مراسم تودیع جواد شمقدری و معارفهی حجتالله ایوبی ریاست جدید سازمان سینمایی با حضور علی جنتی وزیر ارشاد برگزار شد.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفهی رئیس سازمان سینمایی که 9 شهریور ماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد، برگزار شد، تأکید کرد: نگاه ما به همه برابر و اصل برایمان قانون است بنابراین خواهش میکنم، هیچکدام ما را به نفع خودشان مصادره نکنند.
علی جنتی، رسالت خود و همکارانش را در این وزارتخانه بسیار بزرگ و افتخارآمیز دانست و گفت: تنها وظیفهی ارتقاء سطح فرهنگ در کشور و تقویت ارزشهای انقلاب اسلامی بر عهده ما نیست بلکه دهها نهاد عمومی و غیر دولتی هستند که همه به نحوی در این مشارکت سهیم هستند. مانند آموزش و پرورش، وزارت نیرو، سازمان تبلیغات و بسیاری از پژوهشکدههای مختلف که همه در ارتقاء سطح عمومی کشور نقش دارند.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک وزارتخانه حاکمیتی، نقش بسترسازی مناسب برای این نهادها را دارند و باید از ابزارهایی که در اختیار دارند به نحو مطلوب استفاده کنند.
جنتی با اشاره به برنامهای که آن را مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، ادامه داد: این برنامه که مبنای رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی شد، در حال حاضر روی سایت وزارت ارشاد قرار دارد و در آن بسیاری از ریاستها،راهبردها و برنامههای اجرایی در برنامه فرهنگ و ادب تشریح شدهاند. انتظار دارم جاهای مختلف با مطالعهی این برنامه نقش خود را بیابند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از بزرگترین دغدغههای کشور را بحث فرهنگ عمومی دانست و گفت: بسیار باعث تأسف است که میبینیم بسیاری از ارزشها از بین میرود. ما دولتمردان هستیم که باید با صداقت و راستگویی و پاسداری از صیانتهای انقلاب بتوانیم برای دیگران الگو باشیم و این فرهنگ را با عمل خودمان نشر دهیم.
علی جنتی به بحث عدالت فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: باید امکانات فرهنگی و هنری را که در اختیار داریم، به صورت مساوی برای همه فرهیختگان وادیبان ایجاد کنیم و همه حتی در نقاط دورافتاده هم بتوانند از آن بهره ببرند.
وی افزود: باید آنچه را که میشود به بخش خصوصی واگذار کرد. این افتخار نیست که منتظر باشیم تا همه به ما رجوع کنند و دائم بخواهیم برایشان مجوز صادر کنیم. 114 بخش در وزارت ارشاد وجود دارد که نیاز به گرفتن مجوز دارند. که باید اینها را به حداقل برسانیم و تا جایی که میتوانیم به دیگران اعتماد کنیم و کار را به آنها بسپاریم.
جنتی با اشاره به سازمان سینمایی گفت: در همین سازمان که جدیدا تشکیل شده است، حدود 300 پست وجود دارد و باید دید آیا میشود آنها را کم کرد؟! معاونتهای دیگر هم به همین شکل است. باید آنها کوچک کنیم و با استفاده از نیروهای کارآمد این بار را سبک کنیم.
وزیر ارشاد در ادامه بر لزوم تبادل با دنیا تأکید کرد و ادامه داد: باید به دنیا کمک کنیم و از آنها بهره ببریم تا فرهنگ غنیمان به دنیا صادر شود. باید از تمام ابزارهایمان در این راستا کمک بگیریم که یکی از این ابزارها سینماست و همچنین کتاب. هنگامی که در کشورهای عربی بودم شاهد تشنگی آنها در برابر کتابهای ما بودم و معتقدم کاری که در حال حاضر انجام میشود در حد انتظار نیست. ما باید کمک کنیم آثار سینماییمان را که دارای پیام هستند به دنیا صادر کنیم.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سینمای ایران دورانهای مختلفی را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: ما دوران افتخارآمیزی را داشتیم و فیلمهای بسیاری خوبی هم ساخته شده است، مانند آثار دفاع مقدسمان که جزو افتخاراتمان محسوب میشود و همچنین آثاری که باورهای دینی و اخلاقی ما درونش وجود داشته و توانستیم آنها را در داخل و خارج عرضه کنیم.
جنتی با بیان اینکه باید با بیان حل مشکلات نارساییها را شناسایی کنیم، ادامه داد: باید سینمایی را که ارزشها را منتقل میکند، تقویت کنیم. من هر جا رفتم دیدم که از سینمای ایران به عنوان یک سینمایی ارزشی یاد میشود که باید قدر آن را بدانیم. باید با کاهش دادن موانع و دستوپاگیر، راه را برای استعدادها به خصوص جوانان باز کنیم.
