Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

جزئیات دیدار روحانی و نواز شریف

$
0
0

رییس‌جمهوری در دیدار نخست وزیر پاکستان با بیان این مطلب که تنظیم روابط باید بر مبنای امنیت و آبادانی در مرزهای دو کشور برقرار شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا مرزهای ایران و پاکستان از نظر ریلی و جاده ای و فیبرنوری به هم متصل شوند.
 
به گزارش ایسنا حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار نواز شریف نخست وزیر پاکستان، مرزهای دو کشور را طولانی و مهم خواند و خواستار توسعه روابط و همکاری های فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور به ویژه در استان های مرزی شد.
 
رییس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد: توسعه شبکه انتقال برق میان دو کشور نیز بتواند روابط اقتصادی میان دو طرف را گسترش دهد.
 
روحانی با اشاره به ظرفیت های خوب همکاری میان استان های مرزی دو کشور، تصریح کرد: دولت و ملت ایران خواستار برقراری ثبات و امنیت در مرزهای ایران و پاکستان بوده و همواره تلاش کرده اند تا آسیبی از سوی مرزهای کشورمان به هیچ یک از همسایگان به ویژه پاکستان وارد نشود.
 
رییس‌جمهوری با بیان این مطلب که حوادث ناگوار مرزی اخیر میان دو کشور، افکار عمومی ایران و پاکستان را تحت تاثیر قرار داده و متاثر کرد، از همکاری دولت و ملت پاکستان در آزادی مرزبانان ایرانی از اسارت گروه های تروریستی قدردانی کرد و افزود: اهتمام بیش از پیش دولت پاکستان به کنترل و امنیت مرزها روند توسعه در منطقه و پاکستان را سرعت خواهد داد.
 
روحانی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری عظیمی در خط لوله گاز میان دو کشور -که به خط لوله صلح معروف است- کرده و تمام تعهدات خود را به خوبی انجام داده است، گفت: ایران علاقمند است تا با اجرای تعهدات متقابل سطح روابط با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان را به سطح عالی ارتقاء دهد.
 
رییس‌جمهوری با تاکید بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان اظهار داشت: از سوی جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای گسترش روابط همه جانبه به ویژه فرهنگی و اقتصادی با پاکستان وجود ندارد.
 
روحانی اظهار داشت: سفر نخست وزیر پاکستان و سایر مقامات پاکستانی به ایران و اراده مقامات دو کشور می تواند تمام موانع موجود بر سر راه توسعه روابط دوجانبه را برطرف کند.
 
رییس‌جمهوری تروریسم را معضل بزرگ و جدی منطقه دانست که همه کشورها را درگیر کرده و گفت: همه کشورهای منطقه و عربی باید به این باور برسیم که حضور گروه های تروریستی به نفع صلح و ثبات و منافع هیچ کشوری نیست.
 
روحانی از ایران و پاکستان به عنوان دو کشور بزرگ و مسلمان در منطقه یاد کرد که می توانند با دعوت از سایر کشورهای منطقه برای همکاری های اطلاعاتی، امنیتی و حتی عملیاتی ، تروریسم و خشونت را در منطقه ریشه کن کنند.
 
رییس‌جمهوری در ادامه با اشاره به همکاری های خوب دو کشور در مجامع و سازمان های بین المللی خواستار توسعه این همکاری ها در سطوح منطقه ای شد.
 
روحانی پیوندهای مستحکم تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: برداشت های دو کشور از اسلام، قرآن مجید و سنت پیامبر نیز بسیار به هم نزدیک و شبیه است که می توانند ملت ها و دولت های دو کشور را در ارتقاء سطح همکاری ها و استفاده از ظرفیت های موجود یاری دهند.
 
نواز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و مذهبی خوب دو کشور ابراز امیدواری کرد: سفر وی و مقامات پاکستانی به تهران فصل جدیدی را در توسعه و تحکیم روابط دو کشور باز کند.
 
نخست وزیر پاکستان با اشاره به ظرفیت‌های عالی و فراوان همکاری میان دو کشور تصریح کرد: دولت پاکستان نیز معتقد است باید سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود ارتقاء یابد.
 
نواز شریف با بیان این مطلب که دولت من مصمم است موانع موجود برای اجرای پروژه خط لوله گاز میان دو کشور را برطرف کرده و این پروژه را مجدداً احیاء کند، ابراز امیدواری کرد سطح مبادلات تجاری دو کشور در آینده‌ای نزدیک بیش از پیش افزایش یابد.
 
وی با اشاره به کمبود برق در پاکستان از جمهوری اسلامی ایران خواست تا در جهت تأمین برق به این کشور کمک کند.
 
نخست وزیر پاکستان با اشاره به حوادث ناگوار مرزی میان دو کشور، گفت: پاکستان خود قربانی تروریسم است که ضربه‌های سختی به اقتصاد این کشور زده و معتقد است ممکن است دستور کاری از سوی بیگانگان برای خدشه‌دار کردن روابط دو کشور وجود داشته باشد که ما مصمم هستیم آنها را از میان برداریم.
 
نواز شریف تصریح کرد: ایران و پاکستان باید به راهکارها و مکانیسم‌های مشترکی برسند تا بتوانند رخدادهای تروریستی را کنترل و عناصر تروریستی را شناسایی و با کمک هم با آنان مقابله کنند تا امنیت کامل در مرزها برقرار شود.
 
وی با بیان این مطلب که پاکستان در از بین بردن گروه تروریستی موسوم به جندالله با ایران همکاری‌های کامل و خوبی را انجام داده است، تصریح کرد: دولت و ملت پاکستان مصمم اند تا با ایران در زمینه حذف گروه‌های تروریستی بویژه جیش العدل نیز همکاری‌های لازم را داشته باشند.


آخرین خبر از وضعیت شمشیرباز ربوده شده

$
0
0
رییس دادگستری سیستان و بلوچستان گفت که ماجرای ربودن ملی‌پوش شمشیربازی ربطی به جیش‌العدل ندارد.

حجت‌الاسلام حمیدی درباره احتمال دخالت گروه‌های تروریستی از جمله جیش‌العدل در ربودن حامد صداقتی و قتل یکی از همراهانش، گفت: این مساله ربطی به گروه تروریستی جیش‌العدل ندارد. وی یادآور شد که تحقیقات قضایی و امنیتی در این زمینه ادامه دارد. سه جوان (محمدعلی غفاری، حامد صداقتی و مهدی حسینی) که با وسیله نقلیه شخصی از تهران به بندر چابهار سفر کرده بودند شامگاه چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - و هنگام بازگشت از بندر چابهار در ۶۰ کیلومتری شهرستان خاش در جنوب سیستان و بلوچستان خودروی آنها مورد اصابت بیش از ۵ گلوله از ناحیه در و لاستیک جلو توسط اشرار مسلح قرار گرفت که محمدعلی غفاری به دلیل اصابت گلوله به ناحیه سر و پا در این حادثه جان خود را از دست داد و از سرنوشت دو سرنشین دیگر این خودرو اطلاعی در دست نیست.

15 کشته در یک بازی فوتبال

$
0
0
در یک بازی که در لیگ کونگو برگزار شد 15 کشته و 21 نفر زخمی شدند.

به گزارش ایسنا، فوتبال ورزشی است که برای نشاط و سلامت و البته درآمد زایی برگزار می‌شود اما گاهی اوقات مستطیل سبز رنگ خون به خود می‌گیرد. در دیدار که بین دو تیم پرطرفدار در کشور کونگو برگزار شد 15 کشته و 21 نفر زخمی شدند.

در حالیکه بازی در جریان بود تماشاگران به جان هم افتادند و به گفته پلیس کونگو در این درگیری حداقل 15 کشته و 21 نفر مجروح شدند که حال بعضی از مجروحان هم وخیم است.

قاچاقچی قاتل در خاتم دستگیر شد

$
0
0
با دستگیری یک متهم مواد مخدر در شهرستان خاتم استان یزد متهم به یک فقره قتل در استان فارس اعتراف کرد.

به گزارش مردم سالاری، سرهنگ صالحی در خصوص این خبر گفت: ماموران انتظامی شهرستان با انجام ایست بازرسی در محور مواصلاتی و هنگام کنترل خودرو‌های عبوری به یک دستگاه خودرو مشکوک آن را متوقف کردند.

فرمانده انتظامی شهرستان خاتم ادامه داد: ماموران در بازرسی از خودرو 19 گرم شیشه تریاک کشف کردند و متهم را جهت سیر مراحل قانونی به یگان انتظامی دلالت دادند.

صالحی افزود: در ادامه تحقیقات و استعلام از یگان‌های همجوار مشخص شد که متهم به اتهام یک فقره قتل در شهرستان مرودشت استان فارس تحت تعقیب مقامات قضایی می‌باشد.

