وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر دورهای خود به آفریقا، پس از بنین، غنا و برکینافاسو به مصر نیز سفر کرد و روز پنجشنبه در دیدارهایی که با مسوولان و مقامات مصری در قاهره داشت با محمد مرسی رییسجمهور مصر نیز دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا محمد مرسی در دیدار با علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از دیدار با هیات ایرانی خاطرنشان کرد: همکاری دوجانبه با ایران و همچنین همکاری چندجانبه در چارچوب جهان اسلام برای ما مهم است، ما و ایران یک روح در دو بدن هستیم.
رییسجمهور مصر با تشکر از محمود احمدینژاد رییسجمهور کشورمان و ملت ایران به خاطر تبریک تصویب قانون اساسی جدید مصر و با اشاره به بحران سوریه، تصریح کرد: ما به عنوان کشورهای اسلامی باید برای توقف خشونت در سوریه تلاش کنیم.
وی افزود: ایران کشور بزرگی در منطقه است و نقش مهمی در ایجاد الفت و دوستی بین ملتها دارد. ما قویا مخالف دخالت نظامی در سوریه هستیم.
مرسی با تشکر از تلاشهای ایران برای کاهش آلام مردم سوریه، گفت: ایران برای ما کشوری ارزشمند است و امیدواریم بر شکوفایی و عزت ملت ایران بیش از پیش افزوده شود. در این دیدار رییسجمهور مصر از احمدینژاد دعوت کرد که در کنفرانس سران کشورهای اسلامی در قاهره شرکت کند.
علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار با بیان اینکه «مردم مصر مردم بااصالتی هستند»، گزارشی از دیدارهای امروزش با مقامات مصری را به مرسی ارائه کرد و گفت: در ایران امکانات و زمینهها و ظرفیتهای زیادی در حوزههای مختلف وجود دارد. ما باید متمم همدیگر باشیم.
وی افزود: در بیش از ۳۰ سال پس از انقلاب اسلامی ایران، ما تجارب زیادی کسب کردهایم و آمادهایم همه تجارب خود را در اختیار ملت مصر قرار دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان از طرف احمدینژاد رییسجمهور جمهوری اسلامی ایران از مرسی برای سفر به ایران دعوت کرد که مرسی نیز از این دعوت تشکر کرد و گفت: در اولین فرصت مناسب به ایران سفر میکنم.
وی با اشاره به بحران سوریه و با تاکید بر اینکه «گروه تماس را مکانیسم خوبی برای حل بحران سوریه میدانیم»، ابراز امیدواری کرد که در این چارچوب کار مثبتی انجام شود.
وی تاکید کرد که حل بحران سوریه تنها از طریق گفتوگو امکانپذیر است و در غیر این صورت ادامه این وضعیت تاثیر سویی در منطقه خواهد داشت و آنچه که در سوریه برای ما مهم است، توقف خشونت و برقراری رفاه، آسایش و امنیت برای مردم این کشور است.
بحث و بررسی درباره موضوع سوریه نیز از جمله مباحث مطرح شده در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان و رییسجمهور مصر بود.
وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه شب پس از ورود به فرودگاه قاهره در جمع خبرنگاران با بیان اینکه «هدف جمهوری اسلامی ایران دخالت در امور سوریه نیست» تاکید کرد: به عنوان دوستان ملت و دولت این کشور باید به صورتی عمل کنیم که منطقه از عواقب ناگوار برحذر باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا طرح بشار اسد رییسجمهور سوریه محور مذاکرات با مقامات مصری خواهد بود؟ اظهار کرد: تاکنون برای حل بحران سوریه طرحهای متعددی همچون طرح کوفیعنان، طرح ژنو، طرح اتحادیه عرب، طرح دولت ترکیه و طرح جمهوری اسلامی ایران ارایه شده است و طرح سوریه نیز اخیرا از سوی بشار اسد رییس جمهوری این کشور مطرح شده است. باید دید نقاط مشترک این طرحها چیست و تا جایی که ممکن است آرا و نظرات کشورهای نقشآفرین را باید به یکدیگر نزدیک کنیم تا بتوانیم تسهیل کننده موضوع سوریه به صورت سوری - سوری باشیم.