وی افزود: بدیهی است گفتمان اصلیای که دکتر روحانی روی آن پافشاری میکنند، اعتدال است که این هم قانونگرایی و پافشاری بر قانون است و همه ما باید از سطوح مختلف بر قانون پایبندی داشته باشیم و با عقلانیت و تدبیر که جزئی از اعتدال است کارمان را پیش ببریم.
جنتی با تأکید بر اینکه هر مجوز باید فکر شده صادر شود و با تأکید بر اینکه باید پای مجوز صادر شده بایستیم، ادامه داد: نباید برای یک فیلم سینمایی مجوز داد و بعد با فشارآوردن بر جایی دیگر، آن مجوز را پس گرفت. باید تعدد نگرشها از بین برود تا یک نوع نگاه در سینما وجود داشته باشد. اینگونه نشود در مجوز دادنهای سینما یک جور نگاه شود و در نمایش خانگی جور دیگر. اگر قرار باشد فیلمی به جامعه لطمه بزند باید نگاه یکسانی به آن داشت.
وزیر ارشاد با بیان اینکه در حوزه فضای سالن سینما مشکلات زیادی داریم،ادامه داد: تعداد سینماهای کم است و باید بتوانیم زیرساختها را تقویت کنیم. کارهای خوبی در گذشته شده و ما هم باید با حداکثر استفادهای که از منابع مالی میکنیم، این کار را ادامه دهیم.
او با بیان اینکه باید برای کمکهایی که میکنیم رابطه مشخص شود،ادامه داد: باید اولویتها را مشخص کنیم، اعتبارات ما اندک است و همه همکاران توجه کنند، جوری نشود کیسهای گذاشته باشیم و هر که کمک خواست دست کنیم در آن کیسه و کمکی اختصاص دهیم.
وی افزود: در حال حاضر پروژههایی در کشور داریم که با 50 ،60 میلیون شروع میشوند و بعد که میبینند اعتبارات کم است، متوقف میمانند. هزاران پروژه اینچنینی در کشور وجود دارد و در سینما هم چنین پروژههایی داشتهایم که یا برایش بودجه فراهم میکنند و یا آن را نیمه کاره رها میکنند.
وزیر ارشاد با تقدیر از زحمات حسینی وزیر ارشاد قبلی اظهار کرد:متاسفانه شرایط جوری شد که نتوانستیم در جمع کارکنان ارشاد و با ایشان که بیش از 20 سال ارتباط نزدیک داشتیم، تقدیر کنیم.
جنتی همچنین با اشاره به شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی هم اظهار کرد: ایشان تلاش زیادی کردند و حمایتهای زیادی هم از سینماگران متعهد داشتند.
وی ادامه داد: ایشان در صحبتهایشان اشاره داشتند که به زور ما کنار رفتند، در حالی که اینگونه نبوده است.این برکناری طبیعت دولتها است و وقتی دولتی با گفتمان جدید آمده باید سیاستهایش اجرایی شود. مهم آن است که هر جا باشیم عملکردمان با اخلاص باشد.
جنتی در بخش پایان سخنانش ایوبی را نیز از شخصیتهای فرهیخته،دانشور و پرتلاش معرفی کرد و گفت: ایشان هر جا بودهاند نام موفقی داشتهاند و روزی هم که نامشان برای سازمان سینمایی مطرح شد، شخصیتهای مختلفی به من تبریک گفتند.
وی ادامه داد:در حوزه سینما افراد مختلفی بودند که مشکلات را میشناختند و من همه آنها را برای این سمت مرور کردم اما مساله مهم برایم توجه به چالشهای موجود و اختلافاتی که وجود دارد، بود. انتخاب آقای ایوبی هم در همین راستا صورت گرفت. ایشان سینما را میشناسد و در میان بسیاری از سینماگران، محبوبیت دارند و نگاهشان به همه یکسان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش درگذشت محمد شریفی بازیگر مجموعه امام علی(ع) را به خانوادهاش تسلیت گفت.
شمقدری: سینمای ایران از فضای گلخانهای خارج شده است / کاری را که با من کردند با مدیران بعدی نکنند
جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی درابتدای سخنانش با محکوم کردن جنگطلبی برخی کشورها در این روزها گفت: امیدوارم سینماگران نیز واکنش نشان بدهند. دولت تدبیر و امید با مفاهمه با جهان وارد گفتوگو شده است اما آنهایی که دشمن هستند، دشمنیشان بسیار جدی است.
