Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

طلایی‌نیک معاون وزیر دفاع شد

$
0
0
رضا طلایی‌نیک معاون حقوقی و امور مجلس وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شد.

به گزارش ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طی حکمی رضا طلایی‌نیک را به عنوان معاون جدید حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع منصوب کرد.

وی پیشتر عضو کمیسیون امنیت ملی دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بوده است و در حال حاضر نیز جانشین معاون نظارت مجلس است.

نرخ انواع ارز در بانک مرکزی

$
0
0

بانک مرکزی نرخ انواع ارز را برای روز جاری اعلام کرد که بر این اساس نرخ تمامی ارزها نسبت به روز گذشته تغییری نداشت.

به گزارش بانک مرکزی، نرخ هر دلار آمریکا امروز ۲۴ هزار و ۸۱۲ ریال، قیمت هر پوند ۳۸ هزار و ۴۶۵ ریال و قیمت هر یورو ۳۲ هزار و ۸۰۸ ریال بود.

قیمت فرانک سویس امروز ۲۶,۶۸۳ ریال، کرون سوئد۳,۷۵۰ ریال، کرون نروژ ۴,۰۵۸ ریال، کرون دانمارک ۴,۳۹۹ ریال، روپیه هند ۳۷۸ ریال، درهم امارات متحده عربی ۶,۷۵۶ ریال، دینار کویت ۸۷,۲۴۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳,۷۵۶ ریال، یکصد ین ژاپن ۲۵,۲۷۳ ریال، دلار هنگ کنگ ۳,۲۰۰ریال، ریال عمان ۶۴,۴۴۹ ریال، دلار کانادا ۲۳,۵۵۱ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲,۴۱۵ ریال، لیر ترکیه ۱۲,۲۳۵ ریال، روبل روسیه ۷۴۶ ریال، ریال قطر ۶,۸۱۵ ریال و یکصد دینار عراق ۲,۱۳۲ ریال تعیین شده است.

همچنین نرخ لیر سوریه ۲۲۰ ریال، دلار استرالیا ۲۲,۰۸۴ ریال، ریال سعودی ۶,۶۱۶ریال، دینار بحرین ۶۵,۸۱۷ ریال، دلار سنگاپور ۱۹,۴۶۲ ریال، ده روپیه سریلانکا ۱,۸۶۸ریال، یکصد روپیه نپال ۲۴,۳۰۳ ریال، یکصد درام ارمنستان ۶,۱۰۸ ریال، یوان چین ۴,۰۵۷ ریال، یکصد بات تایلند ۷۷,۲۱۴ ریال، رینگیت مالزی ۷,۵۵۴ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۲۲,۳۵۶ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۶,۱۹۷ریال، افغانی افغانستان ۴۴۸ریال، منات آذربایجان ۳۱,۶۳۳ریال، یک هزار روبل بلاروس ۲,۷۶۴ ریال، سومونی تاجیکستان ۵,۲۰۵ ریال و بولیوار ونزوئلا ۳,۹۴۴ریال است.

نرخ ارز    ۱۳۹۲/۰۶/۱۰
USDدلار آمریکا۲۴,۸۱۲eq  
GBPپوند انگلیس۳۸,۴۶۵eq  
CHFفرانک سویس۲۶,۶۸۳eq  
SEKکرون سوئد۳,۷۵۰eq  
NOKکرون نروژ۴,۰۵۸eq  
DKKکرون دانمارک۴,۳۹۹eq  
INRروپیه هند۳۷۸eq  
AEDدرهم امارات متحده عربی۶,۷۵۶eq  
KWDدینار کویت۸۷,۲۴۷eq  
PKR100یکصد روپیه پاکستان۲۳,۷۵۶eq  
JPY100یکصد ین ژاپن۲۵,۲۷۳eq  
HKDدلار هنگ کنگ۳,۲۰۰eq  
OMRریال عمان۶۴,۴۴۹eq  
CADدلار کانادا۲۳,۵۵۱eq  
ZARراند آفریقای جنوبی۲,۴۱۵eq  
TRYلیر ترکیه۱۲,۲۳۵eq  
RUBروبل روسیه۷۴۶eq  
QARریال قطر۶,۸۱۵eq  
IQD100یکصد دینار عراق۲,۱۳۲eq  
SYPلیر سوریه۲۲۰eq  
AUDدلار استرالیا۲۲,۰۸۴eq  
SARریال سعودی۶,۶۱۶eq  
BHDدینار بحرین۶۵,۸۱۷eq  
SGDدلار سنگاپور۱۹,۴۶۲eq  
LKR10ده روپیه سریلانکا۱,۸۶۸eq  
NPR100یکصد روپیه نپال۲۴,۳۰۳eq  
AMD100یکصد درام ارمنستان۶,۱۰۸eq  
CNYیوان چین۴,۰۵۷eq  
THB100یکصد بات تایلند۷۷,۲۱۴eq  
MYRرینگیت مالزی۷,۵۵۴eq  
KRW1000یک هزار وون کره جنوبی۲۲,۳۵۶eq  
EURیورو۳۲,۸۰۸eq  
KZT100یکصد تنگه قزاقستان۱۶,۱۹۷eq  
AFNافغانی افغانستان۴۴۸eq  
AZNمنات آذربایجان۳۱,۶۳۳eq  
BYR1000یک هزار روبل بلاروس۲,۷۶۴eq  
TJSسومونی تاجیکستان۵,۲۰۵eq  
VEBبولیوار ونزوئلا

احمدی‌نژاد با دانشجویان خلف وعده کرد

$
0
0
رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر به بررسی عملکرد و نقاط ضعف و قوت احمدی‌نژاد پرداخت.

به گزارش تسنیم، عباس سلیمی نمین رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر کشور پیش از ظهر امروز در چهاردهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد اظهار داشت: پس از سال‌ها کار فشرده، موقعیت استثنایی در کشور توسط اصولگرایان رقم خورد و سکان اجرایی کشور به دست احمدی‌نژاد سپرده شد.

وی افزود: بعد از هاشمی و خاتمی توانستیم این مسئله را برای مردم جا بیندازیم که اصولگرایان می‌توانند دین و دنیای آنان را به کمال برسانند و تلاش مبسوطی در این زمینه صورت گرفت.

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد با حضور خود در مسند اجرایی کشور دارای نقاط ضعف و قوتی بود و برخی با تسلط بر نقاط ضعف او کاری کردند که جامعه را به 16 سال قبل از احمدی‌نژاد برگردانند.

وی ادامه داد: جامعه به آنجا رسید که اصولگرایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند و همین باعث شد اقبال به سمت هاشمی افزایش یابد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر خاطرنشان کرد: احمدی‌نژاد در ابتدای حضورش در مسند اجرایی اقداماتی را انجام داد مانند منحل کردن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و تشکیل شورای عالی تا بتواند سرعت تصمیم‌گیری خود را بیشتر کند.

وی با اشاره به برخی از نقاط ضعف احمدی‌نژاد گفت: قانون‌گریزی یکی از ویژگی‌هایی بود که در دولت احمدی‌نژاد به وفور دیده شد. وی به شکل غیرقانونی از صندوق‌های مختلف کشور مانند صندوق بحران یا صندوق ذخیره ارزی برداشت‌های غیرقانونی مختلفی صورت داد که برخی از آنها با مخالفت آشکار مجلس روبرو شد و در بعضی از جاها به شکل محرمانه به رهبری عنوان شد تا جایی که در زمان حداد عادل به دلیل مطرح شدن یکی از این مسائل، احمدی‌نژاد تمام توان خود را برای زمین زدن حداد عادل به عنوان رئیس مجلس به کار گرفت و ائتلافی را علیه او در مجلس صورت داد و اعضای جبهه پایداری در مخالفت با همین قضیه تشکیل شد و حوادثی را رقم زد تا لاریجانی به عنوان رئیس مجلس سکان مجلس را در دست گیرد.

سلیمی نمین افزود: علی‌رغم توصیه‌های اکید رهبری، احمدی‌نژاد به طور مختلف درصدد طرح مسائل حاشیه‌ای کشور و تبدیل آن به مسائل کلان بود.

وی نوسانات موضعگیری‌های احمدی‌نژاد را از دیگر نقاط ضعف وی دانست و افزود: احمدی‌نژاد در ابتدای دولت خود برخی از مواضع را به شکل درست مطرح کرد، اما در آن زمان مسئله‌ای را به عنوان نابودی اسرائیل مطرح کرد و همین مسئله باعث واکنش‌هایی در داخل و خارج شد، زیرا وقتی دولتی سخن از نابودی دولتی می‌گوید، یعنی اینکه اقدامات عملی پشت آن وجود دارد، اما وقتی رهبری به عنوان رهبر جامعه آن را مطرح می‌کند، آن را از موضع گفتمانی و آرمانی و اصولی انقلاب مطرح می‌کند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ادامه داد: احمدی‌نژاد در ابتدای دولتش مواضع تندی را علیه آمریکا مطرح کرد، اما در پایان مواضعی را از وی سراغ داریم که 180 درجه با قبل متفاوت است و بخصوص در مصاحبه‌ای که قبل از سفر به نیویورک با یکی از رسانه‌های امریکایی مطرح کرد و طروی نشان داد که ما خواستار مذاکره هستیم و آقای ولایتی تلاش کرد آن را به شکلی درست کند.

