرد که نقصان موجود در جریان‌های رسانه‌ای پیرامون سلامت هنرمندان و بازیگران آنقدر جدی‌ است که می‌تواند صدمات روحی جبران‌ناپذیری را برای خانواده و نزدیکان‌شان به همراه داشته باشد.

 
 

طرح جدید ایران برای حل بحران سوریه

0
0

فارس نوشت:

منابع آگاه دیپلماتیک خبر دادند که معاون وزیر امور خارجه ایران در دیدار با فرستاده ویژه سازمان ملل در قاهره، طرح تهران برای حل بحران سوریه را ارائه کرده است.

خبرگزاری آناتولی ترکیه مدعی شد که منابع آگاه دیپلماتیک در قاهره خبر دادند، طرح ارائه شده از طرف ایران برای حل بحران سوریه براساس توافق ژنو-2 است.

توافق ژنو-2 در واقع توسعه توافق ژنو توسط «گروه اقدام» در سال گذشته است.

این منبع آگاه که نخواسته نامشان فاش شود، گفته که حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه کشورمان طرح ایران را در خلال نشستی دو ساعته با اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ارائه کرده است ولی مسئولین رسمی تاکنون جزئیاتی در این باره به رسانه ها نگفته اند.

خبرگزاری رسمی ترکیه مدعی شده که در طرح ایران ضرورت آغاز گفت وگو براساس توافق ژنو که در آن خواستار حضور تمام طرف های بحران سوریه در مذاکرات برای رسیدن به تفاهم است، مطرح شده است.

بنابراین گزارش تهران تلاش دارد در ابتکار عمل خود تمام طرف های بحران از جمله نمایندگان نظام سوریه و مخالفان، نمایندگان کشورهای غربی به ویژه آمریکا و روسیه در کنار کشورهای ایران، مصر و ترکیه را برای حضور در مذاکرات تشویق کند.

براساس توافق ژنو-2 که پس از دیدار ویلیام برنز و میخائیل بوگدانف نمایندگان آمریکا و روسیه با اخضر ابراهیمی در دسامبر سال گذشته به دست آمد، دولتی پارلمانی در سوریه با صلاحیت گسترده به عنوان یک دولت انتقالی که بخشی از قدرت رئیس جمهور را محدود می کند به کار خود تا برگزاری ریاست جمهوری در 2013 انتخابات به کار خود ادامه دهد.

توافق ژنو 1 با ابتکار کوفی عنان نماینده سابق سازمان ملل در امور سوریه با حضور نمایندگان 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه برخی کشورهای منطقه در حالی برگزار شد که طرف ها بر حل مسالمت آمیز بحران سوریه، تشکیل دولت انتقالی تا انتخابات جدید و نشست گفت وگوی ملی بدون پیش شرط کناره گیری بشار اسد از قدرت تأکید داشت.

گنبد و گلدسته «پایتخت۲» نذر مسجد شد

0
0

گنبد و گلدسته سریال پایتخت دو که این روزها به پر بیننده‌ترین سریال نوروزی سیما بدل شده است، در انتها به مسجدی در فارس می‌رسد.
 
در سریال پایتخت 2 که این روزها از شبکه یک پخش می‌شود، نقی قرار است یک گُنبد و دو گلدسته را از تهران به روستایی در قشم ببرد، در این سفر هر بار که این کامیون به شهری می‌رسد، مردم شهر به استقبال این کامیون می‌آیند.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «پایتخت 2» در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: گنبد و گلدسته‌ای که در این سریال استفاده می‌شود، در نهایت نذر مسجدی در استان فارس است.

سیروس مقدم افزود: از روزی که گنبد و گلدسته را سفارش دادم، سازنده آن به ما گفت پس از پایان کار آن را برگردانید، من مبلغی از قیمت آن کم می‌کنم و پولش را به شما برمی‌گردانم.

وی ادامه داد: این گنبد و گلدسته برای من گران تمام شد اما به خاطر اینکه نذری را چند سالی است که دارم، به همین منظور از آن برای ادای دینم استفاده می‌کنم.

مقدم تصریح کرد: گنبد و گلدسته را نذر مسجدی در استان فارس کرده‌ام که مدتی است تاسیس شده اما سازندگان آن استطاعت تهیه گنبد و گلدسته را نداشته‌اند.

به گزارش فارس، ساعت 9 صبح روز اول فروردین ماه جاری نیز تعدادی از عوامل این سریال که برای ضبط آن به جزیره قشم سفر کرده بودند به صورت زمینی به تهران بر می‌گشتند که در جاده سیرجان ـ کرمان دچار حادثه شده و سه نفر مجروح شدند که پای یکی از آنان به‌نام جواد باقری از زانو قطع شد.

سریال «پایتخت 2» به کارگردانی سیروس مقدم و تهیه کنندگی الهام غفوریان از ابتدای نوروز از سیمای جمهوری اسلامی ایران در حال پخش است و مراحل ضبط این سریال هنوز به پایان نرسیده است.

50، 20 و 10 تومانی واقعا چقدر ارزش دارد؟

0
0
چرا چاپ و انتشار اسکناس های 50، 20 و 10 تومانی توجیه اقتصادی ندارد؟

به گزارش تابناک، مطابق اعلام بانک مرکزی، تولید هر برگ اسکناس به طور متوسط 700 ریال هزینه در بر دارد. بر این اساس چاپ و انتشار اسکناس های پایین تر از 1000 ریال دیگر توجیه اقتصادی ندارد. چرا که هزینه چاپ و انتشار اسکناس های 500، 200 و 100 ریالی از ارزش اسمی آنها بالاتر رفته است.

بر این اساس ارزش اقتصادی یک اسکناس 500 ریالی برای بانک مرکزی منفی 200 ریال است و ارزش اقتصادی یک اسکناس 200 و 100 ریالی هم به ترتیب منفی 500 و 600 ریال شده است.

بدین ترتیب ارزش اقتصادی یک اسکناس 1000 ریالی هم تنها 300 ریال شده است.

توضیح درباره ممنوعیت پخش تصویرمهران مدیری

0
0
"مهران مدیری" از طرف برنامه سین مثل سریال و تلویزیون ممنوعیت تصویری ندارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مقداد مومن نژاد تهیه کننده "سین مثل سریال" در خصوص مرحله دوم برنامه و حضور مهران مدیری؛ با اشاره به حضور "مهران مدیری" در سین مثل سریال گفت: سه سریال "مهران مدیری" از جمله "جایزه بزرگ"، "مرد هزار چهره" و "مرد دو هزار چهره" با رای مردم بالا آمدند که با مشورت خود مدیری بازیگران نقش اول زن و مرد انتخاب شدند.

این تهیه تصریح کرد: طبق شایعات شنیده شده ممنوعیت تصویری نداشته است چون اگر ممنوع بود آثار او از طرف مردم و شبکه انتخاب نمی‌شد.

وی ادامه داد: در کنار آثار "مهران مدیری"، "ترش و شیرین" رضا عطاران و سه سریال از سیروس مقدم نیز به انتخاب مخاطبان رای بالایی را آوردند.

مومن نژاد در خصوص شایعات شنیدن شده در خصوص پخش نشدن تصویر "مهران مدیری" و "رضا عطاران" گفت: اگر کار و تصویر آنها ممنوع بود آثارشان از طرف شبکه در مسابقه گذاشته نمی‌شد و خود مدیری نیز نمایندگان خود را به تلویزیون نمی‌فرستاد.