وی افزود: دشمنان در همه عرصهها هستند مانند جشنوارههای جهانی که با یک ضدیتی در مقابل ما قرار گرفتهاند و بسیاری از آنها آثار کشور ما را نمیپذیرند. باید در عرصه سینما از دالانهای جشنوارههای سینمایی بگذریم چرا که جوایز لازم را تاکنون کسب کردهایم و شاهد آنها در موزه سینما هستیم.
رئیس سابق سازمان سینمایی ادامه داد: به دنبال عرصههای دیگر باشیم. در واقع این جشنوارهها مانند بالکن یک خانه هستند که اگر تنها به آن توجه کرد جاهای دیگر از دست خواهد رفت.
وی افزود: سینمای ایران امروز از فضای گلخانهای خارج شده و در فضای آزاد قرار گرفته تا رشد را احساس کند. سینمای ایران در حال گذر از دوران بلوغ است و این شرایط متفاوتی را نسبت به دوران کودکی طلب میکند، باید با یک تحلیل منطقی برنامه 10سال آینده را ترسیم کرد.
شمقدری با بیان اینکه الگوهای دهه 60 و 70 دیگر جواب نمیدهد،خاطر نشان کرد: بازگشت مدیران آن دو دهه هم جواب نخواهد داد. مانند معلمانی که مدام در پی دوران کودکی، شاگردانشان باشند. همه ما دوران کودکی را مغتنم میدانیم اما هیچکس بازگشت به گذشته را توصیه نمیکند. چهار سال گذشته هم دوران عبور از این دوران پرمخاطره بود.
وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات انجام شده را در گزارشی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده است به نیازها و اولویتهای سازمان سینمایی پرداخت و گفت: باید برای گسترش و ایمنسازی در عرصههای مختلف اکران، نمایش خانگی و بازار بینالملل، تلاش و برنامهریزی کرد.
شمقدری ادامه داد: عرصههای خارجی همچنان بسته است و بخشی از شرایط نگذاشت به اهدافمان در این حوزه برسیم اما با توجه به سوابق آقای ایوبی در خارج از کشور میتوان در این حوزه کار کرد.
وی استحکام پایههای پشتیبانی کننده، حوزههای آموزشی و مهارتی، توجه به فناوریهای و روشها نوین در عرصه تولید و توجه به موضوعات هویتی و دینی را از دیگر موارد مورد نیاز برشمرد.
رئیس سابق سازمان سینمایی در پایان سخنانش باتشکر از حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همراهیهایش طی چهار سال گذشته، خطاب به جنتی وزیر جدید گفت: از صمیم دل از ایشان تشکر میکنم که این مسوولیت را از روی دوش من برداشتند. چون اگر خودم بودم به راحتی ول نمیکردم و باید یکی من را به زور برمیداشت. در واقع در جمهوری اسلامی فرار از مسوولیت معنا ندارد.
جواد شمقدری همچنین گفت: از دیگران میخواهم کاری که با من کردند با مدیر بعدی نکنند. آقای ایوبی انسانی فرهیخته و فرهنگی است و باید عاشقانه به ایشان کمک کنیم. کار در عرصه سینما صبر ایوب میخواهد و نام ایشان هم «ایوبی» است.
عکس تودیع شمقدری و معارفه حجتالله ایوبی
حجتالله ایوبی: قول میدهم با شفافیت مشکلات خانوادهی سینما را حل کنیم
به گزارش ایسنا، در ادامهی مراسم تودیع و معارفهی ریاست سازمان سینمایی، حجتالله ایوبی رئیس جدید سازمان سینمایی سخنانش را با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابت اعتمادش به او و سپردن این مسئولیت سنگین، آغاز کرد و ادامه داد: با توجه به صحبتهای آقای شمقدری، قطعا انگیزه من به اندازه ایشان نبود، اما حالا که آمدم، خدا را شکر میکنم و به همه اهالی فرهنگ و هنر اطمینان میدهم که قدر این مسئولیت را بدانم و همه توانم را برای خدمت به سینما به کار ببرم.
وی افزود: سینمایی که در سختترین شرایط به داد جمهوری اسلامی رسید، سینمای تفکر و اندیشه و سینمایی که غرب را در دهه 70 از بحران نجات داد. اگر از دهه 70 به عنوان دوران مهدکودک سینمایی ایران یاد میشود، «ژان کلود کاریر» به خود من گفت، ما به تکرار رسیده بودیم و سینمای ایران راه نوعی را به ما نشان داد و در واقع آنها راه مقابله با هالیوود را یاد گرفتند،ما باید قدردان، این سینمای پرمهر باشیم.
