Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

رویانیان: تدابیر ویژه برای دیدار با استقلال داریم

$
0
0
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس ضمن ابراز رضایت از شرایط روحی حاکم بر کادر فنی و بازیکنان تیم فوتبال این باشگاه قبل از دیدار برابر استقلال به آخرین وضعیت حضور خلعتبری در این تیم اشاره کرد و گفت: تقریبا همه کارها انجام شده و باشگاه عجمان فسخ نامه قرارداد با خلعتبری را برای ما ارسال کرده اما باید امور مربوط به ثبت نام در پایگاه نقل و انتقالات فیفا انجام شود.

محمد رویانیان صبح امروز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب از روند انتقال محمدرضا خلعتبری به تیم فوتبال پرسپولیس ابراز رضایت کرد و گفت: کارهای اداری و مالی مربوط به این انتقال انجام شد و باشگاه پرسپولیس پول مورد نظر باشگاه اماراتی را پرداخت کرد. این باشگاه هم فسخ نامه قرارداد خلعتبری را برای ما ارسال کرد. تنها کاری که باقی مانده این است که باید در پایگاه نقل و انتقالات فیفا TMS این انتقال ثبت شود. اگر این کار هم انجام شود خلعتبری مشکلی برای بازی در دیدار برابر استقلال نخواهد داشت.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس بر شفاف سازی شرایط انتقال محمدرضا خلعتبری تاکید کرد و گفت: همانطور که قبلا نیز گفته بودم مبلغ پرداختی باشگاه پرسپولیس به خلعتبری 650 میلیون است که برای زدن بالای 10 گل و صعود تیم به لیگ قهرمانان آسیا هم پاداش هایی را برای این بازیکن در نظر گرفته ایم که مجموع دریافتی وی از باشگاه در پایان سال اول 800 میلیون خواهد بود. ضمن اینکه قرارداد ما با این بازیکن دو ساله است که همین امر برای پرسپولیس یک اتفاق مثبت خواهد بود.

رویانیان با بیان اینکه خوشبختانه کادر فنی و بازیکنان پرسپولیس از نظر روحی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند گفت: بعد از پیروزی که برابر فولاد کسب کردیم خدا را شکر تمامی بازیکنان و اعضای کادر فنی در بهترین شرایط روحی قرار دارند و از انگیزه بالایی برخوردارند تا بتوانند در دیدار برابر استقلال هم نتیجه لازم را بگیرند و باعث خوشحالی هواداران شوند. ما هم تلاش می کنیم همه شرایط لازم برای برگزاری مطلوب این دیدار را فراهم کنیم که تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده خواهد شد و تلاش می کنیم بهترین شرایط را برای بازیکنان و کادر فنی فراهم کنیم.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس از غیبت امید عالیشاه به عنوان یکی از افسوس هایش برای دیدار با استقلال یاد کرد و گفت: این بازیکن دارای انگیزه بسیار زیادی برای این بازی بود و در طول دیدارهایی هم که این فصل برای پرسپولیس انجام داد نشان داد از چه توانایی بالایی برخوردار است. متاسفانه امید را برای دیدار با استقلال محروم کردند. به نظر من عالیشاه می توانست در این دیدار استقلالی ها را اذیت کند چرا که از انگیزه و توان فنی بالایی برخوردار بود.

محمد رویانیان در پایان گفت: امیدوارم با تلاش و همت بازیکنان و کادر فنی بتوانیم در روزهای باقی مانده به بهترین شکل ممکن خود را برای برگزاری دربی آماده کنیم و با پیروزی در این بازی دل هواداران را شاد کنیم. می دانم که علی دایی و بازیکنان هم اهمیت این بازی را می دانند و تلاش خواهند کرد بهترین بازی و عملکردشان را در دیدار روز جمعه به نمایش بگذارند.

زیادتر بودن معلمان زن مشکل آموزش و پرورش

$
0
0
ایرنا به نقل از ابراهیم سحرخیز،معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد:

در مقطع راهنمایی که همان متوسطه اول نامیده می شود، یک پایه(اول راهنمایی) حذف شده و دانش آموزان وارد کلاس هفتم می شوند، از سوی دیگر کلاس هشتم نیز نداریم و کلاس نهم که همان پایه سوم راهنمایی است، دایر خواهد بود.
وی اضافه کرد: بخشی از کمبود نیرو در متوسطه از طریق اضافه کار تامین می شود که به نوعی کمک به معلم است و منجر به افزایش کارایی معلمان نیز خواهد شد.
سحرخیز تصریح کرد: در زمینه خواهران با کمبود نیرو مواجه نیستیم به گونه ای که برخی از همکاران خانم با کسری ساعت موظف مواجه هستند اما در مورد آقایان این گونه نیست چرا که در طی سالهای گذشته هرم جنسیتی نیروی انسانی به هم خورده و بیشتر استخدامی ها به عنوان مثال در نهضت سوادآموزی و دوره ابتدایی از خانم ها بوده است.
وی اضافه کرد: در برخی از مناطق از جمله شهر تهران تعداد معلمان خانم بیش از آقایان است که این کمبود را از طریق اضافه کار جبران می کنیم.

تدابیر امام‌صادق(ع) برای مقابله با فرقه های انحرافی

$
0
0

حرکت امام صادق(ع) نهضتی فراگیر و سازمانی بود؛ بدین شکل که فعالیت علمی حضرت دارای سازمان یافتگی و انسجام بوده و با برنامه ریزی و هدفمندی امور آموزشی را دنبال می‌کردند.

ایشان با ویژگی های برجسته علمی با مستندات عمیق علم الهی با این انحراف توسعه یافته مقابله کردند و در این مسیر از تدابیر مختلفی بهره بردند. امام(ع) شیعیان واقعی را از معاشرت با آنان پرهیز دادند. مبارزه و تکذیب عقاید غلات یکی دیگر از تدابیر امام بود تا این فرقه انحرافی در نطفه خفه شود.

