Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

ابهام در سلامت قهرمان طلایی ایران

$
0
0
در حالی که سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان می‌گوید که فرشاد عیسوند به خاطر وزن کم کردن‌های زیاد، نیمی از کبد خود را از دست داده، این کشتی‌گیر چنین موضوعی را قبول ندارد.

وزن کم کردن‌های زیاد به خصوص در رده های سنی پایه می‌تواند اثرات منفی جسمی و روحی فراوانی برای کشتی‌گیران داشته باشد. یکی از آسیب‌ها، کم کاری کبد و فشار زیاد به کلیه است، ضمن این که عضلات تحلیل می‌روند و بافت خالص عضلات از بین خواهند رفت و بافت عصبی به هم می‌ریزد.
 
بازگشت به وضعیت مطلوب، به خصوصیات ژنتیکی ورزشکار بستگی دارد، ولی از لحاظ علمی کشتی‌گیرانی که اینقدر تحت فشار باشند به ارگان‌های اصلی بدنشان آسیب وارد خواهد شد.
 
فرشاد عیسوند، کشتی‌گیر وزن 50 کیلوگرم تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران موفق شد در رقابت‌های جهانی امسال در بلغارستان با اقتدار به مدال طلا دست یابد.
 
عیسوند با وجود قامت بلندش(نسبت به 50 کیلوگرم) سه سال است که در وزن 50 کیلوگرم کشتی می‌گیرد. او 20 ساله است یعنی از 17 سالگی در همین وزن باقی مانده است. از نظر علمی،‌ عیسوند باید زودتر از این‌ها به وزن بالاتر می‌رفته، ولی هم چنان در این وزن نگه داشته شده تا بالاخره طلای جوانان جهان را بر گردن آویخته است. فرهاد اسماعیل نژاد می‌گوید که عیسوند باید زودتر به وزن بالاتر می‌رفته، اما مربیانش او را در این وزن نگه داشته‌اند.
 
به توصیه پزشکان، عیسوند باید آزمایش بدهد تا وضعیت کبد او مشخص شود، چون تا تست گرفته نشود، نمی‌توان با قاطعیت درباره وضع جسمانی‌اش صحبت کرد.
 
به نظر می‌رسد سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان و فرشاد عیسوند هر دو عجولانه صحبت کرده‌اند. اسماعیل نژاد گفته که نیمی از کبد عیسوند از کار افتاده و عیسوند اظهار کرده که هیچ مشکلی از لحاظ کبد ندارد و سالم است، در حالی که او هنوز به توصیه پزشکان عمل نکرده و آزمایش نداده است تا وضعیتش به درستی مشخص شود.
 
به گزارش ایسنا،بهتر است فرشاد عیسوند که در رقابت‌های جهانی نشان داد می‌تواند آینده درخشانی داشته باشد هر چه زودتر برای انجام آزمایش اقدام کند تا مطمئن شود خطری سلامتی او را تهدید نمی کند و دست کم خیال علاقمندان به کشتی که در انتظار جانشینی برای حمید سوریان در وزن 55 کیلوگرم در رده بزرگسالان هستند راحت شود و او بتواند افتخار آفرینی‌اش را در رده بزرگسالان نیز ادامه دهد.

احمدی‌ نژاد به جلسه مجمع تشخیص رفت

$
0
0

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ساعت 10 صبح امروز و حدود 20 روز پس از صدور حکمش در عضوبت مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این جلسه شرکت کرد.

این اولین بار است که احمدی نژاد پس از اتمام ریاست جمهوری خود و صدور حکمش برای عضویت در مجمع، در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت می کند.

حکم احمدی نژاد در تاریخ 13 مرداد از سوی مقام معظم رهبری صادر شد.

هیچ برداشت غیر قانونی از بانک مرکزی نشده

$
0
0
رییس کل سابق بانک مرکزی با بیان این‌که هیچ گاه برداشت غیر قانونی از منابع بانک مرکزی صورت نگرفته است، گفت: از 46 سال تجربه فعالیت بانکی طی مدت حضورم در بانک مرکزی استفاده کردم و با امکانات موجود بیش از این نمی‌شد کاری انجام داد.
 
به گزارش ایسنا، محمود بهمنی در حاشیه مراسم تودیع خود و معارفه رییس کل بانک مرکزی درباره عملکردش اظهار کرد: با این امکانات نمی‌توان بیش از آنچه انجام شد توقع داشت.
 
وی با بیان این‌که طی این مدت 46 سال سابقه بانکی را به کار گرفتم گفت: 32 سال تدریس دانشگاهی به دردم نخورد و تنها چیزی که طی این مدت به من کمک کرد تجربه سیستم بانکی و هماهنگی همکاران بانک‌ها و بانک مرکزی بود وگرنه این موفقیت‌ها نمی توانستیم را کسب کنیم. رییس کل سابق بانک مرکزی در پاسخ به این که وزیر سابق اقتصاد نمره ایثار به بانک مرکزی داد شما چه نمره‌ای می دهید تصریح کرد:‌ خودم نمی‌توانم به خودم نمره بدهم اما تمام آنچه به ذهنم رسید انجام دادم.
 
بهمنی با بیان این‌که در شرایط تحریم کار را پیش بردیم، افزود: اگر می‌خواستم در مورد کارهایی که انجام شده صحبت کنم باید فقط سه ساعت به مسائلی به کارهایی که برای عبور از تحریم انجام دادیم می پرداختم که کاملا محرمانه بود.
وی اضافه کرد:‌ اگر می خواستم در پاسخ به نمایندگان مجلس و افرادی که سوال می‌کنند این مسائل را بازگو کنم به ضرر کشور و نظام بود چرا که این مسائل باید محرمانه باشد و ادامه یابد تا بتوانیم تحریم را پشت سر گذاریم.
 
رییس کل سابق بانک مرکزی در پاسخ به اینکه آیا در صورت درخواست در بانک مرکزی فعالیت خواهید کرد؟ گفت:‌ هر کاری که از من بخواهند و در جهت پیشبرد اهداف کشور باشد کوتاهی نخواهم کرد چرا که ما متعلق به نظام ، کشور و دولت هستیم. بهمنی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که چگونه از اتهامات وارده در بانک مرکزی مبنی بر تامین منابع یارانه نقدی و جبران کمبود منابع دولت دفاع می‌کنید؟ گفت: بانک مرکزی کار خلافی نکرده و در مقابل بسیاری از مسائل ایستاده است.

رییس سابق بانک مرکزی به مصوبه 57 هزار میلیارد تومانی مجلس در مورد اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال 89 اشاره و اضافه کرد: با توجه به اینکه در ابتدای قانون قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا نکرده بود منابعی برای پرداخت یارانه وجود نداشت بنابراین بانک مرکزی به دولت مبلغی را قرض داد که به عنوان بدهی دولت به حساب می‌آید اما هیچ گاه برای هیچ امری برداشت غیر قانونی از بانک مرکزی صورت نگرفته است.
 
وی همچنین درباره دستورالعمل اجرایی نظارت بر فعالیت صرافی‌ها که توسط شورای پول و اعتبار تصویب شده است، گفت: سرمایه لازم برای ایجاد صرافی‌ها براساس این دستورالعمل افزایش یافت اما این تصمیم فردی نبوده و با موافقت کلیه اعضای شورای پول و اعتبار صورت گرفته است اما از طریق معاون نظارتی بانک مرکزی درخواست کردیم که این مصوبه اصلاح شود که باید چنین اتفاقی بیفتد.

در ایران، جای متهم و شاکی عوض شده است؟!

$
0
0
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در یادداشتی اظهار داشت؛ مجلس شورای اسلامی مظهر اعلای حاکمیت مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران است. اصل هشتادوششم قانون اساسی بر آزادی کامل اظهارنظر و رای نمایندگان مجلس در مقام ایفای نمایندگی تاکید دارد، در حقیقت برای دفاع از حاکمیت مردم مصونیت قائل شده است.

هر نماینده در اجرای وظیفه اصل هشتادوچهارم قانون اساسی، در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید و در برابر قرآن مجید قسم یاد نموده که بجد به حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم اهتمام ورزد.

نماینده نبایستی زبانش را از بیان حقایق جامعه و مطالبات و الام ملت فرو ببندد و خواست‌ها، نقدها و نیازهای واقعی مردم را صریح بیان نکند.

سرور آزادگان و سیدالشهدا امام حسین (ع) می‌فرمایند: «کسی که از تو حاجتی خواسته است، آبروی خود را با درخواست از تو ریخته است، تو دیگر با رد کردن او، آبروی خود را نریز.»

نماینده اگر صدای دردمندان، بیکاران و فریاد فقرا، ضعفا و بیماران و گروه‌های حاشیه‌نشینی را بطور خاص و پیام و ندای ملت را به طور عام به مراکز تصمیم‌‌گیری و مسئول کشوری نتواند صادقانه، شجاعانه و صریح برساند و مدرس‌گونه بر عملکرد صاحب منصبان کشوری و استانی نظارت کند به چه درد می‌خورد!؟
فرق من و پروانه در عالم بدو چیز است            پروانه پرش سوخت ولی من جگرم سوخت

در تیرماه سال جاری، بیماری نحیف سرطانی به اتفاق خانواده رنگ پریده و درمانده‌اش به دفتر کارم تشریف آوردند و فوق‌العاده در تنگنا بودند و نالان و درخواست داشتند که با افزایش 90 درصدی قیمت داروهای بیماری‌های خاص و سرطانی ناشی از عدم تخصیص ارز دولتی توسط بانک مرکزی ایران، اگر به داد ما نرسید، گرفتار مردن تدریجی هستیم.

در مذاکره تلفنی با مسئول استانی اظهار نمودند، ما شرمنده‌ایم و از بانک مرکزی پیگیر باش، مطلع یافتم که بانک مرکزی تخصیص ارز به اولویت‌ترین نیاز آحاد ملت یعنی دارو به ویژه داروهای بیماری‌های خاص و سرطانی را قطع کرده و مسئولان مرتبط کم توجه‌اند. به سایت‌های خبری به عنوان نماینده ملت اشعار داشتم که : مجلس باید بهمنی رئیس سابق بانک مرکزی را برای رسیدگی به تخلفاتش به قوه قضاییه معرفی کند. بی‌تردید توجه به رفع نیازهای بخش سلامت توصیه همیشگی رهبری و وجهه همت همه مسئولان بایستی قرا گیرد. لیکن در کمال ناباوری، متوجه شدم جای شاکی و متهم عوض شده و ایشان از اینجانب به خاطر طرح این موضوع در رسانه‌ها شکایت کرده‌اند، در حالی که کوتاهی ایشان کم نبود و اختیار قانونی اینجانب مشهود!! البته پسندم هر چه را جانان پسندد.
 عامل آنهایی که چشمان دوختند                   وز سخن ها، عالمی را سوختند

بی‌شک مجلسیان اگر در اوج بحران تحریم، به تخصیص دلارهای نفتی به توسط آقای بهمنی و رئیس دولت وقت برای واردات لوازم آرایشی و ماشین‌های پورشه و بنز، حساسیت نشان می‌دادند، در ایران، بنیان بسیاری از چیزها خراب و یا تعویض نمی‌شد.
می‌ترسم از آنکه بانگ آید روزی                  کای بی‌خبران راه نه آن است و نه این

اکنون هم به دنبال حضور پرشکوه مردم در صحنه انتخابات که نتیجه‌ای جز تحکیم پایه‌های اعتدال در امورات کشور و اظهارات نمایندگان مجلس نداشته کماکان تعداد قلیلی از نمایندگان مجلس با اظهارات تنگ‌نظرانه و افراطی خویش و تندروی های تخریبی بعوض تقویت انسجام ملی و بستر سازی برای تعامل عزت خواه با دنیا، فقط و فقط برای نظام و کیان و دولت و ملت حواشی درست می‌کنند و نه تنها اصلا به فکر تحقق حماسه اقتصادی مورد تاکید رهبری نیستند بلکه چنین به نظر می‌رسد که می‌خواهند از ملت انتقام بگیرند.

راستی بعنوان وظیفه شرعی و قانونی اگر از رئیس دولت قبلی سوال کنم با چه اختیارات قانونی، شانزده میلیارد تومان از بیت‌المال به حساب دانشگاه غیردولتی خویشتن واریز نموده‌اید، یا تمامی هدایایی که مسئولان سایر کشورها در قبال هدایایی که از محل کیسه ملت و بیت‌المال تامین شده بود از کاخ سعدآباد خارج کرده‌اید و یا اقدامات سلیقه‌ای و فراقانونی متعددی در دو ماه آخر دوره چهارساله دولت دهم به عمل آورده‌اید که برای منافع ملک و ملت خسران آور بوده، با این روال مرسوم، من متهم هستم یا ایشان؟!

در همین چهارراه حسن‌آباد تهران، به خاطر دارم در اوان مبارزات و تظاهرات انقلاب، در زمان رژیم عاری از مهری پهلوی، شعاری که همه ما انقلابیون ندا می‌دادیم این بود:
«حکومت علی را برقرار می‌کنیم ما              رژیم پهلوی را سرنگون می‌کنیم ما»

امیرمومنان، اول شهید محراب امام علی (ع) می‌فرمایند:

«به خدا سوگند اگر این اموال، املاک، کابین همسران هم گشته باشد، آن را به بیت‌المال برمی‌گردانم، که در عدالت گشایش است و آن کس که «داد» به او سخت آید، از «بیداد» به فریاد آید»

امیدوارم عموم صاحب‌منصبان مکتبی و دلسوز مردم، علی‌وار عمل نمایند و مدرس گونه فریادگر باشند و همچنین پاک باشند و از کسی باکی نداشته باشند و ممبعد  به چاپلوسان متملق بعوض پست دادن نیز به صورتشان خاک بپاشند تا ارزش‌های راستین و پندار و کردارهای پسندیده احیا شود.

جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام

تکذیب یک شایعه درباره سخنان هاشمی

$
0
0
مدیرکل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت ضمن تکذیب اظهارات اخیر نعیمه اشراقی درباره سخنان هاشمی رفسنجانی پیرامون مسائل سوریه، ‌گفت: موضع آقای هاشمی درباره سوریه، ‌فلسطین و‌ لبنان شفاف است و با یک شایعه مخدوش نمی‌شود.

رضا سلیمانی مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، ضمن تکذیب اظهارات اخیر نعیمه اشراقی درباره سخنان هاشمی رفسنجانی پیرامون مسائل سوریه اظهار داشت: خانم اشراقی گفته است که من خودم آنجا نبودم و از سوی دیگر موضع آقای هاشمی درباره سوریه،‌فلسطین و‌ لبنان شفاف است و با یک شایعه مخدوش نمی‌شود.

* هاشمی سوریه را دژ مستحکم مقابله با اسرائیل می‌داند

سلیمانی با اشاره به مواضع شفاف هاشمی درباره سوریه در جلسه امروز مجمع تصریح کرد:‌ آیت‌الله هاشمی در این جلسه با تأکید بر اهمیت راهبردی سوریه در منطقه، آن را به عنوان دژ مستحکم مقابله با رژیم اسرائیل عنوان کرد.

مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اظهارات هاشمی در آن جلسه که دچار تحریف شد،‌ خاطرنشان کرد:‌ آقای هاشمی آنجا گفت که بنده به حلبچه رفتم و دیدم که مردم مثل برگ خزان کشته شده بودند؛ سلاح شیمیائی سلاح مخوفی است و یکی از دلایل ختم جنگ احساس خطر از احتمال استفاده صدام از این سلاح علیه کشورمان بود.

وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان هاشمی گفت: آقای هاشمی در آن دیدار گفت که در سوریه هم این سلاح شیمیائی به کار برده شده اما اصلاً بحث دولت اسد را در این زمینه مطرح نکرد و گفت آمریکا می‌خواهد با این بهانه به سوریه حمله کند لذا سخنان هاشمی تحریف شده و خانم اشراقی تفسیر خود را مبنا قرار داده است.

گفتنی است نعیمه اشراقی خواهرزن محمدرضا خاتمی  اخیراً در صفحه فیس بوک خود نوشت: «آقای هاشمی رفسنجانی در ملاقات با جمعی از مردم استان اصفهان در حسینیه جماران که ساعاتی پیش انجام شد در ارتباط با بمباران اخیر سوریه سخنانی بدین مضمون مطرح کرده است: «دولتی که ملت خود را بمباران شیمیایی کند عواقب سخت آن را خواهد دید همانگونه که صدام در بمباران حلبچه ننگ ابدی را بر خورد خرید و دچار چنین سرنوشت هولناکی شد.»

شجریان در صفحه یک روزنامه دولت/عکس

رژیم صهیونیستی در پس معرکه سوریه با امنیت خود بازی نکند

$
0
0

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفتار آمریکا مقابل سوریه گفت: این اقدامات شگردهای کهنه ای است که در مقابل اراده ملت ها رنگ می بازد و نقطه پیروزی را خداوند در استقامت ملت ها قرار داده است و رژیم صهیونیستی نیز بداند در این میانه نقش آنان روشن شده است و در پس این معرکه با امنیت خود بازی نکند.

 

به گزارش اعتدال ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شهادت امام جعفر صادق(ص) پیشوای بزرگ مذهب جعفری را به ملت ایران، حوزه های علمیه، مراجع عظام  تقلید و نمایندگان تسلیت گفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتفاقات اخیر در سوریه گفت: اخبار روزهای اخیر مشحون تفکر جنگ طلبی آمریکا است. علیرغم موج تنفر مردم کشورهای مختلف از چنین اقدامی، همچنان این کشور پیگیر اقدام نظامی علیه سوریه است.

لاریجانی افزود: گرچه اقدامات آمریکا و انگلیس در شورای امنیت عقیم ماند و پارلمان انگلیس با اقدام نظامی مخالفت کرد اما تحرکات آنان برای ضربه زدن به سوریه همچنان وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نکته جالب در این است که هنوز بازرسان سازمان ملل در بررسی استفاده از سلاح شیمیایی تحقیقات خود را تکمیل نکرده و نتیجه را اعلام ننموده اند اما مسئولان آمریکا می گویند مساله استفاده از سلاح شیمیایی برای افکار عمومی روشن است و همین را مجوز حمله تلقی کرده اند.

