برخورد تریلی با عابران پیاده و خودروی سواری در کمربندی «ملکان – بناب» سبب جان باختن یک عابر پیاده شد.
«حبیب حسینقلیزاده»، مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ساعت 5:15 صبح امروز یکدستگاه تریلر در کمربندی «ملکان – بناب»، با دو عابر پیاده و پس از آن با یک دستگاه خودروی سواری برخورد کرد.
وی افزود: بر اثر این سانحه یکی از عابران پیاده در دم جان باخت و عابر دیگر نیز مصدوم شد.
مسوول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی ادامه داد: یکی از سرنشینان خودروی سواری نیز مصدوم شد و آمبولانسهای اورژانس 115 ملکان وی را به بیمارستان ملکان منتقل کردند.
حسینقلیزاده با تاکید بر ضرورت رعایت سرعت مطمئنه از سوی رانندگان و بستن کمربند ایمنی توسط سرنشینان خودروها، از رانندگان خواست برای رسیدن به مقصد عجله نکنند و در صورت خستگی در نخستین پارکینگ جادهای استراحت کنند.
وی، همچنین از رانندگان عبوری خواست در صورت بروز حادثهای در سطح جاده، در منتهیالیه سمت راست جاده توقف کنند و سپس به بررسی صحنهی حادثه پرداخته و مراتب را به مراجع ذیربط اعم از پلیس 110 و 115 گزارش دهند.
یک کشته و 2 مصدوم در تصادف «ملکان - بناب»
جلسه شاد هیات دولت/ تصاویر
تذکر به صدا و سیما در ضیافت شام خبرگان
فرمانده ناجا: طرح امنیت اخلاقی تعطیل نشده
سردار اسماعیل احمدیمقدم در حاشیه همایش پلیس فرودگاههای کشور و فرماندهان سپاه حفاظت فرودگاهها درباره تشدید اجرای طرح «امنیت اخلاقی»گفت: وظیفه ناجا اجرای مقررات است و تلاش داریم در این طرح نیز با شیوههای جدید و روشهای نو وارد شویم؛ اما در مواردی که افراد قانون را رعایت نکرده و بر تخلف خود اصرار داشته باشند، مجبور به برخورد هستیم.
وی درباره اقدامات دولت تدبیر و امید از ابتدای استقرار تاکنون در این زمینه گفت: در این حوزه دولت تاکنون نه اعلام موضع کرده و نه قولی به ما داده شده و ما نیز ماموریت خود را انجام میدهیم.
فرمانده ناجا افزود: دولت جدید در حال استقرار است و ما نباید انتظارات خود از این دولت را افزایش دهیم.
وزیر کشور و اقدامات او
احمدیمقدم درباره نقش وزیر کشور و اقدامات انجام گرفته از سوی وی گفت: در حال حاضر وزیر کشور در حال تعیین معاونان و اعلام تغییرات در حوزه خود است و فکر میکنم که کمی زود باشد تا دولت در این زمینه وارد میدان عمل شود.
وی اضافه کرد: همچنین باید توجه داشت که اولویت اول دولت، ورود به دورههای ضروری نظیر مباحث اقتصادی است.
فرمانده ناجا ادامه داد: البته تاکنون در این زمینه جلسهای با وزیر کشور نداشتیم، اما طبیعی است که باید برابر قانون جلساتی در این زمینه میان پلیس و وزارت کشور برگزار شده و دستگاههای مختلف به وظایف خود عمل کنند.
احمدیمقدم اضافه کرد: همانطور که بارها گفتهایم، کار ناجا سیاستگذاری نیست و ما از شیوههای نو و سیاستهای جدید در این حوزه استقبال میکنیم.
برخورد با ناهنجاری در فرودگاهها با حساسیت ویژه
وی همچنین درباره اجرای طرح امنیت اخلاقی در فرودگاههای کشور، افزود: فرودگاهها نیز جزئی از خاک همین کشورند و تفاوتی ندارد؛ اما این طرح در فرودگاهها با حساسیت ویژهای انجام میشود، چرا که ممکن است برخی از مسافران خارجی در این زمینه توجیه نشده باشند که باید قوانین برای این دسته از افراد نیز توضیح داده شود.
فرمانده ناجا اضافه کرد: به طور کلی ماموریت ناجا در حوزه امنیت اخلاقی تعطیل نشده و برقرار است.
احمدیمقدم همچنین درباره کشف مواد مخدر در فرودگاههای کشور به ویژه ایام حج، گفت: در گذشته تعدادی از حجاج آن هم برای مصارف شخصی خود اقدام به حمل مواد مخدر با خود میکردند که این افراد در عربستان دستگیر میشدند.
وی افزود: در گذشته حدود 50 تا 60 نفر سالانه در کشورعربستان به اتهام حمل مواد مخدر دستگیر میشدند که خوشبختانه امروزه با اقدامات انجام گرفته، دیگر هیچ مورد دستگیری نداریم.
احمدیمقدم همچنین با اشاره به مشکلات پیش آمده به ویژه در حوزه ترافیک هنگام اعزام حجاج، اظهار کرد: به گفته رییس سازمان هواپیمایی پس از پایان حج تمتع، اعزامهای عمره از فرودگاه امام (ره) آغاز خواهد شد.
وی درباره مشکلات ترافیکی پیش آمده در ایام حج به ویژه در اطراف فرودگاه مهرآباد نیز گفت: در این ایام متاسفانه شاهد این بودیم که برخی از حجاج از خودرو پیاده شده و با وسایل خود در حال دویدن به سمت ترمینالها بودند تا از پرواز جا نمانند. بنابراین از حجاج و به ویژه همراهان آنان میخواهیم تا در همان محل حجاج را بدرقه، یا از آنان استقبال کرده و با افراد کمتری به فرودگاه بیایند؛ البته پلیس نیز در ایام حج تمهیدات ترافیکی را در این معابر اعمال خواهد کرد.
سردار اسماعیل احمدی مقدم، پلیس فرودگاههای کشور را یکی از مجموعههایی برشمرد که کارشان تعطیلی ندارد و گفت: این اقدامات حتی در ایام تعطیلات و آسایش مردم نیز دو چندان میشود.
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه رضایت خداوند از رضای مردم به دست میآید، تصریح کرد: اگر به دنبال رضایت خداوند هستیم باید ببینیم آیا مردم راضی هستند یا خیر؟
فرمانده ناجا با بیان اینکه صنعت هوایی وضعیت ویژهای دارد و 18 دستگاه رسمی با زیر مجموعههای مختلف در آن فعالیت میکنند، گفت: به عنوان مثال یکی از این 18 دستگاه پلیس است؛ اما داخل همین مجموعه پلیس یگانهای آگاهی، پیشگیری، مواد مخدر، مبارزه با سرقت و غیره به طور مستقل فعالیت دارند.
پیشرفت بدون فرودگاه مفهومی ندارد
احمدی مقدم با بیان اینکه مجموعهای مانند صنعت هواپیمایی نداریم که اینچنین دارای زبانی یکپارچه و بین المللی باشد، خاطر نشان کرد: یکی از شاخصههای پیشرفت و توسعه هر کشور توسعه فرودگاه است و اساسا پیشرفت بدون فرودگاه مفهومی ندارد.
وی صنعت هوایی را صنعتی پیچیده، حرفهای، حساس، فنی و دقیق دانست که نیازمند کاری شبانه روزی و منسجم است و ادامه داد: امنیت از ابعاد بسیار مهم در صنعت هواپیمایی است و این امر هم در ایمنی برای بررسی سوانح و هم در تامین امنیت مسافران و فرودگاهها نمود دارد که پلیس و سپاه پاسداران هر دو در این زمینه نقش دارند.
احمدی مقدم با اشاره به سوانحی که صنعت هواپیمایی کشور را تهدید میکرد، اظهارکرد: در بررسیهایی که انجام شد متوجه شدیم عمده این سوانح مربوط به بی انظباطیها بوده و علی رغم تحریمها و وجود هواپیماهای قدیمی و نخریدن وسایل نو و ... کارشناسان ما موفق شدهاند این وسایل را سرپا نگه دارند.
وی با اشاره به ایام استقلال نیروی انتظامی، گفت: پس از این دوره زحمات بسیار زیادی کشیده شد تا ساختارها به شکل حرفهای و کنونی در بیاید.
احمدی مقدم با تاکید بر اینکه امروزه در قالب ساختارهای جدید و پشتیبانی مناسب سازمان هواپیمایی کشوری، هماهنگی بین مجموعههای امنیتی انجام شده است، گفت: خوشبختانه حوزهها و مسئولیتها در این زمینه شفاف شد.
قاچاقچی مواد مخدر در حج نداریم
فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات مطرح شده پیرامون کشف مواد مخدر از حجاج اظهار کرد: حتی طرح این موضوع نیز پسندیده نیست که البته باید بگویم در این زمینه هیچ قاچاقچی مواد مخدری دستگیر نشده است و موارد تنها برای مصرف سنتی بوده است.
احمدیمقدم اضافه کرد: فردی که اعتیاد خود را ترک کرده، برابر دانش روز دنیا، میتواند از موادی استفاده کند که متاسفانه سیستم بهداشتی در عربستان این اجازه را به افراد نمیدهد و سبب میشود تا پیرمرد ما که به ماده مخدر سنتی اعتیاد داشته، از حج بازبماند.
وی اعلام آمادگی کرد تا با همکاری سازمان حج و زیارت و دیگر دستگاههای مربوطه در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
برخی برخوردها در آن سوی مرز ریشه سیاسی ندارد
احمدیمقدم با اشاره به شیوه برخورد با برخی ایرانیان در خارج از کشور، گفت: برخی از این برخوردها که با ایرانیان در آن سوی مرز صورت میگیرد، ریشه سیاسی ندارد، بلکه ناشی از این است که ما در گذشته برخوردهای لازم را با قاچاقچیان و متخلفان انجام نمیدادیم و در فرودگاه دستگیر میشدند که همین امر سبب برخی برخوردهای بد با ایرانیان شده بود.
به گفته وی، در حال حاضر که نیروی انتظامی در فرودگاهها با موارد تخلف برخوردهای جدی انجام داده، شاهد آن هستیم که در آن سوی مرز نیز شیوه برخوردها تغییر کرده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه در سه چهار سال اخیر در کشورهای جنوب شرق آسیا متاسفانه اقدامات بدی از سوی برخی از ایرانیان در زمینه قاچاق مواد مخدر انجام شده است، گفت: خوشبختانه امروز با تمهیداتی که پلیس انجام داده، این برخوردها بهتر شده، به طوری که از ما به خاطر برخوردهایمان قدردانی هم میکنند.
فرودگاهها دروازههای کشورند
احمدیمقدم جدا کردن ایرانیان هنگام خروج از فرودگاه برخی کشورها را امری بد دانست و گفت: فرودگاهها دروازههای کشورند، به طوری که دروازههای زمینی ما در مرزها از دروازههای هوایی ما کمتر است، چرا که فرودگاهها به سرعت در حال رشد و توسعهاند و با همین سرعت نیز تعداد مسافران در حال افزایش است.
فرودگاهها ویترین کشورها هستند
فرمانده ناجا در ادامه سخنانش فرودگاهها را مانند ویترینی برای معرفی و ایجاد زمینه برای قضاوت درباره فرهنگ و شرایط هر کشوری برشمرد و گفت: در بدو ورود شهروندان خارجی به هر کشوری، نخستین جایی که دیده شده و مورد قضاوت افراد قرار میگیرد، فرودگاهها هستند، بنابراین لازم است چیدمان فرودگاهها نیز ویترینی و تمیز شود.
ضرورت تغییر در لباس ماموران پلیس فرودگاه
وی با بیان اینکه میتوان لباس ماموران ناجا و سپاه را در فرودگاههای کشور تغییر داد و به لحاظ شکل ظاهر مدیریت کرد، گفت: سر و وضع ماموران را نیز باید مدیریت کنیم که با ظاهری آراسته و شیک در فرودگاهها ظاهر شوند، نه با لباس چروکیده و ...
فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه هیچ ایرادی ندارد که لباس ماموران پلیس و سپاه در فرودگاههای کشور متحدالشکل شود، گفت: به نظر من لزومی ندارد که یک مسافر با مشاهده تفاوت نوع لباسها، متوجه دستهبندی ماموران سپاه و ناجا شود، چرا که بهتر است لباسها یکی باشد و تنها برای خود ما در لباس، نمادهایی قرار داده شود که قابل تشخیص باشد.