 شیخ مفید در ارشاد مى‏‌نویسد: علومى که از حضرت امام صادق علیه السلام نقل کرده‏ اند به اندازه ‏اى است که ره توشه کاروانیان شد و نامش در همه جا انتشار یافت. دانشمندان در بین ائمه (ع) بیشترین نقل ها را از امام صادق روایت کرده ‏اند. هیچ یک از اهل آثار و راویان اخبار بدان اندازه که از آن حضرت بهره برده ‏اند از دیگران سود نبرده ‏اند. محدثان نام راویان موثق آن حضرت را جمع کرده ‏اند که شماره آنها، با صرف نظر از اختلاف در عقیده و گفتار، به چهار هزار نفر مى‏رسد.

بیشترین حجم روایات، احادیثی است که از امام صادق (ع) نقل شده است، اهمیت معارف منقول از جعفر بن محمد (ص) به میزانی است که شیعه به ایشان منسوب شده است: "شیعه جعفری”. کمتر مسئله دینی (اْعم از اعتقادی، اخلاقی و فقهی) بدون رجوع به قول امام صادق (ع) قابل حل است. کثرت روایات منقول از امام صادق (ع) به دو دلیل است:

یکی اینکه از دیگر ائمه عمر بیشتری نصیب ایشان شد و ایشان با شصت و پنج سال عمر شیخ الائمه محسوب می شود (148 – 83 هجری)، و دیگری که به مراتب مهمتر از اولی است، شرائط زمانی خاص حیات امام صادق (ع) است.

دوران امامت امام ششم مصادف با دوران ضعف مفرط امویان، انتقال قدرت از امویان به عباسیان و آغاز خلافت عباسیان است. امام با حسن استفاده از این فترت و ضعف قدرت سیاسی به بسط و اشاعه معارف دینی همت می گمارد. گسترش زائد الوصف سرزمین اسلامی و مواجهه اسلام و تشیع با افکار، ادیان، مذاهب و عقاید گوناگون اقتضای جهادی فرهنگی داشت و امام صادق (ع) به بهترین وجهی به تبیین، تقویت و تعمیق "هویت مذهبی تشیع” پرداخت.

از عصر جعفری است که شیعه در عرصه های گوناگون کلام، اخلاق، فقه، تفسیر و… صاحب هویت مستقل می شود. عظمت علمی امام صادق (ع) در حدی است که ائمه مذاهب دیگر اسلامی از قبیل ابوحنیفه و مالک خود را نیازمند به استفاده از جلسه درس او می یابند. مناظرات عالمانه او با ارباب دیگر ادیان و عقاید نشانی از سعه صدر و وسعت دانش امام است. اهمیت این جهاد فرهنگی امام صادق (ع) کمتر از قیام خونین سید الشهداء (ع) نیست.

در سالروز شهادت جانسوز شیخ الائمه امام جعفر صادق(ع)، بازنشر یادداشت شفاهی استاد سید محمد مهدی میرباقری، مدرس سطح عالی حوزه علمیه و رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، که به بررسی و واکاوی جایگاه علوم مختلف، حرکت علمی سازمان یافته و روش های توسعه علمی در مکتب و دانشگاه جعفری پرداخته است را در ادامه می خوانید.

چگونگی شکل گیری فرقه های منحرف در عصر امام صادق(ع)


یکی از مهمترین مسائلی که در عصر امام صادق(ع) به چشم می‌خورد، مسأله شنیدن و نقل حدیث از ناحیه عده ای از افرادی است که در میان آنها هم شیعه و طرفدار واقعی و هم دشمن و معاند اسلام دیده می‌شود، زیرا تمامی شاگردان حضرت نمی توانستند تفکر و اندیشه خود را در یک زاویه صحیح قرار داده و همه معارف دینی خود را همانند محمد بن مسلم و زراره اخذ نمایند و حتی در صف شاگردان امام صادق(ع) کسانی که طرفداران سرسخت خلافت بنی امیه و بنی عباس بودند، نیز وجود داشتند.

پراکنده شدن این عده در اطراف جامعه اسلامی باعث تفسیر و توجیه عقاید مختلف با بینش های گوناگون می‌شد و جریان های سیاسی موجود در جامعه نیز به اختلاف عقاید و برداشت ها تاثیر می‌گذاشتند. در نتیجه یکی از حوادث عمیق این عصر، فراوانی شاگردان با اختلاف وسیع فکری و عقیدتی در گوشه و کنار جامعه اسلامی بود. امام صادق(ع) هم با توجه به این موضوع به مقابله و مبارزه با آنها برخاستند و این مبارزه و مخالفت باعث محدود شدن و تضعیف این فرقه شد.

تدابیر و شیوه مقابله امام صادق(ع) با فرقه های منحرف


امام صادق(ع) با ویژگی های برجسته علمی با مستندات عمیق علم الهی با این انحراف توسعه یافته مقابله کردند و در این مسیر از تدابیر مختلفی بهره بردند. ایشان شیعیان واقعی را از معاشرت با آنان پرهیز دادند، چنانکه در حدیثی به مفضل فرمودند:«ای مفضل با غلات نشست و برخاست نداشته باشید و با آنها غذا نخورید و دست دوستی به سوی آنها دراز نکنید و به مبادله علمی با آنان نپردازید.» مبارزه و تکذیب عقاید و افکار غلات یکی دیگر از تدابیری بود که از سوی ششمین پیشوای شیعه اتخاذ شد تا این فرقه انحرافی در نطفه خفه شود.

تدبیر علمی امام صادق(ع) و بینش عمیق و الهی ایشان از شرایط زمانه فرصت را برای توسعه علوم مختلف و تأسی دانشگاه مهیا کرد. ضمن اینکه از عصر امام باقر(ع) زمینه های گسترش نهضت بزرگ علمی آغاز شد و حرکت‌ها و جنبش های سیاسی علیه دستگاه خلافت اموی از سوی شیعیان و مخالفان، توجه خلفای وقت را به مقابله با این تحرکات سیاسی جلب کرد و امام صادق(ع) از اوج گیری درگیری‌ها بخوبی بهره بردند و با هوشیاری فراوان از فرصت موجود برای نشر معارف و احادیث نبوی(ص) و پدران بزرگوارشان استفاده کردند.

