Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

رضایی:احمدی‌نژاد مجمع را نهادی کارآمد می داند

$
0
0

اعتدال: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور احمدی نژاد در جلسه مجمع را نشان دهنده آن دانست که رییس جمهور مجمع را نهادی کارآمد می داند.

 یک هفته بعد از انتقادات صریح محمود احمدی نژاد رییس جمهوری، به جایگاه نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، او که به ندرت در جلسات مجمع حضور می‌یافت این هفته به مجمع تشخیص رفت.

محسن رضایی - دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام - در نشست خبری خود با اعلام اینکه "در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمود احمدی‌نژاد و تنی چند از وزرای دولت حضور داشتند"، اظهار کرد: رییس‌جمهور در این جلسه، بحث تمرکز بر مدیریت اقتصادی کشور را مطرح کرد که در کمیسیون‌های مجمع مورد بررسی قرار گرفت.


وی با اشاره به اینکه برخی مسئولان دیگر نیز سیاست‌هایی را به عنوان پیشنهاد مطرح کرده‌اند، گفت: این پیشنهادها در کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از ابلاغ سیاست‌های کلان مقام معظم رهبری، امیدواریم طرح‌ها و برنامه‌های لازم در این زمینه تصویب شود تا سیاست‌های مربوط به حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی به برنامه و اجرا کشیده شود و در حد مکتوبات باقی نماند.

وی افزود: درباره پیشنهاد آقای احمدی‌نژاد مبنی بر تمرکز بر مدیریت اقتصادی کشور هنوز بحث نشده است که در کجا تمرکز شود و این پیشنهاد قرار است در کمیسیون‌های اقتصادی مجمع بررسی شود و با خود آقای احمدی‌نژاد جلسه داشته باشیم و در این رابطه بحث‌های لازم انجام شود و در نهایت در صحن مجمع بررسی شود. همچنین این پیشنهاد به صورت کلی مطرح شده است و جزئیات آن در جلسات کمیسیون‌ها که با حضور خود رییس‌جمهور برگزار خواهد شد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رضایی با بیان اینکه حضور آقای احمدی‌نژاد و وزرا در جلسات مجمع بیانگر این است که آقای احمدی‌نژاد مجمع را نهادی کارآمد می‌داند، اظهار کرد: رییس‌جمهور در جلسه امروز، مجمع تشخیص مصلحت نظام را به عنوان نهاد کارآمد سیاستگذاری اعلام کردند پس تصور نمی‌کنم که آقای احمدی‌نژاد قصد تضعیف مجمع را داشتند.

اهم صحبت‌های دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به نقل از ایسنا می آید:


• مهمترین مساله کشور، مسائل اقتصادی و بخصوص اشتغال و تولید است، رهبر بزرگوار انقلاب در ابتدای سال با هوشیاری کامل به پیامدهای سال، عنوان سال را تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام کردند و ایده‌ها و محورهای مبنای سیاستگذاری را به مجمع ابلاغ کردند تا بررسی‌های لازم انجام شود و نظر نخبگان کشور در بخش خصوصی و دولتی در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت سیاست‌های کلی حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی به سه قوه ابلاغ شود.


• "تلاش‌ها بر این است که برنامه‌ریزی‌های بهتری برای حمایت از تولید ملی در کشور اتفاق بیفتد، در مجمع مباحث مفصلی طی چند ماه گذشته در این زمینه صورت گرفته است و ابتدا در دبیرخانه از نهادهای دولتی، مجلس و قوه قضاییه دعوت کردیم و پیشنهادی در این رابطه تنظیم شد که در برگیرنده نظرات مقام معظم رهبری نیز بود و البته در کنار آن، نظرات کارشناسان کشور در مجمع مورد بررسی قرار گرفت که امروز جلسه پایانی مربوط به مباحث حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی در مجمع بود.


• بالا بردن قدرت رقابت و افزایش بهره‌وری و عوامل تولید از اهمیت بالایی برخوردار است، بهره‌وری اقتصادی ملی را باید افزایش دهیم تا در بازار داخلی و خارجی، کالا و خدمات ایرانی بتوانند رقابت کنند چون اگر کالا و خدمات ایرانی قدرت رقابت نداشته باشند در داخل با مشکلات فروش و درآمد و همچنین تعطیل شدن صنایع مواجه خواهیم شد که در این زمینه ساختار تولید ملی باید بازسازی شود، کیفیت تولید ایرانی بهبود یابد و انواع تدابیر تشویقی برای بهینه‌سازی عوامل تولید مدنظر قرار گیرد.


• تحقیق، توسعه و نوآوری محور اصلی پیشرفت اقتصادی است که باید تقویت شود، باید بهره‌گیری لازم از تحقیقات انجام شود و البته گسترش اقتصاد دانش‌بنیان نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا از دستاوردهای علمی‌مان در جهت تحول اساسی در اقتصاد استفاده کنیم.


