حاجیبابایی که زمانی خودش داعیهدار استیضاح وزیران آمورشوپرورش پیشین در مجلس بود، اکنون با شرایط دشواری برای پاسخگویی به مطالبات فرهنگیان و معلولان و خانوادههای آسیبدیدگان اخیر مواجه است.
به گزارش نامه نیوز زمان زیادی از روزهایی که حمیدرضا حاجیبابایی در راهروهای مجلس دنبال عملی کردن استیضاح فرشیدی وزیر آموزش و پرورش سالهای اولیه دولت احمدینژاد، میدوید نمیگذرد.
سال 85 از روی کار آمدن نخستین وزیر آموزش و پرورش دولت احمدینژاد زمان زیادی نمیگذشت که این وزیر با ژست تحولخواهانه و خدمتگزاران بر سرکار آمد. سال 83 و 76 دو حادثه سبب سوختن دو کلاس شده بود. اولی در شفت گیلان و دومی در سفیلان چهارمحال وبختیاری. فرشیدی در اظهار نظری همان زمان گفت: « اگر حادثهای مانند مدرسه "سفیلان" در کشور رخ دهد، استعفا میدهم.» هنوز یک هفته از این اظهار نظر نگذشت که بچههای کلاس دوم دبستان در کلاسی در مدرسه شهید رحیمی "درودزن" با یک بخاری علاالدین چهرهشان را از دست دادند. و اتفاقا کسی که آن زمان خیلی تلاش کرد برای استیضاح فرشیدی خود وزیر آموزشوپرورش فعلی بود.
اما حالا وزیر با چندین اتفاق ناگوار مواجه شده است که هرکدام میتوانست زمینه استعفا یا استیضاحش را فراهم کند. ولی او فقط به عیادت از حادثهدیدگان راهیاننور و دبستان آتشگرفته شینآباد بسنده کرد و در مجلس به طعنه گفت اگر تقصیر من است برای همیشه از شما عذرخواهی میکنم. در پاسخ 23 دختر کشته شده در اردوی راهیان نور هم گفت بروید از مسئولش بپرسید. این شد که مجلس کارت زرد نشان داد به حاجی بابایی و زمانی که مینی بوس معلمان در چهارمحال وبختیاری تصادف کرد و دو معلم کشته شدند، صبر عدهای لبریز شد.
با این حال، از آنجایی که زمان زیادی تا پایان دولت باقی نمانده بسیاری ترجیح میدهند که آرامش کشور حفظ شود و اینجاست که محمدرضا باهنر پیشنهاد می دهد که به جای استیضاح از این وزارتخانه تحقیق و تفحص کنیم. با این حال موسی الرضا ثروتی یکی از امضاءکننده طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در خصوص روند پیگیری این طرح از سوی نمایندگان میگوید: تا به امروز 35 نفر از نمایندگان طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش را امضا کرده اند اما تصمیم نهایی برای این طرح به نتیجه مذاکرات با مسئولان این وزارتخانه بستگی دارد.
دلایل استیضاح فقط به حوادث اخیر محدود نمیشود
اما دلایل استیضاح حاجیبابایی تنها به وقایع تلخ پاییز امسال ختم نمیشود و دلایل دیگری هم دارد. برای نمونه، از آنجایی که وزیر آموزش و پرورش نتوانست سوال فراکسیون معلولان درباره سهمیه استخدامی معلولان را پاسخ دهد و با رای اکثریت باید در مدت یکماه نمایندگان را قانع کند در غیر اینصورت به مرحله استیضاح میرسد.
جواد جهانگیرزاده عضو مجمع نمایندگان آذربایجان غربی، درباره دلایل دیگر استیضاح همکار پیشنش گفته: متاسفانه اعتبارات صرف هزینه های غیر ضروری نظیر شام دادن و افطاری دادن شده و اکنون محیط های آموزشی با مشکل اعتبارات مواجه هستند و برخی هزینه های ضروری آن ها به دلیل کمبود اعتبارات پرداخت نمی شود.
البته جالب اینجاست که حاجیبابایی اواخر مجلس پیشین هم به دلیل دولت مستعجل مجلس از زیر تیغ استیضاح فرار کرد، ولی همان زمان هم مجلسیان دلایلی برای توضیح خواستن از وزیر داشتند که با موارد امروز شباهتهای زیادی دارد. به طور خلاصه دلایل استیضاح در سال 89 را می توان در جدول زیر مشاهده کرد.
تحلیلگران معتقدند به دلیل شرایط حساس کنونی احتمالا استیضاح وزیر انجام نمیشود. ولی بیگمان وزیر آموزش و پرورش با خاطره بدی این دولت را به پایان می برد. خاطراتی در ذهن منتقدانش حتما تلخ تر است. اگر روزی برسد که معلولان و حقالتدریسیها از حق خودشان بگذرند، بیگمان آنها که جان فرشتههایشان را به دست وزیر سپردهاند از خون آنها به این راحتیها نمیگذرند.