Quantcast
Channel: اعتدال
Viewing all 22413 articles
Browse latest View live

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی برکنار شد

$
0
0
طی حکمی از سوی سرپرست وزارت علوم، دکتر حسین سلیمی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علامه طباطبایی منصوب شد.

 با حکم توفیقی دکتر حسین سلیمی جایگزین سید صدرالدین شریعتی، رییس قبلی دانشگاه علامه شد.

شریعتی حدود هشت سال ریاست دانشگاه علامه طباطبایی را بر عهده داشت که در اواخر فعالیت وی، مسائل حاشیه‌ای زیادی از جمله موضوع جذب هیات علمی خارج از روند قانونی، بازنشستگی خارج از عرف اساتید و همچنین بورسیه‌های خارج از روال عادی درباره این دانشگاه مطرح شد.

بر اساس این گزارش، دکتر سلیمی از ظهر سه‌شنبه (دوازدهم شهریور ماه) کار خود را در دانشگاه علامه آغاز خواهد کرد.
 

تیترمعناداراستقلال برای پرسپولیس /عکس

تمرین تیم فوتبال پرسپولیس در آستانه دربی

دشمن در سوریه به اهدافش برسد سراغ ایران می آید

$
0
0
دبیر شورای نگهبان با اشاره به توطئه های استکبار جهانی در سوریه گفت: دشمنان آرزوی مسلط شدن بر سوریه را به گور خواهند برد.

به گزارش ایرنا، آیت الله احمد جنتی یکشنبه شب همزمان با شب شهادت امام جعفر صادق (ع) در مسجد صاحب الزمان (عج) رباط اصفهان اظهار کرد: توطئه های دشمن به واسطه ضربه خوردن از اسلام است و نه تنها برای ایران بلکه برای جهان اسلام نقشه طراحی می کنند.

وی با بیان اینکه سوریه یعنی ایران، حزب الله و مقاومت گفت: به همین دلیل دشمنان اسلام دست به دست هم داده اند تا این کشور را از پای درآورند و برای براندازی آن نقشه های شوم می کشند.

دبیر شورای نگهبان بیان کرد: اگر دشمن در سوریه به اهداف شوم خود برسد، حزب الله و ایران را در اهداف بعدی خود قرار می دهد ولی قطعا بداند این آرزو را به گور خواهد برد.

وی متذکر شد: استکبار تلاش می کند رژیم صهیونیستی را بر سوریه مسلط کند و از این طریق انقلاب های اسلامی منطقه را سرکوب کند.

آیت الله جنتی با بیان اینکه پیام مردم ما برای آیندگان و جهانیان ایستادگی است، افزود: همه وظیفه داریم صبر کنیم و برای رفع مشکلات تلاش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه دشمن همواره در حال توطئه است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره با تدابیر مختلف توطئه های دشمن را خنثی کرده اند که نمونه آن خنثی کردن فتنه ۸۸ بود که با هدایت های ایشان و حضور حماسی مردم در ۹دی خنثی شد.

امام جمعه موقت تهران به روی کار آمدن دولت یازدهم نیز اشاره کرد و افزود: این دولت از همان ابتدا کار خود را زیر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز کرده است و ایشان نصیحت ها و رهنمودهای لازم را به این دولت داشته اند.

آیت الله جنتی همچنین گفت: مسوولان برای رفع مشکلات کار خود را انجام می دهند و رهبر معظم انقلاب همواره بر کار مسوولان نظارت دارند و تصمیمات کلی زیر نظر ایشان گرفته می شود.

وی ادامه داد: ایشان در امور جزیی دخالتی نمی کنند ولی اگر ببینند برخی حرکت ها موجب ضربه خوردن به اسلام می شود، حتما مسوولان را می خواهند و به آنها تذکرات لازم را می دهند و تکلیف را مشخص می کنند.

آیت الله جنتی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی تمام اقدامات را به خوبی رصد می کنند و گزارش فعالیت ها از مجراهای مختلف به ایشان می رسد.