حرکت علمی فراگیر و سازمان یافته امام صادق(ع)


حرکت ایشان نهضتی فراگیر و سازمانی بود؛ بدین شکل که فعالیت علمی حضرت دارای سازمان یافتگی و انسجام بوده و با برنامه ریزی و هدفمندی امور آموزشی را دنبال می‌کردند و اگر حوزه و مدرسه علمیه امام صادق(ع) را یک دانشگاه تمام عیار علمی توصیف کنیم، مبالغه نکرده و مطلب گزافی نگفته‌ایم. دانشگاهی که ثروت عظیم علمی اسلام از آن خلق شد و دانشمندان فراوان مسلمان از آن فارغ‌التحصیل شدند، بهترین متفکران و فلاسفه و دانشمندان علوم مختلف از آن فارغ التحصیل شدند و در نشر دین و گسترش شیعه نقش آفرینی کردند.

روش های توسعه علمی در مکتب جعفری


یکی از نکات مهم و جنجالی در مورد حوزه علمیه امام صادق (ع) این است که آیا امام در مکان معین و مشخصی به تدریس می‌پرداخته اند؟ به عبارت دیگر آیا روش امام در آموزش، تمرکزگرایی است؟

در این زمینه به نقل از روایات تاریخی باید گفت مراجعان و شاگردان حضرت در طول 34 سال به صورت اتفاقی و غیر منظم و در هر مکانی خدمت ایشان می‌رسیدند و با طرح چند سؤال، مباحث و یافته ای علمی را از ایشان فرا می‌گرفتند که در این زمینه شاهد حرکتی غیر متمرکز و غیر محدود، شبیه آنچه در سیره انبیاء، معلمان و مبلغان دینی و اخلاقی هستیم، اما در کتابی به نام «تاریخ مکه و مدینه» در قالب گزارش تصویری از مکان های مهم این دو شهر مهمِ اسلامی، تصویری از یک ساختمان قدیمی و مخروبه مربوط به قرن دوم هجری نشان داده می‌شود و با توجه به شواهدی، آن ساختمان را محل تدریس امام صادق (ع) معرفی می‌کند.

این محل غیر از مکان منزل امام و در فاصلۀ 6 کیلومتری شمال شرق مسجد النبی، مقابل آرامگاه حمزه(ع) و در منطقه اُحُد می‌باشد. اگر چه فرضیۀ وجود یک مکان و مدرسه در آن دوران و برای حضرت با توجه به فضای سیاسی-اجتماعی آن زمان قابل رد نیست، ولی با توجه به اینکه هیچ یک از راویان و شاگردان به وجود چنین مکانی اشاره نکرده اند، وجود آن مکان به عنوان مدرسه مستقل آن حضرت محل تردید است. به نظر می‌رسد امام از هر دو روش متمرکز و غیرمحدود استفاده می‌کردند و در منزل و مسجد، مکان خاص و معینی را برای تدریس و پاسخگویی به شاگردان مشخص نکرده بودند.

تنوع و رشته های تحصیلی دانشگاه جعفری

افزون بر 100 رشته علمی در دانشگاه امام صادق(ع) تدریس می‌شد که علوم مختلفی چون کلام، فقه، حدیث، تفسیر، علوم تجربی و شیمی، ادبیات، لغت و شعر، اخلاق و آداب، عرفان و فلسفه و ... از آن جمله اند و تربیت دانشجویان مستعد در رشته ای متناسب با توانایی هایشان در دستور کار قرار داشت. براستی وسعت علوم امام جعفرصادق (ع) قابل شمارش نیست و شاگردان برجسته ای در دانشگاه ششمین پیشوای شیعه تربیت شدند که هشام بن حکم در علم کلام، جابر بن حیان در کیمیا، زراره بن اعین و محمد بن مسلم در فقه مشهورند. همچنین هشام بن سالم، حمران بن اعین، مومن الطاق و... را هم می‌توان نام برد که به ترتیب متخصص در علم توحید، کلام و مناظره و... بودند.

محمدباقر قالیباف یا محسن هاشمی ؛ کدام یک به "بهشت" می رود؟

$
0
0

عصرایران: شورای اسلامی شهر تهران ، در حالی دوره چهارم خود را به زودی آغاز می کند که بحث انتخاب شهردار، داغ تر از همیشه در جریان است چه آن که شورای شهر ، بین "اصلاح طلبان و اعتدالگرایان" از یک سو و اصولگرایان از سوی دیگر ، تقسیم شده و علاوه بر این، طرفین با ژنرال های خود به مصاف یکدیگر آمده اند: اصلاح طلبان و اعتدالگرایان، "محسن هاشمی" را گزینه نهایی خود اعلام کرده اند و اصولگرایان بر شهرداری سه باره "محمدباقر قالیباف" تأکید دارند.

قالیباف، که دو بار در انتخابات ریاست جمهوری از راهیابی به "پاستور" بازماند ، در 8 سالی که در "بهشت" به عنوان شهردار پایتخت فعالیت  کرد، توانست وجهه خوبی از خود به عنوان یک مدیر کارآمد ترسیم کند و اگر "حقوقدانی" به نام حسن روحانی پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری نمی گذاشت، به احتمال قوی، این روزها در حال رتق و فتق امور دولت یازدهم بود.شاید قالیباف با این گمان قوی که رئیس جمهور خواهد شد، پیشتر گفته بود که قصد ندارد برای سوم بار ، شهردار تهران شود.

در آن سو نیز ، محسن هاشمی قرار دارد که مردم پایتخت از او به عنوان مدیری کارآمد یاد می کنند که علیرغم تمام بی مهری ها و کارشکنی های دولت احمدی نژاد، توانست متروی تهران را از رکود چندین و چند ساله خارج کند و نهایتاً هم برای این که فشارهاب دولت بر شهرداری و مترو کاهش یابد، از سمت خود کناره گیری کرد.
او همزمان با رد صلاحیت پدرش ، آیت الله هاشمی، رد صلاحیت شد و از حضور در رقابت های انتخاباتی شورای شهر تهران بازماند و اینک ، یکی از دو گزینه اصلی برای تصدی شهرداری تهران است.

