Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

پیشنهاد رئیس دفتر روحانی برای تحریم کالاهای خارجی

$
0
0
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید بازنگری هایی درباره حضور دولت در حوزه اقتصاد و ساختار اقتصادی کشور صورت گیرد، پیشنهاد تحریم کالاهای خارجی را به مردم داد و گفت: با اجرای درست اصل ۴۴ شبه دولت را محدود می‌کنیم.

 محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران ضمن تبریک هفته دولت اظهار داشت: شروع هفته دولت با آغاز به کار دولت تدبیر و امید نکات پراهمیتی را برای این دولت دارد و در فصل جدیدی در تاریخ ایران باید با همکاری مردم نهضت جدیدی را در حوزه سیاسی و اقتصادی انجام دهیم.
 
وی افزود:پس از خلق حماسه سیاسی مردم در انتخاب دولت تدبیر و امید، باید تمام مسئولان ضمن همبستگی اقدام موثری را برای تحقق حماسه اقتصادی و تامین منافع ملت در عرصه داخلی و خارجی کشور انجام دهند.
 
نهاوندیان حماسه سیاسی را آغازی برای حماسه اقتصادی دولت به شمار آورد و گفت: ایجاد حماسه اقتصادی در کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت در تمام حوزه‌هاست؛ چرا که کشور در شرایط فعلی با موضوعات مختلف چالش‌ برانگیزی روبرو است که تدبیر شایسته‌ای را از سوی مسئولین می‌طلبد.
 
وی ضمن تاکید بر اینکه هیچ چالشی با سرمایه همت و تدبیر مسئولان ضمن همکاری مردم با آنها نمی‌تواند مانعی برای تحقق اهداف دولت باشد تصریح کرد: باید به هدف اصلی دولت که همان تحقق پیشرفت و عدالت است تمرکز کرد تا در راستای آن تصمیمات کارآمدی اتخاذ گردد.
 
به اعتقاد رئیس دفتر رئیس جمهور، پیشرفت و عدالت لازم و ملزوم یکدیگر هستند، چرا که پیشرفت در راستای عدالت در کشور تحقق پیدا می‌کند.
 
وی لازمه تحقق 2 هدف مذکور را تدبیر و امید نامید و گفت: براساس تعالیم علوی یک فرد مؤمن در جامعه ایمانی باید اهداف خود را متمرکز بر پیشرفت مستمر قرار دهد چرا که فرد مومن نمی تواند به عقب‌گرد باز گردد.
 
وی یکی از تصمیمات اصلی دولت جدید را برنامه‌ریزی برای تحقق پیشرفت نامید و گفت: دولت باید برای اجرایی شدن این هدف ابزار اعتدال را به کار گیرد زیرا با مشی اعتدال‌گرانه می‌توان به هدف پیشرفت و توسعه در بخش‌های مختلف به ویژه اقتصاد دست پیدا کرد.
 
نهاوندیان اضافه کرد: مفهوم اعتدال و عدالت همبستگی ویژه‌ای با هم دارند به نحوی که برای تحقق عدالت باید روش اعتدال‌گرانه‌ای را در پیش گرفت و از هرگونه اقدام تند و بدون پیش‌بینی شده‌ای جلوگیری کرد.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران لازمه تحقق عدالت را وجود 4 عنصر دانست و افزود: فهم کامل و همه‌جانبه، دانش عمیق، داوری نیکو و بردباری می‌تواند اجرایی شدن عدالت را در هر جامعه‌ای با سرعت بیشتری همراه کند.
 
وی ضمن تاکید بر اینکه تحقق پیشرفت و عدالت در جامعه بدون همراهی مردم با دولت بوجود نخواهد آمد، تصریح کرد: مناسبات دولت و ملت باید در دولت جدید بازنگری و بازتعریف شود؛ البته در سیاست‌های کلی اصل 44 نیز مقام معظم رهبری تغییرات زیادی بر بازتعریف وظایف دولت در اقتصاد داشته‌اند که متاسفانه تا حد مناسبی اجرایی نشد.
 
وی ضمن تاکید بر اینکه دولت‌سالاری در حوزه اقتصاد باید پایان پذیرد، اظهار داشت: دولت باید وظیفه سیاست‌گذاری خود را انجام دهد و با همکاری مردم راه‌حل‌های کارآمدی را برای اصلاح مشکلات اتخاذ نماید.
 
وی نخستین وظیفه دولت را برای تدوین سیاست‌های موثر جهت حل مشکلات مردم بازنگری حضور دولت در حوزه اقتصاد و ساختار اقتصادی کشور دانست و گفت: دولت، مجلس و قوه قضائیه می‌توانند در این مسیر کمک‌های قابل توجهی را انجام دهند تا بازنگری‌‌های لازم انجام و اقتصادی مولد بدون وابستگی به نفت در کشور ایجاد شود.
 
وی با اشاره به اینکه اقتصاد باید با رشدی پایدار منابع مورد نیاز خود را از تولید به دست آورد گفت: باید اتکا به بودجه نفت به صفر برسد و سرمایه حوزه نفتی کشور صرف سرمایه‌گذاری گردد.
 
نهاوندیان در ادامه سخنرانی خود مقابله با انحصار و رقابتی‌کردن بازار را دیگر وظیفه دولت دانست و گفت: مردم با بازارهای انحصاری مشکلات زیادی دارند که باید انحصارها تبدیل به رقابت گردند البته در بازارهایی که رقابت وجود ندارد دولت باید سازوکارهای نظارتی ویژه‌ای را اعمال کند.
 
نهاوندیان ضمن تاکید بر اینکه باید پدیده شبه دولت در کشور درمان شود تصریح کرد: مردم باید در اقتصاد حضور داشته باشند تا با اعمال نظرات راهکارهای مناسبی را در اختیار دولت قرار دهند.
 
وی دیگر وظیفه مهم دولت را بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد و گفت:‌تشریفات برای ایجاد فضای کسب و کار در کشور باید به حداقل ممکن برسد تا مردم احساس کنند که می‌توانند با برنامه‌ریزی منسجمی به ایجاد فضای کسب و کار در جامعه اقدام نمایند.
 
نهاوندیان به اقدام ارزنده مجلس در تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و افزود: با وجود آنکه یکسال از تصویب این قانون می‌گذارد اما همچنان این قانون به مرحله اجرا نرسیده است که امیدواریم دولت تدبیر و امید بتواند با اتخاذ راهکارهایی موثر این قانون را در کشور اجرا و فضای کسب و کار کشور را رونق بخشد.
 
رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن بیان این که دولت باید در تغییر شرایط کسب و کار پیش‌آگهی‌هایی را عنوان و کارفرمایان را از تغییرات خود باخبر سازد تصریح کرد: به دنبال این امر هماهنگی لازم میان واحدهای اقتصادی در کشور ایجاد می کنیم تا حجم نیروی اشتغال در کشور نیز کاهش پیدا نکند.
 
به اعتقاد نهاوندیان دولت تدبیر و امید درصدد است امنیت اقتصادی را در کشور ایجاد و با سیاست‌های منسجمی توانمندی بخش خصوصی را در حوزه اقتصاد تقویت بخشد.
 
وی با بیان این مطلب که متاسفانه طی سالهای اخیر بخش خصوصی از امکان تعامل و تکامل در حوزه‌های مختلف به ویژه اقتصادی بازمانده است گفت: یکی از دلایل عدم حضور بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف کشور را باید فشارهای بیرونی دانست که باید دولت تدبیر و امید با جبران این فشارها حضور بخش‌های خصوصی را در تمام حوزه‌ها به ویژه اقتصاد پررنگ و از مشاوره و کمک‌های آنها استفاده نماید.
 
وی حضور بخش خصوصی را در مناسبات بین‌المللی دارای نقش پراهمیتی دانست و گفت: باید به فعالان بازار کشور این اطمینان را بدهیم که می‌توانند در شرایط تحریم ضمن انجام مناسبات بین‌المللی اقدام به فروش کالاهای خود نمایند.
 
نهاوندیان ضمن تاکید بر اینکه دولت بدون مردم نمی‌تواند به اهداف خود در حوزه اقتصادی دست پیدا کند، تصریح کرد: مردم در گام نخست با حماسه سیاسی رای خود را به دولت تدبیر و امید اعلام کردند اما امیدواریم با همکاری آنها در صحنه عمل و حماسه اقتصادی نیز به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم.
 
وی ضمن تاکید بر اینکه فرهنگ اقتصادی جامعه باید به سمت فرهنگ تولیدمحور تمرکز پیدا کند، تصریح کرد: حرکت جدی و گسترده ملت در تحقق تولید ملی باید از همین جایگاه نماز جمعه آغاز شود.
 
وی ضمن بیان اینکه مطلب که اکثریت مردم جامعه باید از مکنت اقتصادی برخوردار باشند گفت:‌نگاه دولت به فعالیت‌های اقتصادی باید در فرهنگ عمومی جامعه توسعه پیدا کند و هر کس با ایجاد شغلی نقش مؤثری را در کاهش حجم نیروی بیکار در کشور انجام دهد.
 
نهاوندیان اضافه کرد: اگر هر بنگاه اقتصادی یک شغل ایجاد کند به مرور حجم زیادی از نیروی بیکار کشور کاهش پیدا می‌کند البته دولت نیز باید موانع رونق فعالیت‌های اقتصادی را نیز رفع نماید که بر همین اساس درصددیم در مقرات بانکی، تامین اجتماعی و گمرک تدابیری را برای رفع موانع فرصت اشتغال در جامعه ایجاد نماییم.
 
به اعتقاد رئیس اتاق بازرگانی اگر مصرف‌کننده‌ها هم با بکارگیری کالاهای داخلی کالاهای خارجی را تحریم کنند تولید و رشد اقتصاد کشور بوجود خواهد آمد. متاسفانه نرخ رشد تولید ناخالص کشور منفی شده است که باید با همکاری این نرخ را مثبت و تورم و بیکاری را کاهش دهیم.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور با اعتقاد بر اینکه تورم با رونق اقتصادی برطرف خواهد شد گفت: مردم باید در تصمیم‌سازی دولت مشارکت و نظرات خود را عنوان نمایند که در همین مسیر تشکل‌های اقتصادی می‌تواند نقش مؤثری را ایفا کند.
 
وی اضافه کرد: اگر دولت بستر را لازم را برای حضور مردم در عرصه اقتصادی فراهم کند به طور حتم با همکاری دو حوزه دولت و ملت می‌توان ضمن نظارت و اصلاح فرآیندها تا حد قابل توجهی مشکلات کشور را برطرف نمود.
 
وی در پایان سخنرانی خود با ابراز امیدواری از اینکه در سال آینده با همکاری دولت و مردم هفته دولت را گرامی بداریم گفت: امیدوارم با کمک مردم امسال در خلق حماسه اقتصادی موفق شویم و بتوانیم از این امتحان سربلند بیرون بیاییم.

دولت براساس بودجه 92 به دنبال افزایش 38 درصدی قیمت حاملهای انرژی است

$
0
0

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: خبرهایی شنیده می‌شود مبنی بر این که دولت بر اساس قانون بودجه 92 درصدد افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا سقف 38 درصد است.
 
غلامرضا مصباح مقدم در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت تصریح کرد: دولت بر اساس قانون بودجه امسال باید 50 هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها درآمد کسب کند که دو راهکار برای تامین این میزان وجود دارد که یکی از این راهکارها افزایش قیمت برخی حامل های انرژی است که قانون بودجه 92 نیز اجازه افزایش 38 درصدی قیمت برخی از این حامل ها مانند بنزین و گازوئیل را داده است حتی احتمال افزایش  قیمت آب و برق نیز وجود دارد.
 
