Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

روزگار سخت سردار +کاریکاتور

$
0
0

مطمئنا محمد رویانیان در سال 1361 که وارد کمیته انقلاب اسلامی شهرستان نور شد هیچ‌گاه باور نمی‌کرد روزی مدیرعامل باشگاه فرهنگی- ورزشی پرسپولیس شود، با میلیون‌ها طرفدار و حاشیه‌هایی تمام‌ناشدنی.


به گزارش اعتماد، گویا موضوع واردات خودرو که از چند ماه پیش موضوع اختلاف نظر در دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت بود بالاخره به جاهای باریک‌تر هم رسیده و این ‌بار نمایندگان مجلس که روزی خواهان تحقیق و تفحص از خودروسازی‌ها به دلیل عملکردشان در تولید خودرو بودند امروز به یکی از سر منشاهای واردات خودرو رسیده و قصد دارند تا از زاویه دیگری به موضوع خودرویی در کشور نگاه کنند. بر این اساس روز گذشته نمایندگان مجلس همین امر را دستاویزی برای تحقیق و تفحص از ستادی 6 ساله اعلام کردند که در طول زمان فعالیتش دو مدیر را در راس خود تجربه کرد که در برهه‌های مختلف خبرساز رسانه‌ها بودند. ستاد مدیریت مصرف سوخت و حمل و نقل که در ابتدا با نام ستاد تبصره 13 شناخته شد در عمر 6 ساله‌اش علی‌اکبر محرابیان و محمد رویانیان را در راس مدیریتی خود داشت و هر کدام از این مدیران خود به تنهایی چهره‌یی رسانه‌یی با تصمیمات خود بودند که البته نباید نقش و فعالیت محرابیان در وزارت صنایع و معادن وقت را نادیده گرفت. تغییر نام ستاد تبصره 13 به ستاد مدیریت مصرف سوخت و حمل و نقل آن هم با مدیریت محمد رویانیان که زمانی پلیس راهنمایی و رانندگی بود موجب شد تا تصمیمات ستاد در راستای دیگری قرار گیرد که همین تصمیمات، امروز به محلی برای طرح تحقیق و تفحص از این ستاد مبدل شده است. این ستاد که زمانی مسوول خروج خودروهای فرسوده بود و اندکی بعد مسوول اجرای سهمیه‌بندی بنزین شد همواره یکی از سازمان‌هایی بود که منابع مالی مناسبی را در اختیار داشت و به فراخور فعالیتش نیز محلی برای ایراد و انتقاد از عملکرد خود باقی گذاشت. و شاید همین امر موجب شد تا روز گذشته در مجلس شورای اسلامی وقتی صحبت از تحقیق و تفحص از این ستاد شد یکی از انتقادات وارده موضوع ثروت میلیاردی جوان 27 ساله‌یی بود که در این ستاد مشغول فعالیت بود.

در این راستا نادر قاضی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در انتقاد از عملکرد این ستاد با اشاره به اینکه حساب‌های بانکی ستاد سوخت و مدیریت حمل و نقل خلاف ضوابط قانونی در بانک‌های خصوصی است، گفت: نحوه هزینه‌کرد ارز و اعتبارات در ستاد مدیریت سوخت و حمل و نقل ابهامات زیادی دارد و به نظر می‌رسد آمارهای غلط با انگیزه‌های سیاسی به نمایندگان ارائه شده بنابراین باید تحقیق و تفحص صورت گیرد تا موارد مختلف ابهام روشن شده و شفاف شود که چرا یک جوان 27 ساله در ستاد مدیریت سوخت صاحب ثروت میلیاردی شده است؟

وی افزود: تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی براساس ماده 76 قانون اساسی درخواست تحقیق و تفحص از عملکرد تبصره 13 قانون بودجه 85 و 86 و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور از سال اول اجرایی برنامه چهارم تا مرداد سال 91 را ندارند. حذف نمایندگان در‌خواست‌کننده روشن شدن زوایای تاریک و مبهم اقتصاد این مساله در هر دو ستاد است.

