Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

۱۶ هزار تن کره در انتظار ترخیص

$
0
0
در حالی که کره در بازار کمیاب شده است، دبیر انجمن صنایع لبنی از وجود ۱۶ هزار تن کره در گمرک در انتظار تخصیص ارز خبر می‌دهد و می‌گوید ترخیص این کالاها با ارز ۲۴۷۷سبب افزایش قیمت محصول در بازار خواهد شد.

رضا باکری در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به اینکه آیا کره‌های دپو شده در گمرک ترخیص شدند، گفت: ارزی برای ترخیص این کالاها داده نمی‌شود. دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به اینکه آیا ارز ۱۲۲۶ یا ۲۴۷۷ تخصیص می‌یابد، گفت: هنوز ابلاغیه‌ای در این مورد وجود ندارد، اما بخشنامه‌ای مبنی براینکه از این به بعد ارز مرجع براساس قانون بودجه، ۲۴۷۷ است به دست ما رسیده است.

اخیراً رئیس مجمع عالی واردات اعلام کرد برای واردات کره، شکر و گوشت ارز ۲۴۷۷ بدون پرداخت مابه‌التفاوت با ارز ۱۲۲۶ پرداخت می‌شود. باکری با بیان اینکه ۱۶ هزار تن کره دپو شده در گمرک وجود دارد، گفت: به تمام کارخانه‌ها اعلام کردیم برای ترخیص کره با ارز ۲۴۷۷ مراجعه کنند اما هنوز ارزی برای ترخیص تخصیص داده نشده است.

باکری در پاسخ به اینکه آیا با ترخیص کره با ارز ۲۴۷۷، قیمت آن در بازار افزایش نمی‌یابد؟ گفت: طبیعی است زمانی که ارز برای واردات دو برابر می‌شود، یعنی قیمت تمام شده آن دو برابر می‌شود و افزایش قیمت قطعی است. گزارشهای  میدانی حاکی است کره در بازار تهران کمیاب شده و برخی مغازه‌ها نیز به قیمت بیشتری از آنچه روی محصول حک شده است به فروش می‌رسانند. ۲۲ هزار تن کره از ۵ ماه پیش وارد گمرک کشور شده است که بخشی از آن تاکنون ترخیص شده اما ۱۶ هزار تن در انتظار تخصیص ارز برای ترخیص است.

معاون مریم رجوی به هلاکت رسید

$
0
0
معاون مریم رجوی در عراق به دست مردم خشمگین این کشور به هلاکت رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه خبری المیادین؛ زهرا قائمی معاون مریم رجوی دبیر گروهک تروریستی منافقین در عراق به دست مردم خشمگین عراق در پادگاه اشرف به هلاکت رسید.

دقایقی قبل جمعی از عراقی‌های خشمگین به اردوگاه اشرف محل استقرار گروهک تروریستی منافقین در این کشور حمله کردند و 20 عضو این گروهک را به هلاکت رساندند.

این درگیری‌ها کماکان ادامه دارد و نیروهای امنیتی عراق هم قادر به کنترل جمعیت عراقی خشمگین نشده بودند.

دلیل عدم‌حضور احمدی‌نژاد در جلسه اول‌مجمع

$
0
0
مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست شاخه جوانان جامعه اسلامی مهندسین ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع) در پاسخ به مطالبات اعضای حزب مبنی بر تحلیل کابینه یازدهم اظهار داشت: به دلیل تحولات نسلی و چهره‌های سیاسی که در مقاطع گذشته تاریخ سیاسی ایران تکرار شده بود مردم ما انتظار تغییرات و تحولات اساسی داشتند.

وی ادامه داد:‌ افراط و تفریط‌های گذشته نشان می‌داد، ‌مدیریت و بروکراسی کشور از تجربه مدیریت قوی محروم شده است و به نظر می‌آمد رویکرد گفتمان اعتدال مورد اقبال همه قرار گرفته و به آن رای داده شد.

اهم اظهارات عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را به نقل از فارس بخوانید:

مرکز تحقیقات استراتژیک زیرمجموعه تشخیص مصلحت نظام است، آقای روحانی در این مرکز تحقیقات پژوهشی زیادی انجام داده‌اند و بسیاری از افراد کابینه یازدهم نیز متخصص و عضو این مرکز بوده‌اند. افراد کابینه همه معتقد به اصل 44 و قانون اساسی هستند، سابقه‌دار، متخصص و تئوریک بوده و سابقه اجرایی دارند و امیدواریم این کابینه کارایی خوبی از خود نشان دهد.

دولت دهم تمام چالش اقتصاد را در ایجاد مسکن برای مردم می‌دانست و تورم شدید نیز از آن سرچشمه گرفت، تیم اقتصادی باید دارای یک فکر منسجم بوده و بداند تصمیماتی که می‌گیرند چه آثار مهمی در اقتصاد به دنبال دارد، همچنین نباید مطالبات برخی از اعضای اقتصادی و تحمیل آن سیاست اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین تیم اقتصادی نباید مغفول و مقهور افراد مطرح کننده در این عرصه شود.

ایران از حق غنی‌سازی هسته‌ای در جهت استفاده صلح‌آمیز آن دست برنمی‌دارد، اصول دیپلماسی هسته‌ای ایران تغییر نمی‌کند و طبق گفته مقام معظم رهبری عزت، مصلحت و حکمت باید به کار گرفته شود و عقلانیت و تدبیر در مذاکرات حاکم باشد.

(در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احمدی‌نژاد بعد از عضویت در مجمع در مجالس این سازمان شرکت می‌کند؟): وی بعد از ریاست جمهوری به عضویت مجمع درآمد و در جلسه اول مجمع به علت مسافرت حضور نداشتند، اما در این جلسه سر وقت آمدند و تا آخر جلسه نیز حضور داشت.

آمریکا و غرب در صددند تا ضربه‌ای با حملات موشکی به سوریه بزنند اما حمله به سوریه قابل مقایسه با افغانستان و عراق نیست. سوریه تنها دولت متحد با روسیه در منطقه است نقش سوریه در حمایت حزب‌الله و حماس و فلسطین بر کسی پوشیده نیست؛ سوریه هم برای ایران و هم برای روسیه مهم است و اگر حمله‌ای از سوی آمریکا اتفاق بیفتد ناوهای روسیه در این کشور جواب حملات را خواهند داد.

حمله احتمالی آمریکا به سوریه ممکن است درگیری گسترده‌ای در منطقه به وجود آورد، درگیری در منطقه و تعبیر آن به جنگ جهانی سوم مسئله امروز پیش روی ماست و در این بین ایران مواضع روشنی دارد همچنان که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دولت اعلام کردند که دود این آتش افروزی ها به چشم خود آنها خواهد رفت.

درباره کابینه یازدهم و وزرایی که رای اعتماد از مجلس نگرفتند، هم فتنه 88 و اصحاب آن خط قرمز مجلس است، قوه مقننه به کسانی که آرم و مارک همراهی با فتنه داشتند رای نداد. رهبری فقید عادل و هوشمند، پرستارانه و با حوصله با فتنه برخورد کرد، بنابراین نمایندگان حق دارند که کسانی که حتی آرمی از فتنه با خود دارند سعی ندهند و این حساسیت مجلس را بر می انگیزاند.

پوست اندازی در نهاد ریاست جمهوری

$
0
0
با ماموریتی که مشاور رئیس جمهور برای بررسی ساختار برخی معاونت های تحت نظر ریاست جمهوری گرفته است به نظر می رسد تا دو ماه دیگر نهاد ریاست جمهور دچار پوست اندازی شود.

 دولت روحانی هنوز مستقر نشده و مراسم تحلیف و تنفیذ هنوز برگزار نشده بود که خبرهایی درباره انتقال سازمان انرژی اتمی کشور به زیر مجموعه وزارت نیرو و خارج کردن این سازمان از مجموعه معاونت های ریاست جمهوری شنیده می شد.

 این اتفاق نیفتاد و علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه سابق و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی دوباره ریاست این سازمان را برعهده گرفت، اما تصمیم دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در پاستور به حوزه های دیگر سرایت کرد تا شاید در دوماه آینده شاهد پوست اندازی در مجموعه معاونت های ریاست جمهوری و تغییر ساختار این نهاد باشیم.

موازی کاری

ماجرای موازی کاری ها در دستگاه سیاست خارجی یکی از پرمناقشه ترین اتفاقات دوران احمدی نژاد است که با نهی رهبر معظم انقلاب همراه شد. محمود احمدی نژاد در مقطعی برخی از نزدیکان خود از جمله اسفندیار رحیم مشایی و حمیدرضا بقایی را به عنوان نمایندگان ویژه دولت در امور خاورمیانه و آسیا منصوب کرد. این میان آخوندزاده نماینده ویژه رئیس جمهور در امور خزر شد و ظهره وند سفیر جنجالی منصوب احمدی نژاد در ایتالیا هم نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان.

