Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

رفع توقف موقت اجرای برخی مصوبات دولت

$
0
0
اسحاق جهانگیری در بخشنامه ای با اشاره به لغو چند مصوبه هیئت دولت دهم، توقف موقت اجرای مصوبات دولت پیشین را رفع و اجازه اجرای آنها را خطاب به وزارتخانه ها، سازمانها و ارگانها صادر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه جدیدی اجرای آن مصوباتی را که مغایر قانون تلقی نشدند را بلامانع دانست و در این راستا بخشنامه های گذشته مبنی بر توقف موقت اجرای برخی مصوبات از جمله مصوبات و تصمیم نامه هایی که از 1/3/1392 توسط دولت، کمیسیونهای وزرا و نمایندگان ویژه یا شوراهای عالی صادر شده است و همچنین طرح مهر آفرین را کان لم یکن تلقی کرد.

در این بخشنامه از دستگاههای اجرایی خواسته شده چنانچه مفاد مصوبه ای را دارای بارمالی زاید بر اعتبار مصوب یا مغایر جهت گیری و مصالح کلی دولت و قوانین و مقررات مربوط تشخیص دادند پیشنهاد اصلاح یا لغو آنها را به هیئت دولت ارائه کنند.

یادآور می شود، بخشنامه های قبلی معاون اول رئیس جمهور که در بخشنامه جدید کان لم یکن تلقی شدند به شرح ذیل است:

1- بخشنامه شماره 107393 مورخ 15/5/1392
نظر به ایرادهایی که در اجرای اصل 138 قانون اساسی نسبت به طرح مهر‌آفرین (موضوع تصویب‌نامه شماره 176441/ت48702هـ مورخ 30/9/91 و اصلاحات آن) اعلام شده است مقتضی است کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی، استانداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی؛ موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری از هرگونه استخدام و جذب نیروی انسانی، تبدیل وضعیت، نقل و انتقال و مأموریت، انتصاب و جابجایی کارکنان اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی یا هر عنوان دیگر و نیز اصلاح تشکیلات و ساختار اداری تا تصمیم‌گیری دولت نسبت به اصلاح مصوبات مربوطه اجتناب کنند.

2- بخشنامه شماره 107394 مورخ 15/5/1392
نظر به اینکه تعداد قابل توجهی از مصوبات بر اساس اصول (138 و 170) قانون اساسی مورد ایراد یا ابطال قرار گرفته است، علیهذا لازم است کلیه وزراتخانه ها، سازمانها و موسسات و شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدما ت کشوری و موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی وابسته به دستگاه های مزبور اکیدا از تداوم اجرای مصوبات یاد شده و همچنین تصویب نامه ها و تصمیم نامه هایی که از 1/3/1392 توسط دولت، کمیسیون های وزراء و نمایندگان ویژه یا شوراهای عالی صادر شده و مراجع ذیربط نسبت به آن اظهار نظر نکرده اند و نیز از اجرای قراردادهایی که به استناد مصوبات فوق منعقد شده و نیز سایر قرار دادهایی که از طرف مراجع نظارتی از جمله دیوان محاسبات کشور و سازمان بازرسی کل کشور مورد اشکال قرار گرفته تا وضع مقررات جایگزین و یا اصلاحی یا تنفیذ حسب مورد خودداری کنند.

زن جوان، طعمه ۲ آدم‌ربای شیطان‌صفت

$
0
0
زن جوان وقتی سوار خودروی مسافرکش شد تا به خانه‌اش برود، نمی‌دانست دو‌سرنشین آن نقشه شومی در سر دارند.

چندی قبل زن جوانی هراسان خود را نزد پلیس رساند و از دام سیاهی که 2 جوان شیطان‌صفت برایش پهن کرده بودند خبر داد.

وی گفت: ساعتی قبل از محل کارم در مرکز پایتخت بیرون آمدم تا به سمت خانه‌ام بروم. چون به تازگی همسرم فوت کرده بود، حال خوبی نداشتم و در حال گریه کردن بودم که یک خودروی پژو مقابلم توقف کرد. بجز راننده پسر جوانی نیز در صندلی جلو نشسته بود. مسیرم را گفتم و راننده هم با تکان دادن سرش خواست که سوار شوم.

دقایقی بعد متوجه شدم راننده راه را اشتباهی می‌رود و به او اعتراض کردم اما در همین هنگام جوانی که روی صندلی جلو نشسته بود با چاقو تهدیدم کرد که سکوت کنم. زن جوان افزود: از ترس جانم سکوت کردم و آنها به سمت یکی از اتوبان‌های خلوت جنوب تهران رفتند و در آنجا با تهدید مرا مورد آزار و اذیت قرار دادند. سپس اموال مرا به سرقت بردند و در حاشیه اتوبان رهایم کردند. من نیز در تاریکی شب به سختی توانستم شماره پلاک ماشین آنها را یادداشت کنم.

بعد از شکایت این زن، تیمی از مأموران پلیس آگاهی پایتخت با دستور قاضی بخشوده، بازپرس شعبه هشتم دادسرای جنایی تهران رسیدگی به این پرونده را آغاز کردند. تیم تحقیق پس از چهره‌نگاری متهمان، اقدام به ردیابی شماره پلاک خودرویی کرد که زن جوان آن را یادداشت کرده بود. در جریان ردیابی‌ها، خودروی مورد نظر شناسایی شد و مأموران متوجه شدند که راننده آن شباهت زیادی به تصویر چهره نگاری شده یکی از متهمان دارد. این مرد در عملیاتی ضربتی دستگیر شد و در تحقیقات به ربودن زن جوان، آزار و اذیت او و سرقت اعتراف کرد.

وی گفت: روز حادثه من و دوستم از خیابانی عبور می‌کردیم که ناگهان چشم‌مان به زن جوان افتاد. وی ادامه داد: در آن لحظه وسوسه‌های شیطانی به سراغمان آمد و تصمیم گرفتیم وی را به‌عنوان مسافر سوار ماشینمان کنیم. به همین‌خاطر وقتی زن جوان که خیلی غمگین بود سوار ماشین شد، ما سر صحبت را با او بازکردیم. وی مدعی شد که به تازگی همسرش فوت کرده و خیلی ناراحت است. در بین راه وقتی ما تغییر مسیر دادیم او اعتراض کرد که با چاقو وی را به مرگ تهدید کردیم. بعد از رها کردن زن جوان هرگز تصور نمی‌کردیم که او در آن تاریکی شب بتواند شماره پلاک ماشین را یادداشت کند.

به گزارش همشهری،بعد از اعترافات این مرد، وی با قرار قانونی در اختیار مأموران پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفت و تحقیقات برای دستگیری همدستش از سوی کارآگاهان ادامه دارد تا زوایای پنهان پرونده آشکار شود.

ایران پرچم‌دار واقعی مبارزه با تروریسم است

$
0
0
وزیر اطلاعات با انتقاد از دولت‌هایی که حامی تروریسم در جهان هستند، تاکید کرد که ترور نشانه عجز دشمن است و جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه یکی از قربانیان اصلی تروریسم به حساب می‌آید، پرچم‌دار واقعی مبارزه با این پدیده است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی در اولین کنگره ملی 17 هزار شهید ترور، در ارزیابی خود از برگزاری چنین همایشی، آن را حرکتی بسیار خوب و ارزنده توصیف کرد و گفت: زمانی دشمنان ما دست به ترور می‌زنند که از نظر منطق در برابر انقلاب اسلامی دچار عجز می‌شوند.

وی با بیان اینکه "ترور نشانه عجز دشمنان در بکارگیری منطق است"، خاطرنشان کرد: هرچه این عجز بیشتر می‌شود، خشونت دشمن هم بیشتر می‌شود و تاریخ انقلاب اسلامی نشانه خشن‌ترین حرکت دشمنان نظام در برابر این انقلاب را دیده است و این نشان‌دهنده عجز هرچه بیشتر دشمنان است و متاسفانه این موضوع کمتر به تصویر کشیده و مطرح شده است.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: از آنجا که مرور زمان این خطر را بوجود آورده بود که این موضوع دچار فراموشی شود، عزیزان ما در بنیاد هابیلیان این ابتکار زیبا را به خرج دادند و چنین همایشی را برگزار کردند و این تاریخ بسیار اسف‌بار را که طی آن فرزندان انقلاب به جرم حمایت از انقلاب و دفاع از مردم ترور شدند به تصویر کشیدند. ما از همه این عزیزان و کسانی که با این بنیاد همکاری می‌کند تشکر می‌کنیم.

علوی با بیان اینکه "امیدواریم این حرکت به همین‌جا ختم نشود و آغاز یک راه باشد"، گفت: امروز می‌بینیم در دنیا حرکت ترور نه تنها متوقف نشده است بلکه متاسفانه در اشکال جدید خود را نشان می‌دهد و ما در جای جای دنیا شاهد حرکت‌های تروریستی هستیم. همچنین می‌بینیم که در اطراف و کشورهای مختلف انفجارهایی صورت می‌گیرد و گلوله‌هایی شلیک می‌شود و افراد بی‌گناه یا مغزهای متفکری را که جرم آنها شکوفا بودن مغز آنهاست، هدف قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه "تروریسم در دنیا متوقف نشده است و برای اینکه این حرکت دچار توقف شود، حرکت‌های اینچنینی (برگزاری همایش‌ها) باید انجام شود"، اظهار کرد: لازم است دامنه جغرافیایی این همایش‌ها گسترش پیدا کند و برای فراخوان مقاله تنها به داخل کشور اکتفا نشود.

وزیر اطلاعات در ادامه افزود: جمهوری اسلامی که خود قربانی ترور است، باید به عنوان محوریت راستین و درستین در جهت مبارزه با تروریسم باشد. در دنیا کشورهایی هستند که شعار مبارزه با تروریسم سر می‌دهند و خودشان را به عنوان پرچم‌دار و پیشکسوت این حرکت می‌دانند اما وقتی کارنامه آنها را می‌بینیم شاهدیم که آنها خود آغازگر تروریسم دولتی هستند.

علوی ادامه داد: با وجود اینکه دولت‌ها به دلیل قرار داشتن در قدرت نباید دست به ترور بزنند و دست زدن آنها به ترور از زشت‌ترین انواع ترور است، اما آنهایی که بیشتر از همه شعار مبارزه با تروریسم سر می‌دهند امروز خودشان در این مسیر پیشگام هستند. امروز بحمدالله جمهوری اسلامی ایران پرچم‌دار واقعی مبارزه با تروریسم است.

به گزارش ایسنا، خبرنگاری از علوی پرسید "آقای کچوئیان (دستیار ویژه وزیر امور خارجه) در این همایش حمایت خود را از بنیاد هابیلیان اعلام کردند؛ آیا وزارت اطلاعات هم در این راستا اقدامی می‌کند؟" که علوی پاسخ داد: حمایت از هرگونه حرکت ضدتروریسم، ضدخشونت و ضدمنطق به عنوان یک راهبرد و استراتژی برای جمهوری اسلامی تلقی می‌شود و وقتی چنین شد، طبیعی است که همه ارگان‌های جمهوری اسلامی در این سمت و سو حرکت می‌کنند.

خبرنگار دیگری از وزیر اطلاعات پرسید "آیا خانواده‌های شهدای ترور می‌توانند در محاکم بین‌المللی طرح دعوی داشته باشند؟" که وی در پاسخ گفت: در صورتی که شکل حقوقی قضیه و تمام مستندات کامل باشد، قطعاً نظام هم از آنها حمایت می‌کند و حرکات حقوقی آنها در صورتی که مورد نیاز باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیر اطلاعات در پایان نیز اظهار کرد که خبر تودیع و معارفه در وزارت اطلاعات را اعلام خواهیم کرد.

ناکامی پلیس از کشف راز پرونده مجسمه‌ها

$
0
0
بیش از ۴۱ ماه از سرقت مجسمه‌های شهر تهران می‌گذرد و پرونده این حادثه روی میز پلیس در حال خاک خوردن است؛ دادستان تهران می‌گوید که هنوز این پرونده به نتیجه نرسیده است.

2 اسفند سال 88 سرقت مجسمه‌های شهری در تهران به موضوعی داغ برای رسانه‌ها تبدیل شد.

سرقت مجسمه‌ها به لحاظ نوع و همچنین حجم وقوع برای تمامی رسانه‌ها جذاب است اما برخلاف برخی از پرونده‌های قضایی نشانی از سارقان به دست نیامد.

پرونده سرقت مجسمه‌های شهری هنوز به نتیجه‌ نرسیده است

23 آبان سال 91 در حاشیه تودیع و معارفه سرپرست دادسرای انقلاب خبرنگار قضایی فارس به سراغ دادستان تهران رفت و از وی درباره سرنوست پرونده سرقت مجسمه‌های تهران پرسید.

دادستان تهران گفت: متأسفانه هنوز در این پرونده به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم و هر زمان موضوع مشخص شود به شهروندان خبر می‌دهیم.

پلیس درباره سرقت مجسمه‌ها گزارش قانع‌کننده‌ای ارائه نداد

این اظهار نظر دادستان تهران در حالی رخ داد که جعفری دولت‌آبادی چندی قبل‌تر در حاشیه مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادسرای خارک در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت مجسمه‌های سرقت شده در تهران، گفت: متأسفانه در این حوزه پلیس گزارش قانع‌کننده‌ای به ما نداده در صورتی که باید بیشتر فعال باشد.

وی با اشاره به این مطلب که دادستانی هنوز درباره این موضوع پیگیری خود را ادامه داده است، گفت: درباره سرنوشت سرقت نماد 9 دی هم تحقیقات خود را ادامه داده‌ایم که ان‌شاءالله شاهد نتیجه آن خواهیم بود.

رسانه‌ها سرنوشت مجسمه‌ها را از پلیس پیگیری کنند

اما اظهار نظر‌های دادستان تهران به همین دو مورد ختم نمی‌شود زیرا جعفری دولت آبادی بار دیگر در حاشیه مراسم معارفه اولین معاون دادستان در امور زندانیان زن و اطفال درباره سرنوشت مجسمه‌های ربوده شده و در پاسخ به فارس، گفت: متأسفانه هنوز از سوی پلیس گزارش قانع‌کننده‌ای به دادستانی ارسال نشده است.

وی ادامه داد: برای پلیس خوب نیست که چنین پرونده‌ای مجهول بماند و بهتر است رسانه‌ها از پلیس سؤال کنند که نتیجه این پرونده چه شد.

پاسخ دادستان تهران درباره این موضوع حاکی از این است که نه تنها سرنوشت مجسمه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد بلکه این پرونده در پلیس آگاهی تهران خاک می‌خورد و هنوز گشایشی در به نتیجه رساندن آن حاصل نشده است.

تلاش خبرنگار قضایی فارس برای جویا شدن آخرین وضعیت پرونده سرقت مجسمه‌های شهر تهران از مسئولان انتظامی شهر تهران تا زمان انتشار خبر بی‌نتیجه ماند.

توضیح وزیر راه درباره افتتاح آزادراه تهران-شمال

$
0
0
وزیر راه و شهرسازی ضمن هشدار به سودجویانی که در اطراف اراضی آزادراه تهران - شمال اقدام به خرید و فروش زمین می کنند، گفت: زمان دقیق افتتاح آزادراه تهران - شمال پس از بررسی مسایل حقوقی و مالی پروژه اعلام می شود.

 عباس آخوندی در حاشیه بازدید از آزادراه تهران - شمال در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر در خصوص اینکه هنوز به وعده 4 ساله ای که برای تحویل پروژه دادید پایبند هستید، گفت: از جهت فنی پیمانکار می گوند امکان پذیر است اما موضوع مهم، تامین مسایل مالی و حقوقی است که منجر به طولانی شدن پروژه هم شده است بنابراین در ابتدا باید این موارد حل شود.