وی با تاکید بر اینکه «هدف دخالت در امور سوریه نیست و هیچ کشوری طبق کنوانسیونهای بینالمللی حق ندارد در امور دیگران دخالت کند، گفت: اما میتوانیم به عنوان دوستان ملت و دولت سوریه به صورتی عمل کنیم که منطقه را از عواقب ناگوار برحذر داریم و منطقه نیز هرچه زودتر به آرامش و ثبات برسد.
وی با اشاره به اینکه هدف از سفرش به مصر گفتوگو با مقامات این کشور در مورد مسایل دوجانبه است، افزود: همچنین موضوعات منطقهای از جمله مساله سوریه که برای منطقه مهم است از دیگر محورهای گفتوگو با مقامات مصری خواه بود.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: کشور مصر به عنوان کشور اثرگذار و مهم میتواند نقش عمدهای در حل و فصل مساله سوریه داشته باشد و ما باید بتوانیم به شکلی عمل کنیم که بحران سوریه به صورت مسالمتآمیز و بدون دخالت خارجیها برطرف شود.
وی تاکید کرد: مردم سوریه باید خود سرنوشتشان را تعیین کنند و نه اینکه نسخهای از خارج از این کشور نوشته شود.
صالحی سفر به مصر را اولین سفر رسمی دوجانبه به این کشور عنوان کرد و افزود: البته یک بار برای شرکت در نشست وزیران جنبش عدم تعهد و یک بار هم برای حضور در اجلاس گروه تماس که با شرکت ایران، مصر وترکیه برگزار شد، به این کشور سفر کرده بودم.
وی با بیان اینکه «روابط ما با مصر روز به روز در حال گسترش است» گفت: امیدواریم قدمهای موثرتری در این مسیر برداشته شود.
به گزارش ایسنا صالحی آزادی ۴۸ زائرگروگان ایرانی در سوریه را نیز به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییسجمهور و ملت ایران تبریک گفت و از تلاشهای دولتهای قطر، ترکیه و سوریه و مجموعه خیرین ترکیه، کارکنان وزارت امور خارجه ایران و سایر دستگاههایی که با همدلی توانستند این زائران را آزاد کنند تشکر کرد.
آخرین تحولات سوریه و طرحهای مطرح برای خاتمه بحران در این کشور از جمله پیشنهادها و فعالیتهای اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه، طرح بشار اسد رییسجمهور سوریه و طرح ۶ مادهای جمهوری اسلامی ایران در دیدار صالحی و اخضر ابراهیمی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایسنا در این دیدار که روز پنجشنبه در محل اقامت علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد، اخضر ابراهیمی گزارشی از آخرین تحولات جاری در سوریه و فعالیتهای خود برای خاتمه بحران ارائه داد.
صالحی نیز با اشاره به شرایط سخت و حساس در سوریه و ضرورت به کارگیری اهتمام و تلاشهای مستمر و فراوان برای حل این مشکل، از تلاشهای اخضر ابراهیمی تقدیر و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری و کمک به حل و فصل این مشکل اعلام کرد.
وی با اشاره به مواضع روشن کشورمان نسبت به این مساله از ابتدای این بحران، راه حل سوری – سوری بدون دخالت خارجی و توقف خشونت و انجام گفتوگوی ملی را تنها راه برون رفت از این مشکل توصیف کرد.
اخضر ابراهیمی نیز با تقدیر از طرح جمهوری اسلامی ایران در اینباره، تصریح کرد: کشور شما در منطقه مهم است و از جایگاه و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه میتوان در راستای مصلحت منطقه استفاده کرد.
وی تاکید کرد که همه تلاشها و طرحها باید در جهت مصلحت مردم و کشور سوریه باشد. طرفین در این دیدار بر ضرورت و اهمیت استمرار رایزنیهای فیمابین تاکید کردند. علی اکبر صالحی در ادامه برنامه سفرش به قاهره با نبیلالعربی دیدار کرد. دیدار وزیر خارجه کشورمان با دبیرکل اتحادیه عرب در هتل محل اقامت علیاکبر صالحی برگزار شد.
