Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

ولایتی مرد این میدان نیست

$
0
0

حضور یا عدم حضور دکتر علی اکبر ولایتی در انتخابات، سئوالی است که پاسخش می تواند یکی از ابهام های موجود در ادبیات انتخاباتی را روشن کند.

آسمان مصاحبه ای با دکتر امیر محبیان فعال سیاسی اصولگرا در این مورد داشته است. متن کامل مصاحبه در ادامه می آید :

* «کاندیداتوری ولایتی» می‌توان این احتمال را یکی احتمال‌های غیرمنتظره انتخابات 92 دانست؟
به هر حال وقتی قرار است خود را آماده انتخابات ریاست جمهوری کنیم، باید این آمادگی را در خود به وجود بیاوریم که چهره‌های مختلف با سلیقه‌های متفاوت خود را آماده کنند تا برای جلب رای مردم وارد انتخابات شوند.

*سئوال مشخص این است احتمال کاندیداتوری اقای ولایتی چقدر هست؟

دکتر ولایتی بر حسب شنیده‌ها به احتمال زیاد تمایل به کاندیداتوری دارد و تحرکاتی را هم به ظاهر شروع کرده است.

*در سال 84 هم چنین تمایلی در او دیده شد. این بار چقدر جدی است؟

اینکه این تمایل تا چه اندازه به عمل در خواهد آمد، بستگی به شرایط دارد.همانطور که گفتید ولایتی دوره‌های پیشین هم نیز عزم کاندیداتوری داشت.اما هر دفعه به دلیلی این عزم به تحقق نپیوست.

*می توان گفت که ولایتی میدان‌های جدی نیست؟

به هر حال به دلیل رفتاری که ایشان در انتخابات گذشته از خود نشان داده‌اند، از همین رو بعضی‌ها رفتار‌شناسی خاصی از آقای ولایتی را مطرح می‌کردند که بر اساس آن  ایشان مرد میدان رقابت‌های جدی نیست. اما این بار نیز وی اینگونه عمل خواهد کرد یا خیر باید منتظر بود و دید.

*احتمال ائتلاف ایشان با اصولگرایان چقدر است؟

فعلا که بر حسب ظاهر ولایتی مبدع مدل 2+1 می‌باشد. حالا چرا 2+1 دانسته نیست و آن دو کدامند و یک کدام است مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد ولایتی در این دور قصد دارد با اتکاء به مدل‌های ترکیبی در دولت آینده حضور یابد حال به عنوان نفر نخست یا نفر دوم!

*ولایتی بعد از مدت‌ها خارج بودن از سیستم مدیریتی می‌توانند اعتماد عمومی را جلب کنند؟

متاسفانه فعلا افرادی که کاندیدا می‌شوند، قبل از هر چیز به احتمال گذر خود از فیلتر شورای نگهبان به عنوان یک فاکتور برتری دهنده نگاه می‌کنند، سپس به حمایت احزاب یا نهادهای سیاسی معتبر می‌اندیشند و در پایان به آن می‌نگرند که چه میزان از اقبال عمومی را با خود دارند.البته آقای ولایتی چهره شناخته شده ایست و امواج منفی علیه وی زیاد نیست.

*البته امواج موافق هم خیلی قابل توجه نیست.

همینطور است،باید گفت که خبر کاندیدا شدن ولایتی موج مثبت خاصی به وجود نیاورده است.به عبارتی کشتی انتخاباتی ولایتی نه باد مخالف شدیدی دارد و نه باد موافق قدرتمند مردمی.

*چه مشخصه یا مشخصه های را می توان عنوان ویژگی یا ویژگی های خاص ولایتی دانست؟

می توان برای هر کاندیدایی می‌توان نقاط مثبت و منفی زیادی برشمرد؛ آن هم از مناظر مختلف. ولایتی دو فاکتور مهم دارد. نخست حرف شنوی از ولایت که برای طیفی از اصولگرایان فاکتور مهمی است و دیگری سابقه کار دیپلماتیک بسیار. اگر قرار باشد مهم‌ترین بحث سالهای 92-96 دیپلماتیک باشد و گره گشایی از روابط دیپلماتیک یا عبور از امواج پر خطر در سیاست خارجی، شاید فردی با سابقه در سیاست خارجی از نقطه برتری برخوردار باشد. متکی و صالحی نیز از این فاکتور یرای خود به عنوان نقطه تمایز بهره می‌جویند. البته این در ذهنیت آنان برجستگی دارد ولی آیا شرایط هم طبق برداشت آنان پیش خواهد رفت یا نه امری دیگر است!

*واکنش ولایتی به تنش های احتمالی و البته اجتناب ناپذیر فضای انتخاباتی چطور خواهد بود؟

رفتار‌شناسی دکتر ولایتی حاکی از آن است که بروز چالش و درگیری در رقابت‌ها او را از صحنه می‌ راند، در واقع او مرد میدانی نیست که کاندیدا‌ها در آن بر هم می‌تازند، بلکه بیشتر می‌کوشد کاندیدای مقبولی باشد که همه برای آمدنش هورا بکشند.

*پرسش پایانی، ولایتی می تواند به حمایت چه کسان و کدام نهادها امید داشته باشد؟

ولایتی شدیدا به حمایت نهادهای سنتی اصولگرا چون جامعه مدرسین خوشبین است، تمایلی که البته معمولا دو سر داشته است ولی آیا این بار هم جامعه مدرسین چون همیشه عمل خواهد کرد، اطمینان در این مورد کمی دشوار است بویژه اگر جامعه مدرسین بخواهد همراه جامعه روحانیت در فرآیند تعاملی وحدت اصولگرایان نقش ایفا کند.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>