به گفته احمدیمقدم، این پیشنهادی است که به نظر میرسد میشود روی آن کار کرد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت خوشاخلاقی و نحوه رفتار و برخورد ماموران پلیس با مردم، اظهار کرد: نحوه تعامل پلیس با مردم و مسافران در فرودگاهها نیز باید منظم باشد.
فرمانده ناجا با اشاره به سفری که حدود 20 سال پیش به مقصد سوریه داشته است، گفت: در آن زمان علیرغم اینکه تمام پرسنل هواپیما از جمله کاپیتان و خدمه در هواپیما بوده و عمده مسافران نیز مستقر شده بودند، پرواز ما با حدود دو ساعت تاخیر از زمین برخاست که پس از انجام بررسی، مطلع شدیم با توجه به اینکه عدهای از مسافران برای بار اول با هواپیما سفر میکردند، هر کدام در بخشهای مختلف دچار مشکلاتی شده بودند که تا آنان مشکلاتشان را حل کنند، پرواز به تاخیر افتاده بود.
ضرورت آموزش حداقلی زبان به تمامی افراد حاضر در فرودگاه
احمدیمقدم آموزش زبان را نیز امر مهمی در فرودگاههای کشور دانست و گفت: در تمامی فرودگاهها به ویژه فرودگاههای بینالمللی ضروری است که زبان به شکلی حداقلی به تمامی افرادی که مشغول به کار در فرودگاه هستند، آموزش داده شود و به عنوان مثال حتی یک کارگر و فروشنده نیز بتواند با مسافران خارجی ارتباط برقرار کند.
فرمانده ناجا با اشاره به ضرورت حذف اقدامات زائد و تکراری در فرودگاهها، اظهار کرد: بعضا گفته میشود که چرا در فرودگاهها چندین مرحله بازرسی صورت میگیرد، در حالی که آیا نمیتوان این بازرسیها در یک قسمت انجام شود، یا برخی از آنها را به شکل نامحسوس یا با استفاده از فناوریها انجام داد؟ البته در برخی از موارد نظیر استفاده از بادی اسکنر محدودیتهایی وجود دارد که ما نیز از آنها استفاده نخواهیم کرد. اما وسایل دیگری نیز وجود دارد که باید از آن استفاده شود.
به گفته احمدیمقدم، در بحث فرودگاهها پیشرفتهای قابل توجهی انجام شده، اما هنوز کامل نیست.
فرمانده ناجا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت سرعتدهی به برخی از خدمات در فرودگاه، گفت: در فیلمی که چندی پیش آن را تماشا کردم، فردی ممنوعالخروج شده و برای بررسی علت آن، 15 روزی درگیر بود و پلیس فرودگاه به وی میگفت که امکان اعلام علت ممنوعالخروج شدنش از طریق این پلیس وجود ندارد.
وی با اشاره به ماجرایی که برای سردار سید مهدی هاشمی که در حال حاضر رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی رخ داده، اظهار کرد: وی در خاطرهای که نقل میکرد، گفت که چندین بار برای هنگام خروج از کشور با مشکل روبرو شده و به او اعلام کرده است که ممنوعالخروج است. اما زمانی که به بررسی علت آن اقدام کرده، متوجه شده تشابه اسمیاش با سید مهدی هاشمی که در سال 65 اعدام شده بود، سبب این اتفاق بوده است.
ضرورت به روز شدن تجهیزات و اطلاعات فرودگاهها
احمدیمقدم با بیان اینکه این فرد پس از رایزنیهای فراوان و اخذ دستور قوه قضاییه، موفق به پاک کردن سوابق آن فرد اعدامی از لیست ممنوع الخروجیها شده بود، اظهار کرد: آیا نباید تجهیزات و اطلاعات ما در این زمینه به روز باشد تا اطلاعات فردی که فرضا 20 سال پیش اعدام شده، به علت تنها تشابه اسمی، مانع ممنوع الخروج شدن فرد دیگری نشود؟
به گفته فرمانده ناجا، برای بررسی این موارد باید با همکاری دستگاههای قضایی و نهادهای مربوط اقدامات لازم انجام شود.
وی درباره ضرورت فراهم کردن شرایط برای عدهای که گمان میکنند به دلیل داشتن مسئولیتشان باید بدون عبور از گیت و ... در فرودگاه تردد کنند، گفت: در سفری که با دعوت رسمی به یکی از کشورهای اروپایی داشتم، ما نیز از گیت عبور کردیم و ناراحت هم نشدهام، چرا که متوجه شدم در آن کشور تمامی مسئولان و وزرا به جز رییسجمهور همانند شهروندان عادی باید از گیت عبور کند.
احمدیمقدم با اشاره به این موضوع، افزود: عدهای هم که با ما در فرودگاهها همراه میشوند، گاه گله میکنند که چرا ما نیز باید بازرسی شده و از گیت عبور کنیم، اما همه باید بدانند که در فرودگاهها استثنایی وجود ندارد.
فرودگاه جای شیادان، سارقان و جاعلان نیست
فرمانده ناجا در ادامه سخنانش با اشاره به اجرای طرح امنیت اجتماعی در فرودگاههای کشور، تصریح کرد: شیادان، سارقان، جاعلان و ... نباید در فرودگاهها نفوذ پیدا کنند.
وی همچنین با اشاره به نزدیکی ایام حج و مشکل ترافیکی ناشی از این امر نیز گفت: عضو رسمی شورای حج هستیم؛ اما متاسفانه در دو سه سال اخیر ما را به این شورا دعوت نکردهاند!
احمدیمقدم با بیان اینکه گفته میشود فرودگاه مهرآباد ظرفیت پرواز دارد و باید تعداد پروازها در آن را اضافه کرد، گفت: بحث ما این نیست که آیا میتوان ظرفیت پروازهای مهرآباد را افزایش داد یا خیر؟ بلکه بحث ما این است که در شرایط فعلی نیز ترافیک سنگینی در اطراف فرودگاه حاکم است و به خاطر مشکل ترافیکی، نباید تعداد پروازهای مهرآباد را افزایش داد.
فرمانده ناجا درباره مشکلات ناشی از ترافیک اظهار کرد: در ایام حج متاسفانه دیده میشود که برخی از حجاج با ساکهای خود در حال دویدن به سمت ترمینال هستند، در حالی که نباید چنین اتفاقهایی رخ دهد و باید با تسهیلات ترافیکی، این مسائل برطرف شود.
وی با بیان اینکه حل مشکل فرودگاه امام سختتر از حل مشکلات ترافیکی مردم نیست، ابراز امیدواری کرد: امنیت در فرودگاهها باید به گونهای باشد که وقتی مسافر وارد فضای فرودگاه میشود، احساس نکند که وارد جوی پلیسی و امنیتی شده است و در محیطی مسلح حضور یافته است.
احمدیمقدم در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که تفاوت لباسهای نیروی انتظامی و سپاه پاسداران در فرودگاهها سبب ایجاد فاصله میان این دو نیرو نشود.
باجناق های سیاستمدار دولت روحانی/عکس
رود باجناق دوم علی اکبر ناطق نوری به کابینه، حضور در سایه او را پررنگ تر از همیشه خواهد کرد.
به گزارش مهر، روزهای خوش باجناق ها. حالا با مطرح شدن نام گزینه قطعی ریاست بر بنیاد شهید و امور ایثارگران، شاید نقش 3 داماد خانواده «رسولی محلاتی» بیشتر از هرخانواده دیگری در سیاست ایران باشد. حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری» اگرچه به صورت مستقیم در کابینه دولت تدبیر و امید حضور ندارد، اما حضور دومین باجناقش در کابینه می تواند وزن سیاسی حضور او در کابینه حسن روحانی را نشان بدهد.
امروز رسانه ها به نقل از «یک مقام آگاه» از قطعی شدن ریاست حجت الاسلام «سید محمد علی شهیدی محلاتی» بر بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داده اند. خبری که حجت الاسلام «مرتضی مداح» یکی از اعضای ستادانتخاباتی حسن روحانی که خودش هم گزینه سازمان اوقاف است، آن را تایید کرده و گفته:«قرار بود حکم ریاست شهیدی محلاتی بر بنیاد شهید 10 روز پیش ابلاغ شود که نمی دانم چرا چنین اتفاقی نیفتاده.»
با این حساب، رئیس احتمالی و جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران دومین باجناق حجت الاسلام ناطق نوری است که وارد کابینه می شود.
جمع باجناق ها
پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری دولت یازدهم، خیلی ها علی اکبر ناطق نوری را یکی از گزینه های حضور در کابینه روحانی می دانستند. ناطق نوری اما ترجیح داد وارد کارهای اجرایی کابینه نشود و از دور به عنوان یکی از اشخاص داری نفوذ در چینش کابینه نقش ایفا کند. شاید نزدیک ترین عضو کبینه روحانی به او، وزیر مسکن باشد. «عباس آخوندی» که او هم مثل ناطق نوری از دامادهای «آیت الله رسولی محلاتی» است و در واقع باجناق ناطق نوری محسوب می شود، یکی از کسانی است که گفته می شود با حمایت مستقیم و نظر ناطق نوری، به جمع وزرای کابینه روحانی راه یافته است. نکته ای که البته در روزهای رای اعتماد توسط یکی از نمایندگان مجلس هم به آن اشاره شد. «احمد بخشایش» گفته بود:«هر یک از افراد در کابینه ایشان سهمی گرفتهاند مثلا آقای آخوندی سهم آقای ناطق نوری، آقای پورمحمدی سهم آیتالله آملی لاریجانی، آقای حجتی هم سهم عبدالله نوری است.» ادعایی که البته توسط روحانی تکذیب شد. هرچند نمی توان نقش ناطق نوری در انتخاب آخوندی را نادیده گرفت. اتفاقی که در مورد باجناق جدید ناطق نوری هم افتاده است
.
ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران، مقصد باجناق جدید ناطق نوری و آخوندی است. حجت الاسلام «سید محمدعلی شهیدی محلاتی»که مسئول کمیته روحانیون ستاد انتخاباتی دکتر روحانی و مشاور وی در امور روحانیت بود، سوابق زیادی در مناصب اجرایی جمهوری اسلامی دارد. عضویت در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) و حزب جمهوری اسلامی، عضویت در هیات موسسین وزارت سپاه و معاون پارلمانی این وزارتخانه و ریاست عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش از جمله سوابق اوست. شهیدی محلاتی نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و ریاست کمیسیون فرهنگ و ارشاد مجلس سوم را نیز در کارنامه خود دارد و آخرین مسئولیت رسمی اش معاونت پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه بوده است. مسئولیتی که در سال 88 و با حکم وزیر امور خارجه دولت احمدی نزاد به پایان رسید
سایه ای که پررنگ تر می شود
با حضور دومین باجناق ناطق نوری در جمع کابینه، به نظر می رسد سایه او بر کابینه تدبیر و امید پررنگ تر از همیه خواهد بود. سایه ای که شاید حتی بیشتر از حضور مستقیم ناطق نوری در دولت، به او در پیش بردن اهدافش کمک کند. آیا ناطق نوری سایه خود را بر دولت پررنگ تر خواهد کرد؟
شوخی حمید فرخنژاد با خاتمی
این مراسم به گفته ایرج نوذری مجری برنامه از سوی وبسایت این دروازهبان و سرمربی فوتبال و با حمایت معنوی خانه سینمای ایران برگزار شد.
سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران هم دقایقی پس از آغاز مراسم در جمع اهالی ورزش و سینما حاضر شد.
یکی از بخش های این مراسم اهدای لوح ناصر حجازی به برخی از چهرهها بود.
این تندیس را یک سینماگر و یک فوتبالیست به افراد منتخب اهدا میکردند.
هانیه توسلی و مجید نامجو مطلق این لوح را به محمد کریمی جانباز جنگ تحمیلی اهدا کردند.
حمید فرخنژاد و ابراهیم قاسمپور هم لوح تقدیر حجازی را به غلامحسین مظلومی دادند.
فرخنژاد پیش از اهدای این لوح گفت: «من نه طرفدار استقلالم و نه پرسپولیس. من طرفدار تیم شهرم صنعت نفت هستم. الان هم چهرههای آبادانی زیادی را در سالن میبینم مثل آقای قاسمپور، آقای مظلومی و آقای خاتمی که اهل توابع آبادان هستند.»
به گزارش خبرآنلاین، همایون اسعدیان و فرشاد پیوس زوج دیگری بودند که در این مراسم لوح ناصر حجازی را به همایون بهزادی اهدا کردند.
حسن روحانی به نیویورک می رود
وزیر امور خارجه در رابطه با سفر رئیس جمهور به نیویورک نیز اظهار کرد:سفر به نیویورک قطعی شده است.