 کار چنان بیخ پیدا کرد که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای هیات دولت با ایشان در شهریور سال 89 پرهیز از کارهای موازی در عرصه‌های مختلف از جمله سیاست خارجی و نیز اعتماد به وزیران را مورد تاکید قرار دادند. حکم نمایندگی ویژه این 4 نفر به حکم مشاورت تبدیل شد اما چندی بعد معاونتی در پاستور شکل گرفت که بخشی از اختیارات دستگاه دیپلماسی در خیابان کوشک مصری را به نهاد ریاست جمهوری در پاستور منتقل می کرد. معاونت بین الملل ریاست جمهوری که به علی سعیدلو رئیس سابق سازمان تربیت بدنی سپرده شده بود عملا تفسیر به موازی کاری در دستگاه خارجی می شد.

 علی سعیدلو عازم سفرهای خارجی شد و نقش ویژه ای در دعوت سران کشورهای خارجی برای اجلاس عدم تعهد در تهران بازی کرد. اجلاس عدم تعهد که برگزار شد و دبیرخانه این اجلاس شکل گرفت اسفندیار رحیم مشایی به ریاست این دبیرخانه منصوب شد و سفرهای خارجی اسفندیار و ماموریت های خارجی او و رایزنی های دیپلماتیک مخفیانه و علنی او به یکی از سوژه های روز تبدیل شد. این همه در شرایطی اتفاق می افتاد که منوچهر متکی وزیر خارجه دولت نهم و دهم که به همین موازی کارهای اعتراض می‌کرد در جریان سفرش به سنگال و در حین ماموریت برکنار شد.

این میان تک تازی های شورای عالی ایرانیان خارج از کشور هم بود که در مقطعی مثل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به حیات خلوت نزدیک ترین یاران احمدی نژاد تبدیل شده بود. همایش پرسروصدایی که با حضور برخی چهره های خارجی این شورا برگزار کرد به قیمت کارت زرد مجلس به وزیر خارجه وقت تمام شد.

من مامورم

حالا اکبر ترکان مشاور رییس جمهور از سوی حسن روحانی به سرپرستی نهادهایی منصوب شده است که پیش تر تحت زمامت اسنفدیار رحیم مشایی پرحاشیه ترین چهره دولت دهم بود. شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و دبیرخانه جنبش عدم تعهد از آن جمله است.

 معاونت بین الملل ریاست جمهوری هم تحت سرپرستی ترکان قرار گرفت و سازمان فضایی کشور هم. این همه باعث شد تا از ترکان به عنوان غلامحسین الهام یا مشایی دولت یازدهم یاد کنند و پسوند ابوالمشاغل را هم به او بچسبانند.

اما خبری که ترکان داد حکایت از یک ماموریت داشت. ماموریتی که تغییر در ساختار نهاد ریاست جمهوری و مجموعه های تحت نظر رئیس جمهور را داشت. او گفتک ه  شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، جنبش عدم تعهد، معاونت بین‌الملل ریاست جمهوری، سازمان فضایی کشور و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد دستگاه‌هایی هستند که من از سوی آقای روحانی برای بررسی ساختار آنها مأمور شدم.

به عنوان مثال معاونت بین‌الملل نهاد ریاست جمهوری مأموریت‌هایی دارد و حالا من مأمور هستم که این نکته را بررسی کنم تا آیا وجود این معاونت لازم است و یا نه و آیا می‌توان مأموریت این معاونت را به جای دیگری منتقل کرد یا نه.

مشاور رئیس‌جمهور  گفته است شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز بخشی از وظایف آن مربوط به وزارت امور خارجه است و حالا باید بررسی کرد که آیا این شورا باید به وزارت امور خارجه بازگردد و یا به شکل دیگری به فعالیت خود ادامه دهد.

هرچه در دولت احمدی نژاد به ساختار دستگاه دیپلماسی کم توجهی شد  و اختیارات وزیر خارجه کمتر شد تا دیپلماسی هیجانی رئیس جمهور جای بیشتری برای خودنمایی داشته باشد در دولت روحانی توجه به دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه بیشتر شده است.

روحانی بخشی از مشکلات داخلی را ناشی از مدیریت نامطلوب در عرصه سیاست خارجی می داند. ترکان از فرصت دوماهه رئیس جمهور به وی برای بررسی ساختار این دستگاه ها خبر داده و ممکن است دو ماه دیگر تغییرات اساسی در نهاد ریاست جمهوری شکل بگیرد و به تبع آن در دستگاه سیاست خارجی و وزارت خارجه.

روایت «عکاظ» از پیشنهاد روسیه به بشار اسد

$
0
0
منابع اطلاعاتی در واشنگتن در مصاحبه با روزنامه عکاظ مدعی شدند که روسیه به اسد پیشنهاد کناره‌گیری از قدرت را داده است.

این منابع در مصاحبه با روزنامه عربستانی مذکور مدعی شدند که این پیشنهاد پس از آن مطرح شد که مسکو جدی بودن تصمیم واشنگتن برای حمله به نظام بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را درک کرد و دانست که فرصت ابقای اسد در قدرت بسیار کم است.

روزنامه عکاظ به نقل از این منابع نوشت: مسکو به رئیس جمهور سوریه پیشنهاد داده که به یکی از کشتی‌های مستقر شده روسیه در مدیترانه پناه ببرد.

گزینه نهایی اصولگرایان برای شهرداری تهران

$
0
0
محسن پیرهادی افزود: محمد باقر قالیباف شهردار فعلی تهران به عنوان گزینه نهایی اصولگرایان برای شهرداری تهران انتخاب شد.

وی ادامه داد: قالیباف بهترین گزینه برای شهرداری تهران است.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در حال حاضر قالیباف به دلیل توان مدیریتی و سابقه درخشانش در مدیریت شهرداری تهران است.

وی در ادامه گفت که  با توجه به نیازهای اساسی پایتخت، فردی که قادر به اداره این سازمان مردم نهاد است، محمد باقر قالیباف است.

سه نفری که نشان دولتی گران را نگرفتند

$
0
0
یک سایت خبری مدعی شد که سه نفر از مسئولان کشور از پذیرفتن نشان دولتی با مزایای بیش از 100 میلیون تومان خودداری کرده‌اند.

مشرق نوشت: شنیده‌ایم عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما، سید مرتضی بختیاری وزیر دادگستری دولت دهم و سید مجتبی ثمره هاشمی‌ مشاور ارشد محمود احمدی‌نژاد از پذیرفتن نشان‌های دولتی که مزایای آن بیش از 100 میلیون تومان است، خودداری کرده‌اند.

شیوع آنفلوآنزای مرغی نوع سوم

$
0
0
محققان با تحقیقات دریافتند که آنفلوآنزای مرغی نوع سوم در فرارا ایتالیا در میان بوقلمون ها در حال شیوع است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از بخش سلامت خبرگزاری ANSA ایتالیا، شیوع عفونت آنفولانزای مرغی در یک گله متشکل از ۱۸ هزار بوقلمون در پورتسموث در فرارا تشخیص داده شد. مزرعه نه چندان دور از محل Osterley، اولین مکان پرندگان واقع شده است.این آزمایش وجود ویروس نوع H۷ را تایید کرده است. شیوع این بیماری از طریق شبکه ایمنی برای جلوگیری از گسترش ویروس تشخیص داده شد و اصلاح مرگ و میر غیر قابل توضیح پرندگان رخ داده است.

این آزمایش توسط بخش تخصصی فورلی IPA A انجام شد و توسط مرکز مرجع ملی برای آنفولانزای مرغی در پادوا بر روی نمونه های گرفته شده از گله تایید شده است. برای مقابله با این مورد جدید، اقدامات فوق العاده مورد نیاز برای مقررات بهداشتی که شامل:در میان دیگران، کشتار حیوانات در مزرعه در حال حاضر و در اسرع وقت آغاز خواهد شد.

با توجه به امنیت غذایی، مقامات بهداشت تایید می کنند که هیچ خطری برای انسان ناشی از مصرف گوشت بوقلمون وجود ندارد.

احمدی‌نژاد و کابوس تیتر یک نبودن

$
0
0

تمام نشد. فکر می کردیم تمام شده اما نشده است. روز تحلیف حسن روحانی در کنار همه نگاه هایی که رییس جمهور جدید را به پاستور همراهی می کرد، گوشه چشم ها  به بدرقه کردن مرد پرحاشیه 8 سال گذشته مشغول بود. فضا آرام بود و رسانه ها گاه و بی‌گاه یادی می کردند از محمود احمدی نژاد و ارثیه ای که برای دولت روحانی گذاشته بود. تا صدای دانشگاه ایرانیان دوباره درآمد و حرف ها بر محمل حضور پرحاشیه ترین مرد سال های اخیر سیاست ایران می گذشت. گوش ها داشت به اخبار دانشگاه ایرانیان عادت می کرد که خبر از حضور رییس جمهور سابق در دانشگاه تربیت مدرس برای سخنرانی در بین دانشجویان همه جا پیچید. دغدغه های آقای رییس جمهور سابق در باب دانشجویان البته در جای خود محترم بوده و هست، اما چرا این علقه ها بعد از 8 سال نمایان شد؟

در طول 8 سال گذشته که دانشگاه و دانشگاهی کم گله و شکایت نداشت، اما احمدی نژاد علیرغم دعوت های مکرر در  دانشگاه حاضر نمی شد. هرگز به سوال و پرسش و پاسخ هیچ خبرنگاری و دانشجویی به درستی پاسخ نداد و از اساس دغدغه هایش رنگی از دانشگاهی و دانشجو نداشت. در ابتدای کار تبلیغ برای رییس جمهور شدن البته زیاد عبارت" من یک دانشگاهی هستم" را به کار برد اما این جمله را در طی 8 سال فراموش کرد. چهارپا که از پل گذشت دیگر احمدی نژاد رییس جمهور شده بود  و هزاران رسانه در اختیار داشت و دیگر چه احتیاجی بود به یاد روزهای دانشگاه و شعار دانشگاهیان باشد!

