به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتدال ، دکتر علی لاریجانی در پاسخ به سوال یکی از حاضرین در جمع دانشجویی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت که درباره تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام مجلس در اینباره سوال کرد، گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در مجلس یک کمیسیون ویژه در نظر گرفته شده که مولفههای این نوع اقتصاد را برآورد کند و برای چگونگی تحقق آن برنامه داشته باشد.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی، تسهیل در فضای کسب و کار، رونق شرکتهای دانشبنیاد و چگونگی هدایت نقدینگی به سمت تولید را از جمله مولفههایی برشمرد که این کمیسیون ویژه برای آن طرح تدوین کرده و این طرح نهایتاً تا دو هفته دیگر به صحن علنی مجلس خواهد آمد.
وجود اراده در مسئولان اجرایی مهمترین فاکتور تحقق اقتصاد مقاومتی
وی با بیان اینکه ما مشوقهایی برای شرکتهایی که در جهت اقتصاد مقاومتی گام برمیدارند، در نظر گرفتهایم، وجود اراده را در مسئولان اجرایی کشور مهمترین فاکتور تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد.
لاریجانی با اشاره به زمان حضورش در سازمان صداوسیما یادآور شد: در آن زمان ما شاهد بودیم که از تجهیزات و تکنولوژیهایی استفاده میشد که با وجود توان تولید آن در داخل کشور وارداتی بودند. بنده اصرار داشتم که این این تجهیزات در داخل تولید و از آن استفاده شود، البته این مسئله نیاز به ریسک داشت که ما باید با قبول ریسک چنین مسائلی را بپذیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آن زمان مجبور شدیم عذر ۲۰ الی ۳۰ معاون و افرادی که تصمیمگیر بودند را بخواهیم و به جای آنها از افراد نخبه استفاده کردیم تا به نتیجه برسیم، همین باعث شد ما بتوانیم ظرف ۳ سال همه تجهیزات و فرستندههای کمقدرت و پرقدرت را در داخل کشور تولید کنیم و صداوسیما از آنها بهره بگیرد، به همین دلیل اراده بهترین فاکتور در تحقق اقتصاد مقاومتی برای مسئولان اجرایی به شمار میآید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جلسه غیرعلنی مجلس که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شده بود، وی به نمایندگان گزارشی از میزان تولید گندم ارائه داد که در این گزارش آمده بود تولید گندم ما ۱۳ میلیون تن در سال بوده که نیاز کشور ۱۴ میلیون تن است، به همین دلیل با مدیریت دقیق و درست میتوانیم در تولید گندم خودکفا شویم.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در ادامه گفت: برای خودکفایی در تولید برنج هم به ۳ میلیون تن تولید در سال نیاز داریم که در شرایط کنونی ۲.۵ میلیون تن تولید صورت میگیرد که البته اگر سیستمهایی مانند سیستم دو بار کشت اجرایی شود تولید برنج افزایش چشمگیری خواهد داشت.
لاریجانی با بیان اینکه ما برای تحکیم پایههای نظام در عرصه بینالمللی نیاز به بهبود و ثبات در اقتصاد داریم، تصریح کرد: با بهبود وضعیت اقتصادی است که میتوانیم شرایط را توفیق ببخشیم.
رئیس نهاد قانونگذاری درباره اینکه چرا در شرایط کنونی همدلی میان مسئولان کم و اختلافنظرها به سطح جامعه کشیده میشود، گفت: مسئولان باید همدلانه کار کنند و در کنار رعایت حقوق مردم در فضایی توأم با اخلاق مسائل را بهبود ببخشند.
وی بداخلاقی کردن و تندمزاجی کردن را موجب پیشبرد کارها ندانست و افزود: بعضاً در گوشه و کنار دیده میشود که به مجلس خرده میگیرند که چرا فلان وزیر را استیضاح نکردید، ولی باید در نظر داشت که دوستان در مجلس مسائل را سبک و سنگین میکنند و سپس تصمیم میگیرند.
با استیضاح وزیر، علامه حلّی جایگزین وی نمیشود
این نماینده مجلس نهم ادامه داد: استیضاح وزیر حق نمایندگان است ولی نباید احساس شود که با تغییر وزیر، علامه حلّی جایگزین وی میشود و اکثراً دیده میشود که ۷ یا ۸ ماه وقت از دستگاههای مختلف به دلیل همین استیضاحها گرفته و بعضاً تغییر مدیریتها به ضرر کشور تمام میشود.