وی با بیان اینکه آزادراه تهران - شمال از پروژه های مهم وزارت راه و شهرسازی است، افزود: باتوجه به اینکه در سال 75 اولین قرارداد بین وزارت راه و ترابری و بنیاد مستضعفان بسته شده اما به موقع تکمیل نشده است، افکار عمومی حساسیت زیادی بر اجرای این پروژه دارد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: باتوجه به میزان مسافرت از تهران به سمت شمال و تلفات جاده ای در این مسیر، تکمیل آزادراه از جهت ایمنی مردم بسیار مهم است ضمن آنکه از جهت اقتصادی و حفاظت از جان شهرورندان هم ضرورت دارد که با سرعت انجام شود.

آخوندی با تاکید بر اینکه متاسفانه از روز اول تمهیدات مناسبی برای منابع مالی و حقوقی و فنی پروژه اندیشیده نشد، گفت: به خاطر دارم که ایده اولیه کار این بود با حضور یک پیمانکار، منابعی از خارج تهیه شود و پروزه به اجرا برسد و پس از پایان، از اراضی و سایر امکانات در حاشیه آزادراه استفاده کند.

وی افزود: اما با رفتن پیمانکار مربوطه از پروژه، تامین منابع از خارج منتفی شد و  آزادراه در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت که هنوز پس از 17 سال منابع مالی و مسایل حقوقی آن حل نشده است بنابراین در حال حاضر مسایل فنی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در حال جمع آوری اطلاعات در خصوص مسایل مالی و حقوقی پروژه هستم، گفت: به همین جهت از دکتر سلامی که رئیس انجمن حسابرسان ایران است خواهش کردم که در این موضوع به من کمک کند تا یک گزارش مالی از این پروژه تهیه شود.

آخوندی با بیان اینکه از لحظه شروع پروژه تاکنون تمامی تهعدات طرفین اعم از وزارت راه، مشاور، پیمانکار و بنیاد مستضعفان باید در گزارش مالی مشخص شود، اظهار داشت: بدون حل و فصل این موضوع، سرعت بخشیدن به اجرای پروژه اقدامی لحظه ای است و با اولین مشکل دوباره متوقف می شود بنابراین فعلا ارایه یک تصویر دقیق از وضیعت مالی و حقوقی پروژه در دستور کار ما قرار دارد و خواهش دارم از دکتر سلامی که در کمتر از سه هفته این گزارش تهیه شود.

وی تصریح کرد: پس از تهیه گزارش، وضوع با دکتر روحانی رئیس جمهور مطرح می شود تا تصمیمی برای حل مسایل حقوقی و مالی پروزه با همکاری همه طرفین درگیر انجام دهیم و پس از آن بر مسایل فنی کار کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیمانکار چینی توانانیی انجام کار را دارد، گفت: البته بررسی دقیقی انجام نداده ایم اما گزارشات نشان می دهد که پیمانکار چینی توان اجرای کار را دارد البته قطعه یک فقط 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است  و هنوز 60 درصد از کار باقی مانده است.

آخوندی با اشاره اینکه فقط حفاری تونل ها انجام شده و بخش زیادی از پل ها باقی مانده است، افزود: لاینینگ ها و تجهیز تونل ها همه باقیمانده اما در مجموع به نظر میرسد که پیمانکار توانایی انجام کار را دارد.

وی با بیان اینکه از مشاور پروژه سوال کردم که زودترین زمان برای تکمیل پروژه چقدر است، اظهار داشت: آنها هم برای ارایه زمان، موضوع را به حل مسایل مالی و حقوقی ارجاع می دهند بنابراین قبل از حل شدن این مسایل، هرگونه زمان دادن، وعده بی پشتوانه است به همین منظور، پس از تهیه گزارش بطور جدی با پیمانکار وارد گفتگو می شویم که در زمان مقرر این آزادراه را تکمیل کند.

آخوندی در خصوص ایکه آیا اقساط معوقه و سهمیه وزارت راه برای پروژه تعیین تکلیف می شود، گفت: همه اینها بستگی به گزارش مالی دارد و هر صحبتی، وعده ای غیرکارشناسی است اما مهترین مشکل وضعیت حقوقی و مالی پروژه است.

وی درباره ساخت قطعات 2 و 3، گفت: عملیات عمرانی در این قطعات هنوز شروع نشده و قراردادی هم بسته نشده است و تازمانیکه تکلیف کل پروژه از جهت حقوقی با بنیاد مستضعفان و دولت مشخص نشود شروع کردن فاز 2 و 3 عمیق کردن مشکل است بنابراین باید تصمیم برای ساختار مالی و حقوقی پروژه بگیریم و پس از آن صحبت می کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با هشدار به افرادی که در اطراف آزادراه اقدام به خرید و فروش زمین می کنند، گفت: آزادراه شمال یک مجموعه بسته است که از تهران شروع شده و در شمال خروجی دارد بنابراین در طول مسیر هیچ دسترسی به محیط مسکونی ایجاد نمی شود بنابراین افرادی که به این بهانه در این اطراف اقدام به خرید و فروش زمین می کنند و بورس اراضی راه انداخته اند باید بدانند که این فرضیه باطل است.

آخوندی تاکید کرد: بنابراین در مسیر آزادراه، دسترسی به اراضی اطراف وجود ندارد و اگر کسی براین اساس زمینی را به فروش می رساند اشتباه است و وزارت راه اجازه نمی دهد که سودجویان بر این اراضی معاملات مکرر انحام دهند.

وی در پاسخ به پرسش مهر در خصوص ارایه 33 میلیون متر مربع از اراضی اطراف آزادراه به بنیاد مستضعفان، اظهار داشت: این مساله هم جزو گزارش مالی است که پس از تهیه، تعیین تکلیف خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص احتمال تغییر مدیران و پیمانکاران آزادراه، گفت: در حال حاضر نظری در این خصوص ندارم و باید بررسی های لازم انجام گیرد.

کسری منابع هدفمندی یارانه‌ها، از چالش‌های دولت است

$
0
0
معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به فعالیت ستاد اقتصادی دولت گفت: مهمترین مأموریتی که در مقطع فعلی بر عهده ستاد اقتصادی دولت است،‌ عبور دادن کشور از رکود تورمی و بازگشت ثبات به فضای اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید بانک مرکزی با تشکر از زحمات بهمنی رییس سابق بانک مرکزی و با بیان اینکه وی در دوران سخت و دشواری این مسئولیت را بر عهده داشت،‌ اظهار کرد: آقای سیف رییس جدید بانک مرکزی چهره‌ای آشنا برای نظام بانکی کشور است و ما همگی با سابقه و خدمات او آشنا هستیم.

وی با اشاره به حاکم شدن فضای امید در کشور و ابراز امیدواری نسبت به اینکه مسئولان و نخبگان بتوانند بر این امید با اقدامات و فعالیت‌های خود بیافزایند گفت: مردم در زمینه اقتصادی با مشکلات جدی روبرو هستند و توسعه کشور به دلایلی کند شده است. مردم وقتی به برخی از کشورهای همسایه سفر می‌کنند می‌بینند که آن کشورها توسعه پیدا کرده‌اند اما حرکت در ایران کند شده است و در زمینه زندگی و معیشت با مشکلات و گرفتاری‌هایی روبرو شده‌اند و ما باید برای حل این مشکلات راهکار پیدا کرده و در راستای حل آن تلاش کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: معتقدم توان علمی و دانشگاهی امروز کشور در حدی است که دولت می‌تواند با تکیه بر تخصص اندیشمندان راهکارهایی را برای برون‌رفت از شرایط فعلی پیدا کند.

جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "دولت خود را متعهد می‌داند که از نظرات صاحب‌نظران اقتصادی کمک بگیرد و از راهکارهای آنها استقبال می‌کند چراکه همه ما در یک کشتی واحد به نام جمهوری اسلامی هستیم"، افزود: یکی از برنامه‌های جدی دولت و شخص رییس‌جمهور این است که به نظرات و دیدگاه‌های مختلف توجه کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "ما به هیچ وجه دنبال نفی خدمات گذشته نیستیم"، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور فارغ از اینکه چه کسی مقصر آن است و ما بخواهیم مقصر پیدا کنیم، شرایط پیچیده و دشواری است و تولید در شرایط تورم و آسیب‌دیدگی است و با رکود جدی مواجه هستیم.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به موانع پیش رو در راه رونق اقتصادی تاکید کرد: ما نیازمند عقلانیت و علم اقتصادی هستیم و امیدوارم عقلانیت و علم در فعالیت‌ها و تصمیمات اقتصادی دولت حاکم باشد.

جهانگیری به موضوع هدفمندی یارانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: موضوع هدفمندی یارانه‌ها در حال حاضر یکی از چالش‌های پیش روی دولت است. حرکتی در راستای هدفمندی انجام شده و در حال حاضر مبالغی به عنوان یارانه‌ به مردم پرداخته می‌شود اما در حال حاضر دولت برای پرداخت همین میزان یارانه با کسری‌های جدی روبرو است. با اینکه مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی‌هایی را در این زمینه کرده است، اما ما باز هم برای پرداخت با مشکلاتی روبرو هستیم و باید به دنبال راهکار‌هایی باشیم.

وی در ادامه به موضوع معوقات بانکی اشاره کرد و افزود: ما در این زمینه با مشکل جدی روبرو هستیم. نرخ دستوری سال‌های قبل شرایط سختی را برای بانک‌ها ایجاد کرده و از طرفی دیگر مسائلی مانند موضوع فساد سه هزار میلیارد تومانی سیستم بانکی را با چالش‌هایی روبرو کرده است.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به حجم بالای نقدینگی در کشور اظهار کرد: باید تلاش کنیم حجم عظیم نقدینگی موجود در کشور را به سمت تولید سوق دهیم.

جهانگیری با اشاره به اهمیت تامین منابع مالی ارزی و ریالی برای تولید، چه در بخش جاری و چه در بخش سرمایه‌گذاری گفت: این موضوع از چالش‌های جدی است که باید برای آن راهکار اندیشیده شود.

وی درباره تدابیر اقتصادی دولت نیز خاطرنشان کرد: مهمترین مأموریتی که در مقطع فعلی برعهده ستاد اقتصادی دولت است این است که کشور را از رکود تورمی عبور دهد و ثبات را در فضای اقتصادی کشور حاکم کند، به نحوی که برای هر فعال اقتصادی خارج از دولت، نرخ ارز، تورم و سود بانکی تا حدود زیادی قابل پیش‌بینی باشد و ما شاهد جهش‌های ناگهانی و یک‌شبه نباشیم.

معاون اول رییس‌جمهور در پایان با بیان اینکه "امیدوارم با تدابیر ستاد اقتصادی دولت و بهره‌گیری از نخبگان و صاحب‌نظران از چالش‌های موجود عبور کنیم"، به اهمیت بانک مرکزی در این زمینه اشاره کرد و گفت: استقلال بانک مرکزی باید مورد توجه دولت و ستاد اقتصادی دولت باشد. بانک مرکزی مسئول حفاظت از ارزش پول ملی است و نباید حالت نظاره‌گر داشته باشد و باید سیاست‌هایی اتخاذ شود که ارزش پول کشور حفظ شود.

علاقه بابک زنجانی برای خرید پرسپولیس

$
0
0
بابک زنجانی! این اسم طی چند سال گذشته هر از گاهی در رسانه‌ها مطرح شده و اغلب نیز با حواشی و جنجال هم همراه بوده است.

جست‌وجوی نام او در اینترنت مطالب و عکس‌های فراوانی را به مخاطب ارائه می‌کند که بعضا سوال‌برانگیز و حتی قابل باور نیست.

مشرق نوشت: نام وی بیشتر از زمانی که در لیست تحریم‌های آمریکا و اروپا قرار گرفت مطرح شد و همه می‌پرسیدند که وی کیست؟ آیا از نیروهای دولتی است و یا وابستگی به فعالیت‌های دولت دارد؟
 
تاکنون به ندرت پیش آمده که اتحادیه اروپا و آمریکا یک فرد غیردولتی و غیرنظامی ایرانی را در فهرست تحریم‌های خود قرار دهند اما این اتفاق در مورد بابک زنجانی و مجموعه متعلق به وی رخ داده است.
 
در فهرست تحریم‌های اروپا با اشاره به تاریخ تولد 12 مارس 1971 بابک زنجانی آمده است: "بابک زنجانی در حال کمک به نقض مقررات مربوط به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران و در حال فراهم کردن کمک‌های مالی به دولت ایران است. زنجانی یکی از عناصر کلیدی ایران در معاملات نفتی و نقل و انتقال پول‌های نفتی ایران است. زنجانی مالک گروه سورینت در امارات بوده و برخی از شرکت‌های تحت مدیریت وی به عنوان کانالی برای پرداخت نفتی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند."
 
زنجانی در 11 آوریل 2013 نیز در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. دیوید کوهن، معاون وزارت دارایی آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در این باره گفت: "ما در خنثی کردن تلاش های ایران از طریق بابک زنجانی بیرحمانه اقدام خواهیم کرد."
 
یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز گفت: "زنجانی و شبکه بین المللی شرکت ها و بانک هایش مسئول اختفای معاملاتی به ارزش میلیاردها دلار هستند که از جانب ایران انجام داده اند. او از شرکت هایی مانند آی اس او در مالزی استفاده کرده تا میلیون ها بشکه نفت ایران را خریداری کند و به بازار عرضه کند. او همچنین از جانب ایران با اتکا به نهادهای مالی خود میلیاردها دلار مبادله ارزی انجام داده است."
 
اما بخش زیادی از مطالب منتشر شده درباره زنجانی یا همان (ب.ز) با پسوند "گفته می‌شود" عنوان می‌شوند. این گفته‌ها و شنیده‌ها که شامل عبارت‌هایی مانند "میلیاردر ایرانی"، "دلال نفتی"، "بانکدار بزرگ"، "غارتگر بیت‌المال" و ... مطرح می‌شوند در فضای رسانه‌ای غیر رسمی کاربرد بیشتری دارند.
 
شهرت وی که به تازگی با خرید باشگاه ورزشی راه‌آهن تهران و حضور در عرصه فوتبال بیشتر شده پیش از اینکه فوتبالی باشد نفتی است، موضوعی که خودش آن را رد می‌کند.
 
برای روشن شدن بسیاری از این ابهام‌ها و سوال‌ها سراغ وی رفتیم تا خودش پاسخگو باشد. او در گفت‌وگویی مفصل با خبرنگار ایسنا تلاش کرد علاوه بر شفاف‌کردن برخی موضوعات برای نخستین بار در یک رسانه‌ رسمی درباره فعالیت‌های اقتصادی‌اش سخن بگوید.
 
مدیرعامل شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم که بیش از تعداد سال‌های عمرش شرکت تاسیس کرده و یا دارد، از ساخته شدن داستان‌های پیچیده درباره‌اش اظهار تعجب کرده و تاکید دارد: «اگر از هر کدام از دوستان سوال شود شاید دو بار هم نتوانند آن داستان‌های ساختگی درباره من را دوباره تعریف کنند».
 
زنجانی در این مصاحبه هر چند درباره برخی مسائل و عکس‌ها از جمله دوستش که هم‌نام وزیر اسبق نفت است، پخش فیلمی از او در مجلس هنگام استیضاح وزیر کار دولت دهم و مواردی از این دست سخن گفت اما تمایلی برای باز کردن برخی مسائل نداشت و بیشتر تلاشش این بود که عنوان کند: «هیچ‌یک از اتهام‌هایی که به من زده می‌شود پایه و اساس ندارد و تاکنون هیچ مرجع رسمی در این زمینه با من صحبت نکرده است.»
 