اما قبل و بعد از ریاست جمهوری انگار احمدی نژاد هیچ محملی برای زدن حرف هایش جز دانشگاه ندارد. محمود احمدی نژاد مخالفان و منتقدان زیادی در دانشگاه ها داشت اما خود را هرگز در معرض انتقاد آنان قرار نداد. امروز، بعد از گذشت 8 سال دوباره احمدی نژاد یادش افتاده دانشگاهی هست و دغدغه های دانشگاهیان و دانشجویان را دارد. اما چرا نظام آموزشی همواره اهرم تبلیغاتی احمدی نژاد و یارانش بوده است؟

نباید فراموش کنیم که شبهه برداشت 160 هزار میلیارد ریال از حساب خزانه دولت در روز تحلیف حسن روحانی برای دانشگاه ایرانیان نشان داد که احمدی نژاد حتی یک روز نیز نمی تواند بدون حاشیه کار کند و در آخرین روز کاری خود نیز مهری بر کارنامه تنش های بی پایان رییس دولت نهم و دهم می زند. این اقدام اگر چه هنوز مورد پیگیری قضایی واقع نشده اما اکبر ترکان، مشاور عالی رییس جمهور مجرمانه بودن آن را تایید و اطلاع داده است. با گذر از تمام این داستان ها حضور احمدی نژاد در بین دانشجویان فرصتی برای بیان چه سخنانی خواهد بود؟ آیا این حضور نقطه شروع بازگشت وی به تیتر روزنامه ها و خبرگزاری ها می شود؟

بازگشت احمدی نژاد

طبیعی است که تیم آقای احمدی نژاد که در دولت فعلی کنار گذاشته شدند و بسیاری از آنها مغضوب جریان اصولگرایی نیز شدند، در روزهای آینده خود را آماده می کنند تا گوی سبقت در انتقاد را از دولت روحانی از همه منتقدان دولت یازدهم بربایند. دولت یازدهم که این روزها سخت درگیر ارثیه بدهی و چالش و بی قانونی استخدام های بی حساب و کتاب نزدیکان دولت احمدی نژاد است، بدون شک مشکلات زیادی را در برابر خود می بینند. چه فرصتی مناسب تر از این که احمدی نژاد و یارانش از دوران مدیریت خود تصویری طلایی برای مردم بسازند. مردم خسته از 8 سال مدیریت ناکارآمد، این روزها چشم امید به تدبیر روحانی و مردانش بسته اند اما بدون شک برای حل بخشی از کلکسیون لایتناهی مشکلاتی که احمدی نژاد به روحانی حواله داد، صبر لازم است که البته در خلق و خوی ایرانیان صبر واژه چندان ثابت و تعریف شده ای نیست. تلاش های احمدی نژاد و یارانش در گشودن باب انتقاد به دولت روحانی به انتخابات دور آتی مجلس و ریاست جمهوری دوازدهم می رسد. 4 سال آتی بدون شک با حضور جنجالی احمدی نژاد برای بازگشت به ریاست جمهوری همراه خواهد بود و بی شک مناظره روحانی و احمدی نژاد مملو از سخنانی است که تحلیلگران و روزنامه نگاران را ساعت ها مشغول به خود خواهد کرد. از همین امروز می توانیم تصور کنیم محمود احمدی نژاد را که رو به روی حسن روحانی در مناظره نشسته است و از وی سوال می پرسد چرا نتوانسته مشکلاتی که دولت وی به وجود آورده است را حل کند!

کابوس تیتر یک نبودن

بعد دیگری که در حضور امروز احمدی نژاد در دانشگاه مورد توجه قرار می گیرد، تلاش وی برای در صدر رسانه ها بودن است. احمدی نژاد همواره تلاش می کند در صدر خبرها باشد. این روزها بازار اتهام زنی های وی کساد شده است. روزنامه ایران که تا دیروز در ید پرقدرت تهمت و تهدید دولت دهم بود، در روزهای اخیر بوی تدبیر و امید گرفته و سخنان رییس مهجور دولت اصلاحات را در صفحه نخست خود بعد از 8 سال چاپ می کند ودیگر چه نامی از محمود مانده است؟

محمود احمدی نژاد سال ها دعوت دانشجویان را بی پاسخ گذاشته است اما این روزها به دل دانشجویان راه می رود تا باز حرف های چالش برانگیز بزند. تا باز تیتر یک رسانه های داخلی و خارجی شود. تا خبرها و اتهامات و نیش و کنایه هایش در بالا ترین جایگاه خبری حتی بالاتر از احتمال صعود موشک های آمریکا بر دمشق بنشیند.

احمدی نِژاد عاشق رسانه بوده و هست و این روزها ترس از گمنامی هراس خواب و بیداری محمود احمدی نژاد است. این روزها ماه عسل دولت است و باب انتقاد هنوز باز نیست اما کم کم باب انتقادات باز می شود و محمود احمدی نژاد مرد فرصت سنجی است. قدر این فرصت ها را می داند تا آهنگ بازگشت به قدرت بزند. دانشگاه احمدی نژاد نیز اعلام کرده است که از بهمن دانشجو می گیرد . روحیات 8 ساله احمدی نژاد نشان میدهد به استقبال تنش رفته است.

بازگشت به احمدی نژاد، بازگشت به چیست؟

این نخستین حضور محمود احمدی نژاد در دانشگاه و بین دانشجویان است و ورای تمامی داستان ها و تحلیل هایی که در دل خود دارد، سوای تمامی نگرانی هایی که برای همه اهالی سیاست و رسانه و حتی عامه مردم ایجاد می کند، نشان از نگاه کاسبکارانه رییس دولت نهم و دهم به دانشگاهی و دانشگاه دارد. احمدی نژاد از دانشگاه به شهرداری و از شهرداری به پاستور رفت. از پاستور باز برای حرف زدن به دانشگاه می رود. اما سوال اینجاست که آیا دوباره می رود تا در یک نمایش کمدی و هجو دولت جدید و دولت های قدیم را دسیسه ساز و خیانتکار و وابسته به جریان های پیدا و پنهان اعلام کند؟ خیز بر می دارد تا دوباره شلیک شود؟

اما ای کاش تنها چند لحظه – که به حق تنها چند لحظه هم از جانب احمدی نژاد مایه خوشحالی است- در حضور بین دانشجویان قداست دانشگاه و دانشگاهی را به یاد آورد و بیش از این سیاسیون ما دانشگاه را دکان تبلیغاتی خود نکنند.

 

سیما پروانه گهر

طبیعت دماوند

یک عضو شورای شهر تهران استعفا کرد

$
0
0
مهدی حجت یکی از اعضای شورای شهر چهارم تهران پس از آنکه با حکم محمد علی نجفی رئیس سازمان میرث فرهنگی به سمت قائم مقام سازمان و معاون میراث فرهنگی منصوب شد، امروز یکشنبه به صورت رسمی با حضور در فرمانداری تهران از شورای شهر تهران خداحافظی کرد.

وی گفته بود: دغدغه و علاقه من همیشه در حوزه میراث فرهنگی بوده است. چنانچه منع قانونی برای حضور همزمان در شورای شهر تهران و سازمان میراث فرهنگی به عنوان قائم مقام و معاون میراث فرهنگی باشد ترجیح من این است که در سازمان میراث فرهنگی فعالیت کنم.

اما محمدجواد کولیوند عضو کمیسیون شوراهای مجلس اعلام کرد که او نمی تواند در شورا باشد و حضور او منع قانونی دارد چرا که طبق بند 2 ماده 28 ،سرپرست‌‌ها و معاونان سازمانها ، شرکتهای دولتی و نهادهای دولتی یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می‌کنند نمی‌تواند در عضویت شورای شهر باقی‌ بماند.

صدور مجوز حضور احمدی نژاد در تربیت مدرس

$
0
0
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، مجوز حضور احمدی نژاد در این دانشگاه را دریافت کرد ولی اعلام کردیم که احمدی نژاد باید به اعتراض اساتید دانشگاه در برابر صحبتی که انجام داده است، پاسخ دهد.

به گزارش فارس، بیژن رنجبر رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه مجوز لازم برای حضور احمدی‌نژاد رئیس جمهور سابق کشور در این دانشگاه برای شرکت در چهاردهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور از سوی کمیته‌های مربوطه صادر شد، گفت: تمام مسائل در دانشگاه تربیت مدرس قانونمدار است و هر شهروندی که مانعی برای حضورش در دانشگاه نبوده و از نظر مراجع ذی‌صلاح تایید شده باشد، می‌تواند در دانشگاه حضور یابد.

وی افزود: احمدی‌نژاد نیز یکی از افرادی است که مانعی برای حضورش در دانشگاه نیست ولی تشکلی که وی را دعوت کرده است باید مجوز لازم را از کمیته مربوطه می‌گرفت که شب گذشته مجوز لازم برای احمدی‌نژاد صادر شد.

