Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

استقلال گران‌تر از پرسپولیس

$
0
0

ارزش‌گذاری بازیکنان ایرانی در سایت ترانسفرمارکت نشان می‌دهد ستاره‌های ایرانی در مقایسه با بسیاری از بازیکنان خارجی قیمت کمتری دارند.


به گزارش «ایسنا»، اکثر سایت‌هایی که در ترانسفر بازیکن فعالیت می‌کنند بازیکنان 32 تیم جام جهانی را با نگاه ویژه‌ای پیگیری می‌کنند و از هم اکنون نگاه‌ها به بازیکنانی از ایران هم هست که برخی از سایت‌ها قیمت انتقال به اروپا بین بازیکنان ایرانی را با حدس و گمان اعلام می‌کنند.


سایت معتبر ترانسفر مارکت نیز قیمت بازیکنان ایرانی را برای انتقال تعیین کرده که همانطور که پیش‌بینی می‌شد اشکان دژاگه با 1/3 میلیون یورو گران‌قیمت‌ترین و با‌ارزش‌ترین بازیکن ایرانی شاغل در فوتبال دنیا است که اکنون در فولام عضویت دارد.


این سایت قیمت مسعود شجاعی بازیکن بلاتکلیف ایرانی را هم برای انتقال 1/1 میلیون یورو تخمین زده است؛ اما در عین تعجب قیمت دانیل داوری نیز 700 هزار یورو تعیین شده که برای این دروازه‌بان در آن سطح رقم زیادی نیست؛ نکته عجیب‌تر این است که قیمت مهدی رحمتی از داوری گران‌تر است و قیمت او 800 هزار یورو تعیین شده است.


محمدرضا خلعتبری هم با رقم یک میلیون و پانصد هزار یورو یکی از بازیکنان شاخص ایران در بازار نقل و انتقالات به حساب می‌آید. رضا قوچان‌نژاد ستاره ایران در سه دیدار پایانی رقابت‌های انتخابی جام جهانی به نوشته این سایت ارزشی معادل 1/1 میلیون یورو دارد.


در بین بازیکنان استقلال، آندرانیک تیموریان با 3/1 میلیون یورو گران‌ترین بازیکن این تیم است و پس از تیموریان، نکونام با 1/1 میلیون یورو با ارزش‌ترین بازیکن تیم پایتخت به شمار می‌آید. پس از این دو هافبک که سابقه بازی در اروپا دارند، پژمان منتظری با 850 هزار یورو و رحمتی با 800 هزار یورو گران‌ترین بازیکنان استقلال در بازار جهانی به حساب می‌آیند.

ساموئل هم در این سایت 400 هزار دلار قیمت‌گذاری شده است.


اما در پرسپولیس گران‌ترین بازیکن برای ترانسفر سید جلال حسینی با رقم انتقال 875 هزار یورو تعیین شده است. پس از سید جلال حسینی، نیلسون با 700 هزار یورو و رضا حقیقی با 650 هزار یورو گران‌ترین بازیکنان پرسپولیس هستند. در کنار قیمت رضا حقیقی پیشنهاد دینامو کیف هم نوشته شده است که باشگاه پرسپولیس آن را رد کرد.


ماهینی با 575 هزار یورو و پیام صادقیان و میلاد غریبی با 450 هزار یورو نفرات بعدی قرمزها در بازار هستند.


نکته دیگر قیمت کریم انصاری‌فرد است که همیشه صحبت از حضورش در اروپا است که این سایت معتبر قیمت او را 525 هزار یورو تعیین کرده است؛ بازیکنی که روزی امید اول فوتبال ایران برای انتقال به اروپا بود.


در سپاهان در عین تعجب قیمت جهانی شجاع خلیل‌زاده از عقیلی بیشتر است؛ در حالی که رقم شجاع 700 هزار یورو تعیین شده است، برای هادی عقیلی رقم عجیب 278 هزار یورو تخمین زده شده است، قیمت آرش افشین هم 350 هزار یورو برای انتقال به لیگ‌های اروپایی است. بختیار رحمانی از فولاد با 800 هزار یورو گران‌ترین بازیکن فولاد برای ترانسفر است.


سردار آزمون و علیرضا جهانبخش بازیکنان ایرانی تیم‌های روبین‌کازان روسیه و نایمخن هلند به ترتیب ارزش 125 و 650 هزار یورو دارند.


نکته این سایت و قیمت بازیکنان ایرانی در بازار جهانی این است که تعداد بازیکنان بالای یک میلیون دلار ایران به تعداد انگشتان دو دست هم نمی‌رسد و این نشان می‌دهد که در بازار جهانی بازیکنان ایرانی بازیکنانی ارزان قیمت به حساب می‌آیند.


معرفی گزینه‌های قطعی شهرداری تهران

$
0
0
مهر نوشت:

وضعیت شورای شهر چهارم تهران و موضوع انتخاب شهردار آینده پایتخت، در برنامه ای با حضور سه نفر از اعضای شورای شهر چهارم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و آنها متفق القول بر این عقیده بودند که انتخاب شهردار نباید سیاسی باشد.

برنامه تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا" که شبهای پنج شنبه از شبکه سوم سیما روی آنتن می رود، این هفته به موضوع شورا و شهرداری اختصاص داشت که در این برنامه سه تن از اعضای شورای شهر چهارم تهران به صورت حضوری و تلفنی، مواضع خود را بیان کردند.

آرای شهردار آینده تهران نباید سیاسی باشد

رضا تقی‌پور عضو شورای شهر چهارم تهران، درباره فضای موجود در شورای شهر و انتخاب شهردار اظهار داشت: در این مدت سعی شده است جلساتی به صورت غیر رسمی در خصوص ترکیب کمیسیون‌های شورای چهارم، انتخاب شهردار و رئیس شورای شهر برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: فضای موجود در شورای شهر فضای کاری، وحدت و همدلی است و اکثریت جلسات با حضور حداکثر اعضای منتخب در چهارمین دوره برگزار می‌شود.

تقی‌پور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به حاشیه‌های سیاسی که این روزها شورا با آن درگیر شده است آیا شورای اول تداعی نمی‌شود، گفت: رقابت موضوعی طبیعی است و تمامی گروههای اجتماعی و سیاسی در جامعه حضور مثبت دارند و می‌توانند در انتخابات مختلف اعضای خود را معرفی کنند که این موضوع نشان از وجود نشاط در جامعه است.

عضو شورای شهر چهارم تهران با اشاره به اینکه برای انتخاب شهردار شاخصهایی در نظر گرفته شده است، گفت: بهتر است در این شاخصها موضوعات سیاسی را وارد نکنیم، آرا نباید سیاسی باشد و تاکنون نیز استقلال شورا حفظ شده است.

وی یادآور شد: هنگامی که اسامی افراد برای تصدی شهرداری تهران مطرح می‌شود مباحث زیادی در شورای شهر در خصوص انتخابات از سوی اعضای شورا اعلام می‌شود که اسم این موضوعات درگیری و چالش نیست بلکه رقابت است پس از انتخابات نیز رئیس شورا و شهردار تهران که از هر جناحی انتخاب شده باشد توسط هر 31 نفر از اعضا انتخاب شده است.

تقی‌پور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این روزها سیاسی بازی برای انتخاب شهردار خیلی مطرح می‌شود آیا این موضوع در شورای شهر وجود دارد، گفت: به صلاح نیست که ما در انتخاب‌ها شایسته‌سالاری و شاخص‌ها را کنار بگذاریم و بر اساس گرایش‌های سیاسی رأی بدهیم، قطعا این موضوع به ضرر شهر و مدیریت شهری است.

وی درباره شاخصهایی که برای شهردار مشخص شده است، گفت: سه کارگروه و کمیته برای بررسی شاخص‌های شهردار تشکیل شده است و در این کارگروه‌ها شاخص‌ها و معیارهای شهردار تعیین می‌شود.

عضو شورای شهر چهارم تهران یادآور شد: از سوی هر یک از اعضای شورای شهر یک نفر به عنوان شهردار مطرح می‌شود که گزینه‌‌هایی که بیشترین رأی را داشته باشد به مرحله نهایی و سپس به انتخاب شهردار می‌رسد.

تقی‌پور افزود: هر یک از نامزدهای شهرداری تهران که حدود 6 نفر هستند 30 دقیقه مهلت دارند تا در صحن شورای شهر برنامه‌های خود را ارائه دهند.

وی گفت: تهران دارای طرح تفصیلی و جامع است و باید شهردار منتخب برنامه‌های خود را براساس این اصول به شورای شهر ارائه دهد.

تقی‌پور خاطرنشان کرد: گزینه‌هایی چون محمد‌باقر قالیباف، محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده، رستم قاسمی و علی‌ نیکزاد برای تصدی شهرداری تهران قطعی شده‌اند و قرار است برنامه‌های خود را در شورا اعلام کنند.

وی درباره انتخاب مجدد شهردار پس از یک دوره مدیریت در شهرداری تهران اظهار داشت: مهدی چمران رئیس شورای سوم شهر تهران اعلام کرده است که هیچ منع قانونی برای انتخاب مجدد شهردار وجود ندارد و در قانون سال 1385 نیز به این موضوع اشاره‌ای نشده است و هیچ محدودیتی برای شهردار وجود ندارد.

تقی‌پور درباره اولویت‌های شورای چهارم اظهار داشت: در نخستین جلسه شورای چهارم رئیس و هیئت رئیسه مشخص می‌شوند و اولین دستور کار شورای شهر تعیین شهردار است که برای این امر یک ماه فرصت دارد.

عضو شورای شهر چهارم تهران تأکید کرد: باید در روزهای نخستین دوره چهارم شورای شهر شهردار تهران مشخص شود چرا که اگر دچار تردید شویم در امور شهری مشکل خواهیم داشت. در صورتیکه یک روز خدمات شهری تهران تعطیل شود چهره شهر به کلی تغییر می‌کند و زشت می‌شود.

به فکر منافع شهر و شهروندان باشیم

در ادامه علیرضا دبیر عضو شورای شهر سوم و چهارم تهران با اشاره به فضای موجود در شورای چهارم اظهار داشت: فضای خوبی فراهم شده که این فضا فضای تعامل و کار کارشناسی است.

وی در خصوص جبهه‌گیری‌های برخی از گروه‌ها و افراد در شورای چهارم برای انتخاب رئیس شورا و شهردار تهران گفت: این گونه رفتارها طبیعی بوده و تا قبل از انتخاب رئیس‌شورا و شهردار این حساسیت‌ها و ظریف‌کاری‌ها وجود دارد که امیدواریم با انتخاب رئیس شورا و شهردار تهران فضای صمیمی در بین شورای چهارم حکم‌فرما شود.

دبیر خاطر نشان کرد: باید از فرضیت در شورای چهارم بگذریم و به فکر منافع شهر و شهروندان باشیم و دچار تنشهای سیاسی نشویم.

منتخب مردم شورای شهر چهارم تهران ادامه داد: آخرین جلسه منتخبین شورای چهارم سه‌شنبه گذشته بود که در این جلسه حدود 2 ساعت طول کشید شاخص‌های شهردار تهران و آئین‌نامه‌های چگونگی انتخاب شهردار تعیین شد.

وی در خصوص جلسات غیررسمی منتخبین مردم شورای چهارم تهران گفت: با توجه به اینکه این گونه جلسات رسمیت ندارد افراد نیز الزامی برای حضور در جلسات ندارند به طوری که در جلسات گذشته 21 عضو از شورای چهارم حضور داشتند.

عضو شورای شهر چهارم تهران افزود: برای تعیین شهردار تهران آئین‌نامه‌ای پیشنهاد شده است که این آئین‌نامه به تصویب اکثریت آراء منتخبین رسیده است که پیش‌بینی می‌شود در آخرین جلسه منتخبین که یکشنبه هفته جاری است موضوع انتخاب شهردار و رئیس شورا وارد فاز جدیدی شود.

دبیر تصریح کرد: هم اکنون به صورت رسمی فردی خود را به عنوان کاندیدای شهرداری تهران اعلام نکرده است و مطالبی که در رسانه‌ها در خصوص کاندیداتوری برخی از چهره‌ها مطرح می‌شود تنها گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

وی اضافه کرد: چهار شاخص مهم برای تعیین شهردار تهران تدوین شده است و این در حالی است که نباید سطح شهردار آینده از سطح شهردار فعلی پایین‌تر باشد.

دبیر تأکید کرد: یکی از شاخصه‌‌های مهم شهردار تهران این است که فردی که می‌خواهد شهردار باشد باید چهره فراملی باشد.

عضو شورای شهر چهارم تهران افزود: بزودی و در نخستین جلسه شورای چهارم 31 عضو شورای آینده وارد بحث مهم انتخاب شهردار خواهند شد چرا که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.

دبیر افزود: هر فردی که به عنوان شهردار انتخاب می‌شود باید براساس برنامه 5 ساله و طرح تفصیلی و جامع تهران فعالیت کند.

وی اضافه کرد: پس از مطرح شدن گزینه‌های شهرداری تهران، اعضاء شورای شهر چهار الی پنج گزینه را انتخاب می‌کنند و در نهایت و بر اساس آئین‌نامه به تصویب رسیده و مورد تأیید شورای چهارم، 30 دقیقه صحبت خواهند کرد و در واقع برنامه‌های خود را اعلام می‌کنند.

دبیر با اشاره به اینکه در روزهای اخیر مطالبی از سوی برخی از دوستان درباره اینکه شهردار فعلی نمی‌تواند مجددا به عنوان شهردار تهران انتخاب شود، مطرح شده است، گفت: محدودیت قانونی در این زمینه وجود ندارد قانون کاملاً این موضوع را روشن و شفاف بیان نموده است.

وی در ادامه به مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: زمانی که می‌گوییم مدیریت شهری منظورمان شورای شهر و شهرداری است و این در حالی است که هم اکنون شهروندان تهرانی از عملکرد مدیریت شهری فعلی رضایت کاملی را دارد و انتخاب 6 عضو از شورای سوم در شورای چهارم حکایت از این موضوع دارد.

دبیر تأکید کرد: ما براساس قانون شوراها یک ماه فرصت داریم تا شهردار را انتخاب کنیم که در اولین جلسه شورای چهارم باید ابتدا رئیس و هیئت رئیسه انتخاب و سپس انتخاب شهردار تهران در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: در دوره مدیریت شهری فعلی اقدامات خوبی نیز در خصوص درآمدهای پایدار صورت گرفته است به طوری که در گذشته رقم تراکم‌فروشی در تهران حدود 78 درصد بود که این رقم در حال حاضر به شدت کاهش یافته است و در واقع مدیریت شهری به سمت درآمدهای پایدار گام برداشته است.

دبیر افزود: برنامه پنج ساله برای نخستین بار در زمان مدیریت شهری فعلی تدوین شد و این در حالی است که هر ساله برشی از این برنامه در سطح شهر تهران انجام می‌شود.

وی به رویکردهای مدیریت شهری فعلی اشاره کرد و گفت: توجه به مباحث فرهنگی و اجتماعی شهرداری را از یک نهاد خدماتی به یک نهاد خدماتی، اجتماعی تبدیل کرده است و این در حالی است که شهرداری تهران در حال حاضر توجه ویژه‌ای را به سراهای محلات و فرهنگسراها دارد.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر سوم تهران تصریح کرد: براساس نظرسنجی‌های صورت گرفته 97 درصد از مردم تهران مشکل اصلی‌شان آلودگی هوا است که البته به آلودگی هوا باید آلودگی آب، آلودگی بصری هم اشاره کرد.

وی افزود: مدیریت شهری در 7 ساله گذشته توجه ویژه‌ای را به توسعه حمل و نقل در شهر تهران داشته است به طوری که در سال 84 سالانه دو کیلومتر خط مترو به بهره‌برداری می‌رسید که این رقم در حال حاضر سالیانه بالغ بر 12 کیلومتر رسیده است.

دبیر اضافه کرد: امیدواریم مدیریت یکپارچه شهری در این دوره و با همکاری مجلس محقق شود که یکی از آروزهای اعضای شورای شهر است.

عضو شورای شهر سوم و چهارم تهران خاطر نشان کرد: در چند روز گذشته برخی از وزرای دولت یازدهم از جمله وزیر بهداشت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اقدامات انجام شده شهرداری و شخص قالیباف تقدیم کرده‌اند که این نشان دهنده رضایت دولتمردان از شهرداری است.

مردم نباید دچار تنش های سیاسی شوند

در ادامه محمد مهدی تندگویان یکی دیگر از اعضای شورای شهر چهارم تهران که به صورت تلفنی در این برنامه شرکت کرد، اظهار داشت: هم اکنون فضای خوب و مناسب و مطلوبی در بین منتخبین شورای چهارم وجود دارد که امیدواریم این فضا در ادامه نیز حکمفرا باشد.

وی تصریح کرد: جو شورا، جو آرامی است و این در حالی است که هیچ طیف و گروهی تا به امروز دخالتی را در خصوص اعلام گزینه‌های شهرداری نداشته است و بیشتر بحث‌های منتخبین شورا تخصصی بوده است.

عضو شورای شهر چهارم تهران تصریح کرد: پس از انتخابات شورای چهارم جلسات غیررسمی با حضور منتخبین شورای چهارم و همچنین شهردار فعلی و معاونین وی برگزار شده است که در حین برگزاری جلسات به سؤالات منتخبین در بخش‌های مختلف پاسخ داده شده است.

