Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

کشف گسلهای جدید در پایتخت

$
0
0

اعتدال مهدی چمران در نشست خبری صبح روز شنبه خود با اشاره به گزارش عملکرد شش ماهه شورای شهر تهران گفت: می توان مهمترین فعالیت شورا در این شش ماهه پرتحرک را تصویب نهایی طرح تفصیلی دانست که بعد از سال 49 تاکنون تهران بدون طرح جامع و تفصیلی اداره می شد حتی طرح موقت 5ساله در سال 70 نیز چون مورد تایید شهردار وقت نبود به بایگانی سپرده شده و تهران با بخشنامه ها و تصمیم های مقطعی اداره می شد که نتایج منفی اش را همچنان در شهر شاهدیم. ساختمان های بدون پارکینگ و بلند و تراکم های غیرمتعادل که شورای دوم و سوم طی جلسات نفسگیری این طرح را به سرانجام رساند و با تمام مشکلاتی که وجود داشت در سال 91 اجرایی شد.

به گزارش مهر، وی با اشاره به نقدهایی که به طرح تفصیلی وارد است گفت: برخی نقدها توسط دانشگاهیان و کارشناسان مطرح می شود که وارد است و برای اصلاح به شهرداری منتقل شده اما برخی نیز به دلیل عدم اشراف به موضوعات طرح تفصیلی است.

درخواست تغییر کاربری یک خیابان تجاری / به هر انتقادی نمی توان توجه کرد

چمران در پاسخ به پرسشی در خصوص موارد اصلاح شده طرح تفصیلی پس از اجرایی شدن گفت: نمی توان به تمام انتقادات پاسخ داد. اگر انتقادی علمی باشد مطمئنا به آن پرداخته ایم و درخواست اصلاح آن را مطرح کرده ایم به طور مثال در منطقه ای خیابان باریکی را محدوده تجاری اعلام کرده بودند که نیازی به تجاری شدن نداشت و ما بر اساس مطالعات مشاور و درخواست های مردم درخواست عدم تجاری شدن این منطقه را داده و موضوع را در کمیسیون ماده 5 نیز مطرح می کنیم و پس از تصویب ابلاغ خواهد شد حتی اگر نیاز به مصوبه شورای عالی شهرسازی نیز باشد این اصلاحات علمی و منطقی را به این شورا خواهیم گفت.

وی افزود: طرح تفصیلی در حال حاضر در دسترس همه مردم است و رانت های ویژه ای که در گذشته برخی افراد داشتند را از بین برد برای همین در درون و برون شهرداری برخی با آن مخالفت کردند و وانمود کردند پس از اجرای این طرح قیمت خانه افزایش چشمگیری خواهد داشت و ساخت و ساز می خوابد اما در حال حاضر مشاهده می کنید به طور متوسط 20 درصد افزایش پروانه ساخت داشته ایم و افزایش قیمت کمتر از افزایش در بخش های دیگر است در واقع اداره کردن شهری با این جمعیت بدون برنامه به شوخی شبیه است.

افتتاح پروژه های بزرگ بزرگراهی در پایتخت

رئیس شورای شهر تهران در ادامه به افتتاح و احداث پروژه های بزرگراهی در پایتخت اشاره کرد و گفت: بزرگراه یادگار امام (ره) با طرحی نو در این 6 ماه آغاز به کار کرد هر چند با تاخیراتی همراه بود اما تا خیابان امام خمینی که مصوبه شورا را در پی داشت در حال حاضر در دو لاین کندرو و تندرو در حال خدمات رسانی به مردم است و زیرگذر آن با طراحی های جدیدی که انجام شده بسته نیست و از هوا و نور می تواند استفاده کند.

وی در خصوص ادامه این بزرگراه توضیح داد: بر اساس طرح ها امتداد این بزرگراه در دو جهت است اما پیشنهاد ما در سه جهت مستقیم، خیابان فتح، نواب، 9 دی و گذر از زیر پادگان جی است. همچنین بزرگراه امام علی (ع) به زودی کار معارضین آن به اتمام می رسد و یکی از بزرگترین بزرگراه شرق به غرب تهران به طول 52 کیلومتر است که جاده دماوند و کرج را به هم وصل می کند. همچنین بزرگراه همت با وجود معارضین به پایان رسید.