متن صریح گفت‌وگوی ایسنا با بانک مرتضی زنجانی مدیرعامل شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم در ادامه می‌خوانید:
 
آقای زنجانی اگر اتهام‌هایی که درباره شما زده می‌شود درست باشد شما اکنون باید زندان باشید؟ تحلیلتان از این ماجرا چیست؟
 
خوب این اتهامات همه ساخته افکاری است که هیچ کس دلیل و اثباتی برای آن‌ها ندارد و هر کس هر طور که داغ‌ترمی‌تواند آن‌ها را عنوان می‌کند. خیلی از این اتهامات از سوی کسانی گفته شده که حتی اینجانب را یک‌بار هم ندیده‌اند وحتی یک بار هم از من درباره اتهام‌ها سوال نکرده‌اند. فقط در اخبار و رسانه‌ها نقل سفره‌ها شده‌ام و به میلیاردها دلار سوءاستفاده متهم می‌شوم.
 
البته فقط رسانه‌ها نیستند که درباره شما این گونه می‌گویند برخی مسئولان و حتی نمایندگان مجلس هم اظهار نظرهای مشابهی در این باره دارند.
 
متاسفانه همین‌طور است. علاوه بر سایت‌ها و شبکه‌های خارجی می‌بینم بعضاً مسئولان تمام این اتهام‌ها و شنیده‌ها دهان به دهان را مستند کرده و در نهایت یک داستان پیچیده‌ای درست کرده‌اند که اگر از هر کدام از دوستان سوال شود شاید دو بار هم نتوانند آن داستان‌های ساختگی را دوباره تعریف کنند.
 
چرا تا کنون درباره آنها سخن نگفته‌اید؟
 
دلیلی برای پاسخ نمی‌دیدم و فکر می‌کردم با بازگو و جواب، دشمنان کشورم شاد می‌شوند اما اکنون مایلم واقعیت‌ها را عنوان کنم تا شاید این داستان‌های بی‌دلیل به سمت واقعی‌تر برود. در واقع لازم می‌دانم پرده از این همه اتهام بر دارم و ماجرا را روشن و شفاف کنم تا خدایی نکرده افکار عمومی به گناه و تهمت جهت پیدا نکند.
 
شما اکنون مالک ده‌ها شرکت هستید، کارتان را از کجا شروع کردید و چه شد این قدر سریع بین‌المللی شدید؟
 
من سال‌هاست که کار تجارت بین‌المللی و فعالیت اقتصادی می‌کنم و در این تجارتم بارها گرفتار شده و بالا و پایین شده‌ام. ازسال 1379 به صورت حرفه‌ای شروع به ایجاد شرکت‌های داخلی و خارجی کردم تا جایی که سال 1381 چیزی حدود 11شرکت ایجاد شده داشتیم که نیاز به منابع مالی داشت و تصمیم گرفتم موسسه مالی در خارج از ایران ایجاد کنم تا بتواند با جذب منابع ارزان قیمت شرکت‌های تحت پوششم را تامین مالی کند. این کار در امارات آغاز شد و با تاسیس یک موسسه مالی کلیه ال‌سی‌ها و انتقال پول و منابع با همکاری بانک‌های خارجی آغاز و منابع ارزان قیمت تهیه و در اختیار شرکت‌هایم قرار می‌گرفت تا جایی که در بیش از شش کشور سرمایه‌گذاری اساسی انجام شده بود و حتی نیازی به بانک‌های داخل کشور برای اخذ تسهیلات و هر گونه کمک نداشتم. تا اینکه جمع شرکت‌ها و موسسات تحت پوشش من به 64 شرکت داخلی و خارجی رسید و نیاز به یک شرکت هلدینگ برای ساماندهی و یکی شدن در کلیه شرکت‌ها بود که با ایجاد هلدینگ سورینت و انتقال سهام تک تک شرکت‌های ایجاد شده سمت و سوی بهتری گرفت که هم‌اکنون در ایران و دیگر کشورهای دنیا با 17 هزار نفر پرسنل مشغول ارائه تجارت و خدمات هستیم.
 
گفته می‌شود که در بین این شرکت‌ها و موسسات یکی دو بانک خارجی هم وجود دارد. آیا شما در خارج از کشور بانک دارید؟
 
بانک هست اما من عضو هیات مدیره یک بانک در مالزی (فرست اسلامیک بانک) هستم. این بانک با سرمایه 104 میلیون دلار فعالیت می‌کرد و فعالیتش هم نرمال و خوب بوده است. این بانک صاحبش اصلا من نیستم. سهام هم در آن ندارم. بلکه صاحبش یک بانک دیگری در اندونزی بود که به بانک دیگری سهامش را واگذار کرده بود که آن بانک هم سهامدارانش کسانی دیگری هستند. من تنها یکی از اعضای هیات مدیره این بانک بودم تا اینکه تحریم‌ها علیه ایران روز به روز بیشتر شد و با توجه به اینکه انتقال منابع مالی برای شرکت‌های بیرونی و مردم سخت شده بود، تصمیم گرفتم به عنوان عضو هیات مدیره در یکی از بانک‌های خارجی در مالزی ورود پیدا کنم و موسسات مالی خود در امارات را که منابع پنج میلیارد یورویی بود را در آن به شکلی متصل و خدمات مالی ایجاد کنم که این امر هر روز مشتریان زیادی را جذب می‌کرد.
 
و احتمالا راهی شد برای کمک به مراودات مالی دیگر شرکت‌ها و بانک‌ها که بر اثر تحریم دچار مشکل شده بودند؟
 
دقیقا! پس از مدتی بانک‌های داخلی که قادر به انتقال پول‌های خود نبودند از طریق بانک مرکزی منابع خود را به این بانک انتقال واین بانک منابع را به مشتریان در خارج از کشور انتقال می‌داد. حتی ال‌سی و خریدهای خارجی را برای بانک‌ها و مشتریان داخلی کشور به سرعت انجام می‌داد تا جایی که 17.5 میلیارد یورو از منابعی که در خارج از کشور بود و مربوط به بانک‌ها بود با کارمزد هفت در هزار یعنی کمتر از یک درصد منتقل می‌کردیم و هر روز بانک‌ها و مشتریان بیشتری به این سیستم نزدیک می‌شدند.
 
قاعدتا بخش زیادی از این منابع مالی ناشی از فروش نفت بوده است. آیا این آغاز همکاری شما با مجموعه نفت نبود؟
 
نه! منابع مربوط به بانک‌ها بود و از بانک مرکزی می‌گرفتند و بانک مرکزی هم منابع نفتی را به آنها می‌داد! اما اصل واقعیت این نیست که من مستقیما کاری در حوزه نفت می‌کردم. الان چند وقت است خبرگزاری‌های خارجی می‌گویند که بابک زنجانی با شرکت نفت ایران قرارداد بسته و نفت را 106 دلار گرفته و 90 دلار فروخته و پول آن را در بانک متعلق به خود در مالزی گذاشته‌ است. آقایان در داخل کشور هم همین اخبار را می‌شنوند و نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند اما اصلا مستنداتی از ما نمی‌خواهند و هیچ مستنداتی هم درباره اتهامات خود ارائه نمی‌کنند.
 
پس واقعیت چیست؟
 
یکی از مشتریان این بانک، شرکتی در هنگ کنگ بود که منابع ارزی حاصل از فروش نفت داشت و نیاز به افتتاح حساب در این بانک داشت. این شرکت یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شرکت ملی نفت بود که در خارج از کشور در هنگ‌کنگ ایجاد شده بود تا فروش نفت ایران را انجام دهد اما چون بانکی حاضر نبود منابع آن را جمع کند به بانکی که اینجانب عضو هیات مدیره آن بودم مراجعه کردند و مصوبه و اجازه‌ای برای افتتاح حساب در این بانک را داشتند که پنج وزیر و رییس کل بانک مرکزی مصوب کرده بودند که با توجه به عدم همکاری بانک‌ها با آن شرکت سریعاً حساب خود را افتتاح و منابع خارجی حاصل از فروش نفت را در آن نگهداری کند من هم بدون اینکه به اعضاء هیات مدیره ماجرا را بیشتر توضیح دهم برای کمک به کشورم سریعاً هماهنگ کردم و حساب افتتاح و عملیات ارزی آن شرکت شروع به کار کرد.
 
و این گونه پای شما به معاملات نفتی باز شد؟
 
نه این گونه نیست اصلا من مسولان نفت را هم نمی‌شناختم. شاید یکی از شبه‌هایی که نام مرا در معاملات نفتی وارد کرده همین اشتباه بوده است. الان توضیح می‌دهم که رابطه من با این شرکت‌ها و فروش نفت به چه صورت بوده است.
 
در بدو کار خریداران نفت از آن شرکت به بانک مراجعه و طی جلساتی با مسئولان بانک صحبت می‌کردند که اگر بخواهند این نفت را خریداری کنند ما چگونه می‌توانیم مدیریت منابعی برای آن انجام دهیم تا اینکه برای تعداد هشت کشتی نفت ال‌سی‌های مدت‌دار 60 تا 90 روزه از مشتریان به بانک ارسال و اینجانب آن را هماهنگ کردم و به شرکت مذکور ابلاغ شد. ال‌سی‌ها همه تایید شده و بدون اشکال بود و شرکت نفت هم همه آنها را بررسی و تایید کرد و وقتی فروشنده محصول (شرکت نفت) آماده بارگیری شد متوجه شدیم کشتی‌های آن در تحریم رفته و پرچم ندارد و نمی‌تواند حمل را انجام دهد. من هماهنگ کردم کشتی‌هایی تهیه و سریعاً به محل مورد نظر فروشنده منتقل شد و این بارگیری که در زمان خود بسیار حساس و خطرناک بود و تمام چشم‌ دشمنان دنبال جلوگیری از این کار بود با موفقیت انجام شد. به این ترتیب بیمه کشتی‌ها هم با این روش به مشتری و خریدار تحویل شد و بانک باید مدارک کشتی‌ها را معامله اسناد می‌کرد و پول را در مهلت مقرر وصول و به حساب مشتری خود می‌ریخت که در مدارک ارسالی متوجه شدیم ارسال کننده بار شرکت ملی نفت ایران بوده و گیرنده آن در مدارک شرکت هنگ کنگی که این مدارک با توجه به اطلاعات داخل آن قابل معامله نبود که با تلاش و روش‌های بسیار سخت مدارک تعویض و معامله اسناد در بانک انجام شد. سپس آن ال‌سی‌ها باید در مهلت مقرر وصول و به حساب شرکت ریخته می‌شد و حدود 50 روز زمان نیاز بود. با توجه به نیاز مالی شرکت هنگ‌کنگی بر این اساس من مبلغ 240 میلیون دلار و یک میلیارد و 200 میلیون یورو وام در اختیار این شرکت قرار دادم تا مشکلاتش را حل کند تا بعد از 50 روز که ال‌سی نقد شد از محل آن بازپرداخت انجام شود.
 
یعنی شما کمک کردید که شرکت فروشنده نفت برای دریافت منابع دچار مشکل نشود، آیا ال‌سی در زمان مقرر نقد شد؟
 
بله، شرکت این منابع را برای خرید دارو و غذا و پیمانکاران استفاده کرد تا اینکه سررسید ا‌ل‌سی رسید و مبلغ ال‌سی‌ها در زمان خود بدون هیچ تاخیری به حساب واریز شد و بانک با توجه به اینکه تسهیلات داده شده‌اش هر چه بیشتر در حساب مشتری بماند سود بیشتری بگیرد طلبی بابت عودت تسهیلات خود طلب نکرد و قرار شد هشت درصد در سال سود بانکی دریافت کند. جمع کل بار نفتی فروخته شده شرکت هنگ کنگی که متعلق به شرکت نفت بود کلاً یک میلیارد و 300 میلیون یورو بود و بیشتر نبود.
 
اما ظاهرا شما در فروش برخی محموله‌های نفتی مستقیما نقش داشته‌اید. آیا آنها هم صرفا کمک به فروش بوده یا خودتان طرف معامله بوده‌اید؟
 
‌ در همان برهه بود که از مسئولان همان شرکت متوجه شدم تعدادی کشتی با بار میعانات گازی سال‌ها در جنوب کشور مانده و جایی برای تخلیه آن وجود ندارد و کشتی‌های آن‌ها چون مشکل پرچم ندارد باید زودتر در محلی تخلیه شود حتی تقاضای کمک برای اجاره مخزن نیز کرده بودند. به همین دلیل هماهنگی کردم که این کشتی‌ها به یکی از کشورها انتقال یابند. این انتقال 60 شبانه روز مسئولان کشتیرانی، وزارت نفت و من را درگیرخود کرد چون بار محصول با توجه به سال‌ها ماندن، بوی بد و گوگردی بسیار داشت که هیچ کشوری آمادگی و اجازه تخلیه آن را نمی‌داد. بالاخره با هزاران دردسر این بار خالی و کشتی‌ها آماده خدمات به کشور شدند. در آن زمان حداقل چهار بار از سوی دادگاه آن کشور به جرم آلودگی محیط زیست متهم شدم. با وجود اینکه هر روز فشارهای سیاسی علیه ما بیشتر می‌شد اما این بار به مدت شش ماه در مخازن نگهداری شد در حالی که کل مبلغ بیمه، تخلیه، بارگیری و نگهداری آن که بالغ به 150 میلیون دلار بود را خودم پرداخت کردم و هیچ وقت نتوانستم آن را دریافت کنم.
 
مبلغ این محموله که باید ذخیره می‌شد چقدر بود؟
 
مبلغ این بار نزدیک به 700 میلیون یورو بود. کلا شرکت نفت یک میلیون و 900 هزار یورو با این مجموعه صادرات داشته که حدود یک میلیون و 200 هزار یورو آن را فروخته بود و 700 میلیون یورو آن را ذخیره برای فروش کرده بود. وزیر نفت و مسئولان این شرکت شبانه روز به روند معامله نظارت داشتند و کاملا همه چیز شفاف بود.
 
آقای زنجانی با وجود حضور شما در یک بانک خارجی، کمک به فعالیت‌های مالی ایران و همچنین حضور در برخی معاملات نفتی دور از ذهن نیست که اسم شما در لیست تحریم‌ها قرار بگیرد. ظاهرا بعد از این ماجرا مشکلات شما آغاز شده است.
 
بله همین طور است. از حدود هفت‌هشت ماه پیش اتحادیه اروپا مجموعه ما و شخص مرا تحریم کرد و دلیلش نیز این بود که بنده را مهره اصلی جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت می‌دانستند و عنوان می‌کردند کارهای اساسی انجام شده مانع از اجرای تحریم‌هاست. از آن به بعد شروع کردند یک به یک حساب شرکت‌های ما را در خارج از کشور بستند. هر شرکتی در خارج از کشور به اسم من بود و یا منسوب به من حساب‌هایش را بستند و مدیران خارج از کشور ما را نیز یک به یک صدا کرده و اذیتشان کردند.
 
در آن زمان اداره سوئیفت پیامی به بانک ارسال کرد و مدت 15 روز وقت داد تا منابع خود را در بانک‌ها به هر جا که لازم است انتقال بدهیم چون بعد از 15 روز ارتباط سوئیفت بانک قطع می‌شد. منابعی که بالغ بر 13.5 میلیارد یورو بود به دلیل این عملیات گیر افتاده بود و هیچ بانکی حاضر نبود منابع را دریافت کند. به همین سبب مسئولان، سهامداران و هیات مدیره بانک علیه من حساس شدند.
 