تندگویان تأکید کرد: ما همه موافق هستیم که مردم نباید دچار تنش‌های سیاسی شوند و امیدواریم تا پایان کار این شورا این موضوع مورد توجه منتخبین و اعضای شورای شهر باشد.

وی افزود: کمیته 7 نفره‌‌ای از سوی منتخبین شورای چهارم برای تدوین شاخص‌های انتخاب شهردار تشکیل شده است که برای تعیین شهردار چند شاخص کلی در نظر گرفته شده است.

تندگویان ادامه داد: برای نخستین بار در شورای شهر میثاق‌نامه‌ای نوشته شده است که این میثاق‌نامه قرار است توسط شهردار آینده تهران به امضاء برسد که عمده مسائل این میثاق‌نامه در حوزه خدمات شهری و ارائه خدمات به شهروندان است.

وی تصریح کرد: شهردار آینده تهران باید فردی دیندار و پاکدست باشد و ما از افرادی که توانمندی کار اجرایی را در سطح شهر تهران دارند دعوت خواهیم کرد تا برنامه‌های خود را برای شهرداری تهران اعلام کنند.

تندگویان گفت: پس از انتخابات شورای چهارم و تا زمان آغاز رسمی فعالیت شورای چهارم فرصت خوبی بوده و تا برخی از گزینه‌های مدنظر با حضور در جلسات غیررسمی برنامه‌های خود را برای شهرداری تهران اعلام کنند و این در حالی است که ما می‌توانیم با مرور برنامه‌ها فرد واجد‌الشرایط را برای تهران انتخاب کنیم.

عضو شورای شهر چهارم تهران تصریح کرد: در حال حاضر مسئله‌ای که بسیار حائز اهمیت است این است که شهردار فعلی نمی‌تواند براساس قانون مجددا به عنوان شهردار مشغول به کار شود که البته در این زمینه برخی از اعضاء شورای سوم و رئیس شورا نظر دیگری را دارند که ما نیز نظر آنها را قبول نداریم و در این باره بهتر است مجلس محترم براساس قانون و قوانین مقررات پاسخ کتبی خود را در این زمینه ارسال کند.

تندگویان در ادامه تأکید کرد: ما براساس قانون 3 ماه فرصت داریم شهردار تهران را انتخاب کنیم.
وی در پایان گفت: شهردار فعلی تهران در این دوره در برخی از موارد از جمله از لحاظ سخت افزاری پیشرفتهای خوبی را در سطح شهر تهران انجام داده و نمی‌توان منکر زیباسازی شهر تهران شد ضمن اینکه از اولویت‌های بعدی شهردار تهران باید توجه به اقتصاد پایدار شهری باشد.

فیلمساز و بازیگر معروف تهدید به قتل شد

$
0
0
کارگردان یک فیلم دفاع مقدس در حین ساخت فیلمش تهدید به قتل شد!

کیهان نوشت: جهانگیر الماسی که در حال تولید فیلم «رنج و سرمستی» است، از تهدید به قتل خود توسط عده‌ای خبر داد!
 
وی به خبرنگار ما گفت: علی‌رغم تلاش‌های برخی که نهایت سعی خود را کردند تا فیلم «رنج و سرمستی» ساخته نشود، با پایمردی و ایستادگی بر سر اصول و آرمان‌ها، کار تصویربرداری این فیلم به پایان رسید و الان در حال تدوین آن هستیم.
 
الماسی با بیان اینکه توطئه‌ها و موانع فراوانی در راه ساخت این فیلم ایجاد شد، افزود: عده‌ای تمایل نداشتند که این فیلم ساخته شود و حتی چندین بار بنده را به قتل تهدید کردند. اما خوشبختانه خدای کریم کمک کرد و با غلبه بر مشکلات کار فیلمبرداری را به پایان رساندیم.
 
وی درباره عوامل تهدید خود گفت: اجاز دهید تا کامل شدن مراحل ساخت فیلم، سکوت کنم.
 
گفتنی است، فیلم «رنج و سرمستی» نخستین تجربه کارگردانی جهانگیر الماسی محسوب می‌شود.
 
این فیلم به روایت ماجراهایی ناگفته و تکان‌دهنده از دوران دفاع مقدس در غرب کشور می‌پردازد.

شجریان در برج میلاد "هوای گریه" سر می‌دهد

$
0
0
همایون شجریان 21 تا 23 شهریور ماه امسال در برج میلاد میزبان علاقه مندان موسیقی ایرانی با اجرای قطعاتی از آلبوم‌های "نسیم وصل" و"با ستاره ها" خواهد بود.

به گزارش مهر، محمد حسین توتونچیان تهیه‌کننده کنسرت های موسیقی درباره اجرای این کنسرت گفت: قرار است که همایون شجریان به همراهی ارکستر مجلسی تهران به رهبری بردیا کیارس قطعات آلبوم "نسیم وصل" و "با ستاره‌ها" را از 21 تا 23 شهریور در برج میلاد تهران اجرا کند.

به گفته مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری ققنوس طرح همراهی همایون شجریان با این ارکستر به دلیل پاسخ به نیاز مخاطبان علاقه‌مند به اجرای این دو آلبوم خصوصا قطعه "هوای گریه" با اجرای ارکسترال بوده‌است.

وی افزود: مطمئن هستم که شنیدن این کارها به همراهی ارکستر بزرگ آرزوی بسیاری از علاقه‌مندان است که خاطره انگیزترین و رویایی ترین آثار همایون شجریان را با همان کیفیت شنیده شده در آلبوم، در اجرای زنده شاهد باشند.

توتونچیان درباره تاسیس ارکستر مجلسی تهران که پیش از این با آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی روی صحنه رفت گفت: سال گذشته با آقای متبسم برای اجرای پروژه "پردیس" نیاز تاسیس ارکستری با ابعاد استاندارد و نوازنده‌های حرفه‌ای را احساس کردیم. بعد از به وجود آمدن این ارکستر و قطعی شدن تاریخ اجرا در روزهای 7 و 8 شهریور به این فکر افتادم که حیف است که این ارکستر با این کیفیت، بعد از این تاریخ نیمه کاره رها شود.

به گفته مدیرعامل شرکت فرهنگی هنری ققنوس سالن تمرین، قراردادهای نوازنده‌ها و هماهنگی‌ها بخشی از دشواری‌های تشکیل ارکستر مجلسی تهران بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر این ارکستر آماده به کار و هماهنگ است  و این توانایی را دارد که کارهای ارزشمند  و بیشتری را به مرحله اجرا برساند به همین دلیل به همایون شجریان پیشنهاد دادم که ‌آلبوم‌های "نسیم وصل" و "با ستاره‌ها" به آهنگسازی محمد جواد ضرابیان را که تا به حال با هیچ ارکستر بزرگی اجرا نشده‌ است روی صحنه ببریم. البته تمرین های ارکستر با حمایت مدیریت و کارکنان محترم شرکت برج میلاد تهران در همان محل آغاز شده و تا روز قبل از کنسرت ادامه دارد.

در این کنسرت موسیقی که طی روزهای یاد شده ساعت 18 و 21:30 در مرکز همایش های برج میلاد به رهبری بردیا کیارس برگزار می شود منتخبی از قطعات دفتر دل، سکوت، "افسونگر، تو کیستی از اشعار فریدون مشیری، هوای گریه، فریاد غم از اشعار سیمین بهبهانی، غمگسار، غریبانه از اشعار هوشنگ ابتهاج، سنگ دل از اشعار احمد سهیلی، با ستاره ها، دشت بی حاصل از اشعار حسین منزوی، نسیم وصل از اشعار رهی معیری، عشق از کجا، خانه سودا از اشعار مولانا و نسیم سحر با شعری از سعدی برای علاقه مندان موسیقی اجرا می شود.

پدرام فریوسفی کنسرت مایستر، تینا جامه گرمی، امین غفاری، مهوش عسگری، سروین حزین، امیر عظیمی (ویولون اول)، علی جعفری پویان مایستر ویولن دوم، شاهرخ قائم مقام، پریسا پیرزاده، آرش اسدنژاد، فرمهر بیگلو، آوا شادمانی (ویولون دوم)، سهراب برهمندی مایستر آلتو، پژمان اختیاری، دانیال جورابچی، کیمیا حسابی (آلتو)، مجید اسماعیلی مایستر ویولن سل، آتنا اشتیاقی، نگار نوراد، ماکان خوی نژاد (ویلون سل)، پورنگ پورشیرازی/مایستر کنترباس ، پروانه انارکی، انوشا مصطفایی (کنترباس)، شهرام رکوعی (فلوت)، آرین قیطاسی (ابوا)، سایوری شفیعی (کلارینت)، سینا جهان آبادی (کمانچه)، پاشا هنجنی و وفا مصباحی (نی)، آزاد میرزا پور(تار)، پریچهر خواجه (قانون)، همایون نصیری (سازهای کوبه ای)، آیین مشکاتیان (تمبک)، حسین رضایی نیا (دف) به عنوان گروه نوازنده در این کنسرت موسیقی حضور دارند.

برگزاری کنسرت "آیینه ها" با آهنگسازی سهراب پورناظری همراه با گروه سیاوش طی روزهای 20، 21 و 22 تیرماه آخرین اجرای زنده همایون شجریان در ماه‌های اخیر بوده است.

ترکان: هیچ حمایتی از قالیباف نکردم

$
0
0
مشاور رئیس‌جمهور برخی خبرسازی‌ها در مورد حمایتش از محمدباقر قالیباف را تکذیب کرد و تاکید کرد که سخنان وی تحریف شده است و له و علیه هیچ یک از کاندیداهای شهرداری تهران گفت و گویی انجام نداده است.

اکبر ترکان در گفت و گو با خبر آنلاین با بیان اینکه حضور او در جلسه شورای شهر تهران به عنوان رئیس شورای عالی فنی شهرداری تهران بوده است، گفت:« من، قالیباف و محسن هاشمی را از دوران جنگ می شناسم و تصویری که از هر دو دارم به روزهای جنگ برمی‌گردد اما به هیچ وجه در حمایت از آقای قالیباف گفت و گویی نکرده‌ام.»

وی با بیان اینکه انتخاب شهردار تهران جزو اختیارات و حقوق شورای شهر تهران است و نباید یکی از کاندیداها در صدد جلب حمایت دولت باشد، اظهار داشت:«حضور اینجانب در شورای شهر تهران برای تصویب نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران بود که از یک سال و نیم پیش من به همراه آقایان حسینی و عطالله هاشمی روی آن کار می‌کردیم.»

مشاور رئیس جمهور، افزود:« از آقای چمران خواسته بودیم تا پیش از پایان عمر شورای شهر این موضوع را در دستور کار شورا بگذارندتا با حضور در شورای شهر در مورد این نظام جامع توضیحاتی را ارائه دادیم.»

ترکان تاکید کرد:« بنابراین برخلاف برخی رفتارهای دور از اخلاق برخی رسانه‌ها، حضور من در شورای شهر در مورد تایید و حمایت از آقای قالیباف نبوده است و بحث تصویب نظام فنی و اجرایی شهرداری بوده است . انتخاب شهردار برعهده اعضای شورای شهر است و اینجانب به عنوان یک عضو دولت نه بر له و نه علیه هیچ یک از کاندیداها موضع نمی‌گیرم.»

وی در مورد آشنایی‌اش با قالیباف و محسن هاشمی گفت:« آقای قالیباف و محسن هاشمی دوستان دوران جنگ من هستند. محسن هاشمی را با تخضض و نبوغ شان در ساخت موشک سوخت جامد در دوران جنگ و نیاز ضروری‌مان به این تکنولوژِی به خاطر دارم و آقای قالیباف هم در ذهن من همان سپاهی با لباس‌های خاکی است که از خط مقدم جبهه برمی‌گشتند.»

مشاور رئیس‌جمهور تصریح کرد:« رفاقتم با آقای قالیباف به احترام دوران جنگ است. من قالیبافی که لباس سپاهی و سر و روی خاکی دارد در ذهنم مانده است و آن قالیباف را دوست دارم.»

وی در مورد آشنایی اش با محسن هاشمی هم گفت: «شناختم بامحسن هاشمی هم از روزهای جنگ است. ایشان در پروژه موشکی کار بسیار بزرگی انجام داد و با پیگری و تخصص شان توانستند، ساخت کارخانه موشک های سوخت جامد را با اراده ایشان انجام دادیم .»

وی خاطر نشان کرد:«محسن هاشمی فرزند برومند آیت الله هاشمی است و ظرفیت علمی بالایی را در این زمینه دارد.»

افزایش‌مرخصی زایمان زنان شاغل اجرایی شد

$
0
0
طرح افزایش مرخصی زایمان زنان شاغل از 6 ماه به 9 ماه که در دوران دولت دهم و در راستای سیاست‌های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران برای افزایش جمعیت تصویب و ابلاغ شده بود، و پس از روی کار آمدن دولت روحانی متوقف شد، با بخشنامه امروز اسحاق جهانگیری بار دیگر اجرایی شد.

اجرای این مصوبه در پی ابلاغیه معاون اول رئیس دولت یازدهم در خصوص تعلیق تمام مصوبات دولت دهم از تاریخ اول خرداد ماه متوقف شده بود.

این مصوبه به منظور تشویق خانواده‌های شاغل ایرانی به افزایش جمعیت از سوی دولت دهم تصویب و ابلاغ شده بود.

با بخشنامه جدید از سوی معاون اول رئیس جمهور که امروز 9 شهریور ماه در پایگاه اطلاع رسانی دولت مندرج شد، توقف موقت اجرای برخی مصوبات دولت قبل رفع شد که مصوبه افزایش مرخصی زنان شاغل از 6 ماه به 9 ماه از جمله این مصوبات است. 

آغاز رسیدگی به پرونده کهریزک در دیوان عالی

$
0
0
یک منبع آگاه از آغاز رسیدگی به پرونده قضات تعلیقی در پرونده کهریزک در دیوان عالی کشور خبر داد.

به گزارش فارس یک منبع آگاه در دستگاه قضایی کشور با اعلام این خبر افزود: چندی قبل پرونده موسوم به کهریزک به دیوان عالی کشور امد.

وی افزود: پس از ارجاع پرونده به دیوان عالی از سوی معاونت ارجاع پرونده تعیین شعبه شد و به شعبه مربوطه ارسال شد.

این منبع آگاه تصریح کرد: کار رسیدگی و مطالعه پرونده از سوی شعبه رسیدگی کننده آغاز شده است و جریان رسیدگی ادامه دارد.

وی درباره این موضوع که پیش‌بینی شما برای پایان زمان رسیدگی به این پرونده چه تاریخی است گفت: به نظر می‌رسد رسیدگی به این پرونده زمان‌بر خواهد بود.

افزایش25گیگابایتی ظرفیت پهنای باند

$
0
0
وزیر ارتباطات دولت یازدهم امروز در شرایطی که دو هفته از آغاز کارش می گذرد، برخلاف رویه معمول در وزارت ارتباطات به برگزاری نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران پرداخته و به پاسخگویی به سوالات آن‌ها پرداخت.

 

 

 

نه همه معاونان می مانند نه همه تغییر می کنند

 

به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود واعظی در این نشست در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر زمان معرفی معاونان جدید وزارت ارتباطات اظهار کرد: با توجه به سیاست‌هایی که داریم لازم است افرادی انتخاب شوند که بتوانند این سیاست‌ها را اجرایی کنند به همین دلیل در حال حاضر در حال مطالعه برروی این موضوع هستیم. در این زمینه نه تصمیم بر آن داریم که تمام همکاران قدیمی را نگه داریم و نه به دنبال آن هستیم که تمام آن‌ها را تغییر دهیم. در حال حاضر بررسی‌های مختلفی صورت می گیرد تا برای این موضوع در آینده تصمیم‌گیری شود و فکر می کنم که کمی برای اعلام نظر در این زمینه زود است.

 

 

وی در عین حال به ذکر توضیحاتی درباره نحوه تعامل وزارت ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: در ارتباط با مشکلاتی که به تعدد حوزه‌های تصمیم‌گیری مربوط می‌شود، لازم است که کمی زمان صرف کنیم تا به نتیجه‌ای در این زمینه برسیم.

 

 

جلسات شورای عالی فضای مجازی هفت ماه است تشکیل نشده است

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی کمیته‌های متعددی دارد که این کمیته‌ها به خودی خود نمی توانند مصوبات این شورا را به دستگاه‌های مختلف ابلاغ کنند. چراکه لازم است این مصوبات در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسند و بعد به دستور رییس جمهوری ابلاغ و اجرایی شوند.

 

واعظی گفت: اکنون تا آنجا که من می دانم هفت یا هشت ماه است که این شورا جلسه‌ای نداشته است به همین دلیل برخی اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده درست نبوده و شخص رییس جمهوری هم برخی از این موارد را رد کرده و بر اجرایی نبودن آن‌ها تاکید کرده‌اند.