ساخت تونل بدون واگن به درد نمی خورد/ نیاز به پیش خرید واگن قبل از اتمام تونل های مترو

چمران ترخیص واگن های جدید از بندرعباس را یکی از فعالیت های مهم شهری در شش ماهه نخست سال دانست و گفت: واگن ها با پرداخت گمرکی وارد کارخانه های واگن سازی شد و در حال حاضر 8 قطار وارد چرخه خدمات رسانی شده و به تدریج 140 واگن دیگر نیز وارد خطوط می شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از همین حالا برای 2-3 سال آینده پیش خرید واگن کنیم،گفت: ساخت خطوط بدون واگن به درد نمی خورد هر چند در حال حاضر به دلیل نوسان قیمت دو طرف آماده بستن قرارداد در خصوص واگن های جدید نیستند.

هزینه 150 میلیارد تومانی برای آمادگی پایتخت در اجلاس نم

به گفته رئیس شورای عالی استانها مدیریت شهری برای هر چه بهتر برگزار کردن اجلاس بزرگ عدم غیرمتعهدها معادل 100 تا 150 میلیارد تومان هزینه کرده است و حتی در این زمان ساماندهی فضای سبز فرودگاهها و پاکسازی شهر را به خوبی انجام داده و سبب آبرومندی برای کشور و تهران شده بود.

چمران با بیان اینکه پروژه باغ موزه دفاع مقدس و پرچم از پروژه های مهم دیگری بودند که به سرانجام رسیدند، گفت: پروژه پرچم از مصوبات شورا بود که باید در کنار تمام پرچم های رنگی پرچم ایران بلندتر و زیباتر نصب شود و ما کمبودی از نظر پرچم که نمادی از استقلال، آزادی و هویت ماست نداشته باشیم.

همچنین باغ موزه دفاع مقدس نیز با وجود آنکه هنوز کار دارد یکی از پروژه های پرمحتوا، سنگین و سخت بود.

احداث موزه دفاع مقدس در جنوب پایتخت

چمران با اشاره به تلاش های ستاد تبلیغات جنگ از سال 69 تاکنون برای ایجاد موزه جنگ گفت: زمینی در منطقه جنوب پایتخت که وسعت زیادی دارد قرار است توسط ستاد کل نیروهای مسلح به موزه جنگ تبدیل شود که در آن صحنه های جنگ پیاده سازی می شود.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تلاش های شورای سوم برای ایجاد باغ موزه دفاع مقدس گفت: پس از انتخاب زمین در تپه های عباس آباد کار به سرعت دنبال شد و خوشبختانه یکی از موزه های خوب نسبت به سایر موزه های دنیا در این زمینه است.

آغاز حسابرسی شورا از صورتهای مالی شهرداری در سال 90

چمران در ادامه این نشست با اشاره به آغاز حسابرسی شورا از صورتهای مالی شهرداری در سال 90 گفت: گزارش حسابرسی ها اردیبهشت سال 92 در صحن شورا مطرح می شود و خوشبختانه در خصوص شفافیت های مالی در شهرداری از رشد قابل توجهی برخوردار بودیم.

وی با اشاره به میزان مصوبات شورا در شش ماهه اول سال گفت: 42 مصوبه ، 29 تذکر حاصل کار ما در شورا بوده که 10 مورد، مورد اعتراض فرمانداری قرار گرفته و هیچ کدام به کمیته حل اختلاف نرفته است. همچنین 19 طرح از سوی شورا ارائه شده و 22 لایحه نیز شهرداری به صحن شورا فرستاده است.

می گویند جدایی ری از پایتخت قطعی است / اجرای قانون در زمان انتخابات آتی شوراها

رئیس شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاران در خصوص تلاش های شورا برای توقف اجرای قانون جدایی ری از پایتخت گفت: ری و تهران در هم تنیده هستند و ما افتخار می کنیم که جزئی از ری که یکی از مکان های قدیمی ایران باستان است باشیم.  همه مسائل ری با تهران با هم در نظر گرفته شده از طرح جامع گرفته تا طرح تفصیلی و برنامه چشم انداز بیست ساله پایتخت و می توان گفت ری ستون فقرات تهران است.

چمران با تاکید بر اینکه ری از لحاظ سیاسی از پایتخت جداست، گفت: خدمات شهری تهران و ری آنقدر در هم پیچیده است که قانون جدایی ری از پایتخت از سال 65 تاکنون امکان اجرایی شدن نداشته . اگر ری از تهران جدا شود جاذب جمعیت می شود و تهران ورم کرده و بزرگتر از این خواهد شد و آسیب هایی به هر دو شهر خواهد رساند.