فرمانده انتظامی شهرستان خاتم در پایان با بیان اینکه متهم به یک فقره قتل جوانی 22 ساله با ضربات چاقو در فرودین ماه امسال در شهرستان مرودشت با انگیزه انتقامجویی شخصی اعتراف کرد و گفت: متهم جهت سیر مراحل قاونی تحویل مراجع قانونی شد.

روزگار شگفت​انگیز بورس در دولت یازدهم

$
0
0
گروه مشاوره ای "دنیا فرانتیر فایندز" در گزارش تازه خود درباره وضعیت بازار بورس و اوراق بهادار تهران چشم اندازی امیدوارکننده را درباره آن نهاد مالی و اقتصادی در مقابل قرار می دهد و برای بهبود کار آن توصیه هایی را ارائه کرده است.

سایت "پی آر وب" با انتشار گزارشی درباره ارزیابی اخیر گروه اقتصادی "دنیا فرانتیر فایندز" درباره رشد ارزش سهام های بازار بورس و اوراق بهادار تهران و تاثیرپذیری آن از پیروزی "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران می نویسد:"ارزش تمام شاخص های سهام بازار بورس و اوراق بهادار تهران از زمان پیروزی "روحانی" به میزان 85 درصد افزایش یافته است." این شرکت اقتصادی در گزارش دو هفته ای خود اظهار داشته که بازار بورس و اوراق بهادار تهران ظهوری چشمگیر در بازارهای بین المللی داشته است.

گروه "دنیا فرانتیر فایندز" در ادامه این گزارش می افزاید:"رتبه بندی بین المللی بازارهای بورس نشان می دهند که در طول دو سال گذشته سوددهی سرمایه گذاری سرمایه گذاران در بازار بورس و اوراق بهادار افزایش یافته است. این موضوع از آن رو قابل توجه است که تحریم های وضع شده علیه ایران پابرجا باقی مانده اند. بازارهای بورس داخلی ایران عامل محرکه خوبی برای تشویق سرمایه گذاران ایرانی به سرمایه گذاری است. سرمایه گذاران ایرانی به دلیل محدودیت های اعمال شده از سوی بانک های بین المللی ترجیح می دهند تا در بازارهای داخلی ایران سرمایه گذاری کند. "لوبنه الحسان" رییس مرکز تحقیقاتی "دنیا فرانتیر" درباره رشد بازار بورس و اوراق بهادار ایران افزوده است:"بازار بورس و اوراق بهادار تهران در صورتی که تحریم های بین المللی وضع شده کاهش یابند می تواند با رشد بیش تری همراه شود. درهای بازار بورس ایران به روی سرمایه گذاران باز است و فرصت های خوبی را در اختیار آنان قرار داده است."

سایت "پی آر وب" در ادامه می افزاید:"بانک و شرکت های نفتی ای که در بازار بورس و اوراق بهادار در سال گذشته میلادی سهم داشته اند با رشد سودی 120 درصدی در صنعت مالی و بانکی مواجه شده اند و شرکت های فعال در حوزه گازی و نفتی رشد سودی 100 درصدی داشته اند. بانک صادرات ایران و بانک پارسیان در بازار بورس و اوراق بهادار تهران عملکرد خوبی داشته اند. به نظر می رسد که تا زمان توافق نهایی هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 رشد بازار بورس و اوراق بهادار تهران ادامه پیدا خواهد کرد. گروه "دنیا فرانتیر" پیش بینی می کند که رشد مثبتی در بازار خودرو، پتروشیمی، داروسازی و صنایع ایران را شاهد باشیم."

در ادامه گروه "دنیا فرانتیر" توصیه کرده که در صورت در پیش گرفتن خط مشی ای با "شفافیت" بیشتر و به حداقل رساندن "مداخله دولت" در امور اقتصادی می توان شاهد افزایش ارزش بازار بورس و اوراق بهادار ایران بود. این موسسه ارزیابی مالی در ادامه گزارش خود خاطر نشان کرده که تغییر برخی از مقامات در بازار بورس ایران و اجرای آیین نامه های بین المللی در زمینه سرمایه گذاری می تواند به بهبود وضعیت بازار سهام ایران کمک کند. "دنیا فرانیر" گروه مشاوره ای است که مرکز اصلی آن در "دبی" واقع شده و به ارائه مشاوره در زمینه سرمایه گذاری افراد و شرکت ها می پردازد. مرکز تحقیقاتی این گروه مشاوره ای به ارزیابی وضعیت بازارهای مالی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا می پردازد.

آنجلوتی مربی شماره یک جهان

$
0
0
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از مربیان باشگاهها جهان افشین قطبی در جایگاه ۲۳۰ و فرکی در جایگاه ۲۹۴ قرار گرفتند.


به گزارش باشگاه خبرنگاران، بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از مربیان باشگاهها جهان حسین فرکی با ۲۳ پله صعود در جایگاه ۲۹۴ و افشین قطبی با ۱۲ پله سقوط در رده ۲۳۰ قرار گرفت.  در این میان امیر قلعه نوعی در رده ۳۱۵ قرار گرفته است.
بر اساس این آمار آنجلوتی سرمربی رئال همچنان صدر نشین است و مارتینو و سیموئنه دوم و سوم هستند.

امضا 9 سند همکاری بین ایران و پاکستان

$
0
0

 9 سند و تفاهمنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان دقایقی پیش با حضور نواز شریف نخست وزیر پاکستان و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد امضا شد.

 
به گزارش ایرنا، یادداشت تفاهم تشکیل کمیسیون عالی مرزی یکی از این اسناد است که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرتاج عزیز» مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی نخست وزیر پاکستان آن را امضا کردند.
 
یادداشت تفاهم همکاری دوجانبه در جلوگیری و ممانعت از پولشویی و تامین مالی تروریسم نیز دیگر سندی است که توسط علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی و محمد اسحاقدار وزیر امور دارایی و اقتصادی پاکستان امضا شد.
 
تفاهمنامه بعدی در زمینه واحد اطلاعات مالی جمهوری اسلامی ایران و واحد نظارت مالی جمهوری اسلامی پاکستان است که درخصوص همکاری برای تبادل اطلاعات مالی مربوط به مبارزه با پولشویی توسط علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران و محمد اسحاقدار وزیر امور دارایی و اقتصاد جمهوری اسلامی پاکستان امضا شد.
 
از دیگر اسناد امضا شده می توان به یادداشت تفاهم همکاری های آماری بین دو دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان اشاره کرد که توسط علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران و محمد اسحاقدار وزیر امور دارایی و اقتصاد جمهوری اسلامی پاکستان امضا شد.
 
یادداشت تفاهم همکاری درخصوص پیشگیری و مقابله با آلودگی ناشی از کشتی ها را نیز «عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان امضا کردند.
 
برنامه مبادلات فرهنگی، علمی، آموزشی، فنی بهداشتی و امور جوانان و خانواده رسانه ای و ورزشی دیگر سند همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان است که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی نخست وزیر پاکستان آن را امضا کردند.
 
همچنین در مراسم امضای اسناد همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان یادداشت تفاهم همکاری ورزشی میان دو کشور توسط محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان ایران و وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان امضا شد.
 
به گزارش ایرنا موافقتنامه انتقال محکومین میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی پاکستان نیز به امضای مصطفی پور محمدی وزیر دادگستری و سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی نخست وزیر پاکستان رسید.
 
تفاهمنامه همکاری متقابل میان شرکت نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران و سازمان توسعه و تجارت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان آخرین سندی است که در جریان سفر دو روزه نوازشریف به تهران به امضای طرفین رسید.
 
محمدنواز شریف نخست وزیر پاکستان پیش از ظهر امروز برای سفری دو روزه وارد تهران شد تا با مقام های ارشد جمهوری اسلامی ایران مذاکره کند و روابط دوجانبه و تقویت همکاری های اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد.
 
نوازشریف در نخستین ساعات حضور در تهران مورد استقبال رسمی اسحاق جهانگیری معاول اول رییس جمهوری قرار گرفت.
 
نخست وزیر پاکستان همچنین با حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری دیدار و گفت و گو و سپس در ضیافت ناهار دکتر روحانی شرکت کرد.

زیر بار آپارتاید علمی و هسته‌ای نمی‌رویم

$
0
0
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم بهره‌برداری و راه‌اندازی سه دستاورد سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت که در محل این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه "در این محضر یک بار دیگر به دنیا می‌گوییم فناوری هسته‌ای ما صلح‌آمیز است"، تاکید کرد: ما در پی منافع ملت‌مان هستیم و زیر بار آپارتاید علمی و هسته‌ای نمی‌رویم.