آخرین تحولات منطقه به ویژه تحولات سوریه و فلسطین در دیدار روز پنجشنبه صالحی با نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
در این دیدار که در محل اقامت وزیر امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد دو طرف در ارتباط با مسائل خاورمیانه و موضوع فلسطین گفتوگو کردند و بر ضرورت به کارگیری ظرفیت کشورهای منطقه در جهت احقاق حقوق مردم فلسطین و ایستادگی در قبال سیطرهطلبی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
صالحی سیاست ایران در حمایت از کلیه تلاشها در ارتباط با کمک به تحقق آرمانهای فلسطین را یادآور شد. نبیل العربی نیز در تشریح فعالیتهای اتحادیه عرب در این رابطه اشغال اراضی فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی را بزرگترین مشکل خاورمیانه توصیف کرد.
وی خواستار مشورت و رایزنی با ایران درباره فلسطین شد. سوریه از دیگر محورهای مذاکرات این دیدار بود و طرفین دیدگاههای خود را در ارتباط با برون رفت از این مشکل بیان داشتند.
صالحی در این راستا به سیاست و موضع متوازن ایران از آغاز این بحران مبتنی بر تامین مطالبات مردمی از طریق راه حل سوری – سوری، عدم دخالت خارجی، توقف خشونت و گفتوگوی ملی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس جنبش عدم تعهد آماده همکاری با اتحادیه عرب در مساله سوریه و فلسطین است.
وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر روز پنجشنبه همچنین با محمد کامل عمرو، وزیر امور خارجه مصر دیدار کرد. دیدارعلی اکبر صالحی و محمد کامل عمرو در محل وزارت خارجه مصر انجام شد.
در این دیدار راههای گسترش دوجانبه روابط تهران و قاهره و آخرین تحولات منطقه از جمله مساله سوریه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین همکاریهای اقتصادی به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و انرژی از جمله مباحث مطرح شده در این دیدار بود.
در این دیدار همچنین با توجه به تاریخ و تمدن دو کشور ایران و مصر، بر ضرورت همکاریهای گسترده در مبادلات مردم با مردم و صنعت گردشگری تاکید شد.
صالحی و محمد کامل عمرو همچنین بر همکاریهای دو کشور در چارچوب سازمانهای منطقهای ایران به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها و مصر به عنوان عضو مهم اتحادیه عرب تاکید کردند.
به گزارش ایسنا، علیاکبر صالحی که در ادامه سفر خود به چند کشور آفریقایی در قاهره به سر میبرد، بعدازظهر امروز با احمد طیب شیخ الازهر مصر دیدار و سلام علمای ایرانی را به وی ابلاغ کرد. وی ابراز امیدواری کرد که شاهد تبادل هیاتها و دیدارهای متقابل علمای مصر با همتایان ایرانی باشیم.
وی پیروزی انقلاب مردم مصر را تبریک گفت و خاطرنشان کرد: ایران آماده است تجارب خود را در اختیار مردم مصر بگذارد. وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: بحث در خصوص شیه و سنی، توطئه و فتنه دشمنان اسلام است. باید از اختلاف میان مسلمانان پرهیز و بر مشترکات تکیه کرد.
وی افزود: در سالهای اخیر دشمنان تلاشهای زیادی کردهاند که بین مسلمانان هم اختلاف بیندازند و هم به آن اختلاف دامن بزنند. وی از شیخ الازهر برای دیدار از ایران، گفتوگو با علما و مشاهده همزیستی مسالمتآمیز شیعه و سنی در ایران از نزدیک، دعوت کرد.
احمد طیب نیز در این دیدار به تلاشهایی که برای تقریب مذاهب انجام میدهد اشاره و خاطرنشان کرد: ما به این مساله توجه ویژهای داریم. مهمترین هدف الازهر، وحدت اسلامی و ایجاد اتحاد بین مسلمانان است.
وی به جایگاه اهل بیت(ع) میان اهل تسنن اشاره و تاکید کرد که اختلاف و تفرقه، توطئه دشمنان اسلام است و نباید اجازه دهیم چنین جریاناتی به اهداف خودشان برسند. موضوع فلسطین نیز از جمله مباحث مطرح شده در دیدار شیخ الازهر با وزیر خارجه کشورمان بود. دیدار با اسقف کلیسای عباسیه قاهره برنامه بعدی وزیر خارجه کشورمان در سفر به قاهره بود.
