Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

هزینه شرکت در مراسم مولانا4برابر شد

$
0
0
اعتدال: دو میلیون تومان حداقل هزینه ای است که آژانس های مسافرتی برای تورهای بزرگداشت مولانا که قرار است آذر ماه جاری در قونیه ترکیه برگزار شود، از گردشگران مطالبه می کنند یعنی سفری که تا چند سال پیش با 500 هزار تومان انجام می شد اکنون چهار برابر شده است.
به گزارش ایرنا، در هفته های اخیر، بازار سفر با افزایش یکباره قیمت بلیت هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی رو به رو شد و قیمت بلیت پروازهای داخلی به یکباره 105 درصد افزایش یافت که نتیجه مستقیم این تصمیم، افزایش تورهای آژانس های مسافرتی بود.

رقابت آژانس های مسافرتی برای جذب مسافر برای شرکت در آیین بزرگداشت مولانا جلال الدین محمد بلخی همزمان با سالمرگ این شاعر بزرگ ایرانی را می توان نخستین آزمون فعالان عرصه سفر برای نیازسنجی بازار عرضه و تقاضا دانست.

آیین بزرگداشت مولانا همه ساله در ماه دسامبر میلادی -آذرماه- در شهر قونیه جایی که این شاعر، عارف و اندیشمند ایرانی در خاک آرمیده است، برگزار می شود و امسال تورهای گردشگری برای فاصله زمانی 10 تا 18 دسامبر -20تا 28 آذر- طراحی کرده اند.

مولوی شاعر بزرگ و متعلق به سرزمین ایران قدیم است اما قرار گرفتن مزار این مرد بزرگ در خاک ترکیه امروزی، مسوولان فرهنگی و گردشگری ترکیه را بر آن داشته است تا برای مصادره و معرفی این شاعر فارسی زبان به نام یک شاعر ترک، شهر قونیه را به مقصد گردشگری زیارتی و فرهنگی خود تبدیل کنند به گونه ای که آذرماه هر سال شهر قونیه شاهد و میزبان تعداد بی شماری از علاقه مندان تصوف و عرفان است.

** شاعر ایرانی و رونق گردشگری همسایه

مولانا جلال الدین محمد بلخی، در ششم ربیع الاول سال 604 هجری قمری در شرق ایران در خطه بلخ خراسان متولد شد و در دوران جوانی ترک دیار گفت و در نهایت در قونیه که در ترکیه امروزی واقع است بدرود حیات گفت.

به راه انداختن قطار مولانا در هشتصدمین سالگرد تولد این شاعر نامی، انتشار اشعار وی به زبان ترکی و ترجمه آن به زبان انگلیسی، برپایی آیین همه ساله برای سالمرگ وی و برپایی آیین سماع گوشه هایی از تلاش همسایه ترک برای مصادره نام مولانا است.

با این حال حضور هنرمندان و بویژه حضور و دعوت از گروه های موسیقی سنتی ایرانی در آیین قونیه که به اجرای اشعار مولانا می پردازند، حاکی از آن است که آنان نیز بر پارسی گو بودن این شاعر جهانی اذعان دارند.

امسال نیز قرار است این رویداد فرهنگی با حضور هنرمندان ایرانی در قونیه برگزار شود اما هنوز اسامی گروه های موسیقی که به اجرای اشعار این شاعر بزرگ می پردازند، قطعی نشده است.

ˈمحمد پروینˈ سرپرست دفتر امور بین الملل سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، علت مشارکت ایران در برگزاری این آیین را وجهه فرهنگی آن می داند و بر این باور است که حضور هنرمندان ایرانی، بر پارسی بودن این شاعر صحه می گذارد.

** قونیه و بازار کساد سفر های خارجی ایرانیان

برپایی تورهای گردشگری برای شرکت در آیین بزرگداشت مولانا از اوایل دهه 1380 خورشیدی

در بین دفاتر خدمات مسافرتی رونق گرفت و اکنون در تقویم برنامه ریزی آژانس ها قرار دارد تا دوستداران ادب و عرفان ایرانی و اسلامی بتوانند در ایام سالمرگ خالق ˈمثنوی معنویˈ و ˈدیوان شمسˈ بر مزار وی حضور یابند.