 

وی خطاب به کشورهای دنیا با طرح این پرسش که "آیا شما می‌خواهید ما از اشعه گاما استفاده نکنیم برای آنکه محصولات کشاورزی ما سالم‌تر و بهداشتی‌تر باشد؟"، گفت: آیا شما استفاده از اشعه گاما برای سالم‌تر بودن محصولات کشاورزی را برخلاف قوانین بین‌الملل می‌دانید که به این ملت فشار می‌آورید؟

 

رئیس‌جمهور ادامه داد: آیا شما نمی‌خواهید ما مراکزی را در کشور ایجاد کنیم و اشعه ماورای بنفش را کنترل کنیم برای اینکه مردم سالم‌تر باشند؟ آیا شما می‌خواهید ما خریدار واکسن باشیم؟ یعنی شما نمی‌خواهید ما در تولید واکسن‌های دامی و انسانی روی پای خودمان باشیم و این کار را برخلاف مقررات بین‌المللی می‌دانید؟

 

روحانی با تاکید بر اینکه "ما دنبال انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم و خواهیم بود"، خاطرنشان کرد: ما همه ملت‌ها را در برابر قوانین بین‌الملل یکسان می‌دانیم و ملت ایران زیر بار تضعیف نرفته و نخواهد رفت اما همچنان نیز تأکید می‌کنیم که هیچگاه کار غیرقانونی را دنبال نمی‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه "یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، خودباوری، استقلال‌خواهی و خوداتکایی بوده که از روز اول امام(ره) به ما آموخته است"، گفت: امام به ما آموخته است که روی پای خود بایستیم و به هیچ‌ چیز جز خداوند توکل نکنیم.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما در انقلاب روی پای خود ایستادیم و به ملت خود تکیه و به رهبری خود اعتماد کردیم"، یادآور شد: بر این اساس، خداوند ما را در برابر دنیا پیروز ساخت. همچنین در دوران دفاع مقدس به جوانان، ایثارگران، سپاه، ارتش، بسیج، عشایر، نیروی انتظامی و جهادگران خود تکیه کردیم و خداوند ما را پیروز ساخت.

 

وی با بیان اینکه "امروز در مسیرهای متنوع علم و فناوری باید روی پای خود بایستیم"، تصریح کرد: در مسیر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال فرهنگ و اقتصاد، باید در زمینه علم و دانش به پیش برویم چون قدرت اصلی در علم و فناوری است و علم و فناوری است که برای ما قدرت علمی، قدرت اقتصادی و قدرت فرهنگی و دفاعی را می‌آفریند.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "در مسیر علم، دانش و پیشرفت سازمان انرژی اتمی بعد از پیروزی انقلاب ناچار شد برای اهداف علمی و دستاوردهای فناورانه روی پای خود بایستد"، افزود: همه آنهایی که تعهد غرب به ما بود، از آمریکا گرفته تا آلمان و فرانسه و ... هیچ‌کدام عملی نشد یعنی نه آمریکا حاضر شد طبق تعهد خود سوخت رآکتور تهران را به ما بدهد، نه آلمان حاضر شد ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را ادامه دهد و نه فرانسه آماده شد که به تعهدات خود در زمینه‌های مشترکی که با هم داشتیم عمل کند و حتی UF6‌ را که متعلق به ما بود، به ما تحویل دهد.

 

روحانی افزود: آن روزی که ما در پی غنی‌سازی بودیم تا روی پای خود در تولید سوخت رآکتور بایستیم، به شرق و غرب و همه مراجعه کردیم؛ پس اینکه گفته می‌شود ایران فعالیت مخفیانه انجام داده است، دروغی آشکار است چون اگر می‌خواستیم مخفیانه فعالیت کنیم برای خرید سانتریفیوژ به بازارهای رسمی غربی و شرقی مراجعه نمی‌کردیم و برای آنکه بتوانیم در مراحل مختلف ساخت سوخت نیروگاه و غنی‌سازی اورانیوم حرکت کنیم با شرکت‌های مختلف شرق و غرب مذاکره صریح نمی‌کردیم.

 

وی در ادامه اظهار کرد: آنها حاضر نشدند به ما سوخت بدهند پس ما شروع کردیم روی پای خود بایستیم و قطعات مختلف سانتریفیوژ را تولید، مونتاژ، تست و آماده کنیم اما بعدها گفتند ما کشف کردیم که شما ساختمان می‌سازید و قطعات سانتریفیوژ تولید می‌کنید، بله ما این کار را می‌کنیم، مگر قرار بوده است ساخت ساختمان و قطعات سانتریفیوژ را به اطلاع شما برسانیم؟

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما طبق قراردادی که با آژانس و در پادمان و سِیف‌گارد داشتیم، موظف بودیم آن زمانی که می‌خواهیم تزریق گاز UF6‌ را انجام دهیم، به آژانس اطلاع دهیم"، گفت: می‌گویند بیست سال کار مخفیانه کرده‌اید اما آیا ساخت ساختمان و تولید سانتریفیوژ غیرقانونی است و باید آنها را به شما اطلاع می‌دادیم؟

 

روحانی با بیان اینکه "متأسفانه دنیای غرب برخلاف اصول اخلاقی و حقوقی حرف زد و تبلیغ کرد"، افزود: این تبلیغ‌ها متأسفانه توانست دیگران را همراه غرب سازد و برای مردم کشور ما برخلاف همه مقررات بین‌المللی دردسر درست کند.

 

وی با بیان اینکه "در بسیاری از زمینه‌ها باید در کنار کار علمی و فناوری، فعالیت‌های حقوقی، سیاسی و تبلیغاتی را هم پیش ببریم"، اظهار کرد: توسعه متوازن و همه‌جانبه باید دنبال شود چون اگر در فعالیت‌های علمی پیش برویم اما در زمینه حقوقی و سیاسی فعال نباشیم، دشمن بهانه‌جویی می‌کند و اگر در زمینه تبلیغات نتوانیم آنچه در دل داریم روی کاغذ آوریم و به افکار جهانی به درستی عرضه کنیم، ممکن است دیگران افکار جهانی را منحرف سازند.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "امروز تلاش ما این است که فعالیت‌های سیاسی، حقوقی و تبلیغاتی، متوازن و در کنار فعالیت‌های علمی پیش برود"، تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم در فناوری یک قدم عقب برویم بلکه می‌خواهیم در زمینه حقوقی گام‌های جدیدی برداریم و در زمینه سیاسی گامی به پیش برویم. همچنین باید در زمینه تبلیغات و در رابطه با روشن کردن افکار عمومی جهانی پیش برویم اما عده‌ای فکر می‌کنند این ماشین عقب می‌رود، شاید خطای دید وجود دارد چون ما می‌خواهیم در بحث حقوقی، سیاسی و تنویر افکار عمومی همپای فعالیت علمی جلو برویم چون اگر این اتفاق نیفتد دشمن از این خلا سوء استفاده می‌کند.

 

روحانی با اشاره به اینکه "دنیا می‌خواست بگوید ایران به فناوری هسته‌ای نرسیده است و در تبلیغات جهانی در پی تحقیر این ملت بود"، افزود: دو دروغ را در مورد ایران مطرح می‌کردند؛ اول اینکه ایران به فناوری هسته‌ای نرسیده است و دوم اینکه مخفیانه فعالیت‌های غیرقانونی انجام می‌دهد اما ما می‌خواهیم به دنیا بگوییم فناوری ما درست و راست است و اگر می‌گوییم 3.5 درصد غنی‌سازی می‌کنیم، واقعیت دارد و وقتی می‌گوییم اگر لازم باشد 20 درصد غنی‌سازی کنیم، می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

 

وی ادامه داد: با این وجود، دنیا با تبلیغات خود به دنبال این بود که بگوید ایران قادر نیست به این فناوری دست یابد. حتی یکی از مقامات شرقی که نامش را نمی‌برم، به من می‌گفت باور نکنید که می‌توانید UF6‌ تولید کنید یعنی همه می‌خواستند به اصطلاح توی دل ما را خالی کنند که شما نمی‌توانید و نیازمند به ما هستید و نه اصفهان به ثمر می‌نشیند و نه نطنز و اراک که این تحقیر بود.

 

روحانی تاکید کرد: ملت و دانشمندان ما و سازمان انرژی اتمی از جان مایه گذاشتند و دشمن به هر کار سخیفی دست زد اما جوانان از مسیرشان برنگشتند و هیچ‌یک از دانشمندان و کارکنان سازمان انرژی اتمی و دانشجویان این رشته پشیمان نشدند بلکه مصمم‌تر در مسیر راهی که به حق و قانونی است حرکت کردند و ما به شکر خدا در دولت تدبیر و امید همه فعالیت‌های علمی و کارهای قانونی را ادامه خواهیم داد و این را همه غربی‌ها و شرقی‌ها و 1+5 و دیگران بدانند.

