دکتر مسعود پزشکیان تا جامعه از نظر علمی و آگاهی به حدی نرسد که بداند یک نماینده یا رئیسجمهور چه اختیاراتی دارد و تا چه اندازه میتواند به سخنانی که میگوید، عمل کند، نمیتوان با این ناآگاهی مبارزه کرد.
به گزارش آزمان، یکی از راهکارهای قاعدهمند کردن انتخابات و راهی که پس از انتخابات، بتوان از فرد برگزیده، انتظار پاسخگویی داشت، وجود احزاب در جامعه است، تحزب نتوانسته است در جامعه ما شکل بگیرد و آن هم نیاز به حدی از رشد اجتماعی و یک نگاه فرهنگی دارد و تا اندازهای بحثهای اعتقادی این اجازه را نمیدهد و از لحاظ اعتقادی، نگاههایی که برخی افراد به نام دین و مذهب ارائه میکنند، محدودیتهایی پدید میآورد که ایجاد ساختار تحزب را مشکل روبه رو میکند. متأسفانه آگاهی اجتماعی به اندازهای نرسیده تا بتواند در قالب حزب به فعالیت بپردازد. وجود انسانهای عالم و آگاه و توانمند، میتواند جریاناتی را پدید آورد و تا رقابت در جامعه نباشد، عوام فریبان برنده خواهند بود. در درون احزاب مذهبی نیز نگاه علمی و کارشناسانه وجود ندارد و چیزی که میتواند مملکت ما را نجات دهد، علم و آگاهی است. همانگونه که شهید مطهری گفته اند، بدون علم و آگاهی، ایمان موتوری بدون چراغ است.
ایمان یک قدرت و توان حرکت است و اگر با علم و آگاهی و تجربه همراه نباشد، به تنهایی راه به جایی نمیبرد و حتی میتواند آسیبهایی در پی داشته باشد. رسانهها وظیفه دارند آگاهی رسان باشند، اما در بسیاری مواقع، رسانهها از سلایق عمومی پیروی میکنند تا بحثهای علمی؛ در نتیجه گاه شکل کلی یک رسانه به سمت عوام دوستانه میرود تا اینکه آگاهی دهنده باشد. رسانهها، مسئولین و روشنفکران به نوبه خود در آگاهی بخشی به مردم سهمی دارند و اگر هر بخشی سهم خود را انجام دهد، شاید بتوان از وضع کنونی بیرون آمد. رسانه ملی نیز نباید نگاه و سلیقه خاصی را اعمال کند، رسانهای که باید بیطرف باشد و واقعیت را بازتاب دهد، میتواند واقعیتها را تحلیل کرده و درستی و نادرستی آن را ثابت کند. باید حق را گفت و بحق عمل کرد تا بر حق باشیم.