حجتالله ایوبی با اشاره به روز آغاز به کارش در سازمان سینمایی خطاب به جنتی گفت: من از ساعت 10 روز سهشنبه که مسوولیت را تحویل گرفتم، شنیدن را خوب آغاز کردم و طی دو روز اول حدود 20 نفر از سینماگران و مدیران را دیدم و این دیدارها همچنان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: میدانم سینمای ایران دچار چه التهابی است و در جایگاهی که در شأناش باشد، نیست. قول میدهم با شفافیت، پاسخگویی و تدبیر و استفاده از خرد جمعی، بتوانیم مشکلات این خانواده را حل کنیم که این مهم بدون کمک اهالی سینما امکانپذیر نیست.
حجتالله ایوبی، سازمان سینمایی را خانه همه سینماگران دانست و گفت: با اعتماد متقابل میتوانیم، شاهد بروز خلاقیتها و اتفاقات بسیار مهم باشیم. من همه مطالب مرتبطی که طی چند روز گذشته نوشته شده بود را خواندم. سینمای ایران آماده است به وظیفه تاریخیاش عمل کند. سینما میخواهد به دولت تدبیر و امید کمک کند و سهمش را در روابط خارجی ایفا کند، جهان منتظر دیدن و شنیدن صدای ایران است.
رئیس سازمان سینمایی حضور در جهان را حق سینمای ایران دانست و ادامه داد:حضور در جشنوارهها حق ما است. سینمایی موفق است که خودش باشد و سینما و فیلمی میتواند به همه جا سربزند که خودش باشد. در این حوزه آنهایی ماندند که ایرانی و اسلامی بودند و ریشه در خاک ایران داشتند.
وی با اشاره به حاشیههایی که سینمای ایران با آن دست به گریبان است و با آرزوی اینکه از حاشیهها گذر کنیم، گفت: متاسفانه از متن غافل شدهایم. باید گفتوگو کنیم و سینما را به جایگاه والایش برسانیم.
حجتالله ایوبی اظهار کرد: آموزش تنها برای سینماگر نیست. باید به مردم آموزش دهیم که به سینما بیایند. تعداد مخاطبان سینمای ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر اندک است و باید تلاش کنیم سینمای ایران را که در حال ورشکستگی است نجات دهیم.
مسالهی خانهی سینما کوچک نیست
رئیس سازمان سینمایی از تشکیل اتاق مشاوره و فکر خبر داد و گفت: مسائل سینمای ایران را به سرعت مرور خواهیم کرد. مانند مساله خانه سینما که با درایت وزیر محترم و نظام جمهوری اسلامی به زودی حل خواهد شد. مسئله خانه سینما کوچک نیست و مانند این میماند که سینمای ایران جوان رشیدی است که میخواهد حرکت کند، اما خاری در پا دارد و آن خار، خانه سینماست که مانع حرکت شده و باید مسئلهاش حل شود تا در چارچوب نظام به راه خود ادامه دهد.
حجتالله ایوبی در بخش پایانی سخنانش نیز با اشاره به شرایط پرتلاطم دنیا اظهار کرد: خوشبختانه این روزها تابلوهای باشکوهی را در جمهوری اسلامی شاهد هستیم که خلق میشود که این برای دنیا بینظیر است. دنیایی که درگیر جنگ است، باید ببینند در نظام جمهوری اسلامی گفتمانی میرود و گفتمان جدیدی میآید و این دست به دست شدن قدرت بسیار باشکوه انجام میشود. آفرین به این ملت بزرگ و زندهباد جمهوری اسلامی.
به گزارش ایسنا، از حاضران در این مراسم میتوان به جمال شورجه، محمدرضا عباسیان، محمدعلی رامین، محمدحسن پزشک، محسن روزبهانی، جهانبخش سلطانی، حبیب ایلبیگی، جابری انصاری، بیژن محتشم، حبیبالله کاسهساز، سعید الهی، داریوش باباییان، محمد نشاط، علیاکبر ثقفی، عباس بابویهی، بهمن حبشی و جمعی از مدیران فعلی سینمایی شامل شفیع آقامحمدیان، هاشم میرزاخانی، مهدی عظیمی، محمدرضا فرجی، مجید مسچی، حبیبالله بهمنی، احمد میرعلایی، جلیل عرفانمنش و حسن نجاریان اشاره کرد.
حجتالله ایوبی هم در بخشی از سخنانش اشاره کرد: در هر جا که بودم آنقدر فضا خوب بود که صبح همه با امید سرکار حاضر میشدند. این صحبت ایوبی هم با تشویق حاضران همراه شد.
صحبت جواد شمقدری هم که اعلام کرد جنتی من را به زور برداشت که این سخنان شمقدری با تشویق حاضران همراه شد که خواست برای آقای جنتی دست بزند.
علی مرادخانی معاون جدید هنری ارشاد نیز در این مراسم حاضر بود.
کارکنان سازمان سینمایی هم با اهدای تابلوی «وانیکاد» از شمقدری قدردانی کرد.