به این ترتیب به فکر انتقال آن به داخل افتادید؟
 
اینجا یک نکته وجود دارد؛ انتقال پول به داخل همه را به این فکر می‌اندازد که من باید پولی را حمل می‌کردم و به کشور می‌آوردم اما این چنین نیست من باید ذی‌نفع پول را از نام بانک تغییر می‌دادم به هیمن دلیل تصمیم گرفتم ذی‌نفع این منابع را به شرکتی غیر قابل تحریم در کشور مانند صندوق تامین اجتماعی برای حفظ و نگهداری نتقل کنم تا شامل تحریم و قفل منابع نشود. برای همین منظور با سازمان تامین اجتماعی برای خرید تعدادی از شرکت‌های آن تفاهم کردم. شاید خرید این شرکت‌ها بهتر از این بود که پول در کشور بیرونی قفل شود که متاسفانه پس از انتقال پول از طریق بانک مسکن و حساب تامین اجتماعی دچار مسائل سیاسی مجلس و رییس جمهور شد که بحران را بیشتر کرد تا جایی که بانک‌ها و مسئولان همه نگران و ترسیده بودند و هر روز می‌خواستند این موضوع را ابطال کنند و هر روز یک نظریه در خصوص این منابع می‌داند. من هم وسط همه مشکلات از این در به آن در می‌زدم چون جوابگوی صدها مشتری بانک و مسئولان کشورها بودم. متأسفانه موضوع مجلس آن‌قدر بزرگ جلوه داده شد که آمریکا هم من را تحریم کرد و خزانه‌داری آمریکا دقایقی زیاد را در خصوص اینجانب و کارهای انجام شده‌ و کمکم به ایران به عنوان بی‌سابقه‌ترین فعالیت‌ها یاد کرد به طوری که اکنون 272 اتهام در خارج از کشور در این زمینه در پرونده من نوشته شده است. کلی هم اتهام در داخل کشور به دلیل کمک حرفه‌ای و واقعی و درست به وجود آمده است.
 
یعنی ضرر دو طرفه...؟
 
یک ضرر چند طرفه چون هم شرکت‌هایم از بین رفتند هم بانک طلبکار بود، هم شرکت هنگ‌کنگی نگران منابعش و هم دولت ایران و هم مردم و هم تحریم اتحادیه‌ها و علاوه بر این فشارها اخیر آمریکا 250 میلیون دلار بانکی به دلیل منابع جریمه کرد و آن‌ها هم از دادگاه نامه گرفتند و از موجودی من برداشتند. این در شرایطی بود که هم بارهای انبار شده را بدون کم و کاستی عودت و به وزارت نفت تحویل دادم و هم بسیار تلاش کردم که بانک و منافع آن را نجات بدهم. در حال حاضر شرکت هنگ‌کنگی چیزی حدود دو میلیارد و 400 میلیون یورو در حسابش موجود است که نصف آن را به بانک بدهکار است و اصل پول حاصل از فروش نفت در آن حساب، چیزی حدود یک میلیارد و 200 میلیون یورو است نه بیشتر. این پول در حساب هست و موضوع انتقال آن است چون آن‌قدر همه داد و بی داد کرده‌اند که همه بانک‌ها فهمیده‌اند و حاضر به دریافت آن نیستند.
 
منابع دیگری هم در بانک‌ها خارجی پخش شده که ربطی به ایران و شرکت نفت و غیره ندارد و منابع بانک است که به مردم دیگر بدهکار است و هنوز سررسید نشده، از طرفی هم بانک از اینجانب ادعای طلب دارد هم شرکت هنک‌کنگی و هم مردم و این همه اتهام وارده شده، حال شما لطفأ خودتان پاسخ اتهام‌های عنوان شده فوق الذکر را بدهید!
 
بانک فرست اسلامیک 17.5 میلیارد یورو از پول‌های نفت ایران را در خارج از کشور نجات داد و در داخل کشور پخش کرده است، تعداد تراکنش‌های مالی آن در این زمینه به بیش از 9000 مورد رسیده است. برای انتقال این 17.5 میلیارد یورو هفت در هزار کارمزد نیز بانک گرفته است که این موارد مربوط به قبل از تحریم بود. زمانی هم که تحریم شروع شد، شرکت نفت حدود 1.3 میلیون یورو پول بیشتر در بانک نداشت. مابقی هم بدهی شرکت نفت به این بانک بوده است که متعلق به شرکت نفت هم نبود. زمانی که سوئیفت قطع شد بانک اعلام کرد که دیگر نمی‌تواند این پول را انتقال دهد اما حاضر است به صورت چک آن‌را در اختیار شرکت نفت قرار دهد. بنده در این بین گیر کرده بودم چرا که هم به بانک فرست اسلامیک تعهد داشتم و هم از سوی دیگر به شرکت ملی نفت تعهداتی داشتم.
 
اما گفته می‌شود که شما پول فروش نفت را در حساب‌های خود بلوکه و سرمایه‌گذاری کرده‌اید!؟
 
سرمایه‌گذاری‌های هلدینگ ما در ایران بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان است اگر همه مبلغ ١.٢ میلیارد این شرکت را هم مجانا به من می‌دادند یک چهارم سرمایه‌گذاری من نمی‌شود چرا با این الفاظ مردم را به سوی گناه و تهمت هدایت می‌کنیم؟ آن روزها که من و مسئولان شرکت هنگ‌کنگی به همراه مسئولان نفتی کشور شبانه روز با هزاران نگرانی در آب‌های آزاد برای کشورمان تلاش می‌کردیم چرا کسی نبود تشکر کند اما حالا همه به دنبال مقصر و ایراد می‌گردند. اگر امثال ما و این مسئولان این کارها را نمی‌کردند همه آن پول‌ها را باید اسباب بازی چینی میخردند البته اگر بابت فروش نفت موفق می‌شدند که پولی برای اسباب بازی آوردن ایجاد شده باشد.
 
با این حساب شما تمامی اتهامات مطرح شده علیه خود در زمینه فروش نفت ایران را رد می‌کنید.
 
ما نه در خرید و نه در فروش نفت نقشی نداشته‌ایم. ما در این عملیات جان خود را کف دستمان گذاشتیم و فکرمی‌کردیم جایزه هم به ما بدهند. برای فروش بار 12 کشتی نفت ایران کمک کردیم و زمینه آن را فراهم ساختیم، پولش را هم گرفتیم. منافع ما هم فقط همان هفت در هزار کارمزد انتقال پول نفت ایران به داخل کشور بوده است یعنی چیزی حدود 150 میلیون دلار. این در حالی است که تمام بانک‌های چینی و کره‌ا‌ی برای انتقال پول بیش از 20 درصد کارمزد دریافت می‌کنند در صورتی که من زیر یک درصد کارمزد داشته‌ام. اگر من هم 20 درصد می‌گرفتم کارمزد بیش از سه‌چهار میلیارد یورو بود و این همه خسارات را هم کسی ادعا نمی‌کرد اکنون تمام کارهای اقتصادی من آسیب دیده است؛ از 10 سال پیش تاکنون کار اقتصادی می‌کنم و مربوط به چند ماه و چند سال پیش هم نیست، فقط از خرید هواپیمایی قشم ما شش سال می‌گذرد کی آن زمان کار نفت وجود داشته که من از طریق آن ثروتمند شده باشم؟!
 
سوال و ابهام اصلی اینجاست که شرکت نفت چطور برای جابجایی منابع و فروش نفت سراغ شما آمد؟ شما چطور در این شرایط پرریسک حاضر به همکاری با شرکت نفت شدید؟
 
من سال‌هاست که تجربه کارهای مالی و بانکی دارم و مجموعه ما نیز به دلیل همین تجربه گسترش یافته است. بیشتر ال‌سی‌های باز شده توسط مجموعه ما و با راهنمایی من انجام شده است. من مدیریت بحران در خارج از کشور خوانده‌ام و در کار بانکی بین‌المللی حرفه‌ای هستم. من به دنبال شرکت نفت نرفتم، بلکه آنها برای کمک به کشور به سراغ ما آمدند. من به 15 بانک داخلی کمک کردم تا منابعشان را نقل و انتقال کنند.
 
سوال دیگری که مطرح است این است که با توجه به این کمکی که می‌گویید به دولت و شرکت نفت ایران کرده‌اید آیا خواستار دریافت امتیازی در داخل نیز شده‌اید؟
 
کارمزد ما فقط همان هفت در هزارم درصد انتقال پولش بوده و برخی مسائلی که در این مورد مطرح می‌شود داستان‌هایی است که تلویزیون و رسانه‌ها درست کرده‌اند. به فرض اگر هم تبانی کرده باشم با کشورم تبانی کردم با مردمم و با همه مسئولانم برای نجات کشورم تبانی کرده‌ام اگر مشکلی داشتم که ١٧ فروند هواپیما یکجا به ایران نمی‌آوردم، در حالی که در خارج از کشور اگر بخواهید یک چرخ هواپیما را هم جابجا کنید 10 سال زندان می‌روند.
 
شاید یکی از دلایلی که وارد حاشیه‌ها شده‌اید وجود برخی ابهام‌ها و افراد باشد مثلا ارتباط شما با فردی که هم‌نام وزیر اسبق نفت است، چیست؟ تصاویری از وی در فضای مجازی منتشر شده که جنجالی بوده است. البته چند عکس هم از شما با اسلحه منتشر شد که ابهامات زیادی رابرانگیخت.
 
ایشان با ما دوست است و با وزیر اسبق نفت ایران هم هیچ رابطه خانوادگی ندارد. کاسبی خاصی هم با ایشان ندارم. فقط در گذشته یکی از هتل‌های وی را در کیش خریداری کردم و از آنجا هم همدیگر را شناختیم و چند مسافرت هم با هم رفتیم. ایشان هم به کشور بسیار کمک کرده همان سال ٨٨ خیلی‌ها به اسم لباس شخصی‌ها مردم را اذیت کردند و ایشان کسی بود که برای جان مردم روی موتور این‌ور آن‌ور می‌دوید اما از شانسش مثل فروش نفت ما هر کس یک چیزی درباره‌اش می‌گوید در حالی که انسانیت کمک‌های ایشان برای خیلی‌ها پوشیده است. من در سال 1388 و در جریان شلوغی‌ها اصلا در داخل کشور نبودم و عکس‌های منتشر شده من با اسلحه نیز مربوط به اربیل عراق است. مجموعه‌ای در عراق داریم که در آنجا کار نفتی می‌کند. آنجا نفت را تبدیل به گازوئیل کرده و از کردستان عراق به افغانستان ترانزیت می‌کردیم. آن زمان هم از سر مرز تا اربیل همه مسلح بودند و من هم همین‌طور.
 
ماجرای دیدار شما با سعید مرتضوی و فاضل لاریجانی هم از جمله همین حاشیه‌ها بود، پخش فیلم آن در مجلس هم جنجال زیادی به پا کرد و یک بار دیگر نام شما را در رسانه‌ها مطرح کرد. واقعا ماجرای آن دیدار چه بود؟ شما چند بار با مرتضوی دیدار داشتید؟
 
با آقای مرتضوی دو سه بار جلسه داشتیم. در جلسه اول قرار شد در ازای واریز مبالغی 117 شرکت تامین اجتماعی را بخریم. این ماجرا برخورد کرد به ماجرای فیلمبرداری دیدار من با فاضل لاریجانی. خیلی از مواردی که درباره ما مطرح شد البته واقعیت نداشت. بنده با فاضل لاریجانی هم پنج دقیقه بیشتر صحبت نکردم. آقای مرتضوی یک روز به من زنگ زد و گفت که به تامین اجتماعی بیایم. او من را در اتاقی نگه داشت و گفت آقای لاریجانی در اتاق بغلی است و با شما کار دارد. گفتم چه کار دارد؟ گفت می‌خواهد با شما آشنا شود، شاید بتواند در هیات مدیره این شرکت‌ها به شما کمک کند. ما نمی‌دانستیم در آنجا دوربین کار گذاشته‌اند. من که وارد اتاق لاریجانی شدم مرتضوی رفت بیرون. من که نشستم آقای لاریجانی دو سه کارت به من داد و گفت اگر یک موقع در مشاوره شرکت‌ها کمک خواستید مجموعه من می‌تواند به شما کمک کند. همین! بیشتر از این هم نشد، تشکر کردم و گفتم اگر این شرکت‌ها را گرفتیم به شما هم زنگ می‌زنیم. بعد ناگهان آقای مرتضوی داخل اتاق شد و گفت چی شد؟ انجام شد. ان‌شاءالله که کارتان به هم وصل شده است و ما هم از یکدیگر خداحافظی کردیم و فردای آن روز فیلم این ماجرا در مجلس پخش شد و مثل بمب ترکید.
 
آیا فروش 117 شرکت زیر مجموعه تامین اجتماعی به شما به این شکل قانونی بوده است؟
 
مراحل قانونی خرید شرکت‌ها طی شده بود و آنها مصوبات داخلی خودشان را گرفتند و از کمیته بالاتری هم در زمینه فروش شرکت‌ها مصوبه گرفتند. خودشان هم دوست داشتند از شر این شرکت‌ها راحت شوند، چرا که همه‌شان زیانده و مشکلدار بودند.
 
با مسئولان دولت یازدهم در زمینه خرید شرکت‌های تامین اجتماعی جلسه و یا رایزنی داشته‌اید؟
 
فعلا با مسئولان جدید دولت یازدهم حرفی نداشته‌ایم و منتظریم که آنها در کارشان مسلط شوند تا بدانیم طرف حسابمان کیست. ممکن است اگر برخوردهای فعلی ادامه یابد، پرونده خود را ببندیم و از ادامه کار با دولت منصرف شویم.
 
ما در تاجیکستان 10 شرکت داریم و هر زمان که وارد آنها می‌شویم 10 پلیس از ما محافظت می‌کند اما معلوم نیست چرا در ایران که این همه کار کرده‌ام و البته منتی هم بابت آن نیست، این گونه رفتار می‌شود؟! از صبح که روزنامه‌ها را چک می‌کنم منتظرم ببینم چه کسی دعوا را شروع می‌کند. کسی هم مرا درست نمی‌شناسد. متاسفانه در ایران هر کس حرفی بزند آن حرف بزرگتر و داغ‌تر می‌شود و قویتر از واقعیت منعکس.
 
منشا این اتهامات را چه می‌دانید؟ ممکن است این اتهامات را رقبایتان به شما زده باشند؟
 
کاری نمی‌کنیم که رقیب داشته باشیم. تنها کاربدی که به نظر می‌رسد انجام داده‌ام این بوده که پول نفت را به ایران منتقل کردم و در ازای آن تحریم شدم و زندگی‌ام از هم پاشیده است. من اگر تبانی کرده باشم با کشور جمهوری اسلامی تبانی کرده‌ام که بار نفت آن را فروخته و پولش را به کشور آورده‌ام نه با شخص خاصی و برای منافع خاصی.
 
راجع به فعالیت‌های شما در تاجیکستان نیز حرف و حدیث‌های زیادی وجود دارد؟ از جمله اینکه گفته می‌شود شما مجموعه عظیمی از بانک، هواپمایی، ترمینال مسافربری و ... در این کشور دارید.
 
بانکی که در تاجیکستان است به مجموعه هلدینگ ترکیه ما تعلق دارد که من سهامدار آن هستم. ما در آنجا کارهای تجاری خوبی انجام داده‌ایم اما اگر هواپیمایی، ترمینال‌های اتوبوسرانی و ... هم در تاجیکستان داشتم که خیلی خوب است افتخار کشورمان است که بازرگانش در کشوری تاثیر گذار باشد اگر بگویند ابرانی‌ها آنجا موفقند بهتر است یا بگویند برای مواد مخدر در زندان‌های خارج از کشورند؟!
 
مجموعه متعلق به شما یعنی سورینت چطور توانست این قدر گسترده شود؟
 
ما توانستیم از طریق منابع مالی ارزان قیمت در خارج از کشور شرکت‌های خود را گسترش دهیم. الان 20 هزار میلیارد تومان در داخل کشور سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. کل شرکت نفت چقدر کار کرده که 20 هزار میلیارد آن سود باشد؟ فقط تلاش و زحمات شبانه روزی و درست عمل کردن مدیرانم این نتیجه را داده است.
 