سلیمی نمین سوءاستفاده از اعتقادات جامعه را از نقاط ضعف‌ احمدی نژاد خواند و گفت: این مسئله بعدا تبدیل به حضور و وجود جریان تحجر در دولت شد. قطعا در دوران هاشمی و خاتمی نیز از مفاهیم ارزشی مانند توسعه اقتصادی و سیاسی سوءاستفاده شد، اما در دوران احمدی‌نژاد از مفاهیم ارزشی دینی به شکل نادرستی سوءاستفاده شد. با طرح مسائلی مانند اینکه ما یار امام زمان هستیم و رواج سی‌دی، جامعه متحمل آسیب‌ شد.

وی در ادامه گفت: آقای احمدی‌نژاد د رجایی اعلام کرد این پولی که ما به شما می‌دهیم تبرک امام زمان است و یا برای اینکه پذیرش اجتماعی او را زیاد کنند، او را به عنوان یار امام زمان نشان دادند و حتی مقام معظم رهبری را نیز به این شکل مورد توجه قرار دادند که این مسئله مورد اعتراض شدید ایشان واقع شد، اما اعتراضی از سوی احمدی‌نژاد دیده نشد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر تحجر و ظاهرفریبی را از نقاط منفور و منفی دانست که  در دولت احمدی‌نژاد باب شد و ادامه داد: برخی از دانشجویان تحت تاثیر این ظاهرپرستی قرار گرفتند و من بارها اعلام کردم وقتی در برنامه‌ای دوربین بر روی آقای مشایی تمرکز می‌کند، وی شروع به وردخوانی می‌کرد و مردم نمی‌توانستند این مسئله را بپذیرند و یا حضور ملک‌زاده با آن سابقه فساد مالی و مدیریتی در دولت مورد پذیرش مردم نبود.

سلیمی نمین با اشاره به دیدار خود با مشائی گفت: بنده پس از اینکه مطلع شدم مشائی قصد استفاده از ملک‌زاده را در دولت دارد، ملاقاتی با او داشتم و سوابق مدیریتی او را برای مشائی تشریح کردم که او در  مسئله فساد مالی و مدیریتی، شخصی فاسد و دلال است و به نوعی آدم هاشمی است. اما او در پاسخ گفت این مسائلی که شما عنوان می‌کنید، درست نیست و او را در دولت ارتقاء دادند تا اینکه ملک‌زاده نیز با سوءاستفاده از اعتقادات عنوان کرد "حکم من از طرف امام زمان است" و این مسئله از سوی کسی مطرح شد که پر از پلشتی و فساد بود.

وی با بیان اینکه تملق‌گویی در دوران احمدی‌نژاد به  یک "سبک" تبدیل شد، گفت: در برخی از مواقع تملق‌گویی‌هایی از او صورت می‌گرفت که کمترین اعتراض احمدی‌نژاد را نیز با خود به همراه نداشت و حتی در جاهایی او نیز به تملق‌گویی از افرادی مانند مشائی می‌پرداخت.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر با بیان اینکه مشکل ما احمدی‌نژاد نیست و احمدی‌نژاد مسئله اول کشور نیست، گفت: مشکل ما آسیب‌شناسی این مسئله است که اجازه ندهیم کسانی با یکسری خصوصیات منفی فرصتی را که در جامعه ایجاد شده است از بین ببرند.

وی تاکید کرد: هاشمی نیز دارای نقدهای فراوانی است. مسائلی مانند خویشاوندگرایی و موارد بسیاری دیگر که بنده در جاهایی که توانستم آنها را اعلام کردم.

سلیمی نمین در ادامه به سوالات دانشجویان پاسخ داد:

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوالی درباره اینکه شما عنوان کردید با تلاش نیروهای دلسوز انقلاب، احمدی‌نژاد را به عنوان رئیس جمهور برای کشور انتخاب کردید، اما امروز پس از 8 سال اینگونه از من انتقاد می‌کنید، افزود: اگر مقالات و یادداشت‌های من را مطالعه کرده باشید، من همواره انتقاداتی را از او داشته‌ام و به واسطه همین چندین بار از من شکایت شد و آخرین شکایت آنها منجر به ایجاد حکم سه ماه و چند روز زندانی برای من شد و هزینه‌های زیادی را در این مسیر داده‌ام. اولین کسی بودم که وقتی احمدی‌‌نژاد کاپشن و ماشین خودش را به حراج گذاشت، گفتم این مسئله خودپرستی و تظاهر به ساده‌زیستی است.

سلیمی در ادامه پاسخ به این سوال افزود: بنده دور اول به احمدی‌نژاد رای ندادم و به قالیباف رای دادم. دلیل آن هم عهدشکنی بود که او در جریان ائتلاف با توکلی، رضایی و قالیباف انجام داد، اما در دور دوم به دلیل اینکه تبعات بازگشت هاشمی را می‌دانستم و معتقد بودم که می‌توان احمدی‌نژاد را مدیریت کرد، اما هاشمی را نه، به احمد‌ی نژاد رای دادم و همانطور هم شد.

وی ادامه داد: برخی در حال حاضر تلاش می‌کنند ما را در چرخه‌ای بیندازند و بگویند احمدی‌نژاد آلترناتیو حسن روحانی است. اما این تحلیل درستی نیست و باید مدنظر داشته باشیم که احمدی‌نژاد به واسطه شرایطی که برای کشور رقم زد، باعث اقبال مردم به سمت هاشمی و دوستان او مانند آقای روحانی شد.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقاط مثبت احمدی‌نژاد که باید در دوران روحانی نیز مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از نقاط وی پررنگ کردن شعارهای اولیه انقلاب بود و دیگری دلسوزی و خدمت او به مردم تا جایی که خدمت و کمک‌رسانی او به توده‌‌های مردم، چرخش ما را از نخبه‌گرایی به توده‌گرایی در پی داشت و در آن زمان خوب بود، اما در برخی از مواقع مانند هاشمی به نخبگان نگاه ابزاری داشت.

وی افزود: معتقدم اکثر هیئت دولت افراد بسیار پاک و پاکدستی بودند. اشخاصی مانند وزیر راه، اما حلقه شکل گرفته در اطراف احمدی‌نژاد به مدیریت مشائی همه زحمات و دلسوزی‌های هیئت دولت را به باد داد.

سلیمی نمین در پاسخ به سوالی در مورد رویکرد دانشجویان در خصوص دولت جدید گفت: با نقد منصفانه، حمایت حکیمانه و رصد هوشمندانه از دولت دفاع کنیم و با تحلیل درست و به موقع، اما هوشمندانه می‌توانید مسائل را پشت سر بگذارید.

وی در ادامه با بیان اینکه با تحلیل‌های درست و آسیب‌شناسانه از 8 سال دولت احمدی‌نژاد آن را به مسئله اصلی کشور تبدیل نکنید، گفت:  اقدامات خلاف احمدی‌نژاد مانند قضیه مجلس قرار بود ادامه پیدا کند  و سی‌دی را در مجلس پخش کرد، قرار بود درباره خیلی از مسئولان نظام انجام دهد که رهبری در مقابل آن موضع گرفتند و آن را خلاف شرع اعلام کردند و رهبری به خوبی او را کنترل کرد تا جایی که مقابل او قاطعانه ایستاد و گفتند من تابه حال نصیحت کردم و از این به بعد عمل می‌کنم.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگری در خصوص فساد در مجلس نیز گفت: من معتقدم فساد در مجلس هم است و پشت سر مجلس دادوستدهای نادرستی بین نمایندگان و وزرای پیشنهادی وجود داشت مانند همان اقدامی که مدیر کل آقای رحیمی در مجلس صورت داد و باعث شد از نمایندگان سی‌دی دریافت کند و متاسفانه این مسئله نشان داد احمدی‌نژاد جایی که لازم بود با صالحین مجلس تعامل کند، به سراغ ناصالحین مجلس رفت.

سلیمی نمین با بیان اینکه احمدی‌نژاد اقداماتی را انجام داد که در کشور سابقه نداشت گفت: آقای هاشمی فردی بسیار خودسر در برابر رهبری و امام بود، اما خودسری‌های احمدی‌نژاد را هیچ کدام از آنها نداشتند و رسما در برابر برخی از سخنان رهبری ایستاد و تا آخر دولت هم هیچ وقت بحث بیداری اسلامی را مطرح نکرد و مدام آن را بیداری انسانی می‌دانست.

وی ادامه داد: رهبری در برابر احمدی‌نژاد بسیار بزرگوارانه عمل کرد تا دوران دولت وی به آرامش به پایان برسد، اما همواره نمی‌توان این طرف قضیه را دید و باید آن طرف قضیه و خود بزرگ‌بینی‌های احمدی‌نژاد و حلقه اطراف او را دید که مدام در برابر بحث بیداری اسلامی، بیداری انسانی را مطرح می‌کردند و در مقابل این نظر رهبری نیز ایستادند.

رئیس دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر در پاسخ به سوال دیگر در حضور ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز گفت: حضور ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام به واسطه بزرگواری رهبر انقلاب است و اگر بدانید چه کسانی با چه ویژگی‌ها و روش‌هایی و منش‌هایی در مجمع تشخیص مصحلت نظام حضور دارند، به بزرگواری رهبر انقلاب بیش از پیش پی می‌بریم.