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی  افزود: خبرهایی شنیده می شود مبنی بر این که دولت در صدد افزایش قیمت حامل های انرژی تا سقف 38 درصد بر اساس قانون بودجه است که در این صورت بخشی از درآمدهای کاهش یافته هدفمندسازی یارانه ها از این طریق جبران می شود.
 
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به برنامه های دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت ها، آیا افزایش قیمت حامل های انرژی بار هزینه ای برای مردم به دنبال نخواهد داشت؟ گفت: این افزایش قیمت نیز مانند سایر هزینه هایی است که در اثر تورم به مردم تحمیل شده است.
 
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: قیمت همه کالاها بر اثر بالا بودن نرخ تورم افزایش یافته و خدماتی که دولت یازدهم ارائه می دهد سه سال است که تغییر نداشته و این خدمات نیز مانند سایر هزینه هایی است که مردم تحمل می کنند اما دولت باید نسبت به خانواده های کم درآمد جامعه توجه ویژه داشته باشد و سهم این اقشار را در هدفمندی یارانه ها افزایش دهد که راهکار حمایت از این اقشار حذف دو الی سه دهک بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی خواهد بود و آنچه که از این محل صرفه جویی می شود باید در اختیار خانواده های کم درآمد قرار گیرد تا قدرت خرید آنها در برابر افزایش قیمت حامل های انرژی جبران شود.
 
مصباحی مقدم تاکید کرد: تنها راهکار منطقی برای تامین درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه ها افزایش قیمت حامل های انرژی است.
 
استفاده از صندوق توسعه برای هزینه های جاری سم مهلک برای اقتصاد است
 
وی با اشاره به اینکه قیمت حامل های انرژی بر اساس قانون بودجه 38 درصد افزایش می یابد درباره شنیده هایی مبنی بر پرداخت یارانه نقدی از محل صندوق توسعه ملی به خانه ملت گفت: صندوق توسعه ملی از منابع دولت خارج شده است بنابراین امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای هزینه های جاری کشور سم مهلک برای اقتصاد ایران است.
 
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: منابع صندوق توسعه ملی باید در جهت تولیداتی سرمایه گذاری شود که زاینده، ماندگار و توسعه اقتصادی برای نسل های آینده را در پی دارد.
 
مصباحی مقدم افزود: اگر از منابع صندوق توسعه برداشت شود بدان معنا است که تمام منابعی که در این صندوق ذخیره شده را حراج کرده باشیم.
 
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان درباره میزان نرخ رشد اقتصادی با بیان این که این نرخ رشد از آغاز دولت نهم تا پایان دولت دهم روند نزولی داشته است خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی در پایان سال 91 منفی 0.5 درصد بوده است.

چرا اپل و گوگل در برابر ایران عقب نشستند؟

$
0
0

تأثیرگذاری گزارش السیتکس و حمایت گسترده رسانه‌های ملی منجر به عقب‌نشینی گوگل و اپل شد.

 

به گزارش اعتدال ، سیتنا نوشت: در پی گزارش اخیر رصد و دیده‌بانی از رفتارهای سازمانی مرکز کیفیت‎های برتر و انتقاد از عملکرد دوگانه غرب بالاخص در حوزه آی تی نسبت به ایران با استناد به تحریم‎ها که منجر به چالشی برای بقاء مردم شده و حمایت و پوشش گسترده این گزارش از سوی خبرگزاری‎ها و اصحاب رسانه، دو غول آی تی گوگل و اپل پا پس کشیدند.

 

بر اساس این گزارش، مرکز کیفیت‎های برتر بارقه‎ها و نشانه‎های تحمیل و تبعیضات خارجی که بر روی اینترنت بشکل نامحسوس و خزنده آغاز شده بود را رصد و ردیابی نموده و آغاز استانداردهای دوگانه با ایران و تبعیض در شبکه جهانی وب که حتی گریبان شرکت‎های بزرگ ایرانی را یک شبه و بدون اطلاع قبلی گرفته و با استناد به تحریم به کام مرگ می‎فرستند را هشدار داده است.

 

این موضوع از آن جهت مهم است که نباید اجازه داد برداشتن بخشی از تحریم‎های کمپانی‎های فوق که گریبان ملت مظلوم ایران را گرفته با منت همراه شود بلکه نقش و تاثیر همکاری‎های بین سازمانی در رصد و استخراج اطلاعات درست و همکاری در پوشش گزارش‎های معتبر به مردم منتج به چنین دستاوردهایی می‎شود، که این مصداق بارز مکث و میل به تعالی گروهی و تعالی بین سازمانی است برای تاثیرگذاری و تغییر شرایط که خوشبختانه کارساز واقع شد.

 

واقعیت امر آن است که در این فرآیند، تنها واقعیات به گوش مردم رسانده شد تا ماسک از چهره‌ها برداشته شود. این کمپانی‎ها هر هدفی که دارند از به خطر افتادن وجه و اعتبار خود هراس دارند و ترس از اطلاع‌رسانی واقعیات دارند و از تاکتیک‎های مختلفی برای تاثیر در اذهان مردم استفاده می‎کنند، اما نمی‎توانند بخاطر تحریم نکردن بر سر ما منت بگذارند.

 

این از آن جهت مهم است که بخشی از گزارش فوق مخصوصا به حوزه اینترنت مربوط می‎شود و به اعمال تحریم‎های مغرضانه در این حوزه می‎پردازد و از آن انتقاد می‎کند و عقب‌نشینی در تحریم هم، به هر اندازه، در همین حوزه اتفاق افتاده است.

 

اگرچه مرکز کیفیت‎های برتر رفع تحریم‎های مذکور را بر ایرانیان کم تاثیر دانسته و تاکید داشته مردم در داخل کشور نباید منتظر اتفاق خاصی باشند اما مهندس نقیه رئیس مرکز کیفیت‎های برتر گفت این اول کار است و یکی از دلایل این موفقیت مرهون زیر ذره بین بردن عملکرد و زیر سوال بردن رفتار کشوری مدعی حقوق بشر با عملکردی دیکتاتوری است.

حزب‌الله: به تجاوز علیه سوریه پاسخ می‌دهیم

$
0
0

در واکنش به تهدیدهای آمریکا و غرب برای حمله به سوریه، حزب الله لبنان اعلام کرد: به هرگونه تجاوزی علیه سوریه پاسخ می‌دهیم.

 

به گزارش پایگاه خبری صدای روسیه، حسین الحاج حسن، نماینده حزب الله لبنان در کابینه این کشور اعلام کرد: حزب‌الله از نزدیک تحولات سوریه را دنبال می کند و به تهدیدهای ناتو برای حمله به سوریه به دیده جدی می‌نگرد.

 

وی افزود: رهبران حزب‌الله لبنان به هرگونه تجاوزی علیه سوریه پاسخ خواهند داد.

 

الحاج حسن در ادامه اعلام کرد: میزان و نحوه اقدامات انتقام‌جویانه حزب‌الله به میزان و حجم حمله ناتو بستگی دارد.

 

این واکنش حزب‌الله لبنان همزمان با اقدام رژیم صهیونیستی در استقرار سامانه‌های موشکی پاتریوت در مرزهای مشترک با سوریه و آماده‌باش ارتش عربستان صورت گرفت.

مرضیه افخم: از شنبه سخنگوی وزارتخارجه هستم

$
0
0
گزینه مطرح به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اجازه دهید تا شنبه سخن نگویم؛ در حال انجام ته مانده کارهای مربوط به مسئولیت سابقم هستم.

مرضیه افخم در گفتگو با واحد مرکزی خبر افزود: مسئولیت خود در جایگاه سخنگویی وزارت امور خارجه و ارتباط با خبرنگاران را از شنبه آغاز می کنم.

وی با تاکید بر اهمیت جایگاه رسانه ها از تعامل دستگاه سیاست خارجی با خبرنگاران به عنوان اعضای یک خانواده استقبال کرد اما گفت: فعلا به مطلبی که وزیر امور خارجه درباره این انتصاب بیان کرده است اکتفا کنید.

محمد جواد ظریف امروز به خبرگزاری تسنیم گفت: خانم مرضیه افخم سخنگوی جدید وزارت امورخارجه کشورمان است.

مرضیه افخم ، هشتمین سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ، پیش از این  مدیرکل دیپلماسی عمومی این وزارتخانه بود و مسئولیت اداره کل اطلاعات و اخبار دستگاه دیپلماسی را در نیز فهرست سوابق مدیریتی اش دارد.

وی به دو زبان انگلیسی و فرانسه تسلط دارد.

جنگ در سوریه: پایان ماه عسل ایران و غرب

$
0
0
 در این چند روز اتفاقاتی افتاده که به نظر می‌رسد شرایط سوریه با سرعت به سمت جنگ می‌رود. قبلا اوباما در یک اظهار نظر گفته بود که اگر از سلاح شیمیایی در سوریه استفاده شود دست به حمله نظامی خواهد زد. البته پیش‌تر اشتباه سال گذشته سوریه که رسما اعلام کرده بود ممکن است از سلاح شیمیایی عیله مخالفان استفاده کند شرایط ذهنی را برای متهم کردن سوریه فراهم کرده بود. هر چند با دلایل عینی می‌توان هر دو طرف درگیر در سوریه را به استفاده از سلاح شیمیایی متهم کرد اما این گفتار باعث شده تا پیکان اتهام به سمت دولت سوریه باشد. به نظر می‌رسد حمله آمریکا به سوریه پایان ماه عسل رابطه خوب ایران و غرب باشد که بعد از حضور گسترده مردم در انتخابات و انتخاب یک چهره میانه رو در ایران شروع شده بود. این بحث در دو بخش اثر گذار خواهد بود. یکی بحث مسائل هسته ای ایران و رابطه با 5+1 است که بی‌شک در صورت حمله به سوریه تحت‌الشعاع وضعیت منطقه قرار خواهد گرفت و دیگر اینکه جمهوری اسلامی قصد داشت از ظرفیت دیپلماتیک خود در مسائل منطقه‌ای استفاده کند و مسائلی به خصوص مسائل سوریه را حل و فصل کند. بعد از روی کار آمدن دولت روحانی کشورهایی مثل آلمان، انگلیس و فرانسه از این انتخاب استقبال کرده و حتی گفتند از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو2 دعوت خواهند کرد. کنفرانس ژنو 2 قرار بود محلی باشد که مسائل سوریه را از راه دیپلماتیک حل کند و ایران حلقه مفقوده کنفرانس ژنو قبلی بود که حضورش می‌توانست نقش موثری در حل و فصل مسائل بین این دو کشور داشته باشد.اما ظاهرا لابی‌های متعدد سرانجام موفق شده‌اند سوریه را به سمت جنگ ببرند. اولین لابی مربوط به جمهوری‌خواهان و نومحافظه‌کاران آمریکایی و طیف تندروی دموکرات‌هاست که توانستند اوباما را به سمت جنگ دیگری دعوت کنند؛ آن هم در حالی که اوباما با شعار پرهیز از جنگ و مخالفت با جنگ‌طلبی بوش به قدرت رسیده بود. دوم لابی صیهونیستی که از سال 1948 همواره سعی کرده هر چهار پنج سال یکبار یک جنگ در منطقه اتفاق بیفتد چرا که ماهیت خود را در آشوب و درگیری در منطقه می‌داند. لابی سوم لابی سلفی‌ها در منطقه است که می‌خواهد به شکلی انرژی بیداری اسلامی را در سوریه تخلیه کنند و آن را به انحراف بکشانند. اما پدیده‌ جدیدی که در این جنگ به چشم می‌خورد این است که در حالی که جرج بوش در سال 2001 گفته بود آمریکا در جنگ بی‌پایان با تروریست قرار دارد و 62 کشور دنیا علیه آمریکا و به تعبیر بوش علیه انسان آزاد به پرورش تروریست می‌پردازند اما امروز این کشور از افرادی حمایت می‌کند که با کمک 83 کشور دنیا در سوریه ایجاد آشوب کرده‌اند . حتی اروپاییان سلفی از بلژیک، فرانسه و آلمان به یاری آنان شتافته‌اند.به نظر می‌رسد در اوضاع خطیر کنونی بهترین رفتار برای ایران جلوگیری از جنگ در سوریه است و باید دستگاه دیپلماسی کشور تمام ظرفیت خود را برای ممانعت از جنگ به کار بندد. ایران می‌تواند با لابی با روسیه و کشورهای غربی و لابی با واسطه با آمریکا از این اتفاق جلوگیری کند چرا که عده‌ای در آمریکا نیز دوست ندارند ننگ یک جنگ دیگر بر پیشانی این کشور قرار بگیرد.