وی با اشاره به تایم دیر وقت پخش سین مثل سریال تصریح کرد: این برنامه به صورت زنده و با مدت زمان 140 دقیقه روی آنتن می‌رود و با توجه به پخش زمان اخبار و دیگر برنامه‌های نوروزی جا به جایی زمان آن غیر ممکن است.

مومن نژاد با اشاره به حضور مهمانان اظهار داشت: اگر سریالی برنده می‌شود نباید مهمانان آن، همان شب در برنامه حاضر شوند.

وی افزود: مهمانان سریالهای پر مخاطب و برگزیده یک شب جلوتر و یا یک شب دیرتر به برنامه دعوت می‌شوند

11 ویژگی مثبت دولت محمود احمدی نژاد

0
0

فارس نوشت:

حبیب‌الله عسگراولادی در جمع خبرنگاران گیلان در مجتمع شهید مطهری چابکسر با بیان اینکه هر جا احمدی‌نژاد کار مثبت انجام دهد همراه او هستم، اظهار کرد: هر جا که اشکالی ببینم به خاطر آخرت خودم نمی‌توانم سکوت کنم همانگونه که در دوران هاشمی و خاتمی سکوت نکردم.

وی عملکرد مثبت احمدی‌نژاد در هشت سال ریاست جمهوری ایران را 11 مورد عنوان کرد و گفت: کم کردن فاصله طبقاتی یکی از خصلت‌های خوب احمدی‌نژاد است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی هدفمندی یارانه‌ها را از دیگر اقدام‌های مثبت احمدی‌نژاد دانست و اذعان کرد: دو رئیس جمهور قبلی این طرح را آماده کرده بودند اما جرٱت اجرای آن را نداشتند و احمدی‌نژاد این خطرپذیری را انجام داد.

وی عملکرد مثبت دیگر احمدی‌نژاد را در زمینه سهام عدالت نام برد و تصریح کرد: سهام عدالت برای متمکن کردن فقرای کشور است و بیش از یک سال سهام عدالت برای عده‌ای سودآور بوده است.

عسگراولادی مسکن مهر را از دیگر عملکرد های مثبت احمدی‌نژاد ذکر کرد و افزود: احمدی‌نژاد به اندازه 28 سال گذشته برای محرومان مسکن ساخته است.

وی با تصریح بر اینکه مسکن 40 تا 70 درصد سبد زندگی مردم را پر می‌کند، سفرهای استانی را از دیگر عملکرد مثبت احمدی‌نژاد بیان کرد.

عضو تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سفرهای استانی سنت پسندیده‌ای است که احمدی‌نژاد آغاز کرد.

وی نامه‌های مردمی در سفرهای استانی را از ویژگی‌های این سفرها دانست و خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی 100 موضوع از مشکلات مردم با تشکیل جلسه‌ها مطرح و حدود 70 درصد مشکلات برطرف شد.

عسگراولادی با بیان اینکه احمدی‌نژاد در اتفاق‌های اعماق کشور حضور دارد، از نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها انتقاد کرد.

وی با اشاره به اینکه درباره یارانه‌ها نقد دارم، اذعان کرد: به احمدی‌نژاد نقد کردم که اگر مردم ایران حقوق‌بگیر باشند برای آینده آنها خوب نیست و هیچ نظارتی بر یارانه‌ها نمی‌شود.

عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری، با تصریح بر اینکه پول باید در اشتغال مردم هزینه شود، متذکر شد: به احمدی‌نژاد نقد کردم که یارانه‌ها بدون نظارت وارد بازار می‌شود و تورم قابل کنترل نیست.

وی آسیب دیدن مشورت در دوره نهم و دهم را از نقاط ضعف احمدی‌نژاد ذکر کرد و یادآور شد: احمدی‌نژاد درباره مسایل سیاسی و اقتصادی موضع گرفت و قانون‌ستیزی کرد.

عسگراولادی با بیان اینکه احمدی‌نژاد خود قانون‌ستیز بود و قانون‌ستیزی را به همکاران خود یاد داد، تصریح کرد: این در حالی است که نظام می‌گوید اگر قرار است چیزی قانون شود دولت لایحه دهد و به تایید شورای نگهبان برسد.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقاط ضعف را صمیمانه تنظیم و نقاط مثبت را بیان کنند، خاطرنشان کرد: حضرت آقا می‌فرمایند مثبت‌ها را بگویید و منفی‌ها را توضیح دهید.

کلمه‌ای که خاصیت نماز شب را دارد!

0
0
تبیان نوشت: در وصیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) به حضرت علی (علیه السلام) آمده است :‌ سه چیز باعث پوشاندن گناهان است: آشکارا سلام کردن، طعام دادن، خواندن نماز شب در حالی که مردم خوابند.

«سلام کردن» یکی از سنت های اسلامی است که بسیار مورد تأکید قرار گرفته است. لازم است یک مسلمان این سنت حسنه اسلامی و دینی را زنده نگه دارد. اما سلام کردن هم مثل هر کار دیگری آداب و اصول خودش را دارد! این کار که سبب می شود میان برادران و خواهران دینی الفت و دوستی شکل بگیرد روش و آدابی دارد که بزرگان دینی آن را به روشنی طرح نموده اند تا هم از مزایای دنیوی و هم اجر اخروی آن برخوردار شویم و چیزی را از دست ندهیم ولو به قدر یک سر سوزن!

«سلام» اسم خداست

خداوند متعال اسامی و نام هایی دارد که هر یک از آنها حاکی از یک صفت و حقیقتی در ذات حق تعالی است. «سلام» هم یکی از این اسامی و صفات است که به معنای سلامتی و سلم و دوستی است. خداوند متعال در سوره مبارکه حشر خود را به این نام خوانده است؛ آنجا که می فرماید: «هُوَ اللَّهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِکُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ » ؛ اوست خداوند یگانه ای که جز او معبودی نیست، مالک و حاکم است و از هر عیبی منزّه می باشد، به کسی ستم نمی کند. (حشر/۲۳)

اجازه مخصوص سلام!

خداوند متعال به بندگان خود اجازه داده است که در هنگام ملاقات با یکدیگر نام او را به هم هدیه دهند که با این کار همه ی خوبی ها و خیرات را نصیب هم می گردانند. از این رو سلام کردن بسیار مورد توصیه است به طوری که بر آغاز گر سلام و کسی که در احیاء این سنّت الهی پیشی بگیرد، برکات و نصیب برتر و بهتری وجود دارد. امام صادق (علیه السلام) از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل فرمودند که حضرت فرمودند: شایسته ترین مردم نزد خدا و رسولش کسی است که سلام را آغاز کند. همچنین امام صادق (علیه السلام) فرمودند: آغاز کننده ی به سلام به خدا و رسولش نزدیکتر است.

سلام را فراموش نکنید!

در این سنت حسنه نه تنها آغاز کننده بودن یک توصیه ی خوب است بلکه بلند سلام کردن هم یکی دیگر از ادبهای این رسم نیکوست. امام محمدباقر (علیه السلام) فرمودند: خدای عزّو جل بلند سلام کردن را دوست دارد. همچنین امام صادق (علیه السلام) از پدران بزرگوارشان نقل فرمودند که در وصیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) به حضرت علی (علیه السلام) آمده است: سه چیز باعث پوشاندن گناهان است: آشکارا سلام کردن، طعام دادن، خواندن نماز شب در حالی که مردم خوابند.