وی گفت: آیا در سایر موارد هم شما چنین قاعده ای را می پذیرید که مطابق افکار عمومی عمل کنید و آیا ملاکی برای فهم افکار عمومی وجود دارد؟ تظاهرات مردم در کشورهای مختلف در مخالفت با جنگ را نمی شنوید؟

لاریجانی ادامه داد: از طرفی می گویند ما مدارکی دال بر دستور جهت استفاده از سلاح شیمیایی در دست داریم، اگر مدارکی در دست دارید چرا در شورای امنیت مطرح نمی کنید؟ آیا به صرف ادعای داشتن مدرک عملیات نظامی توجیه می شود؟ می گویند ما شنود مکالماتی را دردست داریم که بعد معلوم شد رژیم صهیونیستی مدعی چنین شنودی است، چه شنود موثقی! رژیم صهیونیستی اگر ادعا نماید باید در اصل و فرع آن تردید کرد.

نماینده مردم قم تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه به آمریکا قول داده اند هزینه عملیات نظامی را تقبل کنند، این دردناک ترین بخش ماجرا است که کشوری اسلامی و مدعی با همکاری اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دلال جنگ طلبی توسط آمریکا شده است.

وی ادامه داد: علت عقب افتادگی و مشکلات امت اسلامی را باید در این گونه اقدامات ریاکارانه و ناجوانمردانه جستجو کرد. از طرفی با این گونه منطق عملیاتی که آمریکا این روزها در تبلیغات خود مصرف می کند عملاً تمامی نظامات بین المللی را له کرده است. اگر آمریکا به نظر شورای امنیت تمکین نمی کند چرا معتقد است در سایر شئون باید نظرات شورای امنیت نزد دیگران محترم باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این رفتار دو گانه در صحنه بین المللی ریشه نابسامانی و ناامنی در جهان شده است. به نظر می رسد اولاً عمده مساله به شرایط متفاوت صحنه و میدان در سوریه مربوط است که چون نتوانستند صحنه را با اعزام تروریست ها و ارسال سلاح عوض کنند، خود را از پشت صحنه بیرون آوردند و امروز در روی صحنه بازی می کنند و عاملیت جنگ را بر عهده گرفتند.

وی گفت: ثانیاً بیداری اسلامی که از مقاومت 33 روزه و 22 روزه آغاز شد و موج آن مناطق مختلف را در بر گرفت نگرانی آنان را مضاعف نمود و حال به دنبال مهمل دروغینی هستند تا افکار بیداری را منصرف کنند.

رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: این اقدامات شگردهای کهنه ای است که در مقابل اراده ملت ها رنگ می بازد و نقطه پیروزی را خداوند در استقامت ملت ها قرار داده است و رژیم صهیونیستی نیز بداند در این میانه نقش آنان روشن شده است و در پس این معرکه با امنیت خود بازی نکند.


شکنجه‌ گاه 11 کودک در اسلامشهر

$
0
0
نگهبان شوم یک مجتمع مسکونی در شهرک لاله اسلامشهر با ترساندن پسربچه‌ها از چاه مرگ به اقدامات شیطانی دست می‌زد.مربی فوتبال این پسران 5 تا 12 ساله وقتی پای درددل آنان که وحشت‌زده بودند نشست، شوکه شد و به افشاگری پرداخت.

نقشه سیاه

کابوس‌های شبانه پسربچه‌ها آن‌ها را آزار می‌داد، ترس از مرگ در چاه مخوف، رازی بود که خانواده‌های آنان از آن بی‌خبر بودند و هیچ‌کس نمی‌دانست فریادهای کودکان که نیمه‌های شب از وحشت از خواب بیدار می‌شدند، چیست!؟کودکان، دیگر در محوطه مجتمع بازی نمی‌کردند، چند هفته‌ای بود که کسی دیگر صدای بازی کودکانه آنان را نمی‌شنید. پسربچه‌ها دیگر علاقه به بازی نداشتند، معلوم نبود چه اتفاقی افتاده است!چند روز پیش پسربچه‌ای 10 ساله نفس‌نفس‌زنان خود را به آپارتمان مربی فوتبالش رساند و با گریه از وی خواست تا کمکش کند. مربی فوتبال که نمی‌دانست چه اتفاقی برای پسربچه افتاده، وی را به خانه برد، از وی خواست ماجرا را برایش بگوید. پسر 10 ساله که کمی آرام‌تر شده بود، به وی گفت که نگهبان مجتمع می‌خواهد وی را با چاقو بکشد و جسدش را به داخل چاه بیندازد. مربی که از حرف‌های شاگردش شوکه شده بود، به پدر وی زنگ زد و پرده از سرنوشتی سیاه برداشت.هنوز چند دقیقه‌ای از ماجرا نگذشته بود که یکی دیگر از اهالی مجتمع که پی به ماجرای آزار و اذیت سیاه نگهبان برده بود، سایه به سایه همه جای مجتمع را زیر پا گذاشت و موفق به یافتن مرد شیطان‌صفت شد، ولی این مرد پس از درگیری موفق به فرار شد.

راز سیاه

کسی نمی‌دانست چه ماجرای تلخی در مجتمع مسکونی در منطقه قائمیه رخ داده است، جز 3 پدر که به تازگی به عمق فاجعه پی برده بودند.پدر یکی از بچه‌ها که از شدت عصبانیت قادر به کنترل خود نبود، به همسایه‌ها گفت: چند روز پیش از کمد پسرم رادیوی کوچکی پیدا کردم که معلوم نبود از کجا آورده بود، وقتی از وی پرسیدم، پسرم ادعا کرد که نگهبان مجتمع که شهرام نام دارد، آن را یادگاری داده است. پیش خودم گفتم که نیازی نیست مرد 33 ساله‌ای به پسرم هدیه‌ای بدهد. به خاطر همین دوباره از پسرم خواستم تا واقعیت را بگوید و وی نیز گفت که شهرام با تهدید چاقو وی را وادار به پذیرش پیشنهادش کرده بود و برای این‌که ماجرا را برایمان تعریف نکند، رادیوی کوچکی نیز به وی هدیه داده است!

جلسه پدرها

اهالی 3 بلوک این مجتمع که با شنیدن سرنوشت هولناک پسربچه‌ها شوکه شده بودند، جلسه‌ای برگزار کرده و همه بچه‌ها را دور هم جمع کردند تا عمق فاجعه را فاش کنند و پرده از دیگر اقدامات شیطانی نگهبان شوم بردارند.همه بچه‌ها انگار ترسیده بودند، همه سکوت کردند تا این‌که مربی فوتبال آن‌ها شروع به صحبت کرد و از بچه‌ها خواست تا هر اتفاقی را که افتاده است بگویند. باز همه ساکت بودند تا این‌که یکی از بچه‌ها که به مربی فوتبال پناه برده بود، حقیقت را گفت و جزئیات حادثه شومی را که برایش اتفاق افتاده بود برملا کرد.هنوز حرف‌های وی به پایان نرسیده بود که چند پسربچه دیگر نیز با بیان سرگذشت تلخی که برایشان اتفاق افتاده بود، پرده از فعالیت‌های سیاه «شهرام» برداشتند.

بازداشت مرد کفتارصفت

با ادعاهای این پسربچه‌ها، خانواده‌های آنان به دادسرای اسلامشهر و کلانتری 11 شهرک لاله رفتند و از نگهبان شوم مجتمع مسکونی شکایت کردند که با دستور بازپرس شعبه دوم دادسرای اسلامشهر مأموران پلیس در عملیاتی ضربتی موفق به دستگیری این مرد فراری شدند که وی در بازجویی‌های ابتدایی هر گونه اقدام شیطانی را نپذیرفت ولی پسربچه‌ها چیز دیگری گفتند! مرد تبهکار پس از انتقال به پلیس آگاهی وقتی تحت بازجویی‌های فنی قرار گرفت ادعا کرد که حرف‌های پسربچه‌ها را قبول ندارد و چیزی که آنان بیان می‌کنند دور از واقعیت است.

بچه‌ها چه گفتند

یکی از بچه‌ها که هنوز از شهرام می‌ترسید به خبرنگار شوک گفت: عمو شهرام نخستین بار مرا سوار موتور کرد و داخل مجتمع چندین بار با هم موتورسواری کردیم. چند هفته پیش هم مرا به بهانه غذا دادن به کبوترها به طبقه یازدهم برد و به داخل آپارتمانی که خالی بود رفتیم. وی در را بست و من خیلی ترسیده بودم. عمو با چاقویی که از جیبش بیرون آورد تهدید کرد که اگر این ماجرا را برای کسی تعریف کنم مرا می‌کشد و جسدم را داخل چاه می‌اندازد سپس با نشان دادن یک فیلم ناجور که در گوشی‌اش بود خواست تا هر چه می‌گوید گوش بدهم.

 یکی دیگر از پسر بچه‌ها نیز در این باره گفت: شهرام مرا به زیرزمین برد آنجا خیلی تاریک بود و من خیلی ترسیده بودم. وی پاهایم را گرفت و مرا تا نیمه‌های بدن داخل چاه برد و گفت اگر به حرف‌هایش گوش نکنم مرا به داخل چاه می‌اندازد من هم قبول کردم و هنگامی که به خانه برگشتم ماجرا را از ترس شهرام که تهدید کرده بود من و خانواده‌ام را می‌کشد به پدر و مادرم نگفتم و از آن روز جرأت نمی‌کردم بیرون بروم. چون وی همیشه در محوطه مجتمع بود.

پسر 10 ساله دیگری نیز در ادامه اظهارات همبازی‌هایش گفت: عمو شهرام مرا برای بازی با رایانه به خانه‌اش برد و آنجا مرا مجبور کرد که فیلم‌های ناجور را نگاه کنم من نمی‌خواستم به فیلم‌ها نگاه کنم ولی وی چاقویش را زیر گلویم گذاشت و اذیتم کرد. سپس گفت باید هر روز از پدر یا مادرم 2 هزار تومان بگیرم و برایش ببرم وگرنه مرا به داخل چاه خواهد انداخت.

مادر یکی از کودکان که از مدیریت مجتمع گله‌مند بود به شوک گفت: پسرم چند روزی بیرون نمی‌رفت و شب‌ها هم کابوس‌های بد می‌دید و فریادزنان از خواب بیدار می‌شد. وقتی می‌پرسیدم چه چیزی در خواب دیده است یا چه اتفاقی برایش افتاده است، جوابی نمی‌داد تا این‌که دوشنبه شب که همه اهالی دور هم جمع شدند و ماجرای این نگهبان فاش شد دریافتیم که چه شده است.

وی در ادامه افزود: شهرام آنقدر پسرم را ترسانده است که با وجود این‌که بازداشت شده است پسرم می‌ترسد که وی آزاد شود و به ما آسیبی برساند و اگر مدیریت این مجتمع در انتخاب نگهبان دقت بیشتری می‌کرد شاید شاهد وقوع این اتفاقات نبودیم.

پدر یکی از پسربچه‌ها نیز با عنوان این‌که هیچ پارک یا تفریحگاهی در اختیار منطقه و مجتمع‌های مسکونی قرار ندارد، گفت: خانواده شهرام ما را تهدید می‌کنند که اگر نتوانیم شکایتمان را ثابت کنیم اعاده حیثیت می‌کنند و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است و سعی دارند با پرونده‌سازی پسرشان را یک بیمار روحی و روانی معرفی کنند.

وی افزود: این مرد شماره تلفن همراهش را به بچه‌ها داده بود که اگر کاری داشتند به وی زنگ بزنند و وی که شماره تلفن برخی از بچه‌ها را داشت به آنان زنگ می‌زد و می‌خواست تا به خواسته شیطانی‌اش تن بدهند و با اقدام‌هایی که انجام داده خانواده‌ها را از نظر روحی و روانی به هم ریخته‌ است.

فایل صوتی

پدر یکی از بچه‌ها نیز فایل صوتی 21 دقیقه‌ای اظهارات پسربچه‌ها را ضبط کرده است که در آن کودکان بی‌گناه ماجراها را برای مربی فوتبالشان تعریف می‌کنند و از اقدام‌های سیاه مرد نگهبان پرده برمی دارند. یکی از بچه‌ها در این فایل می‌گوید که شهرام به عنوان خدمتکار در یکی از مدرسه‌های چهاردانگه کار می‌کند و برایشان تعریف کرده که 30 مرد را با چاقو کشته است و ما با شنیدن این حرف‌ها از وی بشدت می‌ترسیدیم و به خاطر همین نیز به پدر و مادرهایمان حرفی نمی‌زدیم.

شکار 11 کودک

تحقیقات خبرنگار ما نشان می‌دهد 7 پسربچه در این مجتمع در دام نگهبان شوم گرفتار شده‌اند و به گفته اهالی 4 پسربچه دیگر نیز چند سال پیش با خانواده‌هایشان از مجتمع به جای دیگر رفته‌اند. اهالی مجتمع در اظهارات خود می‌گویند که شهرام در مدرسه‌ای در چهاردانگه خدمتکار است و چه بسا بچه‌های مدرسه را نیز در این دام کشانده باشد.

تجسس‌های پلیس

بنابراین گزارش، کارآگاهان پلیس اسلامشهر هم اکنون در حال بازجویی از این مرد هستند و به گفته سرهنگ هداوند تا چند روز آینده نتایج تحقیقات و بازجویی آنان به نتیجه خواهد رسید.

خلعتبری سرانجام پرسپولیسی شد

$
0
0
باشگاه عجمان بامداد امروز توافقنامه خود با باشگاه پرسپولیس را امضا کرد تا خلعتبری رسما پرسپولیسی شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، پس از مشکلات فراوان و تلاش‌های شبانه‌روزی محمد رویانیان بالاخره 500 هزار دلار به حساب باشگاه عجمان ریخته شد و سپس اماراتی‌ها توافقنامه خود را با باشگاه پرسپولیس رسما امضا کردند.

پرسپولیسی‌ها قرار است 300 هزار دلاری دیگر در آبان یا آذر به عجمانی‌ها پرداخت کنند. با این حساب محمدرضا خلعتبری با توجه به اینکه ساعت 2 دقیقه بامداد امروز این توافقنامه را امضا کرد، رسما به پرسپولیس پیوست و دقایقی دیگر با حضور در کنار رویانیان قرارداد خود را با پرسپولیس امضا می‌کند.

هاشمی: مسئولان به مشکل بیکاری توجه جدی داشته باشند

$
0
0
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مردم مازندران در گذشته تاریخ اسلامی پیشتاز استقبال از مکتب اهل بیت(ع) و اسلام بوده‌اند، گفت: آیت‌الله صالحی مازندرانی به عنوان پیشتاز انقلاب در شمال کشور است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شامگاه شنبه در دوازدهمین سالگرد آیت‌الله اسماعیل صالحی مازندرانی در شهرستان سوادکوه شمالی اظهار کرد: مردم مازندران از لحاظ عاطفه و محبت کم‌نظیر هستند.

وی از علمای بزرگ مازندران از جمله آیت‌الله طبرسی و آیت‌الله نظری یاد کرد و افزود: از آنجایی که ارادت به آیت‌الله صالحی مازندرانی داشتم بر خود وظیفه دانستم که در مراسم این عالم ربانی شرکت کنم.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "گلایه‌هایی از مردم مازندران درباره بیکاری شنیده می‌شود"، گفت: سوادکوه شمالی از بیکاری مضاعفی رنج می‌برد و مسئولان باید توجه جدی به این مساله داشته باشند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری بر لزوم توجه به اهمیت وابستگی کمتر اقتصاد به نفت تاکید و خاطرنشان کرد: امروزه هر مقدار از موادی که بتواند جای نفت را بگیرد باید احیا شود و برای کشور مهم محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: مازندران از جهات مختلف دارای اهمیت بالایی است و خداوند آنچنان نعمت را در این استان ارزانی داشته که در جاهای دیگر پیدا کردن این مواهب خدادادی به آسانی ممکن نیست.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "اولین حکومت محلی شیعه در مازندران شکل گرفت"، یادآور شد: مردم مازندران در گذشته تاریخ اسلامی پیشتاز استقبال از مکتب اهل بیت(ع) و اسلام بوده‌اند.

هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله صالحی مازندرانی را پیشتاز انقلاب در شمال کشور دانست و با اشاره به آشنایی خود با وی از دوران مبارزه با رژیم ستم‌شاهی گفت: در سال 52 و 53 سخت‌ترین دوره مبارزه بوده و بدترین مصیبت‌ها و شکنجه‌ها را شهیدان رجایی و باهنر برای پیروزی انقلاب اسلامی تحمل کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه "آیت‌الله صالحی مازندرانی در زندان‌ها شکنجه‌های زیادی را در تحمل کرد"، اظهار کرد: بر خود واجب دانستم که برای عرض ارادت به مردم مازندران و رضای خدا در این مراسم شرکت کنم.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از صحبتهای خود به مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: اواخر سال گذشته احساس می‌شد که مشکلاتی به کشور وارد شده است اما مردم در انتخابات 24 خردادماه امسال با رای به یک فرد روحانی از بین انسان‌های مبارز و انقلابی نشان دادند که دل به روحانیت بسته‌اند و دولت هم وظیفه دارد به خواسته‌های مردم توجه کند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه اخیراً مشکلات اقتصادی مردم را دچار رنج کرده است، افزود: در محاصره و تحریم هستیم و نمی‌توانیم منابع نفتی خود را به راحتی بفروشیم.

وی همچنین در ادامه به مشکلات منطقه بویژه در سوریه اشاره کرد و گفت: اخیرا شاهد هستیم که آمریکا با همراهی تعدادی از کشورهای عربی علیه سوریه اعلام جنگ کرده است. مردم سوریه در این دو سال آسیب‌های بسیاری دیده‌اند و بیش از 100 هزار کشته و هشت میلیون آواره داده‌اند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: کشور ما در بین همه آشوب‌ها، آرام است و بویژه بعد از انتخابات 24 خردادماه امسال آرام‌تر هم شده است. دولت باید مشکلات را حل کند و اولین کار دولت باید عملیاتی کردن وعده‌هایش در دوران قبل از انتخابات باشد.

ترکان: روحانی به زندگی من شادی آورد

$
0
0
شب گذشته برنامه «شب آفتابی» با حضور اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور از شبکه پنجم سیما (شبکه تهران) روی آنتن رفت.

مشاور رئیس جمهور در این برنامه در پاسخ به سؤال مجری مبنی بر اینکه سمت شما دقیقا چیست؟ گفت: بنده هم‌اکنون مشاور هستم و بقیه کارهایی که به من محول شده، به عنوان مأموریت محسوب می‌شود.