ترکیب شورای شهر نیز به گونه ای است که خیال هیچ کدام از دو طیف، از بابت پیروزی در انتخابات درون شورایی آسوده نیست. به جز 2 یا 3 نفر که خارج از لیست های طرفین، وارد شورا شده اند ، تعداد اصلاح طلبان و اعتدالگرایان با اصولگرایان تقریباً برابر است و در اینجا ، آرای مستقل ها بسیار حائز اهمیت است ضمن آن که به طور قطعی هم نمی توان گفت که آیا فلان عضو اصولگرای شورا حتماً به قالیباف رأی خواهد داد یا خیر؟ و همین طور درباره اصلاح طلبان و اعتدالگرایان شورا و رأی همه آنها به هاشمی نیز نمی توان به طور صد در صدی اطمینان یافت. (گفته می شود برخی اعضا به هر دو طرف وعده رأی داده اند!)

البته ، دو اتفاق مهم در شورا رخ داده که کفه ترازو را به نفع اصلاح طلبان و اعتدالگرایان تقویت کرده است. اولی خروج مفتحِ اصولگرا از شورای شهر و رفتن او به مجلس شورای اسلامی است(او در انتخابات میان دوره ای مجلس رأی اورد) و دومی ، خروج حجت از این شوراست.
حجت ، هر چند در فهرست اصلاح طلبان بود ولی گفته می شد بر اساس تشخیص شخصی اش، به قالیباف متمایل بود. با رفتن او به سازمان میراث فرهنگی (به عنوان معاون نجفی) ، گزینه علی البدل بعدی که در زمره اصلاح طلبان و اعتدالگرایان است وارد شورا می شود.  این دو اتفاق قاعدتاً باعث می شوند دو رأی از قالیباف کم و به آرای هاشمی افزوده شود.

در این میان ، دو طرف به این باور رسیده اند که اگر بین دولت و شهرداری همگامی و هماهنگی نباشد، کارهای شهر به سختی پیش خواهد رفت.
از این رو ، حامیان رسانه ای و سیاسی هاشمی و قالیباف ، در تلاش هستند گزینه مورد نظر خود را هماهنگ با دولت روحانی معرفی کنند. با همین سیاست بود که چند روز قبل ، خبری در اکثر رسانه های اصولگرا به طرز گسترده ای به نقل از "یک منبع آگاه" منتشر شد که در آن ادعا شده بود روحانی به قالیباف گفته بهتر است شما شهردار بمانید و من هم از این موضوع حمایت می کنم.

این خبر ، به زودی با تکذیب مقامات دولتی از جمله محمدرضا صادق ، مشاور رئیس جمهور  روبرو و معلوم شد آنچه منتشر شده ، شایعه ای بیش نبوده است.

از سوی دیگر، با توجه به سابقه همکاری چند دهه ای اکبر هاشمی و حسن روحانی و البته حسن سابقه محسن هاشمی در متروی تهران، می تواند حدس زد که روحانی و دولتش تمایل دارند با "شهردار هاشمی" کار کنند نه با رقیب انتخاباتی روحانی که از سوی وی متهم به اقدامات گازانبری شد.


طرح:روزنامه اعتماد

با این حال باید منتظر بود و دید شورای شهر تهران ، کدام یک از این دو را به بهشت خواهد فرستاد: محمدباقر قالیباف یا محسن هاشمی؟

لاریجانی ها در تشیع شهدا /عکس

تخلف مالی روزهای آخر دولت دهم بیش از 16 میلیارد بوده/دسته‌چک‌ها بررسی شود

$
0
0
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان این که دولت دهم بعد از علنی شدن برداشت مجرمانه 16 میلیاردی برای دانشگاه ایرانیان این اعتبار را به خزانه عودت داد، افزود:دستگاه قضا صرف ارجاع برداشت این اعتبار باید برخورد کند.

عوض حیدرپور شهرضایی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اعلام مجرمانه بودن برداشت 16 میلیارد از حساب خزانه دولت توسط دولت دهم برای دانشگاه ایرانیان گفت: برداشت پول از حساب خزانه و بیت المال  و اختصاص  آن به هر حساب دیگری غیر قانونی است.

نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: مجلس مطلع است که 16 میلیارد تومان در روزهای آخر یا روز آخر فعالیت و برقراری دولت دهم، طی یک چک به حساب دانشگاه ایرانیان منتقل شده است.

حیدرپور تصریح کرد: زمانی که این مسئله برداشت علنی و رسانه ای شده است، این 16 میلیارد به صورت مجدد به حساب خزانه بازگشت و ارجاع داده شده است.

وی تاکید کرد: صرف ارجاع و بازگردادن این پول کافی نیست و خود عمل برداشت غیر قانونی بوده است و این فرآیند از اساس غیر اصولی و مجرمانه تلقی می شود.

حیدرپور با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با این برداشت و واریز مجدد افزود: قوه قضاییه به این نکته که پول به حساب خزانه ارجاع شده اکتفا نکند و موضوع این برداشنت مجرمانه را مورد رسیدگی قرار دهد.

وی ادامه داد:این دست از رفتارها در دولت دهم بیش از یک یا دو مورد است و انتظار داریم تا دولت یازدهم این موارد را از طریق اسنادی که امروز در اختیار دارد، بررسی و موارد تخلف را به قوه قضاییه اعلام کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تقاضای ما در مجلس از دولت یازدهم این است که همه دسته چک ها و حساب هایی که در اختیار دولت دهم بوده-اعم از خارج از شمول و داخل شمول- مورد بررسی قرار دهند و موارد این چنینی پس از رسیدگی برای برخورد قضایی و بازگشت اعتبار به خزانه و بیت المال به نهادهای قضایی معرفی شود.

کاندیدای نهایی ریاست دیوان محاسبات

$
0
0
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از انتخاب امین حسین رحیمی در جلسه امروز کمیسیون به عنوان گزینه نهایی ریاست دیوان محاسبات خبر داد.

علی محمد احمدی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه از پنج گزینه نهایی که به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معرفی شدند محمد قسیم عثمانی انصراف خود را اعلام کرد، افزود: چهار گزینه دیگر ضمن ارائه برنامه های خود به صورت مکتوب هر یک به مدت  پانزده دقیقه برنامه خود را به صورت شفاهی ارائه دادند.

احمدی ادامه داد: بعد از اینکه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه برنامه کاندیداها را بررسی کردند رای گیری برای انتخاب گزینه نهایی به عمل آمد که در نهایت امین حسین نهایی با کسب 14 رای از مجموع 27 نفر حاضر در کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان گزینه نهایی ریاست دیوان محاسبات مجلس برای اخذ رای اعتماد به صحن علنی مجلس معرفی می شود.