وظیفه مجلس برخورد با کمکاریها است
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس با تاکید بر اینکه وظیفه مجلس است که با کمکاریها برخورد کند، یادآور شد: البته نباید در این میان اینگونه اختلافنظرها را با مسائلی که سایش سیاسی ایجاد میکند، یکسان دانست. در بسیاری از موارد در خود مجلس نیز تنوع سیاسی فراوانی وجود دارد و این تنوع در فراکسیونها و کمیسیونهای مجلس نیز وجود دارد.
لاریجانی به اختلاف میان دولت و مجلس اشاره کرد و یادآور شد: در جریان تصویب قانون هدفمندی یارانهها، دولت بر این نظر بود که این قانون را در دو مرحله اجرایی کند و نرخ حاملهای انرژی را در کمترین زمان ممکن آزاد کند.
وی ادامه داد: نظر مجلس در این قانون این بود که حاملهای انرژی با شیب ملایمتری و ظرف ۵ سال به نرخ واقعی خود برسد، چرا که تورم در این شرایط به مردم فشار میآورد.
وی با یادآوری اینکه مجلس در تصویب قانون هدفمندی یارانهها تاکید داشت ۳۰ درصد از درآمدهای حاصله در آزادسازی قیمتها به بخش تولید اختصاص یابد، گفت: در شرایط کنونی نیز تولید با مشکلات فراوانی مواجه است که باید با حمایت، از زیر بغل آن را گرفت.
اختلافنظرها نباید سوژه دعواهای سیاسی شود
لاریجانی تاکید کرد: ما نمیتوانیم بگوییم کشور مردمسالاری داریم و همه به یک شکل فکر میکنند؛ در عین حال این اختلافنظرها نباید سوژهای برای دعواهای سیاسی شود.
تحریمها مقطعی نخواهد بود
رئیس قوه مقننه درباره سوالی درخصوص چشمانداز آینده وضعیت کشور، گفت: با برداشتی که من از اوضاع بینالمللی دارم، احساس میکنم تحریمها مقطعی نخواهد بود و این اقدام یک اقدام میانمدت است. در جایی از من پرسیدند برای حل مشکلات فعلی چه برنامهای دارید؟ در پاسخ گفتم که نباید انتظار حرکات رابینهودی داشته باشیم که البته از این سخن برداشتهای عجیبی هم شد. در مقطع کنونی ما باید با آنالیز شرایط وضعیت را بررسی کنیم و نقدینگی موجود در جامعه را به سمت تولید روانه کنیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور همچنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان حاضر در این مراسم که به وضعیت گرانیها اشاره کرده و از مجلس انتظار داشت که در این شرایط گرانیها به استیضاح وزیر و سوال از رئیس جمهور نپردازد، ادامه داد: از نظر من گرانیها مشکل بیرونی و مشکل درونی دارد که برای مشکل درونی آن میتوان تدبیر و بسیاری از مسائل را حل و فصل کرد. مسائلی که من درخصوص اقتصاد مقاومتی در این جلسه عرض کردم یکی از راهکارهای برونرفت از وضعیت فعلی بود. به طور طبیعی مجلس جای بحثهای مختلف است و باید مسائل و مشکلات مختلف در جامعه در مجلس مطرح شود.
وی درباره اینکه چرا مجلس سوال و استیضاح میکند، تصریح کرد: طبق آییننامه مجلس باید با دستگاهی که کمکاری میکند، تذکر، سوال و استیضاح را اعمال کند. سعی میشود با جلسات مختلف این مسائل حل و فصل شود.
رئیس مجلس نمیتواند جلوی استیضاح یا طرح سوالی را بگیرد
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه هیات رئیسه نمیتواند استیضاح یا سوالی را به تاخیر یا تعویق بیندازد، افزود: براساس آییننامه زمانی که سوال یا استیضاح به هیات رئیسه میرسد یا در همان جلسه با در جلسه بعد رئیس مجلس باید استیضاح را اعلام وصول کند و رئیس مجلس نمیتواند جلوی استیضاح یا طرح سوالی را بگیرد.