رنجبر اظهار داشت: البته به نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفته‌ایم که دیدگاه دانشگاه نسبت به صحبت‌های احمدی‌نژاد همچنان پابرجاست و سؤال ما باید در نشست از وی پرسیده شود، زیرا دانشگاهیان و اساتید دانشگاه تربیت مدرس اعتراض دارند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: بهتر است احمدی‌نژاد نیز خودش قضاوت کند، او در دانشگاهی پا می گذارد که در حال حاضر جزء یک درصد برتر دانشگاه‌های جهان است، چطور این دانشگاه رویکرد غیر علمی دارد.

رنجبر گفت: ما می‌خواهیم بدانیم احمدی‌نژاد بر اساس چه شاخصی گفته است که دانشگاه تربیت مدرس رویکرد غیر علمی دارد، او باید بگوید رویکرد علمی چیست تا ما هم آن را انجام دهیم.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد:‌ انجمن اسلامی دانشگاه مسیرهای قانونی را طی کرده و مجوز لازم برای حضور احمدی‌نژاد صادر شده است و در نشست نیز مشکلی پیش نمی‌آید.

قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز

$
0
0

جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار در روز یکشنبه منتشر شد.

نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در امروز یکشنبه در بازار یک میلیون و 87 هزار تومان، طرح قدیم یک میلیون و 82 هزار تومان، نیم سکه 550 هزار تومان، ربع سکه 353 هزار تومان و گرمی 233 هزار تومان اعلام شد.
 
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 110 هزار و 800 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی (دیروز) 1395 دلار است.
 
در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 3 هزار و 240 تومان، هر یورو را 4 هزار و 280 تومان، هر پوند را 4 هزار و 990 تومان و هر درهم امارات را 885 تومان اعلام کردند.

نوع سکه

یکشنبه - قیمت (تومان)

سکه‌تمام‌طرح‌جدید

1087000

سکه‌تمام‌طرح‌قدیم

1082000

نیم سکه

550000

ربع سکه

353000

1 گرمی

233000

هرگرم‌طلای18عیار

111000

نوع ارز

 

دلار آمریکا

3240

یورو

4280

پوند انگلیس

4990

درهم امارات

885

الزامات جدید مجلس برای پذیرش دانشجو

$
0
0
مجلس شورای اسلامی در بررسی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور(اعاده شده از شورای نگهبان) شورای سنجش و پذیرش دانشجو را موظف به رعایت‌ سیاست‌های کلی نظام و اسناد بالادستی کرد.

به گزارش ایسنا، براساس این مصوبه که به عنوان یک ماده به این طرح الحاق شد، شورای سنجش و پذیرش دانشجو موظف شد در اجرای این قانون سیاست‌های کلی نظام، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و اسناد بالادستی را رعایت کند. همچنین در اصلاحیه ماده دیگری تصمیم‌گیری در امور مرتبط با سنجش و پذیرش دانشجو برای داوطلبان فاقد سابقه تحصیلی و امور ارجاعی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی در چارچوب این قانون انجام می‌شود.

انصراف یک گزینه ریاست دیوان محاسبات

$
0
0
محمد قسیم عثمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که بیشترین امتیاز را در بین کاندیداهای دیوان محاسبات از آن خود کرده بود طی نامه ای انصرافش از این کاندیداتوری را به کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد و علت آن را تقاضای مردم حوزه انتخابیه برای باقی ماندن در کرسی نمایندگی عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، محمد قسیم عثمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در بین کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات که حدود 30 نفر بودند بیشترین رای را کسب کرد و جزو 5 نفر انتخاب شده در کمیته امور عمومی بود به کمیسیون برنامه و بودجه معرفی شدند.

اما عثمانی امروز طی نامه ای به کمیسیون برنامه و بودجه انصراف خود از کاندیداتوری ریاست دیوان محاسبات اعلام و علت آن را تقاضای مردم حوزه انتخابیه برای باقی ماندن وی در کرسی نمایندگی عنوان کرد.

کمیته امور عمومی، عثمانی، امیری، رحیمی، سعادت و گرانمایه پور را به عنوان 5 کاندیدایی که بیشترین امتیاز را به لحاظ سابقه اجرایی مرتبط و تحصیلات دارند به عنوان گزینه های ریاست دیوان محاسبات از میان 30 کاندیدا به کمیسیون برنامه و بودجه معرفی کردند.

عثمانی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص علت انصرافش در آخرین ساعات باقی مانده تا بررسی صلاحیت 5 کاندیدا در کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دیوان محاسبات جایگاه ویژه ای در قانون اساسی و نقش بی بدیلی در نظارت بر عملیات مالی و حسابداری کلیه دستگاه ها و وزارتخانه هایی دارد که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند، بنابراین می طلبد با توجه به نقش دیوان محاسبات، ریاست دیوان هم با یک نگاه علمی تخصصی و غیرسیاسی بتواند به وظیفه خود عمل کند و دیوان را در مسیری قرار دهد که نظارت بیشتری بر عملیات مالی دستگاه ها داشته باشد.

وی ادامه داد: بنده بر اساس تجربه، تخصص، تحصیلات و سوابقی که داشتند احساس وظیفه کردم وارد این میدان شوم و خود را به عنوان کاندیدا معرفی کنم و برنامه هایم را بگویم.

نماینده بوکان ادامه داد: زمانی که بین کاندیداها امتیازبندی شد کمیته امور عمومی بیشترین امتیاز را به بنده دادند و پس از آن که از 11 نفر که بیشترین امتیاز را داشتند دعوت شد که به کمیسیون برای مصاحبه را بروند مجدداً بیشترین رای را به بنده دادند که جای تقدیر و تشکر دارد.

عثمانی گفت:  اما در همین فاصله یک رایزنی با مردم حوزه انتخابیه داشتم و متوجه شدم که آنها انتظار دارند در سمت نمایندگی برای آنها باقی بمانم و من ترجیح مردم حوزه انتخابیه را به خواست خود ترجیح دادم اگر آنها اولویت را به این می دهند که در این سمت خدمتگزار مردم و نظام باشند، به تشخیص آنها عمل کردم نه تشخیص خودم.

وی ابراز امیدواری کرد که هر کسی که در سمت ریاست دیوان محاسبات قرار می گیرد دیوان را در ریل تخصصی خود قرار داده و به حسابرسی بیش از پیش بها دهد.

نماینده بوکان ادامه داد: باید به تربیت و آموزش نیروهای حسابرس بیشتر توجه شود و برای آینده کشور دیوان محاسبات نیروآفرین شود. معتقدم یک رشته تحصیلی به عنوان دیوان محاسبات باید داشته باشیم تا افراد متخصص تربیت شود و با توجه به تنوع مسئولیت حسابرسان دیوان می طلبد از حالا برای آینده نیروسازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم در جهت تدوین استانداردهای حسابداری دولتی تدبیر شود و مدیر بعدی دیوان محاسبات این موضوع را به نتیجه برساند. همچنین استانداردهای حسابرسی دیوان محاسبات هم باید تدوین شود زیرا اگر این استانداردها رعایت شود هر کسی که حسابداری کند به نتیجه واحد می رسد اما اگر استاندارد نداشته باشیم عملاً حسابرسی یک کار سلیقه ای می شود و نتایج متفاوتی از آن خارج می شود در واقع چالش های بین دولت و مجلس بر سر گزارشات دیوان محاسبات به علت فقدان استانداردهای حسابداری است.

این نماینده اهل تسنن مجلس بااشاره به احتمال بسیار قوی انتخابش به عنوان ریاست دیوانمحاسبات با توجه به آرای داده شده گفت: این ظرفیت نظام را می رساند که میدان خدمت برای همه اقوام و مذاهب باز است و همه در نظام اسلامی فرصت خدمت دارند امیدوارم بتوانیم در هر جایگاهی که هستیم از نظام به نحو احسن پاسداری کنیم.

وی گفت: برنامه هایم را که مورد استقبال کمیسیون هم قرار گرفته در اختیار رئیس دیوان قرار خواهم داد و مشورت بی توقع به رئیس دیوان می دهم تا دیوان از حالت دادسرایی خارج و به یک دستگاه 100 درصد مالی و نظارتی و حسابداری و حسابرسی تبدیل شود.

نماینده بوکان در پاسخ به این سوال که آیا از بین کاندیداها کسی جایگزین خواهد شد یا انتخاب از بین 4 گزینه باقی مانده خواهد بود گفت: کمیسیون از بین 4 نفر باقی مانده یک نفر را انتخاب خواهد کرد که پیش بینی من این است که چون آقای رحیمی دادستان بوده و تعامل سازنده و خوبی بین دادسرا و دیوان محاسبات در زمان مسئولیت وی برقرار بوده است از سوی دوستان کمیسیون برنامه و بودجه مورد استقبال قرار گیرد.

وی گفت: در هر حال من همیشه آرزو می کنم رئیس دیوان محاسبات یک حسابرس باشد.

کدام معاونت‌ ها از پاستور می‌روند؟

$
0
0
دولت یازدهم با زمزمه احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و احتمال تغییر در دیگر معاونت‌های ایجادشده در دولت احمدی‌نژاد نشان داد قصد دارد تغییرات قابل توجهی را در ساز و کار نهاد ریاست جمهوری اعمال کند.