* تحلیلگرمسائل بین‌الملل

حافظ اسد 11 ساله چه می‌گوید؟ + عکس

$
0
0

فرزند 11 ساله بشار اسد در پستی که در فیسبوک نوشته، ارتش آمریکا را ترسو توصیف کرده است.

به گزارش اعتدال به نقل از تسنیم، نیویورک تایمز در اظهاراتی که آن را به حافظ اسد فرزند بشار اسد در شبکه اجتماعی فیسبوک منسوب کرده، از مخالفت حافظ اسد با تهاجم نظامی به سوریه خبر داده است.

فرزند بشار اسد ارتش آمریکا را گروهی بزدل که ادوات پیشرفته نظامی عالی در اختیار دارند توصیف کرد.

این اظهارات حافظ اسد در شبکه اجتماعی فیسبوک که نیویورک تایمز آن را منتشر کرده با واکنش و توجه خانواده و دوستان بشار اسد و برخی مسئولان نظام سوریه و نیز مردم این کشور روبه‌رو شده است.

 

بازی سخت پرسپولیس مقابل فولاد

$
0
0
هفته هفتم از مسابقات لیگ برتر درحالی روز جمعه آغاز می‌شود که در بازی نخست هفته پرسپولیس در پیش بازی دربی به مصاف فولاد صدرنشین می‌رود و در یک بازی محتاطانه نیاز به برد در این مسابقه دارد.
در این هفته تراکتورسازی هم به فکر کسب اولین پیروزی است و ملوان، صبا، فجر، مس و راه‌آهن هم به فکر فرار از بحران هستند. روز نخست از هفته هفتم رقابت‌های فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور در حالی روز جمعه با برگزاری 7 مسابقه پیگیری می‌شود که بازی‌های پرسپولیس با فولاد تحت تاثیر دربی پایتخت قرار خواهد داشت، اتفاقی که باعث می‌شود شاگردان دایی که به 3 امتیاز این بازی نیاز دارند، با تمام قوا برابر تیم صدرنشین به میدان بروند. در این هفته تراکتورسازی میزبان سایپا است، اما دو تیم مدعی دیگر یعنی سپاهان اصفهان و نفت تهران در خارج از خانه به میدان می‌روند. دیدار صبای قم - فجرسپاسی، مس کرمان - ملوان و راه‌آهن - گسترش فولاد هم نبرد تیم‌های ناکام هفته‌های گذشته است که در زیر آنها را مرور می‌کنیم. برنامه دیدارهای هفته هفتم رقابت‌های فوتبال لیگ برتر: جمعه - 8 شهریور * پرسپولیس تهران - فولاد خوزستان، ساعت 19، ورزشگاه آزادی تهران * داماش گیلان - سپاهان اصفهان، ساعت 19:30، ورزشگاه عضدی رشت * صبای قم- فجرسپاسی شیراز، ساعت 19:30، ورزشگاه یادگار امام(ره) قم * مس کرمان - ملوان بندرانزلی، ساعت 19:30، ورزشگاه امام علی(ع) کرمان * راه‌آهن تهران - گسترش فولاد تبریز، ساعت 19:30، ورزشگاه تختی تهران * ذوب‌آهن اصفهان - نفت تهران، ساعت 19:30، ورزشگاه فولادشهر اصفهان * تراکتورسازی تبریز - سایپا البرز، ساعت 19:30، ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز شنبه - 9 شهریور *استقلال صنعتی - استقلال تهران، ساعت 19، ورزشگاه تختی اهواز

نه پارلمان انگلستان به لایحه جنگ دولت

$
0
0

پارلمان انگلستان از سال ۱۷۸۲ تاکنون هیچ یک از درخواست‌های نخست وزیران این کشور را برای آغاز جنگ رد نکرده بود اما این سنت دو قرنی در رویارویی با سوریه دچار فروپاشی شد.
 
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز؛ مجلس عوام انگلیس، عصر روز پنجشنبه، پس از ساعت ها بحث و جدل، به طرح پیشنهادی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، برای مداخله نظامی در سوریه رای منفی داد. مجلس عوام با 285 رای مخالف در برابر 272 رای موافق با طرح کامرون برای مداخله نظامی در سوریه مخالفت کرد.

این در حالی است که از سال 1782 تاکنون پارلمان بریتانیا به تمام درخواست‌های دولت‌های این کشور برای آغاز جنگ در مناطق مختلف جهان رأی مثبت داده بود.در سال 2003 نیز دولت انگلستان به رهبری تونی بلر، بنا بر ادعای برخورداری رژیم صدام حسین از تسلیحات کشتار جمعی، در کنار آمریکا حمله‌ای را علیه این کشور آغاز کردند.بدین ترتیب،‌ انگلستان که از قبل خود را درگیر جنگ نافرجام افغانستان کرده بود درون باتلاق دومی در عراق فرو رفته و در هشت سال بعدی 179 سرباز خود را از دست داد.
 
این رای مجلس عوام که از آن به عنوان یک شکست سنگین برای سیاست خارجی کامرون نام برده شده است، مانع از شرکت انگلیس در اقدام نظامی احتمالی آمریکا و متحدانش علیه دولت «بشار اسد» در سوریه می شود.

هاشمی: منطقه دچار خطر واقعی شده

$
0
0

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمله مقام معظم رهبری در صبح روز انتخابات، مبنی بر اینکه رای مردم حق ‌الناس است، جمله‌ای استراتژیک و ماندنی است که باید حفظ شود.

 

به گزارش اعتدال، هاشمی‌رفسنجانی در دیدار با شرکت‌کنندگان در همایش میثاق با حضرت امام (ره) که در حسینیه جماران برگزار شد، با اشاره به اینکه جمله مقام معظم رهبری در صبح انتخابات مبنی بر اینکه رای مردم حق‌الناس است، بسیار تاثیرگذار بود، خاطرنشان کرد: باید این صحبت مقام معظم رهبری رعایت شود، چراکه همه بچه مسلمان‌ها می‌دانند که خدا هم نمی‌تواند از حق‌الناس بگذرد، پس اگر حق‌الناس را خودمان ادا نکنیم، خداوند از ما نمی‌گذرد و در هر زمانی که باشد، حق را به صاحب حق می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه جمله مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «رای مردم حق‌الناس است»، جمله‌ای استراتژیک و ماندنی است که باید حفظ شود، گفت: باید به این بحث در محافل سیاسی بیشتر پرداخته شود و توجه داشته باشیم که انتخابات تنها به روز انتخابات خلاصه نمی‌شود.

 

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه همه ما امروز میهمان امام هستیم، اظهار کرد: جسم ایشان امروز حضور ندارد، ولی عاشقان خود را در حسینیه خود می‌بیند و برایشان دعا می‌کند.

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پس از گذشت سال‌ها، وقتی در حرم امام و حسینیه جماران حضور پیدا می‌کنم، حالت حزن و اندوه روزهای رحلت امام برایم تجدید می‌شود، افزود: امام در زمانی که حضور داشتند، جان ما را تسخیر کرده‌اند و اسلام، تشیع و ایران را حیات جدید دادند، در حالی که سال‌ها تلاش می‌شد که امام را کمرنگ کنند.

 

وی با بیان اینکه در سایه امام می‌توانیم رشد کنیم، تصریح کرد: امام یک فرد معمولی نبود بلکه خدا امام را ذخیره کرده بود برای تجدید حیات اسلام ناب و معرفی تشیع و کسانی که بعد از مدت‌ها خواستند عصر امام را کهنه کنند و یاران امام را تار و مار کردند، ظلم کرده‌اند.

 

 

وی با اشاره به اینکه شما امروز از من اسم می‌برید، اما اتفاقی که رخ داده، کار مردم و ملت بوده است، خاطرنشان کرد: مدت‌ها بود که امثال شما به دفتر من می‌آمدند و تاکید بر حضور من داشتند.

 

به گزارش ایسنا، در این لحظه، یکی از حاضرین گفت: شما امید را در دل مردم زنده کرده‌اید که هاشمی در پاسخ به او گفت: مردم ما را زنده کرده‌اند.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: بسیاری از آقایان از جمله نخبگان اصفهان به دفترم می‌آمدند و از من می‌خواستند در انتخابات حاضر شوم و من نمی‌توانستم به آنها جوابی بدهم چون وضع را می‌دانستم اما نمی‌توانستم آنچه را که می‌دانم بگویم.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه روزی دانشجویان تحمل‌شان تمام شد و به حضور من آمدند، خطاب به دانشجویان گفت: گفتم من نمی‌گویم که نمی‌آیم پس چرا ناراحتی می‌کنید. اما وقتی همین حرف به گوش افراطی‌ها رسید، مثل اسپند روی آتش به حرکت درآمدند. پس تاکید می‌کنم این خواست مردم بود و بعد از نام‌نویسی من هم مردم بودند که حماسه را خلق کردند و از روستاها، شهرها و همچنین از سوی ایرانی‌های خارج از کشور، حرکت جدیدی آغاز شد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مطمئن باشید کسانی هستند که نمی‌خواهند عصر امام تکرار شود و امام بار دیگر سرلوحه برنامه‌ها قرار گیرد، اظهار کرد: مردم حماسه آفریدند اما کار سخت‌تر ادامه و حفظ حماسه است، مثل انقلاب که ما آن را آسان‌تر انجام دادیم اما آنچه که در حفاظت از انقلاب تحمل کردیم، بسیار سخت‌تر بود.

 

وی به برخی از مصائب دوره‌های اخیر اشاره کرد و گفت: بسیاری از کسانی که به انقلاب خدمت کرده‌اند دچار مشکلات شده‌اند و شما با شنیدن اسم‌شان به هیجان می‌آیید پس باید این مشکلات را ان‌شاءالله به تدریج حل کرد.

 

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه کار بزرگی که در انتخابات رخ داد، باعث شد عده‌ای غافلگیر شوند، تصریح کرد: تا چند روز قبل از انتخابات، این عده آمارهایی می‌دادند که برای خودشان هم اغوا کننده بود، اما بعد از انتخابات غافلگیر شدند و این کار خدا بود که دل‌های ده‌ها میلیون مردم ایران را متوجه یک نقطه کرد.

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اینکه امروز ملت ما آرامش یافته و یکپارچه‌تر شده است، گفت: کسانی هستند که به راه دیگری می‌روند و ما نباید آنها را محکوم کنیم، چون حق‌شان است که بر طبق سلیقه خود عمل کنند و سعی کنند تفکر خود را به کرسی بنشانند پس ما نباید حالت انحصاری به خود بگیریم، حتی اگر اکثریت باشیم، چون فضا باید فضای عمومی باشد تا وحدت نسبی محفوظ بماند.