ایستگاه فضایی بینالمللی تا سال 2020 دوام میآورد؟
جزیه و تحلیل مهندسی و ارزیابی ریسک برای تعیین امکان حفظ ایستگاه فضایی بین المللی تا چند دهه آینده در حال انجام بوده و نتیجه آن بزودی اعلام خواهد شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایستگاه فضایی بین المللی در سال 2000 میلادی با مشارکت آژانس فضایی آمریکا (ناسا)، ژاپن، کانادا، آژانس فضایی اروپا با بودجه 100 میلیارد دلاری برای اقامت چند ماهه فضانوردان در مدار زمین به بهره برداری رسید.
ناسا و شرکای بین المللی امیدوارند که امکان استفاده و بهره برداری مستمر از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) تا سال 2020 میلادی و پس از آن وجود داشته باشد؛ به همین منظور تجزیه و تحلیل های مهندسی برای بررسی امکان حفظ ایستگاه از چند سال قبل توسط مرکز اکتشافات فضایی بوئینگ آغاز شده و نتایج نهایی در ماه سپتامبر (شهریور ماه) در اختیار ناسا قرار میگیرد.
بررسی وضعیت سلامت ایستگاه فضایی
«براد کوتران» مدیر بخش حمل و نقل بوئینگ تأکید میکند: قصد داریم با ایجاد تغییراتی در برنامه ایستگاه فضایی به نقطهای موسوم به فاز سه برسیم که امکان تداوم بهره برداری از ایستگاه تا سال 2028 و پس از آن را امکانپذیر میکند.
شرکت بوئینگ بعنوان پیمانکار اصلی ناسا، مسئول طراحی، توسعه، ساخت و یکپارچه سازی آزمایشگاه فضایی در مدار زمین است.
حفظ ساختار اولیه ایستگاه فضایی و پیشگیری از وقوع حوادث فاجعه بار از اولویت محققان محسوب می شود.
فشار بالای اکسیژن در ایستگاه یکی از اصلی ترین نگرانی ها برای حفظ ISS محسوب میشود؛ عملکرد آرایههای خورشیدی ایستگاه فضایی بسرعت در حال تنزل هستند که این نرخ بین یک تا دو درصد سریعتر از پیش بینی های قبلی است.
این تخریب خطی در سراسر آرایه های خورشیدی ایستگاه فضایی در حال روی دادن است، اما علت اصلی این مسأله هنوز مشخص نشده است.
داده های بدست آمده از یک ماهواره در مدار و ارتفاعی مشابه مدار ISS نشان می دهند که محیط پروتون و نوترونی در این منطقه شدیدتر هستند.
با وجود روند تخریب آرایه های خورشیدی، تا 10 سال آینده مشکل جدی در تأمین انرژی ایستگاه فضایی ایجاد نخواهد شد که این زمان تا سال 2028 میلادی به علاوه یا منهای پنج سال خواهد بود.
کارآمدتر کردن دستگاه های الکترونیک، کاهش مصرف انرژی یا افزودن قابلیت های جدید در ایستگاه فضایی از پیشنهادات مطرح شده محسوب می شود، اما جایگزین کردن کل آرایه های خورشیدی یک اقدام دشوار و تقریبا غیر ممکن است.
از دست دادن حافظه الکترونیکی
نگرانی دیگر در خصوص ایستگاه فضایی، کاهش عمر مفید حافظه های الکترونیکی است؛ حافظه های پاک شدنی، فقط خواندنی قابل برنامه ریزی موسوم به e-proms تا 10 سال آینده دوام نخواهند داشت.
بازیابی و نوسازی دستگاه های حافظه در کنار طراحی مجدد رایانه های کارآمدتر از طرح هایی است که محققان در حال بررسی آنها هستند.
زباله های فضایی
در کنار خطرات ناشی از زباله های فضایی که امنیت ایستگاه فضایی و ساکنان آن را تهدید می کند، ریز زباله های تولید شده توسط خود ایستگاه نیز یک خطر جدی محسوب می شود.
ذرات بسیار کوچک تولید شده توسط ISS شامل رنگ ها و پوشش های حرارتی می توانند صدمات جبران ناپذیری به ایستگاه وارد کنند.
حفظ ایستگاه فضایی، تسهیل سفر به مریخ
برای سفر به مقاصد عمق فضا از جمله سیارک های دوردست یا سیاره سرخ، فضانوردان به پایگاهی در میانه راه زمین و ماه نیاز دارند.
نگهداری و حفظ ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) در سال های آینده در کنار توسعه فناوری های لازم برای سفر به عمق فضا می تواند سفر به مریخ را تسهیل کند.
اگر به سوریه حمله نکنیم، ایران ما را ببر کاغذی خواهد دانست
سایت شبکه تلویزیونی ABC آمریکا با عنوان "ایران کلید پرونده اوباما برای حمله به سوریه"، مینویسد: "ایران به صورت روزافزونی تبدیل به اصلی ترین موضوع بحث دولت اوباما در پرونده اقدام نظامی علیه سوریه شده است.
جان کری، وزیر خارجه این کشور در گفتگو با اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت ایران امیدوار است آنها به نحو دیگری به مساله نگاه کنند و "انفعالمان" باعث میشود آنها به این نتیجه برسند که گزینه نظامی وجود خارجی ندارد.
در این مطلب آمده است: "با وجودی که اوباما در صحبتهای خود ... حتی یک بار هم نام ایران را نیاورده بود اما بصورت غیر مستقیم با این که پیامی به "دولتهایی که ممکن است تصمیم به ساخت سلاح هستهای بگیرند" است، اشاره کرد."
اما روز گذشته، کری چهار بار در مقدمه کوتاه خود در برابر کمیته، از ایران نام برد و هر بار مدعی شد اقدام آمریکا علیه سوریه، "بازدارنده تهدید هستهای ایران است". وی حمله آمریکا به سوریه را "پیام روشنی در زمینه مخالفت جدی آمریکا با سلاحهای کشتار جمعی" معرفی کرد.
این مطالب در حالی مطرح شد که تاکنون غرب موفق به ارائه اسنادی در زمینه ادعای خود نشده است.
هنگامی که از وی سوال شد که آیا امکان دارد دولت اوباما از مجوز هدف قرار دادنِ سلاح کشتار جمعی سوریه برای مقابله با تهدیدات دیگر کشورها -همچون برنامه هستهای ایران- استفاده کند، کری با صراحت گفت: "نه"
چاک هیگل نیز در این زمینه مدعی شد: "عدم پذیرشِ اقدام، باعث لطمه به اعتبار آمریکا درباره دیگر تعهدات امنیتی آمریکا -از جمله تعهد رئیس جمهوری به ممانعت از دست یابی ایران به سلاح هستهای- خواهد شد.
به گفته ABC، به نظر می رسد که دیگر اعضای کمیته در سنا از هر دو جناح نیز با نظر فوق موافق بودند.
باربارا باکسر از ایالت کالیفرنیا نیز گفت اگر اقدامی نکنیم، "ایران ما را یک ببر کاغذی خواهد دانست."
نیویورک تایمز با ذکر مباحث مربوط به آنچه آنها به عنوان "تهاجم هواییِ تنبیهی" علیه سوریه نامیدهاند، یکی از اصلیترین دلیلِ مدافعان پاسخ نظامی را "فرستادنِ پیام به یک کشور دیگر: ایران" دانسته است.
اما این روزنامه، چنین پیامی را در تضاد با فعالیتی که در حال حاضر مقامات آمریکا برای بررسی گفتگو با رئیس جمهوری جدید ایران انجام میدهند، میداند.
نویسنده، دو اقدام دیپلماتیک هفته گذشته را باعث تقویت این گمان دانسته است که در پشت پرده، ارتباطاتی برقرار شده است. سفر جفری فلتمن -یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه در دور اول ریاست جمهوری اوباما که در حال حاضر فرستاده ارشد سازمان ملل است- به تهران برای ملاقات با محمد جواد ظریف درباره "واکنشها به حمله هوایی احتمالی آمریکا به سوریه"؛ اولین اقدام بود.
از سوی دیگر سلطان عمان که بارها نقش واسطه را میان دو کشور بازی کرده بود، در تهران با مقام معظم رهبری ملاقات کرد.
نیویورک تایمز مدعی شد که نه آقای قلتمن و نه سلطان قابوس بن سعید آل سعید از عمان حرفی از انتقال پیام میان دو کشور نزدهاند. با این حال، چنین مقدماتی به همراه عدم واکنش شدیدالحن مقامات ایران در زمینه احتمال حمله به سوریه، "این امید را به وجود آورده است که واشنگتن بدون مشکلی بتواند به خواسته خود دست یابد."
از سوی دیگر، ویلیام هیگ -وزیر خارجه انگلیس- نیز روز گذشته اعضای حزب کارگر که خواستار نقش آفرینی ایران در گفتگوهای صلح شده بودند را مورد سرزنش قرار داد.
به نوشته روزنامه گاردین، وی در صحبتهای خود مدعی شراکت ایران در اقدامات نظام سوریه دانست که حاضر به پذیرش "دولت انتقالی" سوریه نشده است.
داگلاس آلکساندر، وزیر خارجه در سایه انگلیس، خواستار تشکیل گروه تماس سوریه شده بود که شامل کشورهای کلیدی منطقه -از جمله ایران و عربستان- باشد تا با سرعت دور دوم گفتگوهای ژنو آغاز شود.
هیگ نسبت به ملاقات وزیر خارجه جدید ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل ابراز تمایل کرده است اما نسبت به "خوش بینی بیش از حد" نمایندگان نسبت به دیپلماسی ایران انتقاد کرده است.
سنای آمریکا مجوز تجاوز به سوریه را تصویب کرد
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز گذشته بعد از چند ساعت مباحثه، پیشنویس لایحه صدور مجوز اقدام نظامی «محدود» علیه سوریه را تصویب کرد، که این لایحه به مراتب محدودتر از پیشنویس ارائه شده از سوی کاخ سفید بود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «والاستریتژورنال»، کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پیشنویس لایحه صدور مجوز اقدام نظامی «محدود» علیه سوریه را تصویب کرد. این لایحه به مراتب محدودتر و کنترلشدهتر از پیشنویسی است که کاخ سفید برای تصویب به کنگره فرستاده بود. این پیشنویس احتمالا روز چهارشنبه برای تائید نهایی و پس از آن ارائه به کنگره، به رأی گذاشته شود.
این پیشنویس استفاده از قوای پیاده در اقدام نظامی علیه سوریه را ممنوع کرده و ضمنا مجوزی که بر اساس این پیشنویس صادر میشود، نهایتا 60 روز اعتبار دارد. البته «باراک اوباما» رئیسجمهور این امکان را دارد که آن را 30 روز دیگر هم تمدید کند.
در پیشنویسی که «باراک اوباما» به کنگره فرستاده بود، اشارهای به عدم استفاده از نیروهای زمینی نشده و تصویب آن میتوانست آمریکا را وارد جنگی دراز مدت در سوریه کند. کمیته روابط خارجی سنا دیشب بعد از جلسهای 3 ساعته و با حضور «جان کری» وزیر خارجه، «چاک هیگل» وزیر دفاع و «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک ارتش، بر سر پیشنویس جدید به توافق رسید.
در بخشی از پیشنویس مورد تائید کمیته روابط خارجی، که با نام «مجوز استفاده از قوای نظامی علیه دولت سوریه در پاسخ به استفاده از تسلیحات شیمیایی» تصویب میشود، آمده است: رئیسجمهور اجازه خواهد داشت تا از قوای نظامی ایالات متحده همانگونه که وی اعلام کرده لازم و درخور است، در حدی «محدود و مناسب» علیه اهداف نظامی مشروع در سوریه استفاده کند. هدف از این حمله، محدود است به: 1) پاسخ به استفاده از تسلیحات کشتار جمعی توسط دولت سوریه در جریان درگیریها در این کشور، 2) بازداشتن سوریه از بهکارگیری مجدد این تسلیحات با هدف حفاظت از منابع امنیت ملی و مراقبت از متحدان و شرکایمان در برابر تسلیحات شیمیایی، 3) کاهش ظرفیت سوریه برای استفاده مجدد از چنین تسلیحاتی در آینده.
کمیته روابط خارجی سنا در بخشی دیگر از این پیشنویس آورده است: مجوزی که در بند 2 صادر شده، اجازه استفاده از نیروی زمینی با هدف انجام عملیات رزمی را نمیدهد.
