Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

نخستین پهپاد عمود پرواز جهان در ایران

$
0
0

اعتدال:  نخستین پهپاد عمود پرواز جهان که توسط محققان کشورمان ساخته شده است، اولین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت و قرار است ۱۹ آذر امسال در کیش رونمایی شود و دهه فجر امسال نیز برای استفاده در اختیار سازمان های امداد و نجات قرار گیرد. عباس جم مدیر گروه توسعه ارتباطات شرکت سازنده نخستین پهپاد عمود پرواز جهان و مسئول پروژه با اعلام این مطلب در  گفت وگو با خراسان اظهار داشت: این پهپاد با نام تجاری «کوکر1» توسط تعدادی از متخصصان یک شرکت دانش بنیان ساخته شده است.پهپاد مخفف عبارت «پرنده هدایت پذیر از راه دور» است.دانش طراحی این سازه کاملاً بومی بوده و فناوری ساخت آن نیز جزو فناوری های ساخت پهپادهای فوق پیشرفته دنیا با سازه بسیار سبک فول کامپوزیت است و ما به فناوری ساخت این سازه و طراحی آن که مهم ترین قسمت یک سازه در صنعت هوافضاست، دست پیدا کرده ایم.

وی تصریح کرد: هنوز هیچ کشوری در دنیا موفق نشده است که با قرار دادن موتوری روی سازه ای پهپادی عمود پرواز تولید کند که قادر به پرواز باشد.


تفاوت پهپاد عمود پرواز با نمونه هواپیماهای بدون سرنشین
این محقق در بیان تفاوت پهپاد عمود پرواز با نمونه هواپیماهای بدون سرنشین گفت: هواپیماهای بدون سرنشین به باند پرواز نیاز دارد ضمن آن که یک هواپیمای بدون سرنشین نمی تواند به طور ثابت در یک جا بماند و باید در هوا پرواز کند در حالی که می توان پهپاد ساخته شده را در زمان‌های طولانی به طور ثابت در یک جا نگه داشت و تا ۳ ساعت نیز با آن تصویربرداری و فیلم برداری کرد. علاوه بر این پهپاد عمود پرواز به باند پرواز نیازی ندارد و نشست و برخاست آن به صورت خودکار و بدون نیاز به خلبان انجام می شود.

کنترل آن هم از طریق نقطه به نقطه انجام می شود و براساس سیستم GPS می توان به آن فرمان داد که از یک نقطه به نقطه دیگر برود و همچنین می توان مسیر آن را در طول پرواز تغییر داد.

این کارشناس افزود: از نخستین پهپاد عمود پرواز دنیا می توان برای عملیات امداد و نجات، شناسایی و کنترل تصویری نقاط مرزی کشور در زمین و دریا استفاده کرد.جم ادامه داد: نام این پهپاد از نام پرنده کوکر که یک پرنده زیبای ایرانی است، گرفته شده است. «کوکر1» دارای ۴ موتور پیشران است که توانایی پرواز در هر جهتی را دارد و می تواند به صورت خیلی سریع و بدون سر و صدا تغییر جهت دهد. این پرنده می تواند تا ۱۲ هزار پا ارتفاع بگیرد و روی آب و در نقاط صعب العبور نیز با سرعت ۱۷۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند.

طراحی سازه که مهم ترین قسمت این پهپاد است، حدود ۹ ماه به طول انجامیده است.

در حال حاضر نتایج تست پرواز آن موفقیت آمیز بوده و قرار است برای رونمایی در آذرماه، یکسری امکانات ویژه مانند امکانات تشخیصی و عملکردی به آن اضافه شود و در دهه فجر نیز این پهپاد با تولید تجاری در اختیار سازمان های مربوطه قرار می گیرد.وی افزود: قرار است فناوری «اسکات» (ابرسیستم کنترل امنیتی تصویری) نیز که توسط وزیر نفت در مجموعه ما در اردیبهشت امسال رونمایی شد، روی این پهپاد فعال شود. این فناوری امکانات کامل ترمال حرارتی، دید در شب و امکانات رهگیری تصویر را دارد که در بحث شناسایی و کنترل تصویری بیشتر کاربرد دارد.


فناوری ساخت وطراحی این پهپاد عمود پرواز کاملاً بومی است
جم با بیان آن که فناوری ساخت این سازه و طراحی این هواپیمای بدون سرنشین عمود پرواز کاملاً بومی است، تصریح کرد: هیچ راداری قادر به شناسایی پهپاد «کوکر1» نیست مگر بخشی از قطعات موتور که آن‌ها را هم با کمک فناوری نانو توانسته ایم رادارگریز کنیم. این پهپاد با تجهیز شدن به سیستم GPS می تواند به صورت هوشمندانه و به طور خودکار پرواز کند، ضمن این که می توان مسیرها و هدف های مختلف را برای آن تعیین کرد. این سیستم برای ارائه در دهه فجر از سیستم انرژی خورشیدی بهره مند خواهد شد.

استفاده از انرژی خورشیدی برای تغذیه باتری و تامین انرژی الکتریکی پهپاد درزمینه ارسال تصویر است.

وی ادامه داد: اگر به هر دلیل، یکی از موتورهای این پهپاد از کار بیفتد و یا دچار مشکل شود پهپاد می تواند به صورت خودکار با موتورهای دیگرش پرواز کند. اگر هم ۲ تا از موتورهای آن از کار بیفتد پهپاد به صورت چتر نجات باز می شود و در منطقه ای که امکان فرود دارد به زمین می نشیند.

خبرگزاری مهر نیز در بیان ویژگی های این پهپاد اعلام کرد: «کوکر1» به ۴ موتور کم صدا، رادار چند منظوره، سیستم ثابت سازی اپتیکی دوربرد و سیستم ارتباط ماهواره ای برای تبادل اطلاعات مجهز شده است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22413

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>