حسن صادقی صبح چهارشنبه در کنگره استانی خانه کارگر استان یزد با بیان این مطلب گفت: در این شیوه اداره کشور هم کارگر محکوم است، هم کارفرما.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد دولتی نیست، و همه دردسرهای امروز ما از اقتصاد دولتی نشات میگیرد.
به گزارش ایلنا، وی با انتقاد از رفتارها و سیاستهای دولت گفت: وابستگی دولت در دوران دفاع مقدس به نفت، ۴۰ درصد بود ولی الان این میزان به ۷۰ درصد رسیده است.
او با بیان اینکه اقتصاد نفتی به معنای اقتصاد رانتی است، گفت: در یک اقتصاد رانتی نه کارفرما ارزشی دارند نه کارگر. چراکه درآمد از فروش نفت حاصل میشود نه تولید ملی و کار ملی.
معاون دبیرکل خانه کارگر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جمع حاضر ۷۴ هزار کارگر استان یزد را نمایندگی میکند، گفت: خانه کارگر در طول دوران انقلاب در چارچوب نظام و مولفههای قانون اساسی سعی در پیگیری حقوق کارگران داشته است.
صادقی عملکرد خانه کارگر را مورد تحلیل قرار داد و گفت: این تشکل کارگری به نسبت توانی که وجود داشته و اجازه حضور در تصمیم گیریها را داشته، خوب عمل کرده است.
وی گفت: دولتها عموما نگاه حذفی به خانه کارگر داشتهاند و کمتر دولتی نگاهش به خانه کارگر نگاه تقویتی بوده است.
وی با تقبیح انشقاق در جامعه کارگری گفت: وقتی نفاق در جامعه کارگری ایجاد میشود، انسانهای ناتوان را در این جامعه حاکم میکند.
وی گفت: در حدود ۱۰ سال است خانه کارگر را بعنوان حزب سیاسی به حاشیه کشاندهاند و به بهانههای مختلف در این ۸ سال نگذاشتهاند در روز کارگر راهپیمایی داشته باشیم.
وی با انتقاد از نمایندگان جامعه کارگری گفت: اگر خانه کارگر در صحنه حضور داشت نمیگذاشت بدینگونه لایحه اصلاح قانون کار و قانون تامین اجتماعی را اصلاح کنند.
وی گفت: در اصلاحیه قانون کار تنها دولت سود میکند و کارفرما و کارگر از آن آسیب خواهند دید.
وی با برشمردن برخی از اتفاقات رخ داده در اصلاح قانون کار گفت: ماده ۲۷ قانون کار بکلی حذف شده و اخراج نیروی کار بصورت یکسویه در اختیار کارفرما قرار گرفته است، و نقش شوراهای اسلامی کار به پایینترین شکل ممکن کاهش پیدا کرده است.
وی همچنین گفت: ماده مربوط به الزام بیمه کارگران به مخیّر بودن کارفرما تقلیل یافته است.
صادقی با بیان اینکه در حال حاضر تورم کالاهای اساسی ۱۰۰ درصد است، گفت: آمدهاند و افزایش حقوق کارگر را منوط به شرایط کشور دانستهاند و گفتهاند اگر شرایط مناسب بود افزایش حقوق کارگر لحاظ میشود!
وی در ادامه با انتقاد صریح از سعید مرتضوی بعلت تصمیم به تغییر قانون تامین اجتماعی با سابقهٔ خوب ۳۸ ساله در کشور گفت: آمدهاند و برای درمان سقف تعیین کردهاند و میخواهند سابقهٔ بازنشستگی را به ۳۵ سال افزایش بدهند.
وی گفت: این اقدامات در تعارض با اصل ۲۹ قانون اساسی قرار دارد چراکه بهداشت عمومی از وظایف حاکمیتی است ولی قصد دارند هزینههای آن را برعهده کارگر قرار دهند.
وی همچنین گفت: مرتضوی در این اصلاحیه حق بیمه کارگر را ۲ درصد افزایش داده و وظیفه دولت را در پرداخت ۳درصد مخیّر کرده است.
معاون دبیرکل خانه کارگر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از کارفرمایان استان یزد گفت: آنان در سختترین شرایط، همت کردهاند و جلوی تعطیلی واحدهای تولیدی را گرفتهاند. کمترین تقابل میان کارفرمایان و کارگران در استان یزد وجود دارد و این را از زمان عضویت در حزب جمهوری اسلامی به یاد دارم.
وی نتیجه این تعامل را افزایش سرمایه گذاریها در استان یزد اعلام نمود و گفت: اینها از فرهنگ غنی و باریشهٔ یزد نشات گرفته است.
وی ادامه داد: خانه کارگر یزد در بین استانها در رتبههای اول تا ششم قرار دارد.