این عضو کمیسیون صنعت افزود: برچه اساسی خودروهای عتیقه که باید به موزه‌ها برود اسقاط شده‌اند. نمی‌توان پذیرفت آمارهای ارائه شده از جانب ستاد به نمایندگان غلط باشد و در بند 2 ب تعداد دستگاه‌های از رده خارج را یک میلیون و سیصد هزار ذکر کردند در صورتی که با توجه به آمارها در مجموع یک میلیون و 250هزار خودرو اعلام شده، پس این 50 هزار خودرو کجا است؟قاضی‌پور با انتقاد از آمارهای اعلام شده تصریح کرد: تعداد کارت‌های صادر شده در حوزه حمل و نقل مجموعا 21 میلیون و 271 هزار و 842 قطعه ذکر شده که 13 میلیون آن کارت سوخت بنزینی است و 700هزار مربوط به گاز سوخت و حدود ? میلیون مربوط به موتوسیکلت است در صورتی که جمع اینها 21 میلیون و 700هزار شده و نیم میلیون کارت سوخت کم شده است.

وی ادامه داد: این آمارها آیا براساس غفلت بوده یا از اهداف سیاسی نشأت گرفته است که این امر ضرورت تحقیق و تفحص را نشان می‌دهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن، تحقیق و تفحص را روشن‌کننده نکات مثبت قوانین توصیف و تصریح کرد: در ارتباط با کاهش مصرف سوخت آقایان مدعی کاهش سوخت و آقایان هدفمندی و از طرف دیگر مدعی کاهش سوخت و ستاد مبارزه با قاچاق نیز مدعی می‌شدند که ما کاهش مصرف سوخت را ایجاد کردیم اما هیچ کدام از این مطالب صحت ندارد بلکه در سال تولید ملی کارخانه‌ها با نصف ظرفیت کار می‌کنند و این مساله مصرف را کاهش می‌دهد.

وی افزود: طبق ابلاغیه معاون وقت ریاست‌جمهوری، آقای پرویز داودی، قرار بر این شد برای ستاد سوخت حساب بانکی قانونی افتتاح شود و تمام گردش مالی این ستاد طبق ضوابط قانونی صورت گیرد، امروز می‌خواهیم بدانیم چرا دستور اجرا نشده و حساب‌های ستاد در بانک‌های خصوصی است؟ چرا جوان 27 ساله از این ستاد صاحب ثروت میلیاردی شده است.

قاضی‌پور همچنین تصریح کرد: چرا به برخی استان‌ها ? هزار تاکسی می‌دهند و برخی استان‌ها حتی یک تاکسی نیز دریافت نمی‌کنند؟ توزیع خودروهای عمومی در استان‌ها براساس چه معیاری است؟ نحوه برخورد با متخلفان کارت سوخت چگونه است و متخلفان از کجا سوخت تهیه می‌کنند؟ نحوه برخورد با تخلفات سوخت چگونه بوده است؟
قاضی‌پور با انتقاد از ابهامات در هزینه کرد اعتبارات ستاد، گفت: میزان سرمایه برخی مسوولان ستاد پیش از انتصاب چه میزان بوده است؟ رابط افراد در وزارت صنعت، معدن و تجارت چه کسی است؟باید به این تحقیق و تفحص خادمین تسویق، خائنین به قوه قضاییه، معرفی، نقص قوانین روشن و عدالت اجرایی شود.
بر این اساس و همین عملکرد طبق نظر نمایندگان مجلس، گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور که در 5 محور تنظیم شده، خواستار میزان کل درآمد حاصله ستاد به تفکیک سرفصل درآمدی و درآمدهای محقق نشده و نحوه توزیع یا هزینه‌کرد آنها شده‌اند.

بر این اساس محورهای تحقیق و تفحص نمایندگان از این ستاد در نخستین گام به خودروهای وارداتی رسیده است که بارها در چند ماه اخیر در راس اخبار مگوی رسانه‌ها قرار داشت و منابع آگاه مختلفی از دست‌های پنهان فعال در این ستاد خبر می‌دادند که با دریافت مجوزهایی از این ستاد دست به واردات خودرو زدند.

به همین جهت نمایندگان مجلس همین امر را دستاویز یکی از محورهای تحقیق و تفحص ذکر کردند، نمایندگان در این بند آورده‌اند:

1- وارد‌کنندگان حقیقی و حقوقی خودروهای سبک و سنگین خارجی و نحوه عمل ستاد به قوانین و مقررات و تطبیق مجوزهای صادره با مقررات و میزان سودی که این اشخاص حقیقی و حقوقی از این محل تحصیل کرده‌اند و همچنین میزان عدم پایبندی واردکنندگان به بهینه‌سازی مصرف سوخت و واردات خودروهای کم مصرف و دقت عمل ستاد در این مورد، آیا کسب سود، محور این واردات بوده یا بهینه‌سازی سوخت ؟ آیا موضوع بهینه‌سازی قربانی سوداگری در واردات خودرو نبوده است؟ ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت مجری سیاست‌ها و قوانین بوده یا اینکه فقط ناظر بی‌طرف اتفاقاتی بوده است که باعث کثرت ورود خودروهای خارجی و افزایش مصرف شده است؟ آیا ستاد جهت جلوگیری قاطع و ممانعت از استمرار بیشتر این تخلفات گزارش‌هایی به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است؟ آثار اقدامات ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور چه بوده است؟