 

 

وی با تاکید بر اینکه اختلاف سلیقه‌ها باید محفوظ بماند، تصریح کرد: باید در عملکردمان منطق و اعتدال و آرامش داشته و عدالت را در نظر داشته باشیم تا به جامعه نمونه‌ای در دنیا تبدیل شویم.

 

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب تحلیل‌های عجیبی از اسلام می‌شد و امروز هم صحبت‌هایی می‌شود که چطور مردم ایران علی‌رغم وضعیتی که داشتند به هم رسیده‌اند، گفت: این لطف خدا بود که می‌خواست ملت ما آرام بگیرد، پس شما هم وقتی احساس می‌کنید، موفق شده‌اید، حرکت انحصارگرایانه و تند و تیز انجام ندهید، چون در این صورت فرقی با دیگران نمی‌کنید، پس تاکید می‌کنم منطق و عدالت و اعتدال باید سرلوحه کار باشد چون در دوره‌ای که مردم به اخبار دسترسی دارند و اگر رسانه ملی حرفی را نزند، در رسانه‌های دیگر گفته خواهد شد و دیوار بتنی بین مردم و حقایق کوتاه شده است، مردم به خوبی می‌توانند حقیقت را متوجه شوند.

 

 

هاشمی رفسنجانی به شرایط کشورهای پاکستان، افغانستان، یمن، بحرین، عراق، سوریه، لبنان، مصر و تونس و... اشاره کرد و گفت: امروز آرام‌ترین کشور منطقه ایران است که انتخابات خود را با آرامش و بدون اینکه ذره‌ای خون از دماغ کسی بیرون بیاید، انجام داد که این اتفاق در دنیای امروز بسیار با ارزش است.

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز منطقه دچار خطر واقعی است، خاطرنشان کرد: مصر به مدت دو سال و نیم است که مردمش در جهاد و مبارزه به سر می‌برند و ما در همین راستا گاهی از بیداری اسلامی و گاهی از بهار عربی صحبت می‌کنیم اما الان شاهدیم که هم عرب و هم مسلمان پایمال می‌شود و کسانی که محاکمه شده‌اند، به خانه‌هایشان بازمی‌گردند و مبارزان به زندان رفته‌اند و این اتفاقات عجیب در مدت کوتاهی رخ می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه وضعیت مصر درس خوبی برای کشورهاست افزود: در مصر کسانی که پیروز شدند، 25 درصد آرا را بیشتر نداشتند اما به جان مردم افتادند و آدم‌ها را کشتند و اخلاق را آتش زدند، پس مردم مصر امروز بین دو لبه قیچی استبداد و افراط قرار گرفته‌اند و در ادامه نیز شاهد شنیدن اخبارهای روزانه از سوریه هستیم.

 

هاشمی با بیان اینکه بمباران شیمیایی مردم شوخی نیست، گفت: چهره صدام با این کار برای دنیا روشن شد و به همین دلایل مورد تهاجم بود که سایه این موضوع امروز بر سر سوریه افتاده است.

 

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عده‌ای می‌خواهند قدرت‌شان را حفظ کنند و افراد افراطی به هر کاری دست می‌زنند، تصریح کرد: سوریه دو سال است که هر روز قربانی زیادی می‌دهد و ما باید راهی را به مسلمانان نشان دهیم که بدانند در سایه آرامش و اعتدال، عقلانیت و فضای باز امنیت ایجاد می‌شود، چون برای همه دنیا ثابت شده است که با زور بستن زبان‌ها و شکستن قلم‌ها و البته ترساندن مردم، امنیت گورستانی ایجاد می‌شود، در حالی که ما به دنبال امنیت برای زنده‌ها هستیم.

 

هاشمی با قرائتی از آیه قرآن کریم به معنی آن اشاره کرد و گفت: معنی این آیه چنین است که کسانی که ایمان داشته باشند، نباید ایمان‌شان را به ظلم آلوده کنند. این آیه باید بر سر در نهادهای امنیتی نوشته شود چون گاهی شاهدیم خیلی‌ها که خود را حزب‌اللهی می‌دانند، ظلم می‌کنند ولی تصور خودشان این است که از نظام دفاع می‌کنند، اما باید بدانند این اقدامات سکوت می‌آورد اما امنیت نمی‌آورد.

 

هاشمی با بیان اینکه اگر دل‌های مردم آرام باشد و بدانند که قلم قاضی جز به حق نمی‌نویسد، جامعه امن و امان خواهد بود، تصریح کرد: در این صورت است که بازار پررونق، کسب و کار به راه، کشاورزی با رونق و امنیت شیرین است.

 

به گزارش خبرنگار ایسنا، در این مراسم، تعدادی از نمایندگان ادوار مجلس شورای، علی افراشته معاون اجرایی رییس مجلس، همسر و دختر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حجت‌الاسلام علیخانی، 50 نفر از ورزشکاران باستانی و کشتی‌گیران از استان اصفهان، تعدادی از برادران اهل تسنن و تعدادی از مردم اصفهان، بوشهر، اهواز و کاشان حضور داشتند.

 

براساس این گزارش، در این مراسم، قبل از صحبت‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، چند تن از نمایندگان استان‌های اصفهان، بوشهر، اهواز و کاشان پیرامون ضرورت حضور زنان در عرصه فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی، حضور نمایندگان از تمام استان‌های کشور در دولت، توجه به موضوع وحدت ملی، بازگشت به اندیشه‌های امام، توجه به استان‌های جنوبی در موضوع انتصاب‌ها، دخالت آیت‌الله هاشمی در حل مساله سوریه، جلوگیری از کارهای سیاسی نهادهای امنیتی و البته کارهای امنیتی نهادهای سیاسی و همچنین حضور مجدد آیت‌الله هاشمی در خطبه‌های نماز جمعه صحبت کردند.

انتهای پیام

 

هاشمی: برخی حزب اللهی‌ها به خیال خدمت به مردم، به آن‌ها ظلم کردند

$
0
0
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه برخی مواقع آنهایی که حزب اللهی هستند به مردم ظلم می‌کنند. ولی به خیال خود در حال خدمت به مردم هستند. این شیوه امنیت نمی‌آورد بلکه با سکوت همراه خواهد بود. همین سکوت زیاد می‌شود و در ‌‌نهایت به یک اتفاق ناگوار می‌انجامد. اما اگر مردم بدانند که قلم قاضی جز حق نمی‌نویسد و اگر بدانند پلیس با مردم رفتار شایسته‌ای دارد و اگر بازار به رونق سابق خود بازگردد در آن صورت مردم امنیت خواهند داشت. نه اینکه اوضاع به گونه‌ای باشد که نان بخورند و در آن خرده شیشه پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با شرکت کنندگان همایش میثاق با حضرت امام (ره) که عصر روز پنجشنبه در حسینیه جماران تهران برگزار شد ضمن تشکر از حضور افرادی که از راه‌های دور در این محل حاضر شده بودند، با بیان اینکه معنویتی بر فضای جماران حاکم است، گفت: همچنان بعد از گذشت سال‌ها هر از گاهی که به حسینیه جماران و یا حرم مطهر امام (ره) می‌روم‌‌ همان حالت حزن و اندوهی به من دست می‌دهد که در زمان رحلت امام راحل داشتم و‌‌ همان احساس برای من تجدید می‌شود. امام دل و جان همه ما را تسخیر کرده بود. امام آرام سخن می‌گفت اما لحن سخنان ایشان جوانان را بیدار می‌کرد. امام تشیع، دین و اسلام را زنده کردند و حیاتی جدید به آن بخشیدند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه در سالهای پس از انقلاب عده‌ای سعی در کمرنگ کردن نقش و فرمایشات ایشان داشتند، یادآور شد: این یک تصور و تلاش اشتباه بود.ما هم اگر بخواهیم رنگ درستی داشته باشیم باید در سایه امام (ره) بوده و از آن طریق رشد کنیم. خدا امام را برای تجدید حیات اسلام ناب و تشیع ذخیره کرده بود تا به کسانی که مدت‌ها رویه اشتباهی داشتند ثابت کند که همیشه نقطه‌ای برای حیات دوباره هست.

 

کسانی که یاران مخلص امام را تار و مار کردند ظلم کرده‌اند



این عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: کسانی که بعد از مدت‌ها خواستند عصر امام را کهنه کنند و یاران مخلص امام را تار و مار کردند، ظلم کرده‌اند. به نظر می‌رسد خدا نمی‌خواهد که برخی افراد بر مردم سختی وارد کنند.

وی با تاکید به نقش مردم گفت:شما امروز از من اسم می‌برید، اما اتفاقی که رخ داده، کار مردم و ملت بوده است و گر نه من و امثال من چه اقدامی می‌توانستیم انجام دهیم.

نمی‌توانستم آنچه را که می‌دانم بگویم

آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد: مدت‌ها بود امثال افرادی که در این جمع حضور دارند می‌آمدند و از من برای حضور دعوت می‌کردند. همچنین بسیاری از آقایانی که در این جمع هستند اصرار زیادی برای رفتن من به شهرشان داشتند و من نمی‌توانستم به آنها جوابی بدهم چون وضع را می‌دانستم اما نمی‌توانستم آنچه را که می‌دانم بگویم ولی در درون می‌دانستم که چه نیتی دارم و دلم با آن‌ها بود.

وی همچنین با اشاره به اینکه روزی دانشجویان تحمل‌شان تمام شد و به حضور من آمدند، اظهار داشت: من یک بار که دانشجویان بعد از تقاضاهای پی در پی تحملشان تمام شده بود، به آن‌ها گفتم «من که نگفتم نمی‌آیم، می‌آیم، چرا ناراحتی می‌کنید». اما همین یک جمله از قول من هم باعث شد تا جریان‌های افراطی مانند اسپند روی آتش به حرکت درآمدند. بعد از آن هم که در انتخابات نام نویسی کردم و خبر آن به گوش همه رسید و این مردم بودند که از این اتفاق بسیار استقبال کردند و در بسیاری از شهرهای ایران و حتی ایرانیان خارج از کشور از من خواستار ادامه حضور شدندو حرکت جدیدی آغاز شد.

افرادی که به دنبال جریان مخالف با جریان و خط امام هستند ناکام ماندند

آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد: امروز شاهد حرکتهایی از جانب مردم هستیم که همگی نشان داد افرادی که به دنبال جریان مخالف با جریان و خط امام هستند ناکام ماندند.

وی با اشاره به خلق حماسه سیاسی از سوی مردم یادآور شد: مردم حماسه آفریدند اما کار سخت‌تر حفاظت از حماسه است. مانند انقلاب اسلامی که حفاظت از آن بسیار دشوار‌تر از به دست آوردن آن است. ما برای حفاظت از انقلاب مشکلات بسیاری پشت سر گذاشتیم و اگر بخواهیم از نظر تلفات و قربانی‌هایی که در این راه دادیم بررسی کنیم می‌توانیم بگوییم که اگر در طول انقلاب نزدیک به ۱۰۰ نفر شهید دادیم برای حفظ آن هزاران شهید دادیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از جنگ حداقل ۲۴۰ هزار نفر تلفات دادیم. جانبازان بسیاری پس از جنگ به جا ماندند و چه بسیار آزادگانی که در شرایطی سخت‌تر از جنگ یعنی اسارت در اردوگاه‌های حزب بعث به سر بردند. این‌ها همگی از قربانیان انقلاب هستند و حفظ آن توسط ملت باعث شد تا شرق و غرب با پیکان حزب بعث نتوانند موفق شوند.