* مأمور بررسی حوزه‌‌های نهادم

ترکان ادامه داد: آقای روحانی به من مأموریت دادند این حوزه‌ها را بررسی و درباره ادامه عملکرد آنها پیشنهاداتی را به وی ارائه کنم.

وی اضافه کرد: البته من به آقای روحانی پیشنهاد دادم برای این سمت‌ها مسئول مستقل بگذارد ولی رئیس جمهور گفت من می‌خواهم برخی امور این حوزه‌ها را به وزارتخانه مربوط ارجاع دهم و کمتر مسئولی پیدا می‌شود که بگوید حوزه من را منحل کنید.

مشاور روحانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه فکر نمی‌کنید اداره این چند سمت باعث عدم رسیدگی مناسب به آنها شود، اظهار داشت: هم‌اکنون برای هر یک از این سمت‌ها معاونی قرار دادم.

وی افزود: آقای طاهریان‌فرد را در معاونت بین الملل، آقای زمانی‌نیا را در دبیرخانه جنبش عدم تعهد، آقای قوام‌شهید را در شورایعالی امور ایرانیان و آقای فاضلی را نیز به عنوان قائم‌مقام در این حوزه‌ها مشخص کردم.

ترکان با اشاره به بررسی حوزه‌های مربوطه از سوی معاونین خود تصریح کرد: به عنوان مثال در مورد سازمان فضایی کمیته‌ای مرکب از رئیس سازمان هوا و فضای وزارت دفاع، نماینده وزیر ارتباطات و آقایان دکتر بازرگانی و  مهندس شفتی تشکیل داده‌ایم تا کارها را بررسی و درباره این سازمان به دکتر روحانی پیشنهاداتی را ارائه کنند.

* بررسی ها حکایت از تداخل وظایف معاون بین الملل با وزیر خارجه دارد

در ادامه این برنامه، مجری از ترکان درباره علت عدم انحلال معاونت بین الملل رئیس جمهور در ابتدای دولت یازدهم سؤال کرد که مشاور رئیس جمهور پاسخ داد: وظایف و مسئولیت‌هایی به این جایگاه محول شده و اگر همین امروز بدون بررسی عمیق این جایگاه منحل شود، معلوم نیست این وظایف به عهده چه کسی است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال برخی از تعهدات بین المللی به این معاونت محل شده و انتقال این موارد نیاز به بررسی و کار دقیق دارد.

ترکان با بیان اینکه باید توافقات لازم برای انتقال وظایف این معاونت با وزارت امور خارجه صورت بگیرد، به گزارش قائم مقام خود از این معاونت اشاره و گفت: آخرین گزارش آقای طاهریان‌فرد حکایت از تداخل وظایف معاونت بین الملل رئیس جمهور با وزارت امور خارجه دارد.

مشاور رئیس جمهور اضافه کرد: باید ببینیم که چگونه می‌توان وظایف مربوط به وزیر امور خارجه را به وی محول و برای دیگر مسئولیت‌هایی که متولی ندارد جایگاه مناسب را مشخص کرد و در ادامه برای این معاونت تصمیم‌گیری نمود.

* تعیین کارگروه برای بررسی مشکل دریاچه ارومیه

ترکان در پاسخ به این پرسش مجری برنامه با توجه به اینکه شما وزیر دفاع بوده‌اید، امروز از زبان طبیعت سخن می‌گویید، این نوع ادبیات شما به چه دلیل است، گفت: امروز اتفاق بزرگی در حال رخ دادن است؛ به‌گونه‌ای که دکتر کلانتری که روزی وزیر کشاورزی بود، می‌گوید آب‌های ما سالانه به‌تدریج شورتر و سفره‌های زیرزمینی ما پائین‌تر می‌آیند.

وی افزود: آقای کلانتری معتقد است که ما از مجموع دشت‌های ایران 11 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت آب داریم و 85 میلیون تن در سال نمک از زیر زمین برداشت می‌شود.

مشاور ارشد رئیس جمهور با بیان اینکه بخش مرکزی ایران به‌دلیل تغییر اقلیم در تهدید کمبود آب قرار دارد، به علل خشک‌شدن دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: خوشبختانه دولت جدید به مشکل دریاچه ارومیه پرداخته و برای آن کارگروه تعیین کرده است،‌ اما این اتفاق در بقیه دریاچه‌های مرکزی ایران هم دارد اتفاق می‌افتد.

ترکان به خشکی زاینده‌رود نیز اشاره و تصریح کرد: 8 سال آب زاینده‌رود به رودهای پائین دست قطع می‌شود و حقابه گاوخونی نیز داده نمی‌شود. که این معنی مرگ چرخه حیاتی گاوخونی تلقی می‌شود و یک تهدید واقعی و نگران‌کننده است.

وی در مورد دیدار خود با تعدادی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس در خصوص خشکی زاینده‌رود نیز خاطرنشان کرد: همه معتقدند که باید کاری کرد، اما با توجه به اینکه امروز سرمایه‌گذاری‌های بزرگ مستلزم پول‌های آنچنانی است، بودجه کشور کشش این مسائل را ندارد.

مشاور ارشد رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که یعنی منظورتان این است که باید از خیر چنین طرح‌هایی بگذریم، گفت: نه، راه‌حل‌هایی برای این طرح‌ها است که یکی از این پروژه‌ها انتقال یک میلیارد متر مکعب به فلات مرکزی خصوصا حوزه زاینده‌رود است که این در وزارت نیرو طراحی شده و از بالادست می‌آید.

ترکان در توضیح بیشتر راه‌حل‌ها برای نجات دریاچه‌ها و رودهای ایران اضافه کرد: حوزه آبریز بر اساس طبیعت مدیریت شده است. یعنی خط‌الرأس‌هایی که در یک ریزش سالانه در حوزه آبریز به پائین دست می‌آید.

وی ادامه داد: در یک زمانی اشخاص به اشتباه حوزه مدیریت آبریز را تبدیل به مدیریت سیاسی کرده‌اند و معتقد بودند که تخصیص آب باید بر اساس مرزهای استانی صورت بگیرد که این منطق با حوزه آبریز که با مرزهای جغرافیای سیاسی کاری ندارد بلکه بر طبق توپوگرافی منطقه سروکار دارد مغایر است.

مشاور ارشد رئیس جمهور معتقد است که حقابه محیط زیست اجتناب‌ناپذیر است و باید از مازاد آن برای کشاورزی استفاده شود. اضافه برداشت یعنی ندادن حقابه محیط زیست و یکی از دلایل به امروز افتادن دریاچه ارومیه توجه نکردن به همین امر است.

ترکان در پاسخ به این پرسش که مجری برنامه این دغدغه‌های محیطی شما در کدام از وظایف‌تان تعریف می‌شود، گفت: اینها وظیفه من نیست بنده دارم با اصفهانی‌ها گفت‌وگو می‌کنم اما آن چیزی که فکر می‌کنم باید صورت بگیرد، تبدیل مفهوم حفاظت محیط زیست و آمایش سرزمینی و مدیریت زیست‌ محیطی است.

وی با یان اینکه رئیس جمهور به مسائل محیطی زیستی بسیار حساس است، اختصاص اولین جلسه هیئت دولت به مشکل دریاچه ارومیه را مصداق این حساسیت دانست و تصریح کرد: بزودی باید تصمیمی برای زاینده‌رود نیز اتخاذ شود چرا که زاینده‌رود روزگاری طرحی داشته به نام «طرح عمران و زاینده‌رود» درحالی که امروز باید طرح حیات زاینده‌رود در دستور کار قرار گیرد.

مشاور ارشد رئیس جمهور در مورد دیدار خود با رئیس فضایی کشور نیز گفت: ما چندین جلسه در گذشته گفت‌وگو داشتیم و معتقدم این فرد عاشق فناوری است، اصلا سیاسی نیست، تحصیلش در همین حوزه است و دکترای آن را دارد.

* برنامه دولت قبلی در حوزه فضا را تغییر نمی دهیم

ترکان در پاسخ به این سؤال که اولویت دولت قبلی این بود که موجود زنده‌ای به فضا برود، آیا اولویت شما تغییر می‌کند، افزود: ما قصد نداریم برنامه‌ای که قبلا تهیه شده را تغییر بدهیم.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که در آن مصوبه مرزهای همکاری وزارت دفاع و سازمان فضایی چطور مشخص می‌شود، چرا که پرتاب‌کننده‌ها و پیش‌رانه‌ها مشخص شدند.

«همچنین کپسول‌هایی برای دورسنجی تهیه شده؛، اینکه این کپسول‌ها برای مسائل تخصصی است یک موضوع و حاملی که این کپسول را در یک مدار معین قرار می‌دهد، هم موضوع دیگری است».

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: وقتی در اروپا موشکی پرتاب می‌شود هزینه‌ای دارد؛ بر همین اساس از کسانی که قطعاتی را می‌خواهند در مدار قرار بدهند، بر حسب وزن و سایر موارد هزینه‌ای دریافت می‌کنند و با این کرایه هزینه‌ها تامین می‌شود.

وی اظهار داشت: به شکر خدا ما توانایی اینکه خودمان کپسول‌هایمان را در مدار قرار دهیم، داریم و البته می‌توانیم کپسول‌ها را به دیگران هم بدهیم و این کار چند بار شده است.

«ماهواره‌هایی که تاکنون به فضا پرتاب شده، کپسول‌های مخابراتی بوده که فرستادیم، یعنی دوستان فضایی این کار را با موفقیت بدست آوردند و مسافر فضایی خود را زنده در آوردند».

ترکان اظهار داشت: از سال 1980 به بعد عصری آغاز شد که به عصر فراصنعتی و یا عصر اطلاعات معروف است که این دوره یک ویژگی دارد؛ در عصر صنعت انسان‌ها در امتداد اندامشان ابزار می‌ساختند، مثلا پای آدم امتداد پیدا کرد و به چرخ تبدیل شد و یا گوش انسان امتداد پیدا کرد و به ماکرویو و چشم آدم امتداد پیدا کرد و به تلسکوپ تبدیل شد که البته در این زمینه ادبیات مفصلی وجود دارد.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه درک عصر صنعت لازم است، گفت: البته این بدان معنا نیست که اگر خواستیم رادیو بسازیم پس باید از رادیو لامپی شروع کنیم، ما باید از میانبرها استفاده کنیم؛ در عصر فراصنعتی انسان به جای اینکه در امتداد اندامش ابزار بسازد در امتداد اندیشه‌اش ابزار می‌سازد؛ یعنی یک بار از یک فکر استفاده می‌کند و در طاقچه می‌گذارد و از آن استفاده می‌کند.

ترکان اضافه کرد: عصر کنونی که عصر استفاده از ابزارهای نرم است، از سال 1980 دوره جدیدی در جهان ایجاد کرده است.

وی گفت: من سعی کردم برای صنعتگران جوان اصفهان توضیح دهم که چگونه باید وارد این عصر شد؛ در عصر صنعت ابزار تولید مهم است و این چالش اجتماعی به آنجا رسید که نهایتا گفتند ابزار تولید باید دولتی باشد مالکیت بر نرم‌افزارها باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

* باید مالکیت نرافزاری علوم را مورد توجه قرار دهیم

وی تصریح کرد: مالکیت بر نرم‌افزار باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد و اخیرا هم یک بحث فقهی بود که آیا مالکیت بر سرقفلی تعلق می‌گیرد یا خیر، که فقها به این موضوع رای دادند و فقه شیعه در حال ورود به این موضوع است که مالکیت وقت ابزارهای نرم و یا یک کار مهندسی را به رسمیت بشناسند.

ترکان گفت:‌مهم این است که باید مالکیت بر دارایی‌های نرم را راه‌اندازی کنیم و بعد تجارت در این مورد را راه بیندازیم.

وی افزود: البته ما سعی می‌کنیم با مطالعه زیاد کهنه نشویم ولی آنچه مهم است این است که ما باید مالکیت بر دارایی‌های نرم را به رسمیت بشناسیم و تجارت آن را راه بیاندازیم.

ترکان ادامه داد: دعوای مالبرو و ونیستون این بود که مالکیت رنگ قرمز را می‌خواستند یعنی مالکیت بر دارایی‌های نرم را ثبت می‌کنند. و ما نیز باید همین کار را انجام دهیم.

* انتقاد ترکان از وضعیت کنونی تامین اجتماعی و بیمه های درمانی

مشاور رئیس جمهور در رابطه با تغییر در ساختارهای سخت مانند تامین اجتماعی اظهار داشت: تغییر ساختار تامین اجتماعی بر عهده من نیست من با آقای ربیعی رفاقت دارم و به ایشان گفتم به دلیل اقدامات در سال‌های گذشته صندوق‌های بازنشستگی ما در موقعیت بدی هستند و کسانیکه باید از این صندوق‌ها بهره‌مند شوند این مسئله را حس می‌کنند.

وی افزود: در بیمارستان دولتی باید پنهانی به حساب دکتر پول واریز کنیم و اگر پول را واریز نکنیم بستری نمی‌کنند؛ این مسائل را با شواهد می‌گویم، فردی را می‌شناسم که این حرف را به وی گفته‌اند که اگر پول نریزی بستری نمی‌شوی، پس این چه بیمه‌ای است؟

ترکان با بیان اینکه انسان برای همین مسائل بیمه می‌شود، عنوان کرد: اگر فردی بیمار شود از زندگی آبرومندانه به زندگی فقیرانه سقوط می‌کند زیرا توانایی‌ درمان ندارد. این چه سیستمی است که پزشک در بیمارستان دولتی می‌گوید پول واریز کن تا بستری شوی؟

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: هفته گذشته به وزارت نفت رفته بودم زیرا بیمه آنجا هستم؛ به رئیس بیمارستان نفت گفتم چه اشکالی وجود دارد؟ گفت: در این بیمارستان زیر میز منشی دکترها کارت‌هایی هست که به بیماران متمول داده می‌شود تا به بیمارستان خصوصی آنها مراجعه شود.

ترکان اظهار داشت: دکتر روحانی به این مسائل می‌پردازد؛ ربیعی وزیر کار یک فرد رنج کشیده است و مشکلات مردم را خوب می‌فهمد خیلی به وی امید دارم که وارد تامین اجتماعی شود و نگذارد اموال تاراج شود، زیرا این اموال، اموال دولت نیست و دفترچه‌های بیمه باید برای مردم اطمینان بخش باشد.

وی در رابطه با طرح مشکلات از سوی مردم برای شفاف شدن ذهن مسئولان، گفت: مردم باید عادت کنند که ما از آنها انتظار جواب کلیشه‌ای نداریم، نباید مردم فکر کنند که باید حرفی را بزنند که مسئولان خوششان می‌آید.

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به اینکه در حال حاضر دنبال چه موفقیتی در عرصه کار و زندگی است، گفت: من آنچه باید به دست می‌آوردم، به دست آوردم. الان به دنبال موفقیت روحانی هستم؛ دکتر روحانی شادی به زندگی من آورده که سهم من همان است من مشاور وی هستم و به ایشان کمک می‌کنم.

ترکان در پاسخ به اینکه آیا ریاست یک فدارسیون ورزشی را هم به عهده می‌گیرد یا خیر گفت: واقعا نمی‌رسم؛ اگر مسئولیت بگیرم نمی‌رسم انجام دهم و کار بر زمین می‌ماند.

وی درباره مصاحبه با رسانه‌ها گفت: قرار شده کارهای رسانه‌ای با آقای صادق در دفتر ریاست جمهور هماهنگ شود؛ برای هماهنگی مصاحبه نزد وی رفتم که وی گفت زمانی در مناطق آزاد کار کرده است با این مناطق آشنایی دارد و می‌داند که در حال حاضر مناطق آزاد از فلسفه اولیه خود جدا شدند.

مشاور رئیس جمهور افزود: در حال حاضر داریم با مدیران عامل قبلی همکاری کرده و توانایی‌ آنها را ارزیابی می‌کنم.

* فلسفه وجودی مناطق آزاد تغییر کرده است

ترکان با اشاره به تغییر فلسفه اصلی مناطق آزاد اظهار داشت: مناطق آزاد درست شده بود که سکوی صنایع اقتصادی ما باشد، ما باید به این مسئله پاسخ بدهیم که آیا می‌شود بدون گناه، شادی کرد؛ ما در عزاداری متخصص هستیم ولی نمی‌دانیم که ابزار مشروع برای شادی چیست.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد نیز فلسفه خاص خود را دارند، گفت: منطقه آزاد قشم، فلسفه صنعتی دارد، مناطق آزاد از فلسفه اصلی دور شدند، بازگشت فلسفه اصلی کار مهمی است، که باید انجام دهیم. نقشی که مناطق آزاد در اقتصاد ما دارند باید مولد باشد و اینکه سکوی واردات شوند مهم نیست.

ترکان  ادامه داد: قشم برای فولاد سازی درست شده و زمین‌های اطراف آن نیز خریداری شد.

مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی دکتر بانکی معاون فلزات بود برای فولاد 5/2 میلیون تنی در قشم صحبت کردند و آن کار باید تمام شود و من با ایشان تماس گرفتم که این کار را تمام کنند.

وی افزود: آقای زنگنه به‌دنبال این بود که پایگاه لجستیکی برای صنعت نفت درست کند، یعنی شرکت‌های آن طرف آب باید تجهیزات خود را به سرزمین خودمان بیاورند و پشتیبان صنعت نفت در کشور باشند.

* مناطق آزاد حیات خلوت برخی افراد شده بود/ اهدا یک ساختمان از مناطق آزاد به دانشگاه ایرانیان

ترکان با بیان اینکه منطقه آزاد به حیات خلوت برخی کارها تبدیل شده است، عنوان کرد: ساختمانی را در منطقه آزاد قشم  برای دانشگاه ایرانیان واگذار کردند که همه این تخلفات در این حیات خلوت انجام شده است.

وی گفت: این ساختمان از اموال منطقه آزاد است، مال دولت است به چه حسابی اجاره داده شده است؟ چرا این اموال تاراج شده است؟ مگر ارث پدرتان است؟

مشاور رئیس جمهور افزود: گفتند به هیئت مدیره اختیار می‌دهیم؛ هیئت مدیره هم با قیمت نازلی ساختمان سیستم دولتی را اجاره داده است.

