اعتدال: درحالی که دیروز ادعایی مبنی بر نفوذ آب به شالوده برج آزادی و احتمال تخریب این بنای مهم شهری منتشر شد، غلامحسین شاهعلی مدیر برج آزادی تهران حاضر به پاسخگویی در اینباره نشد.
مهر نوشت؛ بعد از انتشار خبری به نقل از نادر صنعانی مدیر مجموعه «سنگ و گوهر» - که نمایشگاه دائمی آن در برج آزادی برپاست - در مورد اینکه برج آزادی بهدلیل عدم رسیدگی و نشت آب به پی و شالوده آن در معرض تخریب است، تلاش برای گفتوگو با مدیر مجموعه آزادی بینتیجه ماند.
نادر صنعانی گفت: تمام درزها و گوشه و کنارهای برج در حال تخریب است و آب از همه جای برج در حال ورود به پی و شالوده آن است. اگر هرچه سریعتر به داد آن نرسیم حتما خراب خواهد شد. از آنجا که برج آزادی یکی از مهم ترین بناهای شهر تهران است که شهرت آن منحصر به پایتخت هم نمیشود، سعی ما بر این شد که توضیحات غلامحسین شاهعلی، مدیر مجموعه آزادی را نیز درباره ادعای این مجموعهدار دریافت کنیم که این تلاش با عدم پاسخگویی مدیر روبهرو شد.
برج آزادی یکی از نمادهای شهر تهران است که در سال ۱۳۴۹ خورشیدی به دست معمار ایرانی، حسین امانت طراحی و ساخته شد. این برج، پس از انقلاب اسلامی به نام «برج آزادی» معروف شده است.
تا به حال از هزینههای ساخت این برج سندی ارائه نشده است. درحال حاضر مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی بهعنوان مجموعهای تحت نظر بنیاد فرهنگی و هنری رودکی اداره میشود و هراز گاهی نمایشگاههایی هنری در آن برگزار میشود. برج آزادی در ایران، نمونهای از نماد و نشانههای شهری است که معماری شاخص آن، تلفیق طاقهای معماری پیش از اسلام (دوره هخامنشیان و ساسانیان) و بعد از اسلام و تبدیل آن به نمادی زیبا به لحاظ معماری است.
در این طرح، معمار حتی به جزئیات اجرای بنا و نحوه چیدمان سنگهای نما دقت وافری مبذول داشته تا در نهایت جزء جزء اجزا به کل واحدی بدل شوند. برج آزادی به صورت یک تندیس ساخته شدهاست و بهعنوان یک نماد شهری مورد توجه است. بر پایه نظرسنجیهای انجام شده اکثریت شهروندان تهرانی برج آزادی را بهعنوان نماد شهر تهران معرفی کردهاند.
این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و... قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. گفته میشود در ساخت برج آزادی 46هزار قطعه سنگ بریده و پرداخت شده به کار رفته است.