وی افزود: رایزنی های خاصی در این زمینه نداشته ایم اما در جلساتی که در مجلس برگزار شد حضور یافته و مباحث مفیدی را مطرح کردیم که نتیجه آن تشکیل کمیته تخصصی بود.

چمران با بیان اینکه نتیجه نهایی جلسات کمیته تخصصی آن بود که این جدایی بعد از انتخابات شورای شهر اجرایی شود، گفت: به هر حال تصمیم بر جدایی است اما کی جدایی اتفاق افتد خدا می داند.

گشایش فاینانس خط 3 مترو در خوان هفتم

رئیس شورای شهر تهران در ادامه به گشایش فاینانس خط 3 مترو اشاره کرد و گفت: هزار میلیارد تومان فاینانس بازگشایی شده که در حال حاضر در مرحله خوان هفتم است .

وی با اشاره به مشکل تاخیر در گشایش این فاینانس گفت: با تغییر نرخ ارز یک درصد سهم بیمه تغییر کرده که سرانجام شب گذشته بانک مرکزی اعلام کرد می توان با نرخ ارز مرجع این بیمه انجام شود.

ترافیک و آلودگی هوا مهمترین مطالبات شهروندان

چمران در پاسخ به پرسشی در خصوص مهمترین مطالبات شهروندان از شورای شهر تهران گفت: آلودگی هوا، ترافیک و بافت های فرسوده از مطالبات عمومی پایتخت نشینان هستند .

وی ادامه داد: با تمام تلاش هایی که می شود همچنان در نوسازی بافت های فرسوده در برابر وسعت شهر تهران آمار چشمگیری نداریم اما امیدواریم با سیاست های تشویقی روند ساختمان سازی در این بافتها همچنان رو به رشد باشد همچنین در بخش مطالبات خصوصی نحوه پرداخت عوارض و تجاری کردن های خلاف قانون و گزارشاتی در خصوص قطع درختان از مهمترین درخواست هاست.

چمران در پاسخ به پرسشی در خصوص میزان گزارشات قطع درختان و نحوه پیگیری شورا گفت: شورا به محض اطلاع از قطع درختان شبانه این موضوع را پیگیری می کند به طور مثال یکی از این گزارشات مربوط به قطع درخت در خیابان باهنر می شد که پس از اطلاع شبانه با شهردار منطقه و سازمان پارک ها  از انجام این تخلف جلوگیری شد.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص مشکلات ساکنان خیابان 17 شهریور پس از اجرای پروژه پیاده راه سازی گفت: در پروژه ساماندهی میدان امام حسین زیرگذر خوبی ساخته شده همچنین با توجه به جایگاه میدان شهدا هنوز نتوانستیم بر اساس شان این میدان ساماندهی لازم را انجام دهیم و به این میدان کم لطفی شده و ما از طرحی که برای میدان شهدا پیش بینی شده راضی نیستیم.

وی ادامه داد: قرار نبود این دو میدان توسط پیاده راه به هم متصل شوند و برخی از اعضای شورا به شدت با این طرح مخالف بودند اما حالا که ما در عمل انجام شده قرار گرفته ایم باید تلاش کنیم مشکلات مردم که هر روز به شورا تماس می گیرند به حداقل برسانیم.

ایجاد شورا برای شهرهای کوچک در انتخابات آینده شوراها

چمران در خصوص پرسش خبرنگاری که چرا شهر بهارستان بدون شوراست گفت: اگر بهارستان به درجه شهری رسیده باشد حتما در انتخابات آتی دارای شورا و شهرداری خواهد شد.

انتخابات شوراها سیاسی نشود/ سایه انتخابات ریاست جمهوری بر انتخابات شوراهای کلانشهرها

رئیس شورای عالی استانها در پاسخ به پرسشی در خصوص برگزاری همزمان انتخابات شوراها و انتخابات ریاست جمهوری گفت: تاکنون تجربه برگزاری این دو انتخابات را با هم نداشتیم در دوره گذشته انتخابات شوراها و خبرگان با هم برگزار شد که مشکلی برای شوراها ایجاد نمی کرد.