 

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "راهی که انتخاب کرده‌ایم راه درستی بوده است"، تصریح کرد: راهی که انتخاب کردیم خطاب نبوده است که متوقف شویم یا آن راه را ادامه ندهیم.

 

وی با بیان اینکه "ما هیچ چیز نداریم که روی میز بگذاریم و تقدیم دیگران کنیم، جز شفافیت"، افزود: هیچ‌چیز به عنوان فناوری و دانش هسته‌ای روی میز نیست تا با کسی معامله کنیم چون اینها در مغز جوانان و دل ملت ما و اراده کشور ماست و آنچه می‌توانیم به افکار عمومی جهانی عرضه کنیم، شفافیت بیشتر است؛ پس ما می‌خواهیم به دنیا بگوییم دشمنان ما دروغ می‌گفتند.

 

روحانی خاطرنشان کرد: ما به دنیا می‌گوییم ملت ما در مسیر مجد و عظمت است و شما قادر نیستید ملت ایران را تحقیر کنید بلکه ناچارید دانشمندان ما را تمجید کنید پس شما قدرت تحقیر ندارید و ما به دنیا ثابت می‌کنیم اقدامات ما قانونی و در چارچوب ان‌.پی‌.تی، پادمان و مقررات بین‌المللی است و گفته‌ایم، می‌گوییم و خواهیم گفت که به دنبال کار غیرقانونی و سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما ملتی نیستیم که در پی سلاح کشتار جمعی باشیم"، اظهار کرد: دنیا شاهد است که در جنگ هشت ساله کشورهای غربی و اروپایی و حتی برخی کشورهای شرقی به صدامیان امکانات و سلاح شیمیایی دادند و ما قربانی سلاح شیمیایی شدیم اما گرچه ساخت سلاح شیمیایی کار سختی نبود اما از آن استفاده نکردیم چون ما این کار را درست نمی‌دانیم و به دنیا ثابت کردیم که دفاع ما اخلاقی، انسانی و در چارچوب مقررات بود.

 

روحانی همچنین خطاب به غرب گفت: بنابراین امروز نگویید که ایران را مجبور کرده‌ایم تا بمب اتمی نسازد، چون این دروغ‌ها جایی ندارد و ملت ایران هیچ وقت دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و آن را مشروع نمی‌دانسته است.

 

وی با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن استفاده از سلاح هسته‌ای، یادآور شد: رهبر معظم کشورمان به صراحت نه فقط در یک کاغذ، بلکه در نماز جمعه و سال‌ها پیش این فتوا را اعلام کردند پس مسیر ما روشن است و ما این مسیر را ادامه می‌دهیم.

 

رئیس‌جمهور افزود: دنیا اگر می‌خواهد با مردم ایران روابط حسنه و منفعت مشترک داشته باشد، باید در برابر حقوق ملت ایران تسلیم شود و در برابر عظمت ملت ایران راه تکریم را در پیش گیرد و در برابر دانشمندان کشورمان تمجید را پیشه خود کند.

 

 روحانی در بخشی پایانی سخنان خود با بیان اینکه "ما یک افتخار بزرگ داریم و آن این است که مولایمان علی(ع) است"، گفت: مقتدای ما، راه ما و مسیر ما و اسوه و الگوی ما امیرالمؤمنین علی(ع) است چون هر کجا حق است، علی آنجاست و هر کجا علی است، حق آنجاست.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "علی(ع) هیچگاه نتوانست اشک یتیمی را تحمل کند"، افزود: امیرالمؤمنین از هیچ قدرتی نهراسید و در برابر برق شمشیر تمام قبایل مکه جای پیامبر خوابید و خم به ابرو نیاورد اما در برابر خالق جهان تمام بدنش می‌لرزید و حتی دوران حکومتش به همه مخالفانش اجازه داد تا در مسجد کوفه سخن بگویند تا روزی که شمشیر نکشیده بودند و آن روز هم که دشمنان شمشیر خود را از میان در آوردند به آنها مهلت نداد؛ پس ما هم عدل و اعتدال و راه و مسیر علی را در پیش می‌گیریم.

 

انتهای پیام


گردش مالی کثیف ترین بازار ایران

$
0
0

 بررسی ها نشان می دهد، هر تن زباله ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

به گزارش خبرآنلاین،صنعت بازیافت و خرید و فروش زباله در ایران هرچند چندان مورد توجه فعالان اقتصادی نیست ولی بررسی گردش مالی این صنعت نشان می دهد که خرید و فروش زباله تنها در تهران ماهیانه 60 میلیارد تومان برای متولیان آن گردش مالی به همراه می آورد.

آمار رسمی سازمان بازیافت نشان می دهد در ایران سالیانه 16 میلیون تن زباله تولید می شود. همچنین تنها در تهران روزانه 50 هزار تن زباله تولید می شود. براین اساس گردش مالی بازار زباله ایران به سالیانه 6 هزار و 400 میلیارد تومان می رسد.

گردش مالی کثیف ترین بازار ایران

وزیر خارجه‌ای که از هوش رفت!/تصاویر

$
0
0
وزیر امور خارجه بورکینا فاسو که به آنکارا سفر کرده بود، در هنگام برگزاری کنفرانس مطبوعاتی مشترکش با وزیر امور خارجه ترکیه از هوش رفت.

وزیر امور خارجه بورکینا فاسو که برای تقویت روابط کشورش با ترکیه به آنکارا سفر کرده بود، در حین برگزاری کنفرانس خبری مشترک با احمد داوود اغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از هوش رفت.

 

 

در پی این رویداد، وزیر امور خارجه بورکینا فاسو به بیمارستان آتاترک آنکارا منتقل شد. علت بیهوشی وی خستگی و ابتلا به آنفلوانزا اعلام شده است.

دلایل جدایی قطعی فتح‌اله‌زاده از استقلال

$
0
0
علی فتح‌اله‌زاده، مدیرعامل آبی‌ها صبح یکشنبه از کارمندان باشگاه خداحافظی کرد و جدایی خود را به طور قطعی اعلام کرد اما دلایل جدایی قطعی این مدیر از استقلال قابل توجه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از یک مقام آگاه، علی فتح‌اله‌زاده جزو گزینه‌های وزارت برای ابقا در تیم استقلال بود اما این موضوع در شرایطی به نفع فتح‌اله‌زاده پیش نرفت که مسئولان در وزارت در بخشی از موارد با مدیرعامل آبی‌ها به توافق کامل نرسیدند زیرا خواسته فتح‌اله‌زاده، انتخاب اعضای هیئت مدیره بود.


وی اعلام کرد با انتخاب اعضا توسط خودش، قصد تزریق پول دارد و از هر کدام از اعضا 2 میلیارد کمک هزینه دریافت خواهد کرد اما مسئولان در وزارت برنامه‌های گسترده‌تری را در نظر دارند و حتی اعلام شده که افراد معتبری که از نظر مالی شرایط بسیار ایده‌آلی دارند خواستار حضور در هیئت مدیره هستند، اما وزارت با ریزبینی و در نظر گرفتن تمام شرایط اعضا را انتخاب می‌کنند.

این در حالی است که وزارت ورزش مانند پرسپولیس برای استقلال نیز شرایطی خاص را در نظر گرفته است که مدیریت باشگاه بر طبق آن عمل کند و وضعیت تیم را به صورت کامل در نظر داشته باشد.

شایان ذکر است، مباحثی که در خصوص انتخاب اعضای هیئت مدیره و شروطی که مدیریت استقلال باید بر طبق آن عمل کند عامل اصلی عدم همکاری فتح‌اله‌زاده با استقلال شد و این مدیر علی‌رغم مذاکره با چند شرکت اسپانسری، قید حضور در استقلال را زد و حتی اعلام داشت نیاز به استراحت کامل و تمرکز دارد؛ این در حالی است که مباحث مطرح شده برای جدایی از استقلال بهانه است و مسائل بسیار مهمتری در این زمینه دخیل بودند که فتح‌اله‌زاده به صورت مستقیم به آنها اشاره نکرد اما شروط وزارت و انتخاب هیئت مدیره درا ین موضوع دخیل هستند.
 

گمانه زنی یک روزنامه لبنانی برای سفر هاشمی به عربستان

$
0
0
روزنامه لبنانی « السفیر» نوشت که آیت الله « اکبر هاشمی رفسنجانی» رییس جمهور اسبق ایران و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عربستان سعودی سفر می کند.
السفیر: آیت الله هاشمی رفسنجانی به عربستان سفر می کند
به گزارش ایرنا، السفیر در شماره روز دوشنبه خود با اعلام این خبر با اشاره به دیدار اخیر سفیر عربستان سعودی در تهران با آیت الله هاشمی رفسنجانی نوشت که روابط تهران و ریاض تقویت و وارد مرحله جدیدی شده است.