عضو کمیسیون برنامه و بوجه مجلس خاطرنشان کرد: جلسه اخذ رای اعتماد به امین حسین رحیمی بعد از تعطیلات دو هفته ای مجلس و در اولین جلسه علنی مجلس در مهرماه برگزار می شود.

لازم به ذکر است رحیمی در حال حاضر به عنوان دادستان دیوان محاسبات فعالیت می کند.

پایان پیام

بشار اسد در دیدار با بروجردی چه گفت؟

$
0
0
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و هیئت همراه پیش از ظهر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در دمشق دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش فارس، «علاء الدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی و هیئت همراه که به دمشق سفر کردند، پیش از ظهر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار بشار اسد هیئت ایرانی را در جریان آخرین تحولات سوریه قرار داد.

بشار اسد در این دیدار تاکید کرد: سوریه توانایی مقابله با هر گونه تجاوز خارجی را دارد و تهدیدها باعت نمی‌شود که این کشور اصول و مبانی خود را تغییر دهد یا به جنگ علیه تروریسم پایان دهد.

بروجردی پیشتر با رئیس مجلس شورای سوریه نیز دیدار و گفت‌وگو و بر حمایت همه جانبه ایران از دولت و ملت سوریه تأکید کرده بود.

تکذیب اظهارات منتسب به هاشمی رفسنجانی

$
0
0
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات منتسب به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه، گفت: اظهارات رییس‌ مجمع تشخیص مصلحت نظام تحریف شده و از سوی دفتر ایشان نیز تکذیب شده است.

به گزارش ایسنا، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، سوریه را دژ مستحکم مقابله با رژیم صهیونیستی خوانده که با بهانه قرار دادن استفاده سلاح شیمیایی به دنبال حمله به این کشور هستند.

قبل از این برخی رسانه ها به نقل از هاشمی رفسنجانی نوشته بودند که مردم سوریه از سوی حکومت خود مورد حمله شیمیایی قرار گرفت.

اسناد و مدارک واگذاری ساختمان به دانشگاه احمدی نژاد موجود است

$
0
0

اکبر ترکان در مورد اظهارات خود مبنی بر واگذاری ساختمان منطقه آزاد قشم به دانشگاه احمدی نژاد گفت: مدارک و مصوبات واگذاری دو ساختمان مناطق آزاد به موسسه ای به نام خانه ایرانیان در خارج از کشور از سوی دولت گذشته، کاملا موجود است و اینجانب به عنوان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد ویژه اقتصادی تمامی این اسناد را در قالب دو نامه دو صفحه ای شرح داده ام.

وی با اشاره به تکذیب این موضوع از سوی دبیر سابق شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: آنچه تکذیب شده همه در قالب تاریخ تصویب، شماره مصوبه اجاره ساختمان های قشم و چابهار به موسسه خانه ایرانیان در خارج از کشور و شیوه قیمتگذاری آن، کاملا موجود است.

ترکان با تاکید براینکه متن نامه حقوقی در این زمینه تهیه شده است، ادامه داد: بررسی این موضوع اقدام ساده ای نخواهد بود و این کار تداوم می یابد تا ما اموال را با دقت و توسط افراد حقوقی مسترد کنیم.

وی در مورد برنامه دولت برای بازگرداندن این اموال تصریح کرد: این اموال متعلق به سازمان مناطق آزاد است و انشالله به این مناطق برمی گردد.

به گزارش مهر، اکبر ترکان دو روز پیش در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه منطقه آزاد به حیات خلوت برخی کارها تبدیل شده است، گفت: ساختمانی را در منطقه آزاد قشم برای دانشگاه احمدی نژاد( ایرانیان) واگذار کردند که همه این تخلفات در این حیات خلوت انجام شده ؛ این ساختمان از اموال منطقه آزاد است، مال دولت است به چه حسابی اجاره داده شده است؟ چرا این اموال تاراج شده است؟ مگر ارث پدرتان است؟

این در حالی است که حمید بقایی دبیر سابق شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه کشور در نامه‌ای به اکبر ترکان نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد و آن را در برگیرنده اتهاماتی بی‌اساس و بی‌پایه نسبت به دوران مسئولیت وی در دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه خواند و خواستار پس گرفتن این ادعاها شد.

"پیشرفت همراه با عدالت"، "کنترل تورم" و "کمک به تولید ملی"

$
0
0

رییس‌جمهور در سخنان خود در جلسه هیات دولت ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)، دوران امامت ایشان را دوران شکوفایی بخش اعظم فقه و شریعت اسلامی و بیان شیوای آن حضرت را باعث نفوذ بیشتر کلام اسلامی دانست.

 

به گزارش  پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در آغاز جلسه  ضمن تقدیر از رهنمودهای مقام معظم رهبری در نخستین دیدار هیات دولت با ایشان، از بیانات دلگرم‌کننده و حمایت‌هایی که رهبر معظم انقلاب نسبت به «دولت تدبیر و امید» و رییس‌جمهور ابراز داشتند، تشکر و قدردانی کرد.

 

روحانی در این جلسه از همه اعضای دولت خواست برای تحقق تمامی محورهای بیانات رهبری به ویژه تاکید ایشان بر پیشرفت همراه با عدالت، کنترل تورم و کمک به تولید ملی که در برنامه‌های دولت تدبیر و امید نیز مورد تاکید بوده است، به طور جدی اقدام و گزارش‌های منظمی از اقدامات و نتایج را ارائه کنند.

 

 

 

دکتر روحانی آزادی بیان و بیان اعتقادات و بحث‌های سنگین علمی در عصر امامت امام صادق(ع) را نشان‌دهنده قدرت اسلام خواند و آن را ملاک خوبی برای تسهیل آزادی‌های قانونمند در دوران کنونی برشمرد و گفت: شروع نهضت اسلامی در ایران به یک معنا از مجالسی است که در سالروز شهادت امام صادق(ع) در نقاط مختلف از جمله مدرسه فیضیه قم برگزار شد.

 

در ادامه این جلسه، مسائل روز به ویژه تحولات اخیر سوریه و سایر کشورهای منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

همچنین اصلاح اساسنامه سازمان هدفمندی یارانه‌ها با اتخاذ تصمیم در خصوص لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1392 از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه هیات وزیران بود.