«باراک اوباما» بر اساس این پیشنویس متعهد میشود تا نهایتا 30 روز بعد از تصویب این مجوز، گزارشی مدون از راهبرد خود برای دستیابی به راهکاری سیاسی در سوریه ارائه دهد. در این گزارش باید مقایسهای هم از وضعیت وقت و وضعیت هدف دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا علیه سوریه، ارائه شود.
سلب اختیار از سرپرست وزارتخانه، خندهدار است
تابش: یکی از همین روسای آموزش عالی تا آخرین روز کاریاش مشغول حذف نیروها بوده و نزدیک به 100 نفر از اساتید دانشگاه را در حوزه مدیریت خود اخراح کرده! خُب، انتظار داریم سرپرست وزارتخانه با چنین مدیری چه برخوردی داشته باشد؟
به گزارش اعتدال، به نقل از سایت تدبیر خبری که اخیراً مبنی بر در دست تهیه بودن یک طرح دو فوریتی در مجلس به منظور ممنوع شدن عزل و نصب توسط سرپرستان وزارتخانهها اعلام شد، اگرچه به طور اعم شامل همه وزارتخانهها و به طور اخص دربرگیرنده سه وزارتخانهای است که این روزها بدون وزیر ماندهاند اما بیش از همه، وضعیت کنونی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در اذهان عمومی تداعی میکند. این ذهنیت بالطبع در مشاهدات مردم از حساسیتها و موضعگیریهای سرسختانهای پای دارد که گروهی از نمایندگان مجلس به فرد پیشنهادی رییس جمهور برای تصدی این وزارتخانه روا داشتند که در نهایت به عدم اخذ رای اعتماد توسط جعفر میلی منفرد برای تصدی وزارت علوم منجر شد. مخالفخوانیهایی به قاعده سیاسی که جعفر توفیقی را هم در مقام سرپرست وزارتخانه بینصیب نگذاشته و او طی مدت کوتاه تصدی خود تا به امروز کماکان هدف حملات شدیدی بوده که طراحان آن گویا خواستهای جز عقبنشینی رییس جمهور و صرف نظرش از معرفی توفیقی به عنوان وزیر ندارند.
در همین راستا در روزهای اخیر برخی از نمایندگان به صرافت تهیه طرحی افتادند که اگر تصویب شود، سرپرستان وزارتخانهها از این پس اختیار عزل و نصب مدیران و تغییر در مصوبات وزیر پیشین را نخواهند داشت. محمدرضا تابش، نماینده اصلاحطلب و رییس کمیسیون اقلیت مجلس یکی از مخالفان این طرح است و آن را صرفاً نوعی جوسازی به منظور اعمال فشار بر دولت منتخب مردم میداند. با او درباره دلایل اقدام گروهی از نمایندگان به تهیه این طرح و خاستگاه سیاسی آن گفتوگو کردیم:
آقای دکتر؛ همان طور که میدانید رئیس کمیسیون آموزش مجلس از تهیه طرحی دو فوریتی به منظور ممنوع شدن عزل و نصب توسط سرپرستان وزارتخانهها خبر داد. در موقعیت حاضر آیا میتوان ضرورتی برای تهیه این طرح متصور بود؟
ما زمانی میتوانیم بگوییم یک «طرح» به مجلس ارائه شده که اعلام شود حداقل 15 نفر از نمایندگان به طور رسمی آن را امضاء کردهاند. نمیتوانیم از ارائه قریب الوقوع یک طرح به مجلس شورای اسلامی حرف بزنیم و تنها به مصاحبهای که یک نفر با یک رسانه انجام داده، استناد کنیم. همان طور که میدانید ما طرح یک فوریتی داریم، دو فوریتی و سه فوریتی. دو فوریتی معمولاً برای مواقعی است که نمایندگان پیشنهاد دهنده احساس کنند فرصت دارد از دست میرود و هر چه زودتر باید اقدام شود. مثلاً زمانی که احساس شود کار ناصوابی دارد انجام میگیرد که باید جلوی آن را گرفت. یعنی موضوع خیلی باید ضرورت داشته باشد و ضربالعجل باشد تا دوفوریت طرح آن تصویب شود.
مخالفان میگویند ضرورت تهیه این طرح، ملاحظات سیاسی گروهی خاص از نمایندگان است، نه ضرورتی عامالمنفعه و عمومی. شما هم چنین نظری دارید؟
بله. آنهایی که موضوع تهیه چنین طرحی را مطرح کردند نوعاً از کسانی هستند که همفکرانشان در سالهای گذشته دستاندرکار وزارت علوم بودند و به همین دلیل این شائبه تقویت میشود که نکند عقدهگشایی سیاسی باشد. قبل از معرفی وزرا به مجلس، زمانی که قرار بود آقای دکتر توفیقی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی شود، همین آقایان موضعگیریهای سخت و افراطی از خود نشان دادند و تهدید کردند که اگر ایشان بیاید فلان و بهمان خواهد شد و از این حرفها. به هر حال اوضاع به سمتی پیش رفت که آقای رییسجمهور دکتر میلیمنفرد را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی کردند.
اما ایشان هم نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد. آیا تصور میشد نتیجه معرفی آقای دکتر میلی منفرد به مجلس، متفاوت از نتیجه معرفی آقای دکتر توفیقی باشد. به نظر شما واکنش مجلس به وزیر پیشنهادی قابل پیشبینی نبود؟
این اقدام آقای دکتر روحانی در راستای ایجاد تعامل بیشتر بین دولت و مجلس صورت گرفت اما علیرغم آن، همان عده قلیلی که برای آقای دکتر توفیقی جوسازی کرده بودند، برای دکتر میلیمنفرد هم جو ساختند و متاسفانه منجر به این شد که ایشان رای نیاورد. الان هم که آقای دکتر توفیقی به عنوان سرپرست مشخص شده، همان گروه با همکاری یک سری خبرگزاری و سایت خاص که انگار از اول هم دوست نداشتند کابینه دولت تدبیر و امید رای بیاورد، دارند به جوسازیهایشان علیه سرپرست وزارت علوم ادامه میدهند و در واقع فرافکنی میکنند. مردم اگر به سوابق آدمهایی که این مواضع افراطی را میگیرند مراجعه کنند، به راحتی به دلیل اصلی نارضایتی آنها پی خواهند برد.
گفته میشود بعضی از کسانی که توسط آقای دکتر توفیقی عزل شدند، پیشترحاضر نشده بودند در جلساتی که به درخواست ایشان برگزار شد، شرکت کنند. همین طور است؟
بله، من هم شنیدهام. آقای دکتر توفیقی از آنها خواستند که بیایند و در جلساتی شرکت کنند و مسائل مطرح شود که آقایان نرفتند. خُب، کسی که حاضر نمیشود بیاید و در جلسهای با سرپرست وزارتخانه شرکت کند، ادامه همکاریاش چطور ممکن است؟ مثلاً یکی از این جلسات، جلسه روسای مراکز آموزش عالی بود که آقایان شرکت نکردند. این، آیا معنایی به جز بیاحترامی محض دارد؟ نمیتوان انتظار داشت که سرپرست وزارتخانه به خاطر حفظ مقامش، این بیاحترامی را نادیده بگیرد!
مخالفین آقای دکتر توفیقی مدعی هستند که ایشان در مقام سرپرست وزارتخانه، دست به عزل و نصبهای گسترده زده است. اساساً جابهجاییهای صورت گرفته در بدنه وزارت علوم تا چه اندازه میتواند مصداق «عزل و نصبهای گسترده» باشد؟
کدام عزل و نصبهای گسترده؟! این جابهجاییها با عزل و نصبهایی که در دولتهای نهم و دهم اتفاق افتاد اصلاً قابل مقایسه نیست! گفته شده که یکی از همین روسای آموزش عالی تا آخرین روز کاریاش مشغول حذف نیروها بوده و نزدیک به 100 نفر از اساتید دانشگاه را در حوزه مدیریت خود اخراح کرده! خُب، انتظار داریم سرپرست وزارتخانه با چنین مدیری چه برخوردی داشته باشد؟ آیا انتظار داریم از حداقل اختیارات خود استفاده نکند و کار به جایی برسد که دانشجویان و اساتید خودشان عکسالعمل نشان دهند؟ سلب اختیار از سرپرست یک وزارتخانه در زمینه عزل و نصبها خندهدار است. من از مردم خواهش میکنم در زمینه پیشینه آدمهایی که این مسائل را مطرح میکنند و دنبال ایجاد تنش و تشنج در جامعه و دانشگاهها هستند، تحقیق کنند. اینها میخواهند امید مردم را از بین ببرند. چه خوب است که دولت هم در یک اقدام روشنگرانه، آمار تغییراتی را که آقایان در دولتهای قبل داشتند به مردم اعلام کند تا مسائل بیش از پیش روشن شود و بعضیها به خودشان اجازه ندهند که این طور مواضع افراطی بگیرند.
به نظر شما بحث سلب اختیار از سرپرستان وزارتخانهها در زمینه عزل و نصبها، دغدغه اقلیت خاصی در مجلس باقی خواهد ماند یا امکان عمومیتر شدن آن و تصویب طرح هم وجود دارد؟
من فکر نمیکنم که مجلس با وجود اینهمه موضوعات بسیار ضروری، بخواهد به دو فوریت طرحی رای بدهد که از اعضای کابینه سلب اختیار میکند. یعنی این مساله از موضوعاتی مثل تحریم، مساله هستهای، چالشهای اقتصادی کشور و اوضاع معیشتی مردم، مهمتر و ضروریتر است؟ من که چنین تصوری ندارم و فکر نمیکنم مجلس در این ارتباط احساس تکلیف کرده باشد. انتظار ما در این ارتباط از آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس که صابون این افراطیون به تن ایشان هم خورده، انتظار ویژهای است. توقع داریم که ایشان در آرامبخشی به مجلس و حمایت موثرتر از دولت، رسالت سنگین و تاریخی خود را ایفا کنند و نگذارند که این افراد افراطی مقدرات کشور را به دست بگیرند و با جوسازی و تشنجآفرینی، امید مردم را ناامید کنند. مردم به خوبی میدانند که طراحان موضوع سلب اختیار از سرپرستان وزارتخانهها هدفشان این است که با این جوسازیها دولت را مجبور به عقبنشینی کنند تا سرپرستان وزارتخانهها را به عنوان وزیر به مجلس پیشنهاد نکند.
همان طور که خودتان گفتید، برخی رسانهها در این میان یک پای قضیهاند و گاهی حتی عامل و محرک موضعگیریهای -به قول شما- افراطی علیه بعضی از سیاستهای دولت. دولت با این مخالفخوانیهای رسانهای چه خواهد کرد؟ فقط مدارا؟
من از رسانههای خاصی که به این جوسازیها دامن میزنند میخواهم که دست از این کار بردارند. جای تاسف دارد که بعضی از این رسانهها در برابر اظهارات بزرگانی چون آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و ... با نهایت حسد و کینه موضع میگیرند و قلب واقعیت میکنند و به توهین و افترا رو میآورند. طوری رفتار میکنند که انگار انتخاباتی صورت نگرفته! انگار نمیدانند که مردم منتخب خود را برگزیدهاند و به شعارهایش رای دادهاند. آقای رییس جمهور قول داده است که به این شعارها عمل کند. این اقلیتی که در صدد جوسازی هستند، احساس میکنند در انتخابات باختهاند. در حالی که اصلاً باختی در کار نیست. آقای رییس جمهور نهایت سعیشان را کردند که افرادی معتدل را برای کابینه خود معرفی کنند. البته ما حتی به آن کسانی که موضعگیریهای افراطی دارند هم احترام میگذاریم. این باور ماست که همه، حتی مخالفین و منتقدینمان را هم محترم میشماریم. امیدواریم آنها هم کمی اندیشه کنند و به این نتیجه برسند که نباید با دولتی که کارش را تازه آغاز کرده، این طور سختگیرانه و افراطی برخورد کرد. آن هم در دورهای که کشور با بحرانهای داخلی و خارجی و تحریمهای سخت و شکننده روبهروست که وضعیت معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده است. امیدوارم در آینده شاهد این باشیم که آن رسانههای خاص هم به این درک برسند که بهتر است به جای ایجاد تنش، مبلغ و مروج امید در جامعه باشند.
انتهای پیام
گزارش ضیافت شام رییس مجلس خبرگان رهبری و دیدگاههای اعضا
ضیافت شام رییس مجلس خبرگان رهبری با حضور اعضا در محل ساختمان دبیرخانه این مجلس برگزار شد.