 

 

افزایش 25 گیگابایتی پهنای باند اینترنت

 

او در ادامه به سوال دیگری که درباره وضعیت اینترنت مطرح شده بود پرداخت و اظهار کرد: در هفته دولت و با افتتاح پروژه‌ای که امروز شاهد آن بودیم، حدود 25 گیگابایت به ظرفیت پهنای باند کشور افزوده شد که به طور کلی می توان گفت حدود 28 درصد به این ظرفیت اضافه شده است که ما امیدواریم تا پایان امسال شاهد افزایش بیشتر نیز باشیم.

 

وی در عین حال یادآور شد: این افزایش باعث می‌شود مردم بتوانند از اینترنت با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری استفاده کنند.

 

 

تدوین برنامه جامع برای فیلترینگ

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به سوالی که درباره فیلترینگ مطرح شده بود تاکید کرد: درباره فیلترینگ نیز در حال تدوین برنامه‌ای جامع هستیم و باید به ما فرصت بدهید که در این زمینه کارهای اساسی انجام دهیم چرا که معتقدیم سایت‌های مجرمانه نباید فعالیت داشته باشند اما از سوی دیگر نباید شرایط به گونه‌ای باشد که سایت‌های مفید و علمی در دسترس کاربران قرار نداشته باشند.

 

واعظی یادآور شد: البته حل این مشکل صرفا با حرف میسر نمی‌شود و لازم است که در این زمینه تجهیزات مختلف نیز مورد بهره برداری قرار بگیرد.

 

 

کاهش چند درصدی قیمت اینترنت

 

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی که در حوزه قیمت اینترنت و پهنای باند مطرح شده بود، اظهار کرد: یکی از سیاست‌های ما آن است که درصدی از هزینه‌های اینترنت را کاهش دهیم اما برای این کار لازم است حتما سازوکاری طراحی شود که شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنتی هم پهنای باند را با قیمت مناسب در اختیار کاربران قرار دهند.

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات همچنین یادآور شد: اکنون شرکت‌های مختلف می توانند با قیمتی به مراتب ارزان‌تر در داخل کشور میزبانی شوند و سرعتی بالاتر داشته باشند و در عین حال از امنیتی بیشتر برخوردار شوند.

 

 

سیاست ما نیست یکباره آبونمان تلفن ثابت 30 برابر شود

 

واعظی به ارائه توضیحاتی درباره تعرفه‌های تلفن و تغییراتی که قرار بوده در آن‌ها صورت گیرد، اشاره کرد و گفت: هر دولت رویکرد خاصی دارد و دولت جدید بنایش بر آن است که در آن اقداماتی صورت نگیرد که به مردم فشار بیاید؛ من اصلا نمی خواهم درباره گذشتگان و سیاست گذاری‌های آن‌ها حرفی بزنم اما این تصمیم که قرار بود از پانزدهم مرداد ماه تعرفه‌های تلفن ثابت در ابتدای کار دولت جدید تغییر کند و 60 تا 100 درصد بر روی هزینه خانواده‌ها برود تصمیمی بود که با سیاست‌های دولت همراستا نبود به همین دلیل لازم است سیاست‌های جدید در این زمینه بررسی شوند.

 

وی ادامه داد: ما قبول نداریم که آبونمانی که طی 30 سال مردم پرداخت می‌کردند به یکباره بیش از 30 برابر شود؛ این جهش ممکن است از نظر برخی کاربران قابل پرداخت باشد اما هستند افرادی که درآمد ثابت دارند و برای آن‌ها این هزینه‌ها مقرون به صرفه نیست چرا که این روزها برای هر یک از اعضای خانواده یک قبض موبایل هم می‌آید و اگر قرار باشد مجموع این قبض‌ها را حساب کنیم، فرد مجبور می‌شود تمام یارانه خود را به حساب مخابرات بریزد اما دولت جدید اعتقاد دارد که باید سیاست‌ها به گونه‌ای باشد که معیشت مردم دچار مشکل نشود.

 

واعظی که طی دو هفته گذشته بارها بر موضوع کیفیت سرویس‌دهی اپراتورها تاکید کرده بار دیگر در این نشست اظهار کرد:‌ لازم است هزینه‌های ارتباطی براساس کیفیت افزایش پیدا کند. زمانی پیکان تنها خودرویی بود که در بازار وجود داشت و افراد مجبور بودند برای آن هر قیمتی را پرداخت کنند اما بعدها با ایجاد تنوع دیگر این گونه نبود. اکنون در زمینه اپراتورهای تلفن هم وضعیت به همین شکل است و لازم است ما در این زمینه رقابت ایجاد کنیم.

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در عین حال بر لزوم نظارت دولت بر حقوق کاربران تاکید کرد و افزود: حقوق شهروندی از شعارهای مهم دولت جدید بوده است و به همین دلیل ما باید دقت کنیم به عنوان مثال اگر کاربری اینترنت 128 کیلوبایت خریداری می‌کند این گونه نباشد که در زمان‌های مختلف دسترسی به اینترنت نداشته باشد چرا که دولت جدید بر روی این موضوعات حساس است.

 

او در بخش دیگری از صحبتهای خود بار دیگر به هم کدی تلفن ثابت اشاره کرد و گفت: مخابرات به دنبال هم کدسازی است که ممکن است این طرح در مجموع خوب باشد اما چه لزومی دارد مادربزرگ من که ممکن است هر چند وقت یکبار هم یک تماس بین شهری نداشته باشد هزینه‌های این طرح را پرداخت کند.

 

 

تماس تصویری رایتل چه خواهد شد؟

 

واعظی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی که درباره قطع تماس‌های تصویری رایتل بر ایجاد مانع برای خدمات این اپراتور مطرح شده بود، گفت: همین حالا هم هیچ مانعی برای خدمت رسانی اپراتور سوم وجود ندارد و در این میان آنچه متوقف شده بحث تماس تصویری است در حالی که اپراتور سوم تنها به این بحث محدود نمی‌شود و در پروانه رایتل امتیازاتی در نظر گرفته شده که این امتیازات در پروانه اپراتورهای دیگر دیده نشده است.

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ادامه داد: البته مهلتی 18 ماهه برای این اپراتور در نظر گرفته شده بود که به دلیل مشکلاتی که وجود داشت کمی کار این اپراتور به تعویق افتاده است.

 

وی همچنین یادآور شد: هفته گذشته جلسه‌ای با اعضای هیات مدیره اپراتور سوم داشته و در قالب آن جلسه قرار بر آن شده است که با مساعدت‌های دولت‌ جدید روند فعالیت این اپراتور سرعت بیشتری پیدا کند.

 

واعظی در عین حال یادآور شد: پیوست فرهنگی رایتل نیز اکنون تدوین شده و نسخه اولیه آن در حال بررسی قرار دارد.

 

اما وزیر ICT در پاسخ به سوال دیگری که درباره عدم دسترسی کاربران رایتل به پوشش جاده‌ای مطرح و این گونه عنوان شد که براساس پروانه این اپراتور موظف به پرداخت جریمه در این بخش است، توضیح داد: در رابطه با توافقاتی که میان اپراتورها و دولت گذشته صورت گرفته ما به هیچ عنوان علاقه نداریم که همه چیز را بر هم بزنیم اما در حوزه پوشش جاده‌ای رایتل، شاید بد نباشد که افراد مطلع‌تر توضیح دهند.

 

عمیدیان - معاون حقوقی وزارت ارتباطات - هم در این زمینه اظهار کرد: در رابطه با پروانه رایتل و این که لازم است این اپراتور پوشش جاده‌ای نیز داشته باشد، بحث‌هایی شده و باید گفت که این اپراتور بر طبق پروانه عمل نکرده است اما دفاعیاتی که در این زمینه به عمل آورد منطقی به نظر می‌رسید و به همین دلیل قرار بر آن شده است که این جریمه‌ها در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بررسی مجدد شود.

 

اعلام نقاط قوت و ضعف اپراتورها به صورت ماهانه

 

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پاسخ به سوال دیگری که در ارتباط با اپراتورهای تلفن همراه مطرح شده بود اظهار کرد: ازآنجا که نظارت ماهانه برروی اپراتورها در ایران سابقه طولانی ندارد ممکن است پذیرش این موضوع برای اپراتورها کمی سخت باشد اما به هر حال لازم است که نظارت جدی‌تری دراین زمینه صورت گیرد.

 

وی ادامه داد: طی این مدت به اپراتورهای مختلف صحبت کرده‌ایم و با جدیت به دنبال آن هستیم که این موضوع انجام شود و قرار بر آن است که از اواخر مهرماه وضعیت خدمت رسانی آن‌ها به طور ماهانه به مردم گزارش شود تا کاربران نقاط قوت و ضعف اپراتورها به طور مشخص‌تری بدانند.

واعظی درباره بحث هم کدسازی و اجرای آن در مخابرات اظهار کرد: ما با اصل هم کدسازی موافقیم و در این زمینه تسهیلاتی را مدنظر داریم اما به هر حال باید در زمینه قیمت توضیحاتی داده شود چرا که این قابل قبول نیست به اسم هم کدسازی رقم بالایی از مردم دریافت شود.

 

 

آیا وزیر جدید دبیر شورای عالی فضای مجازی خواهد شد؟

 

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال تا چه اندازه ممکن است از این پس به عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی معرفی شود هم توضیح داد: تعیین دبیر این شورا موضوعی است که از سوی رییس جمهوری مورد توجه قرار گرفته و در جلسات شورا مطرح می‌شود که چه کسی قرار است دبیر باشد. اما تاکنون در این زمینه جلسه‌ای تشکیل نشده و رییس جمهوری با توجه به اولویت‌هایی که در دستور کار دارند هنوز به این موضوع نرسیده‌اند اما قطعا این موضوع در آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

این عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر اولویت اصلی دولت معیشت مردم و ساماندهی به این عرصه است البته این حرف به آن معنا نیست که شورای عالی فضای مجازی فاقد اهمیت است اما اگر بحث بر روی این موضوع کمی به تعویق بیفتد آن گونه نخواهد بود که به مردم فشار وارد شود.

 

وی در عین حال یادآور شد که در حال حاضر ارتباط ایران با مجامع بین‌الملل در حال گسترش است و این نوع طرح‌ها باعث می شود ارتباط مشترکین بدون آنکه به خارج از کشور ارجاع داده می‌شود با سرعت بیشتری تامین شود.


احتمال بازگشت مرد همیشه منتقد به ورزش

$
0
0
گرچه محمد دادکان، رئیس سابق فدراسیون فوتبال نتوانست در معادلات انتخاب وزیر ورزش و جوانان پیروز شود، او حالا یکی از نفراتی است که شانس حضور در این وزارتخانه را دارد.

گفته می‌شود سید رضا صالحی‌امیری، سرپرست وزارت ورزش و جوانان روی حضور دادکان در این وزارتخانه نظر مثبت دارد و به همین دلیل قصد دارد از این فرد در وزارت ورزش و جوانان استفاده کند. البته از سوی این وزارتخانه هنوز نام دادکان مطرح نشده، اما رئیس سابق فدراسیون فوتبال به برخی از نزدیکان خود گفته است که نامش به عنوان یکی از معاونین صالحی‌امیری مطرح است. ظاهرا سرپرست وزارت ورزش و جوانان با محمد دادکان گفت‌وگو کرده و پیشنهاد پذیرفتن پست معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان را به او داده است.

گرچه حضور دادکان در وزارت ورزش و جوانان قطعی نشده، گفته می‌شود او در صحبت با نزدیکانش امیدوارنه از حضورش در این وزارتخانه سخن گفته است؛ برای مردی که تا دو سه هفته پیش نامش به عنوان یکی از گزینه‌های مسند وزیر ورزش و جوانان مطرح شده بود.

دادکان اما برای وزیر شدن مخالفان سرسختی مثل مصطفی هاشمی‌طباء داشت. هاشمی‌طباء که رئیس سازمان تربیت بدنی در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی بود، یکی از اعضای کارگروه انتخاب وزیر پیشنهادی وزیر ورزش و جوانان نیز بود. او که از ارکان اصلی این کارگروه به حساب می‌آمد، از همان ابتدا گفت که خودش قصد ندارد وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان شود. در عین حال، موافق محمد دادکان هم نبود. جالب اینکه دادکان در برنامه زنده تلویزیونی جام جم، هنگامی که در کنار مصطفی هاشمی‌طباء نشسته بود، گفت که چیدمان ورزش در دستان هاشمی‌طباء است.

دادکان در روزهایی این صحبت را انجام داد که مسعود سلطانی‌فر از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد نگرفته بود و نام دادکان به عنوان یکی از گزینه‌های سرپرستی وزارت ورزش و جوانان مطرح شده بود. این بار هم دادکان نتوانست کار به جایی پیش ببرد و البته این بار گزینه هاشمی‌طباء هم سرپرست نشد.

اکنون با سرپرستی صالحی‌امیری در وزارت ورزش و جوانان ظاهرا دادکان بعد از سال‌ها دوباره شانس پست گرفتن در ورزش را گرفته است. او آخرین بار رئیس فدراسیون فوتبال بود و درست لحظاتی بعد از تساوی تیم ملی مقابل آنگولا در جام جهانی 2006 آلمان توسط محمد علی‌آبادی از کار برکنار شد.

محمد دادکان که به اتفاق علی‌آبادی از مسبب اصلی تعلیق فوتبال ایران بودند، بعد از جدایی‌اش از فدراسیون میراثی برای فدراسیون بعدی باقی نگذاشت. او در همه این‌ سال‌‌ها به صعود تیم ملی به جام جهانی 2006 بالید و بارها با گفتن اینکه «فدراسیون کفاشیان توانایی بُردن تیم ملی به جام جهانی را ندارد» به این فدراسیون تاخت. حالا تیم ملی در دوران ریاست فدراسیون کفاشیان هم به جام جهانی رسیده و جالب اینکه دادکان نیز دیگر از فدراسیون انتقاد نمی‌کند. مردی که به قدری از فدراسیون کفاشیان انتقاد کرد که دست آخر رئیس فدراسیون چنین پاسخ داد: «دادکان فکر می‌کند هر کاری خودش می‌کند درست است و بقیه سر از هیچ چیز در نمی‌آورند.»

دادکان ریاست فدراسیون فوتبال را با رفتن محسن صفایی‌فراهانی به دست آورد و جالب اینکه صفایی‌فراهانی روزی که از مسند ریاست فدراسیون پایین آمد، به طعنه گفت: «فدراسیون را به نامادری‌اش می‌سپارم.»

به گزارش گل،حالا محمد دادکان در آستانه بازگشت به ورزش قرار دارد و به نزدکانش کفته که اواخر هفته آینده در وزارت ورزش پست می‌گیرد. مردی که همیشه پُشت انتقادهایش پنهان می‌شود و معمولا به گونه‌ای صحبت می‌کند که خود را مُبرا از اشتباه می‌داند و حالا این پرسش مطرح است که آیا بازگشت دادکان به ورزش به صلاح است یا نه؟

روایت مهناز افشار از حضور در سلول «ماندلا»!

$
0
0

او شبیه هیچ کس نیست؛ «خودش» است، یک بانوی هنرمند، «مهناز افشار»ی که در ایستگاه اول نماند، آهسته و پیوسته حرکت کرد تا به مقصد رسید.

شاید این طور به نظر برسد که یک بازیگر با چهره خاص و بازی در نقش‌های خاص روحیاتی خاص نیز دارد؛ از آن جنس رفتارها که شهرت فرد را در حلقه غرور گرفتار می‌کند تا خود را تافته‌ای جدابافته از جامعه بداند،‌ اما او این‌گونه نیست. شروع به صحبت که می‌کند اولین حسی که به مخاطب انتقال می‌دهد، «مهربانی» است و تو که با او به گپ و گفت‌و‌گو نشسته‌ای ناخودآگاه در ذهن خویش نجوا می‌کنی «چقدر دوست است!» و حقیقت این است «مهناز افشار» دوستانه حرف می‌زند و دوست بودن را بازی نمی‌کند.

گفت‌وگو با «مهناز افشار» از آن نشست‌هاست که به دل می‌نشیند، احساس خوشایندی به دلت رسوخ می‌کند که او یک هنرمند واقعی است، هنرمندی از جنس مردم که ساده و خودمانی با مردمش حرف می‌زند.

خانم افشار! 16 سال است که تماشاگران با بازی شما انس گرفته‌اند؛ با سریال «عشق گمشده» وارد عرصه شدید، سریالی که سال 1376 از سیما پخش شد و بیننده را با هنرمندی تازه آشنا کرد. پس از آن با ایفای نقش در فیلم «دوستان» به کارگردانی علی شاه‌حاتمی در سال 1377 به سینما وارد شدید. تصور خیلی‌ها این بود مهناز افشار تنها بازیگری برای فروش بیشتر در فیلم‌های تجاری است اما شما با حضور در فیلم‌های هنری و نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز، این تصور را از بین بردید و به طور قاطع با آثار خود نشان دادید که یک هنرمند توانا در عرصه سینما هستید نه یک بازیگر تزئینی. از مسیر رسیدن به مقصد بگویید؟

ترجیح می‌دهم درخصوص بازیگری به صورت کلی پاسخگو نباشم، زیرا گفتن از عرصه بازیگری به یک بحث جداگانه و پرداخت تخصصی با محوریت صرف بر زوایای هنر بازیگری نیاز دارد. من متحول نشدم نام تحول را دوست ندارم. این‌گونه نبوده که یک روز بنشینم و تصمیم بگیرم از امروز متفاوت باشم. در مورد مسیری که تا به امروز در فضای بازیگری طی کردم، می‌توانم بگویم حضور در هر فیلم اندوخته‌ای به داشته‌هایم اضافه می‌کند که در اثر بعدی از آن اندوخته برای خلق کاراکتر و نقش‌های دیگر آن در فیلم‌های بعدی استفاده می‌کنم. اینجایی که امروز ایستاده‌ام نیز یک نقطه گذر است؛ با برداشت اندوخته‌های لازم از آن عبور خواهم کرد. در واقع تمام فیلم‌هایی که بازی کرده‌ام، تجربه‌هایی بوده‌اند که توانایی‌های امروز مرا پدید آورده‌اند و اما اعتقاد قوی دارم که کارگردان با درایت و آگاه، می‌تواند توانایی‌ها را به تصویر بکشد و ضعف‌ها را کمرنگ کند.