مجری مراسم قبل از آغاز سخنرانی دو معاون جدید بیوگرافی از آنها قرائت کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفهی رئیس سازمان سینمایی که 9 شهریور ماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد، برگزار شد، تأکید کرد: نگاه ما به همه برابر و اصل برایمان قانون است بنابراین خواهش میکنم، هیچکدام ما را به نفع خودشان مصادره نکنند.
علی جنتی، رسالت خود و همکارانش را در این وزارتخانه بسیار بزرگ و افتخارآمیز دانست و گفت: تنها وظیفهی ارتقاء سطح فرهنگ در کشور و تقویت ارزشهای انقلاب اسلامی بر عهده ما نیست بلکه دهها نهاد عمومی و غیر دولتی هستند که همه به نحوی در این مشارکت سهیم هستند. مانند آموزش و پرورش، وزارت نیرو، سازمان تبلیغات و بسیاری از پژوهشکدههای مختلف که همه در ارتقاء سطح عمومی کشور نقش دارند.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک وزارتخانه حاکمیتی، نقش بسترسازی مناسب برای این نهادها را دارند و باید از ابزارهایی که در اختیار دارند به نحو مطلوب استفاده کنند.
جنتی با اشاره به برنامهای که آن را مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، ادامه داد: این برنامه که مبنای رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی شد، در حال حاضر روی سایت وزارت ارشاد قرار دارد و در آن بسیاری از ریاستها،راهبردها و برنامههای اجرایی در برنامه فرهنگ و ادب تشریح شدهاند. انتظار دارم جاهای مختلف با مطالعهی این برنامه نقش خود را بیابند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از بزرگترین دغدغههای کشور را بحث فرهنگ عمومی دانست و گفت: بسیار باعث تأسف است که میبینیم بسیاری از ارزشها از بین میرود. ما دولتمردان هستیم که باید با صداقت و راستگویی و پاسداری از صیانتهای انقلاب بتوانیم برای دیگران الگو باشیم و این فرهنگ را با عمل خودمان نشر دهیم.
علی جنتی به بحث عدالت فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: باید امکانات فرهنگی و هنری را که در اختیار داریم، به صورت مساوی برای همه فرهیختگان وادیبان ایجاد کنیم و همه حتی در نقاط دورافتاده هم بتوانند از آن بهره ببرند.
وی افزود: باید آنچه را که میشود به بخش خصوصی واگذار کرد. این افتخار نیست که منتظر باشیم تا همه به ما رجوع کنند و دائم بخواهیم برایشان مجوز صادر کنیم. 114 بخش در وزارت ارشاد وجود دارد که نیاز به گرفتن مجوز دارند. که باید اینها را به حداقل برسانیم و تا جایی که میتوانیم به دیگران اعتماد کنیم و کار را به آنها بسپاریم.
جنتی با اشاره به سازمان سینمایی گفت: در همین سازمان که جدیدا تشکیل شده است، حدود 300 پست وجود دارد و باید دید آیا میشود آنها را کم کرد؟! معاونتهای دیگر هم به همین شکل است. باید آنها کوچک کنیم و با استفاده از نیروهای کارآمد این بار را سبک کنیم.
وزیر ارشاد در ادامه بر لزوم تبادل با دنیا تأکید کرد و ادامه داد: باید به دنیا کمک کنیم و از آنها بهره ببریم تا فرهنگ غنیمان به دنیا صادر شود. باید از تمام ابزارهایمان در این راستا کمک بگیریم که یکی از این ابزارها سینماست و همچنین کتاب. هنگامی که در کشورهای عربی بودم شاهد تشنگی آنها در برابر کتابهای ما بودم و معتقدم کاری که در حال حاضر انجام میشود در حد انتظار نیست. ما باید کمک کنیم آثار سینماییمان را که دارای پیام هستند به دنیا صادر کنیم.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سینمای ایران دورانهای مختلفی را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: ما دوران افتخارآمیزی را داشتیم و فیلمهای بسیاری خوبی هم ساخته شده است، مانند آثار دفاع مقدسمان که جزو افتخاراتمان محسوب میشود و همچنین آثاری که باورهای دینی و اخلاقی ما درونش وجود داشته و توانستیم آنها را در داخل و خارج عرضه کنیم.
جنتی با بیان اینکه باید با بیان حل مشکلات نارساییها را شناسایی کنیم، ادامه داد: باید سینمایی را که ارزشها را منتقل میکند، تقویت کنیم. من هر جا رفتم دیدم که از سینمای ایران به عنوان یک سینمایی ارزشی یاد میشود که باید قدر آن را بدانیم. باید با کاهش دادن موانع و دستوپاگیر، راه را برای استعدادها به خصوص جوانان باز کنیم.
