اعتدال: آیا مجموعه دولت و ایضاً ارگان مطبوعاتی اش تابحال جوالدوزی به خود زده و خود را در معرض چنین آزمونی قرار داده اند که سایرین را به عدم رعایت آن متهم می کنند؟
روزنامه ایران هفته گذشته با انتشار مقاله ای در مدح اقدام رئیس جمهور متبوعش پیرامون بحث مذاکره با آمریکا چنین می نویسد: «"امریکا از مصادیق و مواردی است که ما ارتباط با او را قبول نداریم و رد میکنیم." سؤال میشود تا کی؟ پاسخ این پرسش را، هم امام(ره) و هم همه کسانی که در این باره صحبت کردهاند، گفتهاند: تا وقتی که سیاستهای مبنی بر زور و ظلم و فشار و خصومت با جمهوری اسلامی و حمایت از دشمنان جمهوری اسلامی و پشتیبانی بیقید و شرط از دولت صهیونیستی خاتمه پیدا کند. امام فرمودند: "تا وقتی که آدم بشود" یعنی این روشهای غلط را اصلاح بکند.»
نویسنده در ادامه با بیان جملات احمدی نژاد پیرامون رابطه با آمریکا و قیاس آن با جملات فوق می نویسد: «اگر قبیلهگرا بودن را رها کنیم، انصافاً جمله دوم با جمله نخست چه تفاوتی دارد؟ آیا به واقع درک و فهمیدن نداشتن تفاوت بین دو جمله فوق به حدی پیچیده است که تأثیرگذارترین تفسیرگر ایرانی البته به قول فایننشال تایمز آن را درک نمیکند؟!»
این روزنامه دولتی با ستایش از احمدی نژاد و بی اساس دانستن انتقادات منتقدان ادامه می دهد: «به راستی اگر ضعف تحلیل باعث چنین اشتباهی شده است شایسته است که امثال آن دو جین سیاستمدار به علت خدمتی که به دشمنان ملت و انحراف افکار عمومی انجام دادهاند، پوزش بطلبند تا وعده قرآن در رابطه با آنان محقق شود که فرمود: "انما التوبه علیالله للذین یعملون السوء بجهاله ثم یتوبون من قریب..."؛ خداوند توبه کسانی را میپذیرد که از روی نادانی عمل زشتی مرتکب شده و فوری توبه کنند»
اما در اینجا جا دارد توجه روزنامه دولتی ایران و ایضاً نویسنده اش را به سخنانی در همین رابطه از امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری جلب کنیم.
در این باره حضرت امام خمینی(ره) همواره ایستادگی شگرفی در مقابله با دشمن مهاجم داشت به گونه ای که فرمودند: "اگر آمریکا لااله الا الله هم بگویند، ما قبول نمی کنیم؛ چون می خواهد سر ما کلاه بگذارد." (صحیفه نور، ج 15، ص 209)
ایشان همچنین در جایی دیگر فرمودند: "همیشه با بصیرت و چشمانی باز به دشمنان خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظه ای آرامتان نمی گذارند." (صحیفه نور، ج 21، ص 328)
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز با پیروی از این سیاست امام (ره) می فرمایند: "امام به دشمن اعتماد نکرد. بعد از آنکه دشمن ملت ایران و دشمن این انقلاب را درست شناخت، در مقابل او مثل کوه ایستاد. آن کسانی که خیال کردند و خیال می کنند عقل اقتضا می کند که انسان گاهی در مقابل دشمن کوتاه بیاید، امام درست نقطه مقابل این تصور حرکت کرد. عقلانیت امام و آن خرد پخته قوام یافته این مرد الهی، او را به این نتیجه رساند که در مقابل دشمن، کمترین انعطاف و کمترین عقب نشینی و کمترین نرمش، به پیشروی دشمن می انجامد. در میدان رویارویی، دشمن از عقب نشینی طرف مقابل، دلش به رحم نمی آید. هر یک قدم عقب نشینی ملت مبارز در مقابل دشمنان، به معنای یک قدم جلو آمدن دشمن و مسلط شدن است." (بیانات در حرم امام خمینی / خرداد 90)
با اینحال آیا شایسته است که رئیس جمهور ایران و رئیس جنبش عدم تعهد بازهم بر از سر گیری رابطه با آمریکا اصرار داشته و در مهمترین تریبون بین المللی بجای سخن به میان آوردن از بحران سوریه و مساله فلسطین و تبیین واقعیتهای بیداری اسلامی، از برقراری روابط با آمریکا صحبت کند؟!
آمریکا یا به تعبیر امام(ره)، شیطان بزرگ از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون چه قدم مثبتی در از سرگیری روابط مجدد با ایران برداشته که جمهوری اسلامی بخواهد پیشقدم و آغازگر روابط دوجانبه باشد؟!
با این تفاسیر روشن و مبرهن که چه کسانی می باید فرصت را غنیمت شمرده و از اظهارات و سخنانشان توبه نمایند.
در ادامه این مطلب نویسنده با مستمسک قرار دادن انعکاس رسانه های ضدانقلاب از این واقعه می نویسد: «اگر مبتنی بر ادعای این افراد سخنان احمدینژاد در امریکا جدی گرفته نشد، اما تحلیلهایی از این جنس به خوبی جدی گرفته شد، مهمترین رسانههای ضدنظام و اپوزیسیون براساس همین تحلیلها مدعی شدند حاکمیت دوگانه در ایران وجود دارد و جمهوریت نظام اسلامی از ابتدا یک شوخی بیشتر نبوده!»
تریبون دولت! درحالی دیگران را به زیر سوال بردن منافع ملی و عدم رعایت مصالح نظام متهم می کند که مدیرعامل خبرگزاری دولت - متولی اصلی روزنامه ایران - هم اکنون به دلیل توهین به رهبری در زندان به سر می برد .
خویشتن داری در منافع ملی از جمله واجبات سیاسی بوده و افراد گوناگون می بایست ملزم به رعایت آن باشند؛ اما آیا مجموعه دولت و ایضاً ارگان مطبوعاتی اش تابحال جوالدوزی به خود زده و خود را در معرض چنین آزمونی قرار داده اند که سایرین را به عدم رعایت آن متهم می کنند؟!
آیا در 11 روز خانه نشینی رئیس دولت مصالح ملی رعایت شد؟! آیا در جریان برکناری وزرای اطلاعات و خارجه و ... مصلحت کشور در نظر گرفته شد؟!
فلذا می بایست به بازوی رسانه ای دولت توصیه نمود که بدور از منافع فردی و حزبی و فارغ از هرگونه وابستگی، انعکاس حقیقت بهترین مشی و رویه است چراکه بدین طریق می توان این چند صباح باقی مانده را سپری کرد و شاید بتوان نامی نیک از مجموعه مطبوعاتی دولت دهم در اذهان به یادگار گذاشت.