به طور تخصصی تدوین خوانده‌اید ولی به جای فیلمسازی و تدوین، بازیگری را انتخاب کردید؛ انتخابی که آثارتان نشان می‌دهد که سنجیده بوده است، هر چند ابتدا تماشاگر تنها کارهای تجاری و بعضاً نه چندان قوی از شما را شاهد بود. ولی اکنون مهناز افشار در فیلم‌هایی حضور دارد که مثلثی قوی است، مثلثی با سه ضلع فیلمنامه مناسب، کارگردانی خبره که با بازیگری تکنیکی، حسی و هنرمندانه شما شکل می‌گیرد...

بله در دانشگاه سوره تدوین خواندم، کارآموزی تدوین را هم در کنار آقای مهرجویی انجام دادم و کم کم وارد دنیای بازیگری شدم. بازیگری یک شغل است، شغلی سخت‌تر از خیلی شغل‌هاست. چند سال قبل تصمیم گرفتم مستندی بسازم، مستندی درباره نلسون ماندلا، حتی به این قصد به آفریقا سفر کردم؛ از فضای زندگی، زندانی که سال‌ها در آن حبس بود، سلول انفرادی‌اش و... فیلم گرفتم. کلی وقت برای این کار گذاشتم اما در نهایت فهمیدم دغدغه‌ام کارگردانی نیست، آن فیلم هم ساخته نشد.

در میان آثار سینمایی که در آن بازیگر بوده‌اید، فیلمی هست که این روزها نگاه کنید و بگویید از بازی‌ام در این فیلم خوشم نمی‌آید؟


هستند فیلم‌هایی که از آنها دفاع نمی‌کنم. ولی از حضور در آنها پشیمان نیستم. تجربه آن فیلم‌ها بود که باعث شد کم کم دقت بیشتری در انتخاب فیلمنامه‌ها پیدا کردم. در واقع هر اثر یک تجربه بود.

اکنون فیلم «هیچ کجا هیچ کس» بر پرده سینماها در حال اکران است، فیلم با حضور ستارگان سینما و بیشتر از همه حضور متفاوت مهناز افشار، نگاه تماشاگر را به سوی خود می‌خواند؛ مهنازی که دیگر اتو کشیده و با گریمی بی نقص نیست، بلکه چهره‌پردازی‌اش آشفته است و گریم بیشتر از آن که به پررنگ‌تر کردن زیبایی چهره بازیگر بپردازد، در نشان دادن آشفتگی، ترس، دلهره، وحشت و... صورت می‌گیرد. انگار مهناز افشار «هیچ کجا هیچ کس» را هیچ جا ندیده بودیم، بازیگری که به شکلی ماهرانه تکنیک‌های بازیگری حرفه‌ای را به خدمت می‌گیرد. از این فیلم و حضور متفاوت خود بگویید؟

«هیچ کجا، هیچ کس» فیلمی بود که فیلمنامه‌اش را که خواندم، حسی در من ایجاد کرد که نتوانستم به کاراکتری که در این فیلم به من پیشنهاد داده شده بود، «نه» بگویم. داستان انسان‌هایی که در توهم یک رستگاری خودساخته، تصمیم به سرک کشیدن به پشت دیوار تباهی می‌گیرند. یلدا، داود، مهران، مرجان و... هر روز در سکوت از کنار هم می‌گذریم. در ناکجا‌آبادی به وسعت «هیچ کجا، هیچ کس»، همین حس باعث شد تلاش کنم با کمک کارگردان فیلم نقش را در موقعیتی که در آن هست، با شناسنامه‌‌ای که دارد، درست به تصویر بکشیم. تفاوت قصه و روایت متفاوتی که داشت، باعث جواب مثبت من به «هیچ کجا، هیچ کس» بود.

در جشنواره فجر گذشته دو فیلم از شما اکران شد؛ «هیچ کجا، هیچ کس»، «چه خوبه برگشتی» دو فیلم با دو مهناز افشار متفاوت، یکی که هنرمندانه نقش می‌آفریند و در دیگری بیشتر یک بازیگر تزئینی است. این کاراکترهای متفاوت حاصل نگاه کارگردانان متفاوت است یا خیر؟

حاصل قصه دو فیلم متفاوت بود. البته معتقدم در فیلم استاد مهرجویی آن نقش آنچه شما گفتید، نبود. از تحلیل خود آقای مهرجویی استفاده می‌کنم، هسته مرکزی، روابط آدم‌های آن قصه بود.

فیلم هیچ کجا، هیچ کس دارای نمادهای سنت و مدرنیته، خانواده و ضدخانواده، شهر و روستا و... است. بعضی‌ها معتقدند داستان فیلم با ساختار غیرخطی به زور تدوین و بازیگران چهره، پروداکشن و لوکیشن‌ها و پیچ‌های دراماتیک، مخاطب را بر صندلی سینما نگه می‌دارد. اما مخالفان این نظر معتقدند که روایت غیرخطی فیلم کاری جسورانه از ابراهیم شیبانی بود. به تازگی هم فیلم در فضای فیلمسازی اجتماعی رسیده است از دید شما تا چه حد دیالوگ‌های فیلم توانسته مفاهیم را به مخاطب منتقل کند؟

به اعتقاد من اغلب نظریاتی که درباره فیلم مطرح ‌شد، درست است. آقای ابراهیم شیبانی- کارگردان فیلم- نیز با جسارت ساخت فیلمی با روایت غیرخطی را انتخاب کردند زیرا پرداختن به این گونه سینما آسان نیست ولی ایشان تجربه ساخت چنین فیلمی را در کارنامه کاری خود به جا گذاشت، فیلمی تمیز با نقاط قوت و البته ضعف‌هایی که قابل دفاع است.

اولــین تــجربـه فیلمسازی شیبانی با حضور شما بود، چطور شد که باز هم با ایشان همکاری کردید؟


اولین فیلم با کارگردانی ابراهیم شیبانی سال 1381 ساخته شد، فیلمی به نام «زهرعسل» آن زمان ایشان کارگردان فیلم اولی بودند، کارگردانی که هر چند اولین فیلم خود را می‌ساخت ولی سال‌ها پیش از آن با بزرگان و اساتید هنر کار کرده بود.یقین داشتم که تجربه‌های باارزشی را در کنار اساتید کارگردانی کشور کسب کرده است، اولین حضور در اولین فیلم شیبانی اعتقادی که داشتم را به قطعیت رساند. او با نگاهی برگرفته از تجربیات بزرگان به میدان فیلمسازی آمده بود، پس وقتی پیشنهاد حضور در «هیچ کجا، هیچ کس» را به من داد، خواستم بار دیگر تجربه کار با ایشان را داشته باشم.

بد نیست از فضای سینما خارج شویم و نگاهی به تئائر و بازی شما در «آمدیم، نبودید، رفتیم» کــار رضـا حــداد داشته باشیم، حـضـور شـــمـا برصحنه تئائر اولین قدم بود تا نشان دهد مهناز افشار در حلقه بازیگران سینمای تزئینی قرار ندارد. او حرفه‌ای بازی می‌کند اگر کارگردانی حرفه‌ای کنارش باشد. از تئاتر و تفاوت‌هایش با سینما بگویید؟


تئاتر عرصه آموختن است، عرصه پر از احترام و شاگردی برای من. پس با جان دل رفتم که بیاموزم.

بعد از گرفتن جایزه از جشنواره فجر و نیز انجمن منتقدان سینما، نگاه شما به بازیگری چقدر تفاوت کرده است؟


تا قبل از این جوایز هم نگاهم به حرفه‌ام همیشه جدی بود، این که کم و کاستی و ضعف‌هایی هم در کارنامه من هست، برایم ایراد نیست، بلکه تجربه‌ای است برای پله‌های بعدی و صد البته این جوایز ارزشمند مسئولیت مرا بیشتر از سابق کرده است.حالا فیلمنامه‌ها را با نگاهی دقیق‌تر و جامع‌تر می‌خوانم و دست به انتخاب می‌زنم. داستان، موضوع، شخصیت‌ها، شیوه روایت و... همه اینها را در فیلمنامه در نظر می‌گیرم. بعد از آن هم به کارنامه کارگردان، تیم فیلمسازی و توان حرفه‌ای گروه توجه می‌کنم. در واقع دیگر مثل شروع کارم در سینما، بازی در هر فیلمی را به راحتی نمی‌پذیرم.

فیلم «پل چوبی» با بازی شما همین روزها بر پرده سینما‌ها آمد، فیلمی به کارگردانی مهدی کرم‌پور و این درحالی است که چند روز بیشتر نیست فیلمبرداری فیلم «متروپل» به کارگردانی مسعود کیمیایی پایان یافته است، فیلمی که نقش اول آن شما هستید. از حضور در کنار کارگردانان خوب سینما بگویید؟

خوشحالم که خلاصه فیلم «پل چوبی» اکران شد؛ اکرانی بعد از دو سال توقیف! این فیلم به لحاظ درونمایه تاریخی، جنبه‌ای نمادین دارد. «پل چوبی» معبری بود بر خندق شمالی تهران، مابین پایتخت و ییلاق شمیران، محل اتصال تهران قدیم و تهران مدرن، در فیلم «پل چوبی» گذشته و حال به هم متصل می‌شود. «پل چوبی» یادگاری از گذشته‌هاست، در قلب شهر پرهیاهو؛ محل رخداد عاشقانه‌ای ناآرام، «پل چوبی» از آن فیلم‌هاست که باید دید. «متروپل» دومین حضور من در اثری از استاد کیمیایی است.

نخستین تجربه‌ام در همکاری با استاد کیمیایی، فیلم «رئیس» بود. بعد از آن با کارآکتر «خاتون» نقش اول فیلم جدید مسعود کیمیایی را ایفا می‌کنم، کاراکتری که برایم دوست داشتنی است. «خاتون» در حادثه‌ای، جایی را برای پناه بردن ندارد، 12 شب به سینمای مخروبه‌ای پناه می‌برد که این روزها باشگاه بیلیارد شده است و در آنجا بافت دیگری به قصه اضافه می‌شود‌. از «متروپل» تنها می‌توانم بگویم که هر بازیگری یکبار در کنار مسعود کیمیایی کار کردن را باید تجربه کند. حتی برای یک مرتبه هم که باشد، تاثیرگذار است. کارگردانان بزرگ درس‌های تخصصی حرفه‌ای به بازیگر می‌آموزند و مسعود کیمیایی یکی از آن بزرگانی است که در کنارش زیاد آموختم.


افق سینمای ایران را چگونه می‌بینید در نگاهی به آینده و رو‌به‌رو؟

سینمای ایران را مانند مادری می‌بینم که روزهای باشکوه فرزندانش را دیده و روزهای شکست و غمگینی‌اش را هم همین‌طور و الان این مادر با جدیت برای ترمیم، سلامت و استقرار فرزندانش می‌کوشد و فرزندان برای سینما که همان مادر است باید تلاش کنند، بمانند و درست هم بمانند... نگاهم روشن است و امیدوار.

اگر وزیر ارشاد نمی‌گفت برو، نمی‌رفتم

$
0
0
جواد شمقدری که چند سالی سکان سازمان سینمایی را برعهده داشت در مراسم تودیعش گفت: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم تشکر می‌کنم و خوشحالم که این مسئولیت را از دوش من برداشت چرا که خودم هیچ گاه این مسئولیت را رها نمی کردم.
 
به گزارش مهر، جواد شمقدری رییس سابق سازمان سینمایی در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان سینمایی گفت: دولت تدبیر و امید با برنامه مفاهمه و گفتگو با همه وارد کار شد اما ما شاهد هستیم آنها که دشمن این سرزمین هستند در دشمنی خود همچنان جدی هستند و در منطقه چه جنگ هایی راه انداخته اند و شادمانه از جنگی جدید یاد می کنند.
 
وی با اشاره به اینکه امروز در جشنواره های جهانی مانند تحریم هایی که جهان علیه ایران دارد با جدیت علیه فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی نیز فعالیت می‌کنند، ادامه داد: در جشنواره های جهانی ضدیت جدی تری علیه فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی وجود دارن و آنها سعی می کنند فیلم های زیرزمینی و ایرانی هایی را که تنها اسم ایرانی را یدک می کشند به عنوان فیلمسازان ایرانی در جشنواره های خود شرکت داده و به آنها جایزه دهند.
 
حضور پررنگ در جشنواره‌های خارجی را رها کنیم
 
رییس سابق سازمان سینمایی همچنین توضیح داد: در عرصه سینما باید از دالان های جشنواره‌ای بگذریم. زمانی حضور در جشنواره ها دغدغه اصلی سینمای ایران بود که خوشبختانه طی سالهای گذشته جوایز بسیاری را از جشنواره های معتبر جهانی به دست آوردیم که همه این جوایز در موزه سینما وجود دارد به همین دلیل باید به عرصه های دیگر سینما نیز توجه کرد و حضور پررنگ را در جشنواره های خارجی رها کنیم. جشنواره مانند بالکن یک خانه است و اگر تنها به بالکن توجه کنیم خانه امنیت خود را از دست می دهد و نباید فراموش کرد که اصل خانه بالکن نیست.
 
شمقدری گفت: سینمای ایران امروز از فضای گلخانه ای خارج شده و وارد فضایی آزاد برای رشد شده است. می توان گفت سینمای ایران در حال گذر از دوران بلوغ است و شرایط متفاوتی را برای گذر از کودکی به جوانی سینما رقم می‌زند. این وظیفه مدیریت جدید سینمای ایران است که با داشتن یک تحلیل منطقی برای ۱۰ سال آینده سینمای ایران برنامه‌ریزی کند. همه کسانی که این روزها می خواهند مدیریت دهه ۶۰ و ۷۰ دوباره در سینما رقم زده شود و تمایل دارند مدیران آن زمان را دوباره وارد عمل کنند باید توجه داشته باشند که این مسئله شبیه توجه به روش آموزشی معلمانی است که در گذشته برای مهدکودک تدریس می کردند.
 
برگشت سینمای ایران به دهه ۶۰ و ۷۰ محال است
 
وی با اشاره به اینکه این روزها از دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای ایران بسیار یاد می شود، گفت: به این مسئله خرده نمی گیرم اما این دوستان نباید فراموش کنند که چنین برگشتی در سینمای ایران محال است و بدانند که چهار سال گذشته سینمای ایران برای عبور از این وضعیت دوران پرمخاطره ای را سپری کرده است. می خواهم کلید فهم ارزش ها، اقدامات و ابتکارات در سینما را به کسانی که می خواهند در رابطه با فعالیت های سینمایی درست قضاوت کنند، تقدیم کنم.
 
رییس سابق سازمان سینمایی با اشاره به اینکه اصل فعالیت های سازمان سینمایی در این چهار سال به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده است، گفت: به برخی از نیازها و اولویت های سینمای ایران از دید خود در این جلسه اشاره می کنم و امیدوارم ایوبی به آن توجه کند. از جمله این مسائل می توان به تلاش و برنامه ریزی بر گسترش و ایمن سازی قالب های عرضه، تولید و نمایش فیلم ایرانی در جهان اشاره کرد که جزو چالش های جدی ما در سینماست.
 
وی بیان کرد: سینمای ایران با مشکلات زیادی مواجه است که باید در مدیریت جدید برطرف شود از جمله این مشکلات می توان به اعتراضات به نوع فعالیت شورای صنفی نمایش، تعداد کم سالن‌های سینما، خرید فیلم های ایرانی و پخش آن در جهان، قاچاق فیلم های شبکه نمایش خانگی و تحریم پنهانی سینمای ایران در جهان اشاره کرد.
 
دولت جدید فیلم‌های ایرانی را در آمریکا و اروپا نمایش دهد
 
شمقدری با اشاره به اینکه سینمای ایران امروز در شرایطی قرار دارد که نوع تحریم ها سبب شده حتی جشنواره قاهره نیز تمایلی به پذیرش فیلم های ایرانی در مصر ندارد و یا مشکلاتی بر سر راه اکران فیلم "۳۳ روز" در کشورهای عرب به وجود آید، گفت: به نظر می رسد سینمای ایران می تواند در اروپا و آمریکا کارکرد خوبی داشته باشد و با توجه به سوابق ایوبی می توان امیدوار بود این بخش از سینما در دنیا فعال شود. البته نباید فراموش کرد که در کشورهایی مانند آفریقا، فیلم های ایرانی باید به صورت مجانی پخش شود که البته ما این کار را انجام دادیم.
 