«عبدالرحمن بن غرمان شهری» سفیر جدید عربستان سعودی در جمهوری اسلامی ایران اوایل اردیبهشت ماه جاری با آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدار وگفت وگو کرد.

این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد که گشایش روابط ایران و عربستان بر اوضاع لبنان تاثیر مثبتی می گذارد.

السفیر با ادعای اینکه مقامات تهران و ریاض تماس ها و ملاقات هایی را بدور از نگاه رسانه ها دنبال می کنند، از جمله نتایج گشایش روابط ایران و عربستان را تشکیل دولت لبنان و اجرای برنامه امنیتی و شاید پایان ماجرای حمص در سوریه خواند.

گروه های سیاسی لبنانی باور دارند که بهبود روابط تهران و ریاض بر اوضاع داخلی این کشور تاثیر مستقیم دارد و زمینه را برای انتخاب رییس جمهوری جدید این کشور فراهم می کند.

داوود احمدی‌نژاد: جریان مشایی مرده و تمام شده

$
0
0

برادر محمود احمدی‌نژاد در مورد برخی خبرها برای آشتی دادن او و اسفندیار رحیم مشایی طی یک جلسه گفت: من اصلا صحت چنین اخباری را تایید نمی‌کنم.

به گزارش اعتماد، برادر محمود احمدی‌نژاد در مورد برخی خبرها برای آشتی دادن او و اسفندیار رحیم مشایی طی یک جلسه گفت: من اصلا صحت چنین اخباری را تایید نمی‌کنم و حتی اگر چنین جلسه‌یی هم تشکیل شود در این جلسه شرکت نخواهم کرد. به گزارش تدبیر، داود احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی در مورد جلسات انتخاباتی برادرش به همراه مشایی گفت: چرا به دنبال جریان مرده هستید؟ جریان مشایی مرده و تمام شده است.

وی همچنین در مورد احتمال نتیجه بخش بودن تحرکات انتخاباتی برادرش هم اظهار داشت: ممکن است اتفاق بیفتد. یک روز مردم اصلاح‌طلبان را ریختند بیرون بعد هم خودشان دوباره آنها را برگرداندند. احمدی‌نژاد در مورد اختلافاتش با مشایی هم گفت: ریشه اختلاف من و مشایی در دین خدا است. آنچه توسط این افراد مطرح شد با دین و انقلاب و خدا و پیغمبر زاویه داشت. اگر مشایی از این تیم حذف شود خیلی چیزها درست می‌شود. وی یادآور شد: اگر این افراد حذف نشوند من که همان فکر و برخوردی که قبلا داشتم را پیش می‌گیرم و بعید می‌دانم مردم هم به این جریان رای دهند و در این رقابت پیروز شوند.

چرا کسی از روحانی دفاع نمی‌کند؟

$
0
0

 در این یادداشت به قلم مصطفی صادقی می‌خوانیم: «حسن روحانی «تردید» دارد. او نگران «بدنه» است اما دنبال راضی‌کردن او هستیم.» این جمله‌ای است که فرزند یکی از روسای جمهور پیشین در Off The Record مصاحبه با نگارنده این سطور در فاصله سه ماه مانده به انتخابات 24 خرداد بیان کرد.

حسن روحانی رئیس‌جمهور متفاوتی است. متفاوت از ‌هاشمی، متفاوت از خاتمی و متفاوت‌تر از محمود احمدی‌نژاد. رئیس‌جمهور شدن او محصول اتفاقاتی خاص در سپهر سیاست ایران است.

او مانند هاشمی، تکبیرگویان نمازجمعه که بلند صدا کنند «مخالف هاشمی، مخالف پیغمبر است»، مثل خاتمی «بدنه» پا به یراق و همچون محمود احمدی‌نژاد صف‌های طولانی مشایعت‌کننده سفر استانی را ندارد، هر‌چند هر سه رئیس‌جمهور قبلی اکنون وضعیتی بسیار متفاوت از «قبل» دارند. اما آیا حسن روحانی بدنه اجتماعی‌اش را ندارد؟ آیا او بدنه اجتماعی داشته و آن را از دست داده است؟ آیا بدنه اجتماعی او یک بدنه «قرضی» است؟

«تردید» روحانی تمام شد. او کاندیدا و سپس رئیس‌جمهور شد؛ حالا باید در مورد بدنه اجتماعی او و اینکه او بالاخره کجای سیاست ایران ایستاده و نسبت سیاسیون و مردم با روحانی چیست، بحث کرد.

رفراندوم یارانه

وقتی آمار عدم انصراف مردم از دریافت یارانه اعلام شد، منتقدان روحانی ‌بی‌پیرایه گفتند که این نشانه‌ای از ریزش سرمایه اجتماعی رئیس جدید است. برخی شاخه‌های دیگری بر این تحلیل هم افزوده و به علت‌یابی پر‌داختند، به انتصاب‌ها رسیدند و گفتار و رفتار‌ها. این اما شاید حکم درستی نباشد. اگر ماجرای ثبت‌نام یارانه‌ها را به مثابه یک رفراندوم فرض کنیم، ممکن است این میزان ثبت‌نام مردم و در واقع این پاسخ «نه» عمومی به درخواست روحانی به دلیل ‌بی‌اعتمادی به تصمیمات اقتصادی باشد که ریشه در رخدادهای دولت گذشته هم داشته باشد. به یک معنا شاید عده‌ای این‌گونه تحلیل کنند که ‌بی‌اعتمادی به سیاست‌های اقتصادی در یک مورد خاص، قابل تعمیم به همه حوزه‌ها نیست و لزوما نمی‌توان این‌گونه فکر کرد که اگر مردم در یک حوزه به دولت مستقر اعتماد نکردند به معنای ‌بی‌اعتمادی آنها در همه مسائل است. با این دید بلاشک باید این‌گونه تحلیل کرد که این به معنای ریزش نیروهای اجتماعی دولت نیست. پس با این حرف و حدیث‌ها داستان یارانه نمی‌تواند معیار خوبی برای سنجش «بدنه» باشد.

نیروهای اجتماعی آقای رئیس‌جمهور

باید به گذشته نزدیک بازگردیم، به خرداد 92. واقعیت این است که حسن روحانی وقتی «راضی» به کاندیداتوری شد، نامزد هیچ جناحی نبود. اصلاح‌طلبان هوای دیگری در سر داشتند و تعداد نامزدهای اصولگرایان هم آنقدر زیاد بود که اصلا به روحانی فکر نمی‌کردند. مطرح است که سید‌محمد خاتمی در دیداری به روحانی گفته بود اگر بنا بر انتخاب نامزدی برای تحت حمایت قرار گرفتن اصلاح‌طلبان باشد، شما در انتهای صف قرار دارید. هر‌چه بود از میانه بحث‌های گعده‌نشینان ظهر شنبه‌های مجمع تشخیص که به قول یاسر هاشمی از آن به‌ عنوان انجمن اسلامی مجمع تشخیص یاد می‌شود، این حسن روحانی بود که طلایه‌دار ایجاد دولت وحدت ملی شد؛ همان چیزی که هاشمی می‌خواست و همان چیزی که خاتمی به آن تن داد.

اصلاح‌طلبان در یک معادله سیاسی به این رسیدند که ریسک حضور مستقل بالاست، پس به همنشینی‌ هاشمی، همان رقیب سال‌های نه‌چندان دور روی آوردند. نامزد قرضی گرفتند و بدنه اجتماعی را به عاریت دادند. قرار‌شان این شد که حمایت کنند تا راه حضورشان در سیاست رسمی کشور باز شود، صندلی‌هایی از پاستور به آنها برسد و فرصتی یابند برای‌ ترمیم همبستگی آسیب‌دیده. اما آیا این به آن معناست که حسن روحانی هیچ بدنه اجتماعی‌ای نداشته است؟

مطرح است که حسن روحانی گفته است پیروزی‌ام در انتخابات را مدیون کسی نیستم (مصاحبه محسن رفیق‌دوست با مثلث و نقل قول او از حسن روحانی) این یعنی او می‌گوید از کنار حرف‌ها و تبلیغاتش در انتخابات، رئیس‌جمهور شده است. در سطح دیگری از تحلیل، مسلم است که همه رای روحانی متعلق به اصلاح‌طلبان و بدنه اجتماعی آنها نیست، هر چند ممکن است بخش قابل توجهی از آن چنین خاستگاهی داشته باشد. حسن روحانی بخش زیادی از رای خود را از گفت‌وگوی ویژه خبری و مناظره‌ها دارد. با چنین تصویری می‌توان گفت که رای حسن روحانی ترکیبی است از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان، حامیان هاشمی‌ رفسنجانی، طبقه متوسطی که نظرشان درباره محمد‌باقر قالیباف تغییر کرد و مردم طبقه ضعیفی که با تصور از بین رفتن تحریم‌ها و ایجاد شرایط اقتصادی بهتر به او رای دادند. در سطح جزئی‌تر از تحلیل می‌توان گفت که حسن روحانی رای خود را از سامان اجتماعی‌ای به‌دست آورده که اصلاح‌طلبان و هاشمی‌ رفسنجانی در روزهای آخر برایش ایجاد کردند. این شاید منصفانه‌ترین تحلیلی باشد که بتوان از علت پیروزی حسن روحانی کرد و البته باید به آن اضافه کرد چند‌دستگی میان اصولگرایان را.

