اعتدال:«محمدعلی کشاورز» بازیگر پیشکسوت عرصه تلویزیون، ویژگی اصلی یک فیلم موفق آموزشی با محوریت رشد و خلاقیت کودکان و نوجوانان را در شناخت فیلمساز از روانشناسی جامعه و به ویژه دانشآموز دانست و گفت: در درجه اول، هر فیلمسازی باید از فرهنگ و هنر مملکت خود شناخت داشته باشد و به دنبال آن روانشناسی جامعه را بداند. همچنین کارگردان و نویسندهای که میخواهد موضوع کودک و رشد او را موضوع اصلی اثر خود قرار دهد نیز باید روانشناسی کودک و خانواده را بیاموزد.
به گزارش فارس، وی افزود: اگر فیلمساز این آگاهیها را کسب نکند و بدون توجه به روانشناسی کودک و نوجوان اقدام به ساخت فیلم کند، اثرش تاثیرگذار نخواهد بود و حتی ممکن است در زمینه رشد و آموزش عکس پیام اصلی مورد نظر عمل کند.
این بازیگر معتقد است از دوران کودکی میتوان کودک را با دستگاههای دیداری به ویژه فیلم آموزش صحیح و اصولی داد، به شرط آنکه در ساخت اثر، تخصص و همچنین آگاهی از این دوران حساس و خطرناک لحاظ شود.
کشاورز که با تازگی نشان درجه یک فرهنگ و هنر را از رییس جمهور دریافت کرده است، ادامه داد: مفاهیم والایی چون انسانیت، کرامت، صلح، دوستی، مهربانی، اخلاق نیکو و حتی پیشگیری از ناهنجاری هایی اخلاقی و رفتاری، همه از طریق هنر سینما قابل انتقال و آموزش است. همچنین می توان از این ابزار هنری برای آموزش دین و مذهب اما به زبان کودکانه بهره برد تا کودک با جایگاه والایی که خداوند به او عطا کرده، آشنا و خود را برای آینده و حتی اداره جامعه آماده کند.
وی تصریح کرد: در سینمای ما نباید فیلم ها با موضوعات به این مهمی صرفا برای خنداندن و پر کردن جیب سازندگانش تولید و اکران شود که باید سرمایه گذاری آنان با هدف آموزش و رشد قشر کودک و نوجوان باشد.
بازیگر سریال ماندگار «پدر سالار» پیشنهاد کرد مدارس یک ساعت از کلاس های خود را به نمایش فیلم اختصاص دهند و در این باره گفت: دانش آموزان باید فیلم های مربوط به خود را ببیند و اگر نقد و نظری دارند، مطرح کنند. آنان بسیار باهوش و با استعداد هستند و می توانند در تقویت آثار به سینماگران کمک برسانند.
بر اساس گزارش ستاد خبری چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد، کشاورز همچنین بر نمایش فیلم های آموزشی و تربیتی در مدارس شهرستان ها نیز تاکید کرد و افزود: امکانات سینمای پایتخت را باید به گوشه و کنار کشور برد تا تمام دانش آموزان از آن بهره مند شوند. اگر در مدارس شهرستان ها این فیلم ها به نمایش درآید، برای آن ها میزگرد گذاشته و پیرامون آن بحث شود، قطعا سینمای کودک و نوجوان ما تقویت و در سطح بین الملل مطرح می شود چرا که این قشر بهترین داوران هستند.
وی در پایان برپایی جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی رشد را مهم قلمداد کرد و تصریج کرد: جشنواره به این مهمی نباید تنها به تعداد فیلم ها توجه کند بلکه باید نتیجه گیری و خروجی خوب را سرلوحه برنامه ریزی های خود قرار دهد.
↧
پیشنهاد محمدعلی کشاورز برای مدارس
↧