 

در این جلسه، همچنین دکتر روحانی حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مجید انصاری را به عنوان معاون امور مجلس رییس جمهور در جمع اعضای دولت خیر مقدم گفت و ابراز امیدواری کرد دولت بتواند از تجربیات و توانمندی‌های وی بهره‌مند شود.

ظریف: اوباما خواهان جنگ نیست

$
0
0

وزیر امورخارجه کشورمان با اشاره به اینکه سایه جنگ کماکان بر سر منطقه است گفت مردم آمریکا خواهان جنگ نیستند و برداشت من این است که اوباما نیز خواهان جنگ نیست.

 

به گزارش خبرآنلاین، محمدجواد ظریف با تاکید براینکه بحران سوریه راه حل نظامی ندارد گفت: همه بایدتلاش کنند تا از این جنگ جلوگیری شود. 


وزیرخارجه کشورمان با اشاره به سخنرانی اخیر رئیس جمهوری آمریکا درباره حمله احتمالی به سوریه که عملا آن را منوط به گرفتن مجوز از کنگره آمریکا کرد گفت : صحبت های آقای اوباما به خوبی نشان می دهد که مردم آمریکا خواهان جنگ نیستند، برداشت من این است که حتی خود آقای اوباما هم خواهان جنگ نیست. یک گروه جنگ طلب و آتش افروز دارند ایشان را به جنگی وارد می کنند که نه ایشان علاقه ای به آن دارد و نه نیازی به آن دارد.


به گزارش خبرآنلاین ظریف استدلال کرد که این جنگ از این رو برای اوباما ناخواسته است که تمام برنامه های داخلی اوباما در این دور آخر ریاست جمهوری که میراث خود را در پیگیری آنها قرار داده خدشه دار می کند. از طرفی رئیس جمهوری که با شعارهای ضد جنگ و پایان دادن به جنگ ها وارد کاخ سفید شده جنگی را شروع می کند که معلوم نیست زمانی که می خواهد کاخ سفید را ترک کند تمام شده باشد. لذا عقل سلیم می گوید بپذیریم که اوباما در دامی گرفتار شده که تند رو ها برایش تدارک دیده اند.


وزیر امورخارجه کشورمان در تبیین ماهیت تندروها گفت: اوباما در دام کسانی گرفتار شده که سیاست های جنگ طلبانه اشان در دو سال گذشته در سوریه به نتیجه نرسیده اما کماکان نمی خواهند این را باور کنند و به همین دلیل دارند دست و پا می زنند که با یک اقدام نظامی خارجی با محوریت آمریکا توازن قو در داخل سوریه را به نفع خود تغییر بدهند.


ظریف با اشاره به اینکه حل بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و صرفا بر تعداد تلفات و قربانیان می افزاید گفت: من نمی دانم کسانی که پشت تلویزیون گریه می کنند چرا نمی فهمند ادامه این بازی بیشتر به قتل و غارت و کشتار می انجامد. اگر برای کشته شدن یک دختر گریه می کنند که همه ما باید برای آن گریه کنیم، چرا پس طرفداران و همراهانشان را که به آنها سلاح داده اند و به آنها کمک می کنند وادار نمی کنند که از جنگ دست بردارند و پشت میز مذاکره بیایند، چرا می بینیم تمام این گروه ها مخالف مذاکره اند، مخالف رسیدن به راه حل سیاسی هستند؟ چرا همه طرح های سیاسی را رد کرده اند، چرا پس بر طبل جنگ می کوبند؟ چرا آتش جنگ را، آتش برادر کشی را در داخل سوریه دامن زده اند؟ چرا نمی نشینند به جای اینکه دیگران را نصیحت کنند قدری به رفتار دو سال گذشته خود فکر کنند که چه آتشی را در این منطقه افروخته اند؟ برای چه این اتش را به راه انداخته اند چه منفعتی از آتش افروزی برده اند؟


به گفته وزیرامورخارجه کشورمان اینها کسانی هستند که اکنون دارند دولت امریکا را وادار به آغاز جنگ می کنند و اقای اوباما دارد در دامی که توسط چندین گروه با منافع متعارض برایش گسترده اند می افتد و من فکر می کنم درایت و عقل سلیم، منافع ایالات متحده امریکا و حتی منافع خود آقای اوباما و دولتش حکم می کند که در این دام نیفتند و تلاش کننند که یک راه حل سیاسی برای سوریه پیدا کنند.

گام اول طرح 100 روزه اقتصادی روحانی/ افزایش قیمت بنزین منتفی شد

$
0
0

مهر نوشت:

دولت تدبیر و امید در راستای اجرای طرح 100 روزه اقتصادی خود، هرگونه افزایش قیمت احتمالی بنزین در قالب لایحه اصلاح بودجه سال 92 را منتفی کرد تا سناریوی پیشنهادی وزیر نفت مبنی بر افزایش قیمت بنزین به سال‌های آینده فعالیت دولت یازدهم موکول شود.

بیژن زنگنه وزیر نفت در یک برنامه تلویزیونی در تشریح و تبیین سناریوهای بنزینی دولت جدید با تاکید بر اینکه هم اکنون قیمت واقعی یک لیتر بنزین در ایران با احتساب فوب خلیج فارس حدود 3000 تومان است، گفته بود: باید سیاست و سناریوی تولید خودرو ارزان و کم مصرف و عرضه بنزین گران با مشارکت وزارت نفت و صنعت عملیاتی شود.

با این وجود دولت در راستای اجرای طرح 100 روزه اقتصادی خود، هرگونه افزایش قیمت احتمالی بنزین به عنوان پرطرفدارترین فرآورده نفتی در ناوگان حمل و نقل را در قالب لایحه اصلاح بودجه سال 92 را منتفی کرد.

بر اساس لوایح بودجه سالجاری، مجلس شورای اسلامی این اختیار را به دولت داده بود تا نسبت به افزایش متوسط قیمت کل فرآورده های نفتی همچون بنزین، گازوئیل و برق اقدام کند اما دولت افزایش قیمت بنزین را به سال آینده موکول کرده است.