انرژی هسته‌ای؛ مدافعان کجا هستند؟

صدای مخالفان حسن روحانی در حوزه سیاست خارجی و پرونده هسته‌ای خیلی بلند است، حتی اگر تعداشان زیاد هم نباشد. موافقان اما هر‌ چند زیاد هم باشند، صدایی چندان رسا ندارند.

نطق‌های میان‌دستور مجلس هر بار که پارلمان تشکیل جلسه می‌دهد، توسط مخالفان روحانی و ظریف رزرو می‌شود اما خبری از نطق موافق نیست. کار به‌ جایی رسیده که علی لاریجایی در فراق حمایت اصلاح‌طلبان، از منتهی‌الیه راست سنتی، پرچم حمایت از دولت را بلند می‌کند تا آش مخالفت‌ها آنقدر‌ها هم شور نشود. مخالفان با القاب دلنشین و گیرا همایش برگزار می‌کنند و از دلواپسی‌هایشان می‌گویند اما مقابل دلواپسان هیچ خبری از فریاد اعتراض «دلاور»‌های آقای ظریف نیست. روزنامه‌های مدافعان وضع موجود که از اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان تشکیل می‌شوند، سرشارند از مطلب نقد‌آلود علیه مخالفان روحانی و ظریف اما کمند مطالبی که اسم مهمی‌ را بر ابتدای خود داشته باشد. اگر از آن ماجرای رفراندوم یارانه‌ای بگذریم، حالا این مساله هسته‌ای چندان قابل کتمان و ندیدن نیست.

سوال: چرا کسی از روحانی دفاع نمی‌کند؟

سوال: چرا صف مدافعان بلند است اما همه سرها یا پایین است یا سوی دیگری را نگاه می‌کنند؟

سوال: سامان‌دهندگان بدنه اجتماعی حسن روحانی در خرداد 92 چرا دست روی دست گذاشته و سکوت را بر هر اقدام دیگری ‌ترجیح می‌دهند؟

سوال: چرا از چهره‌ها و ژنرال‌های دولت هم چندان صدای بلندی شنیده نمی‌شود؟

سوال: چرا شایعه شده که ظریف در جلسه هیات دولت گفته «من که می‌دانم در نهایت تنها خواهم ماند»؟

پاسخ این سوال‌ها می‌تواند تکلیف «بدنه» را با «سر» مشخص کند.

دولت تنها؟

حسن روحانی رئیس‌جمهور است. او اکنون صاحب بخش مهمی ‌از قدرت رسمی کشور است. همین گزاره کافی است تا افراد زیادی همنشینش شوند. به قول اکبر هاشمی رفسنجانی «باید بپذیرم که حسن روحانی رئیس‌جمهور شده است.» (مصاحبه با هفته‌نامه مثلث) روحانی رئیس‌جمهور است اما نه مثل‌ هاشمی، نه مثل خاتمی و نه مثل احمدی‌نژاد. او قدرت خود را شریک است با دیگران، دیگرانی مثل‌ هاشمی، دیگرانی مثل اصلاح‌طلبان. پس در چنین شرایطی از نظر اصلاح‌طلبان او باید اقتضای شراکت را رعایت کند. شراکت اصولی دارد. طبیعی است که روحانی نمی‌خواهد رئیس‌جمهور یک دوره‌ای باشد، پس ریسک بر هم زدن قاعده شراکت را نخواهد کرد. شرکا چه می‌خواهند و روحانی چه می‌خواهد؟ این سوال مهمی‌ است. اصلاح‌طلبان به حداقل‌ها راضی شده‌اند اما این برای شرایط امروز است. «چه کسی گفته آنها همیشه به حداقل‌ها راضی خواهند بود؟» این گزاره مهمی ‌است. یکی از دانشگاهیان اصولگرا اصطلاح «دولت تنها» را برگزیده اما واقعیت این است که «حامیان»، دولت را «تنها» نخواهند گذاشت. قرار نیست کسی فعلا از حسن روحانی عبور کند. روحانی می‌داند روزهای سختی پیش رو دارد. او سرمایه‌گذاری بزرگی کرده روی غرب و روی پرونده هسته‌ای.

از نظر اصلاح‌طلبان دولت باید «تنهایی» را حس کند، همین. باید نیاز به «حامی‌» را همیشه کنارش داشته باشد تا بر ‌ترس از «تنها شدن» و مواجهه ‌«بی‌یاور» با مخالفانی که رادیکال‌ترین مواضع را هر روز به طریقی بیان می‌کنند، غلبه کند. ‌بی‌پیرایه بگوییم، آنچه «شرکا» می‌خواهند این است: «دولت پیرو»؛ چیزی که شاید روحانی نخواهد.

انتهای پیام

ورود کماندوهای آمریکایی به شرق اوکراین

$
0
0

منابع خبری از حضور 400 کماندوی آمریکایی در کنار ارتش اوکراین در عملیات شرق این کشور خبردادند.

به گزارش مهر به نقل از صدای روسیه، 400 نظامی آمریکایی در شرق اوکراین در کنار نیروهای ارتش اوکرانی علیه جدایی‌طلبان طرفدار روسیه می‌جنگند.

بر اساس این گزارش، وظیفه نظامیان آمریکایی حمایت از نیروهای اوکراین در شهر اسلاویانسک حمایت است.

این نیروها مطعلق به یک شرکت خصوصی بنام "بلک واتر" هستند که پیشتر نیز عملیات هایی در عراق و افغانستان داشته اند.

در 29 ماه آوریل سرویس اطلاعاتی آلمان از حضور کماندوهای آمریکایی در اوکراین خبر داده بودند.

هنوز مشخص نیست چه کسی دستور حضور این نیروها در اوکراین را داده است.


واکنش فرمانده ناجا به تجمع میدان فاطمی

$
0
0

فرمانده نیروی انتظامی در واکنش به تجمع میدان فاطمی گفت: هیچ گروهی نباید به خود اجازه دهد که بدون مجوز تجمع کند.


به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدی مقدم عصر امروز درمراسم تجلیل و تکریم حافظان قرآنی در پاسخ به سوالی در مورد تجمع غیرقانونی میدان فاطمی و علت عدم برخورد پلیس با این افراد گفت: از کجا می دانید که با این افراد برخورد نشده است.

وی با بیان این‌که هیچ گروهی نباید به خود اجازه دهد که بدون مجوز نباید به خود اجازه دهد بدون مجوز تجمعی برپا کند چرا که این تجمعات قطعا موجب ایجاد زحمت و ترافیک شده و اگر این گروه‌ها مجوز بگیرند پلیس پیش‌بینی‌های لازم برای تامین امنیت و فضا و مکان لازم را پیش بینی خواهد کرد و رفتار حاشیه‌ای به وجود نخواهد آمد، افزود: طبیعتا با مجموعه اقدامات صورت گرفته توسط پلیس و همچنین تماس‌هایی که با دست اندرکاران این تجمع صورت گرفت از آن چیزی که انتظار داشتند تعداد کمتری مراجعه کردند اما برگزاری تجمع نباید بدون مجوز باشد.

احمدی مقدم با بیان این‌که افرادی که اقدام به برپایی تجمع غیرقانونی کرده‌اند مرتکب جرم و تخلف شده‌اند، گفت: اگر دستگاه قضایی بخواهد، پیگیر موضوع میدان فاطمی می شویم.

فرمانده نیروی انتظامی در مورد چرایی عدم برخورد ماموران با تجمع‌کنندگان میدان فاطمی، گفت: با توجه به خشونت، رفتارهای غیرمدنی و مسائل حاشیه‌ای در تجمعات، نحوه رفتار پلیس متفاوت است و این گروه نیز مردم متدین و دارای دغدغه بودند که در حداقل زمان نسبت به متفرق شدن این افراد اقدام شد. البته این رفتار را تایید نمی‌کنم و نباید این افراد به خود اجازه دهند که این رفتار را مجددا تکرار کنند، چرا که در مرحله بعدی رفتار سخت گیرانه‌تری داریم.

