Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

غرب گفتگو را جایگزین لجبازی کند

$
0
0

اعتدال: سخنگوی وزارت امورخارجه رویکرد فشار غرب از جمله تحریم ها در مسئله هسته ایران را کاملا غیر اصولی دانست و افزود : به آنان توصیه می کنیم به جای رویکرد اشتباه و اصرار بر لجبازی و فشار که ملت ما را منسجم تر می کند با نگاه منطقی به گفتگوها برگردند.

به گزارش واحد مرکزی  خبر ،‌ آقای مهمانپرست با بیان اینکه بارها آمادگی خود را برای مذاکرات سازنده اعلام کردیم و در مذاکرات مسکو نیز پیشنهاد شفافی به 1+ 5 ارائه دادیم خاطرنشان کرد: 1 + 5 نیز در آن مذاکرات به جامعیت و سازنده بودن پیشنهادهای ایران معترف بود.

وی تاکید کرد: اشتباه محاسباتی که این کشورها دنبال می کنند مطمئنا آنها را از رسیدن به نتیجه مطلوب دور خواهد کرد چراکه آنها روحیه ملت ایران را نمی شناسند و این فشارها نیز سودی برایشان ندارد زیرا استقلال ملت ایران بیشتر از هر چیزی برای این ملت  اهمیت دارد.

آقای مهمانپرست افزود: فشارهای غرب کاملا غیرمنطقی، غیراصولی و غیرانسانی است.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر احضار کاردار ایران در منامه به وزارت خارجه بحرین نیز گفت: موضع ما درخصوص مسایل بحرین کاملا روشن است چراکه بارها اعلام کردیم که توجه به خواست مردم ثبات و اقتدار کشورها را در پی دارد و سرکوب مطالبات آنان نیز تنها مشکلات را پیچیده تر می کند.

آقای مهمانپرست خاطرنشان کرد: اینکه به کشورها اتهام زده شود تا به مطالبات مردمی توجه نشود بلکه آن را سرکوب کنند دستاوردی نخواهد داشت.
وی افزود: همواره اعلام کردیم که اجازه فرصت مشارکت دادن به مردم در اداره کشورها به جای برخورد امنیتی و سرکوب مطالبات باعث می شود تا نیازی به اتهام زنی به دیگر کشورها نباشد.

 رژیم صهیونیستی مشروعیت ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درپاسخ به خبرنگار قدس درخصوص دیروز اعلام شد پارلمان این رژیم منحل شده و قرار است انتخابات زودهنگام برگزار کنند، افزود:  رژ رژیم صهیونیستی مشروعیت و ریشه ندارد.  این قدر ارزش ندارد که شما وقتتان را تلف کنید.

 رامین مهمانپرست : این رژیم نامشروع چون مشروعیت و ریشه ندارد، نمی توان از ان بیشتر از این انتظار داشت.

وی  افزود: این رژیم ماهیت جنگ طلبی و جنایتکاری دارد و کشورها و ملت های منطقه را دائما تهدید می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این رژیم  فقط برای حامیانشان هزینه ایجاد می کند و  فکر می کنم برای کشورهای غربی به یک مشکل جدی تبدیل شده است و این کشورها به فکر این هستند که فکری اساسی برای این رژیم نامشروع بکنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سحر که پرسید: شرکت BP تولید و صدور نفت اذربایجان را متوقف کرده و باعث اعتراض اقای علی اف شده است کشور ایران به این کشور دوست چه کمکی می تواند بکند، گفت: ما در روابطمان با همسایگان سعی می کنیم از  همه ظرفیت ها استفاده کنیم و بارها نشان دادیم که در شرایط سختی که همسایگان ما قرار دارند همواره در کنار انها بوده ایم.

مهمانپرست با بیان اینکه اصولا نقش کشورهای بزرگ غربی در منطقه  نقش مخربی بوده است افزود: ما در همه شرایط در کنار همسایگانمان هستیم و از همه ظرفیت ها و توانمان برای کمک به انها و ایجاد امنیت و ثبات استفاده می کنیم.

 بهترین راهکار برای حل بحران سوریه، توقف درگیری و گفتگو است

سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه سخنان خود در باره اوضاع سوریه گفت: بهترین راهکار برای حل بحران سوریه کمک به توقف درگیری ها ، ارسال نکردن سلاح برای گروه هایی است که جان مردم را در این کشور به خطر می اندازند.
رامین مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه ایران درباره مفاد پیشنهاد ایران به اخضر ابراهیمی و نتایج سفر رئیس جمهور به آذربایجان افزود: موضع کشور ما از ابتدا حمایت از نماینده دبیرکل سازمان ملل آقای کوفی عنان و در حال حاضر آقای اخضر ابراهیمی است .