لغو استیضاح وزیر جهاد کشاورزی
لاریجانی با اشاره به اینکه بسیاری از نظراتی که نمایندگان دارند میتواند با برگزاری جلسات به بدنه دولت منتقل شود، از نشست امروزش با استیضاحکنندگان وزیر جهاد کشاورزی و خود وزیر خبر داد و گفت: دغدغههای مهمی در این نشست مطرح شد که ما در وزارت جهادکشاورزی چنین دغدغههایی را نمیبینیم. البته بنده اعتقاد دارم که وزارت جهادکشاورزی به دغدغههایی که نمایندگان مطرح کردند اعتقاد دارد و حرکتش به این سمت خواهد بود، به همین دلیل در نشست امروز تصمیم گرفته شد که استیضاح وزیر جهاد کشاورزی منتفی شود.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه اختلاف با دولت شخصی نیست، یادآور شد: ممکن است در همین لحظه که بنده مشغول سخنرانی هستم، رسانهای سخنان من را طوری منعکس کند که مطلب خلافنظر دولت منتقل شود، ولی من تحلیل و نظر کارشناسی خود را بیان میکنم. باید در این شرایط اظهارنظرهای اقتصادی مطرح شود.
جواب احمدینژاد را ندادم تا به اختلافات دامن نزنم
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آقای احمدی نژاد در مصاحبهاش از من نام برد و من هم به خاطر دامن نزدن به اختلاف چیزی نگفتم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به یکی از دانشجویانی که مقایسهای بین اسلام در زمان پیامبر(ص) و اسلام در جمهوری اسلامی انجام داد، گفت: اسلام صدر اسلام را نباید به سادگی با اسلام امروز مقایسه کرد. در آن زمان پیامبر (ص) و امام علی (ع) و صحابه نزدیک به معصوم حضور داشتند و امروز هم ما باید تلاش کنیم که به اسلام پیامبر نزدیک شویم؛ البته هیچ یک از مسئولان ما نیز ادعایی در این مورد ندارد.
وی افزود: عنصر جهاد در تفکر اسلامی یک اصل است که باید به آن توجه کرد.
لاریجانی با بیان اینکه در ادبیات امام و رهبری مجاهدان جایگاه ویژهای دارند اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی در منطقه سرافراز است و من صادقانه میگویم که ما وضعیت خوبی داریم.
عضو کمیسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه در جنگ ۳۳ روزه یک عزت به وجود آمد اظهار داشت: صهیونیستها از یک گروه کوچک مجاهد حزب الله سیلی محکمی خوردند.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما مشکلات درونی در کشور داریم که باید آنها را اصلاح کرد گفت: هم مسئولان فرهنگی و هم اجرایی باید بیشتر کار کنند، جوانان ما فطرت پاکی دارند ولی باید سبک و سنگین کرد تا شرایط به سمت تربیت صحیح پیش رود.
لاریجانی با بیان اینکه ما در انقلاب رویشهای زیادی داشتیم گفت: هم در حوزه دین و هم در سایر حوزهها ما پیشرفتهای داشتیم. مثلا شهید شهریاری نیرویی بود که در تکنولوژی هستهای کارهای بزرگی انجام داد. آیتالله حسن زاده آملی و جوادی آملی و سایر بزرگان همه از شخصیتهای بزرگ کشور هستند.
رهبری به مجلس هشتم و نهم دستوری ندادند
لاریجانی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان که در خصوص ایستادگی برخی افراد در مقابل رهبری مسئلهای را عنوان کرد: اظهار داشت: ما کسانی را که در مقابل رهبری ایستادهاند داشتیم، ولی آنها کار غلطی را انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه رهبرمعظم انقلاب با بزرگان انقلاب رابطه نزدیکی داشته و دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران فراز و فرودهای فراوانی داشته تا امروز به اینجا رسیده است. از جمله کسانی که جلوی امام ایستاد بنی صدر بود در حالی که امام همه امکانات را برای وی فراهم کرد. ولی بنی صدر هر روز در کشور دعوا به راه میانداخت حتی وقتی خرمشهر داشت سقوط میکرد بنی صدر به بچههای سپاه سلاح نمیداد که در آن زمان شهید چمران و آیت الله خامنهای با نیروهای مردمی مقاومت کردند.
وی با بیان اینکه من با رهبر معظم انقلاب بیش از ۳۰ سال است که آشنایی دارم، گفت: ایشان در سختترین شرایط کشور را از گردنهها عبور دادهاند مثلا رهبرمعظم انقلاب در مسئله هستهای نظر خود را میگفتند ولی به نظر جمع احترام میگذاشتند.
ولایت فقیه عامل پایداری برای کشور است
وی اضافه کرد: من ندیدم که رهبری در مجلس هشتم و نهم دستوری به مجلس دهند؛ البته ممکن است ایشان نظرشان را به من گفته باشند و نظر ایشان هم برای من و سایر نمایندگان خیلی محترم است ولی ایشان معتقدند که مجلس باید کارش را انجام دهد بر همین اساس در استیضاحها هم حتی ایشان دستوری به مجلس ندادند.