صالحی امشب قاهره را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.
به گزارش ایسنا محمد مرسی در دیدار با علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از دیدار با هیات ایرانی خاطرنشان کرد: همکاری دوجانبه با ایران و همچنین همکاری چندجانبه در چارچوب جهان اسلام برای ما مهم است، ما و ایران یک روح در دو بدن هستیم.
رییسجمهور مصر با تشکر از محمود احمدینژاد رییسجمهور کشورمان و ملت ایران به خاطر تبریک تصویب قانون اساسی جدید مصر و با اشاره به بحران سوریه، تصریح کرد: ما به عنوان کشورهای اسلامی باید برای توقف خشونت در سوریه تلاش کنیم.
وی افزود: ایران کشور بزرگی در منطقه است و نقش مهمی در ایجاد الفت و دوستی بین ملتها دارد. ما قویا مخالف دخالت نظامی در سوریه هستیم.
مرسی با تشکر از تلاشهای ایران برای کاهش آلام مردم سوریه، گفت: ایران برای ما کشوری ارزشمند است و امیدواریم بر شکوفایی و عزت ملت ایران بیش از پیش افزوده شود. در این دیدار رییسجمهور مصر از احمدینژاد دعوت کرد که در کنفرانس سران کشورهای اسلامی در قاهره شرکت کند.
علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار با بیان اینکه «مردم مصر مردم بااصالتی هستند»، گزارشی از دیدارهای امروزش با مقامات مصری را به مرسی ارائه کرد و گفت: در ایران امکانات و زمینهها و ظرفیتهای زیادی در حوزههای مختلف وجود دارد. ما باید متمم همدیگر باشیم.
وی افزود: در بیش از ۳۰ سال پس از انقلاب اسلامی ایران، ما تجارب زیادی کسب کردهایم و آمادهایم همه تجارب خود را در اختیار ملت مصر قرار دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان از طرف احمدینژاد رییسجمهور جمهوری اسلامی ایران از مرسی برای سفر به ایران دعوت کرد که مرسی نیز از این دعوت تشکر کرد و گفت: در اولین فرصت مناسب به ایران سفر میکنم.
وی با اشاره به بحران سوریه و با تاکید بر اینکه «گروه تماس را مکانیسم خوبی برای حل بحران سوریه میدانیم»، ابراز امیدواری کرد که در این چارچوب کار مثبتی انجام شود.
وی تاکید کرد که حل بحران سوریه تنها از طریق گفتوگو امکانپذیر است و در غیر این صورت ادامه این وضعیت تاثیر سویی در منطقه خواهد داشت و آنچه که در سوریه برای ما مهم است، توقف خشونت و برقراری رفاه، آسایش و امنیت برای مردم این کشور است.
بحث و بررسی درباره موضوع سوریه نیز از جمله مباحث مطرح شده در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان و رییسجمهور مصر بود.
وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه شب پس از ورود به فرودگاه قاهره در جمع خبرنگاران با بیان اینکه «هدف جمهوری اسلامی ایران دخالت در امور سوریه نیست» تاکید کرد: به عنوان دوستان ملت و دولت این کشور باید به صورتی عمل کنیم که منطقه از عواقب ناگوار برحذر باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا طرح بشار اسد رییسجمهور سوریه محور مذاکرات با مقامات مصری خواهد بود؟ اظهار کرد: تاکنون برای حل بحران سوریه طرحهای متعددی همچون طرح کوفیعنان، طرح ژنو، طرح اتحادیه عرب، طرح دولت ترکیه و طرح جمهوری اسلامی ایران ارایه شده است و طرح سوریه نیز اخیرا از سوی بشار اسد رییس جمهوری این کشور مطرح شده است. باید دید نقاط مشترک این طرحها چیست و تا جایی که ممکن است آرا و نظرات کشورهای نقشآفرین را باید به یکدیگر نزدیک کنیم تا بتوانیم تسهیل کننده موضوع سوریه به صورت سوری - سوری باشیم.