در ابتدای این برنامه که به نوعی جلسهای غیررسمی محسوب میشود، حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن مهدوی نماینده مردم استان اصفهان، آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت کرد.
پس از آن چند تن از اعضای مجلس خبرگان نقطه نظرات خود درباره مسائل مهم جاری کشور را بیان کردند.
حجتالاسلام والمسلمین جباری نماینده مردم مازنداران و امام جمعه شهرستان بهشهر مطالبی مربوط به مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه خود مطرح کرد و از مسؤلان خواست تا درصدد رفع این مشکلات برآیند.
آیتالله سیدعلیاکبر قرشی نیز در این جلسه مطلبی تاریخی درباره مساله قداست سرزمین کربلا بیان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم وافی هم در سخنانی، بر اهمیت مسائل فرهنگی - دینی و رعایت حدود و ضوابط شرعی در سطح جامعه اسلامی تأکید کرد و در ادامه، تلاش هرچه بیشتر رئیسجمهور و دستاندرکاران این حوزه را خواستار شد.
وی همچنین با اشاره به وجوب فریضه امر به معروف و نهی از منکر، جلوگیری از مظاهر بیبندباری و بدحجابی در مجامع عمومی را بر همگان لازم دانست.
آیتالله عالمی نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی نیز در سخنانی، حمایت از بخش کشاورزی را موجب رونق اقتصادی و ارزآوری ارزیابی کرد.
این عضو مجلس خبرگان در همین راستا، از رئیسجمهور و دولت یازدهم خواست تا به این حوزه مؤثر، بیش از پیش توجه کرده و به آن نگاه استراتژیک داشته باشند.
نکته دیگری که وی به آن اشاره کرد، حوزه فرهنگ و ضرورت توجه ویژه دستاندرکاران امر فرهنگ به این مقوله بود. وی در پایان بر ضرورت مسأله تقریب بین المذاهب نیز تأکید کرد.
آیتالله نعیمآبادی نیز نکاتی را درباره مسأله فرهنگ و حوزه عفاف و حجاب یادآور شد و از دستگاههای دولتی و ادارات خواست که این مسأله را ابتدا از خود شروع کنند. وی در همین زمینه، برخورد مناسب با کسانی که به مسأله حجاب توجه کافی ندارد، ضروری دانست.
این عضو مجلس خبرگان و امام جمعه شهرستان بندرعباس درباره جایگاه مهم و اثرگذار ائمه جمعه و نمایندگان ولیفقیه در استانها نیز سخن گفت.
همچنین آیتالله میرمحمدی در سخنان کوتاهی، حمایت و همراهی با دولت یازدهم را خواستار شد و افزود: اجازه بدهید دولتی که کارش را تازه آغاز کرده است، جان بگیرد و بعد اگر انتقادی هست بیان شود.
به گزارش ایسنا، آیتالله معلمی نیز درباره مسائل جاری استان مازندارن و برخی از مشکلات این استان سخن گفت.
حجتالاسلام والمسلمین واعظی هم در سخنان خود، انتخاب حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی به ریاست جمهوری را حادثهای الهی ارزیابی کرد و حمایت بیشتر از وی را همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، خواستار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالهادی حسینی شاهرودی، نخست انتخاب آقای دکتر روحانی را به ریاست جمهوری تبریک گفت و در ادامه اجرای هرچه سریعتر فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اسلامی کردن علوم انسانی از سوی حوزه علمیه و مراکز دانشگاهی بویژه دانشگاه امام صادق(ع) را خواستار شد.
آیتالله جنتی دیگر عضو مجلس خبرگان بود که درباره ضرورت برخورد جدی با مظاهر فساد و مخالف دین در سطح جامعه سخن گفت.
وی یکی از وظایف نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی را فرهنگسازی در راستای فرهنگ دینی دانست و از این نهاد که ریاست آن بر عهده رئیسجمهور است، خواست اقدام لازم را در این راستا انجام دهند.
آیتالله طبرسی دیگر عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولیفقیه در استان مازندران همچنین درباره اموالی که در اختیار بنیادی علوی است، نکاتی را بیان کرد و رفع برخی موانع و مشکلات این بنیاد را خواستار شد و همچنین اقدام شایسته در اینباره را ضروری دانست.
حجتالاسلام والمسلمین عسکر دیرباز هم درباره سه حوزه اقتصاد و سیاستهای اقتصادی، بخش فرهنگ و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتباطات بینالملل نکاتی را یادآور شد.
وی این هر سه حوزه را از منویات انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمام این بخشها باید مبتنی بر آموزههای دینی باشد، در غیر این صورت از اهداف بلند انقلاب دور شدهایم و در محضر حضرت حجت (عج) حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
در ادامه، آیتالله جزایری ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع)، انتخاب دکتر روحانی به ریاست جمهوری را تبریک گفت. وی انتخاب حسن روحانی را مبارک و پرخیر و برکت ارزیابی کرد.
موضوع دیگری که وی پیرامون آن سخن گفت، مربوط به حوزه انتخابیه خود یعنی استان خوزستان بود که طی آن از گسترش و توسعه فعالیتهای حوزههای علمیه استان و تأسیس دانشگاه امام علی (ع) در این استان گزارش ارائه داد.
جزایری همچنین گفت: یکی دیگر از اقدامات مفید در این استان، تأسیس یک شبکه ماهوارهای برای پاسخگویی به شبهات دشمنان بویژه وهابیت است و در سالروز ولادت حضرت معصومه (س) کار خود را به صورت رسمی آغاز خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی نیز در تکمیل صحبتهای خود در صحن علنی که درباره مشکلات صداوسیما ایراد کرده بود، در مورد برخی ناهنجاریها در این سازمان تذکر داد و افزود: صداوسیما برنامههای خود را باید با تکیه بر امور دینی و شرعی ساخته و به جامعه عرضه کند.
در پایان این نشست، آیتالله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری درباره برخی مسائل مطرح شده در این جلسه سخنانی مطرح کرد.
مخالفت نجفی با طرح نمایندگان مجلس
محمدعلی نجفی در نخستین نشست مدیران کل استان ها که در مجموعه فرهنگی- تاریخی سعدآباد برگزار شد، اظهار داشت: این نشست به منظور تبیین وضع موجود و یافتن راه حل مناسب برای مسائل پیش رو است تا موضوعات در سطح وسیع تر در دولت و مجلس شورای اسلامی مطرح و توجهات را به این سمت جلب کنیم.
وی با تاکید بر اثرات نامطلوب انتقال بخشهایی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به اصفهان و شیراز طی سالهای گذشته افزود: این اقدام،کار ناپخته و نادرستی بود که لطمههای زیادی را به سازمان وارد کرد که باید راههای جبران این آسیبها را جستجو و مانع از اتخاذ اینگونه تصمیمات در آینده شویم.
نجفی با یادآوری شرایط نابسامان حاکم بر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: نباید نگران بود، ممکن است در ماه های اول محدودیتها و فشارهایی متوجه سازمان باشد اما روشن است که با اتکا به روحیه عمومی در مردم و دولت به انجام کارهای فرهنگی، همچنین با اتکا به نیروهای سازمان می توان در طول زمان بر مشکلات غلبه کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره فعالیتهای سه گانه این سازمان، تاکید کرد: باید کاری کنیم که این 3 حوزه بدون چالش و به صورت منسجم پیش بروند. یکی از مسائل پیش روی ما این است که چگونه این 3 حوزه را به یکدیگر پیوند زده و هویت فرهنگی واحد به سازمان بدهیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر نقش آموزش و پژوهش در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه آموزش و پژوهش در سازمان دچار خمودگی هستیم و از امکانات موجود در این خصوص استفاده نشده است.
نجفی با بیان اینکه آموزش و پژوهش به تدریج در سازمان فعال خواهدشد، گفت: سازمان در مجموع یک دانشگاه است و ما باید نگاه دیگران را به این سمت که سازمان نهادی علمی و دانشگاهی است تغییر دهیم.
او گفت: آموزش و پژوهش باید با فعالیتهای سازمان عجین شود زیرا آموزش از آن جهت که ماموریتهای سازمان در هر حوزه بهتر انجام شود حایز اهمیت است، پژوهشها نیز باید از دو جهت به سازمان وصل شود، نخست اینکه آنچه پروژههای پژوهشی را تشکیل می دهد مسائل روز سازمان باشد، از سوی دیگر پژوهشها با بدنه سازمان و به عبارتی افراد و کارشناسان پیوند جداناشدنی داشته باشد، یعنی هر کارشناس ما یک پژوهشگر و هر پژوهشگر یک کارشناس باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه حق سازمان در سالهای اخیر داده نشده است، تاکید کرد: نباید در گرفتن حق سازمان به گونهای عمل کنیم که به عنوان ترمز برای توسعه تلقی شویم بلکه باید خودمان همراه با توسعه پایدار حرکت کنیم.
نجفی افزود: باید فراکسیون گردشگری مجلس را همراه و در آنها برای فعالیتهای موثر در حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ایجاد انگیزه کرد.
معاون رئیس جمهور، ایجاد یک عقبه اجتماعی برای مجموعه فعالیتهای سازمان را از مسایل مهم دیگر برشمرد و افزود: هیچ چیز در جامعه با وسعت کار سازمانی نمیتواند موفق باشد مگر اینکه پشتوانه عمیق اجتماعی داشته باشد و ما باید فرهنگ این موضوع را ایجاد کنیم.
وی وجود نهادهای اجتماعی، سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و همچنین شوراهای استانی را ظرفیت خوبی برای معرفی فعالیتهای سازمان برشمرد و گفت: در شرایط فعلی و با توجه به شروع کار دولت جدید استانداران جدیدی منصوب خواهند شد و ما میتوانیم از این فرصت برای معرفی فعالیتهای سازمان و توجیه استانداران جدید نسبت به اهمیت کار خود و تبدیل آنها به هواداران سازمان و دوستداران میراث فرهنگی استفاده کنیم.
نجفی همچنین از انجام مطالعه و تهیه مقدمات برای فعال شدن شورای عالی سازمان خبر داد.
وی همچنین با اشاره به لزوم تقویت ارتباط با دیگر دستگاههای دولتی گفت: یکی از مهمترین دستگاههایی که برای ما اهمیت دارد آموزش و پرورش و آموزش عالی است و باید از ظرفیت معلمان و دانشآموزان برای توسعه و پیشبرد ماموریتهای سهگانه سازمان بهره برد و به عنوان مثال میتوان بر اساس یک برنامهریزی مناسب دانشآموزان را با صنایع دستی آشنا کرد.
وی ادامه داد: در این راستا طی مذاکراتی با مسئولان دانشگاه آزاد احتمال دارد نخستین بازارچه صنایع دستی را در این دانشگاه راهاندازی کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه از مدیران کل استانها خواست تا گزارش های خود در خصوص احکام دیوان عدالت اداری مبنی بر خروج برخی آثار از فهرست ثبت را ارایه کنند تا در جلسهای با رئیس دیوان عدالت اداری نسبت به آثار سوء این اقدام توضیحات لازم و کارشناسی ارائه شود.
معاون رئیس جمهور با یادآوری شروع هفته گردشگری از 5 مهر ماه گفت: استانها باید از هم اکنون تمهیدات لازم برای برنامه های این هفته را تدارک ببینند و در تعامل با ستاد هفته گردشگری که در سازمان تشکیل شده است برای ترویج موضوع گردشگری اقدام کنند.
نجفی با اشاره به سفرهای هفتههای پایانی تابستان تاکید کرد: استانها باید نظارت بیشتری داشته باشند و در صورت امکان تسهیلات بیشتری برای مسافران فراهم کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در پایان با ابراز مخالفت در خصوص طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه گفت: معتقدم هر گونه تغییر در تشکیلات سازمان باعث میشود کار سازمان یک سال به تاخیربیافتد.
او گفت:نباید وارد مباحث تشکیلاتی شویم و طی 4 سال پیش رو باید تلاش کنیم که 3 حوزه کاری سازمان را به یکدیگر مرتبط کنیم و همافزایی مورد نظر طراحان ادغام را در چارچوب خود قرار دهیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، افزود: تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، این سازمان را ضعیف کرده، بر این اساس طرح مذکور در شرایط فعلی قابل دفاع وبه نفع سازمان نیست.
نخستین نشست مدیران کل استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، با هدف ارائه گزارش از آخرین وضعیت استان ها و تشریح و تبیین مهمترین برنامههای سازمان میراث فرهنگی کشور در استانهای گوناگون و با حضور 31 مدیر کل از استانهای مختلف کشور برگزار شد.