کسانی که امروز شما با آمدن نامشان به هیجان می‌آیید در دوره های اخیر دچار مشکل شدند

وی در ادامه به حوادثی که در سالهای اخیر به وجود آمد اشاره کرد و ادامه داد: آخرین مصائبی که ملت ایران بعد از آن میزان حوادث و جنگ تجربه کرد این بود که در دوره‌های اخیر شاهد بودیم کسانی که بسیار به این انقلاب خدمت کردند دچار مشکلات شدند و باید به تدریج این مشکلات حل شود. این‌ها همانی هستند که امروز شما با آمدن نامشان به هیجان می‌آیید.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: کار بزرگی که امروز انجام شد برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ بود که من فکر می‌کنم با برگزاری آن بسیاری از دشمنان غافلگیر شدند.

وی گفت: تا چند روز قبل از انتخابات آمارهایی از سوی برخی از افراد اعلام می‌شد که برای خودشان هم اغواکننده بود آنان از مردم آمار می‌گرفتند نظرسنجی می‌کردند و برای دلگرمی خود نتایج دیگری از این آمار ارائه می‌کردند ولی ما شاهد بودیم که خداوند چگونه آن‌ها را غافلگیر کرد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در این میان به معجزه حضرت موسی اشاره کرد و گفت: زمانی که حضرت موسی از مصر رفت، با معجزه‌ای رفت که بسیاری از مردم را به سمت خود واداشت و با‌‌ همان معجزه برگشت تا فرعونیان را به زمین بزند. حال این مسائل را از خدا بدانید که دلهای میلیون‌ها مردم را متوجه خود کرد.

امروز دل‌ها به هم نزدیک‌تر شده است

وی خاطرنشان کرد: قرآن به پیامبر (ص) می‌فرماید: «اگر همه آنچه را که داشتید در میدان هزینه کنید نمی‌توانید دل‌ها را تا حد قابل توجهی به هم نزدیک کنید که خداوند با غافلگیری خود این کار را به سادگی انجام می‌دهد.» خدا را شکر می‌کنم امروز دل‌ها به هم نزدیک‌تر شده و در این راه ممکن است افرادی با کسان دیگری باشند ولی ما نباید آن‌ها را محکوم کنیم. اگر می‌خواهیم اسلامی و شرعی عمل کنیم باید به همگان حق دهیم که حرف و اظهارنظر خود را بیان کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: کسانی که اختلاف سلیقه دارند باید از منطق، عدل، عدالت، و آرامش استفاده کنند تا بتوانیم در ‌‌نهایت الگوی بزرگی برای دنیا باشیم.

تند و تیز و انحصارگرایانه عمل نکنید

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین خطاب به شرکت کنندگان در همایش میثاق با امام (ره) یادآور شد: اگر احساس می‌کنید موفق شدید بنابراین همان کارهایی را که عده‌ای انجام داده‌اند و تند و تیز و انحصارگرایانه عمل کردند را انجام دهید همانند آن‌ها خواهید بود. بر این اساس نباید این گونه رفتار کنید.

دیوارهای بتنی میان مردم و حقایق فرو ریخته است

وی در ادامه گفت: در جامعه باید عدالت و منطق و اعتدال در پیش بگیریم تا بتوانیم به وحدت برسیم وگرنه وحدت مورد نظر نسبی می‌شود. امروز باب اطلاعات و آگاهی به روی هیچ کس بسته نیست.دیوارهای بتنی میان مردم و حقایق فرو ریخته و مردم به خوبی می‌توانند حقیقت را متوجه شوند.ملت با این اطلاعات و میزان آگاهی به حماسه ۲۴ خرداد رسیدند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه جهانیان همواره از موفقیت ایران در تعجب هستند، گفت: در جهان مطرح است که ایران چگونه توانست با آن توان خود در زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله،در مقابل ارتش تا دندان مسلح را آن هم با پشتیبانی امریکا، روسیه و انگلیس و به طور کلی دولتهای شرق و غرب ایستادگی کند و حتی می‌گویند که چگونه شد با آن همه گزینش‌های خاص باز هم ملت ایران به آرامش برسند و این‌ها همه لطف خدا بود.

وی با بیان اینکه ملت ایران یک ملت آگاه است یادآور شد: ممکن است حرف‌هایی در شرایط کنونی به میان آید ولی در رسانه ملی پخش نشود ولی رسانه‌های دیگر آن را پخش کنند. یا حتی ممکن است مطالبی به میان آید که دیگران بنویسند و رسانه‌های خودمان از آن غافل شوند. اتفاقی که هم اکنون نیز کم و بیش رخ می‌دهد و این بالا و پایین کردن نقل قول‌ها باعث شد تا مردم هشیار‌تر از قبل عمل کنند و در ‌‌نهایت به حماسه برسند.

به گفته آیت الله هاشمی رفسنجانی این اتفاقات می‌تواند در قالب یک تحلیل و یا شیوه‌ای جدید به بچه‌ها در مدارس تدریس شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید به جمله رهبر معظم انقلاب در روز ۲۴ خرداد ۹۲ گفت: ایشان پس از رأی دادن فرمودند: رأی مردم حق الناس است. و این جمله خیلی مؤثر بود چرا که همگان می‌دانند خداوند از هر چه بگذرد از حق الناس نمی‌گذرد و این عدل نیست. عدل ایجاب می‌کند که در صورت احقاق حق الناس خداوند نیز از حقی که بر گردن بنده‌ها است بگذرد و آن‌ها را بیامرزد.

از خداوند می‌خواهیم آنهایی که حقی بر گردن ما دارند را بیامرزد

وی تصریح کرد: ما نیز از خداوند می‌خواهیم آنهایی که حقی بر گردن ما دارند را بیامرزد و اگر حقی از آن‌ها نیز بر گردن ما است بگذرد که این نیز می‌تواند بخشی در دنیا باشد و بخشی در آخرت باشد.

به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این جمله رهبری یک جمله استراتژیک و به یاد ماندنی است که باید از این پس در تریبون‌ها و محافل سیاسی پیرامون آن صحبت شود.

وی ادامه داد: همچنین اگر کسانی چند روز پیش از انتخابات مانع حضور برخی در انتخابات شدند و اگر کسانی نگذاشتند آراء داده شده خوانده شود حق الناس بر گردن آنهاست. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که در راه اسلام باقی مانده و نمونه خوبی برای مسلمانان دیگر باشیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: امسال که گذشت و نمایشی از قدرت ملت ایران به همه داده شد و دنیا دید که چقدر مردم باشعور هستند.

وی در ادامه اظهاراتش به اوضاع منطقه اشاره کرد و گفت: اگر به شرایط کشورهایی مانند پاکستان، افغانستان، یمن، بحرین؛ سوریه، مصر، عراق و یا لبنان نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که ایران هم اکنون آرام‌ترین کشور است.

رئیس تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ایران بعد از برگزاری انتخابات آرامش بیشتری به دست آورد و انتخابات بدون هیچ آسیبی برگزار شد و این مسئله نمونه بارز یک دموکراسی می‌باشد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه به حوادثی که مردم مصر با آن درگیر هستند اشاره کرد و گفت: هم اکنون مردم مصر به مدت ۲ سال و نیم در حال مبارزه هستند و در این مدت از واژه‌های بیداری اسلامی و یا بهار عربی یاد شده، اما در شرایط فعلی شاهد پایمال شدن حقوق مردم این کشور هستیم و استبداد در حال بازگشت به خانه‌های آن‌ها است و مبارزین بار دیگر به زندان‌ها برگشته‌اند.

وی اظهار داشت: این اتفاقات عجیب در مصر درس خوبی بود چرا که کسانی که در مصر پیروز شدند تنها ۲۵ درصد آراء مردم این کشور را داشتند ولی بعد از پیروزی روش خود را تغییر داده و به جان مردم افتادند. یک روز شیعیان را کشتند و روز دیگر کلیسا‌ها را آتش زدند.

به گفته آیت الله هاشمی رفسنجانی مردم مصر بر لبه ۲ مسئله استبداد و افراط قرار گرفته‌اند. یک روز آن‌ها از استبداد سوختند و روز دیگر قربانی افراطی‌گری شدند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به وضعیت سوریه اشاره کرد و گفت: هر روز اخبار جدی تری از مردم این کشور مطرح می‌شود و حال با مسئله مهم بمباران شیمیایی مواجه هستیم. بمباران شیمیایی در ایران و زمان جنگ تحمیلی افراد بسیاری را از بین برد و حال قربانیان بسیاری را برای مردم سوریه می‌گذارد. در شرایط فعلی شاهد قربانی شدن عزیزان سوریه‌ای و تخریب خانه‌های آن‌ها و آوارگیشان هستیم و باید راهی پیدا کنیم تا دنیا مسیری در سایه آرامش و اعتدال و عقلانیت را با آن‌ها در پیش بگیرد.

ترساندن و ارعاب مردم و یا زور گفتن و امنیتی کردن فضا هیچ فایده‌ای ندارد

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین به امنیتی نبودن مردم اشاره کرد و گفت: برای همگان ثابت شده که ترساندن و ارعاب مردم و یا زور گفتن و امنیتی کردن فضا هیچ فایده‌ای ندارد و این گونه امنیت، امنیتی برای گورستان خواهد بود و برای زنده‌ها مناسب نیست.

امنیت به معنای آزادی بیان، کلام و فهم است

به گفته آیت الله رفسنجانی هم اکنون ما برای زنده‌ها امنیت نیاز داریم و این امنیت به معنای آزادی بیان، کلام و فهم است.

وی گفت: در این میان، بسیاری از افراد حزب اللهی هستند و عده‌ای دیگر حزب اللهی نیستند. متاسفانه برخی مواقع آنهایی که حزب اللهی هستند به مردم ظلم می‌کنند. ولی به خیال خود در حال خدمت به مردم هستند. این شیوه امنیت نمی‌آورد بلکه با سکوت همراه خواهد بود. همین سکوت زیاد می‌شود و در ‌‌نهایت به یک اتفاق ناگوار می‌انجامد. اما اگر مردم بدانند که قلم قاضی جز حق نمی‌نویسد و اگر بدانند پلیس با مردم رفتار شایسته‌ای دارد و اگر بازار به رونق سابق خود بازگردد در آن صورت مردم امنیت خواهند داشت. نه اینکه اوضاع به گونه‌ای باشد که نان بخورند و در آن خرده شیشه پیدا کنند.

در ادامه این دیدار تعدادی از شرکت کنندگان میثاق با حضرت امام (ره) به نمایندگی از استان‌های خوزستان، اصفهان، بوشهر و کاشان سخنرانی کردند. همچنین گفتنی است در این مراسم علی افراشته معاون اجرایی رئیس مجلس شورای اسلامی، عفت مرعشی و فاطمه هاشمی رفسنجانی، همسر و دختر آیت الله رفسنجانی حضور داشتند.

لازم به ذکر است شرکت کنندگان همایش میثاق با حضرت امام (ره) پس از دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی به دیدار سیدحسن خمینی نوه امام (ره) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران رفتند.

یادداشت فیسبوکی ظریف درباره تحولات سوریه

$
0
0

وزریر خارجه ایران با اشاره به تحولات اخیر درباره سوریه و انتشار برخی اخبار درباره حمله احتمالی آمریکا به این کشور با طرح این سوال که آیا آن طور که آمریکایی‌ها می‌گویند «همه انتخاب‌ها روی میز است»؟ نوشت: در 100 سال اخیر، اکثریت قریب به اتفاق کشورهایی که جنگ‌ها را (با توهم برتری نظامی و امید پیروزی) شروع کرده‌اند یا نابود شده‌اند و یا لااقل نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند.