وی گفت: بهترین راهکار برای حل بحران سوریه کمک همه کشورها به توقف درگیری ها، ایجاد زمینه گفتگو میان مخالفان و نمایندگان دولت و آماده کردن بستر اصلاحات لازم بدست دولت و طی کردن مراحلی است که مردم در آن مشارکت خودشان را در اداره کشور تثبیت کنند و نهادها با آراء مردم به نتیجه برسند.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: مراحل  دقیق تر و جزیی تر این پیشنهاد به اطلاع آقای اخضر ابراهیمی رسیده و وی نیز استقبال کرده است .

مهمانپرست گفت: باید فضای تفاهم میان همه کشورها ایجاد شود تا مشترکات میان کشورها زمینه توقف درگیری ها را فراهم آورد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاس اکو در باکو افزود: این مجموعه اهمیت زیادی برای کشورهای منطقه دارد و با ده عضو ظرفیت های خوبی برای همکاری های اقتصادی و  فرهنگی به وجود آورده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: برگزاری اجلاس در آذربایجان و سپرده شدن دبیرکلی این اجلاس به این کشور می تواند فرصتی برای توسعه همکاری ها و روابط میان جمهوری اسلامی ایران با آذربایجان ایجاد کند.

مهمانپرست افزود: در همه زمینه ها قابلیت گسترش جدی روابط وجود دارد زیرا مشترکات فراوانی میان دو کشور است.

وی گفت: برخی از جریانها برای ایجاد تنش و دامن زدن به اختلافات تلاش می کنند که قطعا هوش و درایت مسئولان در منطقه ،جلوی فتنه ها را خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: سفر رئیس جمهور به آذربایجان زمینه همکاری ها میان دو کشور را گسترده تر خواهد کرد و به حجم مناسبات دو کشور خواهد افزود.

مشکل غربی ها اقتدار و ایستادگی ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه ، تحریم های یکجانبه آمریکا و اروپا علیه کشورمان را اقدامی غیرقانونی، بی منطق ، غیر انسانی و علیه ملت ایران دانست.

آقای مهمانپرست در پاسخ به خبرنگار ایرنا گفت: این تحریم ها به بهانه فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان است در حالی که به فرموده مقام معظم رهبری ، اینها بهانه ای برای فشار به ملت ایران به علت استقلال آنان است.

وی افزود: مطمئن باشید اگر روزی موضوع هسته ای ما نیز به نتیجه برسد همین کشورها به بهانه های دیگر سعی می کنند به ملت ما فشار بیاورند.

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: اگر واقعاً همه این اقدامات به علت فعالیت های هسته ای صلح آمیز ماست آنان باید به افکار عمومی ملتمان و دیگر ملت ها پاسخ دهند ، چرا از 32 سال قبل که هیچ فعالیت هسته ای نداشتیم، تحریم ها را پیگیری می کردند؟

آقای مهمانپرست افزود: آیا تحریم هواپیماهای مسافربری و قطعات آن جنبه خطرناک نظامی دارد که 32 سال آن را تحریم کردند.

وی گفت: به نظر می رسد مقامات غربی با این اقدامات، خود را جلوی چشم ملت ها روسیاه می کنند و کاملاً مشخص است که مشکل اصلی آنان ایستادگی کشور بزرگ و قدرتمند جمهوری اسلامی ایران بر استقلالش است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ملت ایران برای تأمین منافع ملی اش به قدرت ها اجازه دخالت نمی دهد، آنان نمی توانند ملت ما را وادار به تسلیم و عقب نشینی از استقلالش کنند.

آقای مهمانپرست گفت: آنان روحیه ملت ما را نمی شناسند و نمی دانند که این گونه اقدامات ملت ما را در ادامه راهی که در پیش گرفته است مستحکم تر می کند.

وی افزود: اگر کشوری برای اقداماتش توجیه منطقی داشته باشد با منطق با کشور دیگر صحبت می کند اما وقتی اقدامات غیرمنطقی را در دستور کار می گذارد به این معنی است که توانایی رویارویی منطقی با ملت بزرگ جمهوری اسلامی را ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سفر آقای احمدی نژاد به کویت گفت: رئیس جمهور برای شرکت در مجمع گفتگوی همکاری های آسیایی به این کشور سفر می کند.