داروهای ناصرخسرو از کجا تامین میشود؟
نیاز نیست تهرانی باشید تا آوازه خیابان «ناصرخسرو» و دلالهایش به گوشتان خورده باشد. این خیابان تهران یک تافته جدا بافته در این شهر است. همه ایرانیان خوب میدانند از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را میتوانند در آنجا بیابند.
به گزارش اعتدال ، جهاننیوز با این مقدمه نوشت: «سالهاست اما قاچاق دارو در آنجا بیشتر از هر چیزی رونق دارد. از اقصینقاط مملکت وقتی دارویی را نتوانند بیابند، خودشان را به آنجا میرسانند و مدتهاست که این رویه ادامه دارد. روز روشن از پیادهروهای ناصرخسرو که میگذرید، قدم به قدم آدمهایی ایستادهاند که در گوش شما زمزمه میکنند: دارو! داروهای کمیاب و نایاب!
حالا پس از مدتها، هفته گذشته نیروی انتظامی عملیاتی ضربتی در این خیابان انجام داد و دهها دلال را دستگیر کرد. چنین حرکتهایی پیش از این هم سابقه داشته و البته همه میدانند به جایی نرسیده چرا که چند روز بعد بار دیگر آبها از آسیاب میافتد و باز پیادهروهای آنجا پر میشود از آدمهایی که داروی قاچاق میفروشند. به گمان، این قلم دلالها همواره معلولند و علت را باید در جایی دیگر جستوجو کرد. باید دید این داروهای نایاب که سیستم توزیع مشخصی دارد و به مراکز و نهادهای معلومی تحویل داده میشود، چگونه از ناصرخسرو سر در میآورند؟
نگارنده این سطور نیز خود تجربه تهیه داروهایی را که از مراکز اصلی آنها نتوانسته تهیه کند، در ناصرخسرو دارد. حیرتا که وقتی دلال مربوطه با دهها برابر قیمت، به طرفهالعینی داروی مورد نظر را برای شما فراهم میکند، روی بستهبندی دارو نام این مراکز درج است. به زبان سادهتر، این یعنی که برخی مراکز توزیع این داروها نشتی دارند. در حالت خوشبینانه باید گفت که مثلا شاید از انبارهای آنها سرقت شده و این داروها به بازارهای قاچاق راه یافته است که در آن صورت باید گزارش سرقتی و پروندهای در اینباره باشد.
اگر نه، به گمانم باید نیروی انتظامی تمام تلاشش را معطوف این مهم کند که داروهایی با آرم این مراکز که فقط توسط آنها وارد شده و باید توزیع شود، چگونه به دست دلالها میرسد؟ این چرخه معیوب سالهای سال است کار خودش را میکند و حیرتا که تا هنوز راه ورود این داروها به بازارهای قاچاق باز مانده است. چرا؟ دلال ناصر خسرو که شخصا اقدام به واردات دارو نمیکند! بر فرض محال هم که چنین کند، روی بستههای دارو از کشور مقصد درج نمیکنند برای فلان مرکز، نهاد و ... .
به نظرم معادله بسیار ساده است و آب از جای دیگر گلآلود است. اگر دستهای آلودهای این داروها را از انبارهای مربوطه به جای توزیع در شبکه رسمی و رساندن به دست نیازمندان، با چند برابر قیمت به دلالها نفروشد، دلال ناصر خسرو از کجا میخواهد این داروها را تامین کند؟ چرا سراغ عوامل اصلی نمیرویم و هر بار با دستگیری چند دلال سر خودمان را گرم میکنیم؟»
شکایت مسئولان خانه سینما از شمقدری
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع شکایت، عملکرد سازمان سینمایی درباره جایگاه خانه سینما و ادامه فعالیت این مجموعه صنفی است و تقریبا 10 نفر از اعضای خانه سینما و جواد شمقدری برای ارائه توضیحات به کمیسیون اصل نود آمدند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس بیان کرد: اطلاعات لازم برای این پرونده جمعآوری شده و کمیسیون اصل نود باید آنها را آنالیز و سپس گزارش نهایی را آماده کند.
محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز ۱۴ دی سال ۱۳۹۰ از انحلال خانه سینما با توجه به تخلفات آن خبر داد ولی محمدمهدی عسگرپور، مدیر عامل خانه سینما، اعلام کرد این موضوع را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری میکند. یکی از اعضای هیات موسس خانه سینمای ایران نیز معتقد بود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان انحلال تشکل صنفی سینماگران را ندارد.
براساس آییننامه داخلی مجلس، هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، میتواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. کمیسیون اصل نود مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه یا قضائیه مربوط است، رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.
دولت خود را قیم مردم نمی داند
به گزرارش اعتدال ،حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح امروز (چهارشنبه) در چهاردهمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری در سخنانی با تشکر از نمایندگان و هیات رییسه این مجلس، گفت: امیدواریم خداوند توفیق دهد تا بتوانیم رسالتی را که در این مقطع حساس بر دوش داریم به خوبی انجام دهیم.
رییسجمهور با بیان اینکه انتخابات 24 خرداد در حقیقت پاسخی به بسیاری از شبهات، دغدغهها و مسائل مطرح شده در سطح داخلی و جهانی نسبت به مردم سالاری دینی بود، گفت: حضور شکوهمند مردم در این انتخابات در حقیقت تایید مجددی بر مشروعیت سیاسی و قانونی نظام جمهوری اسلامی بود.
روحانی تصریح کرد: در هر انتخاباتی که در کشور برگزار می شود مشروعیت سیاسی نظام بار دیگر مورد تایید آحاد ملت قرار می گیرد که البته در انتخابات ریاست جمهوری مردم سالاری و رای مردم با تایید مقدماتی از سوی شورای نگهبان و تنفیذ و تایید رهبری پس از انتخابات در هم تنیده است.
وی افزود: این موضوع برای افکار عمومی جهان بسیار دارای اهمیت بود که در کشور ما انتخاباتی برگزار شد که پس از آن یک شادمانی در سراسر کشور به وجود آمد و شاید این انتخابات از جمله انتخابات های استثنایی بود که هیچ اعتراضی نسبت به آن وجود نداشت و همگان در زبان و عمل بر انتخابات مهر تایید زده و از آن استقبال کردند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه نقش مقام معظم رهبری در برگزاری بسیار شکوهمند این انتخابات و حضور، اعتماد و آرامش مردم در روند برگزاری انتخابات و نیز هدایتها، رهنمودها و تدبیر ایشان بسیار حائز اهمیت بود، اظهار داشت: آگاهی مردم و اینکه آنها احساس می کردند در چه شرایط حساسی پای صندوقهای رای حضور مییابند، از دیگر موارد دارای اهمیت در این انتخابات بود.
روحانی ادامه داد: مردم می دانستند که توطئه دشمنان در سطح جهان و شبهاتی که عده ای در داخل و خارج داشتند، تنها میتواند با حضور آنان پاسخ داده شود؛ از اینرو حضور 73 درصدی مردم در انتخابات در شرایط امروز جهان بسیار مهم است.
رییسجمهور افزود: انتخابات 24 خرداد باعث انسجام و وحدت ملی شد و همه گروهها و اقوام در جریان این انتخابات پای صندوقها آمدند و با مقایسه حضور مردم در نقاط مختلف کشور درمییابیم که اتحادی بزرگ از سوی مردم در این عرصه به صحنه آمد.
روحانی با اشاره به اینکه همگان مردم سالاری را قبول داشته و منافع ملی را متعلق به آحاد مردم میدانند، اظهار داشت: باید از تمام اقشار مردم و اقوام و مذاهب مختلف در کشور سپاسگزاری و تشکر کنیم که در این مقطع حساس ادای وظیفه کردند.
رییسجمهور با بیان اینکه سرمایه اجتماعی و نشاط عمومی در این انتخابات به اوج خود رسید، گفت: این موضوعی است که نه تنها دشمنان تصور آن را نداشتند، بلکه شاید برخی دوستان نیز در داخل کمتر فکر میکردند که این حضور از سوی مردم اتفاق بیفتد.
روحانی با بیان اینکه در کشور شاهد انتقال قدرت اجرایی در بهترین شکل ممکن و تغییر افکار جهانی در برابر ملت بزرگ ایران بودیم، خاطرنشان کرد: ملت ایران بار دیگر عظمت و اعتماد خود را نسبت به نظام، پیوستگی خود با حاکمیت و تعلق خود نسبت به کشور و منافع ملی را به خوبی در این انتخابات به نمایش گذاشتند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه انتخابات به گونهای پایان یافت که هیچ شبههای برای هیچ کس باقی نگذاشت، اظهار داشت: اگر اختلاف رای میان نفر اول و دوم در حدود یک یا دو میلیون رای بود، شاید برخی شبهات بوجود میآمد؛ اما اینکه رییس جمهور با اختلاف رای 3 برابری نسبت به کاندیدای بعدی برگزیده شود خود به خود شرایط را به گونهای رقم زد که هیچ جایی برای شبهه در این انتخابات باقی نگذاشت و این باعث شور و نشاط همگانی در کشور بود.
روحانی با تقدیر از مجریان ، ناظران و برگزارکنندگان انتخابات که نقش قابل توجهی در این زمینه داشتند، ادامه داد: بی تردید نقش رسانه ملی و نیروهای امنیتی نیز در برگزاری شایسته انتخابات حائز اهمیت بود.
رییسجمهور تصریح کرد: بسیاری از تهدیدها با این انتخابات برطرف و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل به جایگاهی جدید در افکار عمومی مبدل شد و جهانیان با دیدگاهی دیگر نسبت به ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه کردند.
روحانی افزود: امیدواریم این تغییر نگاه بین المللی آغازی برای حل برخی معضلات و مشکلاتی باشد که امروز آنها را پیش رو داریم.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از میان تمام مسائلی که در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و فرهنگی و اجتماعی پیش رو دارد، رسیدگی به مسائل اقتصادی و سیاست خارجی را در این مقطع دارای اولویت میداند، اظهار داشت: این در حالی است که توجه به موضوعات فرهنگی همواره برای ما دارای اهمیت بوده چرا که انقلاب اسلامی ایران، انقلابی فرهنگی بود و بی تردید بقای آن نیز در سایه حفظ سرمایههای فرهنگی دینی و انقلابی در کشور و حراست از آنها خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه در زمینه شرایط اقتصادی، دولت تدبیر و امید به تدریج آمار و ارقام واقعی را در بخشهای مختلف به مردم ارائه خواهد کرد، اظهار داشت: یکی از قولهایی که رییس جمهور به مردم داده این است که ظرف 100 روز اول فعالیت دولت جدید، واقعیات کشور در روز تحویل دولت برای مردم تشریح خواهد شد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه امروز اقتصاد کشور ما از رکود تورمی رنج میبرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اساس گزارش های مرکز آمار و بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در سال 91 رشدی منفی است.
روحانی تصریح کرد: هنگامی که رشد اقتصادی کشوری منفی میشود این به معنای بوجود آمدن شرایط رکود و عدم رونق است که امروز این رشد منفی را بر اساس آمار هم در صنعت، کشاورزی و هم در بخش خدمات و نفت و گاز شاهد هستیم.
وی گفت: هنگامی که کشوری با رکود مواجه میشود بهترین راه حل اقتصادی آن انجام اقدامات انبساطی به معنای تزریق پول برای ایجاد رونق است؛ اما اگر این رکود همراه با تورم نیز باشد تزریق پول موجب افزایش بیشتر تورم خواهد شد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه بر اساس آمار بانک مرکزی، تورم کشور در پایان تیر ماه 37.5 درصد بوده و تورم نقطه به نقطه 44 درصد است، گفت: این به معنای آن است که هرگونه تزریق پول باعث میشود این تورم افزایش یابد.
روحانی با بیان اینکه یکی از عوامل تورم استقراض از بانک مرکزی بوده است، اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات در زمینه اقتصاد، نقدینگی بسیار بالایی است که امروز در کشور وجود دارد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه رقم نقدینگی کشور در پایان تیر ماه 479 هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: این نقدینگی بالا همانند سیل مخربی است که به هر سمت برود قیمتها را آنچنان افزایش میدهد که اوضاع از دست دولت خارج خواهد شد.
روحانی با اشاره به اینکه مساله دیگری که دولت در عرصه اقتصادی با آن مواجه است موضوع بیکاری در کشور است، خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که اخیرا اعلام شده در کل کشور 12.5 درصد بیکاری وجود دارد که البته برای دوره سنی 19 تا 34 سال این رقم بسیار بالا است.