به گزارش اعتدال، دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در صفحه فیس‌بوک خود نوشت:

«دوستان سلام. صبح جمعه شما بخیر

صرف نظر از روابط ایران و سوریه، تحولات اسف‌بار اخیر یک پرسش اساسی که سال‌هاست دغدغه فکری بنده است را مجددا مطرح می‌کند که آیا در جهان کنونی می‌توان اهداف انسان‌دوستانه و یا حتی اهداف سیاسی را از طریق جنگ و عملیات نظامی به پیش برد؟ چند محور برای فکر کردن:

1- استفاده از سلاح شیمیایی بدون توجه به عاملان آن یک جنایت است و باید محکوم شود. این موضع قطعی و بدون ابهام ... ایران است. اما آیا دیگران که زیاد هم سر و صدا می‌کنند، زمانی که غیرنظامیان سردشت و حلبچه هدف بودند و جنایت‌کار هم مشخص بود، همین موضع را داشتند؟ پس باید با دیده تردید به اهداف‌شان نگاه کرد. به‌ویژه آن که این بار با توجه به شرایط میدانی و اسناد موجود، احتمال ارتکاب این جنایت توسط گروه‌های افراطی بسیار بالاتر است.

2- کشتار و سرکوب و خشونت و افراط جنایاتی نابخشودنی است و همه باید طرف‌های درگیر را وادار کنند که هرچه سریع‌تر از طریق مذاکره این وضعیت اسف‌بار را پایان دهند. اما آیا تهدید به حمله نظامی راه‌حل است یا مبنای مشکل؟

3 - آیا آن طور که آمریکایی‌ها می‌گویند واقعا «همه انتخاب‌ها روی میز است»؟ یعنی هر کشوری که زور دارد این انتخاب را دارد که تهدید به حمله نظامی کند؟ یا این که استفاده و تهدید به استفاده از زور خلاف مبانی و اساس حقوق بین‌الملل جدید است؟

4 - آیا می‌توان برای مقابله با یک عمل خلاف حقوق بین‌الملل یا حتی یک جنایت، یک قاعده آمره حقوق بین‌الملل (ممنوعیت توسل به زور) را نقض کرد؟

5 - اصولا چرا منشور ملل متحد جنگ و تهدید به آن را ممنوع کرده است؟ آیا این یک خیال‌بافی حقوقی است یا بیان یک واقعیت سیاسی؟ به عبارت دیگر آیا در قرن بیستم و بیست یکم جنگ ابزار کارآمدی برای پیشبرد سیاست خارجی یا اهداف انسان دوستانه است؟ یا این که چون جنگ کارآمدی ندارد ممنوع شده است؟

6- آیا می‌دانید که در 100 سال اخیر، اکثریت قریب به اتفاق (نزدیک 85 درصد) کشورهایی که جنگ‌ها را (با توهم برتری نظامی و امید پیروزی) شروع کرده‌اند یا نابود شده‌اند و یا لااقل نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند؟

و ....

به امید پیشگیری از یک ماجراجویی فاجعه بار دیگر.»

به گزارش ایسنا، ظریف هم‌چنین در مطلبی دیگر در ادامه نوشت:

«بحثی که مطرح کردم واقعا دغدغه بنده است که اگر نوشته‌های من در 6 سال گذشته که هیچ سمت دولتی نداشتم را هم بخوانید همین دیدگاه، را خواهید دید. بنابراین برخی دوستان که تلاش می‌کنند با انگ زدن مانع شکل‌گیری یک بحث مهم علمی و سیاسی شوند فقط به این سوال پاسخ دهند که اگر استفاده از زور را (صرف نظر از بهانه‌ها و توجیهات آن) بپذیریم، آیا تنها دست قدرتمندان را بازنگذاشته‌ایم که هر وقت منافع‌شان اقتضا کرد از آن استفاده کنند و مردم را به خاک و خون بکشند، منابع اقتصادی خودشان را نابود کنند و در دامی گرفتار شوند که به دور باطل ترور و خشونت می‌انجامد؟ آیا تا کنون حتی یک مورد را سراغ دارید که قدرتمندان برای منافع عمومی یا پاسداری از حقوق انسان‌ها هزینه سنگین جنگ را پذیرفته باشند؟»

انتهای پیام

 

سوال محمد بنا از خیرهایی که پول خلعتبری را می دهند!

$
0
0

محمد بنا از افرادی که خود را خیر معرفی کرده و هزاران دلار برای محمدرضا خلعتبری می دهند این سوال را دارد که چرا عشق امیر علی اکبری به کشورش که پیشنهاد مالی آذربایجان را رد کرد را ندیدند؟

 

به گزارش اعتدال به نقل از ایسنا ، تلاش برای بازی نکردن محمدرضا خلعتبری در لیگی با نام جعلی، صدها هزار دلار هزینه دارد که برخی افراد که "خیر" معرفی شده اند حاضرند این پول را بدهند تا یک بازیکن ایرانی در لیگ امارات بازی نکند. محمد بنا سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران از این حرکت افراد "خیر" حمایت و قدردانی می کند اما از آنها یک سوال دارد: " چرا حرکت ملی امیر علی اکبری که پیشنهاد مالی بسیار خوب آذربایجانی ها را رد کرد توسط این افراد خیر دیده نشد؟ مگر او با این کار عشق به مملکت و پرچم کشورش را ثابت نکرد؟"

 

دست نوشته محمد بنا را در ادامه می خوانید:

 

" اول باید از همه عزیزانی که در پی بازگرداندن محمدرضاخلعتبری این فوتبالیست خوب و ملی پوش مان از فوتبالی که به نام جعلی فعالیت می کند تشکر کنم. این دومین بار است که راجع به فوتبال, ورزشی که خودم هم بازی می کردم و دوستش دارم صحبت می کنم.

در پی اتفاقاتی که این چند روز افتاده و ذهن مرا درگیر خود کرده، به یاد امیر علی اکبری این قهرمان خوب مان که یکی از نوادر کشتی فرنگی جهان است افتادم که چند وقت پیش به کشور آذربایجان رفته بود و با اینکه پیشنهادی اغوا کننده و بسیار بالای مالی به او داده بودند تا تغییر ملیت بدهد و برای این کشور کشتی بگیرد، ولی بعد از این همه بی مهری که من می دانم و خیلی ها نمی دانند، این فرزند ایران به تمام این پیشنهادها و تمام امکاناتی که برایش فراهم می کردند پشت پا زد و برای عشق به ایران و مردم، عشق به پیراهن تیم ملی کشورش برگشت تا دوباره زیر پرچم ایران عزیز کشتی بگیرد و به امید خدا در مسابقات جهانی به افتخاری دیگر دست یابد.

تمام حرفهایم این است که آیا مسئولی، نهادی و یا خیری این همه عشق به کشور و دوبنده تیم ملی ایران را ندید.

                                                        فرزند کوچک ایران زمین - محمد بنا

منشأ حیات مریخ بوده است نه زمین!

$
0
0
مطالعه جدید دانشمندان نشان می‌دهد تمامی حیات بر روی مریخ و نه زمین، آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس این تحقیق، عنصری که تصور می‌شود در منشا حیات اساسی بوده، فقط بر روی سطح سیاره سرخ وجود داشته است.

پروفسور استیون بنر، ژئوشیمی‌دان موسسه علم و فناوری فلوریدا، مدعی است "بذرهای" حیات احتمالا در شهاب‌سنگ‌هایی وجود داشته‌اند که توسط برخورد یا فوران‌های آتشفشانی از مریخ جدا شدند و به زمین رسیدند.

به عنوان مدرک، این دانشمند به شکل معدنی اکسیدشده عنصر مولیبدنوم اشاره می‌کند که تصور می‌شود، کاتالیزوری بوده که به تبدیل‌ شدن و توسعه مولکول‌های آلی به نخستین ساختارهای زنده کمک کرده است.

علاوه بر این، مطالعه وی حاکی از آن است شرایطی که برای منشا حیات مساعد هستند، هنوز هم بر روی سیاره سرخ وجود داشته باشد.

به گفته بنر، فقط هنگامی که مولیبدنوم تا حد زیادی اکسید می‌شود، قادر به اثرگذاری بر روی چگونگی شکل‌گیری حیات آغازین بوده است.

این شکل از مولیبدنوم نمی‌توانسته بر روی زمین و زمانی که حیات ابتدایی آغاز شده، وجود داشته باشد، زیرا سه میلیارد سال پیش سطح زمین دارای اکسیژن اندکی بوده اما مریخ مملو از این گاز بوده است.

این موضوع شاهد دیگری بر این واقعیت است که حیات احتمالا بر روی شهاب‌سنگ‌های مریخی به زمین وارد شد و این که منشا آن زمین نیست.

پروفسور بنر با مطرح‌کردن ادعایش، با دو تناقض روبه‌رو می‌شود که امکان درک چگونگی آغاز حیات بر روی زمین را دشوار کرده‌اند.

نخستین تناقض به گفته وی، "تناقض قیر" نام دارد که بر اساس آن، تمامی اشیای زنده از مواد آلی ساخته شده‌اند اما چنانچه گرما یا نور به مولکول‌های آلی افزوده و به حال خود رها شوند، حیات را خلق نمی‌کنند، بلکه، تبدیل به مولفه‌ای مانند قیر، نفت یا آسفالت خواهند شد.

به ادعای بنر، عناصر خاصی قادرند گرایش مواد آلی را برای تبدیل به قیر، به ویژه بور و مولیبدنوم، کنترل کنند، بنابراین وی معتقد است مواد معدنی حاوی هر دوی این مواد برای شروع حیات آغازین اساسی بوده‌اند.

تحلیل اخیر از یک شهاب‌سنگ مریخی نشان داده که بور بر روی مریخ وجود داشته و بنر مدعی است شکل اکسیدشده مولیبدنوم نیز در آن جا وجود داشته است.

تناقض دوم این است که حیات برای آغاز بر روی زمین ابتدایی جنگیده است، زیرا به نظر می‌رسد در آن زمان زمین کاملا پوشیده از آب بوده است.

این امر نه تنها مانع از تراکم‌های کافی شکل‌گیری بور شده، بلکه آب برای «آر ان ای» نیز تباه‌کننده بوده است. دانشمندان معتقدند آر ان ای نخستین مولکول ژنتیکی بوده است.

بنر مدعی است، گرچه بر روی مریخ آب وجود داشته، اما نواحی کوچک‌تری را در مقایسه با زمین ابتدایی پوشانده است.

چنین شواهدی نشان می‌دهد تمامی انسان‌ها مریخی هستند و این که حیات بر روی مریخ شروع شد و سپس به زمین آمد.

این دانشمند یافته‌های خود را در اجماع ژئوشیمی‌دان‌ها در نشست سالانه Goldschmidt ارائه خواهد داد.

خاتمی:مسائل منطقه با گفت‌و‌گو حل‌شدنی است

$
0
0
رییس موسسه بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها گفت: مسائل منطقه با گفت‌و‌گو، تبادل نظر و پذیرش سازوکار دموکراتیک حل شدنی است.

وی با اشاره به وضعیت سوریه گفت: به کار بردن سلاح شیمیایی از سوی هر که باشد یک جنایت است، دنیا و بخصوص مسلمانان باید دست به دست هم بدهند از فجایعی که رخ داده و می‌دهد و منطقه را آشوب‌زده کرده است جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی در ابتدای دیدار با نمایندگان دانشجویان سراسر کشور، ضمن خیر مقدم به دانشجویان و ابراز خرسندی از مطالبی که آن‌ها بیان کردند، اظهار کرد: خوشحالم که نسل دانشجوی ما درست فکر می‌کند امیدهایش امیدهای درستی است در عین حال دارای واقع‌نگری است و همواره دغدغه مسائلی دارد که مسائل اساسی است.

وی افزود: اتفاقا اگر دستاورد همین انتخابات و همین جریان صرف نظر از این که چه کسی مسوولیت‌ها را می‌پذیرد باز شدن فضایی باشد که بتوانیم حرف بزنیم، صحبت کنیم، تشکل‌ها جایگاه خودشان را داشته باشند موفقیت بزرگی نصیب جامعه شده است.