وی با تاکید بر اینکه در ارتباط با سلامت انتخابات نگرانی وجود ندارد، گفت: ما سالم ترین انتخابات را در همه کشورهای روی زمین برگزار می کنیم بنابراین شکی در سلامت انتخابات نداریم . مشکل کیفیت برگزاری آن است. ما نگرانیم شوراها سیاسی شود .ممکن است جو انتخاباتی به سوی کاندیدایی هدایت شود اما شوراهای مورد حمایت آن کاندیدا هماهنگ با انتخاب مردم نباشند که این باعث تضاد فکری در برخی از شهروندان شود که این مشکل مخصوص کلانشهرهاست و در شهرهای کوچک با توجه به شناختی که مردم از اعضا دارند مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.

چمران با اشاره به حاشیه های انتخابات ریاست جمهوری گفت: نحوه تبلیغات و گستردگی آن در انتخابات ریاست جمهوری می تواند بر انتخابات شوراها که امسال تعداد آن در تهران به 31 نفر نیز افزایش داشته سایه افکند.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه گزینه های خوبی برای شوراهای تهران انتخاب شده، گفت: به زودی فعالیت های انتخاباتی در این زمینه آغاز می شود.

جایگزینی اتوبوس های خط راه آهن تجریش ، سرعت در احداث 7 خط مترو و پیگیری های شورا برای تغییر قانون پنجساله شدن معاینه فنی از دیگر موضوعاتی است که رئیس شورای شهر تهران به آن اشاره کرد.

کشف گسلهای جدید در پایتخت / تهران آمادگی مقابله با زلزله را ندارد

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص زلزله احتمالی تهران و آمادگی مدیریت شهری در برابر این واقعه گفت: زلزله باید به یکی از دغدغه های همیشگی پایتخت تبدیل شود اما در حال حاضر چنین نیست. ساختمان هایی در پایتخت ساخته می شود که هنوز تمام نشده خراب می شوند و یا ساختمان های فرسوده ای وجود دارد که نیاز به زلزله نیست که تخریبشان کند بلکه با استارت زدن یک کامیون در کنار آن می ریزند.  متاسفانه ساختمان های بلندی روی گسل های ساخته شده برخی از این ساختمان ها به جای آنکه مقاوم سازی شوند با نماسازی های کاذب نوسازی شده اند که نشان از عدم نظارت دقیق بر نحوه ساخت و ساز دارد کوچه های تنگ و باریک نیز سبب می شود امدادرسانی در زمان وقوع بحران مشکل شود که می توان گفت تهران با تمام تلاش هایی که در این زمینه کرده مانند آموزش گروه های دوام و ایجاد سوله هنوز آمادگی لازم را در برابر زلزله احتمالی ندارد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در حدود 400 محله تهران 130 سوله بحران داریم گفت: باید تلاش کنیم در دو ساعت اول که دو ساعت طلایی است و 6 ساعت دوم که ساعت نقره ای نامیده می شود امدادرسانی ها را به اتمام برسانیم زیرا پس از آن زنده ماندن شهروندان بر اساس شانس است و اگر کسی زنده بماند به عنوان معجزه در رسانه ها اعلام می شود اما ما در حال حاضر با توجه به امکانات چنین رکوردی نداریم.

وی از شناسایی گسل های جدیدی در تهران خبر داد و گفت: مکان این گسل ها را برای عدم نگرانی شهروندان اعلام نمی کنیم اما از ساخت و ساز برج ها بر روی آن جلوگیری کرده ایم. متاسفانه همچنان گسل شمال تهران گسل خطرناکی است که باید ساخت و سازها بر روی آن بر اساس ضوابط ویژه ای انجام شود.

چمران افزود: خوشبختانه گفته می شود گسل ری به شدت گذشته خطرناک نیست.

رئیس شورای شهر تهران خواستار مقاوم سازی ساختمان هایی که در گذشته بر روی گسل ها ساخته شده اند شد و گفت: می توان با مقاوم سازی از تخریب های بیشتر جلوگیری کرد.

وایتکس از شیر گران تر است

وی در خصوص نگرانی هایی که در زمینه اضافه کردن وایتکس به شیر های تهران وجود دارد گفت: وایتکس از شیرگران تر است و گمان نکنم چنین اتفاقی بیفتد و امیدوارم شهروندان تهرانی شیرهای خوب از گاوهای خوب بنوشند اما شورا در گزارشی در خصوص سلامت شیرها توضیحاتی خواست اما به طور تخصصی پیگیری این موضوع در حیطه کاری ما نیست.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>