اعتدال:دستکم 5 سال است که مدیران آموزش و پرورش هر سال خبر از برچیدن بخاریهای چکهای و استانداردسازی سیستم گرمایش مدارس میدهند اما آتشسوزی در مدارس همچنان ادامه دارد. در آخرین حادثه، 37 نفر از دانشآموزان دبستان دخترانه انقلاب اسلامی روستای شین پیرانشهر بهدلیل آتش گرفتن بخاری، مصدوم شدند.
به گزارش آرمان، حال 10 نفر از مصدومان وخیم است. مدیرکل سازمان نوسازی مدارس استان آذربایجانغربی در گرماگرم حادثه گفته است: « بخاری نفتی آتش گرفته کاربراتوری و استاندارد بوده که یکباره آتش میگیرد و مدیر مدرسه بههمراه خدمتکار برای خروج این بخاری از کلاس اقدام میکنند». در واقع با تاکید بر استانداردبودن بخاری میتوان نتیجه تحقیقات را از همین حالا پیشبینی کرد. هیچ مدیری مسئول حادثه نیست.
هیچکس استعفا نخواهد کرد و هیچکس بهدلیل قصور و تقصیر از کار برکنار نمیشود. نماینده پیرانشهر و سردشت گفت: «اگر در هر جای دنیا حادثهای از این دست روی دهد، وزیر آموزش و پرورش آن کشور بلافاصله استعفا میدهد و ما هم منتظر واکنش وزیر هستیم». واقعیت این است که تکرار این حوادث باعث شده که مرگ و میر دانشآموزان عادی شود. در چنین حوادثی نهتنها هیچکس استعفا نخواهد داد بلکه حتی گزارش دقیقی از حادثه هم منتشر نخواهد شد. البته این حادثه یادآور آتشسوزی در مدرسه درودزن استان فارس است که طی آن 6دختر و 2 پسر دانشآموز بر اثر واژگون شدن والوری که دور آن حلقه زده بودند بهشدت سوختند.
چهرههای سوخته این دخترکان معصوم بعد از گذشت 6 سال هنوز هم قلب انسان را میفشارد و به ما یادآور میشود که متاسفانه دستگاه آموزش و پرورش در حفظ جان و سلامت کودکان موفق عمل نکرده و نمیکند. درحالی که کمتر از 3 ماه از آغاز سال تحصیلی میگذرد، حوادث منجر به مرگ و جرح دانشآموزان چشمگیر بوده است. بیشترین تلفات دانشآموزان مربوط به سفرهای اردویی و حوادث ناشی از آتشسوزی است. اگر مجلس در حوادث قبلی مانند حادثه تصادف اتوبوس دانشآموزان بروجنی و مرگ دلخراش 26 دانشآموز یا حادثه آتشسوزی مدرسه شبانهروزی چابهار و مرگ 4 دانشآموز نخبه یا آتشسوزی در مدرسه چاهرحمان نصرتآباد زاهدان و مرگ یک دانشآموز، به وظایف نظارتی خود عمل میکرد و با اعزام هیات کارشناسی اهمال و قصور و تقصیر دستاندرکاران را مشخص میکرد، این امید در دلها پدید میآمد که ممکن است، این حوادث تکرار نشود.
این انتظار که سازمانهای وابسته به آموزش و پرورش نظیر سازمان نوسازی گزارش بیطرفانهای از این حادثه ارائه دهند، چندان واقعبینانه نیست. مدیرکل نوسازی استان در ساعات اولیه چارچوب ماجرا را تعیین کرده است. ظاهرا مسئله این است که اگر بخاری استاندارد از دست خدمتکار فداکاری که برای نجات دانشآموزان بخاری مشتعل را از کلاس خارج میکرده نمیافتاد، موضوع به خیر و خوشی میگذشت. ظاهرا همه مدارس طبق بخشنامه باید به وسایل اطفای حریق مانند کپسول آتشنشانی مجهز بوده و افراد برای استفاده از این تجهیزات آموزش دیده باشند. چه کسی مسئول کنترل این تجهیزات در مدارس است؟ چند درصد مدارس ما به کپسول آتشنشانی مجهزند؟ تصور ابتدایی این است که در این حادثه، بخاری مدرسه هم احتمالا دچار نقص فنی بوده است. اما این تصور درست نیست زیرا مسئولان نوسازی قبلا اعلام کردهاند که بخاریهای مدارس همگی استاندارد و دارای کاربراتور هستند. بنابراین مقصر اصلی خدمتکار مدرسه است که بخاری از دستش افتاده یا... .