لاریجانی گفت: در حوزه قوه مجریه هم همین طور است و رهبری تاکید دارند که قوا کارشان را انجام دهند، ولایت فقیه عامل پایداری برای کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه پاسخگویی به پرسشهای دانشجویان، درباره فراکسیون رهروان ولایت اظهار داشت: همیشه بین خود اصولگرایان در مجلس هشتم اختلافنظر بوده، حتی زمانی که یک فراکسیون اصولگرایان وجود داشت اما در همان زمان هم عدهای، فراکسیون دیگری را در دل فراکسیون اصولگرایان ایجاد کردند.
وی افزود: داشتن اختلافنظر عیبی ندارد ولی باید با هم گفتوگو کرد نه مبارزه؛ متفاوت بودن عیبی ندارد، یکدیگر را دشمن ندانیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال دانشجویی که پرسید انصافا فرهنگ موجود در مجلس، فرهنگ بدی نیست، فرهنگ افتضاحی است، چرا باید مدام از نمایندگان برای دادن رای خواهش کنید و چرا کمیسیون فرهنگی از نظر کمیت، سومین کمیسیون از آخر است توضیح داد: فرهنگ داخل مجلس نکات مثبت زیادی دارد البته اشکالاتی هم داشته است اما اشکالات این مجلس خیلی کمتر و بهتر از مجلس هشتم است؛ معمولا جلسات مجلس نهم با بیش از ۲۳۰ نماینده حاضر تشکیل میشود و نمایندگان بیشتر در صندلیهایشان مستقر هستند اما گفتن «دو دو » درست نیست ولی این موضوع در مجلس نهم خیلی کمتر شده است؛ گاهی نمایندگان برای رایزنی با مسئولی که در صحن علنی حضور یافته، میروند، این اشکال است ولی در مجلس نهم کم شده است.
لاریجانی درباره کمیسیون فرهنگی نیز تاکید کرد: در کمیسیون فرهنگی افراد برجستهای حضور دارند که مشغول کار هستند، آقای آقاتهرانی ریاست کمیسیون فرهنگی را برعهده دارد، که با علاقه کارشان را انجام میدهند اما باید بدانیم موضوع فرهنگ یک امر زیربنایی در مملکت است البته بحث مهمی است و ما آسیبهایی در این زمینه داریم و باید بدانیم وقتی راجع به فرهنگ حرف میزنیم باید شمول داشته باشد، اشکالاتی داریم که باید رفع شود.
در ادامه این مراسم دانشجویی با قرار گرفتن پشت تریبون از لاریجانی پرسید: «کدام یک از این گزینهها درست است: ۱_ اعلام پیروزی در انتخابات قبل از ساعت ۱۱ روز انتخابات و درخواست اعتراض مردم در صورت بیرون نیامدن از صندوق، ۲_ ادعای پیروزی قطعی از جانب یکی از نامزدها پیش از تمام شدن مراحل انتخابات، ۳_ تبریک گفتن یکی از شخصیتهای وزین مدعی گزینه ۲، آشنا به قانون انتخابات قبل از اعلام نتیجه قطعی، ۴_ هیچکدام از موارد فوق به انضمام اعتراف به اشتباهات فاحش در منظر خداوند و ملت نسبت به آنچه برخی خواص در جریان انتخابات ۸۸ مرتکب آن شدند برای الگو شدن برای جوانان»
رئیس مجلس در پاسخ به این پرسش توضیح داد: عدهای، یک سری سوالات در سطح جامعه به وجود آوردند که خیلیهایشان را پاسخ دادم، اشکالی هم ندارد که دوباره پاسخ دهم اما فکر میکنم وقت افراد را میگیرد، بعضی جاها در کشور پمپاژ این کار را میکنند که معلوم نیست چه نفعی میبرند، از این گزینهها یکی بیشتر مورد نظر شما نبود و منظورتان از آن شخصیت وزین در گزینه ۳ بنده بودم؛ بنده چند بار اعلام کردهام که این سخن دروغ است اما نمیدانم چرا عدهای اصرار دارند این حرف را به من بچسبانند، همان زمان به یکی از آقایان گفتم که این حرف دروغ است.
