دیدار تشکل صدای ملت با آیتاللههاشمی بخشی از خبرهای رسانهها در دو سه روز اخیر بود. هرچند رسانهها پس از انتشار این خبر، تکذیب علی مطهری را در مورد آن منتشر کردند اما علی مطهری خبر را تایید و برخی جزئیات آن را نیز اعلام کرد. در مورد جرئیات این دیدار و اینکه محور گفتوگوهای آن چه بوده است با حجت الاسلام قدرتالله علیخانی مشاور پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت گفتوگویی کوتاه انجام دادیم:
خبر دیدار تشکل صدای ملت با آقای هاشمی در رسانهها منتشر و بعد تکذیب و دوباره تایید شد. اصل این خبر چه بود؟
شخصیتها و افراد مختلف آزادند از هر کسی برای حضور در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی دعوت داشته باشند و در صورتی که آن شخص را مقبول بدانند از او حمایت کنند. در این میان نمایندگان مجلس هم به عنوان جایگاهشان آزادند از شخصیتی دعوت کنند یا دعوت نکنند. ازمیان این نمایندگان عدهای با عنوان تشکل صدای ملت این تشخیص را دادهاند که با آیتاللههاشمی دیدار داشته باشند. علی مطهری به عنوان نمایندهای آزاد به اعتقاد جمعی تشکلی که در آن عضویت دارد راهی را تشخیص داده است که از آقای هاشمی برای ورود به انتخابات دعوت به عمل بیاورند. آقای مطهری به عنوان نماینده مجلس و فرزند آیتالله مطهری جایگاه خاصی بین مردم دارند و مردم هم نظرات شفاف و صریح و به دور از جناحی وی را میپسندند. با این پشتوانه سیاسی و اجتماعی، آقای مطهری تشخیص دادهاند که برای دعوت از آقایهاشمی خدمت ایشان برسند و از آیتالله برای حضور در انتخابات دعوت کنند که جواب آیتالله هم مانند همیشه منفی بوده است.
به جز آقای مطهری چه کسانی از ایشان دعوت کرده بودند؟
در مورد این دعوتها باید گفت تنها آقای مطهری نبوده است که این پیشنهاد را دادهاند بلکه در این مدت و مخصوصا در ماههای اخیر بسیاری از افراد جناحهای مختلف، جمعیتهای سیاسی، دانشگاهی و انجمنهای اسلامی و اقشار دیگر در دیدارهایشان از آیتالله این درخواست را دارند اما پاسخ آیتالله به تمام این درخواستها تاکنون منفی بوده است و تنها به این نکته بسنده کردهاند که در صورت حضور شخصیتی دارای توان کافی و مقبولیت عمومی در عرصه انتخابات، یقینا حمایت خواهند کرد. البته این را هم بگویم من معمولا در همه دیدارها حضور ندارم و گاهی پیگیر برخی مسائل در مجلس هستم و بالطبع نمیتوانم در همه دیدارها حضور داشته باشم از طرف دیگر برخی دیدارها هم به نوعی خصوصی است که نیازی به حضور بنده نیست.
محور بحثهای این دیدارها چیست؟
بحث آقای مطهری شرایط کنونی کشور بود که در آن قرار داریم. بحث وی اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی بود و همچنین مشکلاتی که کشور با آن روبهرو شده است و در واقع نظر آقای مطهری این بود که آیتالله هاشمی برای یک دوره 4 ساله دیگر هم میتوانند به کشور کمک کند. در واقع در اکثر دیدارهای مختلف با آیتالله هاشمی، معمولا بحث افراد بر جنبههای شخصیتی و اعتدال ایشان استوار است و هرکس با شناختی که از شخص آقای هاشمی دارد، سخنی میگوید و از ایشان برای حضور جدیتر در عرصه انتخابات دعوت میکنند. طبیعی است که به واسطه تجربه آقای هاشمی چنین دعوتهایی از وی صورت گیرد که جلسه آقای مطهری و تشکل صدای ملت با آقای هاشمی را میتوان در همین راستا ارزیابی کرد.
واکنشها نسبت به این دیدارها چه بوده است؟
به هر حال تندروها و افراطگرایان، رابطه خوبی با اعتدال ندارند. آنها با اعتدال مخالف هستند چراکه منافعشان در برخوردهای تند و خشن است. این چنین دیدارها هم، با هجمههای رسانهای نامناسبی از سوی افراطگرایان همراه میشود و به همین دلیل است که معمولا چنین دیدارهایی
رسانهای نمیشود.
جدا از بحث اعتدال و میانهروی، به نظر میرسد این دسته بیشتر با نام آیتالله هاشمی مشکل دارند تا با اعتدال و میانهرو بودن؟
به هر حال دنیا، دنیای رسانه است و هر خبری منتشر میشود. در این میان برخی از این فضا سوءاستفاده میکنند. اما باید بدانیم که تخریبها جواب نمیدهد چراکه قبل از هر چیزی باید به این نکته فکر کنیم که تخریبکننده چه پایگاه اجتماعی دارد، چقدر در بین مردم ریشه دارد یا خوب است این را در نظر بگیریم که مردم روی آن شخص چقدر حساب میکنند؛ نسبت آن فرد با انقلاب چیست. برای هر تخریب ابتدا باید به دنبال هدف تخریب باشیم و دریابیم برای چه تخریب انجام میشود. فکر میکنم اصلا نباید نگران این برخوردها بود چرا که اگر خدا کسی را دوست داشته باشد، کسی نمیتواند عزت او را از بین ببرد. یعنی اگر تمام دنیا هم متحد شوند تا خدا نخواهد آبرو و اعتبار کسی از بین نمیرود. عزت مال مومنین است. خدا نخواهد عزت کسی از بین برود والا بنده خدا نمیتواند کاری کند.