رئیس سابق سازمان سینمایی گفت: افزایش استحکام پایه های سینمای ایران از جمله افزایش سهم حمایت های مالی یکی دیگر از مشکلات ما در سینماست هر چند در سال ۹۰ اعتبارات خوبی برای سینما اختصاص داده شد اما این اعتبارات در سال ۹۱ و ۹۲ چندان قابل توجه نبود و این نشان می دهد که سهم فرهنگ در کشور خیلی کم دیده می شود که باید به این مسئله توجه کرد. امیدوارم آقای جنتی لطف کرده و سهم اعتبارات فرهنگی را با ضریب بالای ۵ یا ۶ برای سال آینده در نظر بگیرد.
 
بخش خصوصی کنونی نمی‌تواند تصدی‌گری سینما را بکند
 
شمقدری ادامه داد: ساختارهای اجرایی و مدیریتی و سازمانی در بخش دولتی و خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد هر چند در بخش دولتی، سازمان سینمایی شکل گرفته اما در بخش خصوصی چیزی به اسم تشکیلات منسجم وجود ندارد که امیدوارم در این رابطه کار جدی صورت گیرد. قبل از هر چیز بخش خصوصی را باید نسبت به فعالیت‌های خود آماده کنیم چرا که بخش خصوصی کنونی نمی تواند تصدی گری سینما را برعهده بگیرد.
 
وی با اشاره به اینکه بخش آموزش نیز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: باید بتوانیم بهترین ها را برای سینما تربیت کنیم.
 
رئیس سابق سازمان سینمایی با اشاره به بحث فناوری و روش های نوین در سینما توضیح داد: قرار بود ۲۰۰ سالن سینما را با بودجه ۱۰ میلیارد تومان به سیستم های دیجیتال تجهیز کنیم که این ۱۰ میلیارد تومان به وزارتخانه اختصاص داده نشد و پروژه تجهیز متوقف شد اما با این حال در جشنواره فیلم فجر ۷۰ سالن سینما به سیستم دیجیتال تجهیز شد.
 
شمقدری گفت: با توجه به مطالبات مقام معظم رهبری باید پیوند جدی تر و مستمر با هویت و زیباشناسی دینی و اخلاقی فراهم شود همچنین توجه به گفتمان انقلاب، مخاطب منطقه ای و جهانی و همگام شدن سینمای ایران با نظام جمهوری اسلامی فراهم شود.
 
وی در بخش پایانی صحبت های خود از حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر کرده و دوران وزارت او را کمترین دوره چالشی میان معاونان دانست. وی همچنین از همه همکاران خود در سازمان سینمایی تشکر کرد.
 
خوشحالم مسئولیت را از دوش من برداشتند
 
شمقدری از صمیم دل از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم تشکر کرده و گفت: خوشحالم که این مسئولیت را آقای جنتی از دوش من برداشته است چرا که خودم هیچ گاه این مسئولیت را رها نمی کردم چرا که به رها کردن مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران معتقد نیستم. مدیریت در سینما کار سختی است و از همه سینماگران می خواهم کاری که با من کرده اند با مدیر بعدی نکنند. حجت الله ایوبی مدیر خوبی است که باید همه به او کمک کنند.
 
وی خطاب به ایوبی گفت: آقای ایوبی نام خوبی دارید چرا که در مدیریت سینمای ایران باید صبر ایوب داشت و امیدوارم بتوانید از عهده این مسئولیت برآیید.
 
در ادامه این مراسم، مراسم تودیع محمد مهدی فداکار معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برگزار شد.
 
وی در این مراسم گفت: از دکتر حسینی تشکر می کنم که حدود چهار سال به من اعتماد کرد و در این جایگاه خدمت کردم. در طول مدت فعالیت خود کم و کاستی های زیادی داشتم اما ایشان مدیر خوبی بود و از من حمایت کرد. تشکر دوم هم از آقای جنتی است که این بار را از دوش من برداشت چرا که فعالیت چهارساله در بخش مالی کار بسیار سختی است.

مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور شد

$
0
0

رئیس‌جمهور در حکمی حجت‌الاسلام مجید انصاری را به عنوان معاون پارلمانی خود منصوب کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان، در حکمی حجت‌الاسلام مجید انصاری را به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور منصوب کرد.

مدیرعامل شرکت توانیر ابقا شد

$
0
0
وزیر نیرو با صدور حکمی، "همایون حایری خیاوی" را در اجرای مفاد ماده 23 اساسنامه شرکت سهامی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، به مدت دو سال به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت نیرو (پاون)، "حمید چیت چیان" در این حکم خطاب به حایری آورده است: انتظار می رود با هماهنگی معاونت برق و انرژی و جلب مشارکت تمام همکاران صنعت برق در انجام وظایف و تحقق اهداف شرکت و برنامه های ارایه شده به رئیس جمهوری و مجلس شورای اسلامی اهتمام ورزید.

در این حکم، افزایش امنیت عرضه برق، پایداری، قابلیت اطمینان و قابلیت تنش پذیری شبکه و کیفیت برق، هوشمندسازی شبکه و استفاده از فناوری های پیشرفته، ارتقای ظرفیت های کمی و کیفی خدمات رسانی به مشترکان، توسعه ظرفیت های تولید، انتقال و توزیع برق و توجه جدی به نگهداری و بهره برداری تأسیسات با تأکید بر رعایت معیارهای زیست محیطی، افزایش بازده تولید، انتقال و توزیع برق، افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیر نو در سبد تولید برق، حمایت از مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های صنعت برق، ایجاد توازن در درآمدها و هزینه های برق و توسعه پژوهش های کاربردی، فناوری و تجاری سازی در صنعت برق از وظایف مهم مدیرعامل شرکت توانیر یاد شده است.

"همایون حایری خیاوی" دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف است و مهندس بهره برداری نیروگاه بخار بندرعباس، رئیس تعمیرات الکتریک نیروگاه گازی ری، مدیر دفتر فنی تولید شرکت برق منطقه ای تهران، معاونت توزیع نیروی برق شرکت برق منطقه ای تهران، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای آذربایجان، معاون بهره برداری شرکت توانیر و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران از سوابق کاری وی محسوب می شود.

وی در کارنامه فعالیت های علمی خود سابقه 18 سال تدریس دروس تخصصی برق در دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی، تبریز و امیرکبیر، تألیف و ترجمه 12 کتاب در زمینه های مهندسی برق پیشرفته، ارایه بیش از 40 مقاله در کنفرانس های معتبر علمی و بین المللی، ارایه بیش از 30 طرح نو و ابتکاری (علمی، مهندسی و اقتصادی) که حاصل اجرای آنها صرفه جویی اقتصادی و ارتقای علمی و فناوری در صنعت برق بوده است و کسب رتبه چهره درخشان مروج دانش و فن در صنعت برق کشور را دارد.

من کلاً آدم مودبی نیستم، قربة الی الله!

$
0
0

نوشته بود:

«من کلاً آدم مودبی نیستم. اگر چه یک جاهایی جلوی خودم را می گیرم. ولی جداً دیدن این مطلب در سایت الف با آن عکس از آقای هاشمی جایی برای رعایت ادب نگذاشت. چون می دانم نظرم را الف چاپ نمی کند، اما برای جلوگیری از سوزش خودم گفتم، برای چند نفر از رفقا بفرستم. ان شاالله این نظر بی ادبانه ذخیره آخرتم باشد.»!
 
به گزارش مهر، بعد هم ادامه داده بود: « الف جان خیلی خوب و به موقع فهمیدی اوضاع چطوری هست و دستمال یزدی را برای سرویس دادن به جناب آقای هاشمی بیرون کشیدی و دِ ...! خوب ب... که به هر حال برای چهارسال و یا هشت سال آینده برای ارتزاق نیاز به تایید دولت دارید چون می دانید این دولت مثل دوره احمدی نژاد نیست که هر فحشی به رئیس جمهور بدهید ککتان نگزد و می دانید اگر این دوره خطا بروید از آنجای تان طوری آویزان تان می کنند که به ... خوردن بیفتید.
پس ب... و ب... تا عقب نیفتید.»
 
به هر حال دنیای مجازی است و کافی است طرف کمی هم از جهت بازدارنده های درونی (بخوانید تقوی و تربیت) لنگ بزند، چشم در چشم طرف مقابل هم که نیست، قلم هم (که البته حالا دیگر صفحه کلید کامپیوتر جایگزینش شده و صبیعتاً آن حرمت قدیمی قلم را شامل نمی شود) می خرامد و می نویسد، پس چرا نباید نوشت که: «هر مطلب پاچه خواری یا فحاشی که در سایت الف می بینید، نمونه ای هم ارز در مصاحبه ها و فرمایشات گهربار شخص ایشان (دکتر توکلی) دارد؛ و بلکه آن مطلب برای اثبات یکی از درفشانی های ایشان کار شده است. برخی انسان ها به قدری آزاده هستند که در شأن خودشان نمی دانند که به دیگری مستقیم فحش بدهند یا دستمال یزدی بگیرند، پس برای این کار نوچه استخدام می کنند.»
 
از این دست فحاشی های مدرن (به مدد مدرن ترین ابزارهای ارتباطی امروز) فراوان دریافت می کنیم. اما آنچه گاهی تحمل آن را برای ما که اکنون دیگر سال هاست که به نواختن های افراطیون چپ و راست عادت کرده ایم، سخت می کند، مخلوط کردن این واژگان سخیف به مقدس ترین مفاهیم مان است. این نمونه را از همان عزیزی که خود به بی بهره بودن از ادب اعتراف می کند، ببینید: «در این ماه مبارک قسم جلاله می خورم که والله اگر نبود که فردی همچون امام پایه گذار این انقلاب بود و اگر نبود خون های پاک شهدایی که برای حفظ آن ریخته شد و اگر نبود حضور فردی مثل سیدعلی خامنه ای، سر تا پای این نظام را باید گل می گرفتند با این عدالتی که اجرا کرد. به آقای توکلی سلام برسانید و ایضاً دوستانی که می توانند به آقای سید رضا اکرمی سلام برسانند و بگویند وعده ما قیامت سر پل صراط. من نمی گذرم از شماها که امام را دیدید، شهدا را دیدید و امروز با هاشمی و خانواده اش ساخت و پاخت می کنید.»
 
به راستی در این سال ها چه کرده ایم که نظام اخلاقی جامعه این گونه متزلزل و بی بهره از ارزش های اخلاقی شده که امروز باید شاهد جوانان و گاهی پیرانی باشیم که در لوای دفاع از دین و انقلاب و ارزش های مقدسی چون عدالت، به سخیف ترین و زننده ترین واژه ها متوسل می شوند؟ همینان هستند که در مقام آمر به معروف یا ناهی از منکر گاهی رکیک ترین دشنام ها را به زن و بچه مردم می دهند و لابد، در دل قصد قربت هم می کنند!
 
چند هفته پیش در گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره حوادث ۲۲ بهمن قم، آمده بود که پس از پایان غائله، پیامک هایی توسط سامانه ارسال پیامک انبوه برخی مراکز خاص، با مضمون قدردانی و سپاس، برای عوامل دخیل در آشوب ارسال شده است. در یکی از این پیامک ها نوشته بودند: «گل کاشتید، دست میزاد، اجرکم عندا...»!
 
نکته این جاست که جوانانی همچون برادرانی که قربتاً الی الله، برای رسانه هایی که همچون آنان و آمرانشان نیاندیشند، انواع فحش ها را ارسال می کنند، سخنرانی شخصیت های سیاسی، مذهبی و ملی را، باز هم به جرم این که همچون آنان و آمرانشان نمی اندیشند، بر هم می زنند، از کجا دستور می گیرند و در کجا هماهنگ می شوند؟

علی جنتی: خواهش می‌کنم ما را مصادره نکنند

$
0
0
مراسم تودیع جواد شمقدری و معارفه‌ی حجت‌الله ایوبی ریاست جدید سازمان سینمایی با حضور علی جنتی وزیر ارشاد برگزار شد.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفه‌ی رئیس سازمان سینمایی که 9 شهریور ماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد، برگزار شد، تأکید کرد: نگاه ما به همه برابر و اصل برایمان قانون است بنابراین خواهش می‌کنم، هیچ‌کدام ما را به نفع خودشان مصادره نکنند.

علی جنتی، رسالت خود و همکارانش را در این وزارتخانه بسیار بزرگ و افتخارآمیز دانست و گفت:‌ تنها وظیفه‌ی ارتقاء سطح فرهنگ در کشور و تقویت‌ ارزش‌های انقلاب اسلامی بر عهده ما نیست بلکه ده‌ها نهاد عمومی و غیر دولتی هستند که همه به نحوی در این مشارکت سهیم هستند. مانند آموزش و پرورش، وزارت نیرو، سازمان تبلیغات و بسیاری از پژوهشکده‌های مختلف که همه در ارتقاء سطح عمومی کشور نقش دارند.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک وزارتخانه حاکمیتی، نقش بسترسازی مناسب برای این نهادها را دارند و باید از ابزارهایی که در اختیار دارند به نحو مطلوب استفاده کنند.

جنتی با اشاره به برنامه‌ای که آن را مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، ادامه داد:‌ این برنامه که مبنای رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی شد، در حال حاضر روی سایت وزارت ارشاد قرار دارد و در آن بسیاری از ریاست‌ها،‌راهبردها و برنامه‌های اجرایی در برنامه فرهنگ و ادب تشریح شده‌اند. انتظار دارم جاهای مختلف با مطالعه‌ی این برنامه نقش خود را بیابند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از بزرگترین دغدغه‌های کشور را بحث فرهنگ عمومی دانست و گفت:‌ بسیار باعث تأسف است که می‌بینیم بسیاری از ارز‌ش‌ها از بین می‌رود. ما دولتمردان هستیم که باید با صداقت و راستگویی و پاسداری‌ از صیانت‌های انقلاب بتوانیم برای دیگران الگو باشیم و این فرهنگ را با عمل خودمان نشر دهیم.

علی جنتی به بحث عدالت فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد:‌ باید امکانات فرهنگی و هنری را که در اختیار داریم، به صورت مساوی برای همه فرهیختگان وادیبان ایجاد کنیم و همه حتی در نقاط دورافتاده هم بتوانند از آن بهره ببرند.

وی افزود: باید آنچه را که می‌شود به بخش خصوصی واگذار کرد. این افتخار نیست که منتظر باشیم تا همه به ما رجوع کنند و دائم بخواهیم برایشان مجوز صادر کنیم. 114 بخش در وزارت ارشاد وجود دارد که نیاز به گرفتن مجوز دارند. که باید این‌ها را به حداقل برسانیم و تا جایی که می‌توانیم به دیگران اعتماد کنیم و کار را به آن‌ها بسپاریم.

جنتی با اشاره به سازمان سینمایی گفت: در همین سازمان که جدیدا تشکیل شده است، حدود 300 پست وجود دارد و باید دید آیا می‌شود آن‌ها را کم کرد؟! معاونت‌های دیگر هم به همین شکل است. باید آن‌ها کوچک کنیم و با استفاده از نیروهای کارآمد این بار را سبک کنیم.

وزیر ارشاد در ادامه بر لزوم تبادل با دنیا تأکید کرد و ادامه داد: باید به دنیا کمک کنیم و از آن‌ها بهره ببریم تا فرهنگ غنی‌مان به دنیا صادر شود. باید از تمام ابزارهایمان در این راستا کمک بگیریم که یکی از این ابزارها سینماست و همچنین کتاب. هنگامی که در کشورهای عربی بودم شاهد تشنگی آن‌ها در برابر کتاب‌های ما بودم و معتقدم کاری که در حال حاضر انجام می‌شود در حد انتظار نیست. ما باید کمک کنیم آثار سینمایی‌مان را که دارای پیام هستند به دنیا صادر کنیم.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سینمای ایران دوران‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد:‌ ما دوران افتخارآمیزی را داشتیم و فیلم‌های بسیاری خوبی هم ساخته شده است، مانند آثار دفاع مقدس‌مان که جزو افتخاراتمان محسوب می‌شود و همچنین آثاری که باورهای دینی و اخلاقی ما درونش وجود داشته و توانستیم آن‌ها را در داخل و خارج عرضه کنیم.

جنتی با بیان اینکه باید با بیان حل مشکلات نارسایی‌ها را شناسایی کنیم، ادامه داد: باید سینمایی را که ارز‌ش‌ها را منتقل می‌کند، تقویت کنیم. من هر جا رفتم دیدم که از سینمای ایران به عنوان یک سینمایی ارزشی یاد می‌شود که باید قدر آن را بدانیم. باید با کاهش دادن موانع و دست‌وپاگیر، راه را برای استعدادها به خصوص جوانان باز کنیم.

وی افزود: بدیهی است گفتمان اصلی‌ای که دکتر روحانی روی آن پافشاری می‌کنند، اعتدال است که این هم قانون‌گرایی و پافشاری بر قانون است و همه ما باید از سطوح مختلف بر قانون پایبندی داشته باشیم و با عقلانیت و تدبیر که جزئی از اعتدال است کارمان را پیش ببریم.

