اعتدال: دکتر علی لاریجانی در همایش روسای انجمن صنفی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه برگزاری چنین نشستهایی برای پیشبرد مهارتهای فنی و حرفهای و حل مشکلات حوزه کار بسیار مهم و ارزشمند است، تصریح کرد: شکوفایی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در کشور موجب توسعه و ایجاد اشتغال در کشور میشود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگاه به توسعه باید دقیق و براساس دانایی باشد، تصریح کرد: به طور حتم حمایت از آموزشگاههای فنی و حرفهای افزایش مهارت در کشور را به دنبال دارد.
وی با اشاره به سیاستهای کلی کشور برای حمایت از بخش خصوصی و بخشهای مردمنهاد یادآور شد: یکی از سیاستها و قوانین مهم در این حوزه اصل ۴۴ قانون اساسی است که اجرای آن به طور حتم موجب شکوفایی بخش خصوصی میشود، البته مشکلاتی هماکنون در این حوزه وجود دارد اما این سیاست کلی و بسیار راهبردی است، از اینرو به طور حتم در آینده محقق خواهد شد.
رئیس نهاد قانونگذاری با اعلام اینکه متاسفانه هماکنون بعضی از وزارتخانهها به دنبال برعهده گرفتن بخشهای خصوصی و موسسات مردمنهاد هستند، گفت: به طور حتم این اقدامات براساس سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی نیست، لذا باید مدیریت این بخشها به مردم داده شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه آموزشگاههای فنی و حرفهای میتوانند در زمینه آیتی و فناوری اطلاعات پیشرفتهای مناسبی به دست آورند، افزود: هماکنون در این حوزه پرسنل و نیروی وسیع و باتجربهای وجود دارد، از اینرو میتوان از این افراد برای پیشبرد اهداف استفاده کرد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان اینکه کشور در دهههای آینده به طور طبیعی به سمت خصوصیسازی و ارائه کار به مردم پیش میرود، تصریح کرد: به طور حتم اصل ۴۴ قانون اساسی زمینه گسترش آموزشهای فنی و حرفهای را فراهم میکند. از طرف دیگر باید در شرایط کنونی با برنامهریزی دقیق در جهت گسترش این علوم گام برداشت.
وی با اعلام اینکه در وضعیت فعلی کشور باید به دنبال کاهش بار مالی و اجرایی در امور جاری باشیم، ادامه داد: هماکنون شرایط به نحوی است که باید در زمینه تولید ملی گام برداریم، لذا تولید ملی زمانی محقق میشود که آموزشهای مهارتی رشد کند.
این نماینده مجلس نهم با اشاره به اینکه ما آموزشهای دانشگاهی را به طور حتم نفی نمیکنیم، گفت: مسئولان باید در کنار آموزشهای دانشگاهی در جهت گسترش آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای تلاش کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تولید داخلی کشور افزود: در صورتی که این موضوع در کشور محقق شود، میتوانیم فشار و تحریم های کشورهای استکباری را تبدیل به فرصت کنیم.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس بر لزوم ایجاد شرایطی برای توسعه آموزشهای فنی و حرفهای تاکید کرد و ادامه داد: هماکنون در حوزه آموزش از نظر نیروی انسانی توازن برقرار نیست.
لاریجانی یادآور شد: براساس هرم آموزشی قائده این هرم باید آموزشهای مهارتی و کاربردی و در رأس آن باید آموزشهای دانشگاهی باشد که این موضوع نشاندهنده اهمیت و پایهای بودن آموزشهای مهارتی است.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه در چند سال اخیر شعب دانشگاهها و به ویژه دانشگاههای آزاد، سراسری و پیامنور رشد چشمگیری داشتهاند، گفت: این موضوع موجب افزایش حجم نیروی متخصص در کشور شده است و هماکنون شاهدیم افرادی که در کنکور فوقلیسانس شرکت میکنند بسیار زیاد هستند، لذا باید با تدبیر و برنامهریزی مناسب میزان رشد آموزش در دو حوزه را حفظ کرد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی افزود: هماکنون در حوزه اشتغال نمیتوان حرفههای دیگر را جایگزین صنعت کرد، لذا هر کسی در کشور جایگاه مشخص و مناسب خود را دارد، به این دلیل باید به آموزشگاههای فنی و حرفهای توجه شود.
رئیس نهاد قانونگذاری در مورد وضعیت و تعداد آموزشگاههای فنی و حرفهای در کشور توضیح داد: هماکنون در کشور حدود ۱۰ هزار آموزشگاه فنی و حرفهای فعالیت میکنند که ۹۰۰ شعبه آن مربوط به صنعت و مابقی در حوزه خدمات فعالیت میکنند، لذا باید روشی را پیدا کرد که میزان و تعداد شعب آموزشگاههای فنی و حرفهای در حوزه صنعت گسترش یابد.
