اعتدال: شهرداری قم در آستانه ماه محرم اقدام به جمع آوری بنرها و پارچه نوشتههای عمود بر شارع در معابر شهری کردند که این اقدام با انتقاد شدید هیئتهای مذهبی مواجه شد.
به گزارش مهر، چند روز پیش خبری از سوی مدیرکل روابط عمومی شهرداری قم برای رسانههای جمعی ارسال شد که از تصمیم مدیریت شهری برای ممنوعیت نصب بنر و پلاکارد عمود بر شارع در معابر شهری خبر داده بود.
به دنبال انتشار این خبر، کارگران خدمات شهری شهرداری در آستانه ماه محرم اقدام به جمع آوری بخشی از پارچه نوشتهها و بنرهای عمود بر شارع که توسط هیئتهای مطرح به ویژه در خیابان چهارمردان نصب شده بود کردند که این اقدام به واکنش مسئولان هیئتهای مذهبی مواجه شد.
یکی از مسئولان هیئتهای مذهب در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هیئتهای مذهبی به خاطر انتخاب افرادی مطمئن برای عضویت در شورای مرکزی هیئتهای مذهبی، انتظار دارند تمامی موارد و توصیهها از سوی این شورا به هیئتها ارائه شود.
وی ادامه داد: وقتی شورای هیئتهای مذهبی نکاتی در مورد پرهیز از آسیبها و بدعتهای عزاداری به ما توصیه میکند، به خاطر مصلحت دین و ساحت مقدس سیدالشهدا(ع) میپذیریم اما متاسفانه کارگران شهرداری، پارچهها و بنرهایی از سطح شهر جمعآوری کردهاند که در آن جملات ناب و تاثیرگذار از امام حسین(ع) نوشته شده است.
این مسئول هیئت مذهبی گفت: جمع آوری این پارچه نوشتهها و بنرها از سطح شهر،هیئتهای مذهبی را نگران کرده و ما انتظار داریم مسئولان شهرداری نه تنها از تصمیم دیرهنگام خود صرفنظر کنند، بلکه هیئتهای مذهبی را در پوشش تبلیغاتی بیشتر و مناسبتر یاری کنند.
انتقاد از اقدام دیرهنگام شهرداری
یکی دیگر از مسئولان هیئتهای مذهبی قم در تماسی با خبرنگار مهر، با انتقاد از اعلام دیرهنگام مصوبه شهرداری اظهار کرد: هیئتهای مذهبی از طریق کمکهای بیشائبه خود مردم اداره میشوند و بیشتر بنرها و پلاکاردها با پول بیت المال تهیه و نصب میشود.
وی با بیان اینکه از مصوبه شهرداری هیچ گونه اطلاعی نداشته است گفت: اگر شهرداری این ممنوعیتها را زودتر از اینها اعلام میکرد هیئتهای مذهبی این همه برای تهیه بنرها و پارچه نوشتهها هزینه نمیکردند.
به گفته این مسئول هیئت مذهبی اگر مسئولان شهرداری قم برای حفظ ایمنی شهروندان دغدغه دارند، بهتر است به جای جمع آوری این بنرها، به دنبال ایمن سازی محلهای تبلیغات شهری باشند.
وی افزود: هیئتهای مذهبی چرا باید تاوان ضعف در اطلاع رسانی روابط عمومی شهرداری را بدهند.
به عزاداریها افتخار کنیم
حجتالاسلام سید محمد چهل اخترانی رئیس شورای هیئتهای مذهبی در جلسهای که روز پنجشنبه با حضور امام جمعه قم و اعضای ستاد ساماندهی شئون مذهبی در مناسبتهای فرهنگی در دفتر امام جمعه برگزار شد، از این اقدام شهرداری گلایه کرد که حجتالاسلام والمسلمین سعیدی امام جمعه قم گفت: اگر بناست برای عزاداری سیدالشهدا(ع) پرچمی بالا برود، نباید این پرچمها توسط دیگران پائین بیاید.
حجتالاسلام سعیدی گفت: پرچمها و نمادهای متناسب با شئون مذهبی و عزاداری باید در جای جای شهر وجود داشته باشد و تشخیص اینکه چه پرچمها و نمادهایی باید نصب شود بر عهده ستاد شئون مذهبی در مناسبتهای فرهنگی است.
وی اضافه کرد: ما باید هر خانه، مسجد یا حسینیهای که خیمه عزا بر پا کرده است افتخار کنیم.
دلایل ممنوعیت نصب بنرهای عمود بر شارع
علی حاجی رضا مدیرکل روابط عمومی و بینالملل شهرداری قم در تشریح دلایل ممنوعیت نصب چنین بنرهایی به تشکیل جلسه کمیته ساماندهی تبلیغات شهری با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف در شهرداری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه نصب بنر و پلاکارد به صورت عمود بر شارع در سالهای گذشته برای شهروندان خطرات جانی و مشکلاتی را ایجاد کرده بود، از این رو در جلسه ساماندهی تبلیغات شهری برای حفظ جان و ایمنی شهروندان، تصمیمهای لازم در خصوص ممنوعیت نصب بنر و پلاکارد به صورت عمود بر شارع اتخاذ شد.
حاجی رضا با تاکید بر ممنوعیت نصب هرگونه بنر، پلاکارد، دست نوشته، الوان، طاق نصرت و... به صورت عمود بر شارع از هیئتهای مذهبی خواست قبل از تهیه بنر مناسبتی ماه محرم حتما در خصوص ابعاد بنرهای استاندارد و مراحل اخذ مجوز از سازمان زیباسازی شهرداری کلانشهر قم استعلام کنند.