جنتی با تأکید بر اینکه هر مجوز باید فکر شده صادر شود و با تأکید بر اینکه باید پای مجوز صادر شده بایستیم، ادامه داد:‌ نباید برای یک فیلم سینمایی مجوز داد و بعد با فشارآوردن بر جایی دیگر، آن مجوز را پس گرفت. باید تعدد نگرش‌ها از بین برود تا یک نوع نگاه در سینما وجود داشته باشد. اینگونه نشود در مجوز دادن‌های سینما یک جور نگاه شود و در نمایش خانگی جور دیگر. اگر قرار باشد فیلمی به جامعه لطمه بزند باید نگاه یکسانی به آن داشت.

وزیر ارشاد با بیان اینکه در حوزه فضای سالن سینما مشکلات زیادی داریم،‌ادامه داد: تعداد سینماهای کم است و باید بتوانیم زیرساخت‌ها را تقویت کنیم. کارهای خوبی در گذشته شده و ما هم باید با حداکثر استفاده‌ای که از منابع مالی می‌کنیم، این کار را ادامه دهیم.

او با بیان اینکه باید برای کمک‌هایی که می‌کنیم رابطه مشخص شود،‌ادامه داد: باید اولویت‌ها را مشخص کنیم، اعتبارات ما اندک است و همه همکاران توجه کنند، جوری نشود کیسه‌ای گذاشته‌ باشیم و هر که کمک خواست دست کنیم در آن کیسه و کمکی اختصاص دهیم.

وی افزود: در حال حاضر پروژه‌هایی در کشور داریم که با 50 ،60 میلیون شروع می‌شوند و بعد که می‌بینند اعتبارات کم‌ است، متوقف می‌مانند. هزاران پروژه اینچنینی در کشور‌ وجود دارد و در سینما هم چنین پروژه‌هایی داشته‌ایم که یا برایش بودجه فراهم می‌کنند و یا آن را نیمه کاره رها می‌کنند.

وزیر ارشاد با تقدیر از زحمات حسینی وزیر ارشاد قبلی اظهار کرد:متاسفانه شرایط جوری شد که نتوانستیم در جمع کارکنان ارشاد و با ایشان که بیش از 20 سال ارتباط نزدیک داشتیم، تقدیر کنیم.

جنتی همچنین با اشاره به شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی هم اظهار کرد: ایشان تلاش زیادی کردند و حمایت‌های زیادی هم از سینماگران متعهد داشتند.

وی ادامه داد: ایشان در صحبت‌هایشان اشاره داشتند که به زور ما کنار رفتند، در حالی که اینگونه نبوده است.این برکناری طبیعت دولت‌ها است و وقتی دولتی با گفتمان جدید آمده باید سیاست‌هایش اجرایی شود. مهم آن است که هر جا باشیم عملکردمان با اخلاص باشد.

جنتی در بخش پایان سخنانش ایوبی را نیز از شخصیت‌های فرهیخته،‌دانشور و پرتلاش معرفی کرد و گفت:‌ ایشان هر جا بوده‌اند نام موفقی داشته‌اند و روزی هم که نامشان برای سازمان سینمایی مطرح شد، شخصیت‌های مختلفی به من تبریک گفتند.

وی ادامه داد:‌در حوزه سینما افراد مختلفی بودند که مشکلات را می‌شناختند و من همه آن‌ها را برای این سمت مرور کردم اما مساله مهم برایم توجه به چالش‌های موجود و اختلافاتی که وجود دارد، بود. انتخاب آقای ایوبی هم در همین راستا صورت گرفت. ایشان سینما را می‌شناسد و در میان بسیاری از سینماگران، محبوبیت‌ دارند و نگاهشان به همه یکسان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش درگذشت محمد شریفی بازیگر مجموعه امام علی(ع) را به خانواده‌اش تسلیت گفت.

شمقدری: سینمای ایران از فضای گلخانه‌ای خارج شده است / کاری را که با من کردند با مدیران بعدی نکنند

جواد شمقدری رئیس سابق سازمان سینمایی درابتدای سخنانش با محکوم کردن جنگ‌طلبی برخی کشورها در این روزها گفت: امیدوارم سینماگران نیز واکنش نشان بدهند. دولت تدبیر و امید با مفاهمه‌ با جهان وارد گفت‌وگو شده است اما آن‌هایی که دشمن هستند، دشمنی‌شان بسیار جدی است.

وی افزود: دشمنان در همه عرصه‌ها هستند مانند جشنواره‌های جهانی که با یک ضدیتی در مقابل ما قرار گرفته‌اند و بسیاری از آن‌ها آثار کشور ما را نمی‌پذیرند. باید در عرصه سینما از دالان‌های جشنواره‌های سینمایی بگذریم چرا که جوایز لازم را تاکنون کسب کرده‌ایم و شاهد آن‌ها در موزه سینما هستیم.

رئیس سابق سازمان سینمایی ادامه داد: به دنبال عرصه‌های دیگر باشیم. در واقع این جشنواره‌ها مانند بالکن یک خانه هستند که اگر تنها به آن توجه کرد جاهای دیگر از دست خواهد رفت.

وی افزود: سینمای ایران امروز از فضای گلخانه‌ای خارج شده و در فضای آزاد قرار گرفته تا رشد را احساس کند. سینمای ایران در حال گذر از دوران بلوغ است و این شرایط متفاوتی را نسبت به دوران کودکی طلب می‌کند، باید با یک تحلیل منطقی برنامه 10سال آینده را ترسیم کرد.

شمقدری با بیان اینکه الگوهای دهه 60 و 70 دیگر جواب نمی‌دهد،‌خاطر نشان کرد: بازگشت مدیران آن دو دهه هم جواب نخواهد داد. مانند معلمانی که مدام در پی دوران کودکی، شاگردانشان باشند. همه ما دوران کودکی را مغتنم می‌دانیم اما هیچکس بازگشت به گذشته را توصیه نمی‌کند. چهار سال گذشته هم دوران عبور از این دوران پرمخاطره بود.

وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات انجام شده را در گزارشی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده است به نیازها و اولویت‌های سازمان سینمایی پرداخت و گفت:‌ باید برای گسترش و ایمن‌سازی در عرصه‌های مختلف اکران، نمایش خانگی و بازار بین‌الملل، تلاش و برنامه‌ریزی کرد.

شمقدری ادامه داد: عرصه‌های خارجی همچنان بسته است و بخشی از شرایط نگذاشت به اهدافمان در این حوزه برسیم اما با توجه به سوابق آقای ایوبی در خارج از کشور می‌توان در این حوزه کار کرد.

وی استحکام پایه‌های پشتیبانی کننده، حوزه‌های آموزشی و مهارتی، توجه به فناوری‌های و روش‌ها نوین در عرصه تولید و توجه به موضوعات هویتی و دینی را از دیگر موارد مورد نیاز برشمرد.

رئیس سابق سازمان سینمایی در پایان سخنانش باتشکر از حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همراهی‌هایش طی چهار سال گذشته، خطاب به جنتی وزیر جدید گفت: از صمیم دل از ایشان تشکر می‌کنم که این مسوولیت را از روی دوش من برداشتند. چون اگر خودم بودم به راحتی ول نمی‌کردم و باید یکی من را به زور برمی‌داشت. در واقع در جمهوری اسلامی فرار از مسوولیت معنا ندارد.

جواد شمقدری همچنین گفت: از دیگران می‌خواهم کاری که با من کردند با مدیر بعدی نکنند. آقای ایوبی انسانی فرهیخته و فرهنگی است و باید عاشقانه به ایشان کمک کنیم. کار در عرصه سینما صبر ایوب می‌خواهد و نام ایشان هم «ایوبی» است.

عکس تودیع شمقدری و معارفه حجت‌الله ایوبی

حجت‌الله ایوبی: قول می‌دهم با شفافیت مشکلات خانواده‌ی سینما را حل کنیم

به گزارش ایسنا، در ادامه‌ی مراسم تودیع و معارفه‌ی ریاست سازمان سینمایی، حجت‌الله ایوبی رئیس جدید سازمان سینمایی سخنانش را با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابت اعتمادش به او و سپردن این مسئولیت سنگین، آغاز کرد و ادامه داد: با توجه به صحبت‌های آقای شمقدری، قطعا انگیزه من به اندازه ایشان نبود، اما حالا که آمدم، خدا را شکر می‌کنم و به همه اهالی فرهنگ و هنر اطمینان می‌دهم که قدر این مسئولیت را بدانم و همه توانم را برای خدمت به سینما به کار ببرم.

وی افزود: سینمایی که در سخت‌ترین شرایط به داد جمهوری اسلامی رسید، سینمای تفکر و اندیشه و سینمایی که غرب را در دهه 70 از بحران نجات داد. اگر از دهه 70 به عنوان دوران مهدکودک سینمایی ایران یاد می‌شود، «ژان کلود کاریر» به خود من گفت، ما به تکرار رسیده بودیم و سینمای ایران راه نوعی را به ما نشان داد و در واقع آن‌ها راه مقابله با هالیوود را یاد گرفتند،ما باید قدردان، این سینمای پرمهر باشیم.

حجت‌الله ایوبی با اشاره به روز آغاز به کارش در سازمان سینمایی خطاب به جنتی گفت: من از ساعت 10 روز سه‌شنبه که مسوولیت را تحویل گرفتم، شنیدن را خوب آغاز کردم و طی دو روز اول حدود 20 نفر از سینماگران و مدیران را دیدم و این دیدارها همچنان ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: می‌دانم سینمای ایران دچار چه التهابی است و در جایگاهی که در شأن‌اش باشد، نیست. قول می‌دهم با شفافیت، پاسخگویی و تدبیر و استفاده از خرد جمعی، بتوانیم مشکلات این خانواده را حل کنیم که این مهم بدون کمک اهالی سینما امکان‌پذیر نیست.

حجت‌الله ایوبی، سازمان سینمایی را خانه همه سینماگران دانست و گفت:‌ با اعتماد متقابل می‌توانیم، شاهد بروز خلاقیت‌ها و اتفاقات بسیار مهم باشیم. من همه مطالب مرتبطی که طی چند روز گذشته نوشته شده بود را خواندم. سینمای ایران آماده است به وظیفه تاریخی‌اش عمل کند. سینما می‌خواهد به دولت تدبیر و امید کمک کند و سهمش را در روابط خارجی ایفا کند، جهان منتظر دیدن و شنیدن صدای ایران است.

رئیس سازمان سینمایی حضور در جهان را حق سینمای ایران دانست و ادامه داد:‌حضور در جشنواره‌ها حق ما است. سینمایی موفق است که خودش باشد و سینما و فیلمی می‌تواند به همه جا سربزند که خودش باشد. در این حوزه آن‌هایی ماندند که ایرانی و اسلامی بودند و ریشه در خاک ایران داشتند.

وی با اشاره به حاشیه‌هایی که سینمای ایران با آن دست به گریبان است و با آرزوی اینکه از حاشیه‌ها گذر کنیم، گفت: متاسفانه از متن غافل شده‌ایم. باید گفت‌وگو کنیم و سینما را به جایگاه والایش برسانیم.

حجت‌الله ایوبی اظهار کرد: آموزش تنها برای سینماگر نیست. باید به مردم آموزش دهیم که به سینما بیایند. تعداد مخاطبان سینمای ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر اندک است و باید تلاش کنیم سینمای ایران را که در حال ورشکستگی است نجات دهیم.

مساله‌ی خانه‌ی سینما کوچک نیست

رئیس سازمان سینمایی از تشکیل اتاق مشاوره و فکر خبر داد و گفت: مسائل سینمای ایران را به سرعت مرور خواهیم کرد. مانند مساله خانه سینما که با درایت وزیر محترم و نظام جمهوری اسلامی به زودی حل خواهد شد. مسئله خانه سینما کوچک نیست و مانند این می‌ماند که سینمای ایران جوان رشیدی است که می‌خواهد حرکت کند، اما خاری در پا دارد و آن خار، خانه سینماست که مانع حرکت شده و باید مسئله‌اش حل شود تا در چارچوب نظام به راه خود ادامه دهد.

حجت‌الله ایوبی در بخش پایانی سخنانش نیز با اشاره به شرایط پرتلاطم دنیا اظهار کرد:‌ خوشبختانه این روزها تابلوهای باشکوهی را در جمهوری اسلامی شاهد هستیم که خلق می‌شود که این برای دنیا بی‌نظیر است. دنیایی که درگیر جنگ است، باید ببینند در نظام جمهوری اسلامی گفتمانی می‌رود و گفتمان جدیدی می‌آید و این دست به دست شدن قدرت بسیار باشکوه انجام می‌شود. آفرین به این ملت بزرگ و زنده‌باد جمهوری اسلامی.

به گزارش ایسنا، از حاضران در این مراسم می‌توان به جمال شورجه، محمدرضا عباسیان، محمدعلی رامین، محمدحسن پزشک، محسن روزبهانی، جهان‌بخش سلطانی، حبیب ایل‌بیگی، جابری انصاری، بیژن محتشم، حبیب‌الله کاسه‌ساز، سعید الهی، داریوش باباییان، محمد نشاط، علی‌اکبر ثقفی، عباس بابویهی، بهمن حبشی و جمعی از مدیران فعلی سینمایی شامل شفیع آقامحمدیان،‌ هاشم میرزاخانی، مهدی عظیمی، محمدرضا فرجی، مجید مسچی، حبیب‌الله بهمنی، احمد میرعلایی، جلیل عرفان‌منش و حسن نجاریان اشاره کرد.

حجت‌الله ایوبی هم در بخشی از سخنانش اشاره کرد: در هر جا که بودم آنقدر فضا خوب بود که صبح همه با امید سرکار حاضر می‌شدند. این صحبت ایوبی هم با تشویق حاضران همراه شد.

صحبت جواد شمقدری هم که اعلام کرد جنتی من را به زور برداشت که این سخنان شمقدری با تشویق حاضران همراه شد که خواست برای آقای جنتی دست بزند.

علی مرادخانی معاون جدید هنری ارشاد نیز در این مراسم حاضر بود.

کارکنان سازمان سینمایی هم با اهدای تابلوی «وان‌یکاد» از شمقدری قدردانی کرد.

مجری مراسم قبل از آغاز سخنرانی دو معاون جدید بیوگرافی‌ از آن‌ها قرائت کرد.

اعلام حمایت رییس‌جمهور از رئیس سازمان غذا

$
0
0
وزیر بهداشت در مراسمی دکتر رسول دیناروند را به عنوان معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو معرفی و از زحمات دکتر عباس حاجی‌ آخوندی، رییس سابق سازمان غذا و دارو تقدیر کرد.
 
به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در مراسم تودیع و معارفه معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت، از خدمات ارزنده دکتر عباس حاجی‌ آخوندی، رییس سازمان غذا و دارو، تقدیر و دکتر رسول دیناروند را به عنوان رییس جدید سازمان غذا و دارو معرفی کرد.
 
وی با بیان اینکه اگرچه به ظاهر مسئله دارو سهم زیادی را در مجموع اقتصاد کلان کشور ندارد، گفت: اما دارو نقش مهمی را در زندگی مردم ایفا می‌کند و می‌تواند در بسیاری از موارد کارکردهای اجتماعی و اقتصادی داشته باشد.
 
وزیر بهداشت ادامه داد: «سلامت» از مولفه‌های کارآمدی هر نظام محسوب می‌شود و در مجموعه «سلامت» نیز دارو بیش از هر چیز دیگری به چشم می‌آید و تعیین‌ کننده است. قاضی‌زاده هاشمی ضمن ابراز امیدواری از حل هر چه سریعتر مشکلات دارویی، عنوان کرد: دکتر حاجی‌ آخوندی در شرایط سختی مسئولیت ریاست سازمان غذا و دارو را پذیرفت، مدیریت بخشی از وزارتخانه‌ای که دچار بحران شده و با تغییر وزیر خود روبروست، کار ساده‌ای نیست. به ویژه آنکه بنا باشد این مسئولیت برای مدت چهار تا پنج ماه به شخصی واگذار شود. هر کسی قادر به قبول این مسئولیت نیست، مگر هدفش خدمت به مردم و کسب رضایت خداوند باشد.
 
وی با اشاره به اینکه اگر بنا بود دکتر حاجی‌آخوندی می‌خواست به حرف عقلش گوش کند شاید این مسئولیت را نمی‌پذیرفت، عنوان کرد: علاوه بر تغییر وزارتخانه‌ای و شرایط بحرانی دارو، این اتفاق در زمانی افتاد که دولت رو به افول بود و همه منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت جدید بودند.
 
وزیر بهداشت ادامه داد: دکتر حاجی‌آخوندی به پاکدستی، پشتکار و تلاش شهره است و هر کاری که از دستش برمی‌آمده است، برای حوزه دارو در این مدت کوتاه انجام داده است، اما نباید از این مسئله نیز غافل شد که حل مشکلات دارو برون بخشی است. با این وجود همه به دنبال دریافت پاسخ از سازمان غذا و دارو هستند.
 
قاضی‌زاده هاشمی در ادامه به سوابق علمی، مدیریتی و کاری دکتر رسول دیناروند، رییس جدید سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: نمی‌توانستیم در حوزه غذا، دارو و تجهیزات ریسک کنیم. باید حتما از کسی استفاده می‌کردیم که علاوه بر تعهد، تخصص و دانش کافی، تجارب بسیاری را نیز پشت سر گذاشته باشد. دکتر دیناروند بدنه سازمان غذا و دارو را خوب می‌شناسد، از ظرفیت‌های مدیریتی کشور به خوبی آگاه است، مجموعه‌ای از آموخته‌هاست، سوابق مدیریتی درخشانی دارد و از امروز سکان اداره این سازمان را به دست می‌گیرد.
 