امام صادق (علیه السلام) در حدیث شریف دیگری فرمودند: هر کس چهار چیز برای من تعهد کند من چهار خانه در بهشت برای او تضمین می کنم (که یکی از آنها) آشکارا سلام کردن در همه جاست.

سلام نکنی بخیلی!

اهمیت احیاء این سنت نیکو و این پدیده ی اجتماعی تا بدانجاست که خودداری از سلام کردن از نشان های بخل شمرده شده است. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خدای عز و جل فرمود: بخیل کسی است که از سلام کردن بخل ورزد.

این موضوع تا جایی اهمیت دارد که سلام کردن بر همه حتی بر کودکان توصیه شده است. امام رضا (علیه السلام) از پدران بزرگوارش نقل کرده است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: پنج چیز را تا آخر عمر رها نخواهم کرد. (که یکی از آنها) سلام کردن بر کودکان است تا بعد از من سنّت (رسم) باشد.

پس نباید بخل ورزید حتی در مقابل کودکان و این از آموزه های گرانقدر اسلامی است.
همچنین نباید در سلام کردن میان افراد تفاوت قائل بود. امام رضا (علیه السلام) فرمودند: هر کس فقیر مسلمانی را ملاقات کند و به گونه ای بر او سلام نماید که با سلام بر ثروتمند فرق داشته باشد در روز قیامت خداوند را در حالی ملاقات می کند که خداوند بر او خشمگین است.

اگر سلام نکرد، جوابشو نده!

امام صادق (علیه السلام) از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل فرمودند که کسی که قبل از سلام سخن آغاز کند به او پاسخ ندهید! و نیز فرمودند: قبل از سخن گفتن سلام کنید اگر کسی قبل از سلام گفتن سخن گوید به او پاسخ ندهید. پس اصلاً زشت و دور از آداب مسلمانی نیست که بخواهیم همیشه اول کلام و گفتگوی مان را با سلام کردن آغاز کنیم و نه مثل برخی دیگر از فرهنگها بدون هیچ مقدمه و مدخلی! یادمان نرود که حتی تأکید شده است به کسی که بدون رعایت این فرهنگ شروع به سخن می کند نباید پاسخ بدهیم و باید خودمان را ملزم نماییم با سلام گفتگو و محاوراتمان را شروع نماییم تا جایی که در سلام از هم پیشی بگیریم نه آن که سلام کردن برایمان سخت باشد. بگذارید مثالی بزنیم:

فرض کنید می خواهید در خیابان آدرسی و یا ساعت را بپرسید. مسلمانانه اش! این است که اول بگویید سلام و بعد باقی سؤالات! اما متأسفانه در برخی موارد و یا شاید باید گفت در بسیاری از موارد شاید هم به نحو غیرمحسوس با فرهنگ سازی بیگانه! بدون "سلام" می پرسیم آقا شما این آدرس را بلدید؟! و یا ساعت چنده؟ و خیلی می خواهیم مؤدب باشیم اولش می گوییم: ببخشید! ساعت چنده؟! تا حالا شما برای ساعت پرسیدن اول سلام کرده باشید؟! مثلاً سلام خوبید؟! ساعت چنده؟! نمی دانم شاید باید فرهنگ سازی کرد. به نظر شما ببخشید اول سؤالاتمان ترجمه "excuse me" اونور آبی ها نیست؟!!

جواب سلام هم که واجبه!

و البته و صد البته همه می دانیم که جواب سلام هم واجب است و این جواب شامل همه نوع آغاز سخن و سلامی هست. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: جواب دادن به نامه مانند پاسخ سلام واجب است و آغاز کننده ی به سلام نزد خدا و رسولش شایسته تر است. همچنین آن حضرت از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل فرمودند که سلام کردن مستحب و پاسخ آن واجب است. و شاید بشود مثال این روزگار ما را ایمیل و تلفن و چت و غیره هم دانست (البته با رعایت موازین شرعی!!)

پایان سخن:
سلام کردن یکی از آداب اسلامی است که شاید به علت وفور و تکرار آن برایمان امری عادی و پیش پا افتاده شده باشد اما باید توجه نمود که این سنت حسنه اسلامی در صورتی که با همه آداب و شرایطش اجرا و عمل شود ثمرات مادی و معنوی بسیاری را برای فرد و جامعه بدنبال دارد که شایسته نیست نسبت به آن بی توجهی گردد.

منابع :

۱- آداب معاشرت از دیدگاه معصومین (علیه السلام)- شیخ حر عاملی- ترجمه محمدعلی فارابی
۲- وسائل الشیعه إلی تحصیل مسائل الشریعه- شیخ حر عاملی
۳- گفتار فلسفی- (جوان)
۴- تفسیر المیزان- علامه ی طباطبایی
۵- اصول کافی- شیخ کلینی
۶- بحارالانوار- علامه مجلسی

سودالهلال از برنامه ریزی سازمان لیگ ایران!

0
0

ایسنا نوشت:

امیر قلعه‌نویی در نشست خبری پیش از بازی استقلال برابر الهلال در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا اظهار کرد: بازی ما برابر سپاهان در جام حذفی به تاریخ پیوست. ما برای جبران، آماده هستیم. با این حال اعتقاد دارم به تیم‌مان فشار زیادی وارد شد. اما آن دیدار به تاریخ پیوست و ما الان به دو جام فکر می‌کنیم. برای رقابت‌های آسیایی و لیگ ایران بهانه‌ای وجود ندارد. برای بازی با سپاهان هم همان طور که گفتم دیگر درباره آن صحبت نمی‌کنم و همه فکرمان را به آینده معطوف می‌کنیم. ما در این مدت ریکاوری کردیم و سعی کردیم که به شرایط بازی برگردیم.

او در ادامه افزود: الهلال هم بازی سختی را اخیرا برابر الاتحاد داشته اما اعتقاد دارم الهلال بیشتر از تیم ما استراحت کرده است.

سرمربی استقلال در پایان با انتقاد از برنامه‌ریزی بازی‌های لیگ برتر گفت: ما به این برنامه‌ها عادت کرده‌ایم . متاسفانه این برنامه‌ریزی‌ها به نفع حریفان آسیایی ماست و تیم‌های ایرانی در این زمینه متضرر می‌شوند. ما متاسفانه فرصت کار تاکتیکی نداشتیم و فقط موفق به ریکاوری شدیم تا خستگی بازیکنان به خاطر سفر از بین برود. باز هم می‌گویم که ای ن برنامه‌ریزی باعث شد که ما کار تاکتیکی کمی انجام دهیم و به نفع حریفان ما در آسیا شد.

رازهای زندگی سلطان پسته ایران+عکس

0
0
من یک دوچرخه داشتم که با همان کار هم می‌کردم و می‌توانستم روزی دو ریال درآمد داشته باشم. صبح‌ها کار می کردم و عصرها هم مادرم وادارم کرده بود که درس بخوانم. می‌گفت بدون درس خواندن نمی‌شود.