وی با تاکید بر اینکه «هدف دخالت در امور سوریه نیست و هیچ کشوری طبق کنوانسیونهای بینالمللی حق ندارد در امور دیگران دخالت کند، گفت: اما میتوانیم به عنوان دوستان ملت و دولت سوریه به صورتی عمل کنیم که منطقه را از عواقب ناگوار برحذر داریم و منطقه نیز هرچه زودتر به آرامش و ثبات برسد.
وی با اشاره به اینکه هدف از سفرش به مصر گفتوگو با مقامات این کشور در مورد مسایل دوجانبه است، افزود: همچنین موضوعات منطقهای از جمله مساله سوریه که برای منطقه مهم است از دیگر محورهای گفتوگو با مقامات مصری خواه بود.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: کشور مصر به عنوان کشور اثرگذار و مهم میتواند نقش عمدهای در حل و فصل مساله سوریه داشته باشد و ما باید بتوانیم به شکلی عمل کنیم که بحران سوریه به صورت مسالمتآمیز و بدون دخالت خارجیها برطرف شود.
وی تاکید کرد: مردم سوریه باید خود سرنوشتشان را تعیین کنند و نه اینکه نسخهای از خارج از این کشور نوشته شود.
صالحی سفر به مصر را اولین سفر رسمی دوجانبه به این کشور عنوان کرد و افزود: البته یک بار برای شرکت در نشست وزیران جنبش عدم تعهد و یک بار هم برای حضور در اجلاس گروه تماس که با شرکت ایران، مصر وترکیه برگزار شد، به این کشور سفر کرده بودم.
وی با بیان اینکه «روابط ما با مصر روز به روز در حال گسترش است» گفت: امیدواریم قدمهای موثرتری در این مسیر برداشته شود.
به گزارش ایسنا صالحی آزادی ۴۸ زائرگروگان ایرانی در سوریه را نیز به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رییسجمهور و ملت ایران تبریک گفت و از تلاشهای دولتهای قطر، ترکیه و سوریه و مجموعه خیرین ترکیه، کارکنان وزارت امور خارجه ایران و سایر دستگاههایی که با همدلی توانستند این زائران را آزاد کنند تشکر کرد.
آخرین تحولات سوریه و طرحهای مطرح برای خاتمه بحران در این کشور از جمله پیشنهادها و فعالیتهای اخضر ابراهیمی نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه، طرح بشار اسد رییسجمهور سوریه و طرح ۶ مادهای جمهوری اسلامی ایران در دیدار صالحی و اخضر ابراهیمی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایسنا در این دیدار که روز پنجشنبه در محل اقامت علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد، اخضر ابراهیمی گزارشی از آخرین تحولات جاری در سوریه و فعالیتهای خود برای خاتمه بحران ارائه داد.
صالحی نیز با اشاره به شرایط سخت و حساس در سوریه و ضرورت به کارگیری اهتمام و تلاشهای مستمر و فراوان برای حل این مشکل، از تلاشهای اخضر ابراهیمی تقدیر و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری و کمک به حل و فصل این مشکل اعلام کرد.
وی با اشاره به مواضع روشن کشورمان نسبت به این مساله از ابتدای این بحران، راه حل سوری – سوری بدون دخالت خارجی و توقف خشونت و انجام گفتوگوی ملی را تنها راه برون رفت از این مشکل توصیف کرد.
اخضر ابراهیمی نیز با تقدیر از طرح جمهوری اسلامی ایران در اینباره، تصریح کرد: کشور شما در منطقه مهم است و از جایگاه و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه میتوان در راستای مصلحت منطقه استفاده کرد.
وی تاکید کرد که همه تلاشها و طرحها باید در جهت مصلحت مردم و کشور سوریه باشد. طرفین در این دیدار بر ضرورت و اهمیت استمرار رایزنیهای فیمابین تاکید کردند. علی اکبر صالحی در ادامه برنامه سفرش به قاهره با نبیلالعربی دیدار کرد. دیدار وزیر خارجه کشورمان با دبیرکل اتحادیه عرب در هتل محل اقامت علیاکبر صالحی برگزار شد.
آخرین تحولات منطقه به ویژه تحولات سوریه و فلسطین در دیدار روز پنجشنبه صالحی با نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.
