Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

8 اسفند به پرونده‌ی قضات کهریزک رسیدگی می‌شود

اعتدال: سخنگوی قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که در پرونده رییس سازمان تامین اجتماعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی حسب قانون اقدام کند.

  حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در چهل و سومین نشست خبری خود با تبریک آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه حکم تایید مرتضوی ابلاغ و در روزنامه رسمی به چاپ رسیده است، آیا اجرایی شده یا خیر و اگر دوباره از ناحیه دولت دچار تغییر شد، قوه قضاییه چه برخورد می‌کند؟ گفت: وزیر محترم هنگامی که از ایشان سوال شد، گفتند که مطابق قانون عمل می‌کنیم و ان‌شاءالله مطابق قانون عمل کنند و اگر که بعدا اقدامی صورت گیرد که خلاف قانون باشد، حسب قانون اقدام می‌شود.

خبرنگار دیگری خواستار اعلام تعیین وقت رسیدگی برای پرونده قضات کهریزک شد که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: برای رسیدگی به این پرونده هشتم اسفندماه تعیین وقت شده است.

خبرنگار دیگری با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی و هشدار پلیس فتا در مورد اینکه بانک‌ها موظف هستند برای عابربانک‌ها از سیستم امنیتی استفاده کنند و چنین اقدامی هنوز صورت نگرفته، آیا مدعی‌العموم به این موضوع ورود می‌کند؟ که سخنگوی قوه قضاییه پاسخ داد: بانک‌ها باید در جهت ایمنی خود و مشتریانشان هر اقدامی که لازم باشد را انجام دهند. در بعضی از استان‌ها مدعی‌العموم وارد شده و از آنها خواسته ایمنی لازم را در این راستا داشته باشند.

خبرنگار دیگری با اشاره به اجرای احکامی که اخیرا صورت گرفت، گفت هروقت ما اجرای حکم این‌گونه داشتیم، پس از آن فشار حقوق بشری‌ها زیاد می‌شد، پس از این فشارها آیا این روال ادامه خواهد داشت؟ که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: ما در این موضوع مصمم هستیم. کسانی که به نحوی از انحاء امنیت جامعه را برهم می‌زنند و ایجاد فساد می‌کنند، اگر اثبات شود که مفسد فی‌الارض هستند حتما این مساله را دنبال می‌کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اینکه رسیدگی به پرونده زورگیری کمتر از 47 روز به پایان رسید، آیا حتما باید تصویر رسانه‌ای شود تا موضوع با قاطعیت در دستور کار دستگاه قضایی قرار گیرد؟ گفت: اینطور نیست که به دلیل پخش تصاویر در رسانه‌ها این پرونده رسیدگی و پیگیری شده است. گاهی وقت‌ها اثبات مطلب اگر تصویر باشد راحت‌تر است، ولی اگر نباشد سخت‌تر رسیدگی می‌شود، کما اینکه ما پرونده‌های این‌چنینی کم هم نداریم، اخیرا دو، سه مورد در مشهد، شهرکرد، پاکدشت و حتی تهران از این نوع احکام اجرا شده است، لذا باید بگویم که گاهی اوقات وجود شاهد و تصویر در جهت اثبات مطلب به ما کمک می‌کند، وقتی هم که مدرک وجود نداشته باشد طبعا پیگیری قضایا و اثبات مطلب هم برای قاضی و هم برای پلیس سخت است.

وی در ادامه گفت: در مواردی که در جامعه اتفاق می‌افتد اگر شاکی خصوصی وجود داشته باشد که موضوع را پیگیری می‌کند و شاکی خصوصی هم به محض اطلاع دادن، زمینه ورود دادستان را فراهم می‌کند، لذا اطلاع به دادستان از طریق رسانه‌ها،‌ مردم و سایت‌های خبری در اتفاقات این‌چنینی صورت می‌گیرد، کما اینکه وقتی دادستان هم از حوادث اتفاق افتاده در جامعه اطلاع نداشته باشد و شاکی هم وجود نداشته باشد، مسلما قضایا پیگیری نمی‌شود ولی دادستان زمانی که اطلاع یابد از لحاظ جنبه عمومی موضوع حتما وارد خواهد شد.

خبرنگار دیگری پرسید، آیا اقدام اخیر دو سارق زورگیر و اجرای احکام آنها ابهاماتی را در خصوص محارب بودن یا نبودن این اعمال به وجود نیاورده است؟ که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: پرونده‌ای تشکیل شده و در چارچوب آیین دادرسی به آن رسیدگی شده است. همه متهمان این پرونده وکیل داشتند، پرونده در دادسرا بود، کیفرخواست صادر شد و به دادگاه رفت، متهمان به رای اعتراض کردند،‌ به دیوان عالی کشور فرستاده شد و در آنجا حکم آنها را دیوان عالی کشور تایید کرد، پس از آن حکم آنها اجرا شد،‌ یعنی همه ضوابط و مقررات آیین دادرسی در این پرونده رعایت شده است.

وی در خصوص توضیح محارب بودن یا نبودن این اتفاق نیز گفت: اگر چنانچه کسی سلاح بکشد اعم از سلاح سرد و گرم و موجب اخافه مردم شود، محارب محسوب می‌شود و مجازات محارب هم معلوم است. این افراد در روز روشن و در ملاء عام سلاح سرد کشیدند و از طرف مقابل پول درخواست کردند، طرف مقابل مقاومت می‌کند و حاضرین در وقوع جرم از ترس جلو نمی‌آیند لذا مجازات این افراد خلاف قانون نبوده است و همچنین باید بگویم که همه مواردی که باید رعایت می‌شده در این پرونده با کمال احتیاط رعایت شده است.