آقای مهمانپرست افزود: کشورهای آسیایی در مجموعه های مختلف همکاری های خود را پیگیری می کنند که یکی از این همکاری ها در چارچوب مجمع گفتگوی همکاری هاست.

وی گفت: این نخستین اجلاس این مجمع است که با حضور سران کشورها در کویت برپا می شود، جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم، مؤثر و توانمند است که حضورش در این مجموعه می تواند به این اجلاس کمک قابل توجهی کند.

جنگ روانی غرب در موضوع هسته ای؛‌ مواضع ما کاملا روشن است

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری  با اشاره به اینکه موضع ما در بحث هسته ای کاملا روشن است و ما مواضع خود را در این باره بارها شفاف اعلام کرده ایم .

مهمان پرست  با رد برخی مطالب منتسب به خود در رسانه های غربی مبنی بر انعطاف در مورد مسائل هسته ای تصریح کرد : آنچه برخی رسانه های غربی تحریف می کنند و تیترهایی  که می زنند  نشان از حرکت هماهنگ و سازماندهی شده آنها برای  راه اندازی جنگ روانی دارد و ما بارها گفته ایم که داشتن انرژی هسته ای صلح آمیز حق همه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه داشتن چرخه  سوخت برای اهداف صلح امیز را موافق معاهده ان پی تی دانست و افزود: این موضوعی است که همه کارشناسان هسته ای نیز بر آن تاکید دارند و این موضوع  را که غنی سازی تا چه درصدی صلح آمیز است کارشناسان تعیین می کنند .

وی با بیان اینکه برخوردی که اکنون با ایران می شود کارشناسی نیست و ناشی از مسائل سیاسی است افزود: در ماجرای سوخت راکتور تحقیقاتی تهران که حق ما بود ما درخواست خود را مطرح کردیم و لی غربیها برخورد خوبی نکردند و فکر می کردند با زیر فشار قراردادن بیماران سرطانی می توانند به کشور ما فشار آورند که با تلاش جوانان ما موفق نشدند.

وحدت جهان اسلام؛‌ شرایط سخت برای رژیم صهیونیستی

در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه ، خبرنگاری تلاش های دستگاه دیپلماسی را درخصوص مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی در اهانت به اماکن مذهبی ازجمله مسجدالاقصی جویا شدکه آقای مهمانپرست افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره در مجامع بین المللی با اقتدار از حقوق ملت فلسطین دفاع کرده و با کمک کشورهای اسلامی، اقدامات این رژیم را در جنایت علیه ملت مظلوم فلسطین و دیگر ملت های منطقه محکوم کرده است.

وی گفت:کشورهای غیراسلامی نیز در این موضوع بارها جنایت رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و ما مقابله با توطئه های این رژیم را همواره در گفتگوهای منطقه ای و بین المللی گوشزد کرده ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی با اشاره به توهین به ساحت پیامبر اعظم (ص) در غرب و پیشنهاد آیت الله اراکی از مجمع جهانی تقریب مذاهب در نام گذاری جمعه هفته وحدت به نام محمد رسول الله در مقابله با توطئه های غربی گفت: این پیشنهاد حتماً بررسی می شود و هر اندازه زمینه اجرای قوی آن فراهم شود، حمایت خواهیم کرد.

آقای مهمانپرست افزود: علاوه بر این تلاش خواهیم کرد تا با وحدت جهان اسلام که امروز بیش از هر چیزی ضرورت دارد در برابر اقدامات توهین آمیز بایستیم.

وی هوشیاری ملت های مسلمان در شرایط کنونی را با توجه به توطئه های روز افزون قدرت های سلطه گر و رژیم صهیونیستی علیه جهان اسلام را بسیار مهم دانست و گفت: مطمئناً اتحاد میان مسلمانان شرایط سختی را برای رژیم صهیونیستی به وجود خواهد آورد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در خصوص رویکرد 1+5 در مسئله هسته ای گفت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به اذعان طرف مقابل، جامع و سازنده بود، البته آنان فرصت خواستند تا پاسخ های خود را به ایران ارائه کنند اما هنوز پاسخی ارائه نشده است و به جای رویکرد منطقی برای گفتگو، اصرار بر اشتباه گذشته خود دارند.

آقای مهمانپرست تأکید کرد: اشتباه محاسباتی آنان مبنی بر فشار همراه با مذاکره به نتیجه نخواهد رسید و کمکی به حل مسائل نخواهد کرد.

با همه توان در خدمت امنیت و ثبات منطقه هستیم

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت :   با همه توان در خدمت امنیت و ثبات منطقه هستیم .