به گزارش  همشهری جوان، اسدالله عسگر اولادی می گوید: من جزو استثناهای جامعه هستم. شما حساب من را با همه نسل‌ جوان یکی نکنید. من یک دوچرخه داشتم که با همان کار هم می‌کردم و می‌توانستم روزی دو ریال درآمد داشته باشم. صبح‌ها کار می کردم و عصرها هم مادرم وادارم کرده بود که درس بخوانم. می‌گفت بدون درس خواندن نمی‌شود و من حتما باید درس بخوانم. من حتی بین زمان کار و درسم هم ساعت فراغت داشتم. یعنی هم کار می‌کردم، هم درس می‌خواندم و هم اوقات فراغت داشتم.

او یک آدم متشرع و مفید به اخلاق اسلامی است و در خانواده‌ای متدین اما کم درآمد به دنیا آمده. اولین درآمد زندگی‌اش را اتفاقی و از راه خرید و فروش کسب کرد. برای همین تصمیم گرفته وارد دنیای تجارت شود. او با همین یک تصمیم هم توانسته بیش از نیم‌قرن یکی از تاثیرگذارترین مردان اقتصاد ایران لقب بگیرد. خودش می‌گوید هزار و یکمین مرد ثروتمند ایران است. اما ماهناه فوریس میزان سرمایه در گردش او را حدود 400 میلیون دلار برآورد می‌کند.

  خبر آنلاین به نقل از سایت اقتصاد ایرانی هم می‌نویسد: صادرات پسته، زیره، میگو، میوه‌جات خشک و خاویار و واردات شکر و لوازم خانگی مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی اوست. او در بخشی از خاطراتش نقل کرده که اولین معاملاتش با نیویورک از سال 1320 شروع شد؛ «نیویورک از دیرباز تاکنون بورس زیره بوده و هست. کوشش کردم و سفرهایم شروع شد و روزی رسید که دیکته کننده قیمت زیره در جهان و ایران شدم. دوشنبه‌ای نبود که بازار ادویه نیویورک که زیره هم زیرمجموعه آن است باز شود و نرخ شرکت من (حساس) که الان 51 ساله شده، روی میز نرود و معاملات شروع بشود. او به غیر از ایران، دفاتری در هامبورگ، دوبی و لندن دارد. الان هم رییس اتاق بازرگانی ایران و چین است. همین چند وقت پیش با نخست‌وزیر چین دیدار شخصی داشت و بعد از آن اعلام کرد و قرارداد فروش 140 هزار تن پسته به چین را بسته. تاجر خوشنام و خوش سابقه ایرانی دارایی‌هایش را این گونه تقسیم کرده؛ «20درصد مال خدا، 20 درصد مال انفاق، 20 درصد خرج خانواده‌ام» با ابقی پولش هم چیزی می‌خرد. هر چیزی که از نظر اسلام قابل معامله کردن باشد. درباره دارایی‌های این مرد ثروتمند ایرانی افسانه‌های زیادی ساخته‌اند. اما خودش همه آنها را شایعه می‌داند و تکذیب می‌کند. سال 1392 هم از آن جهت برای مرد مهم تجارت خشکبار ایران سال ویژه‌ای است که دوران مهمی را تجربه می‌کند. او یک روز بعد از این گفت و گو کیک تولد 80 سالگی‌اش را فوت کرد. اما سن برای اسدالله عسگر اولادی مفهومی ندارد. او هنوز هم مثل کسی که اولین روز است وارد بازار بازار تجارت شده، به دنبال بازارهای جدید است. هنوز هم در این سن هر روز بعد از نماز صبح به دفتر کارش می‌رود. مثل جوانی که تازه وارد دنیای تجارت شده. برای بازاریابی و سمینار و نمایشگه به ههم نمایشگاه‌های خشکبار دنیا سر می‌زند. کمتر می‌شود نمایشگاه خشکباری در دنیا باشد و اسدالله‌ عسگر اولادی به عنوان ویزیتور از آن بازدید نکند.

آدریانو گالیانی (نایب رئیس باشگاه میلان) به عنوان فرد اول خشکبار اروپا لقب «شعبده‌باز» را به او داده، چون وقتی همه کمپانی‌های خشکبار دنیا در سال‌های 2008 و 2009 به دلیل بحران جهانی اقتصاد، بدون استثنا خرید و فروششان کمتر بود و اغلب‌شان زیان می‌دادند، معاملات این یک نفر، حدود 20 درصد رشد کرد. پیرمرد 80 ساله یکی از سرشناس‌ترین تجار حوزه خشکبار دنیاست و بسیاری از بازرگانان سرشناس برای ورود به بازارهای جدید با او مشورت می‌کنند. حالا رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین منتظر ورود به سالی است که به گفته خودش برایش یمن و برکت دارد، سالی که او طعم 80 سالگی را در آن خواهد چشید. اول قرار بود گزارش را از حجره او در بازار تهیه کنیم. حین پیگیری‌ها اما موفق شدیم با خودش قرار مصاحبه بگذاریم و خب نتیجه مصاحبه این قدر هیجان‌انگیز بود که تصمیم گرفتیم به جای گزارش، تمام گفت‌وگو را کار کنیم. با ما به زندگی خصوصی اسدالله عسگراولادی بیایید تا از رازهای موفقیت این مرد بیشتر بدانید.

مایک نظرسنجی بین جوان‌ها داشتیم که براساس آن مشخص شد. پول یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های نسل جوان است. طبیعتا در ایران هم وقتی حرف از پول می‌شود. خیلی‌ها یاد شما می‌افتند. به نظر شما الان جوان‌های ما چگونه می‌توانند مثل شما از راه شرعی و درست پول دربیاورند؟

انظر من مهم‌تریندغداغه نسل جوان ما در حال حاضر پول درآوردن نیست. اشتغال است. من این موضوع را بارها گفته‌ام. شهید رجایی وقتی بعد از انقلاب به مقام ریاست جمهوری رسیدند، یک روز از ایشان درمورد کابینه سوال کردند که شهید رجایی در جواب گفتند کابینه من 36 میلیون نفر است. آن روز جمعیت کشور ما 36 مییون نفر بود اما حالا جمعیت کشور حدود 76 میلیون نفر است، یعنی از آن زمان 31 سال گذشته و در این 31 سال، 40 میلیون به جمعیت ایران اضافه شده که این تعداد هم زیر 31 سال سن دارند. این واقعیت بسیار حساس و مهمی است و اگر از بین این 40 میلیون نفر، افراد 1 تا 15 سال را کم کنیم، نصف این جمعیت کم می‌شود. پس ما بین 20 میلیون نفر جوان بین 15 تا 30 سال داریم. حالا اگر این 20 میلیون جمعیت را تقسیم بر 16 سال کنیم، هر سال حدود یک میلیون و 300 هزار نفر وجود دارند که به مرز 20 سالگی می‌رسند و این دختر و پسری که به مرز 20 سالگی می‌رسند، پنج نیاز مبرم دارند. نیاز به غذا، مسکن، پوشاک و نیاز به تحصیل، برای اینکه به این نیازها برسند، یک نیاز اصلی است داشتن شغل. متاسفانه در کشور ما این شغل خیلی کم شده است. بنابراین اصولی‌ترین راه برای جوان‌ها این است که باتدا به آنها شغل بدهیم تا بتوانند با آن شغل پول دربیاورند و نیازهای خودشان را بطرف کنند. پس دغدغه اصلی ما اشتغال است که متاسفانه دولت دهم در این زیمنه بسیار ضعیف عمل کرده. دولت‌های قبلی حتی دولت نهم آقای احمدی‌نژاد هم برای اشتغال قدم‌های خوبی برداشت ولی دولت دهم آنقدر گرفتاری‌های سیاسی برای خودش درست کرد، یا در بعضی خودمحوری‌های تیم اقتصادی‌اش قرار گرفته که اشتغال نسل جوان به فراموشی سپرده شد.