وی افزود: بدیهی است گفتمان اصلیای که دکتر روحانی روی آن پافشاری میکنند، اعتدال است که این هم قانونگرایی و پافشاری بر قانون است و همه ما باید از سطوح مختلف بر قانون پایبندی داشته باشیم و با عقلانیت و تدبیر که جزئی از اعتدال است کارمان را پیش ببریم.
جنتی با تأکید بر اینکه هر مجوز باید فکر شده صادر شود و با تأکید بر اینکه باید پای مجوز صادر شده بایستیم، ادامه داد: نباید برای یک فیلم سینمایی مجوز داد و بعد با فشارآوردن بر جایی دیگر، آن مجوز را پس گرفت. باید تعدد نگرشها از بین برود تا یک نوع نگاه در سینما وجود داشته باشد. اینگونه نشود در مجوز دادنهای سینما یک جور نگاه شود و در نمایش خانگی جور دیگر. اگر قرار باشد فیلمی به جامعه لطمه بزند باید نگاه یکسانی به آن داشت.
وزیر ارشاد با بیان اینکه در حوزه فضای سالن سینما مشکلات زیادی داریم،ادامه داد: تعداد سینماهای کم است و باید بتوانیم زیرساختها را تقویت کنیم. کارهای خوبی در گذشته شده و ما هم باید با حداکثر استفادهای که از منابع مالی میکنیم، این کار را ادامه دهیم.
او با بیان اینکه باید برای کمکهایی که میکنیم رابطه مشخص شود،ادامه داد: باید اولویتها را مشخص کنیم، اعتبارات ما اندک است و همه همکاران توجه کنند، جوری نشود کیسهای گذاشته باشیم و هر که کمک خواست دست کنیم در آن کیسه و کمکی اختصاص دهیم.
وی افزود: در حال حاضر پروژههایی در کشور داریم که با 50 ،60 میلیون شروع میشوند و بعد که میبینند اعتبارات کم است، متوقف میمانند. هزاران پروژه اینچنینی در کشور وجود دارد و در سینما هم چنین پروژههایی داشتهایم که یا برایش بودجه فراهم میکنند و یا آن را نیمه کاره رها میکنند.
وزیر ارشاد با تقدیر از زحمات حسینی وزیر ارشاد قبلی اظهار کرد:متاسفانه شرایط جوری شد که نتوانستیم در جمع کارکنان ارشاد و با ایشان که بیش از 20 سال ارتباط نزدیک داشتیم، تقدیر کنیم.
جنتی همچنین با اشاره به شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی هم اظهار کرد: ایشان تلاش زیادی کردند و حمایتهای زیادی هم از سینماگران متعهد داشتند.
وی ادامه داد: ایشان در صحبتهایشان اشاره داشتند که به زور ما کنار رفتند، در حالی که اینگونه نبوده است.این برکناری طبیعت دولتها است و وقتی دولتی با گفتمان جدید آمده باید سیاستهایش اجرایی شود. مهم آن است که هر جا باشیم عملکردمان با اخلاص باشد.
جنتی در بخش پایان سخنانش ایوبی را نیز از شخصیتهای فرهیخته،دانشور و پرتلاش معرفی کرد و گفت: ایشان هر جا بودهاند نام موفقی داشتهاند و روزی هم که نامشان برای سازمان سینمایی مطرح شد، شخصیتهای مختلفی به من تبریک گفتند.
وی ادامه داد:در حوزه سینما افراد مختلفی بودند که مشکلات را میشناختند و من همه آنها را برای این سمت مرور کردم اما مساله مهم برایم توجه به چالشهای موجود و اختلافاتی که وجود دارد، بود. انتخاب آقای ایوبی هم در همین راستا صورت گرفت. ایشان سینما را میشناسد و در میان بسیاری از سینماگران، محبوبیت دارند و نگاهشان به همه یکسان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش درگذشت محمد شریفی بازیگر مجموعه امام علی(ع) را به خانوادهاش تسلیت گفت.
شمقدری: سینمای ایران از فضای گلخانهای خارج شده است / کاری را که با من کردند با مدیران بعدی نکنند
جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی درابتدای سخنانش با محکوم کردن جنگطلبی برخی کشورها در این روزها گفت: امیدوارم سینماگران نیز واکنش نشان بدهند. دولت تدبیر و امید با مفاهمه با جهان وارد گفتوگو شده است اما آنهایی که دشمن هستند، دشمنیشان بسیار جدی است.
وی افزود: دشمنان در همه عرصهها هستند مانند جشنوارههای جهانی که با یک ضدیتی در مقابل ما قرار گرفتهاند و بسیاری از آنها آثار کشور ما را نمیپذیرند. باید در عرصه سینما از دالانهای جشنوارههای سینمایی بگذریم چرا که جوایز لازم را تاکنون کسب کردهایم و شاهد آنها در موزه سینما هستیم.
