رییس مجلس شورای اسلامی گفت که ایران به دنبال جنگ طایفهای نیست.
علی لاریجانی با نخبگان سودانی در مورد مسائل مختلف از جمله تحولات منطقه دیدار و گفتوگو کرد.
وی در جمع نخبگان ایرانی با بیان اینکه امروز فرصتهای خوبی برای دنیای اسلام به وجود آمده است، گفت: چند قطبی شدن صحنه بینالمللی، بالا رفتن سطح تحصیلات مسلمانان و همچنین اتخاذ تجربیاتی در خصوص دموکراتیک کردن دنیای اسلام از جمله آن ظرفیتهاست که باید از آن به نحو احسن استفاده کرد.
وی مساله حزبالله و حماس را از جمله مسائل مهم برای جهان اسلام خواند و گفت: حزبالله و حماس کمر اسرائیل را شکستهاند، در کنار این مسائل بیداری اسلامی نیز به وجود آمده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشورهای اسلامی ظرفیتهای اقتصادی، تکنولوژی، مردمی و سیاسی بسیاری وجود دارد، گفت: در شرایط موجود کشورهای اسلامی دو حالت پیشرو دارند؛ اول اینکه متفرق شوند و وضعیتی شبیه جنگ سرد داشته باشند که مطمئنا این رویکرد نتیجهای جز افزایش اختلاف و بهره استکبار نخواهد داشت.
لاریجانی ادامه داد: حالت دوم آن است که همه برای اتحاد جهان اسلام در جهت یک قطب واحد حرکت کنند. لازمه این امر برداشتن اختلافات دینی و رقابتهای بیمورد و ایجاد همبستگی اقتصادی در کنار تقویت قدرتهای جهادی و همکاری برای ارتقای توان تکنولوژی است مطمئنا این حالت دستادورد بزرگی به دنبال خواهد داشت که امام خمینی(ره) نیز بر آن تاکید داشتند.
وی با تاکید بر اینکه ایران به دنبال دعواهای مذهبی نیست، گفت: ما از حزبالله، حماس و جهاد اسلامی حمایت کردیم، مساله ما شیعه و سنی نیست، ما امروز در عراق با شیعه، سنی و کرد ارتباط داریم. با وجودی که عدهای در منطقه به دنبال شیطنت هستند اما باز هم حرکت اسلامی رو به جلوست.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلابهای اسلامی تونس، لیبی و مصر مورد حمایت جمهوری اسلامی است، گفت: این کشورها شیعه نیستند اما برادران اسلامی ما هستند. حکومت اسلامی و مردمی و دموکراتیک از دیدگاههای امام(ره) است.
وی با طرح این پرسش که آیا در بحرین دموکراسی وجود دارد؟ گفت: در این کشور شیعیان با سایرین برابر نیستند این رویکرد به معنای دموکراسی نیست و باعث بروز اختلاف میشود. مثلا فکر کنید که در خارطوم افراد را به چند دسته تقسیم میکنند که این رویکرد عاقلانه نیست.
لاریجانی در عین حال با بیان اینکه با دخالت نظامی در بحرین مخالف هستیم،گفت: اعتقاد ما بر این است که بحرینیها خود باید تصمیم بگیرند. این موضع را نیز در مورد سوریه داریم به طوری که در سوریه نیز معتقدیم اصلاحات سیاسی دنبال شود.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از اولین درگیریها در سوریه، بشار اسد پیشنهاداتی همچون عزل مسئول امنیتی و استاندار شهر درعا را داد. در همان زمان قطب مقابل یعنی رژیم صهیونیستی و همپیمانانش سلاح و پول به سوریه فرستادند آنها میخواهند با کمک غرب یکی از قطبهای مقاوم در برابر اسرائیل را از بین ببرند.
لاریجانی گفت: شرایط سوریه به گونهای است که باید از طریق گفتوگوی سیاسی مشکلات را حل کرد. ما صددرصد با دخالت نظامی مخالف هستیم و در سوریه جریان افراطی در حال شکلگیری است که برای کل منطقه مشکلساز میشود.
وی با تاکید مجدد بر اینکه در سوریه اصلاحات سیاسی را ضروری میدانیم،گفت: ما به این موضوع باور نداریم که بخواهند به نام دموکراتیک، کمر مقاومت را بشکنند. ما بر لزوم اعمال اصلاحات سیاسی بدون دخالت نظامی تاکید داریم و فکر میکنیم که بسیاری از کشورها نیز به این نتیجه رسیدهاند. مطمئن باشید که استراتژی جمهوری اسلامی جنگ طایفهای نیست.
لاریجانی در عین حال گفت: جریان تندرویی در دنیای اسلام به وجود آمده است که مرتب بر طبل کافر بودن دیگران میکوبد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور تمام نمایندگان از مذاهب و قومیتهای مختلف در مجلس شورای اسلامی گفت: در این شرایط است که جریانهای تندرو به دنبال ضربه زدن به وحدت هستند که این اقدامات را نیز در عراق انجام میدهند.
وی همچنین از نخبگان سودانی برای حضور در ایران برای گفتگو دعوت کرد.
در ادامه این دیدار نخبگان سودانی به بیان دیدگاههایشان پرداختند.