خود جوان چطور؟ آنها نباید خودشان به فکر شغل و درآمد باشند؟
خب در کشوری که 20 میلیون جوان دارد،‌ فقط ده نفر، صد نفر، پانصد نفر، یا حداکثر هزار نفرشان می‌توانند برای خودشان اشتغال فراهم کنند، بقیه آنها که نمی‌توانند. برای همین باید بستر لازم برایشان فراهم شود. مثلا شما خانواده‌ای را در نظر بگیرید که پدر و مادر بالای 40 تا 50 سال دارند حالا اگر سه تا بچه هم داشته باشند که سنشان بین 18 تا 21 سال باشد هر کدام از اینها اگر در دست و مدرسه‌شان لنگ بمانند باید چه کار کنند؟ شما نمی‌توانید به او بگویید خودت برو برای خودت راه پول درآوردن را پیدا کن. گفتن چنین جمله‌ای به جوان کار بسیار خطرناکی است. چون او راه پول درآوردن را شغل می‌داند. وقتی شغلی هم در کار نباشد، برای پول در آوردن یا باید از دیوار مردم بالا برود یا توی پارک سراغ موادمخدر برود یا هر کار نادرست دیگری.

خب می‌تواند مثل شما راه تجارت را یاد بگیرد.

نمی‌تواند یاد بگیرد! چون تجارت مقدمات و بستر می‌خواهد تجارت بدون پول و سرمایه که نمی‌شود! آن هم جوانی که غذا و خوراکش را پدر و مادرش به او می‌دهند. خب این جوان با چه چیزی و چطوری می‌ تواند تجارت کند؟!

خود شما جزو همین جوان‌ها بودید. با دست خالی شروع کردید.

من جزو استثناهای جامعه هستم. شما حساب ن را با همه نسل‌ جوان یکی نکنید. من یک دوچرخه داشتم که با همان کار هم می‌کردم و می‌توانستم روزی دو ریال درآمد داشته باشم. صبح‌ها کار می کردم و عصرها هم مادرم وادارم کرده بود که درس بخوانم. می‌گفت بدون درس خواندن نمی‌شود و من حتما باید درس بخوانم. من حتی بین زمان کار و درسم هم ساعت فراغت داشتم. یعنی هم کار می‌کردم، هم درس می‌خواندم و هم اوقات فراغت داشتم.

اولین بار چطور وارد دنیای تجارت شدید؟

از بین کارهایی که من کردم هوز هم یادم نرفته، این بود که یک روز رفتم نانوایی تا برای خانه نان بخرم، دیدم نانوا قبل از اینکه نان رادربیاورد، یک کاسه کنجد کنارش است که از توی آن روی نان کنجد می‌پاشد. آن لحظه اینکار من این بود که رفتم و از نانوا پرسیدم که تو وقتی این کنجدها را روی نان می‌ریزی، چقدر از مشتری می‌گیری؟ ا هم گفت: اگر نریزم دو ریال اما حالا که می‌ریزم دو ریال و ده شاهی می‌گیرم. بعد رفتم داخل بازار و پرسیدم که این کنجدها و سیاه تخمه‌ها کیلویی چند است و اطلاعات گرفتم. فتند مثلا کیلویی 8 ریال. بعد حساب کردم 70 کیلوی آن می‌شود 56 تومان. با خودم گفتم نانوا روی هر نانش حدود 2 گرم از این کنجدها می‌ریزد. دوباره رفتم سراغ نانوا و به او گفتم که تو این کنجدها را هر قدر می‌خری، من به تو ارزان‌تر می‌دهم. رفتم تو بازار و چند کیلو کنجد خرید و فروختم. این اولین تجارت من بود. کنجد را 56 تومان از بازار می‌خریدم و 75 تومان به نانوا می‌فروختم سودم هر بار می‌شد 20 تومان. تازه نصف پولی هم که می‌گرفتن دوباره کنجد می‌خریدم. طی سه دوره با سود پولم مایه‌اش را دادم و سرمایه‌ام پرداخت شد. بعد از آن با خرما و کشمش هم همین کار را کردم. شما توجه کنید زمانی که من این کارها را می‌کردم یک نوجوان 15 یا 16 ساله بودم و این یکی از ابتکارات من بود. اینها همه الگوست، اما نمی‌شود آن را به نسل جوان گفت چون الگو قراردادن ان برای جوان کار آسانی نیست.

همین که این شیوه ها به عنوان خاطره هم گفته شود خوب است.

بله، می‌شودان را به عنوان یکی از خاطره‌ها تعریف کرد اما امروز نمی‌شود به جوان گفت که برو این کار را بکن! چون ممکن است این کارها از دست او برنیاید.

چرا فکر می‌کنید این کار از نسل جوان امروز برنمی‌آید؟

این کار از او برنمی‌آید چون ممکن است انجام این تیپ کارها برایش کوچک باشد.

مگر شما جوان نبودید که این کارها را می‌کردید. مگر جوان‌های امروز با جوان‌های دیروز فرق کرده‌اند؟

اره فرق کرده‌اند. حتی جوان‌های قدیم هم این طور نبودند. بین هر صدتا جوان، یک نفر می‌امد و چنین ابتکاری را برای خودش در نظر می‌گرفت. خب، ببینید الگو هست اما الان بین جوان‌هایی که این مطلب را می‌خوانند، بعضی‌ها شاید آن را مسخره کنند، بعضی دیگر هم الگویش کنند. حالا اینکه یکی الگویش قرار بدهد یا دیگری مسخره‌اش کند این دیگر دست من نیست. چون من نمی‌توانم به جوان بگویم این حرفی که می‌زنم حتما وحی منزل است، پس تو حتما آن را انجام بده.