خبرنگار دیگری از دادستان کل کشور پرسید که «داریوش سررشته‌دار» مرد 70 ساله‌ای که برای دیدن دختر خود به آمریکا رفته بود، ‌در آمریکا مرده است، آیا اقدامات قضایی در رابطه با این پرونده انجام شده است یا خیر؟ که سخنگوی دستگاه قضایی پاسخ داد: این موضوع را وزارت امور خارجه آمریکا مطرح کرده و حتما هم سیستم قضایی آمریکا و مسوولان سیاسی آنجا باید پاسخگوی این اقدام در جهت فوت این فرد باشند.

خبرنگار دیگری از محسنی‌اژه‌ای پرسید که رییس کل بانک مرکزی و معاونت نظارت بانک مرکزی اعلام کردند که 300 نفری که دادستان کل کشور در رابطه با معوقات بانکی از ما خواسته است، شامل عده‌ای از نمایندگان مجلس هم می‌شود، آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: ما لیست 300 نفر را از ریاست‌جمهوری خواستیم نه از بانک مرکزی. چنین موضوعی هم مطرح نشده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه پرونده زورگیری اخیر طی پنجاه روز رسیدگی و منجر به اجرای حکم شد اما پرونده ستار بهشتی با گذشت بیش از چند ماه هنوز در دادسرا به سر می‌برد، گفت: پرونده‌ها کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. در مورد پرونده زورگیری اگر فیلم نبود شاید رسیدگی به این پرونده نیز طولانی می‌شد. در پرونده ستار بهشتی یک بخش موضوع این بود که آیا مرگ طبیعی صورت گرفته یا نه که مشخص شد هیچ اقدام فیزیکی یا غیرفیریکی منجر به مرگ انجام نشده و نظریات پزشکی قانونی مشخص نکرد که اقدامی منجر به فوت شده، جز احتمال شوک. در مورد تخلفاتی که در خصوص ماموران بود نیز زمان بسیاری صرف شد.

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: امروز نیز که از دادستانی سوال شد، گفتند که هنوز قاضی دارد از پزشکی قانونی سوال می‌کند و هنوز سوالاتی مطرح است. اینکه تصور داشته باشیم همه پرونده‌ها در زمانی مشخص مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، تصور درستی نیست. بیش از پرونده زورگیران بر روی پرونده ستار بهشتی کار شده است.

خبرنگار دیگری با اشاره به دستگیری 58 اراذل و اوباش از دادستان کل کشور خواستار توضیح در این باره شد که وی پاسخ داد: نیروی انتظامی و قوه قضاییه مصمم هستند که در مواردی که شرارت صورت می‌گیرد موضوع را دنبال کنند و این امر ادامه دارد، یک مورد نیز در این خصوص شایسته نیست.

در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، خبرنگاری با اشاره به صحبت‌های اخیر یکی از معاونان بانک مرکزی در مورد نمایندگان پرسید آیا مدعی‌العموم در این خصوص وارد نمی‌شود، که «محسنی‌اژه‌ای» پاسخ داد: اگر چنانچه به مسوولانی که در قانون ذکر شده به حسب وظیفه‌شان، کسی به آنها معترض شود مدعی‌العموم وارد می‌شود اما اگر نسبت به شخص باشد، اگر شکایت کردند مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

خبرنگار دیگری گفت آیا قوه قضاییه بنایی برای محاکمه میرحسین موسوی دارد که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: حتما اگر محاکمه شد شما مطلع می‌شوید.

خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که در مورد حکم سعید مرتضوی رییس دیوان عدالت اداری بیان کردند که حکم به محض ابلاغ، ‌اجرا می‌شود اما شاهد این هستیم که چنین چیزی صورت نگرفته است؟ محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: حکمی که قطعی باشد باید اجرا شود و اگر چنانچه اجرا نشد در قانون آمده که با آن فرد باید چه کرد ولی من از طریق یکی از رسانه‌ها شنیدم که از وزیر در این رابطه پرسیدند که ایشان پاسخ داد ما مطابق قانون عمل می‌کنیم.

محسنی‌اژه‌ای خطاب به خبرنگار مربوطه گفت: اگر شما مطلع هستید که اجرا نشده و ایشان دارند تصرفاتی می‌کنند به ما اطلاع دهید.

دادستان کل کشور ادامه داد: اگر اصل، عدم اجرا باشد قابل پیگیری است و در صورت دیگر اگر اجرا نکرد و تصرفاتی صورت گرفت این اقدامات پیامد دارد و بستگی به این دارد که تصرفات چگونه باشد.

خبرنگار دیگری از محسنی‌اژه‌ای پرسید آیا در مورد اخباری مبنی بر انفصال «محمود بهمنی» توسط دیوان محاسبات چیزی شنیده‌اید که وی گفت: من اطلاعی ندارم.

خبرنگار دیگری با اشاره به پرونده محیط‌بانی که به دلیل قتل در محل کارش به اعدام محکوم شده بود از دادستان کل کشور خواستار توضیح شد که وی پاسخ داد: این مورد باید مصداقی دنبال شود اما اگر چنانچه فرد ماموریت داشته باشد و طبق ضوابط استفاده کرده بود، حکم قصاص نمی‌گیرد.

محسنی‌اژه‌ای هم‌چنین در خصوص آخرین وضعیت پرونده اخلال‌گران در بازار سکه و ارز گفت:‌ برای 40 نفر از آنان کیفرخواست صادر شده و پرونده آنها به دادگاه ارسال شد، حدود 19، 20 نفر هنوز در بازداشت هستند.

وی یادآور شد که میزان بازداشتی‌ها ممکن است تغییر کند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>