رئیس سابق سازمان سینمایی ادامه داد: به دنبال عرصههای دیگر باشیم. در واقع این جشنوارهها مانند بالکن یک خانه هستند که اگر تنها به آن توجه کرد جاهای دیگر از دست خواهد رفت.
وی افزود: سینمای ایران امروز از فضای گلخانهای خارج شده و در فضای آزاد قرار گرفته تا رشد را احساس کند. سینمای ایران در حال گذر از دوران بلوغ است و این شرایط متفاوتی را نسبت به دوران کودکی طلب میکند، باید با یک تحلیل منطقی برنامه 10سال آینده را ترسیم کرد.
شمقدری با بیان اینکه الگوهای دهه 60 و 70 دیگر جواب نمیدهد،خاطر نشان کرد: بازگشت مدیران آن دو دهه هم جواب نخواهد داد. مانند معلمانی که مدام در پی دوران کودکی، شاگردانشان باشند. همه ما دوران کودکی را مغتنم میدانیم اما هیچکس بازگشت به گذشته را توصیه نمیکند. چهار سال گذشته هم دوران عبور از این دوران پرمخاطره بود.
وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات انجام شده را در گزارشی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده است به نیازها و اولویتهای سازمان سینمایی پرداخت و گفت: باید برای گسترش و ایمنسازی در عرصههای مختلف اکران، نمایش خانگی و بازار بینالملل، تلاش و برنامهریزی کرد.
شمقدری ادامه داد: عرصههای خارجی همچنان بسته است و بخشی از شرایط نگذاشت به اهدافمان در این حوزه برسیم اما با توجه به سوابق آقای ایوبی در خارج از کشور میتوان در این حوزه کار کرد.
وی استحکام پایههای پشتیبانی کننده، حوزههای آموزشی و مهارتی، توجه به فناوریهای و روشها نوین در عرصه تولید و توجه به موضوعات هویتی و دینی را از دیگر موارد مورد نیاز برشمرد.
رئیس سابق سازمان سینمایی در پایان سخنانش باتشکر از حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همراهیهایش طی چهار سال گذشته، خطاب به جنتی وزیر جدید گفت: از صمیم دل از ایشان تشکر میکنم که این مسوولیت را از روی دوش من برداشتند. چون اگر خودم بودم به راحتی ول نمیکردم و باید یکی من را به زور برمیداشت. در واقع در جمهوری اسلامی فرار از مسوولیت معنا ندارد.
جواد شمقدری همچنین گفت: از دیگران میخواهم کاری که با من کردند با مدیر بعدی نکنند. آقای ایوبی انسانی فرهیخته و فرهنگی است و باید عاشقانه به ایشان کمک کنیم. کار در عرصه سینما صبر ایوب میخواهد و نام ایشان هم «ایوبی» است.
عکس تودیع شمقدری و معارفه حجتالله ایوبی
حجتالله ایوبی: قول میدهم با شفافیت مشکلات خانوادهی سینما را حل کنیم
به گزارش ایسنا، در ادامهی مراسم تودیع و معارفهی ریاست سازمان سینمایی، حجتالله ایوبی رئیس جدید سازمان سینمایی سخنانش را با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابت اعتمادش به او و سپردن این مسئولیت سنگین، آغاز کرد و ادامه داد: با توجه به صحبتهای آقای شمقدری، قطعا انگیزه من به اندازه ایشان نبود، اما حالا که آمدم، خدا را شکر میکنم و به همه اهالی فرهنگ و هنر اطمینان میدهم که قدر این مسئولیت را بدانم و همه توانم را برای خدمت به سینما به کار ببرم.
وی افزود: سینمایی که در سختترین شرایط به داد جمهوری اسلامی رسید، سینمای تفکر و اندیشه و سینمایی که غرب را در دهه 70 از بحران نجات داد. اگر از دهه 70 به عنوان دوران مهدکودک سینمایی ایران یاد میشود، «ژان کلود کاریر» به خود من گفت، ما به تکرار رسیده بودیم و سینمای ایران راه نوعی را به ما نشان داد و در واقع آنها راه مقابله با هالیوود را یاد گرفتند،ما باید قدردان، این سینمای پرمهر باشیم.
حجتالله ایوبی با اشاره به روز آغاز به کارش در سازمان سینمایی خطاب به جنتی گفت: من از ساعت 10 روز سهشنبه که مسوولیت را تحویل گرفتم، شنیدن را خوب آغاز کردم و طی دو روز اول حدود 20 نفر از سینماگران و مدیران را دیدم و این دیدارها همچنان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: میدانم سینمای ایران دچار چه التهابی است و در جایگاهی که در شأناش باشد، نیست. قول میدهم با شفافیت، پاسخگویی و تدبیر و استفاده از خرد جمعی، بتوانیم مشکلات این خانواده را حل کنیم که این مهم بدون کمک اهالی سینما امکانپذیر نیست.