وزیر بهداشت در ادامه از مجموعه مدیران سازمان غذا و دارو خواست تا به دکتر دیناروند در انجام این امر خطیر کمک کنند و وی را تنها نگذارند. قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: تردیدی ندارم که مشکلات به سرعت حل خواهند شد. البته برای رسیدن به آرامش در حوزه دارو چند ماهی زمان نیاز است و رسیدن به قله‌های افتخار نیز نیازمند صرف چندین سال زمان و برنامه‌ریزی بلندمدت هستیم.

 
انتخاب دکتر دیناروند به ریاست سازمان غذا و دارو، انتخاب دکتر روحانی نیز هست

وی در ادامه با اشاره به اینکه انتخاب دکتر دیناروند به ریاست سازمان غذا و دارو تنها انتخاب من نیست و انتخاب دکتر روحانی نیز هست، عنوان کرد: وزرای اقتصادی دولت و همچنین رییس‌جمهور از دکتر دیناروند حمایت می‌کنند، چرا که در اینجا بحث توانمندی نظام مطرح است.

نباید در حوزه دارو سلیقه‌ای عمل کنیم

وزیر بهداشت در ادامه به دغدغه‌ها و انتظارات مردم از وزارت بهداشت در حوزه دارو اشاره کرد و گفت: مردم می‌خواهند قیمت دارو متعادل و مناسب شود، تولیدکنندگان دارو نیز انتظار ایجاد ثبات هستند و واردکنندگان و صادرکنندگان دارو نیز علاوه بر ثبات مدیریتی، خواهان شفافیت در حوزه مدیریت و اعمال قوانین‌اند. نباید وضعیت به گونه‌ای پیش برود که هر روز یک تصمیم و رای جدید داشته باشیم و سلیقه‌ای عمل کنیم.
 
قاضی‌زاده هاشمی در پایان ابراز امیدواری کرد تا در آینده نه چندان دور دارو با قیمت مناسب و کیفیت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد و سازمان‌های بیمه‌گر به خصوص از بیماران صعب‌العلاج حمایت کنند تا دیگر شاهد فشار آمدن بیماران برای تامین دارو نباشیم.

جنگ های دوران هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد

$
0
0
دولت‌های هاشمی و سید محمد خاتمی تصمیمات متفاوتی را در قبال حملات نظامی آمریکا به عراق و افغانستان گرفتند و باید دید که حسن روحانی چه تصمیمی در قبال حمله احتمالی آمریکا به سوریه خواهد گرفت.

به گزارش «نامه» سرانجام بهار عربی منطقه خاورمیانه با حمله احتمالی آمریکا به سوریه تبدیل به خزان شد و ناقوس مرگ در منطقه شنیده می‌شود. آمریکا بعد از گذشت بیش از دو سال از بحران سوریه، صبر خود را از دست داده است و پس از نومید شدن از گروه‌های تکفیری، تروریست‌ها و برخی مردم سوریه، می‌خواهد خود مستقیم وارد این کارزار شود و بازهم دموکراسی را با اسحله به مردم خاورمیانه بچشاند. نسخه‌ای که تا به امروز در هیچکدام از کشورهای مورد معالجه قرار گرفته توسط آمریکا کار ساز نبوده است و مردم آن کشورها دوست دارند، حداقل لحظه‌ای امنیت زمان دیکتاتورها را تجربه کنند.

ناقوس جنگ زمانی به صدا درآمد که ایران به عنوان یک از مهم‌ترین بازیگران منطقه، جابه جایی قدرت را تجربه و دولت محمود احمدی نژاد جای خود را به دولت حسن روحانی که در بین غربی ها به «شیخ دیپلمات» معروف است داده است. نقش مهم ایران در تحولات سوریه بی شک برکسی پوشیده نیست و حمله آمریکا به سوریه می‌تواند تمام امیدهای حاصل از حضور روحانی را به یاس تبدیل کند.

حسن روحانی و دولت او به طور رسمی تاکنون واکنش قاطعی به احتمال بروز جنگ نشان نداده‌اند و با توجه به سابقه دیپلماتکشان بیشتر در حال رصد اتفاقات هستند تا اظهار نظرهای عجولانه و بدون کار کارشناسی، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در گفتگوی تلفنی با همتای آلمانی خود، خواستار عدم شتاب زدگی و تعجیل در تصمیم گیری‌ها از سوی کشورهای غربی شده و نسبت به عواقب هرگونه اقدام نظامی و وخیم تر شدن اوضاع هشدار داده است.

جنگ خلیج فارس و بی‌طرفی ایران

ایران، بعد از پایان جنگ هشت ساله با عراق، بارها شاهد حضور نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه بوده که در هر کدام از این جنگ‌ها واکنش‌های متفاوتی از خود نشان داده که مهم ترین آن همکاری با آمریکا در حمله به افغانستان بوده است.

در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و درست یک سال پس از پابان جنگ ایران و عراق، صدام بازهم هوای کشورگشایی به سرش زد و این بار کویت را آماج حملات خود قرار داد و کمتر از چند روز این کشور را به تسخیر خود در ‌آورد. آمریکا و متحدانش برخلاف، حمله عراق به ایران، این رفتار صدام را برنتابیدند و پس از صدور قطعنامه در شورای امنیت علیه عراق و واکنش منفی صدام به این قطعنامه، ابتدا به کویت و سپس به عراق حمله کردند و ارتش عراق را از کویت بیرون راندند.

پس از شروع این جنگ، جمهوری اسلامی اعلام کرد که از آنجا که این جنگ، جنگ حق و باطل نیست، در عین محکوم کردن حمله عراق به کویت و همین طور محکوم کردن تجاوز آمریکا و ناتو به منطقه، ایران بی طرفی خود را حفظ نموده و به نفع هیچ کدام از طرفین در گیری وارد نبرد نخواهد شد. حسن روحانی که آن زمان عهده دار دبیری شورای امنیت ملی بود، در جریان مبارزات انتخاباتی خود، به ماجرای این جنگ اشاره می‌کند و می‌گوید: عده‌ای در داخل به دنبال این بودند که ایران در کنار صدام قرار گرفته و با آمریکایی‌‌ها وارد جنگ شود که این موضوع ایران را وارد یک ماجراجویی جدید می‌کرد، به گونه‌ای که بحران سراسر کشور را فرا می‌گرفت.

همچنین سردار رحیم صفوی در گفت‌وگویی به آن دوران اشاره و پیش بینی رهبری انقلاب از وقوع چنین جنگی اشاره می‌کند و می‌گوید:« در سال 1990 عراقی‌ها ساعت 5 صبح از مرز صفوان به کویت حمله کردند و قبل از ظهر دولت و ارتش کویت کاملاً ساقط شد و عراق، کویت را بخشی از استان بصره اعلام کرد. در اینجا لازم می‌دانم یک سند تاریخی شورای عالی دفاع را برای اولین بار مطرح کنم که نشان از دوراندیشی و درایت حضرت آقا دارد. در سال 59 که عراق به ایران حمله کرد، کویت کمک‌های زیادی به عراق می‌کرد. همان سال 59 و سال 60 کویت یک میلیارد دلار پول برای جنگ با ما به عراق داد.

در جلسه شورای عالی دفاع آن زمان که حضرت آقا نماینده حضرت امام(ره) در شورای عالی دفاع بودند مطرح شد که ما با کویت برخورد بکنیم یا نه؟ و اصلاً موضع ما در قبال کویت چه باشد؟ حضرت آقا در آن زمان این‌گونه موضع گرفتند که ما الان نباید میدان جنگ را وسیع کنیم و علاوه بر عراق بخواهیم با کویت هم درگیر شویم. از طرف دیگر عراق نسبت به کویت ادعای سرزمینی دارد و ممکن است که این عراق یک روزی به سراغ کویت هم برود.این صحبت را حضرت آقا سال 59 - 60 بیان کردند؛ یعنی زمانی که هنوز یک سال از جنگ نگذشته بود و این بینش را هم هیچ‌کدام از اعضای شورای عالی دفاع آن زمان نداشتند که مثلاً عراق نسبت به کویت ادعای سرزمینی دارد و یا این‌که ما نباید میدان جنگ را ما گسترش‌ندهیم.

به هر حال یک ماه قبل از حمله نظامی عراق به کویت، توسط فرمانده کل سپاه پاسداران یک گزارش رسمی خدمت حضرت آقا ارسال شد، مبنی بر اینکه تجمعی حدود 12 لشکر از عراق حد فاصل بصره تا منطقه فاو در حقیقت در جنوب بصره ـ تجمع کرده‌اند و این‌ها یا می‌خواهند مجدداً به ایران حمله کنند و یا این‌که قصدشان حمله به کویت است؛ پیشنهاداتی هم داده شد. آن زمان من قائم مقام فرمانده کل سپاه بودم. مباحثی هم در شورای عالی امنیت ملی صورت پذیرفت.»

در آن زمان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری و فرمانده کل قوا و آقای هاشمی، رئیس جمهور بودند. با مصوباتی که شورای عالی امنیت ملی داشت، راهکارهای ما برای مواجهه با این بحران مشخص بود و ایران اولین کشوری بود که موضع شفاف و روشن سیاست خارجی‌اش را بیان کرد و خودش را آماده کرد که در این صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای چگونه عمل کند. در آن زمان مقام معظم رهبری چندین بار حملات نظامی عراق و اشغال کویت را محکوم کردند.

در آن زمان در مورد موضع ایران در قبال صدام و حمله او به کویت و پس از آن حمله آمریکا به عراق در سال 1991 میلادی، در داخل کشور یک نوع تفاوت‌ها و برداشت‌های مختلفی حاکم بود و عده ای معتقد به همراهی با صدام و حمایت از وی بودند و حتی در تریبون مجلس مطالبی گفته می شود و بر حمایت از وی در جریان جنگ با آمریکا تاکید می کردند.اما با تدبیر مقام معظم رهبری ایران هم حمله آمریکا به عراق را محکوم کرد و هم از رژیم صدام حمایت نکرد.
بدین ترتیب، مسئولان جمهوری اسلامی با محوریت رهبرمعظم انقلاب و هاشمی رفسنجانی که در آن زمان عهده دار ریاست جمهوری بود با اتخاذ سیاست بی‌طرفی در جنگ خلیج فارس، کشور را از یک خطر جدی نجات دادند. این امکان وجود داشت که اگر ایران، در کنار صدام قرار می‌گرفت مورد حمله مستقیم آمریکا قرار گیرد و این در حالی بود که کشور یک جنگ هشت ساله را تازه به پایان رسانده بود.

حمله به افغانستان و همکاری تاریخی ایران

حمله به برج‌های دوقلو در آمریکا و گرفتن انگشت اتهام از سویمقامات این کشور به سمت القاعده زمینه سور حضور دوباره آمریکا در منطقه خاورمیانه شد و این حمله زمانی اتفاق افتاد که سید محمد خاتمی چهار سال دوران ریاست جمهوری خود را به پایان رسانده بود و با مطرح کردن نظریه گفت‌وگوی تمدن‌ها و صلح جهانی تبدیل به یک چهره بین المللی و صلح طلب در جهان مطرح شده بود. ایران جز اولین کشورهایی بود که به این حادثه واکنش نشان داد و سید محمد خاتمی در محکومیت این حادثه پیامی صادر کرد و نوشت:

« به نام ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران، اقدام تروریستی هواپیماربایی و حمله به مراکز عمومی در شهرهای آمریکا را که شمار زیادی از مردم بی‌دفاع را به کام مرگ کشید محکوم می‌کنم و تأسف عمیق و همدردی خود را با ملت آمریکا به‌ویژه آسیب‌دیدگان و خانواده قربانیان حادثه اعلام می‌دارم»

در داخل کشور نیز واکنش‌ها به این حادثه 11 سپتامبر زیاد بود. رحیم صفوی که در آن زمان عهده دار فرماندهی سپاه بود در خاطرات خود به تحلیل رهبر معظم انقلاب از این حادثه اشاره می‌کند و می‌گوید: «بعد از انتشار خبر این حادثه، من خدمت حضرت آقا رسیدم و عرض کردم که این حادثه را چگونه ارزیابی کنیم و ما چه باید بکنیم؟ حضرت آقا مطالبی را به این مضمون فرمودند این حادثه یک حادثه‌ای مشکوک است که احتمال این‌که سران آمریکا و سران موساد پشت این حادثه باشند وجود دارد ولی سپاه بایستی آمادگی‌های لازم را داشته باشد.»

بعد از این حادثه با تلاش آمریکا و ایحاد یک وحدت بین المللی، جنگ علیه طالبان در افغانستان آغاز شد و آمریکا با متحدان غربیش با یک حمله گسترده مواضع طالبان در این کشور به رهبری بن لادن را مورد هدف قرار داد. ایران نیز که دل خوشی از القاعده نداشت و چند دیپلمات ایرانی از جمله سفیر این کشور در افغانستان توسط مرزهای هوایی خود را در اختیار هواپیماهای این کشورهای قرار داد تا از آسمان ایران برای مبارزه با تروریست استفاده کنند. ایران در شناسایی و تعقیب اعضای القاعده با واشنگتن در جریان جنگ همکاری کرد. به گفته هیلاری مان لورت «یکی از مقام‌های ارشد دولت بوش« :این یکی از نمونه‌های نادر همکاری میان تهران و واشنگتن بود و به نظر می‌رسید که آغازی برای بهبود روابط دو کشور باشد.

محکوم کردن حمله به عراق و خوشحال از مرگ صدام

با شکست طالبان در افغانستان بسیاری تصور می‌کردند که جهان بعد از پشت سرگذشتن حوادث تلخ بازهم روی صلح را خواهد دید. اما حمله به برج‌های دوقلو مقدمه ای برای کشورگشایی آمریکا در منطقه خاورمیانه بود. بوش رئیس جمهور وقت آمریکا در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۲ در سخنرانی سالیانه خود در کنگره، سه کشور جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی و عراق را به عنوان محور شرارت معرفی کرد. او علت این نام‌گذاری را «حمایت آن کشورها از تروریسم» و «تلاش آن‌ها برای دستیابی به سلاح‌های کشتار جمع یبیان کرد.

بیان این سخنان مقدمه‌ای برای تجربه جنگی دیگر در منطقه خاورمیانه و این بار حضور آمریکا در عراق، دیگر کشور هسایه ایران. آمریکا در یک حمله پیش دستانه به عراق حمله کرد و یکی از دشمنان شماره یک ایران را در منطقه از بین برد و موجب شد یک حکومت شیعی در کنار ایران تشکیل شود. ایران نیز بر خلاف دوران حمله به افغانستان، هیچگونه همکاری با آمریکا نداشت و با همچون دیگر کشورهای که مخالفت خود را با حمله به عراق اعلام داشته بودند، اعلام کرد و گفت که این حمله به خاطر نفت است و نه مبارزه با تروریسم. حکومت صدام در حالی پایان یافت که مردم ایران بیش از مردم عراق از مرگ رئیس جمهور این کشور خوشحال شدند.

آمریکا دو دشمن خطرناک ایران یعنی طالبان در افغانستان و صدام در عراق از میان برداشته شد و تا اندازه‌ای قدرت نفوذ ایران در مسائل سیاسی این دو کشور ظهور و بروز پیدا کرد.  در هنگام اعدام صدام، آخرین حرف وی  این بود که «علیکم بالفرس» یعنی اینکه این ایرانی‌ها هستند که دارند من را اعدام می‌کنند نه آمریکایی‌ها!

هشت سال بدون جنگ و وقوع انقلاب‌های عربی در منطقه

هاشمی و خاتمی در دوران ریاست جمهوری خود جنگ‌های بزرگ منطقه‌ای را مشاهده کردند، اما محمود احمدی نژاد برخلاف اسلاف خود، دوران بدون جنگی را سپری کرد. با سپری شدن دوران بوش و به قدرت رسیدن دموکرات‌ها با رئیس جمهوری اوباما، سیاست خارجی آمریکا دستخوش تغییرات گسترده شد و رئیس جمهور جدید ایالات متحده از اشتباه بوش در جنگ عراق سخن گفت و اعلام کرد منشا تروریست در افغانستان است.

در این میان دولت احمدی‌نژاد که جنگی را در اطراف خود مشاهده نمی‌کرد، گاهی با تهدید‌‌های اسرائیل برای حمله به ایران روبرو می‌شد که آن هم با درایت رهبرمعظم انقلاب بی‌ثمر باقی ماند. دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد با یک اتفاق مهم، انقلاب‌‎های شمال آفریقا  که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از آن به عنوان «بیداری اسلامی» یاد کردند، همراه بود. رئیس دولت دهم واکنش متفاوتی به این انقلاب‌ها داشت و از آن به عنوان بیدرای انسانی یاد می‌کرد و برای نشان دادن نزدیکی ایران با این کشورها در اقدامی سریع عازم کشور مصر شد که در آنجا با واکنش‌های متفاوتی روبرو شد. احمدی نژاد از آخرین میهمانان خارجی محمد مرسی قبل از برکناری از ریاست جمهوری بود.