روند موفقیت‌های شما این شائبه را به وجود آورده که حتما از جایی حمایت می‌شوید؟
 
همه شرکت‌هایی که الان داریم را خودم درست کرده‌ام و حتی یکی از این شرکت‌ها نیز از دولت به ما نرسیده است. تنها مجموعه‌ای که از خصوصی‌سازی به ما رسیده، همان باشگاه راه‌آهن است که مالک قبلی آن به زندان افتاده بود و ما باشگاه را با پرداخت 20 میلیارد تومان بدهی از جمله بدهی بازیکنان نجات داد. هر کسی فکر می‌کند باشگاه راه‌آهن رانتی به ما رسیده بیاید هزینه سالیانه آن را از این تاریخ به بعد بدهد ما مجانا این رانت را تقدیم می‌کنیم تا سالی 20 میلیارد تومان در آن خرج کند.
 
باشگاه راه‌آهن را که خریدید. اگر باشگاه پرسپولیس را هم به شما پیشنهاد بدهند می‌خرید؟
 
اگر به من پیشنهاد خرید پرسپولیس شود، حتما چنین کاری را انجام می‌دهم چرا که بسیار ماهرتر از افراد فعلی می‌توانم نظم و انضباط را در پرسپولیس ایجاد کنم. باشگاه راه‌آهن هم‌اکنون بسیار کم حاشیه است و یکی از دلایل ضعف پرسپولیس حاشیه‌های زیاد اطراف آن است که باید کم شود.
 
در زمینه تامین سرمایه چگونه عمل می‌کنید یا به قول معروف از کجا این پول‌ها را می‌آورید؟
 
سرمایه‌ام را خرد خرد درآورده‌ام. تا کنون هیچ بانکی در ایران به ما هزار تومان پول و یا وام نداده است. ما در امارات مجموعه بانکی درست کردیم که آن مجموعه از بانک‌های دیگر سپرده‌گیری می‌کردند و این مجموعه با یک تا دو درصد منابع خود را در اختیار هولدینگ ما قرار می‌دهد. الان ما 11 تا 12 میلیارد یورو بدهی خارجی داریم که هر سال 1.5 تا دو درصد سود در مقابلش پرداخت می‌کنیم.
 
اخیرا وزیر نفت دولت یازدهم اعلام کرد که این وزارتخانه آماده است در زمینه فروش نفت ایران با بخش خصوصی و هر کسی که توانایی‌اش را دارد وارد مذاکره و همکاری شود. آیا شما باز هم حاضرید وارد این عرصه شوید؟
 
من اگر بتوانم باز هم در زمینه فروش نفت به کشورم کمک می‌کنم و افتخارم هست برای کشورم مفید باشم اما اگر نیازی هم باشد این بار حتما باید کسی متولی آن باشد. من تا امروز که متوجه نشدم حساب یک شرکت خارجی در یک بانک خارجی چه ربطی به مجلس دارد و هزاران حرف و حدیث ایجاد شد. من متوجه نمی‌شوم چرا دنیا باید از کارهای ما مطلع بشود؟ چرا اجازه دخالت هر بیگانه‌ای را به اسم حفظ منافع کشور می‌دهیم؟
 
بابک زنجانی مدیرعامل سورینت
 
نظرتان درباره جنبش ضد تحریم چیست؟
 
من راس این جنبش ضد تحریم هستم چرا که این کار را عملیاتی کردم و از جیب شخصی‌ام متضرر شدم و اگر این کمک را نمی‌کردم آمریکا و اروپا را مرا تحریم نمی‌کردند.
 
راز موفقیت خود را در چه می‌دانید؟
 
فعلا که موفق نیستم اما من به عنوان یک سرباز بسیجی در جبهه اقتصادی کار می‌کنم. شانس‌هایی بوده که خدا در اختیارم گذاشته و از آن‌ها استفاده کرده‌ام. حداقل سه یا چهار بار هم ورشکسته شده‌ام. بنده در دوران سربازی راننده رییس بانک مرکزی وقت بودم. در آن‌زمان هم توانستم به کشورم کمک کنم و روزانه 20 میلیون دلار را می‌بردم بیرون در بازار می‌فروختم تا قیمت ارز در بازار نوسان نداشته باشد آن موقع هر دلار 300 تومان بود و زمزمه افزایش قیمت آن مطرح بود.
 
در نهایت فکر می‌کنم که راز موفقیتم در تشخیص حلال و حرام و لطف خدا و اعتقاد به کشور جمهوری اسلامی و ولایت فقیه است.

زهر مار ایرانی، 30 هزار دلار!

$
0
0


روزنامه کسب و کار نوشت:  در حال حاضر کشورهایی همچون آلمان و فرانسه برای هر انس سم مار کبری 30 هزار دلار پرداخت می کنند. همین موضوع چشم بسیاری از تولیدکنندگان این محصول را به روی حفظ حیات اینگونه با ارزش بسته است.

اگرچه تحریم ها و مسائل بین المللی سموم ایرانی را روی دست تولیدکنندگان گذاشته است. با اینحال سرم های حاوی سم مار تولید اروپا در ایران معادل 2 تا 2.5 میلیون تومان ارزش دارد.

تحقیقات انجام گرفته توسط یک جوان ایرانی نشان می دهد افعی لطیفی یکی از خطرناکترین افعی های دنیا که تنها در ایران یافت می شود به علت شکار بی رویه در معرض انقراض است.

خطر زیاد؛ درآمد زیاد


بیشتر افراد در مناطق کویری که زیستگاه اصلی مارهای سمی محسوب می شود با گرفتن سم مار و فروش آن زندگی خود را سپری می کنند. قیمت بالایی که کشورهای خارجی برای هر گرم سم مار پرداخت می کنند هم انگیزه ای برای مقابله با خطرات فراوان این کار است. سید کاظم موذن زاده یکی از تولیدکنندگان سم مار در کشور که در آستانه بازنشستگی است درباره کسب و کارش می گوید: از سال 54 با قبول کردن خطرات این کار تصمیم گرفتم در شرکت تولید سم مار کار کنم.

وی علت اصلی حضورش در این شغل را تولید داروهای ضد سرطان از سم مار دانست و افزود: زمانی که مادرم در اثر سرطان فوت کرد تصمیم گرفتم به نحوی در تعولید داروهای ضد سرطان نقش داشته باشم.

این تولیدکننده بیان می کند: با توجه به علاقه ای که به این کار داشتم برای نخستین بار نمایشگاه مارهای سمی را با وجود مشکلات فراوان در کشور برپا کردم. برپایی چنین نمایشگاه هایی باعث می شود مردم اطلاعات بیشتری از این کسب و کار به دست آورند.

موذن زاده درباره درآمد این شغل هم اضافه می کند: درآمدی که از این کار به دست می آید با خطرات آن قابل مقایسه نیست و تنها افرادی که بر ترس خود غلبه دارند می توانند در این کار موفق باشند. این تولیدکننده سم مار اظهار می کند: برای گرفتن سم مار باید به دامن طبیعت رفت زیرا هیچ ماری به جز مار پیتون توانایی تولید زهر در اسارت ندارد و مارهای گرفته شده پس از چند بار زهرگیری مجددا به طبیعت بازمی گردند البته گونه هایی که کمیاب و در خطر نابودی هستند بعد از یک بار زهرگیری رها می شوند.

وی تصریح کرد: سم مارهای افعی بیشترین طرفدار را در میان شرکت های داروسازی دارد اما متاسفانه در تولید سم اینگونه در کشور چندان موفق نبودیم.



30 هزار دلار برای هر گرم سم مار افعی


موذن زاده درباره قیمت سم مارهای افعی می گوید: متاسفانه به علت تغییر قیمت دلار بازار فروش نوسانات زیادی داشته اما در حال حاضر هر انس سم افعی کبری 30 هزار دلار به فروش می رسد، البته قیمت فروش در اوکراین به علت نحوه توزیع کمی پایین تر و در حدود 20 هزار دلار است. این تولیدکننده در بازار فروش این محصول اظهار می کند: آلمان و فرانسه اصلی ترین مشتریان ما هستند اما به علت تحریم های موجود، میزان خرید کاهش یافته است. وی درباره موانع موجود در این کار می افزاید: برای شروع این کار و برگزاری نمایشگاه ها با مشکلات زیادی مواجه شدیم. در ابتدای کار سازمان حفاظت محیط زیست مخالف برگزاری چنین نمایشگاه هایی در کشور بود اما با کمک خانم ابتکار رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست مشکلات حل شد. در حال حاضر شرکت ما زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر حیات وحش فعالیت می کند. شاید از نگاه کسب و کاری، تولید سم مار سود زیادی برای تولیدکنندگان داشته باشد اما بدون شک ادامه این کار تهدید بزرگی برای حیات مارهای ایران به حساب می آید.



خودکفایی در تولید سم


علی پورآذین، دانشجوی دکترای سم شناسی دانشگاه شهید بهشتی با انجام تحقیقاتی که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است وضعیت افعی لطیفی که بومی ایران است را بحرانی دانسته و می گوید: هر گرم سم مار برای تهیه آنتی سرم معادل 2 تا 2.5 میلیون تومان است. بطوری که خیلی از تولید کنندگان سم مار در کشور معتقدند هر گرم سم معادل 60 بشکه نفت ارزش دارد و ما در مواردی به علت کمبود این ماده مجبور به واردات آن از برزیل هستیم.

پورآذین خودکفا شدن در تولید سم مار را علت اصلی تحقیق خود می داند و اظهار می کند: به دلیل خودکفایی در این بخش روی سم یکی از خطرناکترین مارهای دنیا به نام افعی لطیفی کار خودر ا شروع کردم.

وی درباره نتایج به دست آمده در این تحقیقات تصریح می کند: کیفیت بالای سم این مار و پروتئین های فراوان آن نتیجه اصلی این تحقیقات بود و در مراحلی بعدی گام هایی برای جداسازی فاکتورها و پروتئین های اینگونه برداشته شد.



خطر نابودی افعی لطیفی


پورآذین می افزاید: عدم ارزش گذاری اقتصادی و شکار بی رویه اینگونه که تنها در ایران یافت می شود باعث شده تا این مار در لیست قرمز IUCN (در معرض خطر انقراض) قرار گیرد. کارشناس حیات وحش درباره اقدامات بخش دولتی برای حفظ اینگونه و خودکفایی در تولید سم بیان می کند: سازمان حفاظت از محیط زیست متولی حفاظت مجدد از اینگونه بود اما در بررسی کیفیت و قدم برداشتن در راه خودکفایی این محصول تنها دانشگاه شهید بهشتی و مژگان بنده پور و نریمان مصفا از اعضای هیات علمی این دانشگاه، من را یاری کردند.


آغاز حمله نظامی به سوریه تا 48 ساعت آینده

$
0
0
شبکه دوم اسرائیل مدعی شد، سخنرانی روز گذشته جان کری چراغ سبزی بود برای آغاز جنگ بر علیه سوریه، این شبکه توضیح داد که جنگ بر علیه سوریه محدود بوده و با شلیک 100 موشک تاماهاوک به 50 هدف مشخص انجام خواهد گرفت.

کارشناسان نظامی و سیاسی این شبکه به اتفاق رخ دادن این جنگ را قطعی دانسته و تاکید کردند که سخنرانی روز گذشته جان کری وزیر خارجه آمریکا چراغ سبزی برای آغاز جنگ برعلیه سوریه می‌باشد و این حمله حداکثر تا 48 ساعت آینده رخ خواهد داد.

لازم به ذکر است که جان کری روز گذشته طی بیانیه‌ای گفت: مداخله نظامی آمریکا در سوریه مانند افغانستان، عراق و لیبی نخواهد بود. وی با اذعان به اشتباهاتی که واشنگتن در این کشورها مرتکب شده است مدعی شد که این اشتباهات در سوریه تکرار نخواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد که آمریکا به خوبی می داند که روسیه هر تلاشی در شورای امنیت برای صدور قطعنامه علیه سوریه را وتو خواهد کرد.

کری در جای دیگری از سخنان خود گفت: بازرسان سازمان ملل ثابت کرده‌اند که سلاح شیمیایی در سوریه استفاده شده است اما نمی‌توانند اثبات کنند که کدام طرف درگیری از این تسلیحات استفاده کرده است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت: مردم آمریکا از جنگ خسته‌اند اما خستگی ما را از مسئولیت معاف نمی‌کند. وی در ادامه افزود: تاریخ درباره همه ما قضاوت خواهد کرد.


سوریه از احتمال قریب الوقوع بودن حمله نظامی خبر داد

خبرگزاری تسنیم:یک مقام امنیتی سوریه از احتمال قریب الوقوع بودن اقدام نظامی آمریکا علیه کشورش خبر داد.

وی در این باره گفت: در هرلحظه ممکن است حمله نظامی آمریکا و کشورهای غربی علیه سوریه آغاز شود.

گفتنی است صبح امروز بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل خاک سوریه را ترک کردند و با خروج این بازرسان از سوریه دیگر هیچ مانعی در برابر کشورهایی که به دنبال حمله به سوریه هستند وجود ندارد.

پوستر فیلم جدید نیکی کریمی

$
0
0

دو پوستر جدید فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» با بازی هنگامه قاضیانی و نیکی کریمی منتشر شد.

 این فیلم که نویسنده و کارگردان آن که محمدهادی کریمی است، نگاهی انتقادی به موضوع عرفان‌های کاذب دارد.

داستان فیلم درباره یک مشاور مذهبی زن است که با حضور در یک دبیرستان دخترانه می‌کوشد با دانش آموزان ارتباط برقرار کرده و آنها را از گرفتار شدن در دام فرقه‌های انحرافی بازدارد.

بجز هنگامه قاضیانی که نقش اصلی فیلم را ایفا کرده بازیگرانی مانند مهدی احمدی، فرخ نعمتی، امیرحسین آرمان، ساعد سهیلی، خاطره اسدی، احمد ساعتچیان، شهرزاد کمال زاده، ملیسا مهربان، الناز بهمن‌زاده، شیما نیک‌پور، معصومه قاسمی و بیژن شکرریز نیز در «بشارت..» ایفای نقش کرده‌اند.

حمید فرخ‌نژاد، نیکی کریمی و بیتا فرهی هم در این فیلم حضور کوتاهی داشته‌اند. علی لدنی تهیه کننده این فیلم است و پخش آن به عهده رسانه فیلمسازان مولود است.

فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» قرار است مهر سال جاری اکران شود.

طنز/ هیس! مردم نمی‌فهمند

$
0
0
محسن حدادی نوشت: کارگردان فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» گفته است با توجه به برخی بازتاب‌ها فیلم «هیس! پسرها فریاد نمی‌زنند» را نیز خواهم ساخت. بر این اساس درخواست می شود، این فیلم‌ها نیز برای ساخت به زودی به شورای صدور پروانه ارسال شود:

 
هیس! مردم نمی‌فهمند

 
تهیه کننده: حمید بقایی

خلاصه داستان فیلم:

پس از هشت سال خدمت رسانی متواضعانه و گرفتن یقه همه سیاستمداران به عنوان دزد و قاچاقچی و مفسد اقتصادی و قلدر و کار خراب کن، ناگهان در یک شب 16 میلیارد تومان ناقابل را در اقدامی خودجوش به یک حساب بانکی متعلق به یک دانشگاه خیالی تحت تاسیس واریز می نماید و....
 