• باید منابع ارزی کشور مدیریت بهتری شود. باید بر تامین نیازهای تولید ملی، کارآفرینی و ثبات ارزش پول ملی تاکید شود تا قدرت خرید خانوارها بیشتر شود و کارآفرینان برای تولید و اشتغال برنامه‌ریزی کنند و البته سهم بخش خصوصی و تعاونی در تولید ملی افزایش یابد.


• در حوزه تولید و تجارت باید از ایجاد انحصار جلوگیری شود، انحصارزدایی در کشور باید اتفاق بیفتد و از انحصار جدید جلوگیری شود و در بخش‌های مختلف اقتصادی نیاز به راهبردها باید توجه شود و دستگاه‌های نظارتی که در کشور وجود دارند هماهنگ، هم‌افزا و کارآمد در مبارزه با فساد و جلوگیری از قانون‌گریزی و آسیب به محیط کسب و کار اقدام کنند.


• درباره پیشنهاد احمدی‌نژاد مبنی بر تمرکز بر مدیریت اقتصادی کشور، این سیاست‌ها می‌تواند پشتیبانی خوبی از تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بوجود آورد و امیدوارم دولت و مجلس پس از ابلاغ سیاست‌های کلان مقام معظم رهبری، طرح‌ها و برنامه‌های لازم را تصویب کنند تا سیاست‌ها به برنامه و اجرا کشیده شود و در حد مکتوبات باقی نماند.


• در رابطه با برخی اظهارنظرهای رییس‌جمهور درباره کارکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام هم انتقاد کردن حق همه مردم و مسئولان است و خوب است فضای گفت‌وگو در کشور تقویت شود چون هرچه از آن فاصله بگیریم هزینه‌اش را باید مردم بپردازند.


• در رابطه با سیاست‌های کلی پیشنهادی از سوی مقام معظم رهبری برای قانون انتخابات و اینکه آیا این موضوع به انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده خواهد رسید، باید گفت بعید می‌دانم که به انتخابات پیش‌رو برسیم چون بحث‌ها هنوز ادامه دارد چراکه اگر سیاست‌ها به مجمع برسد و تصویب شود باید خدمت مقام معظم رهبری برسانیم پس بعید می‌دانم که به این انتخابات برسد.


• بحث‌های خوبی در مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح قانون انتخابات صورت گرفته است و با توجه به اینکه مجلس نظر شورای نگهبان را محور می‌داند، فکر نمی‌کنم مشکلی به وجود آید اما اگر اختلافی بوجود آید، به مجمع ارجاع داده خواهد شد که این مساله بر اساس سیر قانونی آن اتفاق می‌افتد و نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که این موضوع به انتخابات پیش رو خواهد رسید چون بستگی دارد مجلس و شورای نگهبان تعاملاتشان تا چه اندازه طول بکشد.


• ما هنوز در مجمع درباره طرح اصلاح قانون انتخابات بحثی نکرده‌ایم.
 

دستورکار جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام

ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های کلی تولید و حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری شد و با تصویب سه بند دیگر، جمع این سیاست‌ها به 26 بند رسید.
در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا و رؤسای قوای مجریه و مقننه، وزرای صنعت، معدن و تجارت و وزیر نفت، رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی و اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، معاون ارزی بانک مرکزی و رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز حضور داشتند، پس از طرح پیشنهادات کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری مجمع و بحث و بررسی اعضا، موارد ذیل به تصویب رسید:


- جلوگیری از انحصار در چرخه‌ی تولید و تجارت تا مصرف به ترتیبی که هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نتواند مزیتی خارج از حق متعارف پیش‌بینی شده در قانون، جریان فعالیت اقتصادی را با بیرون راندن رقبا از بازار به دست آورد یا قیمت‌های بازار را به نفع خود دست‌کاری کند و در عین حال مانعی در راه رشد طبیعی متکی به نوآوری‌ها، اختراعات و اکتشافات فعالان اقتصادی ایجاد نشود.


- تنظیم و تدوین راهبردهای تولید ملی در بخش‌های مختلف اقتصادی براساس سیاست‌های کلی مرتبط با آمایش سرزمین و مزیت‌های نسبی و رقابتی کشور در سطح ملی و در تعامل با اقتصاد جهانی.


- کارآمدسازی، هماهنگی و هم‌افزایی نهادهای نظارتی به منظور جلوگیری از قانون‌گریزی و فساد و جلوگیری از آسیب به فضای کسب و کار در تمام سطوح به‌ویژه دستگاه‌های حکومتی کشور.


بررسی لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق و بررسی لایحه موافقتنامه همکاری حقوقی و قضایی در امور مدنی و احوال شخصیه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری عراق و بررسی لایحه موافقتنامه همکاری حقوقی و قضایی در امور کیفری بین دو کشور، سه موضوع اختلافی میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، دومین موضوعی بود که در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام در دستور کار قرار گرفت و در مورد آن تصمیم‌گیری شد و مقرر گردید در هر سه موردنظر مجلس شورای اسلامی مورد تأیید و تصویب قرار گیرد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>