حجتالله ایوبی، سازمان سینمایی را خانه همه سینماگران دانست و گفت: با اعتماد متقابل میتوانیم، شاهد بروز خلاقیتها و اتفاقات بسیار مهم باشیم. من همه مطالب مرتبطی که طی چند روز گذشته نوشته شده بود را خواندم. سینمای ایران آماده است به وظیفه تاریخیاش عمل کند. سینما میخواهد به دولت تدبیر و امید کمک کند و سهمش را در روابط خارجی ایفا کند، جهان منتظر دیدن و شنیدن صدای ایران است.
رئیس سازمان سینمایی حضور در جهان را حق سینمای ایران دانست و ادامه داد:حضور در جشنوارهها حق ما است. سینمایی موفق است که خودش باشد و سینما و فیلمی میتواند به همه جا سربزند که خودش باشد. در این حوزه آنهایی ماندند که ایرانی و اسلامی بودند و ریشه در خاک ایران داشتند.
وی با اشاره به حاشیههایی که سینمای ایران با آن دست به گریبان است و با آرزوی اینکه از حاشیهها گذر کنیم، گفت: متاسفانه از متن غافل شدهایم. باید گفتوگو کنیم و سینما را به جایگاه والایش برسانیم.
حجتالله ایوبی اظهار کرد: آموزش تنها برای سینماگر نیست. باید به مردم آموزش دهیم که به سینما بیایند. تعداد مخاطبان سینمای ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر اندک است و باید تلاش کنیم سینمای ایران را که در حال ورشکستگی است نجات دهیم.
مسالهی خانهی سینما کوچک نیست
رئیس سازمان سینمایی از تشکیل اتاق مشاوره و فکر خبر داد و گفت: مسائل سینمای ایران را به سرعت مرور خواهیم کرد. مانند مساله خانه سینما که با درایت وزیر محترم و نظام جمهوری اسلامی به زودی حل خواهد شد. مسئله خانه سینما کوچک نیست و مانند این میماند که سینمای ایران جوان رشیدی است که میخواهد حرکت کند، اما خاری در پا دارد و آن خار، خانه سینماست که مانع حرکت شده و باید مسئلهاش حل شود تا در چارچوب نظام به راه خود ادامه دهد.
حجتالله ایوبی در بخش پایانی سخنانش نیز با اشاره به شرایط پرتلاطم دنیا اظهار کرد: خوشبختانه این روزها تابلوهای باشکوهی را در جمهوری اسلامی شاهد هستیم که خلق میشود که این برای دنیا بینظیر است. دنیایی که درگیر جنگ است، باید ببینند در نظام جمهوری اسلامی گفتمانی میرود و گفتمان جدیدی میآید و این دست به دست شدن قدرت بسیار باشکوه انجام میشود. آفرین به این ملت بزرگ و زندهباد جمهوری اسلامی.
به گزارش ایسنا، از حاضران در این مراسم میتوان به جمال شورجه، محمدرضا عباسیان، محمدعلی رامین، محمدحسن پزشک، محسن روزبهانی، جهانبخش سلطانی، حبیب ایلبیگی، جابری انصاری، بیژن محتشم، حبیبالله کاسهساز، سعید الهی، داریوش باباییان، محمد نشاط، علیاکبر ثقفی، عباس بابویهی، بهمن حبشی و جمعی از مدیران فعلی سینمایی شامل شفیع آقامحمدیان، هاشم میرزاخانی، مهدی عظیمی، محمدرضا فرجی، مجید مسچی، حبیبالله بهمنی، احمد میرعلایی، جلیل عرفانمنش و حسن نجاریان اشاره کرد.
حجتالله ایوبی هم در بخشی از سخنانش اشاره کرد: در هر جا که بودم آنقدر فضا خوب بود که صبح همه با امید سرکار حاضر میشدند. این صحبت ایوبی هم با تشویق حاضران همراه شد.
صحبت جواد شمقدری هم که اعلام کرد جنتی من را به زور برداشت که این سخنان شمقدری با تشویق حاضران همراه شد که خواست برای آقای جنتی دست بزند.
علی مرادخانی معاون جدید هنری ارشاد نیز در این مراسم حاضر بود.
کارکنان سازمان سینمایی هم با اهدای تابلوی «وانیکاد» از شمقدری قدردانی کرد.
مجری مراسم قبل از آغاز سخنرانی دو معاون جدید بیوگرافی از آنها قرائت کرد.