هیس! دامادها بدبخت می‌شوند اما فریاد نمی‌زنند

تهیه کننده: شورای رقابت و سازمان حمایت

خلاصه داستان فیلم:

دامادهای شنگول که هوای زندگی به سرشان زده در یک داغی عشقی - حسی قول خرید یک ماشین با 600 عدد سکه را به عنوان مهریه به عشق‌شان می‌دهند و همچون جوجه مرغ عشقی، سرخوشانه نامزدی را آغاز می‌کنند. در یک اقدام حمایت‌شوندگی، قیمت جدید خودرو می‌رود روی سایت و پراید 6 میلیون تومانی می‌شود 20 میلیون تومان و سکه 600هزار تومانی می‌شود یک میلیون و دویست هزار تومان...طعم حمایت چنان در چشم دامادها فرو می‌رود که...

 
هیس! بیماران ناله نمی‌کنند، می‌میرند!

تهیه کننده: رییس کل بانک مرکزی دولت یازدهم

خلاصه داستان فیلم:

بعد از تکان‌های شدید ارز در بازار، بانک مرکزی تصمیم می‌گیرد برای تخصیص دلار بانکی اولویت بندی کند و بعد از قرعه کشی و انجام بازی بیطرفانه «بیخ دیواری» واردکنندگان پورشه و چوب بستنی پیروز می‌شوند و دارو ارز آزاد می‌گیرد. داروها به دلیل نداشتن متولی خاص برای چانه زنی، در گمرک می‌مانند تا جناب ناصر خسرو بیشترین سود را به جیب بزند و بیماران هم خیلی آرام به امر شریف مردن مشغول می‌شوند...

 
هیس! مردم خوب حرف نمی‌زنند!

تهیه کننده: معاون اول دولت احمدی نژاد

خلاصه داستان فیلم:

مرغ گران می‌شود، گوشت گران می‌شود، تخم مرغ گران می‌شود، نان گران می شود، میوه گران می‌شود، برنج گران می‌شود، مسکن گران می شود، جوان‌ها بیکار هستند و عده‌ای هم بیکار می‌شوند و...جان آدمیزاد ارزان می‌شود و رییس جمهور در تلویزیون می‌گوید: مشکلات کوچکی هم هست که درست می‌شود...

هیس! بچه‌ها نمی‌فهمند

تهیه کننده: حمید رضا حاجی بابایی

خلاصه داستان فیلم: نظام آموزشی ناگهان متوجه می‌شود که ای دل غافل این همه سال این همه 5شنبه برای چی بچه‌های مردم را فرستادیم سر کلاس؟ بعد 5شنبه‌ها هوا میره نمی‌دونی تا کجا میره...و در پاسخ به یاوه‌گویان جهت تعطیلی زیاد، یک کلاس به ابتدایی اضافه می‌کنیم و خلاص. در این میان و با این همه برنامه حساب شده، تنها دو درصد کار ضعف داشته و...
 
هیس! ورزشکاران اهل غر زدن نیستند

تهیه کننده: وزارت ورزش و جوانان

در حالی که فوتبالیست‌ها حواله واردات خودروی خارجی (هرچی بخوان) دریافت می کنند با چک نقد 50 میلیون تومانی، تیم کشتی فرنگی به امر شریف کارتن خوابی اشتغال دارند، تیم تکواندو اردو نمی‌رود، اردوی تیم ملی لغو می‌شود، فوتسالیست‌ها خانم با یک عدد سکه بهار آزادی تقدیر می‌شوند و...
 
هیس! جوان‌ها باید آرام بمیرند

تهیه کننده: وزارت ورزش و جوانان

خلاصه داستان فیلم: خلاصه ندارد!

 
هیس! ما همه خوابیم

تهیه کننده: بیست و سی

خلاصه داستان فیلم:

عده‌ای هر شب دو تصویر متفاوت گل و بلبل و بدبختی و بی تربیتی به ملت نشان می‌دهند، اولی برای خودمان و دومی برای دیگران...و این داستان حدود هشت سال ادامه داشته و گویا قرار است دیگر نداشته باشد!

جلسه ۴ ساعته با منتخبان شورای شهر

$
0
0
شهردار تهران گفت جلسه‌ای ۴ ساعته با منتخبان شورای چهارم داشته و گزارش عملکرد شهرداری تهران را ارائه کرده است.

به گزارش فارس، محمد باقر قالیباف در حاشیه مراسم بهره‌برداری آزمایشی از نیمه جنوبی خط ۳ متروی تهران در پاسخ به این پرسش  که تاکنون برنامه‌های برای مدیریت جدید شهرداری تهران ارائه کرده اید، گفت: بنده تجربه گذشته را دارم. روزی که در شورای چهارم بنده را برای ارائه برنامه دعوت کنند مشخصا برنامه های خود را ارائه می کنم.

وی ادامه داد: بنده به صورت غیر رسمی با تمامی اعضای شورای شهر که داوطلب بودند، مذاکراتی داشته‌ام.

شهردار تهران گفت: یک جلسه غیر رسمی با اعضای ۳۱ نفره شورای چهارم شهر تهران که حدود ۴ ساعت به طول انجامید داشته‌ام و در این جلسه بیش از ۲ ساعت از عملکرد شهرداری در  سالیان گذشته صحبت کرده و یک ساعت و نیم دیگر اعضای شورا سوالات خود را پرسیدند.

وی بیان کرد: معاونان بنده در جلسات با حضور ۳۱ نفر اعضای شورای شهر حضور داشتند.

قالیباف گفت: بنده گزارش از عملکرد و و  ضعیت شهرداری را ارائه کرده ام.

 شهردار تهران ادامه داد: شورای چهارم نیز از ۲ جناح اصولگرار و اصلاح طلب تشکیل شده و بنده از دوستان اصلاح طلب نیز درخواست کرده ام به عنوان شهردار جلسه ای د ر خصوص عملکرد شهرداری داشته باشیم و تاکنون پاسخ درخواست بنده را نداده‌اند.

وی گفت: هر نامزد شهرداری تهران برنامه خود را ارائه می دهد و بنده نیز برنامه خود را ارائه می دهم. شهر طرح تفصیلی و برنامه منطبق با طرح ۵ ساله دارد و نمی شود هر کس بر اساس شنیده های خود برنامه‌ای را ارئه دهد و باید برنامه‌ها بر اساس اصول و قواعد مدیریت شهری باشد.

نفرین نفت، جامعه کوتاه مدت و آینده نامعلوم

$
0
0

این مطلب تلاش دارد از منظر اقتصاد سیاسی و جامعه شناسی به مشکلات کشور بپردازد و دلیل عدم موفقیت و پیشرفت جامعه را واکاوی و بررسی نماید.

دولت گذشته؛ وفور درآمدی و فاجعه ای به نام پروژه های نیمه تمام

بدون شک دولت نهم و دهم ثروتمندترین دولت بعد از انقلاب بوده است. اما به نظر می رسد در بحث عمران و آبادانی عملکرد موفقیت آمیزی نداشته است و با وجود افزایش چشم‌گیر درآمد‌های نفتی، مردم با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای مواجه شدند.

بر اساس اعلام اوپک، طی هشت سال ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، کشور از طریق صادرات نفت بیش از ۵۷۸‌  میلیارد‌دلار درآمد داشته است. این یعنی در هشت سال دولت احمدی‌نژاد درآمدهای نفتی نسبت به دوره قبل‌تر ۲۴۶‌ درصد افزایش داشته است. این افزایش فوق‌العاده می‌توانست به یک فرصت تبدیل شود.  

نگاهی به تاریخ نشان می دهد که این اتفاق قبل از انقلاب و در دهه ۵۰ نیز رخ داده بود که با عدم درس آموزی از آن دوران، بعد از حدود کمتر از ۴ دهه، نه تنها افزایش قیمت نفت تاثیر مثبتی بر اقتصاد و جامعه نداشت بلکه با خود پیامدهای مخرب و ویرانگری نیز به همراه آورد.

وزیر اقتصاد دولت یازدهم در روزهای اول سکانداری وزارت اقتصاد بیان نمود که «متأسفانه دولت نهم و دهم‌‌ همان اشتباه دوران قبل از انقلاب و دهه‌ ۵۰ یعنی تزریق در‌آمد‌های نفتی در قالب بودجه را دوباره تکرار کرد، به‌ طوری که درآمد‌های نفتی به نحو معناداری افزایش یافت و دولت نیز تصمیم به هزینه‌ آن در قالب بودجه گرفت که به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان در ‌‌نهایت به بروز بیماری هلندی در اقتصاد ایران منجر شد.»

افزایش درآمدهای نفتی باعث شد که دولتمردان برای هزینه آسان و بدون دغدغه و مانع، سازمان برنامه و بودجه را نیز منحل نمایند. به همین دلیل بود که چند روز پیش غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفته بود: «اگرچه ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیازمند اصلاح بود اما آن را به هم ریختند و معنایش این شد که کار سازمان یافته‌ای در آن سازمان انجام نمی‌گیرد، بلکه به طور عمده این اراده رییس‌جمهور است که توسط عده‌ای کارشناس دنبال می‌شود و شکی نیست که این خسارت است، زیرا اولویت‌بندی‌ها از بین می‌رود.»

رییس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه می گوید:« بعدها خواهیم دید که بسیاری از این طرح‌ها غیراقتصادی بوده است و بعضی از آنها چنان طولانی شده که از ارزش اقتصادی و ارزش ادامه سرمایه‌گذاری خارج شده در حالی که اگر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وجود داشت، نباید طرح‌های بیشتری کلید می‌خورد و بسیاری از طرح‌ها نباید شروع می‌شد، بلکه باید طرح‌هایی که از گذشته وجود داشت به پایان می‌رسید.»

موسی‌الرضا ثروتی نیز در گفت‌وگو با خانه ملت با اشاره به این که در حال حاضر بیش از ۹ هزار پروژه نیمه تمام از دولت گذشته به دولت فعلی به ارث رسیده است، می گوید:‌ «در تمامی پروژه‌های نیمه تمام مبالغ سنگینی هزینه شده که متأسفانه با نیمه کاره ماندن این طرح‌ها، سرمایه‌های کشور راکد مانده است.»
وی در ادامه می افزاید: «متأسفانه دیده شده که برخی طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی با تاخیر ۲۰ ساله به بهره برداری می‌رسند که آنها نیز ناقص و نیمه تمام هستند.»

حال سوالی که در این جا مطرح می شود این است که علت اساسی شکل گیری این مشکلات و عدم موفقیت و پیشرفت در کشور چیست؟

نفرین نفت و شکل گیری جامعه کوتاه مدت
برخی از اقتصاددانان قرن بیستم بر این اعتقاد بودند که منابع طبیعی یکی از عوامل کلیدی رشد اقتصادی می باشد؛ اما کندی رشد اقتصادی کشورهای متکی به درآمدهای حاصل از فروش منابع طبیعی و عملکرد بهتر کشورهای فقیر از نظر منابع طبیعی، پدیده ای غیر منتظره در ادبیات توسعه اقتصادی بود. در واقع عدم مدیریت صحیح درآمدهای حاصل از فروش منابع طبیعی منجر به ایجاد چالش ها و مشکلات فراوانی برای برخی از کشورها شده است.

در این کشورها نه کار و تلاش، بلکه وابسته بودن به لایه های قدرت و بهره مندی از درآمد منابع طبیعی علت پیشرفت و سرمایه دار شدن است، درآمدهای فراوان حاصل از منابع طبیعی روحیه نوآوری و ابتکار را در این جوامع از بین برده است.

نوسانات قیمت نفت بر اقتصاد تأثیر شگرفی دارد؛ چرا که اگر قیمت نفت کاهش یابد، دولت ها با کسری بودجه روبه رو می شوند و ناچار به تعدیل طرح های عمرانی می شوند و در نتیجه رشد اقتصادی هم پایین خواهد آمد. رشد اقتصاد نفتی، رشدی برون زا است؛ بنابراین اقتصادهای نفتی اقتصادهایی وابسته به نوسانات بازار بین المللی نفت هستند. وابستگی درآمدهای دولت به بخش نفت، یک متغییر خارجی را که اغلب از کنترل سیاست گذاران و تصمیم گیران بیرون است وارد محاسبات برای توسعه یک کشور می کند و باعث می شود که درآمد کشور و به تبع آن اقتصاد کشور آسیب پذیر شود.

همچنین وقتی قیمت کالاها افت می‌کند و درآمدها رو به کاهش می‌گذارند، پروژه‌های سرمایه‌گذاری دولتی اغلب ممکن است نیمه کاره رها شوند یا پس از مدت خیلی طولانی تکمیل شوند. این ویژگی «حرکت – توقف» سرمایه‌گذاری دولتی در اکثر کشورهای در حال توسعه، که در آنها درآمد دولت بسیار متغیر و نوسان پذیر است، رایج است.

معمولاً در این کشورها زمانی که دولت تغییر می کند، پروژه های قبلی که هزینه زیادی را به خود اختصاص داده اند، از دستور کار خارج می شوند و برنامه ها و پروژه های جدیدی تعریف می شوند. این موضوع باعث می شود که در اکثر این کشورها بتوان پروژه های نیمه تمام فراوانی یافت که به حال خود رها شده اند، در حالی که بودجه فراوانی به آنها اختصاص یافته است.

بی ثباتی درآمد ناشی از نوسانات قیمت نفت، امکان برنامه ریزی مستمر و پایدار را برای دولت ها منتفی می کند. نکته این است که همزمان با دوره رونق درآمدهای نفتی، احتمال این که پروژه های پرهزینه و بی فایده آغاز شود، افزایش می یابد. آن دسته از پروژه های سرمایه گذاری که گران به دست می آیند، ولی کم مصرف و بی فایده هستند.

مشکل دیگر این است که اکثر دولت‌ها دارای منابع طبیعی، برمبنای افق‌های زمانی کوتاه مدت عمل می‌کنند و معمولاً مجذوب موفقیت سیاسی کوتاه مدت می‌شوند و این امر باعث افزایش هزینه‌های حساب جاری می‌شود.

همچنین از منظر جامعه شناسی، مشکل اصلی در این گونه کشورها، کوتاه‌مدت بودن جامعه است. یعنی جامعه‌ای که در آن چشم انداز بلندمدتی برای سیاست ها و برنامه ها متصور نمی باشد و این مسئله عدم استمرار جامعه را نشان می دهد. ویژگی اصلی جامعه‌ی کوتاه مدت، موقتی بودن امور، به فکر زمان حال بودن و برای آینده‌ دراز مدت برنامه‌ای نداشتن است. وقتی بی‌ثباتی و تغییر مداوم ساختارها و قوانین در یک جامعه پذیرفته شود، مهر تاییدی بر عدم توسعه و پیشرفت زده شده است.

در چنین جامعه ای تغییرات‌ انباشتی‌ دراز مدت‌، از جمله‌ انباشت‌ دراز مدت‌ مالکیت‌، ثروت‌، سرمایه‌ و نهادهای‌ اجتماعی‌ و خصوصی‌، حتی‌ نهادهای‌ آموزشی‌، بسیار دشوار بوده‌ است‌. بدیهی‌ است‌ که‌ این‌ نهادها در هر دوره کوتاه‌ مدت‌ وجود داشته‌ یا به‌ وجود آمده‌ است‌، اما در دوره‌های‌ کوتاه‌ مدت‌ بعد یا بازسازی‌ شده‌ و یا دستخوش‌ تغییراتی‌ اساسی‌ شده‌ است‌.

چشم انداز آینده
حال در مقابل این مشکلات و معضلات باید چه اقداماتی را انجام داد و چه راهی را در پیش گرفت؟
در عرصه سیاست گذاری، ذی نفعان و تصمیم سازان در فرآیندی بی پایان تلاش می کنند تا بر نحوه تفکر و رفتار یکدیگر تاثیر بگذارند. بدون شک، زمانی یک سیاست با موفقیت طراحی و اجرا می شود که از موافقت حداکثری تمامی ذی نفعان و جریانات اجتماعی و سیاسی قانونی برخوردار باشد. رویکردهای مشورتی و مشارکتی در سیاست گذاری می توانند مشروعیت دولت را ارتقاء داده و احتمال دست یابی به اهداف را افزایش و  هزینه شکست های محتمل را نیز کاهش دهد.
 