 پیش از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، موضوع هیات‌ها و معاونت‌های تشکیل شده در دولت احمدی‌نژاد همواره به عنوان سوال مطرح بود.

حسن روحانی چه قبل از انتخابات و در نطق‌های انتخاباتی و چه پس از آن به عنوان رئیس جمهور از احیای برخی ساختارهای منحل و یا تغییر یافته توسط احمدی نژاد، خبر می داد، وی به صراحت در نشست خبری پس از انتخابات در پاسخ به سوال های مطرح شده پیرامون احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت که «احیای این سازمان از برنامه‌های من است.» موضوعی که در مرحله بعدی توسط نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور مورد تاکید قرار گرفت.

ولی این سازمان تنها معاونتی نبود که توسط احمدی نژاد منحل شد، معاونت‌ها و نهادهای دیگری نیز بودند که رئیس جمهور سابق آنها را ایجاد کرد؛ معاونت‌هایی نظیر، امور بین الملل رئیس جمهور و نظارت بر قانون اساسی که احتمال دارد به سرنوشت سازمان مدیریت و برنامه ریزی دچار و به اصل خود بازگردند و یا اینکه به کلی با تغییر ساختار مواجه شوند.

ریشه این گمانه‌زنی در گفت‌وگو با اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس جمهور نهفته است، وی که سمت سرپرستی شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، معاونت بین‌الملل رئیس جمهور، دبیرخانه جنبش عدم تعهد، سازمان فضایی و ریاست دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد را با حکم روحانی در اختیار دارد، در گفت‌وگویی تاکید کرده بود که مأموریت من این است که در فرصتی 2ماهه تغییر ساختار و چینش این دستگاه‌ها را بررسی کنم.

وی ادامه داد: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، جنبش عدم تعهد، معاونت بین‌الملل ریاست جمهوری، سازمان فضایی کشور و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد دستگاه‌هایی هستند که من از سوی آقای روحانی برای بررسی ساختار آنها مأمور شدم.

این اظهارنظر احتمال تغییر در ساختار و یا انحلال این معاونت‌ها و نهادها را در دولت یازدهم تقویت کرد، در این بین احتمال تغییر ساختار در پنج معاونت و نهاد تغییر ساختار یافته در دولت احمدی نژاد بیشتر خواهد بود.

هیات نظارت بر قانون اساسی؛ از ایجاد در زمان خاتمی تا "انحلال و احیا" در زمان احمدی نژاد

هیات نظارت بر قانون اساسی در آذرماه سال 76 در ماه های ابتدایی دولت سید محمد خاتمی ایجاد شد. خاتمی با استناد به اصل 113 قانون اساسی و وظایف رئیس جمهور در اجرای قانون اساسی دستور تشکیل این هیات را صادر و شوشتری، افتخار جهرمی، سید محمد هاشمی، موسوی لاری، هاشم زاده هریسی، امینی و محمدعلی ابطحی را دوره‌های مختلف به عنوان اعضای آن منصوب کرد.

پس از تشکیل این هیات و به دلیل عدم پیش بینی آن در قانون اساسی به عنوان یک هیات رسمی، جنجال هایی بر سر آن و درباره پرونده‌های مختلف میان قوه مجریه و قوه قضائیه وقت، رخ داد، ولی همه این موارد باعث نشد که خاتمی تصمیم به تعطیلی این هیات بگیرد.

اما در سال 84 و در آغاز دولت احمدی نژاد غلامحسین الهام به عنوان سخنگوی دولت با اعلام خبر انحلال این هیات، گفت: دولت در اجرای قانون اساسی نیازمند هیات خاصی نیست و از هر ظرفیتی برای انجام وظایف خود در اجرای قانون اساسی استفاده می‌‌کند.

البته انحلال این هیات پایان کار آن نبود، طولی نکشید که محمود احمدی نژاد در دولت دوم خود و در آخرین روزهای سال 1390 طی مراسمی خبر از احیای این هیات داد.

رئیس جمهور سابق در مراسم احیای هیات نظارت بر اجرای قانون اساسی گفت: زمانی برداشت بنده این بود که نیازی به وجود این هیات نیست اما امروز به این نتیجه رسیده‌ام که وجود چنین هیاتی بسیار مورد نیاز و لازم است. طبق قانون اساسی، رئیس جمهور باید بر تمام دستگاه‌ها نظارت داشته باشد و این که عده‌ای عنوان می‌کنند که رئیس‌جمهور فقط در قوه مجریه ناظر بر حسن اجرای قانون اساسی است، تفسیر غلطی است.

اعضای جدید این هیات محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور، فاطمه بداغی معاون حقوقی رئیس‌جمهور، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری، محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، ابراهیم عزیزی از اعضای پیشین شورای نگهبان، محمدعلی حجازی، محمدحسین احمدی شاهرودی، فضل‌الله موسوی، احمد موسوی، قاسم شعبانی و احمد علیزاده بودند که توسط احمدی نژاد منصوب شدند.

البته در کنار احیای این هیات معاونتی نیز به عنوان معاونت نظارت بر اجرای قانون اساسی ایجاد شد و میرتاج الدینی به عنوان معاون رئیس جمهور در این معاونت منصوب شد.

معاونت بین الملل؛ معاونتی جدید برای احمدی‌نژاد

خبر انتصاب علی سعیدلو به عنوان معاون امور بین الملل رئیس جمهور در 18 مرداد سال 90 ، خبر از ایجاد یک سازوکار جدید برای اجرای پروژه های اقتصادی در خارج از کشور را می‌داد، اما محمد تقی رهبر و محسن کوهکن از نمایندگان مجلس هشتم این اقدام احمدی نژاد را «شبهه موازی کاری» دانسته و  تشکیل آن را در دولت و در کنار وزارت امورخارجه بی معنا خواندند.

اکبر ترکان که با حکم حسن روحانی سرپرستی این معاونت را به عهده دارد در برنامه تلویزیونی شب آفتابی شبکه تهران در روز 9 شهریور ماه درباره این معاونت گفت: بررسی های قائم مقام من در این معاونت حاکی از این است که تا امروز وظایف این معاونت با وظایف وزیر امور خارجه تداخل دارد.

سازمان مدیریت و برنامه ریزی؛ در گیرو دار انحلال و احیا!

احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی یکی از وعده های پیش از انتخابات و از موارد مورد تاکید روحانی پس رئیس جمهور شدن بود.

این سازمان در دوران دولت اول سید محمد خاتمی از ترکیب سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد.

پس از مشخص شدن ساختار تشکیلاتی،‌ این سازمان از سال 79 مسئولیت تدوین بودجه را به عهده گرفت. اما احمدی‌نژاد برای این سازمان نیز برنامه ویژه ای داشت.

رئیس جمهور وقت در 18 تیر ماه سال 86 این سازمان را به دو معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و معاونت مدیریت و توسعه منابع انسانی رئیس جمهور تبدیل کرد.

توجیه دولت در برابر انتقادهای وارده به این انحلال این بود که معنای این اقدام رئیس جمهور، ادغام است و نه انحلال.

بنابر این گزارش در دولت فعلی، محمدباقر نوبخت که مسئولیت دو معاونت متولد شده از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی را با حکم رئیس جمهور در دولت تدبیر و امید به عهده دارد خبر از بازگشت قریب الوقوع این سازمان به چارت مدیریتی کشور داد.

مجلس شورای اسلامی نیز با تصویب یک فوریت طرحی در روز 28 خرداد 92 اشتیاق خود را برای احیای این سازمان نشان داد.

شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور؛ درگیرودار بازگشت به وزارت خارجه

شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در سال پایانی دولت دوم سید محمد خاتمی به منظور رسیدگی به امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایرانیان خارج از کشور تشکیل شد.

این شورا در ابتدا یکی از زیر مجموعه های وزارت امورخارجه محسوب می شد ولی با سرکار آمدن دولت نهم ساختار آن ارتقا یافت و به عنوان زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری فعالیت خود را ادامه داد. البته همزمان با این شورا معاونتی در وزارت امور خارجه به نام معاونت امور ایرانیان خارج از کشور نیز وجود داشت که احتمال موازی کاری را افزایش می داد.

علاوه بر رئیس جمهور، وزیر امور خارجه،‌وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر اطلاعات، وزیر امور اقتصادی و دارایی،‌ وزیر آموزش و پرورش،‌ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری،‌ وزیر کار و امور اجتماعی،‌ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،‌ رئیس سازمان صدا و سیما،‌ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،‌ رئیس مرکز مشارکت امور زنان نهاد ریاست جمهوری،‌ فراکسیون امور ایرانیان خارج از کشور مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای این شورا فعالیت می کردند.

احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان جانشین خود در این شورا منصوب کرده بود و روحانی نیز طی روزهای گذشته در کنار احکامی که برای اکبر ترکان صادر کرد، حکم سرپرستی این شورای تابعه نهاد ریاست جمهوری را نیز به نام وی زد.

دبیرخانه جنبش عدم تعهد؛ در انتظار پویایی!