انتهای پیام/

سه نفری که نشان دولتی گران را نگرفتند

$
0
0
یک سایت خبری مدعی شد که سه نفر از مسئولان کشور از پذیرفتن نشان دولتی با مزایای بیش از 100 میلیون تومان خودداری کرده‌اند.

مشرق نوشت: شنیده‌ایم عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما، سید مرتضی بختیاری وزیر دادگستری دولت دهم و سید مجتبی ثمره هاشمی‌ مشاور ارشد محمود احمدی‌نژاد از پذیرفتن نشان‌های دولتی که مزایای آن بیش از 100 میلیون تومان است، خودداری کرده‌اند.

نقویان مشاور وزارت ورزش و جوانان شد

$
0
0
حجت الاسلام و المسلمین «ناصر نقویان» به عنوان مشاور فرهنگی و تربیتی دکتر سیدرضا صالحی امیری سرپرست وزارت ورزش و جوانان انتخاب شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، ‌در حکم دکتر صالحی امیری برای حجت الاسلام ناصر نقویان آمده است:

با توجه به ظرفیت های متنوع و گسترده فرهنگی تربیتی ورزش و اقبال جدی جوانان به این عرصه شادی بخش و تامین کننده سلامت و ضرورت مطالعه و هم اندیشی برای بهره گیری همه جانبه در راستای رشد و شکوفایی استعدادها و نظر به مراتب تعهد و شایستگی جنابعالی به موجب این ابلاغ به سمت مشاور فرهنگی و تربیتی اینجانب منصوب می شوید.

توفیق روزافزون جنابعالی را در راستای تحقق اهداف متعالی اسلام و اجرای رهنمودها و مطالبات مقام معظم رهبری در عرصه ورزش و جوانان،‌از خداوند متعال مسئلت دارم.

حجت از شورای شهر چهارم تهران استعفا داد

$
0
0
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی پس از هفت روز از انتصابش در این سمت، از ادامه فعالیت به عنوان عضو شورای شهر چهارم تهران استعفا داد.

به گزارش مهر، مهدی حجت یکی از اعضای شورای شهر چهارم تهران پس از آنکه با حکم محمد علی نجفی رئیس سازمان میرث فرهنگی به سمت قائم مقام سازمان و معاون میراث فرهنگی منصوب شد، امروز یکشنبه به صورت رسمی با حضور در فرمانداری تهران از شورای شهر تهران خداحافظی کرد.

وی گفته بود: دغدغه و علاقه من همیشه در حوزه میراث فرهنگی بوده است. چنانچه منع قانونی برای حضور همزمان در شورای شهر تهران و سازمان میراث فرهنگی به عنوان قائم مقام و معاون میراث فرهنگی باشد ترجیح من این است که در سازمان میراث فرهنگی فعالیت کنم.

اما محمدجواد کولیوند عضو کمیسیون شوراهای مجلس اعلام کرد که او نمی تواند در شورا باشد و حضور او منع قانونی دارد چرا که طبق بند ۲ ماده ۲۸ ،سرپرست‌‌ها و معاونان سازمانها، شرکتهای دولتی و نهادهای دولتی یا وابسته به دولت که از بودجه عمومی به هر مقدار استفاده می‌کنند نمی‌تواند در عضویت شورای شهر باقی‌ بماند.

آزادی قدیمی ترین زندانی زن پس از 20 سال

$
0
0
قدیمی ترین زندانی زن ایران پس از 20 سال سرانجام با رضایت اولیای دم آزاد می شود.

 صبح امروز یکشنبه 10 شهریور ماه جاری دور جدید محاکمه قدیمی ترین زندانی زن به نام فاطمه مطیع در شعبه 106 دادگاه عمومی - جزایی شهر ری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه فاطمه همچنان بر بیگناهی خود اصرار کرد و گفت: من مرتکب قتل نشده ام.

در ادامه نیز اولیای دم مقتول 20 سال پس از این جنایت اعلام کردند با دریافت دیه حاضر به اعلام گذشت هستند.

عبدالصمد خرمشاهی وکیل قدیمی ترین زندانی زن پس از این جلسه گفت: با اعلام گذشت اولیای دم و در حالی که موکلم همچنان بر بیگناهی اصرار دارد ظرف چند روز آینده دیه مقتول از ستاد دیه کشور و کمک خیرین پرداخت می شود و فاطمه مطیع از زندان آزاد خواهد شد.

وی افزود: با رضایت اولیای دم موضوع رسیدگی به اتهام از جنبه عمومی جرم مطرح است که با توجه به 20 سال زندانی بودن موکلم او پس از پرداخت دیه آزاد خواهد شد.

خرمشاهی ادامه داد: موکلم توانایی پرداخت دیه را ندارد و امیدواریم با کمک ستاد دیه هرچه زودتر دیه پرداخت و فاطمه بعد از 20 سال زندانی بودن به خانه برگردد.

فاطمه مطیع نیز پس از این جلسه  گفت: در طول این 20 سال در زندان خیلی سختی کشیدم و در حالی که بر بیگناهی خود اصرار داشتم چند بار برای من حکم قصاص صادر شد که در دیوان عالی کشور لغو شد.

وی با ابراز خوشحالی از مشخص شدن وضعیتش گفت: دلم برای خانه و زندگی در بیرون از زندان تنگ شده است.

فاطمه متهم است تیر ماه سال 72 دوست همسرش به نام مجید را به قتل رسانده است.

فاطمه – 53 ساله – که مقتول آخرین بار به خانه او رفته بود پس از دستگیری لب به اعتراف گشود و گفت ، مجید را با خوراندن دوغ مسموم به سم گیاهی به قتل رسانده است. در پی اعتراف های متهم، کارشناسان پزشکی قانونی نیز پس از کالبد شکافی و آزمایش های سم شناسی، علت مرگ را استفاده از سم گیاهی اعلام کردند.

چند تن از اعضای خانواده و بستگان متهم نیز در تحقیقات قضایی، علیه او شهادت دادند.

این در حالی بود که متهم در جلسات بازجویی منکر قتل شد و خود را بیگناه خواند. فاطمه در جلسه دادگاه نیز قتل را انکار کرد و گفت که از ماجرای مرگ مجید چیزی نمی‌داند. او ادعا کرد: وقتی ماموران سراغ من و همسرم آمدند شوهرم از من خواست اعتراف کنم. او گفت که برایم رضایت می‌گیرد ولی این کار را نکرد و حالا می‌خواهم واقعیت را بگویم، من در این قتل بی‌گناه هستم.

در ادامه فاطمه هشت بار به قصاص محکوم شد و یک بار هم از اتهام قتل تبرئه شد که تمام احکام در دیوان عالی کشور نقض شد.

ماجرای خروج 1780 میلیارد تومان از کشور

$
0
0
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در بیان مهمترین محورهای تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس ایران، گفت: هزار و 780 میلیارد تومان از منابع شرکت ملی مس به حساب های خارج از کشور منتقل شده بود که با کمک وزارت اطلاعات و قوه قضائیه بخشی از آن به کشور بازگشت.

محمد رضا پورابراهیمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و از طراحان اصلی طرح تحقیق و تفحص از شرکت صنایع ملی مس ایران در جلسه علنی امروز مجلس در بیان دلایل و محورهای تحقیق و تفحص از این شرکت اظهار داشت: علی رغم اینکه بنده چندین بار در مجلس تذکر دادم و مشکلات شرکت ملی مس ایران را گفتم و همچنین تذکراتی که در طول یک سال گذشته به وزیر صنعت و معدن و رئیس جمهور ارائه کردم و از ایشان خواستم تا مدیرعامل این شرکت را هم به دلیل عدم تخصص و هم به خاطر سوابقی که در شرکت های دیگر داشت عوض کند، این کار اتفاق نیفتاد.

نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: امروز شاهد شرایط بسیار بغرنجی در شرکت مس هستیم که اگر کمک های مجموعه وزارت اطلاعات و قوه قضائیه نبود شرایط این شرکت به مراتب بدتر می شد و من از مجموعه نیروهای وزارت اطلاعات و قوه قضائیه به خاطر ورود به این پرونده تشکر می کنم که باعث شد شرایط این شرکت بهتر شود.

وی گفت: برخی از دوستان به ما توصیه می کردند با توجه به تغییر مدیران این شرکت و روی کار آمدن دولت جدید چه نیازی به تحقیق و تفحص است که بنده می گویم این زمان بهترین موقعیت برای آسیب شناسی است برای اینکه آینده از برخی کارها اجتناب کنیم. برخی تصور کردند که اینجا ملک شخصی و خانگی آنهاست و بدترین اقدامات را مرتکب شدند و علی رغم تذکرات متعدد نمایندگان در صحن علنی به تذکرات هیچ توجهی نشد.

پورابراهیمی خاطر نشان کرد: مهمترین محورهای تحقیق و تفحص و نگرانی های ما در خصوص اقدامات و عملکرد این شرکت که در کمیسیون صنایع نیز مطرح شد و به تصویب رسید عبارتند از نحوه وصول منابع خارجی و راه اندازی شرکت های خارجی که سخنگوی قوه قضائیه نیز اخیرا در نشست خبری به آن اشاره کرد یعنی شرکت هایی در خارج از کشور ثبت کردند و منابع شرکت ها به حساب شخصی در خارج از کشور انتقال دادند و بر اساس آن اقداماتی انجام دادند که غیرقانونی بود.