 یکی از مشکلات جدی صحنه عملی سیاست ورزی در ایران، انحصار گرایی و تلاش برای از بازی خارج کردن رقیب بوده است. این نوع رفتار سیاسی کم و بیش در تمامی دولت های بعد از انقلاب دیده می شود. به عبارتی بهتر، در صحنه سیاست داخلی بازی با حاصل جمع صفر، حکم فرما می باشد و طرفین ماندگاری خود را حداقل در تضعیف و یا حذف طرف مقابل می بینند. بدون تردید نقش اصلی را در شکل گیری این فضا، افراد رادیکال بازی می کنند که با شعارهای ساختارشکنانه باعث شکاف در صحنه سیاسی و سمت و سو دادن تعاملات سیاسی به سمت تقابل های آشتی ناپذیر شده اند (منظور از رادیکالیسم در این جا صرفاً ناظر به یک جریان سیاسی و اجتماعی نمی باشد بلکه در هر دو جریان سیاسی کشور صرف نظر از اندازه و میزان آن چنین رفتارهایی دیده می شود.)

یکی دیگر از مهم ترین اقداماتی که باید در دستور کار قرار گیرد توجه به ارزیابی و جلوگیری از اجرای و یا ادامه  سیاست های اشتباه می باشد. ارزیابی های مداوم باعث می شود که زمینه مناسب شروع، ادامه، توقف، تغییر و میزان موفق بودن یک سیاست به محک سنجش درآید. نکته مهم این می باشد که لزوماً نباید واقعیت بر تصمیم گیران تحمیل گردد تا دولت از اتخاذ یا انجام سیاستی منصرف گردد؛ چون در این صورت آسیب های جدی به منافع مردم وارد می شود. دولت باید همیشه نگاهی آینده نگرانه و آسیب شناسانه به مسائل داشته باشد و توانایی انعطاف پذیری و قابلیت انطباق با شرایط را داشته باشد.

تقویت سرمایه های اجتماعی و استفاده از تمامی کارشناسان و نخبگان فارغ از نگاه جناحی، نیز می تواند کمک کننده باشد. به عبارتی، داشتن سرمایه اقتصادی یکی از عوامل توسعه و پیشرفت می باشد و این عامل زمانی که با سرمایه های اجتماعی و انسانی تلفیق شود، می تواند باعث پیشرفت شود.

کفاشیان، تاج و نبی در وزارت ورزش

$
0
0
مسئولان فدراسیون فوتبال با حضور در وزارت ورزش جلسه‌ای را با سرپرست وزارت برگزار کرده‌اند.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، علی کفاشیان به همراه مهدی محمد نبی و مهدی تاج برای رسیدگی به یکسری از مسائل فدراسیون فوتبال که عمده آن مالی است در وزارت ورزش حضور پیدا کرده و با سید رضا امیری صالحی دیداری را برگزار کرده اند.

این جلسه اکنون در حال برگزاری است.

افزایش مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه

$
0
0
طرح افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل از ۶ ماه به ۹ ماه که در دوران دولت دهم، تصویب و ابلاغ شده بود و اجرای آن در دولت یازدهم متوقف شد، با بخشنامه جدید اسحاق جهانگیری بار دیگر اجرایی شد.

به گزارش فارس، طرح افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل از 6 ماه به 9 ماه که در دوران دولت دهم و در راستای سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران برای افزایش جمعیت تصویب و ابلاغ شده بود، و پس از روی کار آمدن دولت روحانی متوقف شد، با بخشنامه امروز اسحاق جهانگیری بار دیگر اجرایی شد.
 
اجرای این مصوبه در پی ابلاغیه معاون اول رئیس دولت یازدهم در خصوص تعلیق تمام مصوبات دولت دهم از تاریخ اول خرداد ماه متوقف شده بود.
 
این مصوبه به منظور تشویق خانواده‌های شاغل ایرانی به افزایش جمعیت از سوی دولت دهم تصویب و ابلاغ شده بود.
 
با بخشنامه جدید از سوی معاون اول رئیس جمهور که امروز 9 شهریور ماه در پایگاه اطلاع رسانی دولت مندرج شد، توقف موقت اجرای برخی مصوبات دولت قبل رفع شد که مصوبه افزایش مرخصی زنان شاغل از 6 ماه به 9 ماه از جمله این مصوبات است.

جدول/ قیمت انواع خودرو وارداتی

$
0
0

 

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

النترا 2014 فول


113,000,000

وارداتی

سوناتا اتاق قدیم . فول کامل 2010


104,000,000

آسان موتور

سوناتا.2012.فول ترین آپشن


130,000,000

---

النترا 2014 . تک ایربگ


103,000,000

وارداتی

سوناتا.2013.فول ترین آپشن


138,000,000

137,323,000

سوناتا 2013 . 2 ایربگ


127,000,000

وارداتی

سنتنیال 4 نفره ( ایکاس )


395,000,000

455,000,000

سنتنیال 5 نفره ( ایکاس )


385,000,000

وارداتی

آزرا 2010 . مشابه صفر


129,000,000

---

آزرا 2011 . صفر


157,000,000

---

آزرا ( گرنجور ) فول با رادار

200,000,000

216,728,000

آزرا ( گرنجور ) فول بدون رادار

186,000,000

---

آزرا ( گرنجور ) دو ایربگ

171,000,000

وارداتی

جنسیس 2011


182,000,000

---

جنسیس . اتاق جدید VIP


242,000,000

296,341,000

جنسیس کوپه 2011


145,000,000

---

جنسیس کوپه . اتاق جدید

198,000,000

---

هیوندای کوپه / فول 3 آمپر . مشابه صفر 2009


81,000,000

---

هیوندای I30


99,000,000

---

هیوندای I20اتاق جدید


78,000,000

88,230,000

توسان. مشابه صفر. 2010


---

---

توسان ( IX 35 ) فول 10 ایربگ


150,000,000

142,500,000

توسان ( IX 35 ) فول 2 ایربگ


139,000,000

وارداتی

وراکروز ( IX 55 ) فول 10 ایربگ


212,000,000

235,500,000

وراکروز ( IX 55 ) فول 2 ایربگ


191,000,000

وارداتی

سانتافه 2012 فول


175,000,000

---

سانتافه 2013 فول 3.5 لیتری


265,000,000

---

سانتافه 2013 فول 2.4 لیتری


223,000,000

---

ون هفت نفره H1

117,000,000

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

لندکروز 8 سیلندر VXR


460,000,000

وارداتی

لندکروز 6 سیلندر GXR


---

---

لندکروز 6 سیلندر GXRفول 2013


348,000,000

314,500,000

اف جی کروز - Xtreem


251,000,000

230,000,000

فورچونر . VX . اتاق جدید


241,000,000

وارداتی

راو 4 . سفارشی


177,000,000

136,900,000

پرادو GXدو در آفرود / فول 9 ایربگ


229,000,000

220,000,000

پرادو GXدو در آفرود / فول 2 ایربگ


215,000,000

وارداتی

پرادو VXچهار در آفرود . فول


261,000,000

---

پرادو VXچهار در آنرود . فول


329,000,000

325,000,000

هایلوکس دوکابین کوتاه

---

---

GT 86کوپه فول


171,000,000

175,000,000

آریون 2011


155,000,000

---

آریون . اتاق جدید گراند

180,000,000

200,800,000

آریون . اتاق جدید SE


185,000,000

---

کمری اتاق جدید GL

119,000,000

127,900,000

کمری اتاق جدید GLX


141,000,000

161,000,000

کمری اتاق جدید SE


148,000,000

---

یاریس هاچ بک ( اتاق جدید )

86,000,000

---

کرولا XLIفول کامل با بال عقب


123,000,000

122,000,000

ون پریوی

---

---

ون هایس

---

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

موهاوی 8 سیلندر


215,000,000

264,300,000

موهاوی 6 سیلندر


---

---

کادنزا. فول کامل

184,000,000

195,584,000

کادنزا 2 ایربگ


160,000,000

وارداتی

سورنتو اتاق جدید . 10 ایربگ


208,000,000

212,500,000

سورنتو اتاق جدید . 2 ایربگ


185,000,000

وارداتی

اسپورتیج مشابه صفر . 2010


---

---

اسپورتیج جدید . فول ترین آپشن 2.0


143,000,000

145,800,000

اسپورتیج جدید فول . 10 ایربگ 2.4


152,000,000

151,100,000

اپیروس . مشابه صفر 2009


112,000,000

---

اپتیما . مشابه صفر 2010


96,000,000

---

اپتیما جدید . فول 10 ایربگ


143,000,000

138,300,000

اپتیما جدید . فول 2 ایربگ


131,000,000

وارداتی

سراتو کوپه 1.6


103,000,000

101,400,000

سراتو کوپه 2.0


113,000,000

110,900,000

سراتو 1.6 فول


92,000,000

96,600,000

سراتو 1.6 فول 2014


119,000,000

وارداتی

سراتو 2.0 فول 2014


129,000,000

وارداتی

سراتو 2.0 فول


105,000,000

102,400,000

پیکانتو

68,500,000

69,100,000

کارنز

124,000,000

111,000,000

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

520 فول


285,000,000

وارداتی

523 فول


325,000,000

وارداتی

528 فول


320,000,000

وارداتی

320 فول


292,000,000

وارداتی

320 نیمه فول


255,000,000

وارداتی

320 کروک


---

وارداتی

328 فول


340,000,000

وارداتی

335 کروک


380,000,000

وارداتی

630 کروک


---

وارداتی

630 کوپه


1,040,000,000


640 کروک


---

وارداتی

650 کروک


1,120,000,000

وارداتی

750 LIفول 2014


---

وارداتی

Z4 20I

335,000,000

وارداتی

Z4 23I

355,000,000

وارداتی

Z4 28I

375,000,000

وارداتی

Z4 30I

405,000,000

وارداتی

Z4 35I

430,000,000

وارداتی

X1موتور 1.8


255,000,000

وارداتی

X1موتور 2.0


280,000,000

وارداتی

X3موتور 3.5


430,000,000

وارداتی

X1موتور 2.8


295,000,000

---

X3موتور 2.8


335,000,000

وارداتی

X3موتور 2.0


325,000,000

وارداتی

X5موتور 3.5


850,000,000

وارداتی

X6موتور 5.0


760,000,000

وارداتی

X6موتور 3.5


700,000,000

وارداتی

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

C200مانیتور بزرگ


295,000,000

---

C300فول


330,000,000

---

C350فول


365,000,000

---

B180فول


165,000,000

---

E200فول


360,000,000

---

E300فول


435,000,000

---

E350فول


475,000,000

---

E350کروک


545,000,000

---

E350کوپه


515,000,000

---

S350فول


---

---

S500فول با میز بار


840,000,000

---

S550فول با میز بار


---

---

S500اتاق جدید 2014


1,750,000,000

---

SLK 350فول


445,000,000

---

SL 500فول


940,000,000

---

SL 350فول


530,000,000

---

CL 500فول


735,000,000

---

CL 600فول


1,060,000,000

---

CLS 350فول


570,000,000

---

CLS 500فول


765,000,000

---

CLS 550فول


820,000,000

---

GLK 350فول


465,000,000

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

کایمن S


365,000,000

---

باکستر S


405,000,000

---

911 جدید


1,220,000,000

---

کایان 6 سیلندر


745,000,000

---

کایان 8 سیلندر توربو


1,140,000,000

---

کایان 8 سیلندر


900,000,000

---

پانامرا 8 سیلندر توربو


1,150,000,000

---

پانامرا 8 سیلندر


890,000,000

---

پانامرا 6 سیلندر


750,000,000

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

RX 350فول کامل


350,000,000

---

RX 350اتاق جدید . پاناروما


410,000,000

372,000,000

LX 570آفرود


635,000,000

---

ES 350فول 2012


280,000,000

---

ES 350فول اتاق جدید


355,000,000

---

GS 460فول


---

---

SC 430کوپه


---

---

CT200 Hهیبریدی


240,000,000

---

LS 460 - لانگ


530,000,000

---

LS 460 - اتومن


500,000,000

---

IS 300فول کامل


270,000,000

---

IS 300کروک با رادار


330,000,000

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

ام جی 6 . فول GT


104,000,000

102,000,000

ام جی 6 . فول مگنت


102,000,000

---

ام جی 6


99,000,000

---

ام جی 350


---

83,000,000

ام جی 550


93,000,000

94,000,000

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

اکتیون جدید

---

132,000,000

اکتیون

124,000,000

127,000,000

ون رودیوس

128,000,000

رامک خودرو

کایرون

1,520,000,000

140,000,000

رکستون

162,000,000

---

رکستون جدید

198,000,000

187,000,000

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

لتیتود فول آپشن

170,000,000

نگین خودرو

کولیوس . فول اتاق جدید

165,000,000

نگین خودرو

فلوئنس اتاق جدید

138,000,000

نگین خودرو

فلوئنس E2

110,000,000

نگین خودرو

فلوئنس E4

115,000,000

نگین خودرو

مگان هاچ بک E4

---

120,000,000

مگان هاچ بک E2

---

101,000,000

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

امگراند EC7صندوقدار


59,000,000

53,910,000

امگراند EC7 RVهاچ بک


61,000,000

53,910,000

SC7فول


---

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

آلفارومئو جولیتا . فول

159,000,000

آلفا موتور

آلفارومئو جولیتا . نیمه فول

146,000,000

آلفا موتور

آلفارومئو میتو . فول

114,000,000

آلفا موتور

آلفارومئو میتو . نیمه فول

104,000,000

آلفا موتور

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

کواتروپورته

1,020,000,000

---

کواتروپورته S


1,400,000,000

---

گرن کابریو

1,030,000,000

---

گرن کابریو S


1,300,000,000

---

گرن توریسمو

1,000,000,000

---

گرن توریسمو S


1,070,000,000

---

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

مینی کوپر S

365,000,000

---

مینی ماینر

470,000,000

---

لادا کالینا اسپرت

---

---

لادا گرانتا

---

---

ون اویکو

63,000,000

---

فولکس بیتل 2013


275,000,000

---

میتسوبیشی ASXفول 2013


152,000,000

145,000,000

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

C70کروک


335,000,000

افرا موتور

C30

240,000,000

افرا موتور

V40

---

افرا موتور

XC60فول


---

افرا موتور

نام خودرو

قیمت بازار ( تومان )

قیمت نمایندگی ( تومان )

سیویک LX

123,000,000

فامیلی موتور

سیویک EX

143,000,000

فامیلی موتور

سیویک هاچ بک

---

فامیلی موتور

آکورد LX

168,000,000

فامیلی موتور

آکورد EX-A


175,000,000

فامیلی موتور

آکورد EX-B

186,000,000

فامیلی موت

نرخ دلار ‏ یورو و سکه در بازار آزاد

$
0
0

 

  ایسنا نوشت:

ارزش طلا در ایران امروز ‌شنبه نسبت به روزهای پایانی هفته گذشته کاهش یافت اما از میانگین قیمت هفته گذشته همچنان بیشتر است.

در حال حاضر ارزش طلا در ایران روند صعودی دارد که در ساعات اولیه آغاز قیمت گذاری، قیمت آن با قیمت فعلی یکسان و رند نزولی داشته است.

این در حالیست که اونس جهانی و قیمت دلار نیز در بازار آزاد کاهش یافته است.