در این دیدار که در محل اقامت وزیر امور خارجه کشورمان در قاهره انجام شد دو طرف در ارتباط با مسائل خاورمیانه و موضوع فلسطین گفتوگو کردند و بر ضرورت به کارگیری ظرفیت کشورهای منطقه در جهت احقاق حقوق مردم فلسطین و ایستادگی در قبال سیطرهطلبی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
صالحی سیاست ایران در حمایت از کلیه تلاشها در ارتباط با کمک به تحقق آرمانهای فلسطین را یادآور شد. نبیل العربی نیز در تشریح فعالیتهای اتحادیه عرب در این رابطه اشغال اراضی فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی را بزرگترین مشکل خاورمیانه توصیف کرد.
وی خواستار مشورت و رایزنی با ایران درباره فلسطین شد. سوریه از دیگر محورهای مذاکرات این دیدار بود و طرفین دیدگاههای خود را در ارتباط با برون رفت از این مشکل بیان داشتند.
صالحی در این راستا به سیاست و موضع متوازن ایران از آغاز این بحران مبتنی بر تامین مطالبات مردمی از طریق راه حل سوری – سوری، عدم دخالت خارجی، توقف خشونت و گفتوگوی ملی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس جنبش عدم تعهد آماده همکاری با اتحادیه عرب در مساله سوریه و فلسطین است.
وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر روز پنجشنبه همچنین با محمد کامل عمرو، وزیر امور خارجه مصر دیدار کرد. دیدارعلی اکبر صالحی و محمد کامل عمرو در محل وزارت خارجه مصر انجام شد.
در این دیدار راههای گسترش دوجانبه روابط تهران و قاهره و آخرین تحولات منطقه از جمله مساله سوریه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین همکاریهای اقتصادی به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و انرژی از جمله مباحث مطرح شده در این دیدار بود.
در این دیدار همچنین با توجه به تاریخ و تمدن دو کشور ایران و مصر، بر ضرورت همکاریهای گسترده در مبادلات مردم با مردم و صنعت گردشگری تاکید شد.
صالحی و محمد کامل عمرو همچنین بر همکاریهای دو کشور در چارچوب سازمانهای منطقهای ایران به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها و مصر به عنوان عضو مهم اتحادیه عرب تاکید کردند.
به گزارش ایسنا، علیاکبر صالحی که در ادامه سفر خود به چند کشور آفریقایی در قاهره به سر میبرد، بعدازظهر امروز با احمد طیب شیخ الازهر مصر دیدار و سلام علمای ایرانی را به وی ابلاغ کرد. وی ابراز امیدواری کرد که شاهد تبادل هیاتها و دیدارهای متقابل علمای مصر با همتایان ایرانی باشیم.
وی پیروزی انقلاب مردم مصر را تبریک گفت و خاطرنشان کرد: ایران آماده است تجارب خود را در اختیار مردم مصر بگذارد. وزیر امور خارجه کشورمان یادآور شد: بحث در خصوص شیه و سنی، توطئه و فتنه دشمنان اسلام است. باید از اختلاف میان مسلمانان پرهیز و بر مشترکات تکیه کرد.
وی افزود: در سالهای اخیر دشمنان تلاشهای زیادی کردهاند که بین مسلمانان هم اختلاف بیندازند و هم به آن اختلاف دامن بزنند. وی از شیخ الازهر برای دیدار از ایران، گفتوگو با علما و مشاهده همزیستی مسالمتآمیز شیعه و سنی در ایران از نزدیک، دعوت کرد.
احمد طیب نیز در این دیدار به تلاشهایی که برای تقریب مذاهب انجام میدهد اشاره و خاطرنشان کرد: ما به این مساله توجه ویژهای داریم. مهمترین هدف الازهر، وحدت اسلامی و ایجاد اتحاد بین مسلمانان است.
وی به جایگاه اهل بیت(ع) میان اهل تسنن اشاره و تاکید کرد که اختلاف و تفرقه، توطئه دشمنان اسلام است و نباید اجازه دهیم چنین جریاناتی به اهداف خودشان برسند. موضوع فلسطین نیز از جمله مباحث مطرح شده در دیدار شیخ الازهر با وزیر خارجه کشورمان بود. دیدار با اسقف کلیسای عباسیه قاهره برنامه بعدی وزیر خارجه کشورمان در سفر به قاهره بود.
صالحی امشب قاهره را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.