وی با بیان این‌که «امروز بسیاری از تشکیلات مستقل یا آزاد یا تعطیل‌اند یا محکوم‌اند یا محدود»، اظهار کرد: این مسأله‌ای است که در کل جامعه قابل قبول نیست و در دانشگاه بیشتر. چون دانشگاه جای بحث و آزاداندیشی است، امیدوارم دارای فضایی باشیم که مجالی پیدا بشود تا بتوانیم با همدیگر صحبت و بحث کنیم و چاره‌جویی برای کارها شود و نهادهای مدنی تقویت شود؛ دولت هم کمک کند.

رییس بنیاد باران تصریح کرد: قاعده این است که نهادهای اجتماعی و مدنی متکی به دولت نباشد. دولت نیست که نهاد مدنی می‌سازد، نهادهای مدنی تمایز با دولت دارند و واسطه بین دولت و توده جامعه هستند، ولی دولت نباید در برابر این نهادها قرار گیرد، بلکه باید حامی آن باشد.

وی تاکید کرد: اگر خدای ناکرده این تفکر غلبه کند که تشکل‌ها و NGOها خانه فساد هستند یا امنیت کشور را به هم می‌زنند روند رشد و توسعه جامعه آسیب می‌بیند. امیدواریم حکومت کمک کند. اگر به این مرحله رسیده باشیم با فضای نو با توجه به تجربه‌ای که جامعه ما دارد و اشکالاتی که بوده است می‌توان به آینده امیدوار بود، در این فضا هم می‌توان خودمان را نقد کنیم که چه کارها کردیم و نکردیم و هم نسبت به دولت و جامعه نقد کرد و راه کار اصلاح داد، این‌ها بحث می‌خواهد.

وی ادامه داد: در فضای بسته نقد از خود هم ممکن نیست. وقتی جریانی و گرایشی در جامعه تحت فشار و زندان است روا نیست که از خود مچ‌گیری کند و آب به آسیاب انحصارگران و تخریب گران بریزد فضا باید باز باشد که همه اعتراف کنند به اشتباه‌شان. نه این‌که یک جریان خودش را حق مطلق و بدون عیب ببینند و دیگران همه بد و مجرم به حساب آیند. همه اشتباه می‌کنند اگر انصاف باشد و بشود در فضایی باز و منصفانه اشتباهات را دید، چه از سوی حکومت و چه جریان‌های دیگر و تصمیم گرفته شود که هیچکدام اشتباهات را تکرار نکنند وضع جامعه بهبود می‌یابد.

خاتمی با بیان این‌که «در انتخابات قبل از ریاست جمهوری این تلقی شد که برای انتخابات شرط گذاشته شده است» گفت: در این انتخابات گفتیم شرط نمی‌گذاریم، اما امیدواریم نتیجه انتخاب تبدیل فضای امنیتی به سیاسی باشد و بگیر و ببندها پایان یابد و زندانیان و محصوران آزاد شوند. همه بپذیریم ملاک و ساز و کار اداره کشور انتخابات باشد، انتخاباتی که فقط رأی مردم در آن تعیین کننده باشد.

وی یادآور شد: در شعار های جناب آقای دکتر روحانی مطالب سنجیده و درستی بود که ما آن را می‌خواهیم و اصلاحات هم همین را می‌خواست و حتی اعتدال یکی از فصول مهم برنامه من در دور دوم انتخابات یعنی سال 1380 بود.

وی تاکید کرد: در این انتخابات آن‌چه مورد تدبیر قرار گرفت و همت مردم هم کارساز شد این بود که جلوی شکست توأمان اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان گرفته شد و شعار و رویکرد اصلاح‌طلبی پیروز شد. شعارهای جناب آقای روحانی که همواره هم بر آن تأکید کرده‌اند مورد قبول مردم قرار گرفت. آن‌چه مهم است این که رویکرد پیاده شود، شعارها عملی شود و کسانی دست اندرکار امور باشند که به آن‌ها اعتقاد دارند و برای عملی شدن آن‌ها تلاش می‌کنند.

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها اظهار کرد: در این انتخابات تحول عظیمی رخ داد. مردم به تغییر درون نظام و نه تغییر نظام رأی دادند و اصلاحات هم همین است. به هر حال آن‌چه مهم است تغییر رویکردهاست.

وی با بیان این‌که «اگر فقط تلاش برای رفع مورد به مورد مشکلات باشد کار به جایی نمی‌رسد»، گفت: ولی اگر منشاء این مشکلات پیدا شود مسائل هم حل می‌شود. رویکردهایی که به جامعه، به دانشجو، به زن، به امنیت، به مسائل بین‌المللی بوده است اگر عوض شود بسیاری از مشکلات هم حل خواهد شد. گفته شد که به وعده‌های انقلاب عمل نشده است، من این را اصلاح کنم. انقلاب آرمان‌های بلندی داشت باید بررسی کنیم که تا چه حد در جهت آن آرمان ها حرکت کردیم و اگر نکردیم سبب و مانع چه بوده؟ گفته شده است که آرمان انقلاب ما همان آرمان یک صد ساله ملت ایران، آزادی استقلال و پیشرفت بود و انقلاب به رهبری حضرت امام همین آرمان‌ها را براساس هویت فرهنگی و تاریخی جامعه که اسلام است بنیاد کرد.

وی ادامه داد: نه تنها اکثریت مسلمان‌اند بلکه هویت جامعه ایرانی دینی است و انقلاب ما از پایگاه اسلام آزادی و استقلال و پیشرفت را مطرح کرد. یعنی اسلامی مطرح شد که نه تنها در برابر آزادی و استقلال و پیشرفت نیست، بلکه مؤید آن‌هاست.

رییس‌جمهور اسبق کشورمان با تاکید بر این‌که «رویکرد دینی در انقلاب ما آزادی‌خواهانه، پیشرفت‌گرایانه و استقلال‌طلبانه بود»، افزود: حال اگر رویکردهای دیگری هست خلاف آرمان‌های انقلاب است. دعوا هم سر همین رویکرد و دیدگاه هست. اگر مشکلاتی داریم رویکردهای غلطی وجود داشته که سازکار با انقلاب و آرمان‌ها نبوده و امیدوارم دولت تدبیر و امید در این زمینه مهم کارساز باشد.

وی با اشاره به پرسش دانشجویان که در این فضا «وظیفه دانشجویان چیست؟»، گفت: وظیفه روشن است خیلی‌ها در فضای تنگ تاریک ممنوع می‌شوند و می‌ترسند. اما آن‌کس که درد آشناست و وظیفه‌شناس است آن‌کس که برای انجام وظیفه هزینه داده زندان رفته و محروم شده، ستاره‌دار شده یعنی وظیفه‌اش را می‌شناسد. شماها به وظایف خود آشنایید. ما به حکومت می‌گوییم اجازه داده شود، دانشجو وظیغه خودش را انجام دهد نه به عنوان ابزار دست کسی. اگر فضا باز شود باید ببینیم اولویت دانشجو چی هست چطور با جامعه خودش در ارتباط هست. وظیفه دانشجو مشخص است؛ آزاد و متفکرانه به سمت حل مسائل برود. خطاب ما به حاکمیت این است که بگذارید دانشگاه و دانشجو وظیفه خودش را انجام دهد. دانشگاه دانشگاه باشد نه چیز دیگری.

وی با بیان این‌که «امنیتی کردن دانشگاه غلط است و زمینه ساز خروج نیروهای تحصیل کرده از کشور و اخراج آنان از دانشگاه می‌شود»، تصریح کرد: در این سال‌ها متأسفانه سوءتفاهم و بعد کینه‌ها و جدایی‌ها زیاد شد این‌که منشاء این امر چه بود و چرا به وجود آمد جای بحث دارد، اما کینه‌ها بیشتر شد. امیدوارم در اثر این انتخابات، دل‌ها به هم نزدیک‌تر شود. تغییر فضا و نگاه به آینده و برداشته شدن فضای امنیتی مخرب باعث رفع سوء‌تفاهم ها می‌شود و فضای اعتمادی که دولت و ملت به آن نیاز دارد ایجاد می‌کند.

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در بخشی دیگر از سخنانش به وضعیت منطقه پرداخت و گفت: وضعیت امروز منطقه و مسلمانان نگران کننده است. آتش و خون از هر طرف می‌بارد. مطمئنا قدرت‌های بیرونی که آزادی و پیشرفت منطقه را به زیان خود می‌دانند در پدیدآوردن این وضع یا دامن زدن به آن نقش دارند، ولی اشکال در درون هم هست.

وی افزود: مصر را بنگرید. کشوری مهم و ملتی بزرگ و پیشتاز و روشن امروز به چه وضعی گرفتار شده است. مردم حاکمیت بر سرنوشت رهایی از خفت وابستگی و استبداد و تحقیرشدگی را می‌خواستند و می‌خواهند، اکثریت هم مسلمان‌اند، انتظار بود که جریان اکثریت با روشن‌بینی که طی سال‌های اخیر به مسائل نگاه می کرد عمل کند و واقعاً در جهت رفع موانع دموکراسی گام بردارد.

وی تاکید کرد: کاری نکنیم که دنیا بگوید ما مسلمانان صلاحیت استقرار دموکراسی را نداریم. نیروی نظامی باید حافظ تمامیت ارضی و منافع ملی باشد و در سیاست دخالت نکند. بزرگان‌شان اختلاف کردند و نتوانستند به نفع منافع مردم مصر به تفاهم برسند و خارجی هم آتش بیار معرکه است.

خاتمی همچنین به وضعیت سوریه اشاره کرد و گفت: وضعیت در این کشور نیز بحرانی است. این همه انسان کشته شدند آواره شدند و برادر کشی شد. امروز صحبت از به کار بردن سلاح شیمیایی است. این یک جنایت است، از سوی هر کس که باشد. دنیا و بخصوص مسلمانان باید دست به دست هم بدهند از فجایعی که رخ داده و می‌دهد و منطقه را آشوب‌زده کرده است جلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در ایران امنیت و آرامش هست، ولی اگر روند سال‌های قبل در ایران ادامه پیدا می‌کرد ممکن بود این مسائل پیش بیاید، متأسفانه در جهان و از جمله در جهان اسلام جان انسان‌ها ارزش ندارد. جریان‌های تند که از هر طرف با بمبگذاری و ترور آشوب به پا می‌کنند در عراق در پاکستان و جاهای دیگر باعث تأسف است و امیدوارم همه بیدار شویم.

به گزارش ایسنا به نقل از دفتر خاتمی، وی خاطرنشان کرد: همه کسانی که در این منطقه هستند جوانان مردم مسوولان و حکومت‌ها متوجه باشند این وضعیت اولین زیانش متوجه ملت‌ها خواهد بود. اسلام صدمه می‌بینند. همه ما باید بتوانیم رشد داشته باشیم و با گفت‌و‌گو، تبادل نظر و پذیرش سازو کار دموکراتیک بتوانیم، رشیدانه مسائل را حل کنیم.

در این مراسم نمایندگان دانشگا‌های امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیر، صنعتی شیروان، بابل و بابلسر، دامپزشکی ساری، صنعتی کرمانشاه، رازی گیلان، صنعتی اصفهان، اصفهان، بین المللی قزوین، کردستان، شهرکرد، ارومیه، صنعتی جندی شاپور، دزفول، دامغان، چمران اهواز، دانشگاه شاهرود، دانشگاه سمنان، آزاد اصفهان، آزاد زنجان، انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز و آزاد قزوین حضور داشتند.

دیدار لاریجانی با آیت‌الله وحید خراسانی

$
0
0

علی لاریجانی صبح جمعه با حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی دیدار کرد.