پیشنهاد شما برای رسیدن به این الگوها چیست؟

من همیشه به جوان‌های اطرافم می‌گویم صبح که می‌شود نروند پارک. به جای آن بروند کتابخانه و چند کتاب مطالعه کنند. بالاخره از بین هزاران کتابی که آنجا هست، یکی دوتای آن را دوست دارند. همان‌ها را بخوانند و از بین کتاب‌هایی که دوست دارند الگو بگیرند. کتاب بهترین رفیق برای الگو گرفتن جوان است. چیزی هم که هیچ وقت نمی‌شود آن را به جوان تحمیل کرد این است که چه کتابی باید بخواند. هر کتابی که فرد می‌خواند می‌تواند از آن الگو بگیرد، مثلا من در مورد مسائل مذهبی خودم به این موضوع اعتقاد دارم که هر بار نماز می‌خوانم، با خدای خودم عهد می‌کنم و بعد خواسته‌هایم را هم در نمازم از خدا می‌خواهم. بعد که نمازم تمام شد، قرآن را باز می‌کنم و جواب خدا را بین آیه‌ها می‌گیرم. خب همه که به این موضوع اعتقاد ندارند اما خودم که اعتقاد دارم. این کار را کرده‌ام و نتیجه هم گرفته‌ام. من پنجاه سال است که همیشه سحر قبل از اذان صبح از خواب بیدارم چرا؟ چون این اعتقاد در خونم عجین شده که می‌توانم درنماز صبح با خدا حرف بزنم و از او جواب بگیرم. برای همین حرف من با نسل جوان این است که الگوبرداری کن. اگر مذهبی هستی کتاب مذهبی بخوان اگر مذهبی نیستی کتاب های دیگر بخوان و تجربه‌های دیگران را مطالعه کن و از آنها الگو بگیر. اگر می‌خواهی پولدار شوی، برو سرگذشت تمام پولدارهای بزرگ دنیا را بخوان. اکثر ثروتمندان جهان در زمان جوانی‌شان فقیر بودند! مثلا داخل کشور سید محمود لاجوردی خودش اول «چهارپادار» بود از کاشان به تهران، مال‌التجار آقای تاجر را می‌اورد. اما بعد از انقلاب یکی از بزرگ‌ترین ثروتمندهای کشور شد. پاراکفلر اول سوپور بود. از سوپوری به اینجا رسید که 6 تا برج صد طبقه‌ای توی نیویورک ساخت. خب جوان ما برود سرگذشت راکفلر را بخواند، ببیند از کجا شروع کرده.

خب الان جوان‌ها وقتی مبی‌بینند که یکی با دلالی دلار، دلالی سکه و دلالی مسکن پول درمی‌آورد، ترجیح می‌دهد که برود سراغ این دست کارها.

بله جوان می‌تواند دلالی دلار و سکه بکند. اما این کار موقت است. هر کاری که ثبات ندارد. ببینید، الان قیمت دلار تنزل کرده. اگر 10 روز دیگر همین طور پی برود. همه دلال‌ها ورشکست می‌شوند. بله با دلالی هم می‌شود کار کرد. اما به شرطی که وقتی آمدی سرکار به موقع خارجی شو، کاسبی‌ات را که کردی، بدوی و بیایی بیرون و دیگر خودت را آلوده نکنی ولی آن چیزی که من می‌پسندم این است که کار با ثبات پیدا کنیم.

حاج‌آقا خداییش، چطور می‌شود از راه شرعی، راهی که اسلام هم توصیه می‌کند و عرف هم آن را می‌پذیرد وارد تجارت شد؟

تجارت برای خودش بستر دارد، من خودم برای پنج حرف تجارت تفسیر دارم «ت» اول آن تجربه است چون تا وقتی تجربه نداشته باشی، نمی‌توانی وارد کار شوی. «جیم» آن جرات و جسارت است. مثلا هرکسی نمی‌تواند جرات و جسارت داشته باشد. «الف» آن اعماد به نفس است که خب این یکی را ممکن است هرجوانی داشته باشد. «ر» آن ریسک و رافت است و «ت» آخر هم توکل به خداست. اگر این چند تا را کنار هم نگذاری نمی‌توانی به «ت» اخر برسی. برای همین است که برای تجربه وفراهم شدن بستر تجارت جوان باید برود و درس آن را بخواند.

خود شما هم در ابتدای تجارت تجربه آن را نداشتید؟

من که گفتم چطوری تجربه کردم. تجربه یعنی به دست آوردن علم یک کار! من وقتی رفتم کنار نانوایی، دیدم که او چطور کار می‌کند و بعد شروع کردم به جمع و تفریق کردن و خب تجربه کسب کردم.

البته دانستن زندگی شما هم خیلی لذت بخش است. خیلی‌ها می‌گویند حاج‌اقا عسگر اولادی 400 میلیون دلار سرمایه دارد!

باور می‌کنید این حرف‌هایی که می‌زنند دروغ است؟ من اصلا پولی ندارم. من سرمایه ندارم. فقط ابرو دارم. پولی که من دارم حداقل پول است. مثلا یک خانه دارم. یک انبار دارم، با یک دفتر و دیگر چیزی ندارم و این حرف‌ها را بی‌خودی می‌گویند.من حتی بانک هم هیچ پولی ندارم. از هیچ بانکی وام نگرفته‌ام و برای همین از هیچ بانکی طلبکار نیستم، بدهکار هم نیستم هیچ سپرده‌ای هم ندارم.

یعنی اگر الان سرچ کنند بین حساب‌های بانکی هیچ اسمی را شما بیرون نمی‌آید؟

ابدا. هرگز اسمی بیرون نمی‌آید.
واقعا؟
باور کنید! برای اینکه صفرم. شما صدتا بانک دنیا را هم بگردید، من حساب ندارم. من توی تهران فقط در یک بانک حساب دارم، آن هم بانک ملی است.

حساب پس‌انداز دیگر؟
ندارم، هیچ جا ندارم.
پولتان توی آن حساب چقدر است؟
باور کنید صفر است. زیر 6-5 میلیون تومان! که آن هم برای کارهای روزانه‌ام است.

پس این رقم‌های میلیاردی که در مورد آقای عسگراولادی می‌گویند چیست؟

دروغ است. دروغی است که خودم گفتم. آن را هم اشتباه کردم که گفتم. یک روز برای نمایشگاه تهران این حرف را گفتم که دروغ بود. من اصلا در هیچ بانکی بالای پنج، شش میلیون پول بیشتر ندارم.

خب ما هم الان بگوییم حاج آقای عسگر اولادی هیچی پول ندارد. می‌گویند این حرف هم دروغ است.

هیچی که نه ولی من حتی بلد نیستم میلیارد را هم بنویسم. برای اینکه من اصلا تا حالا میلیارد ندیده‌ام.

لابد فقط با میلیارد معامله کردید!

نه با میلیارد معامله هم نکردم. شاید اینی که الان دارم، به میلیارد می‌ارزد برای اینکه خانه خریده‌ام، شما باور می‌کنید که من خانه خریده‌ام 5600 تومان؟!

کجا؟
تهران، خیابان سیروس، نزدیک محل تولدم. هنوز هم آن خانه را دارم. اگر الان بخواهم بفروشم، تازه می‌فهمم میلیارد چقدر است ولی اگر نفروشم، همان خانه 5600 تومانی است.

طبیعتا شما وقتی اعلام می‌کنید که با نخست وزیر چین دیدار کردید و بیشتر از 140هزار تن به او پسته فروختید، ما چطور این حرف‌ها را باور کنیم؟

من رفته بودم چین برای گفتن تبریک شصتمین سالگرد یک مراسمی، توی این مراسم نخست‌وزیر چین یک دقیقه به من افتخار داد و اجازه داد که با و ملاقات داشته باشم و با ایشان دست بدهم؛ آن هم فقط یک دقیقه در این یکدقیقه هم او پرسید چه می‌خواهی؟ من هم گفتم یک خواهشی دارم؛ آن هم این است که شما به چینی‌ها توصیه کنید روزی یک دانه پسته بخورند. بعد از من پرسید خب با این کار چه می‌شود؟ من هم گفتم هیچی صادرات پسته کشور من تمام می‌شود. این حرف من خیلی معنی دارد. من عین این حرف را به نخست‌وزیر یونان هم زدم.

بعد این اتفاق افتاد؟ قبول کردند؟

نه تعارف کرد و خندید. ولی همین سالی که گذشت کشور چین از ایران 65 هزار تن پسته خرید.

از شما؟
نه. ازمن شاید 1000 تن پسته خرید.