مساله تشکیل دبیرخانه جنبش عدم تعهد که جمهوری اسلامی ایران ریاست دوره ای آن را بر عهده دارد پس از برگزاری اجلاس شانزدهم این جنبش در تهران جدی تر شد و  تشکیل این دبیرخانه در دستور کار قرار گرفت و با استقبال بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران مواجه شد.

احمدی نژاد در 11 آذرماه سال 91، مشایی را به عنوان رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد منصوب کرد، و حسن روحانی نیز ترجیح داد در دولت خود حکم سرپرستی موقت این دبیرخانه را به نام ترکان صادر کند.

 شبهه‌ای که توسط کارشناسان مطرح می شود این است که برخی سازمان های ایجاد شده در دوره دولت‌های گذشته خواسته یا ناخواسته سبب ایجاد موازی کاری می شد و دولت جدید به گفته اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور سعی دارد در فرصتی دوماهه با بررسی ساختار این معاونت ها و سازمانها نسبت به احیاء، انحلال، ادغام و یا اصلاح آنها همت گمارد و به پویایی نهاد ریاست جمهوری کمک کند.

«بچه سوناتا» وارد ایران شد (+عکس)

$
0
0
الانترا با 8 نوع ترکیب رنگی برای بیرون و 3 نوع رنگ‌بندی برای داخل کابین تولید می‌شود. از نظر ایمنی 5 ستاره‌ای که از NHTSA کسب کرده است، نگرانی را برطرف می‌کند. این خودرو 10 سال یا 160 هزار کیلومتر گارانتی شده است. در لیست جدید وارداتی‌ها، یک نام نه چندان غریبه به چشم می‌خورد. خودرویی با برند هیوندای که بی‌‌اندازه شبیه سوناتا از آب درآمده است. الانترا در حالی در اتاق انتظار گمرک خاک می‌خورد که رقبای سرسختی برایش دندان تیز کرده‌اند.
 
به گزارش بازار خبر، گمرک، آمار واردات و صادرات کل کشور طی سه ماهه ابتدایی سال را منتشر کرد.

در این گزارش، لیستی از خودروهای آشنا به چشم می‌خورد. کیا موتور که با انواع و اقسام اسپرتیج‌ها،‌ سراتوها و موهاوی‌ها قسمت اعظم جدول را به خود اختصاص داده است. بعد از آن تویوتا را می‌بینیم که هم‌چنان با مدل‌های جدید کمری خود مانور می‌دهد. مدل‌های سبک مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و مشاهده می‌شود. اما در بین وارداتی‌های هیوندای غیر از توسان‌ها و سوناتاها، یک نام نه چندان آشنا به چشم می‌خورد؛ هیوندای الانترا.

همان آوانته

درست 23 سال است که هیوندای چیزی تولید می‌کند که کل دنیا را گرفتار کرده. از 1990 به این سو این شرکت با معرفی Elantra که در ایران و برخی کشورهای دیگر با نام Avante معرفی می‌شود، سود کلانی از فروش بی‌نظیر آن کسب کرد.

هیوندای دهه 90، خودروسازی بود که به شدت تلاش می‌کرد از بزرگان درس بگیرد. به طوری که روی الانترا یا همان آوانته‌های اولیه‌اش پیشرانه میتسوبیشی ژاپن را نصب می‌کرد. هنوز هم می‌شود نسل اول این خودرو را در بازار دست دوم‌های ایران مشاهده کرد.

نسلی که بین 1990 تا 1995 تولید می‌شد. نسل بعد زمانی بود که این شرکت تصور می‌کرد خیلی در بحث طراحی توانمند است. از 1996 تا 2000 به طور قطع یکی از نامطلوب‌ترین الانتراها و چه بسا هیوندای‌ها را دیدیم. مدل استیشن و پیشرانه‌های 2 لیتری در این دوره تولید شدند.

نسل سوم حکایت دیگری برای ما دارد. آن زمان که خودروسازان کرمان هنوز سراغ چینی‌ها نرفته بودند و بازار با انواع دووها و هیوندای‌ها روزهای خوب و با کیفیتی را پشت سر می‌گذاشت، آوانته به عنوان یک سدان مرغوب و مقرون به صرفه راهی بازار ایران شد. این آوانته فیس‌لیفت GLS نسل سوم تولیدات بود. خودرویی که برای اولین بار توانست راهی بازار آمریکا و اروپا شود. همان‌طور که همه می‌دانیم قیافه‌اش مقبول و منطقی بود. قطعاتش اگر نگوییم فوق‌العاده باید گفت که با کیفیت عالی تولید می‌شدند. کسی تا به حال از خرابی وخیم آوانته اعتراض نکرده است.

جعبه‌دنده اتوماتیک و یک پیشرانه قدرتمند 2 لیتری را که در نظر می‌گرفتی، با بیست و سه چهار میلیون آن موقع هرگز سراغ انتخاب دیگری نمی‌رفتی. دقیقاً به خاطر همین ویژگی‌ها بود که محبوبیتش اوج گرفت و تولید آن به شدت گسترش یافت. حالا دیگر چین، ونزوئلا، روسیه، اوکراین، تایوان و همانطور که گفتیم ایران نیز به جمع تولیدکنندگان آن اضافه شده بودند. نسل سوم با تمام شهرتش بین 2000 تا 2006 در تاریخ ثبت شد.

همان سالی که دنیا داشت با آوانته نسل سه خداحافظی می‌کرد، نسل چهارم به سرعت معرفی شد. باز هم مرض خاص بودن در بین طراحان هیوندای شیوع پیدا کرد و این مدل دوباره به دو نسل قبل بازگشت. چراغ‌هایش بزرگ شدند و زوایای بدنه نرم.

از دور خودرویی فربه به چشم می‌آمد. البته باید اشاره کرد که جنجال‌ها فقط مربوط به چهره می‌شد چرا که از نظر فنی و ایمنی به کلی می‌توانست با سلیقه بازارهای جهانی هم‌خوانی داشته باشد. به طوری که الانترای نسل چهار توانست از موسسه ایمنی IIHS آمریکا رتبه Good دریافت کند. حتی روی این مدل ESC کنترل الکترونیکی پایداری نیز نصب شد.

مدتی بعد LG برای آن یک سیستم نقشه‌خوان طراحی کرد. کارایی و مکانیزم این خودرو بارها از سوی موسسات و مجلات معتبری چون «جی‌دی پاور» و «کانسیومر ریپورت» تایید و تحسین شده بود. کیا موتورز تقریباً با معرفی این مدل بود که توانست پایه و اساس Cerato را طراحی کند.

آنچه منتظرش هستیم

از سال 2008 هیوندای با استخدام یکی از خبره‌ترین طراحان دنیا به کلی ساز و کار خود را متحول کرد. دقت کنید تقریباً بعد از آن بود که انواع سانتافه‌ها، سوناتاها، آزراها، توسان‌ها، جنسیس‌ها و وراکروزها با چهره‌هایی دلفریب راهی بازار شدند.

نسل پنجم آوانته در سال 2011 هم یکی از آن‌ها. خودرویی مدرن که به وضوح می‌شود ژن طراحی مدل‌های جدید سوناتا و i30 را دید. جالب است بدانید تنها سه خط تولید، این الانترا را می‌سازند. خود کره، تایوان و البته آلابامای آمریکا. محصولی که کلاس‌های کوپه و سدان آن نیز تولید شده است. برای این خودرو سه نوع پیشرانه در نظر گرفته شده است. 1.6 لیتری Gamma، 1.8 لیتری NU و 2 لیتری Theta که هر سه با توجه به قوانین جدید می‌توانند کاندیدای ورود باشند.

جعبه‌دنده‌ها نیز شامل 6 سرعته دستی و اتوماتیک خواهند بود. به احتمال 99 درصد نسخه اتوماتیک وارد بازار ایران می‌شود. تغییر قیافه این خودرو تنها با جسورتر شدن چراغ‌ها و جلوپنجره و سپرها همراه نبوده است. کاهش ضریب اصطکاک مقابل هوا نیز یکی از ویژگی‌های این الانترا است. شاید حجم پیشرانه‌ها آشنا باشد ولی هیوندای به تایید موسسه EPA آمریکا هر سه این پیشرانه‌ها را تقویت و به عبارتی بهینه کرده است.

اجازه بدهید حالا که اینجا هستیم به داستان جنجال بزرگ این خودرو در بازار آمریکا اشاره کنیم. شرکت‌های خودروسازی قدرت، گشتاور، ابعاد، سرعت و خلاصه کلیه مشخصات فنی محصولات خود را در کاتالوگ‌های رسمی در اختیار خریدار (خواه یک فرد خواه یک کشور) قرار می‌دهند. این هیوندای به همراه چند مدل دیگر در کنار برخی از تولیدات کیاموتورز سال گذشته میلادی محکوم به درج اطلاعات نادرست در قسمت مصرف سوخت شدند.

اتهامی که می‌توانست به اعتبار جهانی این خودروساز لطمه بزند. البته قضیه با مطرح کردن این نکته که عدد مربوطه مربوط به بازارهای دیگر است و برای بازار آمریکا مصرف به گونه‌ای دیگر خواهد بود،‌ فیصله پیدا کرد.

این داستان زمانی فاش شد که سایت «پاپیولار مکانیک» در تست‌های درازمدت مصرف میانگین این خودرو را بررسی می‌کرد.

