Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

عقلانیت باید جای سیاست بازی را بگیرد

$
0
0

عده ای علاقه مند به قدرت هستند و دوست دارند که فقط به قدرت برسند و برای آنها مهم نیست این قدرت چگونه به دست می‌آید. اما عده ای دیگر با فکر ، اندیشه ، برنامه و استراتژی می خواهند به قدرت برسند، هدف بزرگتری دارند و می‌خواهند کارهای بزرگی برای کشور و جامعه انجام دهند.

بهمن اخوان ضمن بیان مطلب فوق به تابناک، اظهار داشت: گروه دوم افرادی هستند که به منافع ملی کشور فکر می کنند و منافع ملی برایشان دارای اهمیت است. ما چنین افرادی را چه در داخل و چه در خارج کشور داریم؛ چه در صحنه سیاست و در صحنه اقتصاد. خوشبختانه این افراد در اکثر جناح ها و گروه ها این وجود دارند.

این نماینده ادوار پنجم، ششم و هشتم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بایستی مردم بتوانند این گونه تفکر و افراد را به قدرت برسانند، گفت: این که افراد دلسوز بر مسند امور بنشینند، یا کارچاق کن‌ها و دلالهای سیاسی، به تصمیم مردم بستگی دارد و این مردم هستند که می‌توانند نهادهای انتخابی را از لوث کارچاق‌کن ها پاک کنند.

عضو سابق کمیسیون اصل نود قانون اساسی با اشاره به تاثیر حضور افراد دلسوز بر سر سفره مردم، گفت: اگر از نظر اقتصادی و سیاسی بتوانیم اینگونه تفکر کنیم نه تنها درآمد خود را زیاد کرده ایم بلکه به ثروت بسیار بالایی دست یافته ایم و همواره در تمام عرصه‌های اقتصادی و سیاسی موفق خواهیم بود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بین پول در آوردن و کسب ثروت تفاوت بسیاری وجود دارد، اظهار داشت: برای روشن شدن این تفاوت بهتر است به طور مصداقی این مساله را بررسی کنیم. یکی از ثروت‌های مورد اتکای کشور آمریکا سرمایه‌های انسانی این کشور از جمله نخبگان، دانشمندان و روشنفکران آن هستند یا وقتی اتحاد جماهیر شوروی از هم پاشید 3000 دانشمند اروپایی داشت که برای یک کشور ثروت عینی محسوب می شود.

وی با اشاره به تاثیر و نقش محوری مجلس گفت: یک مجلس قدرتمند برای یک کشور ثروت محسوب می شود. یک دولت قدرتمند برای یک ملت ثروت است. نخبگان و دانشمندان ثروت محسوب می شود. لذا در اصل یک حاکمیت قدرتمند واقعی کسی است که نظارت و سیاست گذاری منطبق بر عقلانیت داشته باشد.

بهمن اخوان در ادامه افزود: یک مجلس قوی و قدرتمند مجلسی است که قانون گذاری آن بر محوریت عقلانیت و آینده نگری و نظارت جامع و کاملی در حوزه اختیارات خود داشته باشد. دولت و مجلس مقتدر از یکسو و افراد دلسوز و آینده نگر از سوی دیگر سبب می‌شود جامعه را به سمت یک جامعه قانون‌مند و هدفمند سوق می دهد و با جرات می‌گویم اکثریت بلکه تمام مردم ما علاقه مند به این تفکر هستند.

این عضو اصولگرای مجالس پیشین با تاکید بر اینکه تنها راه داشتن آینده ای مطمئن و توسعه‌ای پایدار، افزایش سطح آگاهی مردم است، گفت: باید فرهنگ عمومی جامعه به سمتی سوق پیدا کند که منافع ملی اولویت اصلی مردم ایران باشد. اگر می خواهیم مجلس و دولت قوی داشته باشیم باید به مردم از طریق رسانه ها شناخت بدهیم تا بتوانند تشخیص دهند و افراد آزاده و سلیم النفس را به عنوان نمایندگان خود در قوای مجری و مقننه انتخاب کنند. اگر بخواهیم مردم در حرکت‌های خود در جهت منافع ملی گام بردارند بایستی در ساختارهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی بسیار کار کنیم.

بهمن اخوان در ادامه با بیان اینکه مشکل ما این است که ساختار نداریم، تاکید کرد: باید ساختار خود را قوی کنیم. وقتی فرزندان یک خانواده بر اساس امر و نهی کردن تربیت می شوند این تربیت ساختار ندارد، اما زمانی که یک ساختار بر اساس عقلانیت، توانایی فردی و جمعی خانواده تبین می‌شود و والدین سعی می‌کنند خود بر اساس چارچوب حرکت کنند، شما شاهد یک ساختار منظم و هدفمند در خانواده خواهید بود، بدون آنکه والدین احتیاج زیادی به امر و نهی فرزندان داشته باشند. البته پر واضح است که امر و نهی کردن به مراتب در کوتاه مدت راحت‌تر است و می توان با سرعت بیشتری نتیجه گرفت، اما ساختار سازی و قاعده مند بودن - ساختاری که بر اساس عقل و علم و مطالعه باشد- زمان بر و سخت تر است اما در نهایت این روش دوم است که باعث می‌شود فرزندان دانایی تربیت شوند که آینده نسل‌های یک کشور در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و در رقابت با هم سن و سالان خود از برتری خاصی برخوردار خواهند بود.