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار بولومبرگ که پرسید آقای سید حسن نصرالله هفته پیش اعلام کرد که هواپیمای شناسایی که ازطرف حزب الله وارد سرزمین های اشغالی شده ایرانی، لبنانی بوده است، نظر شما چیست و سوال دوم اینکه سال گذشته ایران یک هواپیمای شناسایی امریکایی را کنترل کرد ، ایا تحلیل فناوری این هواپیما به ساخت این هواپیمای ایرانی لبنانی کمکی کرده است، گفت:  بحث های فنی و تخصصی نظامی را مسئولان نظامی پاسخ می دهند.

وی افزود: ان موضوعی که مشخص است این است که توانایی دفاعی کشور ما بسیار بالاست و پیشرفتی که در زمینه های مختلف  در کشور صورت گرفته این امکان را به ما داده است که با قدرت تمام از تمامیت ارضی و حاکمیت و استقلال کشورهای منطقه بتوانیم دفاع کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این پیشرفت ها به ما کمک کرده است که بتوانیم جلوی جنگ افروزان و مداخله گران غربی و رژیم صهیونیستی را بگیریم و جبهه مقاومت را تقویت کنیم.

مهمانپرست با بیان اینکه پیشرفت های مختلف کشور ما به ویژه در زمینه های دفاعی نشان دهنده این است که احتمال جنگ افروزی کاهش می یابد، گفت: اصولا زمانی احتمال جنگ و درگیری افزایش می یابد که کشورها قدرت دفاع از خود را نداشته باشند.

وی افزود:وقتی کشورها قدرتمند می شوند و می توانند با اقتدار کافی از حریم خود مراقبت کنند، آن موقع احتمال تصور تعدی به کشورها در ذهن متجاوزان کاهش می یابد.

پارلمانها ، ظرفیتی برای توسعه روابط

در ادامه نشست با خبرنگاران سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسشی درباره سفر هیاتی از نمایندگان پارلمان اروپا به کشورمان گفت : نمایندگان مجالس ، ظرفیتی برای توسعه روابط ، تفهیم برخی واقعیات و مشخص کردن وضع دقیق در روابط حاکم میان کشورها هستند.

رامین مهمانپرست ارتباط نمایندگان مجالس کشورها را موضوعی طبیعی دانست و افزود : نمایندگان مجلس ، نمایندگان ملت ها هستند و می توانند به ارتقای همکاری های دوجانبه کشورها کمک کنند.

وی گفت : این موضوعی طبیعی است که از ظرفیت مجالس کشورهای مختلف می توان استفاده کرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره زمان مذاکرات میان نمایندگان کشورمان با نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: هنوز زمان مشخصی در این باره مشخص و اعلام نشده است.

مهمانپرست گفت: به محض اینکه تمایل برای ادامه گفتگوها و رسیدن به چارچوب کلی در این زمینه به وجود بیاید زمان آن مشخص و برای مذاکرات اقدام می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه  همچنین  در پاسخ به سوالی مبنی بر دیدار نداشتن آقای احمدی نژاد و اردوغان در نشست باکو گفت: معمولا نشست های بین المللی و منطقه ای با هدف رسیدگی به امور و دستور کار همان نشست برگزار می شود.
مهمانپرست با بیان اینکه هیئتهای حاضر در این نشست ها همواره بدنبال طرح دیدگاههای خود درباره موضوع نشست هستند افزود: به هر حال در حاشیه این نشست ها تا جایی که وقت اجازه دهد برخی مقامات کشورها با هم دیدار می کنند.
وی با اشاره به وقت محدود این نشست ها اضافه کرد: به علت جلسات متعدد طبیعی است که برخی مقامات حاضر نتوانند با هم دیدارهایی داشته باشند ولی اگر فرصتی پیش بیاید حتما استفاده می شود و ما هم در صورت وجود فرصت از آن برای تبادل نظر با دیگران و کشورهای دوست بهره می گیریم.

 دبیرکلی اوپک حق ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری  درباره معرفی غلامحسین نوذری برای دبیرکلی اوپک تاکید کرد: دستگاه سیاست خارجی همه امکانات خود را برای حمایت از آقای نوذری به کار خواهد بست.

آقای مهمانپرست  افزود: جمهوری اسلامی ایران از اعضای مؤثر اوپک است و بر اساس نظام گردشی، مدت هاست که دبیرکلی آن باید به ایران سپرده شود بنابراین آن را حق خود می دانیم.

خبرنگار دیگری درباره پیشنهاد قطر مبنی بر اعزام نیروی حافظ صلح به سوریه پرسید .