وی ادامه داد: بعد از این همه کارهای سیاسیای که انجام دادم، مختصر عقلی دارم که چنین کاری نکنم؛ فتنه ۸۸ رخ داد و در آن زمان عدهای میخواستند آتش فتنه را شعلهورتر کنند اما من تصورم این بود که باید موضوع را حل کنیم، بعضیها گفتند که لاریجانی در شبکه ۲ گفتوگو کرد و حق را به عدهای داد اما این موضوع از تلویزیون پخش شد به عنوان وظیفه شرعی احساس کردم باید فضا را آرام کنم، دنبال تجارت نبودم فقط میخواستم روشنگری کنم.
رئیس مجلس همچنین گفت: انتخابات نعمتی است که هر کسی وارد آن شود باید به قانونش احترام بگذارد البته همیشه اعتراضاتی وجود دارد ولی باید از مسیر قانونی خودش پیگیری شود؛ در درون همین نظام میخواهیم انتخابات را برگزار کنیم.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در کوی سبحان مردم را کتک زدند، ساختمانها را تخریب کردند، کار نادرستی بود اما نباید برای کار نادرست، کار نادرست دیگری انجام داد، باید اعتدال و حقوق همه را حفظ کنیم و من الان نظرم را پنهان نمیکنم.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه با بعضی از ادبیاتها مخالف بوده است، تصریح کرد: در فتنه ۸۸ عدهای روی آتش بنزین میریختند، شعار و بیانیه میدادند، برای جمهوری اسلامی مسئله درست میکردند و عدهای هم از این طرف روی آن هیزم میریختند.
وی اضافه کرد: داستان فتنه را باید حل کرد نه اینکه آتش آن را برافروخت؛ من به عنوان مقام مسئول، احساس میکردم باید فضا را آرام کنیم نه اینکه آتش آن را شعلهورتر کنیم؛ من چند بار بگویم که این سخن خلاف است بعد آن را تکذیب کنم.
علی لاریجانی در ادامه سخنانش با اشاره به اعتراض و انتقاد عدهای درباره دیدار وی با حسنی مبارک رئیسجمهور مخلوع مصر گفت: من از زمانی که در صدا و سیما بودم، مقید بودم که نظر رهبری را درباره سفرهای خارجی کسب کنم، هنگامی که میخواستم به مصر بروم، از رهبری سوال کردم که گاهی حضورا خدمتشان میرسم اما گاهی که فرصت نشود، از دفترشان سوال میکنم؛ بنده آن زمان از دفتر رهبری پرسیدم که به مصر میروم و میخواهم با حسنی مبارک دیدار کنم و نظر رهبری در این زمینه را جویا شدم، به بنده از دفتر رهبری گفتند که اگر رهبر انقلاب پاسخی ندادند یعنی نظرشان تائید است.
رئیس مجلس همچنین خاطرنشان کرد: بعد از دیدارم با حسنی مبارک، عدهای اعتراض کردند اما آقای حجازی از مسئولان دفتر رهبری مصاحبه کرد و گفت که فراموش کرده است سوال بنده را از رهبر انقلاب بپرسد و به همین دلیل مقام معظم رهبری آن زمان گفتند که از بنده درباره دیدار لاریجانی با حسنی مبارک سوالی نشده است.
رئیس مجلس ادامه داد: بنده پیش از سفر به مصر، به سوریه رفته بودم و در آنجا جلسهای ۲ ساعته با سیدحسن نصرالله داشتم که در آنجا موضوع سفرم به مصر مطرح شد که سیدحسن نصرالله گفت مطلب آنان را در این سفر پیگیری کنم؛ مطلب آنان این بود که بعد از موضوع غزه، مصر افرادی را دستگیر کرده است که میگویند با حزبالله ارتباط داشتند و قرار است آنها را اعدام کنند، بامبول درست کرده بودند و مطلب دیگر موردنظر سیدحسن نصرالله گذرگاه رفح بود که از من خواستند صحبت کنم تا این گذرگاه را باز کنند تا مواد غذایی و دارویی به مردم غزه فرستاده شود، همین دو موضوع را مطرح کردم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صحنه بینالمللی که ما با نماز شب خوانها ملاقات نمیکنیم، ما دنبال کار خودمان هستیم.
لاریجانی یادآور شد: بنده جلسهای با یکی از وزرای خارجه اروپایی داشتم که همجنسباز است، خب ما چکار کنیم؟ آیا ملاقات نکنیم، باید ملاقات کنیم و حرفمان را بزنیم، ما باید به دنبال منافع خودمان برویم./