یکی از طراحان طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس ایران گفت: مبلغ هزار و 780 میلیارد تومان که برآورد عددی ماست در ماههای گذشته طی فروش های خارجی در حساب های خارجی نگه داشته شده است که البته با توجه به اقدامات خوب قوه قضائیه و وزارت اطلاعات، بخشی از آن به کشور برگشته است.

وی با اشاره به کمک هایی که از این شرکت به مجموعه های مختلف شده است، تصریح کرد: این شرکت یک شرکت سهامی عام و بورسی است. 40 درصد سهام این شرکت متعلق به کسانی است که سهام عدالت دارند و قشر ضعیف جامعه می باشند اما با کمال تاسف شاهد ریخت و پاش هایی هستیم که باید بررسی شود.

نماینده مردم کرمان در مجلس همچنین با اشاره به مشکلات این شرکت در بخش تولید، گفت: نه تنها در حوزه مباحث اقتصادی و مالی ابهامات عدیده ای در این شرکت داریم در خصوص مسائل تولید نیز به دلیل عدم تخصص مدیرعامل سابق شاهد کاهش تولید در این شرکت هستیم و وضع وخیمی در حوزه بهره برداری از معادن، عدم اجرای طرح های توسعه این شرکت و عدم اجرای طرح های پایین دستی که با توافقات مکرری که بین مجمع نمایندگان و وزیر سابق صنعت و معدن انجام شد، مواجه بودیم.

پورابراهیمی در ادامه با اشاره به کاهش شدید صادرات در این شرکت گفت: در یکی دو سال اخیر این شرکت به دلیل شرایط خاصی که به خاطر افزایش قیمت بوده است توانسته روی پای خودش بایستد و متاسفانه این شرایط وضعیتی را به وجود آورده است که شرکت مس که همیشه میلیاردها تومان در حساب خود داشت امروز به خاطر پرداخت حقوق کارکنانش از دیگران پول قرض می گیرد.

مخالفت با رفتن جلالی به وزارت کشور

$
0
0
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در خصوص پذیرش قائم مقامی وزیر و معاونت سیاسی وزارت کشور گفت: عکس‌العمل‌ها برای پذیرش معاونت سیاسی وزارت کشور از سوی بنده مثبت نیست.

کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم در خصوص برخی اخبار مبنی بر مذاکره وزیر کشور در مورد پذیرش قائم مقامی وزیر و معاونت سیاسی وزارت کشور اظهار داشت: آقای رحمانی فضلی صحبتی را با بنده در مورد پیشنهاد پذیرش مسئولیت معاونت سیاسی وزارت کشور مطرح کردند، ولی آنچه که در روزهای اخیر مشاهده کردم، این بود که عمدتا عکس‌العمل‌ها از چند ناحیه منفی بود.

وی با اشاره به نظر منفی علی لاریجانی رئیس مجلس و برخی از نمایندگان در خصوص پذیرش معاونت سیاسی وزارت کشور از سوی وی ادامه داد: نظر همکاران من در مجلس نسبت به این موضوع منفی است چرا که در روزهای اخیر آنها طی تماس‌هایی با بنده گفتند، در مسئولیتی که هستم، باشم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: همچنین افراد سیاسی و برخی از دوستان نیز نسبت به این موضوع عکس‌العمل مثبتی نشان ندادند. البته آنها لطف داشتند و گفته‌اند که جایگاهی که هم اکنون در آن قرار دارم جایگاه مهمتری است و همین این مسیر را ادامه دهم.

جلالی با بیان اینکه ما نماینده مردم هستیم و مردم ما را انتخاب کرده‌اند، تاکید کرد: مردم شهرستان‌های شاهرود و میامی و حوزه‌ انتخابیه‌ام اولین حق را برگردن من دارند لذا آنچه که در این چند روز مشاهده کردم این بود که عکس‌العمل‌ مردم برای رفتن من مثبت نبود اما اینکه چه می‌شود و چه گفت‌‌وگوهایی صورت می‌گیرد را ما خبر نداریم.

وی در پایان با اشاره به تماس تلفنی رحمانی فضلی در روز چهارشنبه و تماس تلفنی خود با لاریجانی خاطرنشان کرد: مجموعاً نظرات تاکنون برای رفتن من از مجلس و پذیرش معاونت سیاسی وزارت کشور مثبت نیست.

ظریف: انتخاب خانم افخم تبلیغاتی نبود

$
0
0
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم تودیع و معارفه عباس عراقچی و مرضیه افخم به عنوان سخنگوی وزارت خارجه که ظهر امروز در وزارت امور خارجه برگزار شد،  گفت: یک واقعه مهم و تاریخی در وزارت امور خارجه را آغاز می کنیم.

وی افزود: بسیار دشوار است که بعد از صحبت های دو سخنگوی موفق، بنده صحبت کنم.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه وزارت خارجه در بیست و چند سال گذشته این سعادت را داشته که در بخش رسانه ای از قوی ترین همکاران بهره مند باشد، بیان کرد: دوستان موفقی در این دو دهه این وظیفه را برعهده داشتند. برادر عزیزم آقای مهمانپرست از قدیمی ترین ها در بخش رسانه ای هستند و یکی از نمونه های موفق و در دوران های پر بار گذشته در بحث سخنگویی وزارت امور خارجه فعالیت داشتند. در دوران ایشان به حمدالله با توجه به دیپلماسی عمومی و ایجاد مرکز برای دیپلماسی عمومی اهمیت دیپلماسی عمومی از نگاه ایشان روشن شد و همین که آقای مهمانپرست توانست در وزارت امور خارجه شاکله ای برای این بخش ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه مهمانپرست از همکاران موفق و خوب ما در وزارت امور خارجه باقی می ماند، تصریح کرد: از تجربه و سوابق ایشان در مسئولیت های دیگر بهره مند می شویم.آقای عراقچی نیز علی رغم اینکه دوران کوتاهی مسئولیت سخنگویی را داشتند رابطه بسیار مثبت و موثری با رسانه ها برقرار کردند و استعداد و توانمندی ایشان در این حوزه حائز اهمیت است.

ظریف تصریح کرد: در بحث رسانه می خواهم از دو زاویه به رسانه توجه کنم که یکی از باب وظیفه ما در شفافیت و پاسخگویی است به عنوان کارگزاران سیاست خارجی است که باید ارتباط و تماس مان با مردم را از طریق رسانه ها ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه رسانه های مجازی در فضای مجازی شکل گرفته اند، اظهار داشت: اما هنوز رسانه های تصویری کماکان نقش اول را بازی می کند و در مراقبت و مجبور کردن دستگاههای اجرایی به پاسخگویی نقش بسزایی دارند که این وظیفه در جوامع مردمسالار بسیار مهم است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: این وظیفه ما نسبت به شماست و شما نسبت به ما است که ما را وادار به پاسخگویی و نگاه کردن به رفتار خودمان و تطبیق آن با منافع ملی و انسانی می کنید.

ظریف با بیان اینکه این وظیفه سنگین است، اظهار داشت: احترام متقابل به این سنگینی تضمین کننده موقعیت ما و شما در این راه است.

وی حوزه دومی که رسانه های داخلی و خارجی در رابطه با آن مسئولیت دارند انعکاس واقع بینانه و منصفانه واقعیات و مطالب مربوط به سیاست خارجی عنوان کرد و گفت: اینجا دولت ورسانه ها شریک هستند و از آنجا که بنده به حاصل جمع صفر در روابط بین الملل اعتقادی ندارم معتقدم رسانه های داخلی و خارجی در این زمینه نقش متفاوتی ندارند و باید به درک بین المللی و جلوگیری از پیشرفت تفکرهای جنگ طلبی کمک کنند.

ظریف افزود: این وظیفه مشترکی است که همه ما در قبال بشریت، آینده و فرزندان خود برعهده داریم و با انعکاس واقعیات و فهم آن کمک کنیم تا جلوی جنگ و نزاع، خونریزی، تفرقه و برادرکشی گرفته شود.

وزیر امور خارجه ادامه داد: این نقش همواره باید با یک هدف بالاتر و هدفی که صرفا به دنبال اختلافات رفتن نباشد، ایفا شود. گاهی دوستان رسانه ای فکر می کنند خبر خوب، خبر نیست بلکه خبر منفی خبر است، باید تلاش کنیم فضای تفاهم و همفکری ایجاد شود. فضا باید طوری باشد که اختلاف دیدگاهها به بهترین شکل منعکس و امکان تضارب آراء وجود داشته باشد.

وی گفت: دنیای امروز دنیای فکر کردن به آینده است. روابط ما آنقدر به هم پیوسته است که نمی توان بر اساس مدل های قدیمی رفتار کرد و به قول سهراب چشم ها را باید شست و جور دیگر باید دید.

