اعتدال:موضوعی که این روزها بخش ریادی از فضای رسانهای، مجلس و دولت را به خود اختصاص داده است بحث تغییر قانون انتخابات است. این موضوع در حال حاضر تبدیل به یک چالش اساسی در بین سیاسیون شده و هرکدام از طرفین سعی در پیش برد اهداف خود دارند.
به گزارش ملیت،طرح اصلاح قانون انتخابات در حالی از طریق کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مطرح شد که حتی در داخل مجلس با مخالفین و موافقینی مواجه گردید. بعضی از نمایندگان اصلاح قانون انتخابات را در این برهه زمانی مناسب نداستند. شکرخدا موسوی در گفتوگویی که با ایسنا انجام داده بود گفت: بررسی این طرح در مقطع زمانی فعلی ضرورت ندارد و به صلاح مجلس نیست؛ چراکه در حال حاضر تنها چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری و این کار در این مقطع شائبهدار است.
وی با بیان اینکه «بعضی مواد این طرح با قانون اساسی مغایرت دارد»، تصریح کرد: در بسیاری از کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مطلب جدیدی وجود ندارد و ماده 35 آن نیز که به تایید رجل سیاسی بودن کاندیداتورها با جمعآوری امضا مربوط میشود در شأن ریاست جمهوری اسلامی نیست.
وی همچنین اظهار کرد: طبق این طرح، فرد باید برای کاندیداتوری و تایید رجل سیاسی بودن خود از 200 نماینده مجلس و 25 عضو خبرگان ادوار امضا جمع کند و بعد از آن تازه باید دید شورای نگهبان فرد را تایید میکند یا نه؟ حال باید پرسید زمانی که شورای نگهبان فرد را تایید نکند چه اتفاقی برای آن امضاها و فرد کاندیدا میافتد؟
موسوی گفت: اعضا و فقهای شورای نگهبان قطعا قدرت تشخیص رجل مذهبی و سیاسی بودن کاندیداتورها را دارند.
اما برخی ها این اصلاحات را در مواردی مفید میدانند و انجام این کار را برای جلو گیری از برخی اتفاقات مضحکی که در زمان ثبت نام کاندیداها روی میدهد موثر تلقی میکنند . خالی از لطف نخواهد بود اگر نظر خوانندگان را به خبری که در سال 88 از ثبت نام یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری منتشر شده بود و اخیرا نیز دوباره مطرح گردیده جلب کنیم.
18 اردیبهشت سال 88، در چهارمین روز از ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، کورش موزونی متولد 10 آذر 75 در حالی که تنها 12 بهار عمرش گذشته بود، دست در دستان پدر به وزارت کشور آمد تا مدارک ثبت نام خود را تحویل ستاد اجرایی انتخابات بدهد.
گفت و گو با او را در ادامه بخوانید:
ـ آیا خودت را رجل سیاسی میدانی؟
ـ وقتی شهید حسین فهمیده زیر تانک رفت، امام(ره) گفت که او رهبر ما بود. پس معلوم میشود که او یک رجل سیاسی بود. با این وجود من چطور میتوانم یک رجل سیاسی نباشم؟
ـ اگر تائید صلاحیت نشوی چه میکنی؟
ـ برای ریاست جمهوری بعد آماده میشوم. سعی میکنم کاری کنم که برای ایران 1404 آماده شویم.
-میدانی کیک زرد چیست؟
لازم نیست که یک رییسجمهور در مورد انرژی هستهای همه چیز بداند و خودش اورانیوم غنی کند بلکه او باید در اینباره مدیریت داشته باشد.
ـ در مورد رابطه با اسرائیل چه نظری داری؟
ـ من زادگاه اوباما یعنی هاوایی را از آمریکا میخرم و آن را به اسرائیلیها اجاره میدهم که اسرائیلیها بروند آنجا زندگی کنند تا اینقدر نوجوانان غزه را نکشند.
-کابینهات شامل چه کسانی خواهند بود؟
من از هرکسی که تجربه داشته باشد در کابینهام استفاده میکنم ولی پدرم را به کابینهام راه نمیدهم.
ـ چقدر رای میآوری؟
ـ همه مادران و کودکان به من رای میدهند.
این دست از خبرها که هر چهار سال یکبار در ایام ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری صورت میگیرد باعث ایجاد سوژه و خوراک خبری خوبی برای رسانه های داخلی و خارجی میشود. در این باره حسین طلا نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگوی خود که با ایسنا انجام داده داده بود در مورد تعیین سن و مدرک تحصیلی برای کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری، گفت: تاکنون ثبتنام کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری به گونهای بوده که افراد مختلف با شرایط سنی و تحصیلی متفاوت حضور پیدا میکردند که این کار احراز صلاحیت را تا حدودی با مشکل مواجه میکرد.
وی افزود: افرادی که بعضا برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری شرکت میکردند با وجود اینکه شخصیت و فعالیتشان در اجتماع قابل احترام بود اما برای تصدی پست ریاستجمهوری و کاندیداتوری در این عرصه شایسته نبودند لذا معمولا این امر مورد سخره برخی رسانههای خارجی قرار میگرفت.
اما به هر ترتیبی که بود دیروز کلیات طرح در مجلس به تصویب نمایندگان رسید که واکنشهای تندی از طرف رییس دولت به همراه داشت طوری که دیروز در همایش ملی قوه مجریه با اشاره به این موضوع گفت: این طرح مخالف اصل 6 و 115 قانون اساسی است، چراکه اصل بر رای مردم و انتخابات آزاد نیز حق مردم است که هم اصالت دارد، هم ضرورت و هم اهمیت. اینکه ما برخلاف قانون اساسی کاری کنیم که کسی حق نداشته باشد کاندیدا شود مگر اینکه قبلا از کسانی تائیدیه بگیرد، سیاستش را کسی تایید کند و دینداریش را کسی دیگر، آیا این مکانیزم انتخاب رئیسجمهور است؟ اگر میخواهید قانون اساسی را تغییر دهید راهش را بروید. قبلا هم تلاشهایی شد که قانون انتخابات تغییر کند اما نباید کاری کنیم که حضور مردم کمرنگ شود و خیال کنند که افرادی به جای آنها میخواهند تصمیم بگیرند. قانون اساسی شرایط رئیسجمهور را مشخص کرده است و تنها نحوه برگزاری انتخابات به قانون عادی واگذار شده است.
احمدینژاد افزود: نمایندگان مجلس هم نباید اجازه دهند این اقدامات خلاف در پرونده آنها ثبت شود. اگر کسی میخواهد وارد انتخابات شود باید نظر مردم را جلب کند نه اینکه دست مردم را ببندد. گرفتن اجرای انتخابات از وزارت کشور و دادن آن به دادستانی، دخالت در اجراست. چرا باید روی چیزهایی دست بگذاریم که دشمنان هم سوءاستفاده کنند و گذشته هم زیر سوال برود؟ برخی دوستان شوخی میکردند و میگفتند که در طرح، اسم فردی که میخواهند رئیسجمهور شود را بگذارند.
حال باید دید که در این اوضاع تصمیم نهایی مجلس چه میشود و خروجی این طرح جنجالی چه چیز از آب در خواهد آمد.