در آن ایام سفر یک هفته ای به ترکیه به طور میانگین 500 دلار -حدود 500 هزار تومان- برای هر نفر هزینه داشت اما اکنون که قیمت این تورها یک سفر چهار روزه بالغ بر دو میلیون تومان برآورد می شود.

بر این اساس تفاوت امسال این تورها با سال های گذشته افزایش قابل توجه قیمت آن است که به دنبال افزایش 105 درصدی قیمت بلیت پروازهای خارجی و نیز کاهش نرخ ریال در برابر ارزهای مرجع از جمله دلار و یورو صورت گرفته است.

گردشگرانی که تا سال گذشته می توانستند با پرداخت حداکثر 500 دلار یک سفر یک هفته ای را ترکیه تجربه کنند، اکنون باید بین 500 تا 550 دلار به همراه 730 هزار تومان پرداخت کنند یعنی یک سفر چهار روزه هوایی برای هر گردشگر ایرانی بالغ بر دو میلیون تومان تمام می شود.

این افزایش قیمت ها به طور حتم تقاضا برای سفر را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و مسوولان ترک باید بار دیگر شاهد کاهش ورود گردشگران از کشوری باشند که سالهاست به مدد امضای لغو روادید دو جانبه، بخشی زیادی از درآمد گردشگری خود را به همسایه شرقی خود مدیون هستند.

**روند نزولی سفر گردشگران به ترکیه

هرچند آیین بزرگداشت مولانا حدود دو میلیون گردشگر را سالانه جذب مزار این عارف ایرانی می کند و درآمد دو میلیارد دلاری را برای آنان به ارمغان می آورد، اما امسال با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد جهانی بویژه قاره اروپا و نیز افزایش هزینه سفر برای ایرانیان باید شاهد اعلام کاهش ورود گردشگران در این ایام خاص به قونیه بود.

آمار وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه حاکی از کاهش 35 درصدی ورود گردشگر ایرانی به این کشور در 9 ماهه نخست سال جاری میلادی است؛ در این مدت در مجموع 25 میلیون و 756 هزار و 984 گردشگر خارجی وارد ترکیه شدند که از این تعداد یک میلیون و 481 هزار و 590 نفر گردشگر ایرانی بودند.

گرچه گردشگرانی از آلمان، روسیه، انگلیس، هلند، بلغارستان و گرجستان رده های اول تا ششم ورود به ترکیه را به خود اختصاص داده اند اما تنها در ماه فوریه سال جاری میلادی ترک ها شاهد کاهش 67/4 درصدی گردشگران از آلمان، 25/12 درصدی از روسیه و 54/5 درصدی از انگلیس بودند.

روند کاهشی ورود گردشگر ایرانی به ترکیه از چند سال پیش آغاز شد؛ در سال 2010 میلادی گردشگران ایرانی 40/6 درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه را تشکیل می دادند که این میزان در سال 2011 میلادی به 90 /5 درصد کاهش یافت و امسال نیز به 81/3 درصد تنزل پیدا کرد.

شاید بخشی از کاهش آمار گردشگران ایرانی به ترکیه ناشی از ممنوعیت ترانزیت زوار ایرانی به مقصد سوریه است؛ در گذشته زایرانی که از طریق زمینی عازم دمشق سوریه می شدند از مرزهای ترکیه عبور می کردند اما ناآرامی های چند ماه اخیر در سوریه و ممنوعیت سفر ایرانیان به این کشور، آمار گردشگران ورودی از ایران به ترکیه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

با اینکه حجم قابل توجهی از گردشگران ترکیه را کشورهای اروپایی تشکیل می دهند، کاهش گردشگران ورودی از مبدا اروپا هم به دلایل ذکر شده نیز دور از انتظار نیست و به نظر نمی رسد که اجرای برنامه ˈسماعˈ در نکوداشت هفته ای که به زبان ترک ˈهفته عرس(هفته عروس)ˈ نامیده می شود، بتواند به عاملی برای درآمد بیشتر ترک ها منجر شود.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>