رییسجمهور تصریح کرد: ایجاد شغل تنها در سایه رونق اقتصادی ممکن خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه بودجه 210 هزار میلیارد تومانی که در اوایل سال جاری به تصویب مجلس رسیده از دیگر موضوعاتی است که دولت در بخش اقتصادی با آن مواجه است، گفت: این بودجه ، بودجهای غیرواقعی است که بر اساس گزارش مسئولان امکان تحقق آن وجود ندارد که باید اصلاح شود ؛ چرا که در غیر اینصورت توقعاتی که این بودجه در بخش های مختلف به وجود می آورد دولت را با مشکل مواجه خواهد کرد.
رییسجمهور افزود: در این راستا دولت بحث اصلاح بودجه را به عنوان دستور اولیه کار خود قرار داد تا بتواند ارقام بودجه را تا حدودی به واقعیت نزدیک کند.
روحانی ادامه داد: در ماههای اولیه سال، تحقق بودجه 43 درصد بوده و در یکی دو ماه آخر که در زمینه مالیات تلاش زیادی به انجام رسید در آخر مرداد ماه درآمد بودجهای کشور 52.8 درصد بوده است.
رییسجمهور با بیان اینکه علاوه بر چالشهای گوناگونی که اقتصاد با آن مواجه است با تعداد زیادی از فارغالتحصیلان دانشگاهها که شغل مناسب برای آنها وجود ندارد به طور طبیعی در سالهای آینده مواجه خواهیم شد، گفت: در حال حاضر 4 میلیون و 500 هزار دانشجو در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند که سالانه در حدود 900 هزار نفر از آنها فارغالتحصیل شده و خواستار شغل متناسب با تحصیلات خود هستند.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت برای حل مسائل اقتصادی به دنبال اجرای دستورالعملهایی در کوتاه مدت و برنامهریزیهایی برای بلندمدت است.
رییسجمهور با اشاره به اینکه یکی از سختترین کارهای دولت تدبیر و امید ظرف یکی دو ماه آینده تنظیم بودجه سال 93 کل کشور با توجه به همه معضلات اقتصادی که پیش رو دارد، است، تصریح کرد: دولت به دنبال آن است که به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کرده و شرایط را برای روند بهتر هدفمندی یارانهها آماده کنند؛ ضمن اینکه دولت میخواهد حرکت بخش اقتصادی به سمت رونق اقتصادی باشد و در این مسیر میخواهد حتیالامکان از استقراض بانک مرکزی پرهیز کند.
روحانی با بیان اینکه درآمد اصلی کشور متاسفانه در سالهای گذشته متکی به نفت بوده است، تصریح کرد: کشورهای غربی فشار اصلی خود را بر درآمد اصلی کشور گذاشتند و امروز فروش نفت ما حداقل یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته و بنابراین درآمد اصلی کشور با مشکل مواجه است و با توجه به تحریم در بخش پتروشیمی و کالاهای دیگر ما با مشکل در سایر بخشهای غیرنفتی هم مواجه خواهیم شد.
رییسجمهور تصریح کرد: دولت در عین حال برنامههایی فوری تحت عنوان برنامههای 100 روزه برای حل این مشکلات در دستور کار دارد.
روحانی با اشاره به اینکه اصلاح بودجه اولین کار لازمی بود که از سوی دولت به انجام رسید و لایحه آن را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد، گفت: امیدواریم مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه با دولت همکاری کرده و آنچه به تصویب نمایندگان میرسد به دولت کمک کند تا در بخش بودجه با بودجهای واقعی مواجه باشیم.
رییسجمهور تامین کالاهای اساسی در کشور را از دیگر مشکلات جدی دانست که دولت ظرف ماههای اخیر با آن مواجه بوده و بخش عمده ای از وقت خود را به آن اختصاص داده است، گفت: در بخش کالاهای اساسی متاسفانه امسال با آمار و ارقام متفاوتی مواجه بودهایم؛ از سویی وزارت کشاورزی مدعی بوده که 13.5 میلیون تن گندم در کشور تولید شده و از سوی دیگر بخش تجارت اعلام می کند که تنها 3 تا 4 میلیون تن گندم خریداری کرده است.
روحانی افزود: بر این اساس دولت ناچار است در سال جاری 7.5 میلیون تن گندم خریداری و به کشور وارد کند و این در حالی است که امروز خرید و واردات با مشکلات زیادی مواجه است.
رییسجمهور با بیان اینکه در زمینه کشاورزی نیاز به انجام اقدامات بسیار فوری برای حل مشکلات کشاورزان داریم، اظهار داشت: اگر نتوانیم کود لازم را با قیمت مناسب تهیه کنیم و در اختیار کشاورز قرار دهیم و نیز قیمت مناسبی را برای محصولات تعیین کنیم خود به خود کشاورزان انگیزه و امکان اینکه بخواهند در جهت برداشت محصول مورد نظر تلاش کنند، نخواهند داشت.
روحانی تصریح کرد: ما امیدواریم بتوانیم تمام تلاش لازم را در شهریور امسال در جهت حرکت خوب کشاورزی کشور به انجام برسانیم تا بواسطه آن هم در بحث اشتغال نتایج مثبتی کسب کنیم و هم زندگی بخش وسیعی از مردم که کشاورزان هستند را تامین کنیم.
رییسجمهور رفع منابع پرداخت یارانه نقدی به مردم را از دیگر مشکلاتی دانست که دولت با آن مواجه است، خاطرنشان کرد: مبنای پرداخت یارانهای که امروز به مردم پرداخت میشود در بودجه امسال این بوده که 38 درصد به قیمت حاملهای انرژی افزوده شود که این کار باید در تیر ماه انجام میشد.
روحانی تصریح کرد: دولت به گونهای برنامه ریزی کرده تا این افزایش قیمتها در زمان مناسبی به انجام رسیده، ضمن اینکه پرداخت یارانهها نیز متوقف نشده و تا پایان سال انجام شود.
رییسجمهور مسائل مربوط به بخش نفت و گاز را از دیگر موضوعاتی دانست که دولت با آن مواجه است و اظهار داشت: ما در بخش گاز با مشکلات مضاعفی روبرو هستیم؛ چرا که در برخی بخش ها به دلیل عدم وجود گاز، از فراوردههای گرانتر نسبت به آن استفاده میکنیم.
روحانی با بیان اینکه از سوی دیگر به دلیل کمبود گاز ، پتروشیمی کشور با مشکلاتی روبرو میشود، تصریح کرد: تلاش فوری دولت این است که در موضوع نفت و گاز دست به اقدامات فوری بزند که این اقدامات در هفتههای اول پس از روی کار آمدن دولت آغاز شده است.
رییسجمهور کنترل نقدینگی و پایه پولی را از دیگر اقدامات دولت برشمرد که از طریق بانک مرکزی و به عنوان اولین دستور دولت برای این بانک در نظر گرفته شده است، گفت: ما امیدواریم بتوانیم رشد نقدینگی را کنترل کرده و از این راه بتوانیم کنترل دقیقی بر موضوع تورم داشته و اجازه ندهیم تورم افسارگسیخته به همین شکل رو به افزایش باشد؛ چرا که این امر تبعات نامناسبی بر تولید خواهد داشت.
روحانی با بیان اینکه کار امروز میان سیستم بانکی، تولید و گمرک مشکلاتی وجود دارد که باید بتوانیم تنظیم روابطی میان بانکها، مراکز تولیدی و گمرک ایجاد کنیم، گفت: این روانسازی میتواند کمک شایانی به رونق اقتصادی در کشور داشته باشد که در این رابطه دولت کارگروهی را تشکیل داده و قرار است تا یکشنبه آینده موانع پیش روی بخش تولید شناسایی و راه حلهای فوری که در ماههای آینده امکان پذیر ا ست اعلام و اعمال کنیم.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: البته ضمن 100 روز اول کار دولت شرایط کشور را در روز تحویل به دولت به مردم توضیح خواهیم داد.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید متعهد است تا همه مشکلات خود را به طور شفاف برای مردم بیان کند؛ چرا که معتقدیم یکی از دلایل رای مردم به دولت تدبیر و امید مسئولیت پذیری، قانون مداری، صداقت و شفافیتی بوده که این دولت قول آن را به مردم داده است.
رییسجمهور با بیان اینکه مردم با دلایل مختلف رییسجمهور خود را انتخاب کردهاند و نمیتوان تنها این موضوع را به یک دلیل خاص و مثلاً اینکه فردی لباس روحانیت به تن دارد و یا تحصیلات حوزوی و دانشگاهی داشته ، محدود کرد؛ چرا که مردم بر اساس قولهایی که به آنها داده شده دست به انتخاب زدند.
روحانی افزود: فردی که امروز انتخاب شده به مردم قول داده که می خواهد از ضربههایی که به اخلاق در جامعه وارد شده، فاصله گرفته و از هتک حرمتهایی که با بی پروایی انجام میشد، دور باشد و از افراطگری ، خشونت، بی اعتمادی به قانون، خرافهگرایی و ابزاری کردن دین و شعارهایی که هزینه آن از جیب مردم است، و بسیاری از اقدامات غیرکارشناسانه و بدون مشورت میخواهد فاصله بگیرد.
رییسجمهور تصریح کرد: مبنای انجام این قولها عقلانیت، مشورت، اعتدال، آیندهنگری، تدبیر و ایجاد وحدت در جامعه و پر کردن شکافهای اجتماعی و بالا بردن تحمل اجتماعی است.
روحانی با تاکید بر اینکه امروز بسیاری از افراد نسلهای دوم و سوم انقلاب به دلیل برخی رفتارها که مربوط به فشار خارجی و بیدقتیهای داخلی است شبهات و اشکالاتی دارند، گفت: باید فضا را برای طرح این شبهات ، سوالات و اشکالات باز گذاشت و کاری کرد که آنها آزادانه و در فضای آزاد بتوانند نقد کنند.
رییسجمهور افزود: هنگامی که مهمترین رکن ساختاری نظام که همان ولایت فقیه است اعلام میکنند که نقد آزاد است و از انتقاد آزادانه حمایت میکنند چگونه است که دیگران نسبت به این موضوع تنگ نظری دارند امروز شرایط با گذشته تفاوتهای بسیاری دارد و وسایل ارتباطی از قبیل اینترنت و ماهواره همه مردم را به یکدیگر مرتبط کرده است.
روحانی با بیان اینکه بسیاری از افراد تنها شبهاتی دارند که باید به آنها پاسخ داده شود و در این راستا باید تحمل و فضا را البته در چارچوب قانون به عنوان اصل و معیار باز گذاشت.
رییسجمهور با بیان اینکه معتقدم رای به این دولت بر مبنای گفتمانی بوده که از سوی این دولت مطرح شده است، اظهار داشت : یادمان باشد اگر از رای و نظر مردم فاصله بگیریم همه ضرر کرده ایم .
روحانی با اشاره به اینکه این دولت خود را قیم مردم نمی داند ، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید خود را وکیل و خادم مردم می داند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند همه ما برای خدمت به مردم آمده ایم و بر اساس گفته شهید مدرس همه ما باید نوکر مردم باشیم.
رییسجمهور تصریح کرد: دولت بعنوان خادم، وکیل و مجری نظرات مردم در چارچوب قانون و شرع مقدس اسلام انشاءالله کار خود را دنبال خواهد کرد.
روحانی رسیدگی به مسائل و موضوعات سیاست خارجی بویژه با توجه به شرایط حساس منطقه را از دیگر معضلاتی دانست که دولت با آن مواجه است و گفت: امروز منطقه ما از بحران شدیدی رنج برده و در شرایط حساسی قرار دارد که نمونه کامل آن امروز در سوریه ، مشهود است.
رییس جمهور با بیان اینکه ثبات و امنیت سوریه بسیار برای ما حائز اهمیت است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه وظیفه بسیار مهمی را برعهده دارد .
روحانی افزود: خوشبختانه امروز غرب که به بهانه هایی تصمیم حمله به سوریه را دارد با مشکلاتی روبرو است؛ امروز نزدیکترین متحد آمریکا یعنی انگلیس در پارلمان خود دچار مشکل می شود به دلیل آن است که تبعات جنگ را در این منطقه دیده و می دانند که این آثار برای ملت های جهان بسیار مخرب است.
رییس جمهور ادامه داد: اینکه آمریکا برای انجام اقدامات خود علیه سوریه از کنگره خود نظرخواهی کرده است به معنای آن است که آمریکا مشروعیت بین المللی از سازمان ملل و شورای امنیت و افکار عمومی برای انجام این اقدام ندارد و از سویی دیگر در داخل کشور خود نیز دچار مشکل است.