ترکان گفت: من از سهامداران دانشگاه غیر انتفاعی هستم ولی از مال دولت برنداشتم نباید برداشت.

وی با اشاره به پرتاب ماهواره تدبیر در دولت یازدهم اظهار داشت: امروز دکتر فاضلی رئیس سابق سازمان فضایی گفت برنامه‌ای برای اولین پرتاب ماهواره پیش رو به نام «تدبیر» داریم؛ لذا اولین ماهواره در دولت یازدهم با نام «تدبیر» پرتاب می‌شود.

ده فیلمی که باید در ونیز دید

$
0
0

هفتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز ایتالیا که از چهارشنبه 6 شهریور با نمایش فیلم Gravity به عنوان کار افتتاحیه فستیوال آغاز شد و یکشنبه شب آینده (17 شهریور) پایان می گیرد.

به نوشته بانی فیلم و به نقل از ورایتی؛ ترکیبی از ژانرها و سبک های مختلف توصیف شده است. ونیز فستیوالی است که می خواهد بر اساس شهرت و اعتبارش به سنیمای دنیا خدمت کند و به هر یک از ژانرها و گونه های فیلمسازی میدان بدهد و مختص یک طرز فکر نباشد و در گذشته نیز این خط فکری را تعقیب می کرده اما تبلور آن که ونیز 2013 در سرآمد این نگرش های چندسویه و تضاد و تفاوت در ایده ها و حرکت در مسیر ناشناخته ها در جشنواره امسال فیلم تام در مزرعه بوده است که ماجراهای آن در مزارع ایالت کبک کانادا می گذرد و آن را زاوی یر دولان کارگردان اسپانیایی تبار تبعه کانادا ، که 24 سال دارد ساخته است.

این تریلر روحی – روانی از منظر بسیاری از کارشناسان محصول تلاش کارگردانی است که میانه روی در کارهایش جایی ندارد و این فیلم جدیدترین سند آن است.

 

بازگشت فاتحان

کیم کی دوک از کره جنوبی که سال پیش با فیلم پی یتا جایزه شیر طلایی برترین فیلم فستیوال را برد، امسال با کار جدیدش به نام «موبیوس» به صحنه بازگشته است ولی این فیلم برخلاف پی یتا جایی در قسمت مسابقه ندارد. کیم کی دوک تنها فاتح قبلی شیرهای طلایی ونیز نیست که به جشنواره امسال پا گذاشته است و این شامل جانی امه لیوی ایتالیایی هم می شود. او که معمولاً کارهایش از تبار درام است، این بار با اولین کمدی اش به صحنه آمده است. و نام آن Lintrepidoاست.

استیفن فریرز بریتانیایی با فیلم، «فیلومنا» به صحنه جشنواره ای بازگشته است که بعد از کن فرانسه و همپا با برلین آلمان دومین فستیوال عمده سینمای دنیا به حساب می آید. در این فیلم جودی دنچ مسن و معروف در رل فیلومنالی ظاهر می شود. او یک زن ایرلندی است که بدنبال پسری می گردد که سال ها پیش برای رشد و سپری شدن سال های نخست زندگی اش به خانواده ای دیگر سپرده شد و اینک او در صدد بازیابی و اداره مجدد این پسر است. دیگر فیلم بریتانیایی حاضر ونیز امسال Tracksکار جان کوران است.

کوران یک کارگردان آمریکایی است اما فیلم او با بازی میا و اسیکو فسکا درباره یک زن جوان به نام رابین دیوید سون است که در سال 1977 بیش از 1678 مایل را در صحرای استرالیا زیر پا گذاشت تا مردم و دولت های این کشور و بریتانیا را متوجه خود کند و به حمایت از کار انفرادی خویش وادارد. امیلی شرمن و ایان کانینگ که در سال 2010 «سخنرانی پادشاه» برنده جایزه اسکار برترین فیلم آن سال را ساختند ، تهیه کنندگان این فیلم هستند و همین مسئله نشانه دیگری از تعلق آن به سینمای بریتانیا و خط و خطوط آن است.

 

3 در برابر یک

اضافه برکار جدید امه لیو، ایتالیا دو فیلم دیگر در قسمت مسابقه جشنواره امسال ونیز دارد تا صاحب 3 سهمیه باشد. تا یکی از آنها فیلم جدیدی به نام Via Castellana Banderiaاست که اولین کار بلند اما دانته محسوب می شود. دانته یک متخصص تئاتر و اپرا از ایالت سیسیل ایتالیا به حساب می آید که در همین زمینه ها شهرت زیادی کسب کرده و فیلم فعلی نخستین ورود او به عرصه سینما و آزمودن بختش در این زمینه است.

بجز این ایتالیاGra Scaroرا هم راهی ونیز 2013 کرده است که یک کار مستند درباره کارها و سفرهای یک گروه نمایشی در اطراف شهر رم است. در نقطه مقابل امسال سینمای فرانسه حضوری کوچک تر از معمول لااقل در قسمت مسابقه دارد و تنها نماینده این کشور در این بخش La Jalousieکار فیلیپ گارل است که در آن پسر وی لوییس گارل و آنا موگلاسیس بازی کرده اند.

آخرین فیلم کارگردان تایوانی

هایائو میازاکی  ژاپنی نیز که متخصص کارتون است با فیلم جدیدش به نام باد بر می خیزد (یا باد می وزد) به موسترا (نام و عنوانی دیگر برای جشنواره ونیز) آمده است. این انیمیشن اخیراً در سینماهای شرق آسیا نیز اکران شده و سروصدای زیادی به پا کرده است . این فیلم به واقع از معدود کارهای هفتادمین دوره ونیز است که اولین نمایش بین المللی اش را در این فستیوال تجربه نمی کند و پیشتر اکران شده است. دیگر فیلم عمده فستیوال که این خصلت را دارد ،  Cangonsساخته جان پل شریدر آمریکایی و پرسابقه است. تسایی مینگ لیانگ که یک فیلمساز تایوانی است ، فیلم جدیدش به نام «سگ های پوشالی» را به فستیوال امسال آورده است . به گفته البرتو بابرا مدیر ونیز ، این آخرین فیلمی است که این کارگردان شرق آسیایی ساخته است پس از این فیلم نخواهد ساخت و آن را نمونه و نمادی اوشن از سبک و روش اختصاصی کار وی باید دانست.

 

نوه کاپولا هم آمد

قسمت افق های جشنواره امسال شامل فیلمی به نام پالو التو هم می شود که آن را جیا کاپولا ساخته که نوه دختری فرانسیس فورد کاپولای معروف است و به این ترتیب بعد از دختر وی سوفیا کاپولا که سالهاست فیلم می سازد ،روند فیلمسازی در این خاندان وارد نسل سوم خود نیز می شود . این فیلم بر اساس یک سری داستان های کوتاه از جیمز فرانکو که تهیه کننده فیلم هم هست ، ساخته شده و بیننده ها را به پالو التو می برد که شهری کارگری در ایالت کالیفرنیای آمریکاست. فیلم درباره گروه‌های از دختران جوان است که به سبب بی تجربگی در دردسرهایی می افتند و اما رابرتز را کنار جک کیلمر ، ول کیلمر ، کیگان الن ، نت وولف و کالین کمپ به بازی گرفته است . در قسمت افق های جشنواره یک فیلم ژانر وحشت به نام The Sacramentساخته تای وست هم به نمایش در آمده که شرحی بر اتفاقات سیاسی و اجتماعی سال 1978 در کشور آفریقایی گویانا و اقدامات دنباله روهای جیم جونز و موج خود کشی ها در این کشور است .

 

نمایش اولین ها

در قسمت افق های جشنواره همچنین اولین فیلم اگنس بی فرانسوی را هم شاهد خواهیم بود حال آن که وی بیشتر در دنیای مد و لباس فعال بوده است . از اوبرتو پازولینی ایتالیایی تبار ساکن بریتانیا هم فیلم «زندگی ساکن» که اولین کار بلند اوست در این قسمت جشنواره پخش می شود و لوکاس مودیسون یکی از موج نویی های سینمای سوئد نیز که ماموت را در کارنامه اش دارد ، فیلم جدید خود به نام ما بهترین هستیم را به جشنواره امسال موسترا آورده است.

 

هیات ژوری نامدار

ریاست هیات ژوری جشنواره با برناردو برتولوچی معروف و ایتالیایی است . هیاتی که آندریا ارنولد کارگردان زن انگلیسی کری فیشر هنرپیشه زن آمریکایی (و یکی از بازیگران اصلی تریلوژی اولیه جنگ ستاره ها )، پابلو لارن کارگردان اهل شیلی ، ریواچی ساکاموتو موسیقی سرای ژاپنی و مارتینان گرک بازیگر زن آلمانی را هم در بردارد و مثل فیلم های جشنواره هفتادم ترکیبی از ایده های گوناگون و متنوع است و فرهنگ های متعددی را در بر می‏تابد.


ده فیلمی که باید در ونیز دید؟

به گزارش ایندی وایر، اما در بین این فیلم‏ها می توان 10 فیلم برتر را لیست کرد که باید آنها را نگین های هفتادمین دوره این جشنواره دانست. در اینجا شرحی کوتاه از این ده فیلم در اختیارتان است.

 

جاذبه

خلاصه داستان :یک زوج فضانورد در یک ماموریت معمولی، بعد از اینکه بخش هایی از سفینه شان آسیب می بیند، در فضا گرفتار می شوند.

آنچه باید بدانید : این فیلم اولین فیلمی است که در جشنواره فیلم ونیز به نمایش در آمد و احتمالاً بزرگترین حرکت برگزار کنندگان جشنواره هم هست. زیرا این فیلم می تواند یکی از پرطرفدارترین فیلم های اکران شده امسال باشد. آلفونسو کوارون هفت سال پیش نیز شاهد آن بود که همین جشنواره با فیلم عالی – تخیلی حیرت آور او با عنوان بچه های انسان افتتاح شد. آن سال فیلم او جایزه بهترین فیلمبرداری را برد اما در گیشه‏ها موفقیتی کسب نکرد. این فیلم همچنین به عنوان یکی از بهترین فیلم های دهه 2000 شناخته می شود. حالا مدتی طولانی از آن زمان می گذرد و کوارون با فیلم جدید جاذبه که پیشرو جشنواره ونیز است، بازگشته. این بار در فیلم او بازیگران درجه اولی مثل ساندرا بولاک و جورج کلونی به عنوان بازیگران نقش اول و دوم فیلم حضور دارند. نوآوری های تکنیکی فیلم نیز احتمالاً برای مخاطبان آشنا هستند. از جمله این تکنیک‏ها می توان به مخلوطی از تصاویر و اجراهای  CGIو شات هایی اشاره کرد که کار قبلی کوارون را به مبارزه می طلبند. علاوه بر آن فیلم به شیوه سه بعدی ساخته شده و احتمالاً خیلی‏ها منتظر اکران آن هستند. اما آیا این فیلم، خیلی در سبک 2001 یک اودیسه فضایی ساخته کوبریک و یک فیلم هنری است ؟ باید فیلم را دید و جواب داد.

 

جو

خلاصه داستان : یک پسر جوان در می سی سی پی دوست کسی می شود که قبلاً محکوم بوده است.

آنچه باید بدانید : حتی همه کسانی که همه کمدی های دیوید گوردون گرین را دوست داشتند پس از اکران فیلم The Sitterاندکی از او ناامید شدند. اما او حالا با فیلمی بازگشته است که یادآور روزهای شکوه او با فیلم های مثل جورج واشنگتن، همه دختران حقیقی و جریان آب هستند. او امسال ابتدا با فیلم نزول شاهزاده نام خود را مطرح کرد. این فیلم در ژانر کمدی درام می گنجد. اما فیلم دوم او که در ونیز اکران شد، یعنی جو، فیلمی درام است که از آن می توان به عنوان وجه غمگین و تیره کارگردان یاد کرد. این فیلم اقتباسی از رمان لری براون است. گوردون گرین در این فیلم برای اولین بار با نیکلاس کیج کار کرده است. البته کیج در سال های اخیر به خوبی گذشته نبوده و حساسیت آن زمان را ندارد.اما وقتی با کسی مثل گوردون گرین کار می کند و موضوعی مثل این در اختیار اوست. او نیز فوق العاده می شود و حرف های زیادی برای نوع اجرای او وجود دارد. کیج در این فیلم همبازی تای شرایدان است که ستاره جوان درخت زندگی بود و مثل جن نیکولز که حضوری شگفت انگیز در فیلم Mudداشت، در فیلم خود می درخشد. اما فیلم حتی اگر هیچ چیز نداشته باشد، باز هم مخاطب در انتظار تفاوت هایی بارز است کنار هم بودن کیج و گوردون گرین واقعاً جالب است.

 

حرکت های شبانه

خلاصه داستان : یک بچه پولدار، یک نفر که ترک تحصیل کرده است و کسی که قبلاً نظامی بوده کنار هم قرار می گیرند تا مانع از یک حمله تروریستی شوند حمله ای که می تواند محیط زیست را هم به خطر اندازد.

آنچه باید بدانید: در برخی فیلم های کوچک امسال، شماری از کارگردانان در رقابت با خود و شاهکارهایشان وارد مقوله های جدیدی از کارهای قبلی خود شده اند. از بین آنها می توان به کلی ریچارد اشاره کرد که از درام های کوچکی مثل  Old Joyو وندی و لوسی تا وسترن هایی نصفه و نیمه Meeks Cutoffتا حرکت های شبانه را ساخته است. فیلم آخر او یک نوع تریلر و با چیزی شبیه به تریلر است که ریچارد می تواند بسازد. این فیلم به عنوان داستانی پر از تعلیق و تعمق درباره پیامدهای افراطی گری سیاسی توصیف شده است که نسبت به کارهای قبلی کارگردان خود، به روزتر است و ریچارد در آن از بازیگران مطرح تری مثل جسی آیزنبرگ، داکوتا فنینگ و پیتر سارز گارد درنقش های محوری داستان خود استفاده کرده است. و البته آلیا شوکت و جیمز لاگروس هم نقش های دوم داستان را بر عهده دارند. خواه ناخواه این فیلم می تواند مخاطبان زیادی را جذب کند. محبوبیت او در ونیز با عث می شود هر مخاطبی در ونیز بخواهد ببیند آخرین کار ریچارد چگونه ونیز را جذب خود می سازد.

 

لاک

خلاصه داستان : زندگی یک مرد در یکی از مهم ترین روزهای کاری و حرفه ای اش در معرض نابودی قرار می گیرد.

آنچه باید بدانید: استیون نایت تنها چند ماه بعد از اولین فیلم بلند داستانی اش به عنوان یک کارگردان موفق شناخته شد. او در آن فیلم یعنی رستگاری از بازی جیسون استتهام بهره برد. حالا نویسنده فیلم هایی مثل وعده های شرقی و چیزهایی کثیف خوب، تنها 6 ماه پس از فیلم اول خود با لاک بازگشته است.اما برای این بازگشت سریع یک دلیل وجود دارد و آن اینکه فیلم، درست در زمانی که باید ساخته شود، ساخته شده و موضوعات روز را بیان می کند. البته فیلم چیزی بیش از این گونه مسایل است. زیرا در آن یکی از پرهیجان ترین بازیگران این زمان یعنی تام هاردی نقش اول فیلم را بر عهده دارد و به نظر می رسد در تمام لحظات فیلم حضوری موثر روی صحنه داشته باشد. پشت سر او بازیگران نقش دوم خوبی نیز مثل اولیویا کلمن،روت ویلسون (رنجر تنها)، اندرو اسکات (شرلوک) بن دانیلز(خانه کاغذی)، آلیس لو (Sight seers) و تام هالند (غیر ممکن) دیده می شوند نایت همچنین از عوامل پشت صحنه خوبی مثل جورایت، کارگردان «دیه» به عنوان مدیر اجرایی تولید استفاده کرده است. به هر حال فیلم می تواند تجربه جذابی باشد و به مخاطب خود این شانس را بدهد که 90 دقیقه تمام همراه تام هاردی باشد.هر چند که فیلم احتمالاً حاوی چیزهای بهتری هم هست.

 

سگ‏های سرگردان

خلاصه داستان: یک خانواده بی خانمان در تایپه در خلال سفری دریایی، با زنی اسرارآمیز مواجه می شوند.

آنچه باید بدانید: مدت زیادی از زمانی که فیلمی از «تسای مینگ –لیانگ» عرضه شده است ، می گذرد. این فیلمساز چینی ـ مالزیایی چندین سال قبل ناگهان با فیلم هایی مثل «خداحافظ، مسافرخانه اژدها» مشهور شد. اما به یاد ماندنی ترین کار او سال 2009 با فیلم «چهره» رقم خورد که اولین حضورش در سینمای خارج از زادگاهش بود. حال چهار سال پس از آن زمان، او با فیلمی پرهیجان تر بازگشته است. تسای یکی از بهترین های تایوان است و یکی از بشر دوست ترین افراد در سینمای مدرن به حساب می آید.

 

تام در مزرعه

خلاصه داستان: یک مامور جمع آوری اسناد جوان به حومه شهر می رود تا در یک مراسم خاکسپاری شرکت کند اما با اسرار و بازی های خانواده عزادار روبه رو می شود.

آنچه باید بدانید: امسال فاویر دالان کارگردان 24 ساله فرانسوی –کانادایی در جشنواره کن حضور نداشت که البته جای شگفتی بود. زیرا او تا سال پیش که سه فیلم ساخته بود هر سال یکی از فیلم هایش را در کن به نمایش در آورده بود. اما حالا که به ونیز رسیدیم، می بینیم او چهارمین و جدیدترین فیلمش یعنی «تام در مزرعه» را به ونیز آورده است. این اولین حضور این کارگردان جوان در بخش مسابقه ونیز محسوب می شود. فیلم جدید او بر اساس نمایشنامه میشل مارک بوشار ساخته شده است که در ژانر تریلر روانی می گنجد و روی کاغذ وام دار Fastenو «پاتریشیا های اسمیت» است. خود دالان کارش را این گونه توصیف می کند که یکی از جذاب تری در این فرم هنری است. او خود در این فیلم نیز ایفای نقش کرده است. البته بوشا کاملاً فیلم های دالان را دوست نداشت. اما به نوع گفتمان او علاقه مند بود و برای همین تام در مزرعه می تواند شروع کار مشترک آنها باشد.