در این مورد البته قاضی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن در انتقاد از عملکرد این ستاد با تاکید بر اینکه با مشخص شدن این تحقیق و تفحص وضعیت و نحوه هزینه کرد ارزهای کشور روشن می‌شود، افزود: با این تحقیق و تفحص مشخص می‌شود واردکنندگان حقیقی و حقوقی که اشخاص حقیقی و حقوقی هستند، مورد نظارت ستاد حمل و نقل هستند یا صرفا بحث اقتصادی برای ستاد مطرح است؟

2- مشخص شود تا چه میزان عوامل ذیل تحت مدیریت ستاد در کاهش یا افزایش مصرف سوخت تاثیرگذار بوده است؟ آیا مدیریت ستاد فقط مدیریت کمی بوده و میزان مصرف بدون توجه به عوامل کیفی، از طریق سهمیه‌بندی و ایجاد مضیقه برای مصرف‌کنندگان اعمال گردیده است؟

الف- آمار خودروهای سبک و سنگین وارد شده به کشور با تعیین نوع و دسته‌بندی میزان مصرف و توجه به وظایف اصلی ستاد در این مورد

ب- تنوع مقررات و رفتار ستاد در موضوع خودروهای اسقاطی و آمار سالانه و کل و نوع خودروهای اسقاط شده و میزان خودروهای باقیمانده اسقاطی و کارآمدی و ناکارآمدی ستاد در این عرصه

پ- آمار خودروهای سبک و سنگین کل کشور به تفکیک استان‌ها و نوع و میزان مصرف و سوءمدیریت ستاد

ت- وسایل نقلیه عمومی اعم از اتوبوس، مینی بوس، تاکسی و اتومبیل کرایه و آژانس و کرایه خطی و تاکسی بار به تفکیک استانی و تعیین سهم کیلومتر بر مصرف و مقایسه آن با ادوار قبل و میزان تاثیرگذاری ستاد بر کیفیت مصرف سوخت

ث- کارت‌های سوخت صادره به تفکیک نوع خودرو و استان و میزان مصرف سرانه و تخلفات انجام یافته در استفاده از کارت‌ها و اقدامات آن ستاد و همچنین توزیع سوخت از مجاری کار از طریق بخش‌های دولتی و خصوصی و سوءاستفاده‌های انجام گرفته. همچنین توزیع سوخت منازل و مصارف غیره، خودرو تحویلی مرغداری‌ها و کارخانجات و غیره و مستغلات ایجاد شده برای آنها قاضی‌پور همچنین درباره این محور گفت: بهینه‌سازی سوخت یعنی چه؟ فقط ناظر بی‌طرف؟ برای جلوگیری از ورود خودروهای لوکس چه کاری انجام شده؟ درباره کم کردن سوخت مصرف خودروها چه اقداماتی انجام شده و خودروهای وارداتی از کدام کشور‌ها بوده و وظیفه ستاد در این موارد چیست؟
3- میزان کل درآمد حاصله ستاد به تفکیک سرفصل درآمدی و درآمدهای محقق نشده و نحوه توزیع یا هزینه کرد آنها

4- مجموع هزینه‌های انجام شده توسط ستاد سوخت از ابتدای تاسیس تحت عنوان تبصره 13 و تفکیک سرفصل‌ها و ذی‌نفعان بهره‌برداری و سوء‌مدیریت در اداره هزینه ها
5- شیوه‌های اداری و مالی و نظارت اعمال شده در مصرف اعتبارات و کارکرد ستاد در اعمال دقیق قوانین و مقررات چگونه بوده است؟