1000 تن از شما خرید؟
کمتر حتی! شاید 100 تن، اینکه 100 تن بوده یا 1000 تن مهم نیست. شما باید توجه کنید من برای خودم که نرفته بودم انجا برای مملکتم رفته بودم. من عین همین داستان را در یونان داشتم. با همین دکتر حبیبی خدابیامرز که آن موقع معاون اول رییس جمهور بود رفتیم یونان همین اتفاق با نخست‌وزیر یونان هم افتاد. من آن موقع به او گفتم لطفا به مردم یونان توصیه کنید روزی یک عدد کشمش بخورند. چون کشمش دانه‌ای یک گرم است و اگر 50 میلیون نفر روزی 50 میلیون کشمش بخورند، می‌شود 50 تن! همین برای ما کافی است، من 50 تن را هم برای خودم نمی‌خواستم. برای کشورم می‌خواستم. اگر هم چین رفتم برای مملکتم رفتم.

البته اگر برای خودتان هم بود ایرادی نداشت چون شما بزرگ‌ترین و اولین صادرکننده کشور هستید.

من در رشته خودم هشتمین صادرکننده کشور هستم، نه اولی!

توی چند رشته فعالیت دارید؟
یک رشته. فقط خشکبار.
صادرات زیره چی؟
زیره تمام شد و از بین رفت. تاجر زیره بودم اما الان دیگر نیستم. به خاطر خشکسالی‌ها تجارتش سوخت شد. الان هم توی خشکبار فعالیت دارم که همیشه هم نفر هشتم، نهم بودم.

چرا نخواستید نفر اول باشید؟
خب نمی‌رسیدم. من 35 سال است دارم تو یک اتاق فعالیت می‌کنم برای خدمت به مملکتم. هین الان برای چی اینجا نشسته‌ام من برای خودم روزی چهار ساعت کار می‌کنم اما برای اتاق بازرگانی روزی پنج ساعت چون اتاق بازرگانی برای مملکتم است. صبح‌ها هم از ساعت هشت می‌روم دفتر خودم تا 12. نمازم را که خواندم. از آنجا بیرون می‌ایم. یعنی چهار ساعت برای خودم کار می‌کنم. تو این چهار ساعت سعی می‌کنم جواب موبایلم را هم ندهم که به کار دنیایم برسم. کار دنیا کار ضعیفی است.

تا آنجا که به یاد داریم. شما همیشه جزو افرادی بودید که داشتن مال را تحسین می‌کردید.

هنوز هم تحسین می‌کنم. من بی‌نیاز هستم اما هرگز پولدار نیستم. داشتن را ارزش می‌دانم به شرط اینکه حلال و حرام رعایت شود؛ یعنی مرز آن را حلال و حرام می‌دانم و هرکه داشته‌اش در مرز حلال باشد، هیچ اشکالی ندارد من هم در کشور هزار و یکمین نفرم اگر هزار تا ثروتمند را بیاورید. بعد از هزار می‌رسید به من. ولی من چون صورتم را با سیلی سرخ نگه داشته‌ام. این همه شایعات در مورد من درست شده.

توی این چند سال وضعیت شما این طوری شده؟

نه همیشه همین‌طور بوده.
نفر اول در زمینه صادرات خشکبار در ایران چه کسی است؟

تعاونی رفسنجان بود که ورشکست شد، اما چیزی که هست، این است که خشکبار نفر اولش هر سال تغییر می‌کند.

شما تا حالا اول بودید؟
نه. هیچ وقت اول نبودم اما صادرکننده نمونه بودم.علتش هم این بود که حجم کارم بالا بود. اما هیچ وقت اول نبودم ببینید در کار تجارت کسب نمی‌تواند نفر اول را تشخیص بدهد. چون اگر خیلی بخواهیم دقت کنیم و بفهمیم باید برویم توی گمرک آمار به دست بیاوریم چه کسی بیشترین صادرات را در دست دارد. الان حتی این روش هم صد درصد قابل اطمینان نیست چون بعضی‌ها به نام خودشان صادر نمی‌کنند.

بچه‌های شما توی حوزه شما کار و فعالیت می‌کنند؟

یکیشان توی حووزه من کار می‌کند که پسربزرگم امیرعلی استو الان در زمینه پسته فعالیت می‌کند پسر دومم رضا مدیر یک بیمارستان کوچک است که خودم آن خریده‌ام وقف کرده‌ام. بین دامادها هم یکی توی شغل من کار می‌کند، آن یکی هم توی شغل دیگری کار می‌کند که خدا را شاکر همه موفقند و به همه هم توصیه‌های لازم را می‌کنم.

چند تا نوه دارید؟
13 نوه دارم که سه تای آنها در شرف عروسی‌اند و فردا پس فردا برای یکی‌شان می‌روم خواستگاری.همیشه هم سعی می‌کنم بچه‌های 22 الی 23 سالگی ازدواج کنند. چون خوب نیست زیاد مجرد بمانند.

به این 13 تا نوه هر سال عیدی چه چیزی می‌دهید؟

عیدی می‌دهم اما به شما نمی‌گویم به آنها چه می‌دهم.

عیدیشان خیلی زیاد است؟
در حد وسع خودم است.
عیدهای زمان شما با عیدهای الان چقدر فرق می‌کند؟

من هنوز که هنوز است هفت سین می‌چینم. حتی الان چند روزی است که هفت سین خانه‌ام را با خانمم چیده‌ام. همیشه هم سعی بر این بوده که موقع تحویل سال تهران باشم و بعد از آن مسافرت بروم. اما الان جوان‌ها به نظرم مثل ما حال و حوصله عید را ندارند.

معمولا مسافرت کجا می‌روید؟
اگر بتوانم اولین جایی که دلم می‌خواهد بروم مکه است. اگر ویزا بگیرم البته.

یعنی از شماره خارج است؟
نه از شماره خارج نیست. عد لایتناهی و بی‌نهایت نیست ولی چیزی که هست این است که از دیگران خیلی بیشتر. یعنی هرچقدر هم شما رفته باشید باز هم من از شما بیشتر رفته‌ام.

با این وضعیت از پاداشه عربستان هم بیشتر مکه را دیده‌اید.

(می‌خندند) شاید!
گزینه دوم برای سفر کجاست؟

کربلا می‌روم. اگر نشد مشهد می‌روم. من آنقدر عیدها مشهد رفته‌ام که جاگیرم نیامده. برای همین مجبور شدم توی مسجد گوهرشاد بخوابم و از این بابت ناراحت هم نبوده‌ام.

حرم حضرت عبدالعظیم چی؟
آنجا هم می‌روم. قم هم می‌روم.

آقای عسگراولادی شب عید به غیر از بچه‌ها و نوه‌ها به چه کسانی عیدی می‌دهید؟

من معمولا یک ماه به عیدمانده می‌روم کمیته امداد. یک لیستی دارم. برای مدرسه‌ها و بچه‌های مدرسه‌های پایین‌شهر عیدی می‌گیرم. یا مثلا بین قوم و خویش‌ها هستند کسانی که وضع مالی خوبی ندارند و من عیدی به‌شان می‌دهم.

از چه کسی عیدی می‌گیرید؟
من از امام خمینی (ره) عیدی گرفتم که توی جیبم هست. از مقام معظم رهبری هم عیدی گرفتم. 10 تومانی که از امام (ره) گرفتم و 500 تومانی که از آقا گرفتم همیشه همراهم هست.