ظریف گفت: امروز خوشحالیم که در ابتدای دولت تدبیر و امید یک چهره آشنا در حوزه مطبوعات و رسانه برای هدایت سخنگویی وزارت امور خارجه استفاده می شود و حتما هدف بنده از تقاضا از خانم افخم برای پذیرش مسئولیت دشوار و سنگین سخنگویی در شرایط حساس و خطیر در روابط خارجی یک هدف تبلیغاتی نبود بلکه فکر کردم از یک نمونه برجسته و پرسابقه در حوزه دیپلماسی رسانه ای که از خوش حادثه متعلق به طبقه نسوان هستند برای این وظیفه مهم تقاضای همکاری کنم.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: همیشه بهترین دانشجویان من خانم ها بودند البته این حرف به این معنا نیست که خواستیم تبعیض قائل شویم برعکس می خواهیم نشان دهیم که توانمندی و پشتکار خانم ها و اینکه علی رغم مشکلاتی که در جوامع مختلف وجود دارد، بسیار زیاد است.

ظریف همچنین تاکید کرد: خانم افخم از زمان دکتر ولایتی مسئولیت هیات رسانه ای را برعهده داشتند و با اجازه آقایان قرار است در وزارت خارجه کار دو مرد را انجام دهند.

مهاجرت خانواده‌های سوری به اصفهان

$
0
0
فارس نوشت: به دنبال جنگ و نابسامانی در کشور سوریه و افزایش مهاجرت‎ها به سایر کشورهای امن و نیز همسایه و ورود این مهاجران به کشور ایران، یکی از شهرهایی که همچون گذشته مورد استقبال این خانواده‎های جنگ‎زده قرار گرفته است، شهر اصفهان است.

در پی انتشار و تایید خبر حضور تعدادی از خانواده‎های سوری در شهر اصفهان و سکونت در یکی از محلات اصفهان، معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان گفته است که این خانواده‌ها باید زیر نظر اداره کل اتباع و امور خارجه استانداری اصفهان در این شهر اقامت داشته باشند.

این در حالی است که بهرام صمیمی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان امروز در گفت‎وگو با خبرنگار فارس و در پاسخ به حضور خانواده‎های سوری به اصفهان و سکونت در یکی از محلات و در واکنش به این امر اظهار کرد: حضور این افراد در اصفهان، ربطی به  امور اتباع و مهاجرین خارجی ندارد.

وی افزود: حضور این افراد زیر نظر نیروی انتظامی است و اگر این افراد به عنوان پناهنده وارد شوند زیر نظر اتباع و مهاجران خارجی قرار می‎گیرند، در غیر این صورت حضور این افراد با ما مرتبط نیست.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان اصفهان تصریح کرد: کسانی که به صورت قانونی به کشور وارد می‎شوند نیازی به امور اتباع ندارند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که خانواده‎های سوری هم به نوعی اتباع محسوب می‎شود که به دلیل بحران کشورشان به کشور ماه پناه آورده‎اند، ادامه داد: کسانی که پاسپورت دارند، قانونی وارد کشور شدند و از طریق گذرنامه و ویزا وارد کشور و شهر ما شدند، پس کاری به امور اتباع ندارند.

عیادت نماینده رهبر انقلاب از عسگراولادی

$
0
0
حجت الاسلام حجازی به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب از عسگراولادی عیادت کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین سید علی اصغر میر حجازی صبح امروز با حضور در یکی از بیمارستان‌های تهران از سوی رهبر معظم انقلاب از آقای حاج حبیب الله عسگراولادی عیادت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین حجازی ضمن ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب به آقای عسگر اولادی و آرزوی سلامتی برای این یار خدوم امام و رهبری، در جریان مراحل درمان و مداوای وی قرار گرفت.

حبیب الله عسگراولادی از هفته گذشته به علت نارسایی قلبی در بیمارستان بستری شد و بدلیل گرفتگی عروق، تحت عمل جراحی باز قلب قرار گرفت.

عسگراولادی از مبارزان سیاسی قبل از انقلاب است که 13 سال در زندان‌های رژیم ستمشاهی محبوس بود. وی پس از انقلاب اسلامی، مسئولیت‌هایی همچون تصدی وزارت بازرگانی و نمایندگی ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی(ره) را برعهده داشته و اکنون نیز رئیس شورای مرکزی کمیته امداد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

عراقچی: تولد هیچ نوزادی را تبریک نگویید!

$
0
0

عراقچی به سخنگوی جدید وزارت خارجه توصیه کرد که اینکه تولد هیچ نوزادی را تبریک نگویند.

مراسم تودیع سیدعباس عراقچی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و معارفه مرضیه افخم به‌عنوان سخنگوی جدید وزارت امور خارجه امروز در وزارت امور خارجه برگزار شد.

عباس عراقچی که چندی پیش در نشست هفتگی سخنگوی وزارت خارجه تولد فرزند شاهزاده ویلیام انگلستان را به ملکه و ولیعهد این کشور تبریک گفته و مورد انتقاد قرار گرفته بود در این نشست گفت: برای خانم افخم آرزوی موفقیت می‌کنم و اینکه تولد هیچ نوزادی را تبریک نگویند!


اهم سخنان سخنگوی سابق وزارت خارجه در ادامه می آید:


* خانم افخم اولین سخنگوی خانم است شاید درباره ایشان مقداری جفا شود از این جهت که شایستگی ایشان برای سخنگویی ربطی به جنسیت ایشان نداشته است و با شناختی که از ایشان در طول سال‌های همکاری در نمایندگی‌ها و یا وزارتخانه داشتم این موضوع را شاهد بوده‌ام. قریب به چند سال تجربه کار با خبرنگاران و رسانه‌ها را دارند و در سمت مدیرکل اطلاعات و مطبوعات فعالیت‌های ایشان را از نزدیک دیده‌ام. می‌توانم شهادت دهم اگر ایشان خانم نبود باز بهترین گزینه برای سخنگویی بود. انتخاب ایشان اول براساس صلاحیت و توانایی‌اش در کار رسانه بوده است.

* کار سخنگویی مانند کسی است که گل می‌زند و همه تشویق می‌کنند اما در اصل نتیجه کارش مدیون تلاش جمع است.

*این جلسه در واقع جلسه تودیع و معارفه آقای مهمان‌پرست و سرکار خانم افخم است. من عموما پیش از این در بخش‌های سیاسی و بین‌المللی و مطالعات وزارت خارجه کار کرده‌ بودم و تجربه رسانه‌ای به این معنا نداشتم.

صالحی: گزارش آژانس سیاسی است

$
0
0
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: متأسفانه گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رویّه انصاف خارج بوده و تنها جنبه سیاسی دارد.

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، در مورد گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ادامه مذاکرات ایران با آژانس اظهار داشت: گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی  در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران، گزارشی روتین است و ما نباید به این گزارش‌ها بیش از یک حجم  توجه کنیم.

وی تصریح کرد:‌ زمانی که این گزارش‌ها در مورد فعالیت‌ هسته‌ای ایران بیرون می‌آید، سروصداهای زیادی به راه می‌افتد که بیشتر جنبه تبلیغاتی و تأثیرگزاری بر افکار عمومی را دارد که ما باید در مقابل این گزارش‌ها به‌صورت عادی رفتار کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: متأسفانه گزارش اخیر آژانس از رویّه انصاف خارج بوده و تنها جنبه سیاسی داشته است و بسیار جای تأسف دارد. ما انتظار داریم تا گزارش‌های آژانس همواره بر اساس شفافیت  و اعتدال باشد و از استنباط‌های شخصی دور و واقعی باشد.

صالحی تأکید کرد: آژانس در گزارش اخیر خود، در مورد مسائل ادعایی که تاکنون 5 جلسه میان دو طرف برگزار شده است که ادامه آن در 5 مهر در وین خواهد بود، گزارشاتی را ارائه کرده که ناقص بوده و در این جلسات هنوز طرفین به جمع‌بندی درستی نرسیده‌اند، ولی متأسفانه درخصوص این مطالبات و براساس استنباط‌های خود آژانس، مطالبی در گزارش اخیر منعکس شده که این اقدام نادرستی است چراکه ما هنوز به جمع‌بندی کاملی در این مورد نرسیده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ما هنوز به جمع‌بندی درستی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نرسیده‌ایم و این موضوعات  از حرفه‌ای بودن آژانس نیز می‌کاهد و تقاضای ما این است که با شرایط جدیدی که پیش آمده، طرفین سعی کنند با حسن‌نیت و با رویّه‌ای حرفه‌ای و بی‌طرفانه عمل کنند و از مسائل شخصی و سیاسی دوری کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: قضاوت‌های نابه‌جای آژانس، زیبنده یک مؤسسه بین‌المللی نیست و از اعتبار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌کاهد.

صالحی تأکید کرد: پرونده هسته‌ای ایران دیر یا زود حل خواهد شد و نباید این اجازه را داد تا قضاوت عادلانه و منصفانه تاریخ، عملکرد آژانس را زیر سؤال ببرد.

حساب احمدی‌نژاد بلوکه شد

$
0
0
یک منبع آگاه در دیوان محاسبات از توقیف شانزده میلیارد تومانی که به حساب شخصی احمدی نژاد و بقایی برای دانشگاه ایرانیان ریخته شده، توسط دیوان محاسبات خبر داد و اعلام کرد که با این توقیف این افراد امکان دسترسی به این حساب را نداشته اندتا بتوانند آن را بازگردانند.