وی همچنین در مورد سخنان معاون قضایی قوه قضاییه مبنی بر ابلاغ قانون جدید آیین بازرسی کیفری و ضابط نبودن تمامی ماموران ناجا، گفت: از گذشته یک اشکال وجود داشت که همه ماموران ناجا ضابط شناخته می‌شدند و جای سوال داشت که آیا این مامور در دوران مرخصی نیز ضابط است؟‌ و گاهی قاضی ابلاغاتی را اعلام می کرد و ماموران باید به عنوان ضابط این نقش را ایفا می‌کردند که این مساله قابل تفسیر بود.

احمدی مقدم با بیان این‌که ممکن است این آیین دادرسی جدید نیز مشکلاتی را ایجاد کند، گفت: البته وظایف دستگاه قضایی در حوزه ضابطین را انجام می دهیم اما ماموران باید آموزش‌های لازم را ببینند و به نظرم این قانون جدید به سمت حرفه‌ای شدن امور گام برمی دارد. البته این مساله بدین معنا نیست که ماموران نیروی انتظامی در لباس نباید با جرائم مشهود برخورد کنند و امیدواریم با ارائه آموزش‌های لازم دغدغه های این مساله رفع شود.

فرمانده نیروی انتظامی همچنین در مورد استرداد یکی از متهمان بزرگترین پرونده فساد مالی در کشور از کشور امارات، گفت: کشور امارات در حوزه استرداد و پیگیری پروند‌ه‌های مشترک با پلیس ایران فعالیت خوبی دارد و این سبب شده است که جرائم ایرانیان به طور محسوسی در این کشور کاهش یابد و حتی رفتاری که در گذشته در فرودگاه‌های امارات با ایرانیان می‌شد نیز بهبود یافته است.

فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم تکریم از حافظان قرآن، با اشاره به برداشت‌های ناثواب از قرآن کریم، گفت: در حال حاضر کشورهایی که قرآن چاپ می‌کنند با ترویج تروریسم و تفسیر ناروا از قرآن موجب آبروریزی اسلام می‌شوند.

وی با بیان این‌که دشمنان ریشه اسلام و قرآن را با ترویج تروریسم، مورد هدف قرار داده‌اند، گفت:‌ اگر قرآن را از ولایت جدا کنیم توجیه رفتار ضد خدا می‌شود و اگر ولایت نباشد ممکن است مسیر را اشتباه رفته و برخی مقرضان از تفسیر ناثواب و با تکیه بر جهل علیه قرآن اقداماتی انجام دهند.

وی با بیان این‌که راه حل برخی بداخلاقی و ناهنجاری‌هایی که امروزه در جامعه می‌بینیم ، متوسل شدن به قرآن است، گفت: بنده به عنوان فرمانده نیروی انتظامی هر میزان که بتوانم در حفظ و استفاده از قرآن در ناجا کوتاهی نخواهم کرد.

گرفتاری حقوق‌بگیران ایرانی:اضافه کاری و دردهای پنهان!

$
0
0

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، آمارگیری نیروی کار در سال 92 نشان داده است که 40.2 درصد افراد در طول روز اضافه کاری می کنند. به عبارتی از 23 میلیون و 834 هزار و 551 نفری که جزو جمعیت فعال کشور محسوب می شوند، 21 میلیون و 346 هزار و 179 نفر در بازار کار اشتغال دارند.


به گزارش خبرنگار اعتدال از بیش از 21 میلیون و 346 هزار نفر شاغل بیش از 8 میلیون و 500 هزارنفر تا پایان سال گذشته در طول هفته بیش از 49 ساعت کار کرده اند که به معنی انجام اضافه کاری تلقی می شود. تا پایان سال گذشته، 40.2 درصد افراد بیش از 49 ساعت در هفته کار کرده اند.


در حال حاضر، به گواه آمارهای مرکز آمار ایران درصد افرادی که اضافه کاری انجام می دهند رو به افزایش است که این موضوع نیز نشان دهنده وجود کسری مالی در خانواده ها است. در واقع با افزایش مشکلات مالی خانواده ها و افزایش تورم در سال های اخیر درآمد خانواده ها کفاف مخارج زندگی و معیشت آنان رانداده و سرپرستان خانوار مجبور به کار بیشتر و اضافه کاری بیشتر می زنند. 


هرچند ممکن است بخشی از نیازهای مالی خانواده ها به دلیل لوکس شدن و گرایش شدید جامعه به زندگی های تجملی و ناچارا ایجاد نیازهای جدید مالی باشد، اما اغلب افراد اضافه کاری انجام می دهند که بتوانند نیازهای اصلی خود و خانواده خود را تامین نمایند. مشخص است که اکثر افراد تمایلی به کار بیشتر و تفریح و استراحت کمتر ندارند و کمبود درآمد خانواده ها و افزایش مخارج زندگی آن ها را بدین امر مجبور ساخته است. یکی از مهم ترین دلایلی که از سوی کارشناسان برای اضافه کاری افراد مطرح می شود، ناتوانی خانواده ها در تنظیم هزینه ها و درآمد ماهیانه خود است تا جایی که افراد تنها با انجام یک شغل نمی توانند نیازهای مالی خود و خانواده را برآورده کنند؛ بنابراین ناچار می شوند به سراغ انجام اضافه کاری بروند.


کارشناسان اجتماعی معتقدند اشتغال به کار افراد در ساعات طولانی شبانه روز و دور ماندن از خانواده باعث بروز آسیب های فراوان اجتماعی خواهد شد. افراد مجبور باشند به خاطر صرف انرژی خود در محیط های مختلف کاری، از انرژی مورد نیاز در خانواده بزنند و دیگر رمقی برای آنها جهت رسیدگی به امور خانواده باقی نماند. از این رو افزایش ساعات کار باعث گسستن روابط خانوادگی شده و مشکلات روحی و اجتماعی بسیاری را برای خانواده های ایجاد کرده است. ضمن اینکه افزایش ساعات کار، میزان نظارت و همراهی والدین بر فرزندان را نیز کاهش داده و علاوه بر آسیب های اجتماعی، مخاطرات فرهنگی را نیز بر مشکلات قبلی افزوده است.


علاوه بر آسیب های روحی، اجتماعی و فرهنگی کار بیش از اندازه، اضافه کاری ممتد به سلامت جسمی افراد نیز لطمات جدی وارد می سازد. پژوهشگران دریافتند اضافه کاری‌های ممتد خطر ابتلا به حملات و بیماری های قلبی را به شدت افزایش می‌دهد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که خطر بیماری های قلبی در کسانی که روزانه سه تا چهار ساعت اضافه کاری می کنند، 60 درصد بیشتر است.


همچنین مشخص شده است استرس ناشی از کار زیاد و و طولانی مدت نقش مهمی در ایجاد بیماری های قلبی دارد. تحقیقات حاکی از آن است افرادی که دارای مقادیر بالایی از هورمون استرس به نام کورتیزول هستند با احتمال بیش‌تری ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار بگیرند.

کارشناسان معتقدند که باید بین کار و زندگی شخصی توازن و اعتدال ایجاد کرد. به اعتقاد این کارشناسان 24 ساعت هر شبانه روز باید به طور مساوی بین کار، خواب و استراحت (تفریح) تقسیم گردد. الگویی که اکثر شهروندان جوامع توسعه یافته از آن پیروی می کنند. اما متاسفانه به دلیل مشکلات شدید اقتصادی و تامین معیشت در ایران، اکثر وقت روزانه افراد صرف کار و اضافه کاری می گردد و برای جبران هزینه های خانواده از تفریح، استراحت و خواب خود می کاهند. غافل از اینکه شاید زیاد کار کردن بتواند بخشی از مشکلات اقتصادی فرد را در کوتاه مدت حل کند، اما در آینده با آسیب رسیدن به سلامت روان و جسم افراد، دیگر جایی برای جبران گذشته وجود نداشته باشد. علاوه بر این آسیب های احتماعی و فرهنگی گسست خانواده ها و ایجاد فاصله زیاد بین افراد خانواده، هزینه های بسیاری را بر جامعه تحمیل خواهد کرد.


از این رو تنها راهی که می تواند مانع افزایش اضافه کاری در بین شاغلین و به دنبال آن حذف بسیاری از مخاطرات اجتماعی، فرهنگی، روانی، سلامت و اقتصادی گردد، افزایش قدرت خرید و توان معیشت افراد است. تنها در سایه افزایش توان اقتصادی خانواده هاست که می توان با فرهنگ سازی مناسب، اعتدال به برنامه کاری کارکنان را بازگرداند. افزایش توان اقتصادی مردم نیز در گرو تصمیمات کارشناسی و برنامه ریزی بلندمدت در تصمیم های اقتصادی دولت است. در غیر این صورت باید شاهد روز افزون ناهنجاری های فرهنگی، از هم گسیختگی خانواده ها، آسیب های اجتماعی، بیماری های روحی و جسمانی در جامعه و به دنبال آنها تحمیل هزینه های بی شمار بر دولت و خانواده ها برای جبران این معضلات و کاهش تاثیر آن ها باشیم.