 

زیر پوست

خلاصه داستان: یک موجود فضایی خود را در قالب انسانی در می آورد و به ماموریتی سری در اسکاتلند می رود.

آنچه باید بدانید: اگر مجبور بودیم فقط یک فیلم را در ونیز ببینیم، آن یک فیلم می تواند همین فیلم باشد! جاناتان گلازر در طول دهه 1990 یکی از پردرآمدترین کارگردانان فیلم های تبلیغاتی بود و ویدیوهایی مثل Blur ،Radio head  و همین طور  Nick Careرا ساخته بود. او بعدها در سال 2000 اولین فیلم بلند داستانی خود را ساخت که سروگردنی بالاتر از همه فیلم های انگلیسی می ایستاد و این را مدیون متن و جلوه های تصویری خود بود.

او پس از آن در سال 2004 فیلم «تولد» را ساخت که در ونیز هم اکران شد. این فیلم حتی از قبلی هم بهتر بود. «تولد» فیلمی پرکشش و اصیل بود که در تمام دهه به عنوان یکی از بهترین فیلم‏ها معرفی می شد. اما متاسفانه فیلم با همه ارزش هایی که داشت، نتوانست مخاطب خود را پیدا کند. از آن زمان تا کنون کلارز دیگر هیچ کاری جز ساختن فیلم های تبلیغاتی نکرد. البته او در طول این تقریباً یک دهه بیکار ننشست و مشغول اقتباس رمان علمی –تخیلی مایکل فابر بود که در نهایت آن را با اسکارلت جوهانسن جلوی دوربین برد. با توجه به اینکه از زمان اتمام تولید فیلم تا زمانی که در ونیز اکران می شود. زمان کوتاهی سپری شده است، هنوز اطلاعات زیادی در مورد این فیلم وجود ندارد.

 

ناشناخته ناشناخته

خلاصه داستان: فیلم تصویری از دونالد رامسفلد، وزیر دفاع دولت جورج بوش، رئیس جمهور سابق امریکا و یکی از مشاوران ارشد اوست. که مسوولیت جنگ عراق را متوجه او می دانند.

آنچه باید بدانید : امسال برای ونیز سال مهمی در اکران فیلم های مستند است و به جز این مستندسازان معروفی مثل فردریک وایزمن، الکس گیبنی و وانگ بینگ هم فیلم های جدید خود را در ونیز اکران کرده اند. ضمن آنکه تا حالا سابقه نداشته است که در بخش مسابقه ونیز دو فیلم مستند حضور داشته باشند.امسال در این بخش Sacro GRAمحصول ایتالیا باید با «ناشناخته ناشناخته» ساخته ارول موریس رقابت کند موریس نیز مثل هر کسی دیگری در این حرفه در طول 30 سال گذشته فیلم های مستند مجبوبی ساخته است که از آن جمله می توان به دروازه بهشت، خط باریک آبی و این سال های آخر چکیده اشاره کرد. اما جدیدترین فیلم او تقریباً به نوعی دنباله فیلم اسکار گرفته او در سال 2003 یعنی «هر جنگ» است. او در آن فیلم با رابرت مک نامارا وزیر دفاع امریکا در زمان جنگ ویتنام مصاحبه می کرد و حالا در فیلم جدید خود به سراغ دونالد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا در زمان جنگ عراق رفته است. رامسفلد که به عنوان معمار جنگ عراق شناخته می شود، پاسخ هایی مبهم می دهد اما تقریباً هر کسی که فیلم را می بیند، پاسخ هایی را که او نمی دهد و یا سر بسته می گوید، به لطف موریس می داند مستندی که موریس ساخته است، کاری قوی و مکاشفه آمیز است. بویژه برای کسانی که کارهای قبلی او را دیده باشند.

 

باد می وزد

خلاصه داستان: فیلم داستان دوستی جیرو هیرو کاشی طراح هواپیمای جنگی و تاتسو هوری، نویسنده را بازگو می کند.

آنچه باید بدانید : یک کلمه:میازاکی میازاکی در طول یک دهه اخیر یا کمی بیشتر از آن، یعنی از زمانی که انیمیشن Spirited Awayرا با حمایت جان لاسه تر رئیس کمپانی پیکسار والبته دیزنی ساخت، دارای محبوبیت بسیاری در بین انیمیشن های ژاپنی شده. اما جدیدترین فیلم او که این نیز یک انیمیشن است، کاری جدی و متفاوت از آن چیزی است که معمولاً در این ژانر انتظار می رود. او در این فیلم بیوگرافی آدم هایی جدی را به تصویر می کشد که یک حماسه در تاریخ ژاپن محسوب می شوند. فیلم جدید میازاکی را کامل ترین فیلم او توصیف می کنند.فیلم در ژاپن با واکنش مثبت منتقدان و البته مخاطبان روبه رو شد.هرچند که جناح های سیاسی راست در ژاپن انتقادات زیادی به این بیوگرافی داشتند و چه در رسانه های کاغذی و چه اینترنتی اعتراض خود را به آن نشان دادند.اکران اول فیلم در ونیز شاید باعث آرام تر شدن این جو علیه فیلم شود. اما با این حال باید دید فیلم تا چه حد می تواند وارد کشورهای دیگر هم بشود و بازیگر انیمیشن های ژاپنی سال های اخیر رقابت کند.

 

قاعده صفر

خلاصه داستان : در آینده ای نزدیک یک نابغه کامپیوتر منزوی روی پروژه ای کار می کند که هدف آن کشف رازهای وجود است.

آنچه باید بدانید: بعد از یک و نیم دهه تعلیق و مشکلات، تری گیلیام فیلم جدید خود «قاعده صفر» را روی پرده می برد. او در طول این پانزده سال با مشکلاتی مثل درگیری با استودیو بر سر «برادران گریم»، بازخورد منفی Tidelandبین منتقدان و مرگ هیت لجر ستاره فیلم «تصویر دکتر پارناسوس» دست و پنجه نرم کرده است. تقریباً اواخر آگوست بود که مشخص شد، «قاعده صفر» به ونیز می رسد.گیلیام پیش از این نیز فیلم‏های The Fisher Kingو «برادران» را در ونیز اکران کرده بود. اما آیا این بار فیلم او عاقبتی خوش تر در ونیز خواهد داشت؟ ستاره فیلم او یعنی کریستف والتز کاملاً مناسب کاراکترهای ویژه گیلیام است. جمع بازیگران نقش دوم فیلم هم جالب توجه است. از بین آنها می توان به بن ویشا و تیلدا سوینتون و رابین ویلیامز و مت دیمون اشاره کرد.

اولین نقش هایی که از این فیلم به نمایش در  آمده، نشان می دهد بسیار شبیه فیلم قبلی گیلیام یعنی «برزیل» است. که اتفاقاً می تواند خیلی هم خوب باشد. زیرا آن فیلم از جمله شاهکارهای گیلیام محسوب می شود.

مهراوه شریفی‌ نیا: به گرد پای پدرم نمی‌رسم!

$
0
0

مهراوه شریفی نیا یکی از دو فرزند محمدرضا شریفی نیا این روزها فعالیتهای بازیگری اش را کمتر کرده است و به جایش تمرکز کرده بر تولید یک سری فیلم کوتاه. او با شکل دادن یک گروه کاری ده نفره یک سری فیلمنامه کوتاه را انتخاب کرده و با مشارکت اعضای گروهش آنها را تولید می کند.

شریفی نیا درباره شیفتی که از بازیگری به تولید داشته سخن گفته است.

بخشهایی از گفته های او را در ادامه می خوانید:

نمی خواهم به پیشنهادات بازیگری که دوست ندارم پاسخ مثبت دهم

از آنجایی که دلم نمی خواهد به پیشنهادات بازیگری که دوست ندارم پاسخ مثبت دهم ترجیح داده ام که با گروهی که تشکیل داده ام کارهای تولید را انجام دهم. طبیعی است تمام پیشنهاداتی که به ما ارائه می شود پیشنهادات قابل تاملی نباشند و برای همین بد نیست بازیگران در کنار حرفه اصلی خود شاخه های کاری دیگری را هم به طور موازی داشته باشند که به یک باره کم کار یا بیکار نشوند.

من به گرد پای پدر هم نمی رسم

من از قدیم کار تولید را دوست داشتم. این شاید به ویژگیهای ذاتی ام برگردد. خیلیها می گویند این ویژگی از پدرم به من ارث رسیده اما من به گرد پای پدر هم نمی رسم. کلا کارهای مدیریتی را دوست دارم ولی سعی می کنم کارهایی را تولید کنم که خودم آنها را دوست داشته باشم. اینکه می توانم آدمهای توانمند را کنار هم قرار داده و پروژه ها را به انجام برسانم مرا سرشار از لذت می کند.

همه در کنار هم هستیم برای انجام یک هدف

هیچ گاه با اعضای گروهم رابطه رییس و مرئوسی ندارم و همه در کنار هم هستیم برای انجام یک هدف. کار کاملا گروهی است، با هم می نویسیم، بازی می کنیم، اصلاحات وارده را ایجاد می کنیم و در نهایت کار مطلوبمان را می سازیم. این روش کاری باعث می شود که آدمی بتواند ساده ترین ایده هایش را هم عملی کند. در گروهم فضا برای همه باز است که اظهارنظر کنند و حتی مخالفت کنند با یکدیگر.

انجام کار گروهی هم دشوار است و هم لذت بخش!

انجام کار گروهی هم دشوار است و هم لذت بخش! دشواری آن برآمده از روحیات ما ایرانیان است که برای کارهای جمعی تربیت نشده ایم اما وقتی به بن بست می خوری آن وقت است که گروه به کمکت می آید یعنی ناگهان یکی از اعضای گروه جرقه ای به ذهنش می رسد که باعث می شود کارتان از بن بست خارج شود.

بعد از بازیگری اجرای پروژه ها هم دیگر کاری است که می توانم در آن حرفه ای شوم

در گروهی که ما داریم هم آدمهای جوان هستند و هم شناخته شده ها اما اصل کار گروهی است. در جشن نفس سال 91 به عنوان یکی از مجریان کار در خدمت گروه بودم و همین فعالیتهای گروهی باعث شد بتوانم تا حد زیادی از پس کار برآیم. فکر می کنم بعد از بازیگری اجرای پروژه ها هم دیگر کاری است که می توانم در آن حرفه ای شوم.

سهم زنان از دولت‌های خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی

$
0
0
اگرچه در هشت سالی که زمام دولت در دست خاتمی بود، هیچ زنی به مقام وزارت نرسید اما ریاست یکی از مهم ترین سازمان‌های دولت اصلاحات به یک زن سپرده شد. معصومه ابتکار بانویی که نامش با ماجرای اشغال سفارت آمریکا گره خورده بود 8 سال متوالی معاون خاتمی و رییس سازمان محیط زیست بود.

اگر دولت احمدی نژاد با داشتن یک وزیر زن دولتی متفاوت در بین دولت‌های جمهوری اسلامی بود، حسن روحانی نیز گویی قرار است با انتخاب زنانی در قامت دیپلمات، متفاوت از اسلاف خود حرکت کند.

به گزارش نامه، 16 سال از آن زمان که سیدمحمد خاتمی با رای بالایی به ریاست جمهوری رسید و بسیاری زنان و جوانان را عامل اصلی پیروزی وی در انتخابات می‌دانستند، حال حسن روحانی بر صندلی ریاست جمهوری نشسته است که باز تحلیل ها از رای او بر محور زنان و جوانان می‌چرخد. در این میان اما سهم زنان از دولت خاتمی در قامت معاونت تجلی یافت و سهم زنان تا به امروز در دولت روحانی نیز در شکل و شمایل معاون و سخنگوی وزارت خارجه و شاید دیپلمات های سفیر.

در این میان شاید محمود احمدی نژاد متفاوت از دو دولت قبل و بعد از خود عمل کرد و با معرفی سه وزیر زن به مجلس قدمی متفاوت تر برداشت. اقدامی که گرچه با انتقاداتی همراه شد اما در نهایت مرضیه وحید دستجردی در دولت اولین ها، اولین زن راه یافته با دولت در قامت وزیر شد.

خاتمی و انتظارات برای معرفی وزیر زن!

خرداد 76؛ مانند بسیاری از خردادهای انتخاباتی ایران روزی حساس و سرنوشت ساز در سیاست ایران رقم زد، روزی که سیدمحمد خاتمی دولتی متفاوت از دولت های پیشین در مشی و گرایش سیاسی از یک سو و دیدگاه های اجتماعی فرهنگی از سوی دیگر را بر سر کار آورد. توسعه سیاسی، توجه به حقوق شهروندی، آزادی بیان و برجسته کردن حقوق زنان را شاید بتوان بارزترین شعارهای این دولت بتوان برشمرد. تکیه بر همین شعارها و نقش آفرینی زنان و جوانان بر روی کارآمدن دولت اصلاحات بود که توقعات از این دولت را از نخستین روزها تا حد انتخاب وزیر زن بالا برد امری که تا آن روز در دولت های پیشین اتفاق نیفتاده بود.

اما خاتمی نه فقط در دور اول ریاست جمهوری‌اش که در دور دوم نیز نام هیچ زنی را به عنوان وزیر به مجلس پیشنهاد نکرد و زمانی که در مقابل این سوال قرار گرفت که «چرا در میان وزیران انتخابی تان نام هیچ زنی دیده نمی شود؟»، پاسخ داد«نمی خواهم با انتخاب یک زن به عنوان وزیر ریسک کنم.»

اگرچه در هشت سالی که زمام دولت  در دست خاتمی بود، هیچ زنی  به مقام وزارت نرسید اما ریاست یکی از مهم ترین سازمان‌های دولت اصلاحات به یک زن سپرده شد. معصومه ابتکار بانویی که نامش با ماجرای اشغال سفارت آمریکا گره خورده بود 8 سال متوالی معاون خاتمی و رییس سازمان محیط زیست بود.

تاسیس مرکز مشارکت امور زنان از دیگر اقدامات خاتمی در دوره ریاست جمهوری اش بود. مرکزی که برای اولین بار با هدف ایجاد تشکیلاتی هدفمند برای رسیدگی به مسائل مربوط به زنان در سراسر کشور ایجاد شد، چه آنکه تا پیش از آن تنها دفتر امور بانوان در نهاد ریاست جمهوری وجود داشت که در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی ایجاد شده بود. این مرکز در آبان ماه ۱۳۷۶ با حکم رئیس جمهور آغاز به کار کرد و ریاست آن از همان موقع به مدت 8 سال به زهرا شجاعی سپرده شد.

یکی از کارهای مهم مرکز امور مشارکت زنان وارد کردن مباحث زنان به برنامه سوم و ایجاد محتوای جنسیتی در برنامه چهارم توسعه است. در برنامه پنج ساله سوم فقط یک ماده راجع به زنان داشتیم، یعنی ماده ۱۵۸، اما در برنامه چهارم‌ بیش از ۴۳ بند و ماده و عبارت راجع به زنان وجود دارد. در واقع در دولت آقای خاتمی نوعی جریان سازی جنسیتی اتفاق افتاده است. این درحالی بود که در برنامه های اول و دوم توسعه که در دولت های پیش از محمد خاتمی نوشته و اجرا شد، هیچ قانون و ماده ای در باره زنان وجود نداشت. اصلاح قوانین مربوط به سن ازدواج، تعیین مصادیق عسر و حرج و حضانت فرزند( که اولویت را تا هفت سالگی به مادر داد) و لغو ممنوعیت اعزام دانشجویان دختر به خارج از کشور از مهم ترین فعالیت های حقوقی دولت خاتمی است.

دولتی که با معرفی وزیر زن باز هم اولین شد

دولت‌های اول و دوم محمود احمدی نژاد به زعم بسیاری از تحلیل گران سیاسی دو دولت متفاوت از یکدیگر بود، چنانچه اصولگرایان که از حامیان اصلی احمدی نژاد در ایام انتخابات سال 84 بودند و در سال های آغازین از در همراهی بی چون و چرا با او درآمده بودند در یک سال آخر دولت نهم و در 4 سال دولت دهم انتقادات زیادی را روانه دولت کردند.

تلاش برای ورود زنان به استادیوم، کم توجهی به اجرای قانون عفاف و حجاب و معرفی وزیر زن به از جمله اقدامات حاشیه ساز و انتقاد برانگیز رییس دولت های نهم و دهم بود. رییس نهم پاستور، که بیشتر بر حضور بانوان در خانه تأکید می‌کرد تا جایی که برای تحقق این هدف موضوع کاهش ساعت کاری زنان را مطرح کرد تا با تکیه بر هر روشی حضور بانوان را در جمع خانه و خانواده پر رنگ‌تر کند. در دومین دوره ریاستش نگاهش را به یکباره تغییر داد و دست به کار معرفی وزیر زن به مجلس شد.

اقدامی که با واکنش‌های انتقادی زیادی از سوی علما و مراجع روبرو شد. تلاش احمدی‌نژاد برای به کرسی نشاندن این ایده که برخی آن را اقدامی شعاری می‌دانستند در نهایت چندان مطابق میل او پیش نرفت و از میان سه زن معرفی شده به مجلس، تنها «مرضیه وحید دستجردی» به دلیل سابقه اجرایی مثبت و موفقش توانست موافقت نمایندگان مجلس را جلب کند و در کابینه سراسر مردانه دولت جا گیرد و نام خود را به عنوان اولین وزیر زن بعد از انقلاب و سومین زن دولتمرد تاریخ ایران ثبت کند. سوسن کشاورز و فاطمه آجرلو که برای سمت وزارت آمورزش و پرورش و وزارت رفاه به مجلس معرفی شده بودند، تنها رای منفی نمایندگان را به خود دیدند.

اما احمدی‌نژاد مردی نبود که پشت به تصمیمات خود کند، شاید از همین‌رو بود که در اقدامی یک گام به عقب راه ورود زنان  به برخی معاونت‌ها را باز کرد، معاونانی که برخی چون آزاده اردکانی رییس بازداشت شده موزه ملی پرحاشیه و برخی چون مینو کیانی راد معاون ارزی بانک مرکزی بی‌نام و نشان بودند.