وی با بیان اینکه آموزشگاههای فنی و حرفهای در بخش صنعت برای خرید تجهیزات با کمبود اعتبارات روبرو هستند، گفت: این موضوع موجب بیرغبتی مسئولان و روسای آموزشگاهها برای ایجاد آموزشگاههای حوزه صنعت شده است، بنابراین دولت باید اعتبارات مناسب را به این حوزه اختصاص دهد تا آموزشگاههای صنعتی هم رونق گرفته و گسترش یابند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه فعالیت ۲۰۰ آموزشگاه کشاورزی در کشور بسیار کم و اندک است، تصریح کرد: به طور حتم جهش در کشور در گروی حمایت از بخشهای تولیدمحور مانند کشاورزی و صنعت است، از طرف دیگر تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور در گروی خودکفایی در محصولات و کالاهای اساسی است، از اینرو باید به بخشهای تولیدمحور نگاه ویژهای شود.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس با اشاره به مصرف بیش از ۹۲ درصد از آب مصرفی کشور توسط بخش کشاورزی، ادامه داد: هماکنون بخش کشاورزی در سایر کشورها با وجود مصرف کمتر آب، بازدهی بیشتری دارد که این موضوع تنها به علت استفاده از تکنولوژیهای جدید است، از اینرو بخش کشاورزی کشور باید در جهت ایجاد و استفاده از این تکنولوژیها گام بردارد.
این نماینده مردم قم در مجلس نهم تصریح کرد: هماکنون از ۲ تکنولوژی جدید همچون ایجاد گلخانههای پیشرفته و آبیاریهای تحت فشار در حوزه کشاورزی استفاده میشود که این روشها مورد پسند نسل جوان است، از اینرو آموزشگاههای فنی و حرفهای در حوزه کشاورزی باید در جهت آموزش این روشها به افراد برنامهریزی و از طرف دیگر وزارت جهاد کشاورزی نیز باید زمینه مناسب را برای تحقق این موضوع فراهم سازد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر در خیلی از کشورها در حوزه کشاورزی به جای یک بار برداشت از مزارع برنج، اقدام به برداشت دوباره میکنند، افزود: این موضوع تنها به علت استفاده از روشها و تکنولوژیهای پیشرفته است.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور گفت: نیاز کنونی کشور به محصول برنج در حدود ۳ میلیون تن است، از اینرو کشاورزان ما هم میتوانند با استفاده از روشهای بهروز و مدرن در جهت افزایش برداشت محصول گام بردارند که این موضوع تنها مستلزم آموزشهای دقیق است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر خرید تجهیزات پیشرفته برای آموزشگاههای صنعتی و فنی و حرفهای در حوزه صنعت توضیح داد: به طور حتم باید برای حل این موضوع طرحی آماده شود تا با کمک دولت تجهیزات مورد نیاز این حوزه خریداری شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده باید تسهیلاتی در جهت توسعه آموزشگاههای فنی و حرفهای در نظر گرفته شود، تصریح کرد: لازمه شکوفایی این آموزشگاهها حمایت مسئولان در اختصاص اعتبارات لازم است.
وی با اشاره به مشکلات آموزشگاههای فنی و حرفهای در موضوع بیمه تامین اجتماعی ادامه داد: این مشکل از موضوعاتی است که میتوان به صورت قانونی آن را حل کرد، از اینرو ما برای تدوین قوانین مناسب در این حوزه آماده هستیم، لذا در آیندهای نزدیک متن قانون مورد نظر به کمیسیونهای تخصصی مجلس ارائه میشود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با بیان اینکه هماکنون آموزشگاههای فنی و حرفهای در حوزه معافیتهای مالیاتی با مشکلات زیادی روبرو هستند، گفت: در حال حاضر قانون مربوط به آموزشگاههای مرتبط با وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، اما متاسفانه در این قانون آموزشگاههای فنی و حرفهای لحاظ نشدهاند، لذا جا دارد که این بخش هم به قانون الحاق شود.
لاریجانی افزود: یکی دیگر از مشکلات آموزشگاههای کوچک و بزرگ فنی و حرفهای در کشور تفکیک نوع کابرد آنهاست، از اینرو شاهدیم که بخشی از آموزشگاههای خانگی به علت عدم تفکیک برای ادامه فعالیت با مشکل روبرو هستند، لذا باید با تصویب قوانین موثر و جدید یا گنجاندن این مشاغل در قانون مشاغل خانگی در جهت کاهش این مشکل گام برداشته شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تصویب قوانین حمایتی برای آموزشگاههای فنی و حرفهای باید مراقب بار مالی آن بود، گفت: به طور حتم تدوین و تصویب قوانین حمایتی در این حوزه یکی از وظایف ما بوده که شاید در چند سال اخیر با تعلل و تاخیر روبرو شده است.
رئیس قوه قانونگذاری کشور خطاب به حاضران در جلسه با اعلام اینکه گسترش آموزشهای فنی و حرفهای و آموزشهای مهارتی نیازمند به جهش و تلاش در کار شما است، یادآور شد: به طور حتم زیرساخت شکوفایی تولید داخل در گروی برنامهریزی و کار آموزشگاههای فنی و حرفهای است.
وی با اعلام اینکه چرخه اقتصادی کشور تنها با صرفه اقتصادی در جریان است، تصریح کرد: به طور حتم برای استقلال در خودکفایی تولیدات باید از همه منابع به صورت بهینه استفاده شود.
رئیس مجلس نهم با تاکید بر گسترش ظرفیتهای آموزشگاههای فنی و حرفهای کشور افزود: به طور حتم این آموزشگاهها ظرفیت بسیار بالایی در ایجاد نیروی تکنسین و کاربردی دارد اما باید توجه داشت که آموزشها به صورت سنتی بازده خوبی ندارد، بنابراین باید در جهت استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته گام برداشت.