این خودرو چه دارد؟

الانترا با 8 نوع ترکیب رنگی برای بیرون و 3 نوع رنگ‌بندی برای داخل کابین تولید می‌شود. از نظر ایمنی 5 ستاره‌ای که از NHTSA کسب کرده است، نگرانی را برطرف می‌کند. این خودرو 10 سال یا 160 هزار کیلومتر گارانتی شده است.

این خودرو قوی‌تر از کرولا است. محض اطلاع آنهایی که این کره‌ای را با آن ژاپنی هی مقایسه می‌کنند. حتی فضای داخلی‌اش از سیویک نیز بیشتر است. روی کنسول این خودرو یک صفحه LCD لمسی 7 اینچی نصب شده است که تصویر دوربین عقب را نمایش می‌دهد. روی مدل‌های GLS می‌توان سیستم صوتی 360 واتی حرفه‌ای را دید. روی همین مدل سان‌روف هم تعبیه شده است. تهویه مطبوع دو حالته و گرم‌کن تنها برای سرنشینان جلو تعبیه شده است.

در تست‌های میدانی مجلات خارجی به این نکته اشاره شده است که معکوس کشیدن روی جعبه‌دنده اتوماتیک این خودرو به کندی همراه است. شتاب‌گیری و گشتاورش هم نسبت به رقبا تعریف چندانی ندارد.

در بازار ایران

طبق گزارش گمرک، هیوندای الانترای سفید 2013 با قیمت جهانی 16 هزار و 500 دلار وارد شده که ارزش ریالی آن 40 میلیون و 877 تومان است. این تازه می‌شود قیمت خام خودرو. از آنجایی که ارزان‌ترین محصول هیوندای i20 است که آن هم 85 میلیون تومان قیمت خورده،‌ هرگز پیش‌بینی نمی‌شود این خودرو از i20 ارزان‌تر باشد.

هزینه‌های شماره‌گذاری، حمل و نقل، مجوزهای ثبت، عوارض و مهم‌تر از همه سود عرضه‌کننده را که در نظر بگیری بابت چنین خودرویی حداقل باید در بازار بین 110 تا 120 میلیون تومان قیمت داشته باشد. آن وقت می‌دانید یعنی چه؟

یعنی هیوندای الانترای 2013 یا همان نسل جدید آوانته رقیبی شده است برای مزدا3 هاچ‌بک تیپ 3 که 118 میلیون قیمت دارد. مدل سدان این خودرو 116 میلیون می‌ارزد. شما با این پول از بین کمری‌ها باید مدل 2012 GL را انتخاب کنید. مدل 2013 یاریس 100 میلیون قیمت خورده است.

جدی‌ترین رقیب این خودرو کرولا XLI است که بین 115 تا 123 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. به غیر از آن در شرکت هم‌وطن سراتو چهار درب 2000 سی‌سی را می‌بینیم که 115 میلیون تومان می‌ارزد. شاید مشتری هیوندای الانترای جدید بدش نیاید روی خرید ام‌جی 6 هم حساب کند که حداقل 98 میلیون تومان است. شاید با این بشود یک رنو فلوئنس خانوادگی هم خرید که 114 میلیون تومان می‌ارزد. آخرین پیشنهاد ما خرید آلفارومئوهای میتو فول و نیمه فول است که بین 105 تا 114 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

Specifications

Hyundai Elantra MD

حجم پیشرانه (cc)

1795

حجم هر سیلندر (cc)

448.7

آرایش

چهار سیلندر خطی

قدرت (hp*rpm)

148 در 6500

بازده قدرت (hp*lit)

87

گشتاور (nm*rpm)

177 در 4700

بازده گشتاور (nm*lit)

104.1

قطر سیلندر (mm)

85.4

نسبت تراکم

10 بر یک

شتاب صفر تا 100 (sec)

9.1

سرعت نهایی (km/h)

200

جعبه دنده

6 سرعته اتوماتیک

فاصله دو محور (mm)

2650

نوع انتقال قدرت

FWD - محور متحرک جلو

طول، عرض و ارتفاع (mm)

4506-1775-1481

اندازه تایر (in)

265.65 - 16

فضای سرنشین (lit)

2860

فضای قسمت بار (lit)

419

گردش فرمان (m)

11

اندازه ترمز (in

جلو: 300 عقب: 285

وزن (kg)

1246

توان کششی (kg)

1207

حجم باک (lit)

53

مصرف میانگین (lit)

7.1

قیمت

خارج: شروع از 16 هزار و 500 دلار

 

داخل: احتمالاً بین 110 تا 120 میلیون تومان

 

معروف ترین شاگرد ایرانی امام صادق (ع)

$
0
0
تعداد شاگردان امام صادق(ع)  حدود ۴هزار نفر ذکر شده است که از این تعداد، حدود ۵۰۰ نفر ایرانی بوده اند.

شاگرد ایرانی مکتب امام صادق(ع) که پدر علم شیمی شد. «جابربن حیان» شاید یکی از معروف ترین شاگردان  امام صادق(ع) باشد. دانشمندی که در میان ۴هزار شاگرد پیشوای ششم شیعیان و در دوران شکوفایی علمی و کلاس های درس پرشمار امام صادق(ع) در علم کیمیاگری چهره شد و حالا سالهاست که از او به عنوان «پدر علم شیمی» یاد می شود. چهره ای که یکی از مشهورترین دانشمندان ایرانی نیز به شمار می رود.شهرت جابر نه تنها به جهان اسلام محدود نمیشود و غربیها او را تحت عنوان «گبر» می شناسند.

پدر ایرانی شیمی

بوموسی جابر بن حیان، کیمیاگر برجستهٔ ایرانی، در سال ۱۰۰هجری شمسی در شهر توس از توابع خراسان متولد شد. پدر او  یک داروساز شناخته شده و از پیرو ان اهل بیت (ع) بود که به دلیل تلاش در بر اندازی حکومت بنی امیه دستگیر شد و به قتل رسید. جابر در زمان قتل پدرش کمتر از یک سال سن داشت. علاقه مندی جابر به حرفه و نوشته های باقی مانده از پدرش، سبب شد تا او نیز به داروسازی پرداخته و البته همزمان با ان، به یادگیری علوم دیگر هم بپردازد.

 برای همین، ایران را به مقصد عراق ترک کرد تا در کوفه، تحقیقات خود را دنبال کند. به همین دلیل به او صفت «کوفی» داده اند که البته اشاره به زادگاه او نیست.جابر، علاوه بر علم داروسازی، از کیمیاگران و فیلسوفان بنام عصر خود بود و البته بیشتر این شهرت را مرهون شاگردی پیشوای ششم شیعیان می دانست. ذبیح الله منصوری در کتاب ترجمه شده «امام صادق مغز متفکر شیعه» از قول جابر می نویسد: «همه این علم (شیمی یا کیمیاگری) را از محضر مولایم جعفر بن محمد(ع) آموخته ام.»

 «برتلو» شیمیدان فرانسوی که به «پدر شیمی سنتز» مشهور است هم، سخت تحت تاثیر جابر واقع شده و می گوید: «جابر در علم شیمی همان مقام و پایه را داشت که ارسطو در منطق .» جورج سارتون می گوید: «جابر را باید بزرگترین دانشمند در صحنه علوم در قرون وسطی دانست.»

جابر نخستین شیمیدان ایرانی است. اواولین کسی است که به علم شیمی شهرت و آوازه بخشید و بی‌تردید نخستین مسلمانی است که شایستگی کسب عنوان شیمیدان را دارد.

شهرت جابر نه تنها به جهان اسلام محدود نمیشود و غربیها او را تحت عنوان «گبر» میشناسند.ابن خلدون درباره جابر گفته است: «جابربن حیان پیشوای تدوین کنندگان فن کیمیاگری است. »

شاگرد، دوست و همراه امام ششم

جابربن حیان ، کتابی مشتمل بر هزار برگ و  ۵۰۰ رساله ، تالیف کرده است. جابر شاگرد و دوست امام صادق (ع) بود و امام را شخصی والا و مهربان یافت؛ بطوری که نمیتوانست از او جدا ولی بی نیاز بماند. جابر میکوشید تا با راهنمایی استادش ، علم شیمی را از بند افسانه‌های کهن مکاتب اسکندریه برهاند و در این کار تا اندازه‌ای به هدف خود رسید. برخی از کتابهایی که جابر در زمینه شیمی نوشته عبارتند از : الزیبق ، کتاب نارالحجر ، خواص اکسیرالذهب ، الخواص ، الریاض و ... .

وی به آزمایش بسیار علاقه مند بود. از این رو ، می توان گفت نخستین دانشمند اسلامی است که علم شیمی را بر پایه آزمایش بنا نهاد. جابر نخستین کسی است که اسید سولفوریک یا گوگرد را از تکلیس زاج سبز و حل گازهای حاصل در آب بدست آورد و آن را زینت الزاح نامید. جابر اسید نیتریک یا جوهر شوره را نیز نخستین بار از تقطیر آمیزه‌ای از زاج سبز ، نیترات پتاسیم و زاج سفید بدست آورد.

جابر سرانجام در سال 194 هجری شمسی در کوفه درگذشت.

معصومه‌ ابتکار ذاتا «گزینه» است!