در زیر به برخی سمت‌های زنان دولت‌های نهم و دهم و اقدامات آنها اشاره شده است؛

مرضیه وحید دستجردی؛ شاید از اولین‌های پرحاشیه دولت دهم حضور «وزیر زن» در درون کابینه بود. مرضیه وحید دستجردی تنها بانویی بود که توانست رای بهارستان نشینان را برای تصدی وزارت بهداشت کسب کند و تابوی حضور وزیر زن در کابینه را بشکند. حضور دستجردی در وزارت بهداشت گرچه بی عیب و نقص ننمود اما عملکرد وی در بسیاری موارد مورد تایید کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت قرار گرفت. اما دستجردی هم چون برخی وزرای مرد کابینه تا پایان دولت ماندگار نشد و انتقاداتش به رویکردهای دولت در حوزه بهداشت در نهایت به عزل او منجر شد. پیگیری طرح پزشک خانواده از مهمترین اقدامات او است.

مریم مجتهدزاده؛ همسر یکی از دیپلمات هایی که در سال 61 در لبنان ربوده شد، آخرین رئیس مرکز امور زنان در دولت محمود احمدی نژاد بود.  خانواده و تحکیم آن مهمترین برنامه های وی در دوران ریاستش بر این مرکز بود. ستاد ملی زن و خانواده را در این مرکز تشکیل داد و پیشگیری از فروپاشی و تزلزل، کاهش و کنترل آسیب ها و کاهش پیامدهای ناشی از طلاق در کشور را از اهداف اختصاصی آن دانست. بیمه مهریه، دورکاری زنان، افزایش مرخصی زایمان برای زنان کارمند از سه ماه به 9 ماه و استخدام دو زن در یک پست به صورت نیمه وقت با حقوق و مزایای نیمه از طرح هایی بود که در چهار سال گذشته از سوی او و کارکنانش در مرکز امور زنان مطرح شد. تدوین سیاست های مربوط به افزایش جمعیت و افزایش انگیزه های باروری نیز یکی از دیگر طرح هایی است که در چهار سال گذشته به طور جدی در این مرکز دنبال شد.

مسئولان این مرکز حتی لایحه مرخصی سه ساله به دانشجویانی را که مادر می شوند، تصویب کردند و بعد از آن هم گفتند که به ازای هر فرزند، به مادران شاغل یک سال سنوات داده می شود. مجتهدزاده تصویب لایحه «تقلیل ساعت کاری زنان شاغل از 44 ساعت به 36 ساعت در هفته» را همیشه جزو افتخاراتش می داند. لایحه ای که یک بار دولت آن را رد کرد، اما دوباره در هیات وزیران طرح و با آن موافقت شد.

بسته تشویقی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش جمعیت، یکی از دیگر طرح هایی بود که سال گذشته مرکز امور زنان پشت آن ایستاد؛ بسته ای که موارد متعددی را برای زنانی که مادر می شوند در نظر گرفته بود؛ از هدایای نقدی و سکه گرفته تا تسهیلات شغلی و وام مسکن؛ تشویق هایی که به دلیل معلوم نبودن محل تامین اعتبار آنها، هنوز تکلیف اجرایی شدن یا نشدن آنها اعلام نشده است.

همچنین یکی از سیاست هایی که در دوره چهارساله مرکز امور زنان به ریاست مریم مجتهدزاده مانند دولت نهم دنبال شد، حذف بعضی از رشته ها برای زنان در دانشگاه ها بود؛ موضوعی که با حمایت مسئولان مرکز امور زنان سال گذشته باعث شد تا 14 رشته دانشگاهی برای دختران از دانشگاه های کشور حذف شود و بعد از آن مجتهدزاده در پاسخ به تمام انتقادهایی که در این باره وجود داشت، فقط یک جمله را بر زبان آورد: قانونی است.


فاطمه بداغی؛ بانوی حقوقدان دولت که برخی نسبتش با محمد علی حجازی (همسر) دبیر و عضو هیات نظارت بر اجرای قانون اساسی را دلیل انتخاب او به عنوان مشاور حقوقی احمدی نژاد می دانند. معاونت حقوقی در دوره احمدی نژاد از معاونت پارلمانی منفک  شده بود. از مهمترین اقدامات او تعقیب قضایی منتقدین دولت در سال 89 بود. تا جایی که در همان سال بعضی از رسانه ها به خاطر پیگیری های بداغی برای 6 شکایت رئیس جمهور، با کنایه به معاونتش «معاونتی برای شکایت از منتقدان» نامیدند.

نسرین سلطانخواه؛ از معدود بانوانی که تا روزهای آخر دولت احمدی نژاد در کنار رییس دولت بود. او در دولت دهم جایگزین صادق واعظ زاده در معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری شد.  آنطور که خودش گفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ریاست او با حمایت از شرکت های دانش بنیان، حمایت از طرح های کلان محصول محور و با تدوین آیین نامه پسادکتری بستری را برای حمایت و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم کرد.

مینو کیانی راد؛ بانوی اقتصاددان دولت که از سال 90  به سمت معاون ارزی بانک مرکزی در آمد و شاید اولین زنی که در تاریخ 51 ساله بانک مرکزی به هیات عامل این بانک راه یافته است. او تا قبل از راه اندازی مرکز مبادلات ارزی حضورش در عرصه رسانه ها نیز پر رنگ شد، اما بهمن ماه سال گذشته بود که شنیده ها حکایت از استعفای او در پی بروز نوسانات شدیدی در بازار ارزی کشور می داد.

آزاده اردکانی؛ معلم مشایی چون خود او پرحاشیه بود.  او در سال 1388 از سوی حمید بقایی، رئیس آن زمان سازمان میراث فرهنگی به ریاست موزه ملی ایران گماشته شد. اردکانی با پنج سال سابقه کاری در سازان میراث فرهنگی پس از انتصابش به معاونت موزه ملی ایران مدیر این موزه شد. آنطور که خبرها حاکی است، او در سال 90 بازداشت شد و در تیرماه همان سال از این سمت برکنار شد.

فرحناز ترکستانی؛ از دیگر زنانی بود که حضورش در دولت با حواشی همراه شد. آنجا که احمدی نژاد تلاش کرد بعد از بروز اختلافات با مهرداد بذرپاش یک زن را جایگزین وی در ریاست سازمان امور جوانان کند. صدور حکم انتصاب ترکستانی برای ریاست سازمان ملی جوانان از سوی رئیس جمهور انتقاداتی را سبب شد و در نهایت بعد از 10 روز ترکستانی ریاست این سازمان را به دلیل کسالت رد کرد و به وزارت بهداشت بازگشت. بعد از آن بود که سازمان ملی جوانان با سازمان تربیت بدنی ادغام و وزیری برای ان معرفی شد.

حسن روحانی و زنانی در قامت دیپلمات!

معرفی کابینه حسن روحانی به مجلس پیش از موعد قانونی و در روز تحلیف اگرچه تحسین بسیاری را برانگیخت آن را اقدامی مثبت از سوی رییس دولت ارزیابی کردند اما عدم حضور زنان در کابینه رییس جمهوری که بر حقوق زنان تاکیدات زیادی داشت دلخوری بسیاری از زنان را سبب شد. در هنگامه بحث های مربوط به انتخاب اعضای کابینه دکتر حسن روحانی و در حالی که اغلب اصلاح طلبان وارد مصادیق نمی شوند فاطمه راکعی از زنان فعال اصلاح طلب گفت: زنان را برای تصدی 5 وزارتخانه شایسته می داند. نماینده مردم تهران در مجلس ششم معتقد است « دولت روحانی با تفکر اصلاح طلبی روی کار می آید و توجه ویژه به زنان در عرصه مدیریتی نیز باید در راستای اصلاحات لحاظ شود.» فائزه هاشمی نیز که از عدم حضور زنان در کابینه پیشنهادی دلخور به نظر می آید به کنایه می گوید« سالی که نکوست از بهارش پیداست»

با این وجود اما به نظر می رسد روحانی مسیری متفاوت از دو رییس جمهور سابق را در دستور کار خود گذاشته است. معرفی الهام امین زاده به عنوان معاون حقوقی ریاست جمهوری گرچه تصورات را به سمت آن برد که روحانی نیز چون خاتمی ریسک داشتن وزیر زن را نکند و معاونان زن را جایگزین وزرای زن کند اما خبرهای منتشر شده طی هفته گذشته مبنی بر معرفی سخنگوی زن برای وزارت خارجه و فرستادن سفرای زن بارقه های امید را در بین زنان ایجاد کرده است. امری که در صورت تحقق نهایی می تواند رنگ امیدی از حضور پررنگ زنان در مجامع بین المللی در قالب دیپلمات و سفیر باشد.

چه آنکه محمدجواد ظریف وزیر امور خارج تصمیم گرفته تا سه پست کلیدی را در اختیار سه زن قرار دهد؛ سخنگویی وزارت خارجه، نمایندگی ایران در ژنو و واگذاری مسوولیت یکی از سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور. تصمیمی که عباس عراقچی، سخنگوی فعلی وزارت خارجه مهر تایید بر آن زد. محمد جواد ظریف تصمیم دارد تا با بهره‌گیری از زنان در پست‌های کلیدی پیام و صدای جدید وزارت خارجه ایران را به گوش همکاران خارجی خود برساند. به گفته عباس عراقچی «در وزارت امور خارجه همکاران خانم در سطوح بالای مدیریتی و کارشناسی قرار دارند و حتما حضور خانم‌ها در عرصه سیاست خارجی می‌تواند تاثیرگذار و موفق باشد.» سخنگوی فعلی وزارت خارجه تاکید کرده که «هم‌اکنون سطوح مدیریتی از جمله مدیرکل حقوق بشر و مدیرکل دیپلماسی عمومی بر عهده دو نفر از همکاران خانم‌هاست که از تجربیات خوبی برخوردار هستند». «مرضیه افخم» و منصوره شریفی صدر دو زنی هستند که عباس عراقچی به آنها اشاره کرده است.

مرضیه افخم، نخستین سخنگوی زن وزارت خارجه

در حالی که از «پیمانه هسته‌ای» کارشناس ارشد وزارت امور خارجه و گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مردمان بومی به عنوان یکی دیگر از کاندیداهای سخنگویی وزارت خارجه نام برده می‌شد اما در نهایت این مرضیه افخم بود که سمت دار سخنگویی استراتژیک ترین و حساس ترین وزارتخانه دولت شد. مرضیه افخم مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه و مدیرکل سابق اطلاعات و اخبار این وزارتخانه بود. او از مدیران قدیمی وزارت خارجه محسوب می‌شود که در دوران وزارت علی‌اکبر ولایتی مسوولیت اداره کل اخبار و مطبوعات وزارت خارجه را بر عهده داشته است. او همچنین در زمان تصدی کمال خرازی بر وزارت خارجه و سخنگویی حمید رضا آصفی در این سمت باقی ماند و برای مدتی در یکی از سفارتخانه‌های ایران در یکی از کشورهای آفریقایی اقدام به فعالیت کرد. او پس از بازگشت از آفریقا دوباره در وزارت خارجه مشغول به‌کار شد. مرضیه افخم هم‌اکنون مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه است. او به دو زبان انگلیسی و فرانسه تسلط دارد.

منصوره شریفی، نخستین نماینده زن ایران در ژنو

همزمان با انتخاب یک زن برای پست سخنگویی وزارت خارجه برخی خبرها هم حکایت از آن دارد که محمد جواد ظریف پس از رایزنی با منصوره ‌شریفی صدر، معاون سفیر ایران در توکیو و مدیرکل فعلی حقوق بشر و زنان وزارت خارجه، حکم وی را به عنوان نخستین سفیر و نماینده دایم زن ایران در ژنو صادر خواهد کرد. منصوره شریفی در حالی که جدی‌ترین گزینه نمایندگی جدید ایران در ژنو است اما گفته می‌شود با توجه به سوابق کاری او که در شرق آسیا بوده احتمالا روانه اندونزی یا بنگلادش خواهد شد که دوره ماموریت سفرای آنها خاتمه یافته است.

مسجد شیخ لطف الله اصفهان

تاملی پیرامون خدمت سربازی

$
0
0
در برنامه ریزی ها وتصمیماتی که دول مختلف در طول این ۳۴ سال گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتخاذ کرده اند،متاسفانه مساله فرهنگ کمترین توجه واقبال را به خود دیده است تا انجا که رهبر معظم انقلاب در مواقع مختلفی از مساله فرهنگ به عنوان امری مظلوم ومغفول یاد کرده اند.اگر بگوییم اوج این مظلومیت ومطرود بودن در دولت های نهم ودهم اتفاق افتاده است گزاف نگفته ایم.

مساله فرهنگ در این چند سال گذشته آنچنان دستخوش تغییرات وبرخوردهای سلیقه ای شد که گویا علاوه بر مظلومیت باید خصیصه دیگری همچون بی صاحب بودن را برای مقوله فرهنگ تعریف کرد.این برخوردهای نابخردانه وسلیقه ای در مسائل مختلفی همچون سینما،ورزش،فعالیتهای دانشجویی،میراث فرهنگی وتاریخی و...ملموس ومشهود است.

اما آنچه که مورد نظر نگارنده در این مقاله می باشد،مساله نامبارک سربازی است.مساله ای که همیشه در عین کمترین توجه به ماهیت وحقیقت آن بیشترین تاثیر وارتباط را بازندگی جوان وحتی خانواده آن ها دارد. مساله ای که همیشه وبالاخص امروزه باتوجه به شرایط خاص اقتصادی واجتماعی به یک معضل بزرگ وچالشی نه فقط برای جوانان وخانواده ها بلکه حتی برای کل جامعه شده است.

دلیل نگارنده بر این مدعا این است که موضوع سربازی برمسائل مختلفی همچون:اشتغال جوان،خرجکرد وهزینه خانواده ان پسر،ادامه تحصیل فرد مشمول،آمار ازدواج،میزان سن ازدواج،طلاق عاطفی وقانونی نسبت به سربازان متاهل،آشفتگی روحی،فکری وجسمی فرد مشمول وحتی دربعضی موارد امارخود کشی واعتیاد وجامعه پذیری های نابه هنجار و...تاثیر مستقیم وغیر قابل انکاری دارد.واز آنجا که تمام این مسائل درسطح بالاتر خود می تواند عامل موثری برفرهنگ جامعه ما باشد،می توان ادعا کرد که نظام معنایی سربازی موثر در امور کلان جامعه می باشد.

لذا باتوجه به اهمیت این امر لازم است که مسئولین کشورمان عزم خود را جزم کرده ویک تصمیمی ویژه نسبت به این پدیده رضا خانی تدارک بینند.مخصوصا آنکه از نظر نگارنده موضوع سربازی به شکل امروزی وبا توجه به شرایط موجود در زمینه اقتصادی واجتماعی(تاکید میکنم به شکل امروزی ودرشرایط کنونی) در قالب هیچ یک از آموزه های اسلامی ما قابل تبیین وتایید نیست.در طول حکومت داری پیامبراکرم(ص) وامیر المومنین(ع) ما نسبت به اجبار افراد برای جنگ مصداقی را نمی یابیم.آنجا که حضرت علی(ع)در برابر قاسطین ومارقین شمشیر از غلاف درآورد وبا نیت دفاع از اسلام ناب پا به میدان جهاد گذاشت،هیچ وقت برای غلبه بردشمن به استفاده اجباری از نیروهای رزمی روی نیاورد.

قابل ذکر است که این مشی سیاسی از طرف امیرالمونین(ع)نسبت به زمان جنگ می باشد حال آنکه این موضوع را شما نسبت به زمان صلح وآرامش براساس قیاس اولویت استنباط کنید.شاید به خاطر همین پشتوانه تاریخی مذهبی می باشد که در همان زمان بدو تصویب قانون خدمت اجباری علمایی چون ابوالحسن اصفهانی،حاج اقا نورا...اصفهانی، میرزا هاشم آشتیانی،آیت ا...بهبهانی و...با آن قانون مخالفت کردند.لازم به ذکر است که گرچه در لسان فتاوای بعضی از مراجع عظام حکم به جواز ومشروعیت سربازی شده است اما غرض نگارنده این است که حال باتوجه به اختلافی بودن نگاه شرعی به این مسئله وبا توجه به اینکه شرایط زمانی امروز درجامعه با گذشته بسیار فرق کرده است ایا نباید نگاه خود وبه تبع آن قوانین خودمان رانسبت به این امر تغییر جدی داد؟آیا شکل گیری نرم وتدریجی نسلی از دختران وپسران جوان ما که بر اثر مسائلی همچون اشتغال،سربازی،تحصیلات ودرنهایت ازدواج که اموری مرتبط با هم هستند از نگاه متخصصین امر به عنوان ((نسل سوخته)) تعریف ومعرفی شده اند این تغییرات اساسی در قانون سربازی را نمی طلبد؟

بخشی دیگر ازشکوه وگلایه ما جوانان نسبت به مسئولین این امر این است که شما نه تنها فکری برای حذف ویا تغییر شکل این معضل اجتماعی نمی کنید بلکه هر روز باتصویب قوانین سلیقه ای براین استرس وآشفتگی شرایط می افزایید.قوانینی که تاریخ مصرف آن ها در حالت خوشبینانه نهایت یک تا دوسال است وبا انقضا والغای آن تغییری اساسی در برنامه ریزی جوانان ما وخانواده آنها ایجاد می کند.مسولین گرامی حال که با اعتراضات وشکایات متعددی از جانب عوام وخواص جامعه رو به رو هستید واز طرف دیگر ناکارامدی وتاثیرات سوء این پدیده ی ناخوشایند را درمسائل کلان فرهنگی جامعه می بینید،خواهشانه وخاضعانه از شما می خواهیم که تصمیمی عاجل وقاطع وقابلی را اتخاذ فرمایید.

احمدی‌نژاد عهدشکنی کرد

$
0
0
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر به بررسی عملکرد و نقاط ضعف و قوت احمدی‌نژاد پرداخت.

به گزارش تسنیم، عباس سلیمی نمین رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر کشور پیش از ظهر امروز در چهاردهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد اظهار داشت: پس از سال‌ها کار فشرده، موقعیت استثنایی در کشور توسط اصولگرایان رقم خورد و سکان اجرایی کشور به دست احمدی‌نژاد سپرده شد.

وی افزود: بعد از هاشمی و خاتمی توانستیم این مسئله را برای مردم جا بیندازیم که اصولگرایان می‌توانند دین و دنیای آنان را به کمال برسانند و تلاش مبسوطی در این زمینه صورت گرفت.

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد با حضور خود در مسند اجرایی کشور دارای نقاط ضعف و قوتی بود و برخی با تسلط بر نقاط ضعف او کاری کردند که جامعه را به 16 سال قبل از احمدی‌نژاد برگردانند.

