جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان که هر دو عنوان جمعیت برخود دارند؛به عنوان اصولگرایان تکرو در فضای سیاسی ایران تا مدتها چون دوقلوهای سیاسی عمل می کردند؛اما ظاهرا زمان جدایی نزدیک می شود.
شنیده های از محافل سیاسی حاکی از آنست که این دو جمعیت احتمال دارد در دور اخیر انتخابات ریاست جمهوری بر سر کاندیدای مطلوب مسیرشان را از هم جدا سازند.
جمعیت ایثارگران تحت رهبری حسین فدایی 57 ساله در سال 84 تاسیس شد و توانست افرادی با گرایش های انتقادی و رادیکال تر را از بدنه اصولگرایان بخود جذب کند.افرادی که عمدتا موضع انتقادی تندی را نصبت به هاشمی رفسنجانی داشته و در همین حال از سازوکار سنتی اصولگرایان تحت اداره روحانیت نیز گلایه مند بودند.
این گروه که از منش فکری احمد توکلی حمایت می کرد در انتخابات 84 به معضلی برای بدنه اصلی اصولگرایان مبدل شد.آنان ابتدا با حمایت از احمدی نژاد عضو شورای مرکزی خود در برابر اکثریت اصولگرایان سربرافراشتند و ناگهان در آخرین لحظات بسوی محمد باقر قالیباف چرخیدند ؛چرخشی که هم آنان را از پیروز انتخایات 84 دور کرد و هم احمدی نژاد را شدیدا از آنها رنجاند .این جمعیت موضعی دوگانه و نابسامان را با احمدی نژاد دنبال کرد چنانچه ضمن درگیری های گاه و بیگاه با او در دور دوم ریاست جمهوری به صف حامیان او پیوست.فدایی در این میان از سال 87 یاری جدید و همفکر هم یافته بود؛جمعیت رهپویان. دوقلویی که سه یال دیرتر بدنیا آمده بود و رهبر آن علیرضا زاکانی نیز ده سال از از فدایی کوچکتر بود و طبعا باید به تجربه این برادر بزرگتر گردن می نهاد.
دو سال همکاری این دو جمعیت حتی در دوران آشوب های 88 ژرفا یافت هر چند تغییراتی هم رخ داد.در انتخابات مجلس برادر بزرگتر از ورود به مجلس بازماند و برادر کوچکتر ضمن ورود به مجلس به ویترین این دو تبدیل شد. در انتخابات 88 و آشوب های پس از آن هم اختلافاتی دیده می شد؛زاکانی از یکسو معتقد بود: هر کس به خیابان بیاید و کتک بخورد، حق اعتراض ندارد.(اعتماد /28 خرداد 88) ولی حسین فدایی سران فتنه را در خارج می جست و معتقد بود که نمی توانیم این افراد(خاتمی،موسوی وکروبی) را به عنوان سران فتنه به حساب بیاوریم.(خبرآنلاین 27/10/88).
اما درمورد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 92 توافقی هم میان این دو برادر دوقلو شکل گرفت؛اگر در انتخابات 84 ؛فدایی عضو شورای مرکزی حزب خود احمدی نژاد را کاندیدا ساخت؛این بار زاکانی ؛پدر عضو شورای مرکزی خود یعنی فریدالدین حداد عادل را به عنوان کاندیدا پیشنهاد کرد؛پیشنهادی که پذیرفته شد و این بار قالیباف؛ ناراحتی احمدی نژاد در سال 84 را احساس کرد.
با تثبیت جایگاه حداد به عنوان کاندیدا؛ حداد چندی پیش دیداری خصوصی با آیت الله مصباح یزدی داشت و پس از آن نیز جمعیت رهپویان در سفری به قم با آیت الله مصباح یزدی دیدار کردند.پس از این دیدارها برخی اعلام کردند که تلاش برای متقاعد کردن جبهه پایداری برای حمایت از کاندیداتوری غلامعلی حدادعادل هدف اصلی این دو دیدار بوده است.
حداد عادل 67 ساله با چهره ای فرهنگی و معمولا مواضعی آرام و گاه بسیار آرام که صدای تند روهای دوقلو را در می آورد؛اکنون باید به جلب نظر پایداری ها می پرداخت.جریانی که از دوقلو ها هم تکرو تر بود ولی با تجربه سیاسی کمتر اما شور و شوق بیشتر با شعار نه به اصولگرایان سنتی؛نه به فتنه؛نه به انحراف ؛نه به هاشمی گوی تند روی را از دوقلو ها ستانده بود.طبعا حداد آرام در این سن وسال معلوم نیست که بتواند با این گروه تند مزاج همراهی کند.از همین جا بود زمزمه های ناهماهنگی آغاز شد.
جبهه پایداری که در سال 90 تولد یافت؛زیر چتر حمایت ایدئولوژیک آیت الله مصباح ابتدا بعضی تسکل های جوان تندرو اصولگرای سنتی را جذب خود کرد؛ رفتار پایداری و نگرش آن به درست یا غلط صدای بعضی از سیاسیون را درآورد. علی مطهری نماینده مجلس هشتم درباره جبهه پایداری گفت:«اگر جبهه پایداری حاکم شود مملکت نابود میشود. نگاه جبهه پایداری بسیار خطرناک است و جبهه پایداری ابزار دست احمدینژاد و مشایی است.» حجت الاسلام محسن غرویان از یاران سابق آیت الله محمدتقی مصباح یزدی هم گفت: نوع نگاه جبهه پایداری افراطی، تند و خشن است.اما جبهه پایداری سریع تر از آن که گمان می رفت دچار انشعاب شد و محصولی گروهی را تحت کنترل گرفت و قم بخش دیگری را.اما اینان هنوز آنقدر جذابیت دارند که حدادعادل را برای جذب خود به قم بکشانند.
4دی همایش پایداری ها برگزار می شود؛اختلافات را هر چه پنهان می کنند از گوشه ای دیگر سر برون می کند.صحبت از جلسه لنکرانی و محصولی با آیت الله مصباح است.ظاهرا گروهی نچندان اندک از پایداری ها نگران تاثیر گذاری سرمایه محصولی برخط مشی پایداری اند و می ترسند آخرین لحظه او آنها را پشت سر کاندیدای دولت مثلا الهام به صف کند. باید منتظر بود و حاصل آشتی کنان محصولی در قم و تعهدات او را دید.
اما دوقلو ها هم که پاسخ روشنی از پایداری ندیده اند وظاهرا حداد برای پایداری جذاب نبود ؛به فکرراه های جایگزین هستند؛از ائتلاف عجیب قالیباف و حداد با ولایتی که تا به حال نفوذی هاشمی دانسته می شد و یا طرح کاندیدای پنهان و جایگزین از سوی جمعیت رهپویان.
اکنون خبرهایی از کاندیدای پنهان رهپویان شنیده می شود.کاندیدایی که حضورش ممکن است باعث جدایی دوقلوهای سیاسی رهپویان – ایثارگران شود؛البته با توجه به عضویت فریدالدین حداد در شورای مرکزی رهپویان بعید نیست این شکاف تا شورای مرکزی رهپویان نیز کشیده شود.