روحانی با تاکید بر اینکه بی تردید مداخله خارجی و تقویت تروریسم در منطقه عامل اصلی مشکلات در منطقه است ، گفت: ما معتقدیم مهمترین مشکل در سوریه دخالت های خارجی و میدان دادن به تروریست ها در این کشور است در حالی که مبنا و ملاک رای و خواسته مردم است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همه تلاش انسانی خود را نسبت به مردم سوریه انجام داده و خواهد داد و نسبت به تعهد خود به ثبات منطقه و اقداماتی که در این زمینه لازم بوده انجام داده و خواهد داد و می داند که شروع جنگ و حمله به سوریه چه مشکلاتی را برای کل منطقه بوجود خواهد آورد از این رو تمام اقدامات سیاسی و بین المللی خود را در روزهای اخیر انجام داده و ادامه خواهد داد .
روحانی افزود: البته اگر برای مردم سوریه مشکلاتی بوجود آید جمهوری اسلامی ایران به وظایف دینی و نوع دوستانه خود برای کمک غذایی و دارویی به مردم سوریه اقدام خواهد کرد.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همانطور که پیش از این نیز اعلام کرده هر گونه اقدام علیه سوریه را نه تنها به ضرر منطقه بلکه به ضرر دوستان آمریکا نیز می داند و معتقد است که این اقدام هیچ نفعی برای هیچ کس نخواهد داشت.
روحانی خاطر نشان کرد: در سیاست خارجی دولت تدبیر و امید ضمن توجه به حقوق مردم و پاسداشت همه حقوق ملت ایران تلاش می کند با منطق و استدلال و تعامل سازنده با دنیا شرایطی را بوجود آورد تا بهانه هایی که غرب برای تحریم ایران دنبال می کند را از دست آنها گرفته و تلاش می کند که فشار نابجا، نابحق و غیر قانونی که علیه ملت ایران به انجام رسیده از ملت دور کند.
رییس جمهور گفت: دولت در این راه برنامه هایی دارد که آنها را به تدریج اعلام کرده و به آنها عمل خواهد کرد.
اولین اظهار نظر زنگنه در فیسبوک
وزیر نفت در صفحهی فیسبوک خود در پاسخ به کسی که خطاب به او گفت «در اخبار فقط از دستاوردها تعریف میشود، شما گزارشی از میادین نفتی پارس جنوبی بدهید»، تصریح کرد: به زودی گزارشی از وضعیت این میدان های نفتی و پتروشیمی میدهم.
به گزارش اعتدال به نقل از انصاف نیوز، بعد از محمد جواد ظریف(وزیر خارجه) و اسحاق جهانگیری(معاون اول رییس جمهور) این بار نوبت به بیژن نامدار زنگنه رسید که به فیس بوک بپیوندد تا سومین دولت مرد حسن روحانی باشد که در شبکهی اجتماعی با مردم سخن میگوید.
زنگنه اولین پست خود را با تشکر از همه کسانی که حمایت کردند از حضور وی به عنوان وزیر پیشنهادی آغاز کرده و بعد از رای اعتماد نیز با چند عکس از دیدارها و چند حکم صفحه خود را فعال کرده است، اما زنگنه این بار برای این که نشان دهد تمایل به ارتباط مقتابل با مردم دارد، در یادداشتی نوشته: نظر شما دربارهی فعالیت شرکتهای بزرگ بینالمللی، در صنعت نفت و گاز ایران چیست؟
به گزارش انصاف نیوز ، با این اوصاف بعید نیست که هیات دولت هم زمانی در فیسبوک جلساتی برگزار کنند؛ هر چند تا کنون فیسبوک در ایران فیلتر است و ورود به آن با عبور از فیلتر از سوی برخی نهادها غیر قانونی ارزیابی میشود، لذا دولتمردان یا از اینترنت بدون فیلتر برخوردارند وگرنه از قاعدهی «جرم» بودن عبورشان از فیلتر مستثنا نیستند.
افزایش قیمت سکه و ارز در بازار
در پی نوسانات داخلی و جهانی امروز قیمتها در بازار ارز و طلا مشابه روز قبل روند صعودی به خود گرفته و بر این اساس دلار با ارزش ۳۳۰۰ تومان و سکه با ارزش یک میلیون و ۱۲۳ هزار تومان قیمت گذاری شده و فروخته می شود.
به گزارش اعتدال، امروز (چهارشنبه 13 شهریورماه) قیمت طلا و ارز در بازار داخلی و جهانی با نوساناتی همراه شده است؛ طبق تحلیل کارشناسان ریشه التهاب بازار ارز و سکه در اظهار نظر مسئولان داخلی و همچنین اتفاقات بین المللی است.
امروز صرافی های خیابان فردوسی از تغییرات ساعتی قیمتها خبر داده و تأکید می کنند روند پیش رو در بازار برای قیمت ارز مشخص نیست.
بنابراین گزارش قیمتها در تابلوی صرافیها رنگ تغییر و افزایش را به خود دیدند؛ امروز صرافها دلار را با قیمت 3300 تومان، یورو را با قیمت 4300 تومان، پوند انگلیس را با قیمت 4990 تومان، درهم امارت متحده را با قیمت 870 تومان می فروشند.
سکه نیز در بازار با قیمت یک میلیون و 123 هزار و 500 تومان در نوع طرح جدید؛ یک میلیون و 110 هزار تومان در طرح قدیم؛ 565 هزار تومان در نوع نیم سکه؛ 362 هزار تومان در نوع ربع سکه و 240 هزار تومان در نوع سکه یک گرمی مورد مبادله قرار می گیرد.
هم اکنون طلای جهانی با ارزش 1406 دلار و هر گرم طلای 18 عیار در بازار داخلی با ارزش 113 هزار و 300 تومان قیمت گذاری شده و فروخته می شود.
متکی و هاشمی در هیات رئیسه مجلس اول (عکس)
توصیفی تاسف انگیز از اوضاع میراث کشور!
قائممقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بحرانی دانستن وضعیت فعلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بر لزوم انجام اقدامات اورژانسی برای جلوگیری از وارد شدن خسارت بیشتر به جایگاه و منزلت سازمان تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، سیدمهدی حجت در نخستین نشست مدیران کل استانها اظهار کرد: براساس گزارشهای ارائهشده از وضعیت موجود در استانها و نظرات صاحبنظران و کارشناسان، باید گفت که در مجموع، حال میراث فرهنگی خوب نیست.
سازمان میراث فرهنگی شبیه بیمار بدحال تصادفی است
او با بیان اینکه شرایط برای بهبود این وضعیت بحرانی فراهم نیست، ادامه داد: با توجه به امکانات محدود و کاهش سهم اعتبارات سازمان در بودجهی سال 1392 و همچنین وضعیت نابسامان پرسنل و کارشناسان برای انجام مأموریتهای سنگین سازمان، در شرایط مساعدی به سر نمیبریم. در چنین شرایطی، باید گفت وضعیت سازمان میراث فرهنگی به یک بیمار بدحال تصادفی شبیه است که پیش از هر اقدامی باید به فکر پانسمان و جلوگیری از خونریزی اولیهی او باشیم.
به اجرای پروژههای نیمهتمام فکر نکنید
وی خطاب به مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها گفت: باید برای انجام اقدامات اولیه و اضطراری به توافق برسیم. به همین دلیل و در چنین وضعیتی نمیتوان به اجرای پروژههای نیمهتمام اندیشید، بلکه باید نخست جلوی خونریزی را بگیریم و سپس برای گرفتن امکانات و اعتبارات بیشتر و بهتر اقدام کنیم. در این صورت شاید بتوانیم از ابتدای سال 1393، شأن و جایگاه واقعی و از دسترفتهی سازمان را در کشور بازسازی و احیا کنیم.
بزرگترین مخاطره از دست رفتن جایگاه میراث فرهنگی است
قائممقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از دست رفتن جایگاه و نقش میراث فرهنگی در کشور را بزرگترین مخاطره در شرایط فعلی برای سازمان دانست و افزود: باید بهنحوی جلوی وارد آمدن خسارت به مجموعهی خود را بگیریم و اجازه ندهیم بیش از این، جایگاه و منزلت سازمان دچار آسیب و لطمه شود.
دلیل خروج آثار از فهرست ملی، دفاع نکردن کارشناسانه بود
حجت با بیان اینکه باید در سه حوزهی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدامات اصلی و اساسی صورت گیرد، تأکید کرد: در بخش میراث فرهنگی با توجه به مسألهی خروج آثار از فهرست آثار ملی براساس احکام دیوان عدالت اداری، باید گفت هر اثر تاریخی دارای دو وجه است؛ نخست اینکه آن اثر دارای ارزش تاریخی است که به آن، ارزش فرهنگی میگوییم. همچنین هر اثر چه منقول و چه غیرمنقول، برای مالک خود از ارزش مادی برخوردار است.
وی تفاوت خانهی تاریخی با غیرتاریخی را در داشتن ارزش مادی و فرهنگی بنای تاریخی دانست و اظهار کرد: مالک ارزش مادی آن اثر، صاحب بنا و مالک ارزش فرهنگی بنای تاریخی مردم و جامعه هستند. این ارزش فرهنگی، سرمایهی ملی است و ما در سازمان میراث فرهنگی وکالت داریم از این ارزش مراقبت کنیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تأکید بر اینکه ثبت یک اثر تاریخی، چراغ قرمزی برای ما و بیانگر هویت فرهنگی آن اثر است، گفت: علت صدور این احکام و خروج آثار از فهرست آثار ملی، دفاع نکردن مناسب و کارشناسانه بوده است.
وی با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی با وجود همهی گرفتاریها حتی یک اثر تاریخی تخریب نشد، افزود: کشور حق کارشناسی در این حوزه را به سازمان میراث فرهنگی داده است و دیوان عدالت اداری فقط میتواند خطای اداری را برگرداند؛ اما قادر نیست کار کارشناسی سازمان میراث فرهنگی را اشتباه بداند.
حجت خطاب به مدیران کل استانها گفت: شما سازمان مرجع، قطعی و نهایی برای تشخیص ارزش فرهنگی یک اثر هستید. بر این اساس، مالکیت بر چیزی، مجوز انجام هرگونه اقدام روی آن نیست و مالکان بناهای تاریخی نمیتوانند به یک بنای با ارزش فرهنگی آسیب برسانند یا آن را تخریب کنند. میزان قدرت شما در دفاع از میراث فرهنگی، مدیریت شما را تثبیت میکند. در این راستا، نمایندهی سازمان میراث فرهنگی در هر استان باید توانایی دفاع از میراث فرهنگی را داشته باشد.
او تأکید کرد: سازمان میراث فرهنگی داعیهی مالکیت هیچ ملک تاریخی را ندارد، بلکه مالکیت فرهنگی این بناها برعهدهی میراث فرهنگی است. باید گفت یک اثر تاریخی قابلیت خرید و فروش را دارد، اما قابلیت تخریت و آسیب را ندارد.
صحبت دربارهی نقص قوانین بهصلاح نیست
وی طرح هرگونه صحبتی دربارهی نقص قوانین میراث فرهنگی در شرایط فعلی را به صلاح سازمان میراث فرهنگی ندانست و تأکید کرد: با توجه به اوضاع بحرانی و نابسامان میراث فرهنگی در کشور، صحبت دربارهی نقص قوانین بهصلاح نیست و قوانین موجود برای دفاع کافی است.
کاهش حرایم آثار، خطرناک است
حجت همچنین موضوع تقلیل حرایم در شرایط فعلی را موضوع خطرناکی دانست و گفت: ما در شرایط موجود باید از همهی ارزشهای خود مانند حریم و قانون دفاع کنیم تا سازمان وزن پیدا کند و به جایگاه واقعی خود برسد.
او توانایی عملی را یک بحث و اعتبار سازمان را بحث دیگری دانست و افزود: باید در سازمان با حیثیت میراث فرهنگی کشور که قیمتی برای آن نیست حرکت و شرایط را بهگونهای فراهم کنیم که سازمان تقویت شود.
قائممقام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان از مدیران کل استانها خواست تا مسائل و مشکلات خود را در سه بخش شامل مسائلی که بدون حضور آنها قابل انجام و جزو مطالب عمومی است، مسائلی که با ملاقات و نشستهای مشترک مسوولان ستاد با مسوولان استانها قابل حل است و مسائلی که از سوی هر استان و با مساعدت و همکای ستاد برطرف میشود، تقسیمبندی و به ستاد ارائه کنند.