وی ادامه داد: جامعه به آنجا رسید که اصولگرایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند و همین باعث شد اقبال به سمت هاشمی افزایش یابد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد در ابتدای حضورش در مسند اجرایی اقداماتی را انجام داد مانند منحل کردن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و تشکیل شورای عالی تا بتواند سرعت تصمیم‌گیری خود را بیشتر کند.

وی با اشاره به برخی از نقاط ضعف احمدی‌نژاد گفت: قانون‌گریزی یکی از ویژگی‌هایی بود که در دولت احمدی‌نژاد به وفور دیده شد. وی به شکل غیرقانونی از صندوق‌های مختلف کشور مانند صندوق بحران یا صندوق ذخیره ارزی برداشت‌های غیرقانونی مختلفی صورت داد که برخی از آنها با مخالفت آشکار مجلس روبرو شد و در بعضی از جاها به شکل محرمانه به رهبری عنوان شد تا جایی که در زمان حداد عادل به دلیل مطرح شدن یکی از این مسائل، احمدی‌نژاد تمام توان خود را برای زمین زدن حداد عادل به عنوان رئیس مجلس به کار گرفت و ائتلافی را علیه او در مجلس صورت داد و اعضای جبهه پایداری در مخالفت با همین قضیه تشکیل شد و حوادثی را رقم زد تا لاریجانی به عنوان رئیس مجلس سکان مجلس را در دست گیرد.

سلیمی نمین افزود: علی‌رغم توصیه‌های اکید رهبری، احمدی‌نژاد به طور مختلف درصدد طرح مسائل حاشیه‌ای کشور و تبدیل آن به مسائل کلان بود.

وی نوسانات موضعگیری‌های احمدی‌نژاد را از دیگر نقاط ضعف وی دانست و افزود: احمدی‌نژاد در ابتدای دولت خود برخی از مواضع را به شکل درست مطرح کرد، اما در آن زمان مسئله‌ای را به عنوان نابودی اسرائیل مطرح کرد و همین مسئله باعث واکنش‌هایی در داخل و خارج شد، زیرا وقتی دولتی سخن از نابودی دولتی می‌گوید، یعنی اینکه اقدامات عملی پشت آن وجود دارد، اما وقتی رهبری به عنوان رهبر جامعه آن را مطرح می‌کند، آن را از موضع گفتمانی و آرمانی و اصولی انقلاب مطرح می‌کند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ادامه داد: احمدی‌نژاد در ابتدای دولتش مواضع تندی را علیه آمریکا مطرح کرد، اما در پایان مواضعی را از وی سراغ داریم که 180 درجه با قبل متفاوت است و بخصوص در مصاحبه‌ای که قبل از سفر به نیویورک با یکی از رسانه‌های امریکایی مطرح کرد و طروی نشان داد که ما خواستار مذاکره هستیم و آقای ولایتی تلاش کرد آن را به شکلی درست کند.

سلیمی نمین سوءاستفاده از اعتقادات جامعه را از نقاط ضعف‌ احمدی نژاد خواند و گفت: این مسئله بعدا تبدیل به حضور و وجود جریان تحجر در دولت شد. قطعا در دوران هاشمی و خاتمی نیز از مفاهیم ارزشی مانند توسعه اقتصادی و سیاسی سوءاستفاده شد، اما در دوران احمدی‌نژاد از مفاهیم ارزشی دینی به شکل نادرستی سوءاستفاده شد. با طرح مسائلی مانند اینکه ما یار امام زمان هستیم و رواج سی‌دی، جامعه متحمل آسیب‌ شد.

وی در ادامه گفت: آقای احمدی‌نژاد د رجایی اعلام کرد این پولی که ما به شما می‌دهیم تبرک امام زمان است و یا برای اینکه پذیرش اجتماعی او را زیاد کنند، او را به عنوان یار امام زمان نشان دادند و حتی مقام معظم رهبری را نیز به این شکل مورد توجه قرار دادند که این مسئله مورد اعتراض شدید ایشان واقع شد، اما اعتراضی از سوی احمدی‌نژاد دیده نشد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر تحجر و ظاهرفریبی را از نقاط منفور و منفی دانست که  در دولت احمدی‌نژاد باب شد و ادامه داد: برخی از دانشجویان تحت تاثیر این ظاهرپرستی قرار گرفتند و من بارها اعلام کردم وقتی در برنامه‌ای دوربین بر روی آقای مشایی تمرکز می‌کند، وی شروع به وردخوانی می‌کرد و مردم نمی‌توانستند این مسئله را بپذیرند و یا حضور ملک‌زاده با آن سابقه فساد مالی و مدیریتی در دولت مورد پذیرش مردم نبود.

سلیمی نمین با اشاره به دیدار خود با مشائی گفت: بنده پس از اینکه مطلع شدم مشائی قصد استفاده از ملک‌زاده را در دولت دارد، ملاقاتی با او داشتم و سوابق مدیریتی او را برای مشائی تشریح کردم که او در  مسئله فساد مالی و مدیریتی، شخصی فاسد و دلال است و به نوعی آدم هاشمی است. اما او در پاسخ گفت این مسائلی که شما عنوان می‌کنید، درست نیست و او را در دولت ارتقاء دادند تا اینکه ملک‌زاده نیز با سوءاستفاده از اعتقادات عنوان کرد "حکم من از طرف امام زمان است" و این مسئله از سوی کسی مطرح شد که پر از پلشتی و فساد بود.

وی با بیان اینکه تملق‌گویی در دوران احمدی‌نژاد به  یک "سبک" تبدیل شد، گفت: در برخی از مواقع تملق‌گویی‌هایی از او صورت می‌گرفت که کمترین اعتراض احمدی‌نژاد را نیز با خود به همراه نداشت و حتی در جاهایی او نیز به تملق‌گویی از افرادی مانند مشائی می‌پرداخت.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با بیان اینکه مشکل ما احمدی‌نژاد نیست و احمدی‌نژاد مسئله اول کشور نیست، گفت: مشکل ما آسیب‌شناسی این مسئله است که اجازه ندهیم کسانی با یکسری خصوصیات منفی فرصتی را که در جامعه ایجاد شده است از بین ببرند.

وی تاکید کرد: هاشمی نیز دارای نقدهای فراوانی است. مسائلی مانند خویشاوندگرایی و موارد بسیاری دیگر که بنده در جاهایی که توانستم آنها را اعلام کردم.

سلیمی نمین در ادامه به سوالات دانشجویان پاسخ داد:

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما عنوان کردید با تلاش نیروهای دلسوز انقلاب، احمدی‌نژاد را به عنوان رئیس جمهور برای کشور انتخاب کردید، اما امروز پس از 8 سال اینگونه از من انتقاد می‌کنید، افزود: اگر مقالات و یادداشت‌های من را مطالعه کرده باشید، من همواره انتقاداتی را از او داشته‌ام و به واسطه همین چندین بار از من شکایت شد و آخرین شکایت آنها منجر به ایجاد حکم سه ماه و چند روز زندانی برای من شد و هزینه‌های زیادی را در این مسیر داده‌ام. اولین کسی بودم که وقتی احمدی‌‌نژاد کاپشن و ماشین خودش را به حراج گذاشت، گفتم این مسئله خودپرستی و تظاهر به ساده‌زیستی است.

سلیمی در ادامه پاسخ به این سوال افزود: بنده دور اول به احمدی‌نژاد رای ندادم و به قالیباف رای دادم. دلیل آن هم عهدشکنی بود که او در جریان ائتلاف با توکلی، رضایی و قالیباف انجام داد، اما در دور دوم به دلیل اینکه تبعات بازگشت هاشمی را می‌دانستم و معتقد بودم که می‌توان احمدی‌نژاد را مدیریت کرد، اما هاشمی را نه، به احمد‌ی نژاد رای دادم و همانطور هم شد.

وی ادامه داد: برخی در حال حاضر تلاش می‌کنند ما را در چرخه‌ای بیندازند و بگویند احمدی‌نژاد آلترناتیو حسن روحانی است. اما این تحلیل درستی نیست و باید مدنظر داشته باشیم که احمدی‌نژاد به واسطه شرایطی که برای کشور رقم زد، باعث اقبال مردم به سمت هاشمی و دوستان او مانند آقای روحانی شد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقاط مثبت احمدی‌نژاد که باید در دوران روحانی نیز مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از نقاط وی پررنگ کردن شعارهای اولیه انقلاب بود و دیگری دلسوزی و خدمت او به مردم تا جایی که خدمت و کمک‌رسانی او به توده‌‌های مردم، چرخش ما را از نخبه‌گرایی به توده‌گرایی در پی داشت و در آن زمان خوب بود، اما در برخی از مواقع مانند هاشمی به نخبگان نگاه ابزاری داشت.

وی افزود: معتقدم اکثر هیئت دولت افراد بسیار پاک و پاکدستی بودند. اشخاصی مانند وزیر راه، اما حلقه شکل گرفته در اطراف احمدی‌نژاد به مدیریت مشائی همه زحمات و دلسوزی‌های هیئت دولت را به باد داد.

سلیمی نمین در پاسخ به سوالی در مورد رویکرد دانشجویان در خصوص دولت جدید گفت: با نقد منصفانه، حمایت حکیمانه و رصد هوشمندانه از دولت دفاع کنیم و با تحلیل درست و به موقع، اما هوشمندانه می‌توانید مسائل را پشت سر بگذارید.

وی در ادامه با بیان اینکه با تحلیل‌های درست و آسیب‌شناسانه از 8 سال دولت احمدی‌نژاد آن را به مسئله اصلی کشور تبدیل نکنید، گفت:  اقدامات خلاف احمدی‌نژاد مانند قضیه مجلس قرار بود ادامه پیدا کند  و سی‌دی را در مجلس پخش کرد، قرار بود درباره خیلی از مسئولان نظام انجام دهد که رهبری در مقابل آن موضع گرفتند و آن را خلاف شرع اعلام کردند و رهبری به خوبی او را کنترل کرد تا جایی که مقابل او قاطعانه ایستاد و گفتند من تابه حال نصیحت کردم و از این به بعد عمل می‌کنم.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگری در خصوص فساد در مجلس نیز گفت: من معتقدم فساد در مجلس هم است و پشت سر مجلس دادوستدهای نادرستی بین نمایندگان و وزرای پیشنهادی وجود داشت مانند همان اقدامی که مدیر کل آقای رحیمی در مجلس صورت داد و باعث شد از نمایندگان سی‌دی دریافت کند و متاسفانه این مسئله نشان داد احمدی‌نژاد جایی که لازم بود با صالحین مجلس تعامل کند، به سراغ ناصالحین مجلس رفت.

سلیمی نمین با بیان اینکه احمدی‌نژاد اقداماتی را انجام داد که در کشور سابقه نداشت گفت: آقای هاشمی فردی بسیار خودسر در برابر رهبری و امام بود، اما خودسری‌های احمدی‌نژاد را هیچ کدام از آنها نداشتند و رسما در برابر برخی از سخنان رهبری ایستاد و تا آخر دولت هم هیچ وقت بحث بیداری اسلامی را مطرح نکرد و مدام آن را بیداری انسانی می‌دانست.

وی ادامه داد: رهبری در برابر احمدی‌نژاد بسیار بزرگوارانه عمل کرد تا دوران دولت وی به آرامش به پایان برسد، اما همواره نمی‌توان این طرف قضیه را دید و باید آن طرف قضیه و خود بزرگ‌بینی‌های احمدی‌نژاد و حلقه اطراف او را دید که مدام در برابر بحث بیداری اسلامی، بیداری انسانی را مطرح می‌کردند و در مقابل این نظر رهبری نیز ایستادند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگر در حضور ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: حضور ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام به واسطه بزرگواری رهبر انقلاب است و اگر بدانید چه کسانی با چه ویژگی‌ها و روش‌هایی و منش‌هایی در مجمع تشخیص مصحلت نظام حضور دارند، به بزرگواری رهبر انقلاب بیش از پیش پی می‌بریم.

مدیون استاد شجریان هستم +تصاویر

$
0
0
می گوید ترانه ای هم که می نویسد همه حس درونی و قلبی خودش است و نخواسته چیزی را به ریا بگوید، در طول مصاحبه هم بارها روی این موضوع تاکید می کند. محمد علیزاده برای مخاطبان تلویزیون و علاقه مندان به تیراژ نام آشنایی است، گرچه او اواخر سال گذشته با به بازار آمدن دو آلبومش «دلت با منه» و «سوپرایز» نیز به جایگاه خوبی بین طرفداران موسیقی پاپ دست پیدا کرد و این موفقیت را با اجرای قوی اش در جشنواره موسیقی سال گذشته که بهترین اجرا هم شد تثبیت کرد و با کنسرت های بعدی اش ادامه داد.

بهانه گفت و گوی «جمهوریت» با این خواننده جوان علاوه بر آلبوم، دو تیتراژی که امسال برای دو شبکه تلویزیون خوانده، کنسرتش است که شب گذشته در دو سانس برگزار شد و استقبال بسیار خوبی هم از آن صورت گرفت. اگر از طرفداران صدای آرام و احساسی محمد علیزاده هستید این گفت و گو را تا انتها بخوانید. گفت و گو با خواننده ای که اهل کتاب و سینماست و اصغر فرهادی هم کارگردان محبوبش است، مثل خیلی از هوادارانش ترک «تولد» اش را خیلی دوست دارد و معتقد است بعد از این کار تا حالا نتوانسته ترانه ای به این خوبی بنویسد...


*یکی از نکات غیر متعارفی که درباره شما اتفاق افتاد این بود که شما همزمان دو آلبوم به بازار ارائه کردید، این اتفاق را در کارنامه کاری تان مثبت ارزیابی می کنید یا منفی؟

من برای اینکه این دو آلبوم را همزمان عرضه کردم دلیل داشتم. آلبوم «سوپرایز» چند سال پیش لو رفته بود ولی من دوست داشتم به صورت مجاز بیرون بیاید به همین آن را هم همراه با «دلت با منه» در یک پکیج ارائه کردیم. یکی از دلایلی هم که من در «دلت با منه» 8 ترک کار کردم همین بود.


*اتفاقا یکی از انتقادهایی که به آلبوم شده همین تعداد کم ترک ها بود...

بله، اما من فکر می کنم 8 ترک استاندارد جهانی است، حالا شاید برخی دوستان که 15-16 ترک کار می کنند نگاهشان با من متفاوت است و شاید هم در آرشیوشان کار آماده داشته باشند. اما من به این سبک کار نمی کنم. این اتفاق هم شاید تقدیر یا قسمت بوده اما قطعا در آلبوم های بعدی تکرار نمی شود و یک آلبوم آماده می کنم شاید یک یا دو ترک اضافه شود.


*کارهایی که از شما شنیدیم معمولا آرام و ملایم بوده اند، دراین بین یکی-دو کار بوده که نسبتا هیجانش بیشتر از بقیه بوده اند. این ترک ها قطعا برای کنسرت مناسب ترند. تصمیم ندارید در آینده از این نوع کارها بیشتر بخوانید؟

انشالله در آلبوم بعدی بیشتر سراغ این سبک کار ها می روم تا تنوع کار برای مخاطبان هم رعایت شود. در آلبوم جدیدم تغییراتی به وجود خواهد آمد که قطعا مخاطبان از آن راضی خواهند بود.


*برنامه خاصی برای آلبوم آینده تان دارید؟

بله، پیش تولید کار را شروع کردم، یک ترک هم تولید شده. البته این روزها بیشتر درگیر ترانه ام. خوشبختانه چند ترانه خوب هم به هم دستم رسیده. بعد از این روزها که درگیر کنسرت و تمرین بودیم سعی می کنم دوباره وقت و انرژی بیشتری برای آلبوم بگذارم. من همیشه می‌خواستم به نقطه‌ای در ذهن و وجود خودم در موسیقی برسم. به همین دلیل برای رسیدن به این راه همه انرژی خودم را می گذارم. در آلبوم «سورپرایز» تا اندازه‌ای این کار را کردم. موسیقی را ارائه دادم که برای خودم و مورد علاقه ام بود. الان هم فرم آلبوم بعدی من فرمی است که شاید با «سورپرایز» تفاوت داشته باشد که قطعا هم همینطور است‏، اما تفکر من است، همان تفکر عاشقانه‌ها...


*چقدر امیدوار هستید تجربه موفق «دلت با منه» باز هم برایتان تکرار شود؟ متاسفانه برخی از خواننده ها در آلبوم دوم و سوم شان افت می کنند و کارهای بعدی شان مثل آلبوم اول پر مخاطب نمی شود.

اگر آلبوم بعدی ام از «دلت با منه» موفق تر نباشد قطعا بازی را باخته ام. منظورم بازی رسالتم است نه بازی موسیقایی. به نظرم هر آدمی که به این دنیا می آید رسالتی دارد. رسالت من هم عاشقانه خواندن است.اگر آلبومی به بازار بدهم و خوب نباشد من باختم و از آنجایی هم که هیچ وقت دوست ندارم بازنده بازی باشم سعی می کنم حتما برنده باشم. شک نکنید که خدا با منه.


*کنسرتی که در جشنواره موسیقی سال گذشته داشتید اولین اجرای رسمی تان روی استیج بود که حتما هم برایتان جالب و هیجان انگیز بوده، از این تجربه برایمان بگویید و اینکه چقدر از اجرایتان و استقبالی که شد راضی بودید؟

خیلی خوب بود و از همه چیز راضی بودم. خدا را شکر استقبال خیلی خوبی هم از اجرایم شد. فکر می کنم تلاش هایی که من در سالیان گذشته کرده بودم باید یک جایی نتیجه می داد و خوشحالم که در کنسرت هایم نتیجه زحمت هایم را می بینم. قطعا باید بهتر از اینها هم بشوم و هنوز اول راه هستم، با آن چیزی که مدنظرم هست نیز فاصله زیادی دارم پس به تلاشم ادامه می دهم. شاید من برای مردم و طرفدارانم کسی باشم که چند سال است موسیقی کار می کند البته خدا را شکر تا به حال موزیک هایی که کارکرده ام  آبرو به دست آورده ام و این لطف خدا و مردم بوده اما با این حال خودم را اول راه می دانم که باید کارهای بهتری انجام دهم. در واقع تا به حال به صد در صدی که در ذهنم بوده نرسیدم.