مهمانپرست پاسخ داد: پیشنهاد کشورها برای توقف درگیری ها در حال بررسی است و فکر می کنیم باید به اشتراکات کشورهای منطقه و همسایگان سوریه در حل مسئله این کشور تأکید کنیم تا فضای مناسبی برای آرامش ایجاد شود.

آقای مهمانپرست گفت: اینکه در انتخابات چه گروه یا جریانی پیروز می شود به رأی و نظر مردم سوریه بستگی دارد و در هر صورت همه باید به نماینده مردم که در انتخابات و در فرایندی دموکراتیک انتخاب می شود احترام بگذارند که شرط اساسی آن توقف ارسال سلاح به گروه ها ، توقف درگیری ها و آغاز گفتگو میان سوری هاست.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش عربستان در جهان اسلام نیز گفت: عربستان می تواند با توجه به جایگاهش در جهان اسلام از ظرفیت ها برای ثبات و آرامش در منطقه استفاده کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پروژه های ایران هراسی که  برخی ها در منطقه به آن دامن می زنند کمکی به آنان نخواهد کرد زیرا  امروز بیش از گذشته توطئه های دشمنان در تفرقه میان کشورهای اسلامی مشخص شده است.

آقای مهمانپرست در ادامه با بیان اینکه تلاش می کنیم تا با تفاهم درباره اتباع ایرانی در عربستان نیز گفتگو شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران همه تلاش های خود را برای کاهش تنش میان کشورهای اسلامی به کار می گیرد زیرا امروز دامن زدن به اختلاف ها به حل مسائل کمک نمی کند و تنها به نفع رژیم صهیونیستی خواهد بود.

وی تأکید کرد: همه باید متوجه باشیم که خطر اصلی در منطقه، رژیم صهیونیستی است و هیچ چیز نباید باعث شود کشورهای اسلامی از این مسئله غافل شوند.


کشورها مراقبت کنند تا امنیت منطقه به خطر نیفتد

سخنگوی وزارت امورخارجه در پایان نشست خبری  گفت: گروه های مدعی پیگیری خواسته های مردم سوریه نباید دست به اقدامات غیرانسانی بزنند.

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره وضعیت 48 زائر ایرانی ربوده شده افزود: ربودن زائران ایرانی اقدامی غیرانسانی بود.

وی گفت: اقدام این گروه ها درسوریه وضعیت آنها را زیر سوال می برد اما از طرفی جمهوری اسلامی ایران تلاش های زیادی هم از طریق کشورهای صاحب نفوذ و هم از طریق سیستم های امنیتی و نظامی سوریه داشته تا زائران ایرانی آزاد شوند.

سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: تلاش های جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و امیدواریم با همکاری کشورهای موثر در وضعیت داخل سوریه و مرتبط با این گروه ها جان زائران خود را نجات دهیم تا هرچه سریع تر به کشور بازگردند.

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر چگونگی عضویت ونزوئلا در تروئیکای حل بحران سوریه گفت: پیشنهادهای مختلفی برای حل بحران سوریه ارائه شده است و ما در حال بررسی آنها هستیم.

وی افزود: به دنبال آن هستیم تا از همه ظرفیت های ممکن که می تواند بحران سوریه را در سریع ترین زمان و با بهترین روش و به شکل مسالمت آمیز حل کند استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: در رایزنی های منطقه ای همه پیشنهادها مورد بررسی قرار می گیرد و امیدواریم این رایزنی ها منجر به حل بحران سوریه شود.

مهمانپرست افزود: جمهوری اسلامی ایران با مقامات دو کشور ترکیه و سوریه نیز در تماس است و همان زمان که میان ترکیه و سوریه تنش بوجود آمد بلافاصله دکتر صالحی با وزرای خارجه دو کشور تماس گرفت و آنها را به خویشتنداری توصیه کرد تا تنش افزایش نیابد.

وی گفت: افزایش تنش ها و درگیری ها می تواند برای کل منطقه خطرناک باشد و کشورها باید مراقبت کنند تا وضعیت ثبات و امنیت منطقه به خطر نیفتد.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: تماس ها و ملاقات ها ادامه دارد و در اجلاس باکو نیز که به وزرای کشورهای عضو اکو اختصاص داشت شاهد ملاقات مجدد دکتر صالحی و  داود اوغلو بودیم.

مهمانپرست گفت: در همه مذاکرات بحث های منطقه ای و به ویژه موضوع خویشتنداری ترکیه و سوریه به منظور برقراری آرامش و کاهش تنش در دستورکار قرار دارد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>