جدول قیمت سکه و ارز

نوع سکهقیمت شنبه (تومان)
سکه‌ تمام‌ طرح‌ جدیدیک میلیون و 78 هزار
سکه‌ تمام‌ طرح‌ قدیمیک میلیون و 75هزار
نیم سکه548 هزار
ربع سکه350 هزار
یک گرمی230 هزار
هرگرم‌ طلای 18عیار110 هزار و 70
هر مثقال طلا476 هزار و 800
اونس جهانی1397.50 دلار
نوع ارز 
دلار آمریکا3200
یورو4300

آرامش به بازار ارز بازگشت

$
0
0
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام کنترل تورم، جلوگیری از افزایش نقدینگی کشور و ایجاد ثبات اقتصادی به عنوان اصلی ترین اقدامات لازم در شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: باید آرامش به بازار ارز بازگردد و جلوی منفی شدن نرخ سود سپرده های بانکی گرفته شود.

به گزارش مهر، ولی الله سیف امروز در مراسم معارفه خود به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی با تاکید بر لزوم بازگرداندن آرامش به بازار ارز و ممانعت از مداخله در این بازار و همچنین منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی گفت: من و آقای دکتر بهمنی همکاری طولانی با هم داشتیم مخصوصا در زمانی که ایشان در بانک ملی بودند و به جد باید گفت که تکیه‌گاه محکمی برای مدیران بانک ملی به شمار می رفتند.

رئیس کل بانک مرکزی خطاب به بهمنی اظهار داشت: ما برا این اعتقاد هستیم که همچنان باید از آقای دکتر بهمنی در مجموعه نظام بانکی بهره بگیریم و در خدمت ایشان خواهیم بود. وی در ادامه ضمن بیان اینکه هم اکنون کشور در شرایط خطیری قرار گرفته است گفت: منفی شدن رشد اقتصاد، تورم مضمن کشور و رشد شتابان آن و رشد بالای نقدینگی از چالش های موجود است؛ ضمن اینکه ما درگیر رشد بالای پایه پول و حجم بالای بدهی بانک ها هستیم که این مسئله عدم تعادل هایی را در بازار در پی داشته است.

سیف به بی‌ثباتی نرخ ارز در بازار نیز اشاره کرد و بر نقش محوری بازار سرمایه در تامین مالی تاکید کرد و افزود: در چند سال اخیر بی‌تدبیری‌هایی صورت گرفته که نمی‌تواند از تحریم‌ها باشد. وی در ادامه بر کنترل تورم و جلوگیری از افزایش نقدینگی کشور و ایجاد ثبات اقتصادی تاکید کرد و متذکر شد که باید بر مقررات بانکی ثبات لازم وجود داشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به تعریف از اعتدال اشاره کرد و گفت: 3 رکن اساسی ما اعتدال، تعامل و عدالت است به این معنا که باید در بازار کلان پول و سرمایه تعادل برقرار کرد که این تعادل نیازمند تعامل با دستگاه‌های سیاستگذار، فعالان اقتصادی و بانک‌های مرکزی دنیا است.

وی بیان داشت: بزرگترین تهدید معیشتی مردم تورم است که باید این قضیه مورد توجه اکید قرار گیرد. سیف بر ممانعت از منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی به عنوان یکی از مسائل بازار عدالتی اشاره کرد و پیش نیاز این 3 رکن را تقویت شورای پول و اعتبار و تلاش برای هماهنگی کارکردی میان دستگاه‌ها دانست.

سیف بر کنترل پایه پولی با هدف مهار تورم، ممانعت از بدهکاری دولت و شرکت های دولتی، چاره‌اندیشی برای بدهی مسکن مهر، اصلاح رابطه مالی بانک مرکزی و خزانه، بازگرداندن آرامش به بازار ارز و ممانعت از مداخله در این بازار برقراری انضباط در بازار پول، رقابتی کردن سند بانکی کشور و حمایت از شکل‌ گیری نهاد صنفی بانک نیز به عنوان اهم برنامه‌های خود در بانک مرکزی یاد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به رفع تحریم بانک های مرکزی و انتشار آمارهای بهنگام توسط این بانک گفت: مهم ترین عوامل در تحقق اهداف فوق استقلال عملیاتی بانک مرکزی و تعهد جدی مدیران به اجرای مقررات و مدیریت بازار پول است ضمن اینکه باید از بانک مرکزی حمایت کامل شود و ضرورت بررسی صلاحیت حرفه‌ای مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی وجود دارد.

نیم قرن در انتظار آبادی

$
0
0
در ابتدای دهه ۶۰، منطقه مثلثی شکلی در همدان به عنوان فضای سبز مورد توجه مسئولان قرار گرفت و بر این اساس این منطقه مسکونی که در دل شهر واقع شده است، خارج از طرح تلقی شده و از آن زمان ارائه خدمات شهری به آن ممنوع شد و در همین زمینه مشکلات عدیده و محرز این محل که به "برمودا" همدان معروف است سال های سال است که عنوان می شود و گوش شنوایی برای آنها نیست...
کد خبر: ۳۴۲۰۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۱
طی شش سال اخیر مباحث مکرری در زمینه وضعیت یکی از نقاط آلوده شهر همدان در رسانه های محلی و رسانه های سراسری انعکاس داده شد.

این منطقه همدان که در حال حاضر به عنوان "برمودا" در این شهر شهرت یافته متعلق به شهروندانی است که در منطقه ای که متعلق به ترمینال مینی بوس ها از جهتی و محل دفن فاضلاب شهری همدان از جهت دیگر است و در ۲۰ متری مفتح واقع در بلوار بدیع‌الزمان (پشت ترمینال مینی‌بوس) همدان زندگی می کنند که به دلیل شرایط بسیار نامتبوع و نامناسب از نظر آلودگی های شهری و زیست محیطی در این زمینه حدود 50 سال است که مورد بحث از سوی اهالی و مورد بی توجهی در وضعیت شهری است.

در این زمینه مردم این منطقه که در منازلی بسیار ساده و یک شکل زندگی می کنند به عنوان «فراموش‌شدگان مثلث برمودا» نیز تعبیر شده اند چرا که برخی کارشناسان معتقد هستند که محرومیت این منطقه با وجود محرز بودن آن هنوز هم به گوش مسئولان نرسیده است.

 بضاعت کم مردم این منطقه اجازه خروج آنها از برمودای همدان را نمی دهد چرا که اغلب به مشاغل کارگری و پیش پا افتاده مشغول هستند.

مردم این منطقه بارها مشکلات عدیده خود را از زبان رسانه های این شهر اطلاع رسانی کرده اند اما گوش شنوا و گام منسجمی در راستای رفع معضلاتشان نیافته اند.

ساکنین این منطقه بارها اعتراض خود را از سیمای ناخواشایند برمودای محل زندگیشان عنوان کرده اند به گونه ای که در زمانی دست به دامان نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان شدند تا وی به حل مشکلات آنها مسئولان را متذکر شود.

در همین زمینه نامه های متعددی از وضعیت این منطقه از اداره کل حفاظت محیط زیست استان، شرکت آب و فاضلاب استان، سازمان اتوبوسرانی همدان، شهرداری همدان و فرمانداری همدان در دست است که بر مبنای آنها امر رسیدگی به مشکلات این منطقه بین ادارات پاس کاری شده است.

وجود سه ترمینال اصلی شهر در اطراف محل زندگی این مردم، وجود پارکینگ و تعمیرگاه اتوبوس‌های شرکت واحد و خفقان ناشی از دود آن‌ها، احداث محل دپوی زباله و سکوی تخلیه زباله متعفن شهر در کنار آن، عبور رودخانه بزرگ و بدون پوشش همراه با فاضلاب شهر، آسفالت فرسوده و ... را می‌توان از جمله مشکلات این منطقه برشمرد.

در همین راستا با یکی از اهالی این منطقه به گفتگو نشستیم.

رضا مهتریان همدانی به مهر گفت: حدود 40 سال است که در این منطقه ساکن هستم و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنیم.

وی با بیان اینکه این منطقه حدود 50 سال قدمت دارد گفت: قبل از انقلاب اسلامی حدود 200 خانوار در این منطقه زندگی می کنند و در آنجا دباغ خانه بود که ما آن منطقه را با اهالی محل تخریب کردیم و جایگزین این کارگاه ترمینال روستایی احداث شد که دارای آلودگی خاص خودش را دارد.

این شهروند همدانی بیان داشت: پس از ایجاد ترمینال روستایی در این منطقه اتوبوسرانی شرکت واحد را نیز تشکیل دادند و حدود 16 سال است که اتوبوسرانی نیز در محل ما مستقر است.

سکوی آشغال شهر همدان نیز در این منطقه مستقر است

مهتریان همدانی همچنین افزود: علاوه بر این موارد مشکل ساز، سکوی آشغال شهر همدان نیز در این منطقه مستقر کرده اند که وقتی این زباله ها در ماشین دیگر تخلیه می شود بوی نامتبوع و متعفن آن تا پنج کیلومتر اطراف را پر می کند.

وی همچنین گفت: با توجه به اینکه اتوبوس های اهواز، آبادان و تهران نیز در این محل مستقر است و گردشگران این شهرها نیز از این مکان وارد می شوند ورودی شهر همدان نیز محسوب می شود که جلوه بسیار نامناسبی دارد.

شهروند برمودا نشین همدان عنوان کرد: در حال حاضر نیز آپارتمان سازی در این منطقه انجام می شود و سالن ورزشی شش هزار نفری در معیت این منطقه وجود دارد اما شاهدیم رودخانه فاضلاب در کنار خانه های ساکنین این منطقه وضعیت نامناسبی ایجاد کرده است.

نماینده اهالی این منطقه با حضور در خبرگزاری مهر گفت: رودخانه فاضلاب شهر نیز از این منطقه می گذرد و تمام ضایعات شهر در این رودخانه متعفن جریان دارد.

منطقه ما به یک زباله دانی متعفن تبدیل شده است

مهتریان همدانی ابراز داشت: منطقه ما به یک زباله دانی متعفن تبدیل شده چرا که زباله های همدان در این منطقه است در حالی که باید بیرون از شهر باشد و اتوبوسرانی و مینی بوسرانی نیز که باید از شهر فاصله داشته باشد در دل این منطقه است.

نماینده مردم این منطقه با اشاره به نامه هایی که از ادارات مختلف به محیط زیست داده شده گفت: محیط زیست همدان هیچگونه اقدامی در راستای پاکسازی این محل انجام نداده است.

وی گفت: در این محل حتی نمی توان یک نفس عمیق یا نیمه عمیق کشید!

این شهروند همدانی ادامه داد: منطقه زندگی ما حتی از منطقه فضای سبز نیز خارج شده است.

وی تاکید کرد: شهری که به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین شناخته می شود ورودی اش باید اینگونه باشد؟ و آیا ما جدای از این شهر هستیم که مسئولان جواب ما را نمی دهند؟

منطقه مسکونی که در دل شهر واقع شده اما خارج از طرح تلقی شد

در این زمینه نماینده اهالی منطقه با بیان اینکه این محل پیش از انقلاب شکل گرفته است، بیان داشت: در ابتدای دهه ۶۰، این منطقه مثلثی شکل به عنوان فضای سبز مورد توجه مسئولان قرار گرفت و بر این اساس این منطقه مسکونی که در دل شهر واقع شده است، خارج از طرح تلقی شده و از آن زمان ارائه خدمات شهری به آن ممنوع شد.

در حال حاضر این منطقه موقعیتی ارزشمند پیدا کرده و کاربری آن از فضای سبز به تجاری تغییر یافته، زمین‌های اطراف آن را به بهای نازلی خریده و به فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های گران‌قیمت تبدیل کرده و می‌فروشند که این حقیقت تلخی است که برای کامروایی عده‌ای ثروتمند، مردمی مستضعف در فشار و سختی زندگی تأسف‌باری را می‌گذرانند.

سؤال مود توجه این است که به موجب کدام قانون این مردم را با بیش از 45 سال سکونت در منطقه‌ای، لایق برخورداری از امکانات اولیه زندگی نمی‌دانند؟

بد نیست در اینجا گریزی به سابقه دیدار مسئولان همدانی از این منطقه نیز در سال های گذشته زده شود.

سال گذشته امام جمعه همدان در این بازدید بر تخلیه نکردن زباله در اطراف این محل و دیوارکشی رودخانه تأکید کرد و گفت: از آنجا که ادارات حل مشکل این منطقه را به گردن هم می‌اندازند در حال حاضر تغییر مکان تخلیه فاضلاب باید در اولویت کار شورای شهر باشد.

آیت‌الله محمدی در این دیدار گفته بود که آقایان می‌خواهند خانه‌ها را خراب کنند و این مکان را به محل زباله تبدیل کنند؛ در حالی که می‌توان از بیابان به عنوان محل تخلیه زباله استفاده کرد. علاوه بر این، اگر اینجا ۱۰ متر زمین بفروشند آنجا یک متر زمین به مردم تعلق نمی‌گیرد.

خجسته، عضو شورای شهر همدان هم با بیان اینکه به مردم این منطقه نسبت به سایر مناطق حاشیه شهر دو ظلم بزرگ شد، گفته بود: دود ناشی از وجود پارکینگ اتوبوس‌های شرکت واحد و وجود سایت زباله در نزدیکی منازل مردم را به شدت آزار می‌دهد.

وی اظهار امیدواری کرده بود که با همکاری و مساعدت مدیریت استان و مجموعه شهرداری مشکل رودخانه و انتقال پارکینگ اتوبوس و سایت زباله حل شود.

خجسته ادامه داد: در وروی این محل 4 هزار متر زمین وقفی وجود دارد که اگر توسط هیئت امنا قسمتی از زمین را در اختیار ما قرار دهند با کمک اعضای کمیسیون شورای شهر و مجموعه شهرداری و فرمانده سپاه ناحیه همدان در این مکان فرهنگسرای چند منظوره در 5/3 طبقه با امکاناتی چون سالن ورزشی و پایگاه بسیج  ساخته خواهد شد.

البته وی به وجود 100 هکتار زمین در حومه شمالی و خارج از شهر که متعلق به شهرداری است، اشاره کرد و عنوان داشته بود که می‌توان پارکینگ و سایت زباله را به آنجا منتقل کرد.

اگر چه این دیدار ها و اعتراض ها سال های سال است که در همدان عنوان می شود اما تا کنون هیچگونه اقدامی در راستای توجه به این منطقه صورت نگرفته است.

خلعتبری: در دربی شماره ۹۹ می‌پوشم

$
0
0
خلعتبری از آن دست بازیکنانی است که علاقه زیادی به شماره ۹ دارد و حالا که رضا حقیقی شماره ۹ قرمزهاست او می‌خواهد با شماره ۹۹ در تیم جدیدش بازی کند.

به گزارش گل:محمدرضا خلعتبری خرید جنجالی پرسپولیس قبل از این‌که حضورش در این تیم رسمیت پیدا کند از حضور در دربی سنتی تهران و شماره پیراهنش در این بازی بزرگ می‌گوید.

خلعتبری قول داده تا روز دربی آماده بازی شود و اگر ۵ دقیقه هم مقابل استقلال بازی کرد موفق به گلزنی شود. او حالا خبر از شماره پیراهنش در پرسپولیس می‌دهد.

هافبک-مهاجم سریع و باتکنیک تیم ملی قبلا جایی گفته بوددر پرسپولیس با شماره ۶۶ که متشکل از دو رقم محبوب پرسپولیسی‌هاست مقابل استقلال بازی می‌کند اما امروز در صفحه شخصی‌اش در یکی از شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد در دربی پیش رو با شماره ۹۹ بازی خواهد کرد.

خلعتبری از آن دست بازیکنانی است که علاقه زیادی به شماره ۹ دارد و حالا که رضا حقیقی شماره ۹ قرمزهاست او می‌خواهد با شماره ۹۹ در تیم جدیدش بازی کند.
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>