پول تو جیبی هم دارید؟
(پول‌هایش را از جیبش درمی‌آورد) بله ولی هیچ وقت پول تو جیبی‌ام به 100 هزار تومان نمی‌رسد.

همیشه خودتان برای خانه خرید می‌کنید؟

میوه را خودم می‌خرم. نان هم بعضی اوقات خودم می‌خرم.

این حرف که می‌گویند «پول چرک کف دسته»را قبول دارید؟

نه قبول ندارم. پول چرک کف دست نیست. پول ابزار توفیق است اما به شرط اینکه در راه خوب خرج شود. بهترین پول هم پولی است که آدم برای خانواده‌اش در راه خوب خرج شود. بهترین پول هم پولی است که آدم برای خانواده‌اش خرج کند. بعد از آن پول است که برای خود خدا خرج کنی و اگر این دو هدف را در پول خرج کردن داشته باشی هرگز برایت چرک کف دست نمی‌شود. بلکه نور چشمهایت می‌شود.

به نظرتان این حرف را چه کسی گفته است؟

آدم‌هایی که دچار یک سری از حساسیت‌های منفی هستند.

کسانی که با شما ارتباط دارند، معتقدند شما دو تا ویژگی دارید؛ یکی‌اش اینکه در کار کمی بداخلاق هستید، این درست است؟

متاسفانه راست می‌گویند من توی کارم آدم بداخلاقی هستم. وقتی پشت میزم می‌نشینم معتقد به آن اصولی هستم که گفتم چون تجارت بی‌رحم است. برای همین پشت میزم آدم بداخلاقی هستم. معمولا آخر وقت که خسته می‌شوم بیشتر این طوری هستم. خب سن آدم هم یک اقتضایی دارد. من الان با این سنم دیگر نباید پشت میز بنشینم و تجارت کنم.

خب چرا این کار را می‌کنید؟
دست خود نیست، این کار را دوست دارم. عاشق آن هستم و کلی برای این کار زحمت کشیده ام. الان هم پولی که درمی‌آورم به قدر نیازم هست. من 20 از پولی که درمی‌اورم مال خداست. 20 هم مال خانواده‌ام است. 20هم خرج زندگی می‌کنم. 20 درصد باقی‌مانده‌ام چیزی می‌خرم برای تجارت.

اینکه می‌گویند آقای عسگراولادی آدم مقتصدی است درست است؟

بله این را هم قبول دارم. بسیار آدم مقتصدی هستم اما خسیس نیستم. یعنی ولخرج نیستم و اسراف هم نمی‌نم. مثلا اگر می‌روم مغازه پرتغال بگیرم، اگر ببینم فقط در قیمت فرق دارند و از لحاظ کیفیت مثل هم هستند پرتغال ارزان‌تر را می‌خرم.

دریک خبر ذکرشده که سرانه مصرف پسته در کشور ما برای هر نفر 300 گرم است، شما به عنوان سلطان پسته ایران،‌سرانه مصرف خودتان و خانواده‌تان هر ماه چقدر است؟

سرانه مصرف پسته 300 گرم نیست و 30 گرم است. سرانه مصرف پسته ما هم ماهی یک کیلو است. چون مهمانی‌ها هم در خانه ماست. من ماهی یک بسته 800 گرمی پسته می‌برم خانه. الان هم دستور دادم 400 کیلو پسته خریدند.

مگر خودتان پسته ندارید؟

پسته‌های من آشتغال هستند. از این پسته‌های ریز صادراتی! برای همین چون خودم پسته خوب نداشتم گفتم برای خریدند.

با تخفیف؟
باور کنید پسته خوب خریدم کیلویی 57 هزار تومان. حالا خودم دارم پسته را به دولت می‌فروشم کیلویی 30 هزار تومان.

این 400 کیلو را برای چه کسانی خریدید؟

هم برای اتاق‌های بازرگانی و هم هیات مدیره‌ها. چون رسمم این است که هر سال کیلو پسته به‌شان بدهم.

شما اگر چیزی گران شود آن را خریداری می‌ کنید؟

نه نمی‌خرم مثلا ده روزی جنس نمی‌خرم یا به قدر مایحتاج می‌خرم و برای همین دستپاچه برای خریدن و انبارکردن جنس هم نیستم. به خانواده‌ه هم می‌گویم که برای مصرف بیشتر از یک هفته‌تان نخرید. اگر همگی نخریم، خود به خود بعد از یک مدتی قیمت متعادل می‌شود.

اینکه به ضرر شما می‌شود؟
بگذارید من ضرر کنم و مردم خیر ببینند.

دلیل تکان خوردن منار جنبان چیست ؟/تصاویر

0
0

باشگاه خبرنگاران نوشت: در ایران برخی مناره‌ها قابلیت تکان خوردن را دارند که به اصطلاح به آنها منارجُنبان می‌گویند. از معروفترین منارجنبان‌های ایران یکی در اصفهان و دیگری در شهرستان اردکان و در بخش خرانق واقع شده‌اند.

منارجنبان اصفهان


منارجنبان اصفهان یکی از آثار تاریخی این شهر است که عارفی به نام «عمو عبدالله کارلادانی» در آن به خاک سپرده شده‌است.

موقعیت

در گذشته منارجنبان از شهر جدا و در دهکده‌ای به نام «کارلادان» قرار داشت. ولی امروزه این بنا جزو اصفهان است و در نزدیکی محلی به نام نصرآباد قرار دارد. این ساختمان با کاشی‌های لاجوردی رنگ به شکل ستاره چهارپر و اشکال دیگری به شکل کثیرالاضلاع فیروزه‌ای رنگ زینت یافته‌است.


این بنا به صورت یک بقعه و دو مناره‌است که بر روی مزار «عموعبدالله بن محمود صقلابی» [۱] از پارسایان نامآور سده هشتم هجری بنا شده و سنگ قبر آن مورخ به سال ۷۱۶ هجری، هم‌زمان با اواخر پادشاهی «اولجایتو» ایلخان مسلمان مغول است.

ویژگی‌های بنا

شهرت این بنای کوچک با پهنای نه متری و بلندای هفده متری هر مناره‌اش به سبب تکان خوردن منارهای آن است. با تکان دادن یکی از مناره‌ها مناره دیگر و کل ساختمان نیز تکان می‌خورد. ایوان بنا به سبک مغول ساخته شده‌است و از آن دوره کاشیکاریهایی هم دارد. ولی شکل مناره‌ها نشان می‌دهد که آنها را احتمالاً در پایان دوره صفویه به ایوان اضافه کرده‌اند.

تکان خوردن مناره‌های این بنا تا مدت‌ها برای دانشمندان پرسش برانگیز بود. معماری اسرار آمیز این بنا برای بسیاری هنوز هم در هاله ابهام باقی مانده‌است. منطقی‌ترین علتی که برای تکان خوردن مناره‌ها وجود دارد، پدیده فیزیکی تشدید یا پدیده رزونانس است. چون مناره‌ها سبک معماری مشابهی دارند، تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می‌گذارد.

نکته جالب در این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یک مناره، نه تنها مناره دیگر به حرکت در می‌آید، بلکه تمامی این ساختمان به لرزه درمی‌آید.

Viewing all 22413 articles
Browse latest View live




Latest Images