ایران از انقلاب‌های منطقه حمایت کرد و حتی میزبان چند همایش بین المللی در این زمینه را به عهده گرفت.

بعد از گذشت سه جنگ در منطقه خاورمیانه بازهم ایران شاهد جنگ افروزی آمریکا این منطقه  است  و  بسیاری منتظر هستند تا واکنش ایران را در قبال ایین جنگ احتمالی مشاهده کنند. سوریه برخلاف افغانستان و عراق اصلی ترین متحد ایران در سال‌های اخیر بوده است و به نظر می‌رسد این بار ایران موضعی جدی را در مقابل آمریکا اتخاذ کند.

آن نیست که باید باشد

$
0
0
سخن اصلی من این است که هر سه پاره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی را باید به عنوان اجزاء به هم پیوسته یک پیکره سازمانی "جور دیگر" ببینیم. این سه پاره به تعبیر سعدی باید سه عضوی باشند که اگر هر یک به درد می‏آیند، دیگری بی‏قرار شود.

ایلنا:‌ هفته دولت فرصتی برای ارائه گزارش‌های رسمی از فعالیتها و برنامه های دولت مردان است، اما به واسطه نوپا بودن دولت جدید شاید بهتر باشد به صورتی غیر رسمی به مسائل کنونی و چشم‏انداز پیش‏روی پرداخت.

حال که مسولیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر عهده من گذاشته شده است شایسته می دانم از این منظر به مسائل آن بپردازم. سازمانی که در کنار مسائل پیچیده و عدیده اقتصادی و ساختاری و اجرایی روزمره، از دو مسأله مهم اساسی هم رنج می‏‏برد: مسأله ناموزونی، عدم توازن و ناهم‌پیوستگی سازمانی بین سه بخش تشکیل‏دهنده آن یعنی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و مسأله تنزل منزلت و یا حداقل ابهام در تعریف و تبیین جایگاه واقعی آن در فرایند توسعه همه جانبه، موزون و پایدار کشور.

طبیعی است وقتی به این دو مسأله در آغاز کار می‏اندیشم و سعی می‏کنم در ورای انبوه بی‏شمار تنگناها و مشکلات جاری سازمان که متأسفانه آن را در این مقطع ضعیف و ناتوان و ناکارآمد کرده است به مسائلی اساسی و راهبردی بپردازم، به اجبار به دانش اندک و تجربه‏های گذشته‏ام رجوع می‏کنم. به تجربه مسئولیت در وزارت فرهنگ و آموزش عالی قدیم که سازمان میراث فرهنگی بخشی از آن بود، به تجربه مسئولیت در صدا و سیما که نقش نخست در رسانه‏ای شدن فرهنگ داشت، به تجربه مسئولیت در وزارت آموزش و پرورش که «فرهنگ» مسأله بنیادین آن است، دستگاهی که نام دیوانی آن حتی در ایران معاصر وزارت «معارف و صنایع مستظرفه» و وزارت فرهنگ بود و به تجربه مسئولیت در سازمان برنامه و بودجه قدیم که متولی تدوین برنامه‏های توسعه بود و من هم افتخار داشتم در تنظیم و تصویب برنامه سوم توسعه کشور که در آن «فرهنگ» موضوعیت و محوریت یافت، سهمی داشته باشم.

فصل مشترک همه این تجربه‏ها نگاه از منظر فرهنگ به محیط کار و جامعه است، نگاهی که شاید امروز هم به من کمک کند تا با استفاده بهینه از دانش و تجربه یکایک اعضای این دستگاه مهم فرهنگی، در خدمت کشور قرار گیرد.

وقتی برای چند سالی از مسئولیت‏های سنگین اجرایی فراغت پیدا کردم، به همت دوست عزیزم جناب آقای دکتر جهانگیری «شورای فرهنگ و صنعت» را در وزارت سابق صنایع و معادن تأسیس کردم و توانستم به کمک مجموعه‏ای از اندیشمندان و محققان و مدیران به تعبیر امروز «اطاق فکری» برای حوزه مشترک فرهنگ- صنعت راه‏اندازی کنم. در آنجا به دنبال پرسش‏هایی رفتم که فکر می‏کنم پرسش‏های محوری امروز سازمان ما هم هست: پرسش بر سر رابطه میان «فرهنگ و صنعت» یعنی پرسش‏هایی که هر سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی اساساً درگیر آن‏ها هستند و ناگزیر باید به آن‏ها بپردازند.

آنجا هشت سؤال اساسی را دنبال می‏کردم:
1. آیا نسبت و رابطه‏ای بین فرهنگ و صنعت وجود دارد، اگر هست سازوکارها و مجاری این ارتباط چیست و چه طور می‏توان بر آن‏ها تأثیر گذاشت؟
2. آیا می‏توان رابطه‏ای متقابل و تعاملی بین دو مقوله فرهنگ و صنعت برقرار کرد؛ به نحوی که در توسعه کشور اثر مثبتی داشته باشد؟
3. روند تحولات تاریخی ارتباط بین فرهنگ و صنعت چگونه بوده است، یعنی پیوستگی‏های سنتی و گسست‏های مدرن به چه دلیل شکل گرفته است؟
4. آیا می‏توان از ظرفیت‏های فرهنگی کشور در جهت توسعه صنعت آن استفاده کرد؟
5. آیا می‏توان از قابلیت‏های صنعتی کشور در جهت توسعه فرهنگی بهره برد؟
6. ارزش‏های اخلاقی اعم از دینی و معنوی و ملی و اجتماعی چقدر در توسعه صنعتی دخیل است و چقدر باید دخیل باشد؟
7. مطالعات تاریخی و تطبیقی چه نمونه‏های موفق و ناموفقی از ارتباط میان فرهنگ و صنعت را نشان می‏دهند؟
8. خاستگاه نظری و فلسفی صنعت جدید در دنیا چیست و چه نسبتی با فرهنگ و تمدن ما دارد؟

به نظرم با تکیه بر تجربیاتی که من و امثال من در بیرون و شما و امثال شما در درون این سازمان به دست آورده‏ایم، باید جایگاه نظری و اعتبار کارشناسی سازمان را به عنوان یک نهاد واسط میان فرهنگ و صنعت ارتقاء داد.

شاید قدم اول همین باشد که با توجه به اسناد بالادستی مثل قانون اساسی، سند چشم انداز 20 ساله، سیاست های کلی نظام، برنامه پنجم و شرح وظایف سازمان پاسخ‏هایی راهبردی و کاربردی برای این سوالات هشت‏گانه و یا پرسش‏هایی از این قبیل پیدا کنیم.

به عنوان مقدمه و پیش فرض بگویم که باید صورت مسائل جدید سازمان را سامان بدهیم. ما دیگر نمی‏توانیم به مقوله‏های فرهنگ و صنعت مثل گذشته جدا و متمایز از یکدیگر نگاه کنیم.

امروز در جهانی به سر می‏بریم سخت در هم پیچیده و در هم تنیده. این جهان را نه می‏توان و نه باید با نگاه‏های بسته و محدود گذشته دید. در این جهان جدید «فرهنگ» قدرت بیشتر یافته و در حوزه‏های سیاست، اجتماع و حتی صنعت و اقتصاد تأثیرگذارتر از گذشته شده است. «جهانی شدن» که به صورت مهم‏ترین و برجسته‏ترین موضوع جامعه جهانی درآمده است، در درجه اول مفهومی فرهنگی است. امروز حکومت‏ها غالباً مسائل و مشکلات اقتصادی خود را به فشارهای ناشی از جهانی شدن نسبت می‏دهند. دست اندرکاران مؤسسات و بنگاه‏های اقتصادی کوچک‌تر کردن سازمان‏های خود را برای ادامه حیات در چارچوب اقتصاد جهانی ضروری می‏دانند، طرفداران محیط زیست بر تأثیر مخرب فرایند مهار نشده جهانی شدن تأکید دارند، دغدغه‏داران عرصه اجتماع و فرهنگ و هنر از ادغام و نابودی هویت‏های بومی، ارزش‏های دینی و ملی و هنجارهای اجتماعی و خرده فرهنگ‏ها در برابر موج فراگیر فرهنگ جهانی نگران‏اند. این‏ها همه یعنی اینکه «فرهنگی شدن جهان» و «جهانی شدن فرهنگ» که در اثر تحولات ارتباطی و فناورانه پدیدار شده‏اند، دو رویه واقعیت در زمانه ما شده است.

بنابراین اولاً باید به جهانی شدن که جهانی شدن فرهنگی یکی از اجزاء آن است به درستی توجه کرد و ثانیاً باید وجه متناقض آن یعنی احیای تمایلات سنتی و آداب و رسوم بومی و ملی را مدتظر قرار داد.

در عین حال ما باید با نگاه به مفهوم «تنوع فرهنگی» به تدوین و تبیین رسالت‏های جدید سازمان به عنوان نهاد واسط «فرهنگ- صنعت» بپردازیم. تنوع فرهنگی یک مفهوم انتزاعی و زینتی نیست. در واقع برای تبادل، نوآوری و خلاقیت در جهان بشری تنوع فرهنگی همان قدر اهمیت دارد که تنوع زیستی برای طبیعت. پس ما هم باید «تنوع فرهنگی ایران» را به عنوان میراث مشترک همه ایرانیان پاس بداریم.

این امر برای سرزمین ما که به واقع سرزمین تنوع‏هاست؛ تنوع در طبیعت، تنوع در فرهنگ، تنوع قومی و زبانی، تنوع هنری و صنعتی سرمایه عظیمی برای پیشرفت است. تنوع فرهنگی یعنی منظومه‏ای از تنوع تمدنی، تنوع سرزمینی، تنوع آب و هوایی و حتی تنوع مهارتی. سازمان باید بتواند خود را با رنگین کمان این تنوع در همه زمینه‏ها سازگار کند. به ویژه به اعتبار جامعه دستخوش تغییری که میان سطوح و ساحت‏های مختلف فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی آن دائماً اشتراک‏ها و تمایزهای مختلف در حال شکل‏گیری است، باید سازمانی را که از کمبودها و ناتوانی‏ها و چندپارگی‏های مختلف رنج می‏برد به سازمانی در شأن ایران و اسلام امروز ارتقا دهیم.

سخن اصلی من این است که هر سه پاره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی را باید به عنوان اجزاء به هم پیوسته یک پیکره سازمانی "جور دیگر" ببینیم. این سه پاره به تعبیر سعدی باید سه عضوی باشند که اگر هر یک به درد می‏آیند، دیگری بی‏قرار شود.
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار

البته نمی‏گویم این کار آسانی است، مسائل نظری، مسائل ساختاری و حتی مسائل رفتاری آن قدر بوده است که این هر سه بخش خود را دور از تبعیض‏ها و نگاه‏های بخشی نبینند، اما اگر اصل مسأله را بپذیریم پیدا کردن اصلاحات سازمانی و حتی حقوقی و قانونی ناممکن نیست.

آنچه من به کمک کارشناسان و محققان و برنامه ریزان و مدیران ارجمند دنبال خواهم کرد اولاً نگاه جدید به این سازمان و بخش‏‏های آن در سطح ملی است و ثانیاً خارج کردن مقوله‏های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی از موضع سکون و حفظ وضع موجود به موضع پویایی و تحرک در آینده. هر یک از این سه حوزه باید در حوزه «خیر» برای کشور دیده شوند نه در حوزه «خطر».

من متأسفانه در این سال‏ها فراوان دیده و شنیده‏ام که گردشگری برای این کشور یا تهدیدی برای سلامت اخلاقی و حتی امنیت کشور قلمداد شده است و یا صرفاً سازوکاری برای افزایش درآمد. به گفته دوستی عزیز بر اساس یک تفکر گویا در شرایط عسر و حرج هستیم پس باید تسلیم توریسم شویم و بر اساس تفکر دیگر در شرایط عسر و حرج نیستیم پس برای حفظ سلامت جامعه باید از توریسم حتی‏الامکان بپرهیزیم. در حالی که ماهیت گردشگری نه در تفکر دینی ما، نه در سنت و فرهنگ ما و نه در بافت و ساخت جهانی آن جز خیر و برکت و نعمت نیست. «گردشگری» حوزه اصلی و طبیعی گفت‏وگوها، ارتباطات میان فرهنگی، حیات مدنی، توسعه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است. باید جوانب و ابعاد واقعی گردشگری را چه در صورت‏های مذهبی و فرهنگی آن و چه در صورت‏های اقتصادی و اجتماعی آن چنانکه در آیین و فرهنگ ما و در رهیافت‏های جدید جهانی هست، بشناسیم و بشناسانیم.

پویایی در حوزه میراث فرهنگی نیز مسئولیت بزرگ سازمان است. میراث فرهنگی به مثابه قلب سازمان است. تمدن ایرانی و اسلامی در جهان امروز بدون نام محققان و کارشناسان و دست‏اندرکاران حوزه میراث فرهنگی بی‏زبان و خاموش خواهد بود.
میراث فرهنگی در مواجهه با تحولات اقتصادی و اجتماعی و صنعتی جدید ایران نباید به حاشیه برود. از جمله مزیت‏های نسبی ایران نه تنها در حوزه فرهنگ بلکه در حوزه سیاست و اقتصاد «میراث فرهنگی» این سرزمین است. میراث فرهنگی رفتن به صندوق خانه و گنجینه نیست، میراث فرهنگی، «حافظه تاریخی» و «ژن فرهنگی» ماست، باید سازمان بتواند این واقعیت را به درستی تبیین و کاربردی کند.

صنایع دستی هم کوچکترین یا رو به زوال‏ترین بخش صنعت ما نیست، زنده‌ترین بخش صنعتی فرهنگ ماست. باید این مهارت‏ها را در دور و نزدیک کشور سازمان جدیدی داد و به زبان آورد و وارد بازار اقتصاد فرهنگ و اقتصاد صنعت در سطح ملی و جهانی کرد.

سخنم را کوتاه کنم: سازمان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، آن نیست که باید باشد، اما باید پلی میان فرهنگ و صنعت، دیروز و امروز، امروز و فردا، همه جای ایران و همه عرصه‏های زندگی و به طور خلاصه ایران و جهان شود.
باید سازمان را در جایگاه جدیدی نشاند:
- نهادی واسط میان فرهنگ و صنعت؛
- نهادی مؤثر در توسعه فرهنگی و ترمیم شکاف‏های تاریخی و اجتماعی؛
- نهادی مؤثر در ترویج فرهنگ همزیستی و وفاق ملی؛
- نهادی زبان‌آور در عرصه صلح و ارتقای منزلت جهانی ایران؛
- نهادی نقش‌آفرین در ارتباطات میان فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی؛
و بالاخره نهادی برای بالا بردن سرمایه فرهنگی، اجتماعی و نمادین ایران.

محمد علی نجفی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

احمدی نژاد به جلسه مجمع تشخیص رفت

$
0
0
محمود احمدی نژاد در پی از صدور حکمش از سوی مقام معظم رهبری در سمت عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز برای اولین بار در این جلسه شرکت کرد.

به گزارش مهر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ساعت 10 صبح امروز و حدود 20 روز پس از صدور حکمش در عضوبت مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این جلسه شرکت کرد.

این اولین بار است که احمدی نژاد پس از اتمام ریاست جمهوری خود و صدور حکمش برای عضویت در مجمع، در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت می کند.

به گزارش مهر، حکم احمدی نژاد در تاریخ 13 مرداد از سوی مقام معظم رهبری صادر شد.

مترو به آزادگان رسید

$
0
0
اولین قطار مترو از چهارراه ولیعصر(عج) به بزرگراه آزادگان در جنوب غربی تهران امروز راه‌اندازی شد.

 با اتمام عملیات ساخت نیمه جنوبی خط 3 متروی تهران حدفاصل چهارراه ولیعصر (عج) تا اتوبان آزادگان (آیت الله سعیدی) به طول 12 کیلومتر،  طی مراسمی اولین قطار به طور آزمایشی در این مسیر به حرکت در آمد.

پیش از این 7 کیلومتر از این خط حدفاصل چهارراه ولیعصر (عج) تا ایستگاه شهید بهشتی راه اندازی شده بود که با اتمام ساخت نیمه جنوبی و با تأمین اعتبار، مابقی پروژه طولانی‌ترین خط متروی خاورمیانه به طول 37 کیلومتر که از ایستگاه شهید بهشتی تا ازگل ادامه خواهد داشت، کلید می‌خورد.

با راه اندازی نیمه جنوبی خط 3 متروی تهران، ساکنان محلات اسماعیل آباد، عبدل آباد، نعمت آباد، جوادیه، منیریه و دیگر ساکنان در این مسیر می‌توانند از زمان بهره‌برداری رسمی از شبکه ریلی (مترو) استفاده کنند.

نیمه جنوبی خط 3 متروی تهران با 10 ایستگاه ساخته شده از پرترددترین نقاط تهران از جمله چهارراه ولیعصر (عج) و راه آهن عبور می‌کند؛ شایان ذکر است راه اندازی آزمایشی نیمه جنوبی خط 3 به منزله تست سرد تلقی شده و جابه جایی مسافر در این خط  پس از انجام مراحل تست نهایی و رعایت تمام ایمنی های لازم انجام خواهد شد.
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>