$
0
0
ایمان پیربرناش در روزنامه قانون نوشت:

پس از انتخابات ریاست جمهوری و سپس انتخاب وزرا از سوی رئیس جمهور، حالا بازار انتصابات داغِ داغ است.

محمود احمدی نژاد همچنان کار اتوبوسی می‌کند که از جمله آنها می‌توان به انتصاب عبدالرضا شیخ الاسلامی‌به عنوان رئیس مجتمع فنی و مهندسی و وحید حدادی اصل به عنوان معاون آموزشی دانشگاه ایرانیان اشاره کرد. اصلا نمی‌خواهیم در این مطلب به 160 میلیارد ریالی که رئیس دولت قبلی در روز آخر کاری اش از حساب نهاد ریاست جمهوری برداشت و به حساب دانشگاهش ریخت اشاره کنیم. این پول‌ها که چیزی نیست جلوی آن پول‌ها. بالاخره روز آخر بوده و دوستان دلشان خواسته، کار دل است دیگر. حالا نه که همه پول‌ها را پس گرفتیم، حتما پیگیر این یکی هم خواهیم بود.

ما می‌خواهیم در این مطلب به انتصابات وزرای جدید اشاراتی داشته باشیم. در وزارت خارجه، هر روز نام یک بانو به عنوان سخنگوی این وزارتخانه اعلام می‌شد. حالا بماند که چهارشنبه خانم افخم به این سمت منصوب شدند ولی ما می‌خواستیم از حسن انتخاب جنسیتی آقای ظریف پیشاپیش تشکر می‌کنیم. هر چه باشد خانم‌ها بهتر حرف می‌زنند. اصلا یکی از ویژگی‌های مثبت خانم‌ها حرف زدنشان است. آنها در سخت‌ترین شرایط حرف زدن را رها نمی‌کنند و می‌توانند برای این پست مناسب باشند. حالا حسن دیگری که این انتخاب خواهد داشت مسائل اخلاقی است. این خارجی‌ها اکثرا خانم‌هایشان را برای مذاکره با ایرانی‌ها می‌فرستادند و مردهای ما هم که همه سر به زیر، توی رودربایستی هم مجبور بودیم رعایت حال‌شان را بکنیم ولی حالا که یک خانم سخنگو شده دیگر خیال مان راحت است. بر حسب کم نیاوردن جلوی یک زن غریبه هم که شده سخنگویمان می‌زند له می‌کند طرف مذاکره‌کننده خارجی را.

حالا از وزارت خارجه هم که بگذریم می‌رسیم به دیگر وزارتخانه‌ها. نام معصومه ابتکار تا به حال برای اکثر پست‌های باقیمانده در نظر گرفته شده. از وزارت بهداشت گرفته تا وزارت محیط زیست،همه به دنبال معصومه ابتکار هستند. این نشان می‌دهد ابتکار ذاتا یک گزینه است و اگر برای هیچ سمتی مناسب نباشد اما برای گزینه بودن بهترین گزینه است. از بس نام این بانو این روزها روی زبان‌ها آمده، مالک باشگاه ملوان بندرانزلی که عادت دارد هر چیزی حرفش می‌شود را انتخاب کند، از ایشان به عنوان سرمربی جدید تیم بانوانش یاد کرده. حسین هدایتی اصرار دارد خانم ابتکار روی نیمکت این تیم بنشیند.

حتی شنیده شده پس از این صحبت‌های هدایتی، باشگاه‌های اروپایی از جمله اتلتیکومینیرو برای آنالیزوری روی خانم ابتکار حساب باز کرده و حاضرند به اندازه گرت بیل (گران ترین بازیکن حال حاضر جهان فوتبال) به ایشان پول پرداخت کنند. خانم ابتکار هم که توی جو قرار گرفته بود، عنوان کرد:« برای من پول مهم نیست و به عشق ملوان فقط روی نیمکت این تیم می‌شینم». سپس که عادل فردوسی پور با ایشان تماس گرفت تا اطلاعات تکمیلی انتقال ایشان را بگیرد تازه متوجه شد که چه خبر است و گفت:« فوتبال جای سیاسی‌ها نیست و بنده واردش نخواهم شد». ایشان با همین یک جمله، 80 درصد فوتبال کشور را زیر سوال و سپس روی سوال برد.

حالا تمام مردم منتظرند تا ببینند تکلیف خانم ابتکار چه می‌شود. بالاخره ایشان به محیط زیست می‌روند یا ترانسفر می‌شوند به خارج از کشور و آنالیزوری تیم اتلتیکومینیرو را قبول می‌کنند؟

حمله به اعضای خانواده در توهم توطئه

$
0
0
«نامادری‌ام با جادوگری قصد دارد اموال پدرم را تصاحب و من را از ارثیه محروم کند.»

به گزارش همشهری، این ادعای عجیب مرد شیشه‌ای است که به اتهام ضرب و شتم نامادری و خواهرهای ناتنی‌اش دستگیر شده است. این پرونده چندی قبل به جریان افتاد؛ زمانی که زنی به همراه 3دخترش نزد پلیس رفت و به طرح شکایت از فرزندخوانده‌اش پرداخت. وی به مأموران گفت: در حدود 25سال پیش با مردی آشنا شدم که از زنش جدا شده و یک پسر 3ساله داشت. با او ازدواج کردم و صاحب 3دختر شدم.

پسر او را هم مانند فرزند خودم بزرگ کردم و اصلا اجازه ندادم که او احساس کند من نامادری‌اش هستم اما او زندگی‌اش را با دستان خودش تباه کرد. وی ادامه داد: چند سال پیش مهدی، فرزند خوانده‌ام، ازدواج کرد و وقتی همسرش متوجه شد که اعتیاد به شیشه دارد مهریه‌اش را اجرا گذاشت. همسرم بخشی از مهریه عروسش را پرداخت کرد و آنها از یکدیگر جدا شدند.

او بعد از جدایی به خانه ما برگشت و از همان روز آرامش ما را به‌هم ریخت. زن میانسال افزود: تا زمانی که همسرم زنده بود با او برخورد می‌کرد و حتی چندین بار او را از خانه بیرون کرد اما از 2سال پیش که همسرم فوت کرده زندگی من و 3دخترم به‌هم ریخته است. مهدی به‌خاطر مصرف شیشه، دچار توهمات عجیبی شده و مرتب هذیان می‌گوید. او چند وقت پیش وقتی به خانه آمد شروع کرد به فحاشی و ظرف‌های خانه را شکست و مرا به باد کتک گرفت. او می‌گفت که من جادوگرم و قصد کلاهبرداری دارم. فکر می‌کرد می‌خواهم او را از ارث پدری‌اش محروم کنم.

وی ادامه داد: این دومین بار است که از پسرخوانده‌ام شکایت می‌کنم. مدتی قبل هم او با دختر کوچکم درگیر شد و او را به باد کتک گرفت. تا جایی که دخترم در بیمارستان بستری شد. با حضور او، ما امنیت جانی نداریم. بعد از این شکایت، دستور بازداشت پسر شیشه‌ای صادر شد و مأموران او را دستگیر کردند.وی وقتی در برابر قاضی دادسرای شمیرانات حاضر شد اظهارات عجیبی را مطرح کرد و گفت:

تا وقتی پدرم زنده بود زندگی خوبی داشتم. درست است که معتاد به شیشه هستم و در ازدواجم شکست خوردم اما پدرم به من کمک کرد تا ترک کنم. حتی مرا به بهترین کمپ برد تا شیشه را ترک کنم اما وقتی تحت درمان بودم پدرم سکته قلبی و مغزی کرد و جانش را از دست داد. بعد از مرگ پدرم متوجه شدم دشمنان اصلی من در زندگی نامادری و خواهران ناتنی‌ام هستند. آنها دوست دارند من بمیرم و بارها شنیدم که توطئه‌ای در سر دارند برای کشتن من.

به تازگی هم متوجه شدم نامادری‌ام وردهای عجیبی می‌خواند تا مرا طلسم کند. او می‌خواهد با جادوگری اموال پدرم را تصاحب کند تا من سهمی از ارث پدری‌ام نبرم. نامادری‌ام می‌خواهد هرچه دارد به نام دخترانش بزند من هم وقتی این موضوع را متوجه شدم عصبانی شدم و چون شیشه مصرف کرده بودم، با آنها درگیر شدم.

بعد از اعترافات پسر شیشه‌ای، ‌خواهر کوچک وی درحالی‌که آثار جراحت روی دستش را نشان می‌داد گفت: این آثار کتک‌هایی است که 3‌ماه پیش مهدی به من زد. آن روز وقتی در خانه تنها بودیم ناگهان به سمت من حمله‌ور شد می‌گفت صدای مرا شنیده که به او فحش دادم و آرزوی مرگش را کرده‌ام. آن روز مرگ را مقابل چشمانم دیدم. بعد از شکایت از او، مادرم از من خواست به‌خاطر حفظ آبرویمان از شکایتم صرف‌نظر کنم و من هم قبول کردم. اما این بار حاضر نیستم او را ببخشم. بعد از شکایت مادر و 3دخترش، فرزندخوانده شیشه‌ای راهی بازداشتگاه شد و تحقیقات تکمیلی در این پرونده همچنان ادامه دارد.
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>