*از کنسرت دیشب برایمان بگویید، خودتان چقدر راضی بودید؟ مردم چطور؟

باز هم خدا را شکر می کنم که اتفاق خوبی افتاد و من با طرفدارانم ملاقات با شکوهی داشتم. همه چیز خوشبختانه خوب پیش رفت. به هر حال در هر تجربه ای که پشت سر گذاشته می شود یکسری اتفتقات خوب و یا خدای ناکرده بد می افتد اما در نهایت همه اینها باعث بهتر کارهای بعدی می شود. به نظرم باید از همه تجربیات استفاده کرد و آنها را در جهت هر چه بهتر شدن کارهای بعدی به کار گرفت. من در کنسرت دیشب نسبت به اجراهای قبلی با تجربه تر بودم. امیدوارم حس خوبی که من داشتم را همه کسانی که کنسرت آمده بودند نیز داشته باشند.


*بحثی که بین برخی از خواننده ها و پیش آمده این است که می خواهند لقب یا عنوان خواننده احساسی بودن را به خودشان اختصاص بدهند، البته این اتفاق گاهی اوقات هم از طرف طرفداران آن خواننده می افتد. شما به عنوان خواننده ای که ترک های ملایم و عاشقانه زیادی خواندید چه معیارهایی را برای اینکه به یک خواننده بگوییم احساسی خوان در نظر دارید، جنس صدای او در این قضیه اهمیت دارد یا اشعار و یا صرفا اسلو و ملایم بودن را می توان ملاک قرار داد؟

نه، به صرف اینکه یک کار آرام و ملایم خوانده شده باشد نمی توان گفت احساسی است. یک خواننده ای که به عنوان خواننده احساسی لقب می گیرد باید این احساس و عشق بازی از درون ترانه اش بجوشد و به همه وجوه دیگر انتقال پیدا کند. ما نمی توانیم برای مردم موسیقی تولید کنیم که آرام باشد، از یکسری کلمات خاص هم استفاده کنیم و صدایمان را طوری کنیم که او فکر کند ما احساسی می خوانیم. احساس از درون آدم هاست و نمی شود آن را به دروغ ابراز داشت، اصلا نمی شود به دروغ حرف زد. یک خواننده موقعی می تواند لقب احساسی بگیرد که اول انسان خوبی باشد، من اعتقاد دارم انسان های خوب با احساس است. انسان خوب هم یعنی اینکه همیشه از حواشی زندگی حرفه ای اش به دور باشد، حرف، نقد و سخن درباره این و آن به زبان نیاورد. وقتی که این اتفاق بیفتد خداوند حتما احساس این آدم را هم زلال می کند و زمانی هم که احساس او زلال شد می شود یک خواننده احساسی. یک خواننده با خواندن هر ترک عاشقانه احساسی خوان نمی شود. اگر ملاک این باشد فکر می کنم 95 درصد خواننده های ما احساسی می خوانند. اما از نظر من 5 درصد خواننده احساسی داریم و دیگران ادای احساسی خواندن را در می آورند. نباید این دو را به هم بچسبانیم. احساس یک نعمت ناب است که از طرف خداوند به انسان هدیه می شود و این اتفاق هم زمانی می افتد که فرد بتواند درونش را زلال کند. آدم هایی که درونشان تیره است نمی توانند با احساس باشند، البته شاید در ظاهر بتوانند اما معلوم می شود که ادای با احساس ها را در می آورند.


*منظورتان این است که آن حس شان به دل مخاطب نمی نشیند؟

بله، شاید در یک برهه ای این اتفاق بیفتد و کارشان شنیده شود اما دوام ندارد و زود گذر است. ضمن اینکه باید همه خواننده ها را در ده سال آینده تصور کرد. باید دید محمد علیزاده که به او می گویند خواننده احساسی ده سال دیگر در چه جایگاهی قرار دارد. خواننده با احساس که زلال است هیچ وقت از بین نمی رود. آقای بنان چندین سال بعد از مرگش هم هنوز بنان است و این یعنی احساس ناب.


*شما خودتان را ده سال آینده کجا می بینید؟

موارد و معیارهایی در ذهنم هست که سعی می کنم تا ده سال آینده به آنها برسم و در این مدت هم برایشان تلاش می کنم.


*یعنی خودتان را خواننده احساسی با حس زلال و ناب می دانید که جایگاه خوبی داشته باشید؟

این را من نباید بگویم، مردم باید جواب بدهند. اگر 10-15 سال دیگر محمد علیزاده با همین حال و هوا بود قطعا بدانید من خواننده احساسی هستم اگر هم نبود که متاسفانه... اما انشالله اینطور نباشد و امیدوارم حرف هایی که می زنیم از قلبمان باشد. وقتی کسی ادا در می آورد بالاخره یک جایی خسته می شود و مجبور است که به همان سیستم اصلی خودش برگردد.اینجاست که اتفاق بدی می افتد.


*اما  متاسفانه خیلی از خواننده ها بعد از یکی-دو آلبوم موفق و چند کنسرت خودشان را گم می کنند و اصلا یادشان می رود که بوده اند! حتی برای طرفدارانشان هم ژست و قیافه می گیرند...

شیطان همیشه در کمین است و ما باید از شر شیطان به خداوند پناه ببریم. این اتفاقات در دنیای هنر همیشه وجود دارد و همه آدم ها هم بالا و پایین دارند. خیلی هم نمی توان به افراد خرده گرفت چون ما واقعا شرایط و موقعیت آنها را نمی دانیم. اما اگر کسی دچار غرور شود باید به خدا پناه ببرد تا از شر این غرور رهایی پیدا کند. من آرزو می کنم همه بچه های موسیقی و همکارهای من که خیلی دوستشان دارم و همه شان هم واقعا موجی به پا کرده اند که لس آنجلس را فلج کرده موفق باشند.


*شما معتقدید موسیقی ما از آن طرفی ها جلوتر است؟

با وجود موسیقی خودمان دیگر کسی کارهای آنطرف را گوش نمی دهد. آنها با متوسل شدن به تلویزیون و کلیپ هایشان سعی می کنند خودشان را سر پا نگه دارند اما واقعیت این است دیگر طرفدار ندارند چون حرفی برای گفتن ندارند. این نشان دهنده این است که بچه های ما واقعا قابل هستند و توانایی های زیادی دارند.


*چقدر به داشتن سبک در موسیقی اعتقاد دارید و سبک خودتان چیست؟

سبک داشتن از نظر من زمانی اتفاق می افتد که سالها موسیقی بلد باشی و فضای کاری ات را به دست بیاوری. اگر این اتفاق بیفتد مردم با شنیدن کارت حتی اگر اسمت را هم ندانند متوجه می شوند که خواننده تویی. برای موسیقی و خوانندگی باید زمان بگذارید که بتوانید سبک سیاقی را مخصوص خودتان تثبیت کنید. امیدوارم این اتفاق برای من افتاده باشد چون بذایش تلاش کردم. سعی کردم ملودی‌هایم فرم خودم باشد، شخصیت خودم باشد. چون ملودی‌های من نوع زندگی‌ام است. همانطور که ترانه‌هایم نوع زندگی‌ام است.


*شما در کنسرت تان هم همین طور صاف و ساده با مخاطبان حرف می زنید و مدام از لطفی که خدا بهتان داشته تشکر می کنید، فکر مکی کنید بعضی ها این رفتارتان را ریا تلقی کنند؟

در بین جمعیت زیادی که موسیقی گوش می دهند قطعا یکسری آدمها از موسیقی و نوع برخورد شما خوششان نمی آیند و مخالف شما هستند. همه تلاش من این است که همه نگاه ها را به شکل مثبت به خودم جلب کنم. انرژی مثبتی به مردم بدهم و همان انرژی را هم دریافت کنم. در این بین شاید افرادی باشند که مخالف این موضوع باشند، دوستانی که به کنسرت من می آیند اگر در کوچه و خیابان هم من را ببینند حتما نظرشان عوض خواهد شد.


*این روزها همکاری های مشترک بین خواننده ها رواج پیدا کرده، شما تصمیم نداری با خواننده یک ترک مشترک بخوانید؟

من خیلی به این کار علاقه ای ندارم. اما یک خواننده هست که زیاد نام آشنا نیست و تا چند ماه دیگر کارش به بازار می آید، ایشان دوست قدیمی من هستند که در دو سه بیت با او همکاری کردم. اما در کل به خواندن دونفره علاقه ای ندارم. مگر اینکه کاری که قرار است بخوانیم کار خیلی ویژه ای باشد و کسی که می خواهد با من بخواند هم بر احساس غالب باشد و هم بر تکنیک.


*برخی از همکاران شما در عرصه خوانندگی بیش از اینکه آلبوم بدهند تک ترک منتشر می کنند، شما تصمیم ندارید این کار را بکنید؟

موسیقی چه در قالب تک ترک چه در قالب آلبوم اگر به باور شدن عرصه موزیکمان کمک کند و اینکه گوش مردم مان را نوازش دهد و آنها را به سمت گوش دادن موسیقی ای خوب بکشاند خوب است. من خودم همیشه با آلبوم موافق هستم. اما با این حال هیچ وقت برای زود آلبوم دادن عجله نمی کنم و به خاطر همین وسواس است که آلبوم هایم دیر به دیر می آید. اما تک ترک هم به نظرم در جایش خوب است.


*شما خودتان ترانه می گویید، ملودی بعضی ترک ها را هم خودتان می سازید و بار زیادی روی دوشتان است، فکر می کنید این تعدد مسئولیت تا کجا جواب می دهد؟ به نظرتان از خلاقیتتان کم نمی شود؟

قطعا در آلبوم بعدی من افرادی وارد گروه می شوند وبه تبع تغییرات زیادی به وجود خواهد آمد. اتفاقات ویژه ای در آلبوم بعدی من خواهد افتاد. حرف شما را قبول دارم، من محمد علیزاده یک فرم و یک فضا را دارم البته همه آدم ها همین طور هستند اما من دوست دارم فرم افراد مختلف را که به سبک کاری ام می خورد را تجربه کنم.


*با این همه وسواس در بین همکارانتان کار کدام خواننده را بیشتر می پسندید؟

در موسیقی خودمان هر کس که خوب کار کند گوشش می کنم و در غیر اینصورت هم کارش را نمی شنونم اما کار های آقای اصفهانی را خیلی دوست دارم. آقای فریدون را هم خیلی دوست دارم و استاد شجریان. ایشان کسی بود که وقتی صدای ایشان را گوش کردم وادار به این شدم که موسیقی سنتی یاد بگیرم. یادم می آید آن موقع ماه رمضان از استاد شجریان در مایه افشاری صوتی پخش می شد و همین باعث شد  من 5 سال در محضر اساتید مختلف ردیف یاد بگیرم. آلبوم های ایشان را یک به یک گوش دادم، ایشان تاثیر بسیار زیادی روی خواندن من داشتند. شاید ایشان من را نشناسند اما من خودم را در آوازه خوانی و در بعضی موارد لحن مدیون ایشان می دانم. من کارم را با موسیقی سنتی آغاز کردم و ردیف یاد گرفتم. هنوز هم  از این موسیقی که ریشه و اصالت ماست فاصله نگرفته‌ام و به آن عشق می‌ورزم.


*شما قبلا هم تجربه خواندن تیتراژ برای ماه رمضان داشتید، اما امسال علاوه بر «جشن رمضان» برای سریال «خروس» هم خواندید. این کار چه ویژگی خاصی داشت که دوست داشتید آن را بخوانید؟

من همیشه نوشته های مصطفی کیایی را دوست داشتم چون به نظرم او نویسنده خاصی است. درایران دو-سه فیلمنامه نویس هستند که کارهایشان را خیلی دوست دارم سعید نعمت الله هم جزو این افراد است. جدا از نوشته مصطفی، سعید آقاخانی هم کسی بود که دوست داشتم با او کار کنم و همه این عوامل دست به دست هم داد تا این پروژه را قبول کنم. خوشبختانه کار خوبی هم شده امیدوارم مردم هم آن را دوست داشته باشند.


*نگران نبودید این سریال طنز با حال و هوای کارهای شما نخواند، مخصوصا ترانه ی کار؟

ترانه این کار را محمد کاظمی گفته و آهنگ و تنظیم را هم با میلاد ترابی کار کردم. سعی کردم طوری این کار را بسازم و بخوانم که نه به سریال «خروس» لطمه وارد شود و نه به فضای کاری من. البته واقعیت این است که این کار یک مقدار با تیتراژهای قبلی ماه رمضان من فرق می کند. اتفاقا تهیه کننده این سریال و آقای آقاخانی کار من را دوست داشتند و خوشبختانه این تیتراژ مورد پسند مدیران شبکه دو هم قرار گرفت.


*اما این کار با «جشن رمضان» که حال و هوای جدی و معنوی دارد کاملا در تناقض است...

«جشن رمضان» را به دلیل علاقه ای که به دونفر داشتم قبول کردم. خودم دوست داشتم یک تیتراژ در ماه مبارک رمضان داشته باشم اما بخاطر ارادتی که خدمت آقای کریمان (مدیر گروه اجتماعی شبکه5) و آقای قنبری تهیه کننده برنامه داشتم، قبول کردم برای جشن رمضان هم تیتراژ کار کنم. خودم هر دوی این کار را دوست دارم.


*خیلی از همکاران شما معتقدند تیتراژ خواندن به بیشتر دیده شدن یک خواننده کمک زیادی می کند و باعث می شود کارهای دیگر او نیز بیشتر شنیده شوند. فکر می کنید این اتفاق برای شما هم افتاده؟ البته منظورم فقط امسال نیست.

قطعا در «خداحافظ همین حالا» و «شهر باران» این اتفاق افتاده و نمی توان منکر این شد که تلویزیون به شما کمک نمی کند. این رسانه به خیلی از خواننده های ما کمک کرده که همه هم با آنها آشنا هستند. به من هم کمک کرده. به نظرم تلویزیون برای خواننده هایی که می خواهند کارشان را ادامه دهند ویترین خوبی است. قطعا تیتراژ «کوله پشتی» و «شهر باران» که من خواندم تاثیر بسیار زیادی در شناخته شدنم داشت.


*قبل از شروع ماه رمضان خبرهایی مبنی بر اینکه «ماه عسل» را بخوانید شنیده شد اما این اتفاق نیفتاد.

نه از ابتدا هم چنین چیزی نبود و دو سالی می شود که من با شبکه سه همکاری نداشتم.


*یعنی دوست نداشتید همکاری کنید یا اختلافی بین تان پیش آمده؟

نه اصلا اینطور نیست! در واقع قسمت نبوده با هم همکاری کنیم و چون از طرف شبکه های دیگر هم پیشنهادهایی شده بود دوست داشتم کار با آنها را هم تجربه کنم.


*شاید خیلی از طرفداران شما فکر می کردند با بازگشت احسان علیخانی شما هم به ماه عسل می آیید،اما...

نه، اینطور نشد، احسان هم باسلیقه است و قطعا خواننده های خوبی را انتخاب می کند.


*در تلویزیون ما مدتی یک خواننده در تیتراژهای مختلف حضور پیدا می کند و به اصطلاح روی بورس می آید، فکر می کنید حالا که تقریبا پرکار شده اید برای شما هم این اتفاق بیفتد و پشت سر هم از شما کار بشنویم؟


سعی می کنم جلوی این اتفاق را بگیرم. من سالی یکبار به تلویزیون می آیم که آن هم در ماه رمضان است. البته شاید امسال در پاییز یک سریال دیگر بخوانم ولی هنوز به جمع بندی قطعی در این مورد نرسیدم که بخواهم چیزی درباره اش بگویم. به لطف خدا من پیشنهاد تیتراژ زیاد دارم، چه سریال و چه برنامه های ترکیبی و جنبی. اما خیلی از آنها را رد می کنم و برخی را هم به دوستانم می سپارم. خودم دوست ندارم خیلی تیتراژ بخوانم و به همین خاطر هم سالی یکبار به تلویزیون می آیم.


*چرا در سینما و برای فیلمهای سینمایی تیتراژ نمی خوانید؟

راستش پیشنهاد داشتم اما سینما به نظرم به تاثیر گذاری تلویزیون نیست. من سعی می کنم کاری قبول کنم و انجام دهم که حس کنم موسیقی ام واقعا تاثیر گذار است.


*اما به هر حال سینما هم طیف مخاطبان خاص خودش را دارد؟

بله، حتما همینطور است و اما تجربه ثابت کرده  موسیقی تیتراژ در سینما آن فراگیری را ندارد. مثلا اگر آقای چاوشی در سنتوری خواند و موفق شد به این دلیل بود که کار او وارد خانه ها شد و اتفاق ویژه ای برایش افتاد که شاید هر صد سال یک بار بیفتد. من فکر می کنم موسیقی باید در طیف گسترده تر شنیده شود. با تولید موسقی و گذاشتن آن روی اینترنت هم کار شنیده می شود اما این دلیل بر موفقیت کار شما نیست. اینکه موفقیت را در چه ببینیم مهم است. نباید به شلوغی این بازار نگاه کرد این موارد حاشیه است و مهم این است که در کنسرت ها چه تعدادی با عشق و علاقه می آیند. آنهایی که به کنسرت می آیند هزینه مایحتاج زندگی شان را پرداخت می کنند که بیایند و کار تو را بشنوند و این یعنی تو باید خودت را بسیار محبوب کنی تا بخاطر تو بیایند و طرفدار واقعی تو باشند. اگر مردم برای من مهم نباشند سه روز خودم را در استودیو حبس نمی کنم تا یک کار خوب بزنم. من باری به هر جهت کار نمی کنم. ضمن اینکه معتقدم با شلوغ بازی نمی شود کار کرد.مثلا مرتضا پاشایی آلبوم داد و کارش هم خوب بود قبل ازآن هم هیچ اسمی از او نبود. اما وقتی کارش خوب بود شنیده شد.


*صحبت پایانی شما را می شنویم...

در این چند سال بعد از خداوند، پدر و مادرم و دوستان و اطرافیان که همیشه با راهنمایی هایشان در کنارم بودند دوست عزیز دیگری نیز همیشه همراه من بوده و در ترک هایی که می شنوید مثمر ثمر بوده، لطف صدرالدین حسین خانی در پیشرفت من تاثیر داشته و به همین خاطر از او تشکر می کنم.

حرکات نمایشی و خطر آفرین موتورسواران بهشهری

Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>