یک منبع آگاه در دیوان محاسبات در گفتگو با مهر، در پاسخ به این سوال که آیا طبق گفته مسئولان دولت قبلی پول شانزده میلیارد تومانی واریزی به دانشگاه ایرانیان که برای کمک از سوی دولت داده شده بود به حساب ریاست جمهوری بازگشته است، گفت: این پول از ابتدا هم در توقیف دیوان محاسبات بود و کسی نمی تواند آن را حتی به خزانه هم بریزد.

وی گفت: مراجع نظارتی از جمله دیوان محاسبات و دادسرای عمومی تهران به این موضوع ورود کردند و این پول را توقیف کردند.

وی تاکید کرد: این پول در حسابی که برای دانشگاه ایرانیان باز شده و حساب شخصی آقایان احمدی نژاد و بقایی بوده است.

به گزارش مهر، پس از خبری شدن کمک شانزده میلیارد تومانی دولت احمدی نژاد به دانشگاه ایرانیان شب گذشته در اطلاعیه ای به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایرانیان اعلام شد که این پول به حساب ریاست جمهوری بازگشته است.

نخستین اظهار نظر سخنگوی زن وزارت خارجه

$
0
0
سخنگوی جدید وزارت خارجه در نخستین اعلام موضع خود در این سمت در خصوص تحولات سوریه گفت:مادر صدد نیستیم که قضاوت زودهنگام بکنیم بارها اعلام کرده ایم که مخالف هرگونه ماجرای جویی در منطقه هستیم چرا که تبعات سنگینی را خواهد داشت و منطقه ای را که بسیار متحد است دچار بحران می کند.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در مراسم معارفه و تودیع سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی درباره عقب نشینی آمریکا از حمله به سوریه گفت: مادر صدد نیستیم که قضاوت زودهنگام بکنیم بارها اعلام کرده ایم که مخالف هرگونه ماجرای جویی در منطقه هستیم چرا که تبعات سنگینی را خواهد داشت و منطقه ای را که بسیار متحد است دچار بحران می کند.

وی افزود: باید همه طرفهای سوری برای مذاکرات سیاسی درگیر شوند و تلاشها به منظور حل موضوع از طریق راه حل سیاسی ادامه پیدا کند و بر این امر متمرکز شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا هیات پارلمانی ایران که به سوریه سفر کرده اند حامل پیامی از سوی جمهوری اسلامی ایران هستند اظهار داشت: من اخبار این مساله را دریافت می کنم و بعدا به شما اطلاع خواهم داد.

افخم در پاسخ به سوالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه گفت: مساله پیروزی و یا برد و باخت مطرح نیست مساله این است که بدون هرگونه ماجراجویی برای فروکش کردن بحران در منطقه فعالیت شود. جمهوری اسلامی ایران خواهان راهکار سیاسی برای حل بحرانها است و فکر می کنیم نظامی گری و هرگونه اقدامی که ماجراجویی را دامن بزند تبعات خوبی نخواهد داشت.

وی همچنین افزود: جمهوری اسلامی ایران مواضع صریح خود را بارها در قبال مسائل منطقه مطرح کرده است و ما از کشورهایی هستیم که همواره سابقه درخشان و روشنی دراین باره که باید راه حل سیاسی در مورد مسائل منطقه از جمله بحران سوریه مطرح شود عنوان کردیم ما تمام منطقه را دعوت می کنیم که به این سو حرکت کنند و از هرگونه ماجراجویی که تبعات سختی برای منطقه به همراه خواهد داشت که خاورمیانه که خود ملتهب است ملتهب تر کند جلوگیری کند.

نامه بقایی به ترکان: عذرخواهی کنید

$
0
0

دبیر سابق شورای هماهنگی مناطق آزاد از مشاور ارشد حسن روحانی خواست به دلیل طرح اتهام کذب و بی‌اساس نسبت به وی و استفاده از الفاظ نامناسب در یک برنامه زنده تلویزیونی رسماً عذرخواهی کند.

 به‌ گزارش اعتدال به نقل از فارس، حمید بقایی دبیر سابق شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه کشور در نامه‌ای به اکبر ترکان دبیر جدید شورای مذکور نسبت به اظهارات شب گذشته وی در یک برنامه زنده تلویزیونی واکنش نشان داد.

بقایی در این نامه که نسخه‌ای از آن را در اختیار این خبرگزاری قرار داد، با اشاره به سخنان ترکان که به اعتقاد وی «در برگیرنده اتهاماتی بی‌اساس و بی‌پایه» نسبت به دوران مسئولیت وی در دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه است، اعلام کرد:

در مصاحبه‌ای با شبکه 5 سیما اعلام کرده‌اید که ساختمان منطقه آزاد قشم برای دانشگاه ایرانیان واگذار شده است؛ از آنجا که این ادعا کذب محض و دروغ است، ضروری است سریعا ضمن پس گرفتن ادعاهای خود نسبت به عذرخواهی رسمی اقدام کنید.

معاون اجرایی دولت احمدی‌نژاد همچنین در نامه خود به ترکان آورده است: جنابعالی در این مصاحبه الفاظی از قبیل «ارث پدر» و «تاراج» به کار برده‌اید؛ با توجه به اینکه این الفاظ در نوع خود الفاظی سخیف و نوعی اتهام محسوب می‌شود، به کارگیری آنها در یک برنامه زنده تلویزیونی آنهم از سوی مشاور عالی رئیس‌جمهور غیرقابل توجیه است.

بقایی در پایان نامه خود به مشاور ارشد روحانی به اطلاع وی و عموم مردم رسانده است که چیزی قبل از مسئولیت ترکان از مناطق آزاد به تاراج نرفته است.

ظریف، بورقانی و رضا در خانه خرازی

$
0
0

تاریخ ایرانی: این عکس سال ۱۳۷۰ در خانۀ صادق خرازی، سفیر وقت ایران در سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است. نفرات حاضر در عکس، ایستاده از راست: محمدجواد ظریف، صادق خرازی، احمد بورقانی، پروفسور فضل‌الله رضا و نشسته از راست: نعیمی و جهانشاه جاوید.

رییس مجلس: شهردار شدن بیش از 2 دوره ممنوعیتی ندارد

$
0
0
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نامه رئیس شورای عالی استانها گفته است که شهردار شدن بیش از دو دوره، هیچ ممنوعیتی ندارد.

به دنبال نامه مهدی چمران رئیس شورای عالی استانها به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوع شهردار شدن بیش از دو دوره، رئیس مجلس به این نامه پاسخ داد.

در پاسخ لاریجانی به نامه چمران آمده است: بررسیهای کارشناسی معاونت قوانین مجلس همراه با ملاحظه مذاکرات مربوطه در مجلس شورای اسلامی دال بر این است که نص قانون ممنوعیتی برای انتخاب شهردار توسط شورای شهر برای بیش از دو دوره قائل نیست.

نظر محسن هاشمی درباره شهرداران سابق تهران

$
0
0

ماراتن انتخاب شهردار در حال رسیدن به خط پایان است و تنها محسن هاشمی و محمدباقر قالیباف در غربال نامزدهای جدی شهردار باقی مانده‌اند. هشت‌سال تصدی قالیباف بر مسند شهرداری پایتخت کارنامه اوست که با تمام نقاط تیره و روشن‌اش در برابر دیدگان مردم قرار دارد. در آن سو محسن هاشمی مدیرعامل سابق مترو، مسوول‌دفتر رییس‌جمهور و بازرس ویژه او در دوره سازندگی و... قرار دارد. برای صحبت‌کردن درباره برنامه‌های محسن هاشمی راهی دفتر نشر معارف انقلاب در سعادت‌آباد می‌شوم. در طول مصاحبه بارها و بارها از تراکم‌فروشی، قانون‌گریزی، سیاست‌زدگی، عدم نظارت،بی‌برنامگی و زیرپا گذاشتن طرح تفصیلی در این سال‌ها انتقاد می‌کند. برنامه‌اش را حول محورهای قانون‌گرایی، درآمد پایدار، توسعه پایدار و خرد جمعی نوشته و به شورای شهر ارایه کرده است. محسن هاشمی بعد از مصاحبه دفتر بنفش‌رنگ «برنامه‌ای برای تهران پایدار، در تعامل با دولت تدبیر و امید» را برای مطالعه به‌دستم می‌دهد؛ برنامه‌ای که توانسته رای 14عضو اصلاح‌طلب شورای شهر را برای او جذب کند و حالا باید دید آیا او می‌تواند با این دفتر بنفش‌رنگ و جلب آرای شماری دیگر از اعضای شورا، بر سمت شهرداری پایتخت تکیه زند؟


‌رسانه‌های اصولگرا در زمینه دیدار شما با قالیباف می‌گویند رفته بودید توافق کنید. آیا چنین چیزی صحت دارد؟ این دیدار به دعوت چه کسی بود؟ چه حرف‌هایی زده شد؟