سردار به ریاست فدراسیون می رسد؟

روزگار سخت محمد رویانیان

مطمئنا محمد رویانیان در سال 1361 که وارد کمیته انقلاب اسلامی شهرستان نور شد هیچ‌گاه باور نمی‌کرد روزی مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس شود، با میلیون‌ها طرفدار و حاشیه‌هایی تمام‌ناشدنی. اصولا مدیریت در فوتبال ایران نیازی به تجربه ندارد، معمولا «لابی»ها تاثیرگذارتر از کیفیت «مدیریت»هاست و باشگاه‌های پرطرفداری مثل پرسپولیس و استقلال هم حیاط خلوت سیاسیون؛ در فوتبال ایران هرچقدر بیشتر «پول» داشته باشید مطمئنا همه از مدیریت‌تان تعریف می‌کنند چون تنها «هزینه» می‌کنید و به کسی هم پاسخگو نیستید. ورود محمد رویانیان به پرسپولیس همراه با شایعه بود، درباره او گفته می‌شود که مجوز وارد کردن خودرو را از دولت گرفت تا از پس هزینه‌های باشگاه بربیاید هرچند هیچ‌گاه این موضوع ثابت نشد. «پول» فصل مشترک برند باشگاه پرسپولیس شد، یکی می‌آمد و دو نفر می‌رفتند، پراید می‌رفت و پورشه جایش را می‌گرفت. دنیزلی با همه هزینه‌های گزاف آمد و ناگهان غیب شد، همین اواخر ژوزه را با هزار سلام و صلوات آوردند اما ناگهان شبانه از ایران گریخت ولی محمد رویانیان همانند همیشه مقابل دوربین حاضر شد و از عملکردش دفاع کرد. دفاع که چه عرض کنیم، خبرنگاری وجود ندارد که او و مدیریتش را به‌چالش بکشد، هرچه سوال هست همان‌هاست که محمد رویانیان دوست دارد تا از او بپرسند. پرسش‌هایی که برشی از وضعیت این روزهای فوتبال ایران است، سطحی و کم اثر... محمد رویانیان شخصیت پیچیده‌یی ندارد، سعی می‌کند مدیر پیچیده‌یی نشان دهد اما در حقیقت «ساده انگارانه» در فوتبال نظر می‌دهد، مصاحبه می‌کند و تصمیم می‌گیرد. احتمالا او هم مثل بسیاری از ایرانیان نتوانسته سنت و مدرنیته را در جهان امروز برای خودش حل کند، برای همین تصمیماتی می‌گیرد و اظهارنظرهایی می‌کند که بسیار جالب توجه است. روزی از رو کردن پشت‌پرده‌ها می‌گوید و روز دیگر می‌گوید به‌ برخی اتفاقات و برنامه 90 مشکوکم!

روزی با علی دایی وارد جنگ می‌شود و روز دیگر محمد مایلی‌کهن و امیر عابدینی را حریف می‌طلبد. درک موقعیت محمد رویانیان و پیش‌بینی مدیریت او کار چندان راحتی نیست، کلا در مدیریت‌هایی که برنامه وجود نداشته باشد مطمئنا نمی‌توان اعتقادی به توسعه داشت. آباد کردن خرابه‌ها، مبارزه با سیستم فرسوده و فرهنگ‌سازی برای حضور قدرتمند با حرف زدن و شعار دادن امکان‌پذیر نیست. مشکل فوتبال و ورزش ایران در «نگاه» مدیران ایران است. فوتبال را مثل جامعه «سیاه» و «سپید» نبینید، فوتبال را «دستوری» اداره نکنندو بدانند برای این مردم و فوتبال، کمی «صداقت» راهگشاست. محمد رویانیان این روزها کمرنگ‌تر شده است، می‌خواهد از فوتبال فاصله بگیرد ولی در مجلس از مدیریتش در ستاد سوخت انتقاد می‌شود و حتی مصوبه تحقیق و تفحص هم گرفته می‌شود. او مطمئنا شانس آورد که تحقیق و تفحص از باشگاه‌های ورزشی هنوز رویه نشده است وگرنه مطمئنا او روزهای بسیار سختی را پشت‌سر می‌گذاشت. کهکشان محمد رویانیان برای فوتبال ایران در حد رسانه بود، حجمی بزرگ روی سطحی خالی؛ روزنامه‌نگاران ایران به‌دنبال سوژه هستند و مخاطبان هم بهانه‌یی برای خواندن، فوتبال هم چاه عمیق پول‌های دولتی است تا فوتبال ایران به امروز برسد. خالی از اصول اولیه توسعه، تهی از ایده و نگاه تازه؛ حالا خبر رسیده، او برای ریاست فدراسیون فوتبال به‌جای کفاشیان دورخیز کرده است، فوتبال ایران همین است. محمد رویانیان هم یکی مثل مدیران گذشته فوتبال ایران است، از جنس امثال حبیب کاشانی و محمدحسن انصاری‌فرد؛ مدیریتی پر حرف و حدیث و البته هزینه‌هایی که «تا» ندارد...


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>