محمدباقر نوبخت سخنگوی اقتصادی دولت با یادآوری اینکه در قانون بودجه افزایش ۳۸ درصدی قیمت سوخت به دولت اعلام شده است، گفت: با این وجود، دولت تصمیم گرفته ریالی هم بر قیمت سوخت از جمله بنزین اضافه نکند تا فشار اقتصادی بر مردم تحمیل نشود.

به گزارش مهر، هر چند ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه‌های نفت در محدوده 65 میلیون لیتر از ابتدای فصل تابستان تاکنون ثابت مانده است اما با به پایان رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی با افزایش چشمگیری همراه شده است.

بر این اساس متوسط مصرف بنزین کشور در ماه مبارک رمضان در محدوده 65 تا 67 میلیون لیتر در روز بوده اما از ابتدای شهریور ماه سالجاری تاکنون تقاضا برای مصرف این محصول پرطرفدار نفتی با رشدی نزدیک به 15 درصدی همراه شده است.

آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نشان می‌دهد که در این مدت به‌طور متوسط روزانه حدود 72 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است که مصرف این میزان بنزین در مرداد ماه پس از اجرای طرح سهمیه‌بندی تاکنون یک رکورد جدید و بی‌سابقه توصیف شده است.

همزمان با تثبیت قیمت و سهمیه‌های بنزین از ابتدای سالجاری تاکنون، متوسط مصرف بنزین کشور سیر صعودی به خود گرفته است به طوری‌که در تعطیلات نوروزی برای نخستین بار رکورد مصرف روزانه نزدیک به 100 میلیون لیتر بنزین در کشور به ثبت رسید.

به اعتقاد مسئولان وزارت نفت تثبیت قیمت و سهمیه‌های بنزین و ورود خودروهای جدید به ناوگان حمل و نقل دو عامل افزایش مصرف بنزین کشور بوده است ضمن آنکه با توجه به تثبیت سهمیه‌ها میزان بنزین نیمه یارانه‌ای با قیمت 400 تومانی هم ذخیره شده در کارت‌های هوشمند سوخت هم به میزان قابل توجه ای افزایش یافته است.

 

کاظم جلالی: حمله خارجی‌ ثبات حکومت اسد را افزایش می‌دهد

$
0
0
تسنیم نوشت:

رئیس فراکسیون رهروان ولایت با بیان اینکه عملیات خارجی علیه سوریه ثبات حکومت را افزایش می‌دهد، گفت: عملیات خارجی مردم سوریه را متحدتر می‌کند و افراد را در کنار یکدیگر قرار داده و مطمئنا ثبات حکومت را بیشتر می‌کند.

کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تحولات اخیر در منطقه در پاسخ به این پرسش که آیا آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس پیامی را از جانب ایران به سوریه ابلاغ کرده است، اظهار داشت: طبعاً پیام ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران به ملت و دولت سوریه پیام واضح و روشنی است.  پیام ایران به ملت سوریه این است که دخالت نظامی و ترور اساساً نباید مبنای تغییرات در داخل منطقه شود و این کار خطرناکی است که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: زمانی که دموکرات‌ها منتقد آقای جرج بوش در حمله به عراق بودند، این توقع وجود داشت که حداقل، ظاهر حرف‌های خود را حفظ کنند. به هر حال چنین اتفاقی چند سال پیش در داخل منطقه افتاد و بسیاری از کشورهای منطقه آن روز با حمله به عراق مخالفت کردند، اما آمریکایی‌ها بدون رأی‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد یکجانبه عمل کردند.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

* ما نفس بسیاری از اقدامات شورای امنیت سازمان ملل را مشروع نمی‌دانیم چرا که ترکیب این شورا ظالمانه است و برمبنای عدالت و دموکراسی نیست.

*در داخل سوریه عملیات سخیف،‌ غیر انسانی و جنایتکارانه‌ای به نام عملیات شیمیایی انجام شده است و مرجعی باید در دنیا به شکل منصفانه‌ای تعیین کند که چه کسانی این کار را انجام داده‌اند. کدام مرجع در دنیا به آمریکایی‌ها این اجازه را داده است که بگویند ما خودمان بررسی کرده‌ایم و به این جمع‌بندی رسیده‌ایم؟ اگر این‌طور باشد روسیه هم می‌گوید که بررسی کرده‌ایم و به این جمع‌بندی رسیده‌ایم که این اقدام را دولت سوریه انجام نداده است. همچنین ما نیز می‌توانیم بگوییم که این موضوع را بررسی کرده و قائل به این هستیم که این کار را دولت سوریه نکرده است.

*جمهوری اسلامی ایران از ابتدا گفته‌ که معنای حرف‌های ما این نیست که این نظام باید مادام‌العمر در داخل سوریه باقی بماند یا نظام و سیستم آقای بشار اسد دارای عیب و ایرادی نیست. نه؛ مردم سوریه می‌توانند خودشان تصمیم گرفته و نظام خود را تغییر دهند. یک سال دیگر مردم سوریه انتخابات خواهند داشت و می‌توانند در انتخابات حرف خود را بزنند. نظام بشار اسد نیز می‌تواند دارای ایراداتی باشد که باید آن ایرادات برطرف شود، اما ساختار تسهیل‌سازی و تصمیم‌گیری را باید به سمت مردم سوریه بُرد که خودشان تصمیم بگیرند، نه اینکه تروریست‌ها را داخل سوریه بفرستند که این همه جنایت را در آنجا انجام دهند.

*جدی‌ترین مسئله‌ای که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند، تضعیف مقاومت است. چرا که کسی تردید ندارد که اگر آقای بشار اسد "مقاومتی" نبود، آنها اینگونه برخورد نمی‌کردند.

*هیچ بعید نیست که برخی از کارها را خود آمریکایی‌ها و غربی‌ها در منطقه انجام دهند و احتمال این موضوع می‌تواند وجود داشته باشد.

*آمریکایی‌ها از پیامدهای این حمله اطلاعات و ارزیابی ندارند که چه اتفاقی خواهد افتاد. بالاخره آنها با افکار عمومی در داخل کشورشان در بحث جنگ مشکل دارند. لذا مرتباً القا می‌کنند که این جنگ طولانی مدت نخواهد بود و سربازی نخواهد رفت، چرا که برای آمریکایی‌ها کشته شدن سربازان خیلی مهم است، اما پیامدهای این جنگ برای آنها روشن نیست و در اظهارات خود وضعیت را اینگونه توصیف می‌کنند که قرار نیست اتفاق مهمی بیفتد، لذا به کوچک‌سازی حادثه می‌پردازند.