قالیباف از من دعوت کرد، البته هیچ توافقی هم نشد. به‌دنبال توافق نبودند و قالیباف گفت: «من فقط می‌خواستم به شما بگویم برای شهرداری تهران نامزد می‌شوم و شاید پس ذهنشان این بود وقتی به من به‌عنوان مشاورش حکم دادند شاید این برداشت می‌شد که باید درفعالیت هایم تجدیدنظر کنم اما هیچ وقت این را به من صراحتا نگفتند.»
‌در این سال‌ها شاهد این بودیم که مجری و پیمانکار پروژه‌های بزرگ شهری خاتم‌الانبیا یا بنیاد تعاون ناجا بود. آیا درست بود؟ اگر شما شهردار شوید پیمانکارهای پروژه‌هایتان را چگونه انتخاب می‌کنید؟
نکته اصلی در این موارد از این جا می‌آید که سیستم‌های بانکی با سرمایه قابل توجه به این ارگان‌ها متصل هستند. مثلا خاتم‌الانبیا متصل به حمایت سه بانک از حمله بانک انصار، ثامن الائمه یا... است. نیروی انتظامی متصل به بانک قوامین و چون شهرداری احتیاج به نقدینگی دارد و اینها می‌توانستند تامین نقدینگی کنند با خرید اموال و مجوز ساخت‌وساز از شهرداری و در ازای آن برای شهرداری کار کنند بنابراین رشد و وسعت بیشتری گرفته. این اصولا از تعجیل در اجرا نشات می‌گیرد. به دلیل سرعت در اجرا، پروژه احتیاج به نقدینگی پیدا می‌کنند و دنبال سرمایه می‌گردند و سرمایه‌ها در سیستم بانکی وجود دارد البته تعدادی از مدیران فعلی شهرداری ارتباطات نظامیشان حفظ شده است. بالاخره بخشی از سپاه آمده‌اند، بخشی از نیروی انتظامی عمدتا روابط نزدیکی دارند و راحت‌تر با هم کار می‌کنند. باید نگاه شود که آیا برای شهر مفید بوده است یا خیر؟ من خود در مترو در بخش‌هایی با این روش کار کردم که هم مفید داریم هم گهگاه کمی غیرمفید.

کارشناسان و معماران می‌گویند دیگر شهر را شهرسازها نمی‌سازند بلکه دلال‌ها و بساز و بفروش‌ها می‌سازند چرا چنین اتفاقی افتاده است؟

چون بخش خصوصی به سمت مسایل رانتی سوق داده شده است. راه را برای بخش خصوصی باز کردند تا بتواند باغی را بخرد، زد و بند کند، بخشکاند، از شهرداری مجوز بگیرد، درجایی که قانونا 30‌درصد سطح اشغال دارد. صددرصد را اشغال کند، به جای شش‌طبقه، 12‌طبقه بسازد و برای شهر ایجاد مشکل کند و درآمد کسب کند. وقتی فضا برای فعالیت‌های رانتی، درآمدهای کلان و صدمه به شهر باز می‌شود و به جهت دید انتخاباتی و... نیاز مالی باز کردند طبیعی است سرمایه‌گذار سریعا مسیری را که برایش بازگذاشتند انتخاب می‌کند. دیگر به هیچ عنوان سرمایه‌اش را در بافت فرسوده هزینه نمی‌کند. برای فعالیت‌های بلندمدت با شهرداری مشارکت نمی‌کند، چراکه فضا برایش در جاهای دیگر مهیا شده است. از تراکم مازاد استفاده می‌کند و سود کلان می‌برد. مسیر اینگونه درآمدها را طوری باز گذاشتند که سرمایه‌گذارها برای رسیدن به آن مسابقه می‌گذارند. همین خود باعث شهرفروشی و عدم‌سرمایه‌گذاری مردم در اولویت‌های شهر می‌شود. اصولا در شهر باید مسیرهای رانتی را کنترل کنیم تا مسیرهای سرمایه‌گذاری به نفع شهر باز شود. می‌گویند این پروژه باید به انتخابات برسد، در نتیجه احتیاج به پول و سرمایه دارند، بنابراین زمین پارکینگ شهر را تغییر کاربری داده و تبدیل به برج می‌کنند، تا اعتبار را تامین کنند. به‌عنوان مثال زمین میوه و تره‌بار فرمانیه را می‌فروشند.

چرا چنین اتفاقی افتاده؟ آیا عدم‌نظارت بر عملکرد شهرداری باعث این اتفاق شده است؟

نقش شورای شهر در این زمینه بسیار مهم است اگر شورای شهر جدی باشد نمی‌گذارد، چنین اتفاقی بیفتد. چون نظارت وظیفه شورای شهر است اینکه مراقب باشد شهر با خرد جمعی، آرامش در تصمیم‌گیری و اجرا اداره شود در غیراین‌صورت نتیجه‌اش همین سیما و منظری است که در شهر دیده می‌شود. چون فرصتی برای طراحی شهر نمی‌دهیم. در فضای رانتی دلال‌ها با سرعت و هدف کسب سود در خدشه‌دارکردن چهره شهر با هم رقابت می‌کنند. مساله بعدی مساله قانون‌گریزی است. اینجا نقش شورای شهر خیلی مهم است باید تذکر دهد.

یعنی شورای سوم در خلال این سال‌ها نتوانسته به وظیفه‌اش به‌طور کامل عمل کند؟

بله شورای سوم متاسفانه به سه چیز توجه جدی نکرده است؛ حقوق شهروندی، شفافیت شهرداری و عمدتا در نظارت مشکل جدی داشته‌اند. در حقوق شهروندی شعار زیاد داده‌اند اما وقتی 250 روز از سال هوا ناپاک است یعنی کیفیت زندگی ندارید پس حقوق شهروندی رعایت نشده است. در بحث درآمدها واقعا مشخص نیست چه میزان آن با قانون‌گریزی تامین شده است. بگویند درآمدهای شهرداری چند‌درصدش با شهرفروشی و قانون‌گریزی بوده است؟ رقم آن را بیان کنند. چند متر تراکم مازاد فروخته شده است؟ کسی نمی‌داند. پس این چه شفافیتی است؟ به نظر من شهردار نباید سیاسی باشد. نیتی جز شهرداری پشت ذهن او نباشد و اگر هدف دیگری دارد باید عنوان کند و از شهرداری برود و در مدیریت شهر نماند و از شهر برای رسیدن به هدف دیگری استفاده نکند.  باید درآمد پایدار را به‌صورت جدی در نظر بگیرد که در اینجا نظارت شورای شهر اهمیت می‌یابد به راحتی هم می‌توان نظارت کرد، به محض اینکه هر درآمدی وارد حساب شهرداری می‌شود بررسی کنند از کجا آمده است. آیا این درآمد صدمه به شهر زده است یا خیر و اینچنین نیست که شورای شهر بگوید ابزار ندارد چراکه حساب شهرداری مشخص است، پولی که به آن واریز می‌شود مشخص است و اینکه با چه قراردادی به حساب واریز می‌شود، کافی است که نظارت کند.

پس علت اینکه شورا نتوانست نظارت کند چه بوده است؟

حتما نخواسته‌اند نظارت جدی کنند. مساله بعد، توسعه پایدار است که به آن بی‌توجهی شده است. توسعه پایدار یعنی توسعه انسان و محیط‌زیست محور. هر پروژه‌ای باید مطالعات فنی، اجتماعی، اقتصادی و محیط‌زیستی داشته باشد. به‌خصوص پروژه‌های بزرگ باید در رسانه‌ها مطرح شوند و نظر مردم در این زمینه خواسته شود. شهر تهران کار اورژانسی ندارد و لازم است قانون‌گرایی، درآمد پایدار، توسعه پایدار و خرد جمعی بر آن حاکم شود.
‌برای احیای طرح تفصیلی باید چه کار کرد؟ چراکه بعد از ساعت‌ها کار کارشناسی این طرح دچار تغییرات و لطمات جدی شد.
از بعد از طرح جامع فرمانفرمایان تهران دیگر طرح جامع و تفصیلی و برنامه‌ریزی نداشته است. هر وقت برنامه‌ریزی شده است جابه‌جایی شهرداران موجب شده است آن برنامه اجرا نشود به‌عنوان مثال در سال 74 بحث تهران 80 مطرح شد دو سال طول کشید تا این طرح به‌عنوان برنامه استراتژیک تهران نوشته او در سال76 تصویب شد و قرار بود تا 80 اجرا شود اما بعد از اتفاقاتی که برای کرباسچی افتاد و رفتن وی از شهرداری این برنامه زمین خورد. از 80 تا 88 که ادعا می‌شود نخستین برنامه را تدوین کرده است تهران برنامه نداشته است. سپس از سال 84 که قالیباف به شهرداری آمده است تا 88 تهران برنامه نداشته است. سال 88 برنامه‌ای قرار شد تصویب شود تا 92، در سال 88 هم تصویب نشد و در سال 89 به اجرا رسید ولی در سال 89 به خاطر نزدیکی به انتخابات برنامه قبلی را کنار گذاشتند و برنامه عملیاتی 92-90 را تدوین کردند. اگر این برنامه را مطالعه کنید مشاهده می‌کنید که تحریک‌پذیری انتخاباتی دارد و همه پروژه‌ها باید پیش از انتخابات تمام شود. در نتیجه فشاری در شهرداری برای کسب درآمد ایجاد شد. قرار بود 12 تا 15‌هزار‌میلیارد‌تومان اعتبار هزینه شود و این تنش زیادی در تصمیم‌گیری ایجاد کرد و به این خاطر است که می‌گویم آرامش در تصمیم‌گیری در شهر مهم است. آرامش در این دوسال از شهردار گرفته شد چراکه همه پروژه‌ها باید پیش از انتخابات تمام شوند. این خود باعث تصمیم‌گیری‌های غیراصولی شد نمونه‌اش پل صدر است که با اعتبارش می‌شد سیویل 2 خط مترو را به‌طور کامل ساخت و به بهره‌برداری رساند. هزینه هر خط مترو ‌هزار‌میلیارد‌تومان است و می‌شد با این اعتبار دو خط شش و هفت را به‌طور کامل به نتیجه تست برساند در صورتی که هنوز در ابتدای راه‌اندازی خط سه‌ هستیم هر چند افتتاح‌های نمایشی می‌گذارند و پروژه را به‌صورت تمام‌شده به مردم عنوان می‌کنند.  در هرصورت یک فضای این چنینی حاکم است. طرح جامع سال86 تصویب و ابلاغ شد. طرح تفصیلی بیش از پنج‌سال است که ابلاغ نشده. طرح جامع بدون طرح تفصیلی غیرقابل اجراست. ضوابط بلندمرتبه‌سازی هم هنوز تدوین و ابلاغ نشده است. ضمن اینکه طرح تفصیلی تنها طرح تفصیلی کالبدی، فضایی، ساخت‌وساز و تراکم نیست بلکه باید طرح تفصیلی بخش‌های حمل‌ونقل، سلامت و اجتماعی هم داشته باشد و این بخش‌ها هنوز تدوین نشده‌اند.