به گزارش اعتدال به نقل از خانه ملت ، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی صبح جمعه در دیدار با حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی گزارشی از مهم‌ترین مسائل داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی را خدمت این مرجع ارائه کرد.

هم‌چنین در این دیدار آیت الله العظمی وحید خراسانی ضمن بیان ارشاداتی در رابطه با رفع مشکلات مردم، برای حل گرفتاری های مسلمین دعا کرد.

احتمال افزایش نرخ آب و برق

$
0
0
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: خبرهایی شنیده می‌شود مبنی بر این که دولت بر اساس قانون بودجه 92 درصدد افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا سقف 38 درصد است.

غلامرضا مصباح مقدم در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت تصریح کرد: دولت بر اساس قانون بودجه امسال باید 50 هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها درآمد کسب کند که دو راهکار برای تامین این میزان وجود دارد که یکی از این راهکارها افزایش قیمت برخی حامل های انرژی است که قانون بودجه 92 نیز اجازه افزایش 38 درصدی قیمت برخی از این حامل ها مانند بنزین و گازوئیل را داده است حتی احتمال افزایش  قیمت آب و برق نیز وجود دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی  افزود: خبرهایی شنیده می شود مبنی بر این که دولت در صدد افزایش قیمت حامل های انرژی تا سقف 38 درصد بر اساس قانون بودجه است که در این صورت بخشی از درآمدهای کاهش یافته هدفمندسازی یارانه ها از این طریق جبران می شود.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به برنامه های دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت ها، آیا افزایش قیمت حامل های انرژی بار هزینه ای برای مردم به دنبال نخواهد داشت؟ گفت: این افزایش قیمت نیز مانند سایر هزینه هایی است که در اثر تورم به مردم تحمیل شده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: قیمت همه کالاها بر اثر بالا بودن نرخ تورم افزایش یافته و خدماتی که دولت یازدهم ارائه می دهد سه سال است که تغییر نداشته و این خدمات نیز مانند سایر هزینه هایی است که مردم تحمل می کنند اما دولت باید نسبت به خانواده های کم درآمد جامعه توجه ویژه داشته باشد و سهم این اقشار را در هدفمندی یارانه ها افزایش دهد که راهکار حمایت از این اقشار حذف دو الی سه دهک بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی خواهد بود و آنچه که از این محل صرفه جویی می شود باید در اختیار خانواده های کم درآمد قرار گیرد تا قدرت خرید آنها در برابر افزایش قیمت حامل های انرژی جبران شود.

مصباحی مقدم تاکید کرد: تنها راهکار منطقی برای تامین درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه ها افزایش قیمت حامل های انرژی است.

استفاده از صندوق توسعه برای هزینه های جاری سم مهلک برای اقتصاد است

وی با اشاره به اینکه قیمت حامل های انرژی بر اساس قانون بودجه 38 درصد افزایش می یابد درباره شنیده هایی مبنی بر پرداخت یارانه نقدی از محل صندوق توسعه ملی به خانه ملت گفت: صندوق توسعه ملی از منابع دولت خارج شده است بنابراین امکان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای هزینه های جاری کشور سم مهلک برای اقتصاد ایران است.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: منابع صندوق توسعه ملی باید در جهت تولیداتی سرمایه گذاری شود که زاینده، ماندگار و توسعه اقتصادی برای نسل های آینده را در پی دارد.

مصباحی مقدم افزود: اگر از منابع صندوق توسعه برداشت شود بدان معنا است که تمام منابعی که در این صندوق ذخیره شده را حراج کرده باشیم.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان درباره میزان نرخ رشد اقتصادی با بیان این که این نرخ رشد از آغاز دولت نهم تا پایان دولت دهم روند نزولی داشته است خاطرنشان کرد: نرخ رشد اقتصادی در پایان سال 91 منفی 0.5 درصد بوده است.

«امین» ریاست کل بیمه مرکزی را پذیرفت

$
0
0
مدیرعامل بیمه البرز با اشاره به انتخاب خود به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی از سوی وزیر اقتصاد، گفت: با توجه به اینکه آقای طیب‌نیا بر پذیرش این سمت تاکید داشته و تکلیف کردند، بنده این مسئولیت را پذیرفتم.

محمدابراهیم امین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد انتصاب به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی، اظهارداشت: در ابتدا آقای طیب‌نیا به بنده این سمت را پیشنهاد کردند اما از پذیرش آن امتناع کردم.

وی افزود: با توجه به اینکه وزیر اقتصاد بر پذیرش این سمت بر بنده تاکید داشته و تکلیف کردند، بنده این مسئولیت را پذیرفتم.

امین در پاسخ به این سوال که اولویت‌های کاری شما در بیمه مرکزی چیست، گفت:‌ پس از آنکه حکم رئیس کل بیمه مرکزی اعلام شد، بنده اولویت‌های کاری و برنامه‌های خود را اعلام می‌کنم.

گفتنی است حکم انتصاب محمدابراهیم امین بعنوان رئیس‌کل بیمه مرکزی شنبه اعلام خواهد شد.

به گزارش فارس، محمدابراهیم امین در سال 1329 متولد شهر بیرجند، لیسانس اقتصاد از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه «نورثروپ» و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه کلرمونت آمریکا اخذ کرده است.

مهمترین سوابق وی مدیرکل دفتر امور بازرگانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، عضویت در هیات مدیره و معاونت طرح و برنامه بیمه ایران و مدیرعاملی بیمه البرز از سال 83 تا به امروز بوده و همچنین مشاور رئیس کل بیمه مرکزی در زمان ریاست فرشباف از دیگر تجربیات کاری او به شمار می‌رود.

60 درصد تهرانیها خواستار افزایش ظرفیت بزرگراه همت

$
0
0
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران به نتیجه نظر سنجی انجام شده این معاونت از شهروندان تهرانی که 60 درصد آنها خواستار افزایش ظرفیت بزرگراه همت بودند اشاره کرد و گفت: بزرگراه همت بدون شک پرترافیک ترین بزرگراه پایتخت است،‌ به همین دلیل به کارگیری مدهای حمل و نقلی همانند سیستم ریلی LRT برای افزایش ظرفیت این بزرگراه در نظر گرفته شده و مطالعات تکمیل یآن در حال انجام است.

دکتر مازیار حسینی اظهار کرد: بیشترین مشکل ترافیک در بزرگراه همت، از تقاطع بزرگراه امام علی (ع) تا بزرگراه یادگار امام است در تقاطعی مانند حقانی نیز در باند شمال و جنوب آن در کل سال و 24 ساعت شبانه روز با گره ترافیکی مواجه هستیم.
وی احداث پل یا زیرگذر برای افزایش این بزرگراه را نیز جزو گزینه‌های قابل مطالعه خواند و افزود : به غیر ازاین دو مورد ، راه اندازی سیستم حمل و نقلی LRT نیز یکی از پررنگ ترین گزینه‌های مطرح شده برای افزایش ظرفیت بزرگراه همت است.
 
معاون فنی و عمرانی شهرداری مطالعه در مورد این گزینه‌ را در مرحله مقدماتی آن عنوان کرد و گفت : شایداظهار نظر قطعی در مورداین گزینه زود باشد اما تاکنون به این نتیجه رسیده‌ایم که سیستم LRT باید در تهران دارای رینگ ترافیکی در شمال ، جنوب ، شرق و غرب داشته و در واقع سیستمی پیوسته و یکپارچه باشد که البته به خطوط مترو و BRT نیز متصل باشد.
 
وی همچنین به خصوصیات این سیستم حمل و نقلی اشاره کرد و گفت : LRT یک سیستم سبک حمل و نقلی ریلی است که از نظر حجم و ظرفیت جابه جایی کمتر از مترو و بیشتر ازاتوبوس های BRT است اما از نظر میزان هزینه و سهل الوصول بودن اجرا ، در مقایسه با مترو راحت تر است.

حسینی با تاکید بر اینکه هیچ کدام از این گزینه‌های حمل و نقل عمومی جایگزین یکدیگر نشده ومترو همچنان اولویت اول شهرداری تهران خواهد بود و توسعه آن با سرعت ادامه خواهد یافت خاطرنشان کرد : در طرح جامع شهر تهران نیز استفاده از این سیستم حمل و نقلی دیده شده و بزرگراه همت نیز یکی از این گزینه هاست.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در خصوص افزایش ظرفیت ترافیکی بزرگراه همت به انجام مطالعه این طرح از سوی معاونت فنی و عمرانی و معاونت ترافیک شهرداری اشاره کرد و گفت : با افزایش تردد به سمت غرب و معابر ارتباطی آن و با اتصال این بزرگراه به کرج ، ازدحام ترافیکی موجود در این بزرگراه افزایش یافته  و با مشکل مواجه خواهیم شد. مطالعات اولیه برای افزایش ظرفیت همت نیز به گزینه LRT منتج شده و قاعدتا باید از سیستم ریلی استفاده کنیم.
 
وی با تاکید بر اینکه مطالعات اجرایی این طرح برای بزرگراه همت باید کاملتر شود اظهار کرد : سیستم حمل و نقلی LRT ظرفیت بیشتری نسبت به BRT دارد ،فضای کمتری اشغال میکند ، آلودگی هوای کمتری دارد چرا که با برق کار می‌کند، سرعت عملل بالایی دارد و احتمال بروز تصادف نیز در آن کمتر است.

ترکان: ابوالمشاغل نیستم

$
0
0
مشاور رییس جمهور از فرصت دو ماهه روحانی برای بررسی ساختار و چینش دوباره پنج نهاد زیر مجموعه ریاست جمهوری خبر داد.

اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با فارس، درباره لقب ابوالمشاغل دولت یازدهم و انتصاب وی به صورت همزمان به چند سمت گفت: نکته اصلی که در این باره شایان ذکر است این مطلب می‌باشد که من به طور همزمان این سمت‌ها را دریافت نکرده‌ام بلکه از سوی آقای رئیس‌جمهور مأمور به این سازمان‌ها شدم.

وی افزود: از این رو من سمتی در این دستگاه‌ها ندارم و مأموریت من این است که تغییر ساختار و چینش این دستگاه‌ها را بررسی کنم.

مشاور رئیس‌جمهور در این رابطه ادامه داد: از این رو سمت اصلی من همان مشاور رئیس‌جمهور است و نه چیز دیگر.

ترکان در رابطه با مأموریت اصلی خود درباره این دستگاه‌ها گفت: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، جنبش عدم تعهد، معاونت بین‌الملل ریاست جمهوری، سازمان فضایی کشور و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد دستگاه‌هایی هستند که من از سوی آقای روحانی برای بررسی ساختار آنها مأمور شدم.

وی افزود: به عنوان مثال معاونت بین‌الملل نهاد ریاست جمهوری مأموریت‌هایی دارد و حالا من مأمور هستم که این نکته را بررسی کنم تا آیا وجود این معاونت لازم است و یا نه و آیا می‌توان مأموریت این معاونت را به جای دیگری منتقل کرد یا نه.

مشاور رئیس‌جمهور ادامه داد: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز بخشی از وظایف آن مربوط به وزارت امور خارجه است و حالا باید بررسی کرد که آیا این شورا باید به وزارت امور خارجه بازگردد و یا به شکل دیگری به فعالیت خود ادامه دهد.

ترکان در ادامه تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور به من دو ماه فرصت داده‌اند تا با بررسی ساختار این دستگاه‌ها گزارش کاملی از نحوه ادامه فعالیت آنها ارائه دهم که البته 3 روز آن نیز گذشته است.

وی در پایان گفت: البته متوقف کردن فعالیت نهادی که تشکیل شده است کار راحتی نیست و باید بررسی‌های دقیقی در این باره صورت بگیرد.
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>