مالیات برارزش افزوده کارخانه‌های سنگبری را تعطیل کرد

$
0
0
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کارخانه‌های سنگبری به دلیل اختلاف نظر با سازمان امور مالیاتی اقدام به تعطیلی کارگاه خود کردند و تا زمان بررسی دقیق نمی توان مقصر اصلی را تشخیص داد.

حمیدرضا فولادگر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با دلایل تعطیلی کارخانه های سنگ گفت: اصلی ترین دلیل تعطیلی، اعتراض کارخانه داران به شیوه محاسبه مالیات و اختلاف نظر پیش آمده با دولت است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود:نمی‌توان حق را به طور کامل به کارخانه‌های سنگ بری داد، از این رو موضوع نیازمند بررسی بوده و ما توصیه تعطیلی یا اعتصاب را به آنها نمی کنیم.

وی تصریح کرد: موضوع از این قرار است که سنگ بری ها به منظور اعتراض به شیوه محاسبه مالیات بردرآمد، فرم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را ارایه نکردند و همین موضوع باعث تشدید اختلافات مابین صنوف سنگ و سازمان امور مالیاتی شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: از این رو سازمان امور مالیاتی از فعالین صنعت سنگ درخواست کرده که بدهی مالیات بردرآمد را محاسبه، پرداخت و پس از آن، اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را ارایه کنند، اما سنگ بری ها اعلام کردند که ابتدا باید تسویه حساب به آنها داده شود و پس از آن اظهار نامه ارزش افزوده را ارایه می کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس بیان کرد: البته دولت معتقد است که این خواسته قابل اجرا نبوده و کارخانه های سنگ بری باید همزمان مالیات بر درآمد و ارزش افزوده را تسویه کنند، با این حال حق با هر دو گروه بوده و تا زمان بررسی های دقیق نمی توان مقصر اصلی را معرفی کرد.

خیابان ولیعصر موقتا جهانی شد

$
0
0
به گزارش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فرهاد نظری با اشاره به اینکه خیابان ولیعصر(عج) در حال حاضر در فهرست موقت ثبت جهانی قرار ندارد، افزود: آثاری که از سوی کشورها برای ثبت جهانی معرفی می شوند باید ابتدا در فهرست موقت یونسکو به ثبت برسند.

وی تصریح کرد: از تمامی استانها خواسته ایم که آثار پیشنهادی خود را برای ثبت در فهرست موقت میراث جهانی برای اداره کل ثبت ارسال کنند، در صورتی که اداره میراث فرهنگی استان تهران، خیابان ولیعصر(عج) را به عنوان یکی از آثار واجد شرایط و اولویت دار استان پیشنهاد دهد این پرونده بررسی و در رابطه با آن اقدامات لازم انجام می شود.

نظری یادآور شد: پرونده ثبت جهانی خیابان ولیعصر(عج) پس از اعلام پیشنهاد از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در شورای ثبت مطرح می شود و با نظر کارشناسان این حوزه، بررسی و تکمیل پرونده برای ارسال به یونسکو آغاز می شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

روحانی به نواز شریف چه گفت؟

$
0
0

رییس‌جمهوری در دیدار نخست وزیر پاکستان با بیان این مطلب که تنظیم روابط باید بر مبنای امنیت و آبادانی در مرزهای دو کشور برقرار شود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا مرزهای ایران و پاکستان از نظر ریلی و جاده ای و فیبرنوری به هم متصل شوند.

 

  حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار نواز شریف نخست وزیر پاکستان، مرزهای دو کشور را طولانی و مهم خواند و خواستار توسعه روابط و همکاری های فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور به ویژه در استان های مرزی شد.

 

رییس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد: توسعه شبکه انتقال برق میان دو کشور نیز بتواند روابط اقتصادی میان دو طرف را گسترش دهد.

 

روحانی با اشاره به ظرفیت های خوب همکاری میان استان های مرزی دو کشور، تصریح کرد: دولت و ملت ایران خواستار برقراری ثبات و امنیت در مرزهای ایران و پاکستان بوده و همواره تلاش کرده اند تا آسیبی از سوی مرزهای کشورمان به هیچ یک از همسایگان به ویژه پاکستان وارد نشود.

 

رییس‌جمهوری با بیان این مطلب که حوادث ناگوار مرزی اخیر میان دو کشور، افکار عمومی ایران و پاکستان را تحت تاثیر قرار داده و متاثر کرد، از همکاری دولت و ملت پاکستان در آزادی مرزبانان ایرانی از اسارت گروه های تروریستی قدردانی کرد و افزود: اهتمام بیش از پیش دولت پاکستان به کنترل و امنیت مرزها روند توسعه در منطقه و پاکستان را سرعت خواهد داد.

 

روحانی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری عظیمی در خط لوله گاز میان دو کشور -که به خط لوله صلح معروف است- کرده و تمام تعهدات خود را به خوبی انجام داده است، گفت: ایران علاقمند است تا با اجرای تعهدات متقابل سطح روابط با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان را به سطح عالی ارتقاء دهد.

 

رییس‌جمهوری با تاکید بر توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و پاکستان اظهار داشت: از سوی جمهوری اسلامی ایران هیچ مانعی برای گسترش روابط همه جانبه به ویژه فرهنگی و اقتصادی با پاکستان وجود ندارد.

 

روحانی اظهار داشت: سفر نخست وزیر پاکستان و سایر مقامات پاکستانی به ایران و اراده مقامات دو کشور می تواند تمام موانع موجود بر سر راه توسعه روابط دوجانبه را برطرف کند.

 

رییس‌جمهوری تروریسم را معضل بزرگ و جدی منطقه دانست که همه کشورها را درگیر کرده و گفت: همه کشورهای منطقه و عربی باید به این باور برسیم که حضور گروه های تروریستی به نفع صلح و ثبات و منافع هیچ کشوری نیست.

 

روحانی از ایران و پاکستان به عنوان دو کشور بزرگ و مسلمان در منطقه یاد کرد که می توانند با دعوت از سایر کشورهای منطقه برای همکاری های اطلاعاتی، امنیتی و حتی عملیاتی ، تروریسم و خشونت را در منطقه ریشه کن کنند.

 

رییس‌جمهوری در ادامه با اشاره به همکاری های خوب دو کشور در مجامع و سازمان های بین المللی خواستار توسعه این همکاری ها در سطوح منطقه ای شد.

 

روحانی پیوندهای مستحکم تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: برداشت های دو کشور از اسلام، قرآن مجید و سنت پیامبر نیز بسیار به هم نزدیک و شبیه است که می توانند ملت ها و دولت های دو کشور را در ارتقاء سطح همکاری ها و استفاده از ظرفیت های موجود یاری دهند.

نواز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و مذهبی خوب دو کشور ابراز امیدواری کرد: سفر وی و مقامات پاکستانی به تهران فصل جدیدی را در توسعه و تحکیم روابط دو کشور باز کند.

 

نخست وزیر پاکستان با اشاره به ظرفیت‌های عالی و فراوان همکاری میان دو کشور تصریح کرد: دولت پاکستان نیز معتقد است باید سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود ارتقاء یابد.

 

نواز شریف با بیان این مطلب که دولت من مصمم است موانع موجود برای اجرای پروژه خط لوله گاز میان دو کشور را برطرف کرده و این پروژه را مجدداً احیاء کند، ابراز امیدواری کرد سطح مبادلات تجاری دو کشور در آینده‌ای نزدیک بیش از پیش افزایش یابد.

 

وی با اشاره به کمبود برق در پاکستان از جمهوری اسلامی ایران خواست تا در جهت تأمین برق به این کشور کمک کند.

 

نخست وزیر پاکستان با اشاره به حوادث ناگوار مرزی میان دو کشور، گفت: پاکستان خود قربانی تروریسم است که ضربه‌های سختی به اقتصاد این کشور زده و معتقد است ممکن است دستور کاری از سوی بیگانگان برای خدشه‌دار کردن روابط دو کشور وجود داشته باشد که ما مصمم هستیم آنها را از میان برداریم.

 

نواز شریف تصریح کرد: ایران و پاکستان باید به راهکارها و مکانیسم‌های مشترکی برسند تا بتوانند رخدادهای تروریستی را کنترل و عناصر تروریستی را شناسایی و با کمک هم با آنان مقابله کنند تا امنیت کامل در مرزها برقرار شود.

 

وی با بیان این مطلب که پاکستان در از بین بردن گروه تروریستی موسوم به جندالله با ایران همکاری‌های کامل و خوبی را انجام داده است، تصریح کرد: دولت و ملت پاکستان مصمم اند تا با ایران در زمینه حذف گروه‌های تروریستی بویژه جیش العدل نیز همکاری‌های لازم را داشته باشند.

 

انتهای پیام

Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>