اعتدال: رئیس جمهوری روسیه با "ریاکار" خواندن رسانههای غربی در خصوص انتشار اخبار مربوط به گروه دخترای شورشی ضد پوتین، گفت: این دختران سزاوار مجازات هستند چرا که اصول اخلاقی روسیه را زیر سوال بردهاند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشست دو ساعته خود با گروهی از کارشناسان خارجی، بیشتر وقت خود را به توضیح تلاش روسیه برای بهبود اوضاع اقتصادی و عدم اتکای این کشور بر درآمدهای نفتی و گازی با استفاده از صنایعی با فنآوری بالا پرداخت.
پوتین گفت که در حال اجرای قوانین جدید و اصلاحاتی در خصوص دادگاههای این کشور است تا این کشور در ردهبندی بانک جهانی که هماکنون در رده 120 قرار دارد، به رده بیستم برسد.
دو تن از گروه سه نفره دختران شورشی به اتهام اغتشاش با انگیزه ایجاد نفرت مذهبی و خواندن آهنگی که در آن به ولادیمیر پوتین اعتراض کرده بودند به دو سال زندان محکوم شدهاند. نفر سوم حبس تعلیقی دریافت کرده است.
پوتین در پاسخ به سوالات خبرنگارانی که در رابطه گروه موسیقی "دختران شورشی" سوال میکردند با صدای بلند پرسید که چرا کشورهای غربی که از روسیه به دلیل ارسال دختران شورشی به اردوگاههای کار انتقاد کردهاند، به اظهار نظر درباره آن فرد آمریکایی که یک فیلم موهن ضد اسلامی ساخته است، نمیپردازند.
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: آیا میخواهید از مردمی با چنین عقاید و دیدگاههایی حمایت کنید؟ پس چرا از آن شخصی که هماکنون به دلیل ساخت فیلم ضد اسلامی در زندان به سر میبرد، حمایت نمیکنید؟
اظهارات رئیس جمهوری روسیه اشاره آشکاری به فیلم "بیگناهی مسلمانان" بود. فیلمی که اعتراضات بسیار گستردهای را در میان جامعه مسلمانان سراسر جهان به دنبال داشت.
پوتین در ادامه گفت: ما خط قرمزهایی برای خود داریم که گذشتن از آنها پایههای اخلاقی جامعه ما را از بین میبرد. اگر مردم از این خطوط قرمز عبور کنند باید بر طبق قانون با آنها برخورد شود.
رئیس جمهوری روسیه در ادامه اقدام گروه دختران شورشی را "توهین به مقدسات" خواند.
پوتین در حالی این اظهارات را مطرح کرد که در روسیه سرکوبهای گستردهتری در رابطه با مخالفتها صورت گرفته است و رهبران گروههای مخالف به اتهام ارتکاب جرائم دستگیر شده و همچنین کنترل رسانهای در این کشور تشدید شده است.
این اقدامات از سوی دولت روسیه موجب به وجود آمدن ترسها مبنی بر تشدید اقدامات سرکوبگرایانه دولت روسیه شده است.
ولادیمیر پوتین از جواب دادن به سوالات خبرنگاران در رابطه با سیستم سیاسی روسیه امتناع کرد و گفت که روسیه در حال ارائه دوباره طرح انتخابات مستقیم فرمانداران ایالتهاست. در صورتی که این طرح تصویب شود احزاب سیاسی راحتتر میتوانند ثبتنام کنند و شهروندان نیز این اجازه را دارند که در رابطه با طرحهای پیشنهادی به طور مستقیم به کرملین درخواست ارائه دهند.
پوتین همچنین اعلام کرد که دو سوم اعضای دولت به هنگام بازگشت او به سمت ریاستجمهوری و زمانی که وی جای خود را با دیمتری مدودف عوض کرد، تغییر کردهاند.
رئیس جمهوری روسیه در ادامه گفت: من ترجیح میدهم کسانی را انتخاب کنم که با قابلیت و با تجربه هستند. کسانی که ثابت کردهاند میتوانند به خوبی ایفای نقش کنند.
ولادیمیر پوتین همچنین بر تلاش دولت روسیه برای تقویت همکاریهای تجاری با چین با هدف افزایش تجارت دوجانبه از 83 میلیون دلار به 100 میلیون دلار تاکید کرد.
وی در پایان همچنین گفت: ما باید یک سیستم دموکراسی و موثر در دولت روسیه به وجود آوریم تا مردم احساس کنند که در امور کشورشان مشارکت میکنند. ما نیاز داریم یک اقتصاد کارآمد را بوجود آوریم که در آن امنیت کشور تضمین میشود. مطمئن هستم که ما میتوانیم تمام مشکلاتمان را حل کنیم.
پیشتر این سه دختر روس که به رفتار توهینآمیز علیه ولادیمیر پوتین و رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه متهم شدند، به هفت سال حبس تهدید شده بودند و این در حالی است که آنها اتهامات خود را در جلسه محاکمه خود رد کردند.
به گزارش دویچه وله، کلیسای ارتدوکس "کریست ارلوزر" (مسیح نجاتبخش) یکی از پرشکوهترین بناهای تاریخی مسکو است، با گنبدی طلایی در نزدیکی کاخ کرملین. این بزرگترین کلیسای روسیه به شمار میرود و در دهه ۱۹۹۰ با هزینهای سنگین بازسازی شد. حکومت کمونیستی به سال ۱۹۳۱ این کلیسا را که متعلق به قرن نوزدهم میلادی است، تخریب کرد.
برای مراجع ارتدوکس مسیحی در روسیه، این کلیسا نماد تولدی دوباره پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی است؛ محلی برای مراسم مذهبی بزرگ و جایی که ولادیمیر پوتین هم مرتب به آن سرمیزند و شمعی روشن میکند.
اکنون پنج ماه است که این کلیسا در مرکز توجه قرار گرفته است، آن هم به خاطر یک رسوایی، که در آن سیاست و آزادی هنر دخیلاند؛ رسوایی که برخی منتقدین مانند ماشا گسن، نویسنده روسی آن را با صحنههایی مقایسه میکنند که یادآور دوران دیکتاتوری استالین است.
این سه دختر جوان در 21 فوریه امسال، کمی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه در کلیسای یاد شده برنامهای اجرا کردند که در آن با دامن کوتاه و ماسکهای رنگی بر صورت، جلوی محراب کلیسا برنامه اجرا میکردند و در ترانهشان از "مریم مقدس میخواستند خدمت پوتین برسد".
↧
پوتین: رسانههای غرب ریاکار هستند
↧