مرتضی بانک: ۱۶ میلیارد تومان دانشگاه احمدی‌نژاد به حساب نهاد ریاست جمهوری بازگشت

$
0
0

تسنیم نوشت:

 

معاون سرپرست نهاد ریاست جمهوری در خصوص آخرین وضعیت ۱۶ میلیارد تومان پول برداشت شده از حساب نهاد ریاست جمهوری برای کمک به دانشگاه ایرانیان، ‌گفت: این مبلغ با هماهنگی‌ها و پیگیری‌های انجام شده به حساب ریاست جمهوری بازگشته است.


مرتضی بانک خاطرنشان کرد: دیوان محاسبات ابتدا از برداشت 16 میلیارد تومان از حساب نهاد ریاست جمهوری اطلاع پیدا کرده بود و طی نامه‌ای رسما به نهاد ریاست جمهوری منتقل کرد که این تصمیم نادرست بوده است و بعد از پیگیری‌های انجام شده از سوی ما با توجه به نظر دیوان محاسبات این پول به حساب نهاد ریاست جمهوری برگشت.


بانک در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان دولت قبلی این پول را برگردانند و یا با پیگیری مسئولان دولت این کار انجام شده است، اظهار داشت: بعد از پیگیری‌های انجام شده از سوی ما آن‌ها این پول را برگرداندند.


وی در پاسخ به اینکه مطرح شده است تعدادی از کارکنان نهاد ریاست جمهوری در این زمینه دستگیر شده‌اند، اظهار داشت: بنده خبری از این موضوع ندارم.


دکتر حسابی در کنار انیشتین/عکس

ژست چاله میدانی اوباما/ عکس

حضور احمدی‌نژاد درتشییع شهدا/عکس

انتقاد سیاسی مهتاب کرامتی

$
0
0
مهتاب کرامتی که با فیلم فرزند چهارم از هفته دیگر به سینماها می آید در یادداشت خود با انتقاد از تحریم‌های غرب نوشته است: زمین بازی سیاست مردان هر جایی می تواند باشد. اما برای کسانی که دغدغه صلح و دوستی دارند، زمین هایی وجود دارد که باید پاک از جنگ ها و دشمنی ها بماند.

یکی از معصوم ترین و مظلوم ترین عرصه ها، جایی است که صدای کودکی در آن می پیچد و تا وقتی این صدا هست، آنجا زمین بازی قدرت ها و کینه ها نیست. این صدا خط قرمزی برای ورود سیاستمداران است. تحریم های امروز غرب علیه ایران بیش از حدی است که بتوانیم آن را اختلافی میان دیدگاه های سیاسی دولت ها و دولتمردان بدانیم. این فشارها مدت هاست پا به حریم کودکان، آن هم بی پناه ترین آنها گذاشته است. هر بار که خبری مبنی بر تحریم دارو، گران شدن غذا و... می شنوم تصویر هزاران کودک بیمار را به یاد می آورم که مدت هاست صدای شادی و سلامت آنها پشت درهای سیاست به سکوت تبدیل شده. کودکان هیچ نقشی در سیاست های درست یا غلط ما ندارند، اما زندگی در جهان کوچک شان هر روز سخت تر می شود. کودکان قدرت و ابزاری ندارند که خط قرمزهایشان را نشان جهان دهند و بگویند از زمین هایی جز زمین جهان کوچک ما برای حل مشکلات تان استفاده کنید. آنها فقط صدایشان را دارند، و ما فقط می دانیم که اگر نخندند، اگر شاد نباشند، اگر سلامت نباشند، شادی از جهان رخت می بندد.
 

روحانی یارانه‌ها را به نوبخت سپرد

$
0
0
سخنگوی دولت از تصمیم کابینه برای برای جدا کردن سازمان هدفمندی یارانه‌ها از بدنه وزارت اقتصاد و سپردن سکان آن به دست معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور خبر داد.
 
به گزارش ایسنا ، محمدرضا نوبخت درباره چرایی این تصمیم دولت توضیح داد:‌ در ماده 15 قانون هدفمندکردن یارانه‌ها تصریح شده است باید مجمع عمومی سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها متشکل از هشت عضو کابینه که هفت نفر آنها وزیر و یک نفر آنها معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور است، باشد؛ اما در اساسنامه این سازمان به ویژه در ماده 8 آن اعضا به 16 نفر افزایش یافته بودند و رییس مجمع، شخص رییس‌جمهور و نایب رییس آن معاون اول رییس‌جمهور مشخص شده بود. مجلس به علت مغایربودن ماده 8 اساسنامه با ماده 15 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها که هشت نفر را به عنوان مجمع عمومی مشخص کرده بود به این اساسنامه اشکال گرفته بود که دولت اقدام به اصلاح این اساسنامه به ویژه ماده 8 آن کرد.
 
به گفته وی بر اساس آنچه در ماده 15 قانون هدفمند یارانه‌ها تصریح شده قرار شد، هشت نفر عضو مجمع سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها باشند و ریاست این مجمع بر عهده معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور قرار گیرد؛ بنابراین سازمان هدفمندی یارانه‌ها زیر نظر معاونت برنامه‌ریزی قرار گرفته است.
 
با توجه به این تصمیم، پس از گذشت بیش از دو سال سازمان هدفمندی در دولت جدید، متولی جدیدی خواهد داشت و باید دید تیم اقتصادی روحانی برای به پایان رساندن این جراحی بزرگ، چه چاره‌ای خواهد اندیشید. طرحی که کسری 10 هزار میلیاردی در بودجه، استقراض از بانک مرکزی، پرداخت نشدن سهم تولید از درآمدهای حاصل از محل اجرای طرح، الزام قانونی بر اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، لزوم توجه به اقشار کم درآمد و دهک‌های پایین و توجه به نظام تامین اجتماعی تنها بخشی از مشکلاتی است که ذهن مدیران اقتصادی دولت را به خود معطوف کرده و آنها باید پیش از هرچیز برای این چالش‌ها، چاره‌ای بیندیشند.
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>