علت چیست؟

علت این است که اینقدر ورود عجولانه، بی‌برنامه و تنش‌زا در شهرداری برای انجام کارها ایجاد می‌کنیم که اینها را فراموش می‌کنیم. از آنجا که تصور می‌شود قانون دست‌وپاگیر است به سمت تدوین قانون نمی‌روند. شهر تهران تاکنون بیش از 50 شهردار داشته که متوسط عمرشان کمتر از دوسال است. در نتیجه هر شهردار تنها به مسایل روبنایی پرداخته است. سال‌ها می‌گفتند شهر باید کانال تاسیساتی داشته باشد تا شرکت‌های مختلف آب، برق و... در شهر حفاری نکنند در حال حاضر منطقه‌22 با اینکه در 10سال اخیر ساخته شده اما چنین چیزی ندارد. جای اتوبوس و مترو ندارد حتی در مناطق جدید هم به زیربنا توجهی نشده است. منطقه‌22 براساس طرح تفصیلی برای 400‌هزار نفر ساخته شده است اما جمعیت منطقه با ساخت‌وسازها درحال رسیدن به یک‌میلیون نفر خواهد بود.

 ‌برخی اصولگرایان شورای چهارم و منتقدان شما عنوان می‌کنند که محسن هاشمی تجربه ‌کار اجرایی در سطح کلان را ندارد و سابقه اجرایی‌اش محدود به شرکت بهره‌برداری مترو است. به این دلیل به درد شهرداری تهران نمی‌خورد، پاسختان به این انتقادها چیست؟

من در طول سال‌های 65 تا 71 به‌عنوان معاون هماهنگی گروه موشکی فعالیت می‌کردم، سپس فعالیتم را به‌عنوان عضو هیات‌مدیره صنایع دفاع ادامه دادم تا سال 71 در این سمت بودم. از سال71 تا پایان دوره ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی بازرس ویژه ریاست جمهوری بودم و در سطح هیات دولت و با وزرا همکاری می‌کردم. دوسال آخر دوره ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی به دلیل رفتن مرعشی رییس دولت وقت به‌عنوان نماینده مردم کرمان به مجلس من به‌عنوان رییس دفتررییس‌جمهور منصوب شدم. وقتی ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی تمام شد و همه ما به مجمع تشخیص کوچ کردیم رییس دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام شدم و این پست را نزدیک 10سال بر عهده داشتم. هنگامی که به مجمع آمدیم آقای خاتمی رییس‌جمهور شده بود. وی آقای نوری را به سمت وزیر کشور منصوب کرد. آقای نوری خیلی به من لطف داشت و دارد و من را به سمت مدیرعاملی مترو و ریاست هیات‌مدیره مترو منصوب کرد و در تمام این سال‌ها در سطح اجرایی کلان کشور فعالیت کرده‌ام.

شواهد نشان می‌دهد شهردار آینده تهران شهری بدهکار تحویل می‌گیرد چه در بخش فاینانس‌های یکی، دوساله و چه در بخش‌های دیگر، آیا ارزیابی‌ای از میزان این بدهی‌ها دارید؟ برای حل این مشکل و تامین درآمدهای پایدار چه برنامه‌هایی دارید؟

من نگرانی ندارم. البته درست است بدهکاری وجود دارد و ارقام متعددی از این بدهی گفته می‌شود؛ چه بدهکاری به پیمانکاران، چه سیستم بانکی و چه بدهی فاینانس اما شهر تهران و شهرداری تهران آنقدر قوی است که دچار مشکلی در این زمینه نمی‌شود. این امکان وجود دارد که با کمک شورا و دولت با استفاده از درآمدهای پایدار و روش‌هایی که برای کسب درآمد پایدار در برنامه‌ریزی‌ها در نظر گرفتیم، بتوانیم از این معضل عبور کنیم.

چه روش‌هایی برای کسب درآمد پایدار در نظر دارید؟


درآمد پایدار، درآمدی است که برای کسب آن به شهر صدمه نزنیم. در طول این هشت‌سال نزدیک به 60‌هزار‌میلیارد‌تومان، هزینه شده است. از این 60‌هزار‌میلیارد‌تومان متوسط 20‌درصد آن پایدار بوده است. یعنی بین 12 تا 15‌هزار‌میلیارد‌تومان درآمد پایدار داشته‌ایم و باقیمانده‌اش که چیزی در حدود 45‌هزار‌میلیارد‌تومان است عمدتا از طریق فروش مازاد تراکم و صدمه‌زدن به شهر بوده است. علت این است که به سراغ ساده‌ترین روش برای کسب درآمد رفته‌ایم. در نتیجه باید راه‌حل‌های بهتری پیدا کنیم. در دنیا شهرهای بزرگ به هیچ وجه شهرفروشی نمی‌کنند مگر براساس طرح جامع، موضعی و تفصیلی، جایی باشد که طرح اجازه دهد و کاملا براساس قانون شکل می‌گیرد و درآمدی که به دست می‌آورند مانند درآمد حاصل از فروش نفت است. منابعی تجدید‌ناپذیری که استفاده می‌کنیم و باید جایی هزینه کنیم که برایمان کسب درآمد داشته باشد و نباید صرف هزینه‌های جاری شود. اما متاسفانه بخش عمده‌ای از این درآمد صرف هزینه‌های جاری شده است.  بالاخره شهرفروشی اگرچه بد است اما اگر در جای مناسب آن انجام شود می‌تواند آثار مثبتی هم برای شهر داشته باشد. باید با استفاده از کارشناسان زبده جاهایی را که به توسعه پایدار صدمه نمی‌زند را شناسایی کنید و اجازه دهید در آن جاها فعالیت‌های شکل بگیرد. البته در این بخش‌ها تراکم‌فروشی نکنیم بلکه مشارکتی بسازیم تا از درآمد و ارزش افزوده‌ای که هر ساله در اثر تورم ایجاد می‌شود شهرداری هم بهره‌مند شود.  شهرداری باید با کمک دولت به سمت وام‌های درازمدت و ترجیحی برود. بازپرداخت وام‌ها حداقل بالای 20 سال و ‌درصد سودش کم باشد. تا با درآمدهای پایداری که به دست می‌آورد اقساط وام‌هایش را پرداخت کند. اما اخیرا در شهردار رجوع شده به وام‌هایی که تنها اسمش وام است اما بازپرداختش یک و دو ساله است.

گفته می‌شود در زمان حضور شما در مترو فاینانس‌هایی با بازپرداخت 10 سال می‌گرفتید اما بازپرداخت فاینانس‌هایی که شهرداری اخیرا گرفته سه یا چهار ساله است. آیا این موضوع صحت دارد؟ چرا چنین اتفاقی افتاده است؟

بله ما وام‌های ترجیهی با بازپرداخت 11 سال دریافت می‌کردیم. البته نقش دولت‌ها هم در موفقیت در جذب اعتباری بسیار مهم است. در زمان احمدی‌نژاد با وجود اینکه ایران پول‌های زیادی در چین داشت، کمک نکردند تا برای مترو وام بگیریم. البته در دو دوره شهرداری، وام‌هایی گرفته شد. به‌عنوان مثال برای بافت فرسوده اما اعتبار که به شهرداری می‌آمد در جای دیگری مثلا برای عریضی کردن همت هزینه شد.

در چه دوره‌ای این اتفاق افتاد؟


در اواخر دوره احمدی‌نژاد و اوایل دوره قالیباف. حدود صد‌میلیون‌دلار وامی گرفته شد از بانک بحرین برای بافت فرسوده و موارد اینچنینی. مهم این است که این وام‌ها برای توسعه پایدار شهر و درآمدزایی شهر هزینه شود و شهر را برای پروژه‌های لوکس بدهکار نکنیم.

Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>