بهمن اخوان با انتقاد از اینکه سیستم آموزش و پرورش و دانشگاهها در کشور ما بیشتر جنبه آموزشی دارند تا تربیتی، اظهار داشت: دانشگاهها بیشتر از اینکه جایگاه تولید علم باشند به محلی برای تولید مدرک تولید شده است. از بین بیش از 10 هزار هیئت علمی کشور چند نفر به معنای واقعی به دنبال پژوهش هستند؟ مسئولان کشور باید به دنبال این موضوع باشند. آیا یک استاد دانشگاه احترام یک وزیر را دارد؟ در حالی که جهان به سمت فکر و اندیشه و دانایی پیش می‌رود، ما باید از خودمان بپرسیم تا چه اندازه برای رشد و پیشرفت دانشگاه ظرفیت سازی شده است؟

وی با بیان اینکه مشکل ما بیشتر مشکل عدم تصمیم گیری بر اساس عقلانیت است، گفت: اکنون وقت آن است که از خودمان بپرسیم نمایندگان یا مدیران ارشد دولتی وقتی می‌خواهند در مورد یک طرح یا لایحه نظری بدهند چه اندازه تحقیق و مطالعه کرده اند؟ یک نماینده یا دولتمرد در اروپا و آمریکا حداقل به سه زبان خارجی مسلط است، و دارای مطالعه و شرکت در طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی است، اما چند درصد از نمایندگان ما لوایح و طرح‌هایی که در صحن مجلس قرار است مطرح شود را مطالعه می‌کند؟ اگر مقداری عمیق تر فکر کنیم می بینیم که معاشرت نخبگان و مسئولان کشورها جایگاهی خاص در مدیریت عقلایی کشورها دارد، ما نباید در قوای سه گانه آنقدر از این مهم دور باشیم. اکنون به گونه‌ای شده است که دولت و مجلس کار خود را انجام می دهند و پژوهش‌گران با سیاسیون غریبه هستند.

بهمن اخوان با اشاره به تندروی و هیجان خاص برخی مقامات در برخورد با مسایل بین الملی همچون رابطه با آمریکا یا موضوع هولوکاست، گفت: امروز بایستی نسبت به مشکلاتی که با دنیا داریم هیجان زده برخورد نکنیم. ما با دنیا مسائل جدی داریم. باید به جای اینکه به دنبال سوء استفاده از بزنگاه‌های تاریخی و سیاست بازی باشیم، با تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری و کمک از اهالی خرد و اندیشه سیاستگذاری کنیم.

وی با انتقاد از فضای حاکم بر جامعه، گفت: فضای امروز جامعه و کشور ما بیشتر سیاسی شده است. بیشتر وقت یک مسئولین نظام به کارهای سیاسی می گذرد. از سوی دیگر فرق یک کشور جهان سومی و یک کشور توسعه یافته در این است که کشورهای پیشرفته افراد خود را با نظم اجتماعی تربیت می کنند و این نظم اجتماعی یک نظم پولادین نیست بلکه تحول گراست.

اخوان با بیان اینکه افراد باید خود را با قواعد و قانون مطابقت دهند، گفت: رئیس جمهور آمریکا هر کاری که بخواهد نمی تواند بکند و رئیس مجلس فرانسه هر تصمیمی که بگیرد نمی تواند انجام دهد. آنها کارها را به صورت جمعی انجام می دهند که هنوز این کار جمعی در ایران به فرهنگ تبدیل نشده است. اگر کار جمعی به فرهنگ عمومی تبدیل شود اینگونه نخواهد شد که رئیس جمهور به رئیس قوه قضائیه نامه بنویسد و نامه نگاری ها ادامه یابد. وی در ادامه افزود: اگر روسای قوا جمعی عمل کنند و مسائل و مشکلات را به افراد نخبه بسپارند به نتیجه خواهند رسید. اما شاهد هستیم که رئیس جمهور ما به کار جمعی اعتقادی ندارد، به نخبگان و دانشمندان و صاحب نظران اقتصادی و سیاسی اعتقاد ندارد. اگر روسای قوا دست به دست هم بدهند ما این مشکلات را نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه مردم از رئیس جمهور تامین منافع ملی را می خواهند اما آقایان به منافع ملی ما فکر نکرده اند، اظهار داشت: امروز آقای رئیس جمهور می خواهد رویاهایی را که در دوران دبستان و دبیرستان داشته پیاده کند. امروز نمی توان کشور را با روش یعقوب طرار و رابین هود اداره کرد. کشورداری نیازمند این است که صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی و سیاسی در کارها مشارکت داده شوند. در کجای دولت آقایان از کارشناسان و نخبگان استفاده کرده اند؟ ما توانایی های بالایی داریم اما این توانایی ها استفاده نمی شود.

این کارشناس ارشد سیاسی با انتقاد از ارجحیت فردیت بر جمعیت در گفتمان‌های رایج در بین سیاسیون گفت: در جامعه ما فرد حاکمیت دارد به همین دلیل سایق و علایق فردی قوی تر شده است. اندیشه فرد به جای اندیشه جمعی و ساختاری حاکم شده است. نظام جمهوری اسلامی را باید به سمت نظامی فکری و ساختاری ببریم. متاسفانه دستگاههای کشور پر از افراد کارچاق کن شده است. متاسفانه در برخی از دستگاههای ما به گونه‌ای شده است که هر کس بیشتر تملق کند مسئولیت بیشتری به آن می دهند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>