در این دیدارقطبی المهدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و عضو کمیته حزب حاکماز لاریجانی خواست که در مورد تحولات مصر، لیبی و تونس از تجربیاتش بهرهمند شود.
ربیع احمد حسن از کادر رهبری حزب حاکمبا بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران موتور محرکه همه انقلابهاست، گفت:در شرایطی که دنیا به قطبهای سیاسی، اقتصادی و مذهبی تقسیم شده است اسلام مهمترین قطب در دنیا به شمار میآید که همه را به تغییر جهان دعوت میکند همین رویکرد باعث شده که دنیا در جهت تضعیف حرکت اسلامی حرکت کند.
وی با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه وحدت یک مساله تمام شده است، گفت: در شرایط کنونی نیروهای اسلامی باید به سمت وحدت حرکت کنند چرا که ما مسلمانان فرهنگ و کتابی واحد داریم و هیچ اختلافی با یکدیگر نداریم.
وی افزود: عملکرد ما باید به گونهای باشد که در دنیا نگویند مسلمانان فرقه فرقه هستند. همه ما به عنوان مسلمان در یک مسیر و جهت حرکت کنیم.
وی تاکید کرد که تمامی کشمکشها در کشورهای اسلامی بین مسلمانان و دشمنان با اسلام است به همین دلیل همگان در جهت منافع مسلمانان در جهت رسیدن به وحدت تلاش کنیم به همین خاطر است که سودان در صف اول این دعوت به وحدت ایستاده است.
در ادامهدکترعبدل رحیم محمد ابراهیم مدیر سازمان تربیت، فرهنگ و علوم عربی سوداننیز با بیان اینکه مسلمانان با داشتن فکر و اندیشه اسلامی باید به سمت رسیدن به وحدت تلاش کنند، گفت: بعد از بروز انقلابهای بهار عربی این تصور به وجود آمد که فرصت مناسبی برای نزدیک شدن جریان و تفکرهای اسلامی به وجود آمده است که این موضوع را با دیدار با مقام معظم رهبری مطرح کردیم مبنی بر اینکه دوران غربت ایران به پایان رسیده است.
به گفته وی، جریانهایی که بعد از بهار عربی به قدرت رسیدهاند جریانهای اسلامی هستند که با آگاهی لزوم دستیابی به وحدت را به خوبی میدانند.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور سودان گفت: در کشور ما علیرغم وجود امیدواری زیاد اختلافت سیاسی و مذهبی وجود دارد که بعضا سیاستمداران از این اختلافات سوء استفاده میکنند. امیدواریم که آینده کشور ما نیز مملو از وحدت باشد.
وی با بیان اینکه برخی به دنبال ایجاد کشمکش بین ایران و سودان هستند گفت: در جهان تلاش میشود تا اسلام را به دو قطب شیعه و سنی تبدیل کنند تا برای کنار زدن اسلام راهحلی پیدا کنند. آغاز این اختلاف در بحرین، سوریه و تا حد زیادی در عراق بوده است. البته ما در سودان چنین مشکلاتی را نداریم.
مدیر سازمان تربیت، فرهنگ و علوم عربی سودان با ابراز تمایل برای افزایش همکاریها با ایران،گفت: ما به دنبال این هستیم که دایره همکاری خود را با کسانی که دیدگاه مشترک با ما دارند افزایش دهیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بعد از حرکتی که امام خمینی در ایران انجام داد ما شاهد عزتمندی شدیم به طوری که جوانان ما با هیجان از خطبههای امام یاد میکنند. امیدواریم بتوانیم اندیشههای امام را مورد استفاده قرار دهیم و پایان کار نابودی اسرائیل باشد.
به گزارش ایسنا، در ادامه احمد عبد الرحمان محمد دبیرکل وزارت خارجه دوستی مردمی سودانبا ابراز خوشحالی از ملاقات با لاریجانی، به تحولات سوریه اشاره و اظهار کرد: ماهیت واقعی درگیری در سوریه جنگ بین قدرتهای بزرگ است بر همین اساس بدترین پایانی که میتوان برای سوریه تصور کرد این است که این درگیریها با شکلگیری و تفکیک کامل گروههای طایفهای خاتمه یابد.
وی گفت: هرگونه کشمکشی هیچ نتیجهای جز گسترش حضور آشکار آمریکا در منطقه ندارد. خیلی از کشورها با در پیش گرفتن سیاست ایجاد تنش به دنبال بیشتر شدن مشکلات در منطقه بخصوص سوریه هستند.
وی با بیان اینکه در برهه کنونی تلاش میشود تا دنیا را از شیعیان بترسانند،گفت: بعد از بروز انقلاب اسلامی این ادعا علیه ایران و شیعیان بیشتر نمود پیدا کرد.
وی همچنین خواستار همبستگی و همکاری بین انقلاب اسلامی ایران و سودان شد.
وی با تاکید بر اینکه پارلمانها باید نقش بیشتری در روابط بین کشورها داشته باشند، گفت: نباید ارتباطات در سطح وزرای خارجه کشورها محدود شود و پارلمانها باید فعالتر باشند.
انتهای پیام