دبیر شورای نگهبان همچنین به تحریم های دشمنان اشاره و اظهارکرد: این تحریم ها اگر بر هر حکومتی وارد می شد، آن حکومت را به سرعت از پا در می آورد ولی در کشور ما به واسطه مغزهای متفکر جوانی که یکی از فرصت ها و ظرفیت های انقلاب هستند، ادامه مسیر انقلاب به سمت رشد و تعالی میسر شده است.

وی همچنین گفت: امام باقر (ع) و امام صادق (ع) در یک جهاد علمی تلاش کردند تهدیدها را به فرصتی برای نشر معارف اسلام تبدیل کنند.
وی افزود: در این مدت شاگردان این دو امام دهها هزار حدیث را از این دو امام در زمینه های مختلف احکام فقهی، اخلاق و عقاید و بسیاری از رشته های علمی ثبت و ضبط کردند.
دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه امروز میراث شیعه به دست ما رسیده است، افزود: امروز ندای اسلام غرب و شرق عالم را فرا گرفته است.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به برکت امام خمینی (ره) در ادامه راه انبیاء و ائمه اطهار (ع) محقق شد و شر استکبار و استبداد از سر مردم این سرزمین برداشته شد.
آیت الله جنتی اظهار کرد: شهدا با درس گرفتن از مکتب امام خمینی (ره) در راه دفاع از اسلام مجاهدت کردند و برای ما امنیت و فرصت تبلیغ و نشر اسلام را به یادگار گذاشتند.

تاوان میلیاردی در ازای طمعکاری یک فوتبالیست

$
0
0
ماجرا از آنجا شروع شد که یک فوتبالیست ایرانی (دانسته یا نادانسته!) برای بازی در تیم کشوری قرارداد بست که عنوانی دروغین برای خلیج همیشه فارس جعل کرده و این عنوان جعلی را برای لیگش برگزیده و مدام این نام جعلی را در بوق و کرنا می کند. این فوتبالیست (خواسته یا ناخواسته!) در قبال چند میلیارد تومان پولی که از قبل این قرارداد دریافت کرد، مجبور بود به مردم کشورش پشت کند و برود. او رفت! اما بعد از چند روز غیرت ملی ایرانیان و به تبع آن غیرت رسانه ها به جوش آمد که وامصیبتا! چنین شد و چنان شد! و بعد از هجمۀ رسانه ای و کش و قوسهای فراوان، قرار شد باشگاه عربی عجمان! چند میلیارد تومان ناقابل به عنوان تاوان دریافت کند تا رضایت دهد که یک ایرانی در لیگی با عنوان «خلیج ع ر ب ی!» بازی نکند.

از اینکه چرا خود این بازیکن محترم که پس از دریافت رقم قرارداد چند میلیاردی اش کلی دلار به چنگ آورده، دست کم بازگرداندن بخشی از وجه تاوان را تقبل نمی کند، به سختی می گذریم؛ و با این موضوع هم کاری نداریم که از قرار معلوم قرارداد بین باشگاه عربی و بازیکن ایرانی پیش از اعلام نام جعلی برای لیگ امارات بسته شده است. اما سوال پیچیده تر اینجاست که حالا که خیّری پیدا شده تا این تاوان را بپردازد و آقای فوتبالیست را با سلام و صلوات به آغوش وطن بازگرداند، آیا فوتبالیست عزیز باید باز هم از این تاوان عظیم چیزی به دست آورد یا نه؟ و به سبب بازگشت و بازی در تیمهای وطنی مجدداً چند میلیارد دیگر (تحت عنوان قرارداد با تیم جدید) تصاحب کند یا نه؟

از این سوالات آزار دهنده که بگذریم، از خود می پرسیم آیا مهمترین کار زمین مانده در میهن عزیزمان، همین بازی کردن یا نکردن یک بازیکن ایرانی در لیگی با عنوانی جعلی است و ما در همین کشور و در همین روزگار با مشکل هایی بسیار بغرنج تر و کلیدی تر از این ماجرا مواجه نیستیم؟

در جامعه ای که همۀ هم و غم رسانه هایش در سکنات و وجنات بازیکنان فوتبال و بازیگران سینما و تلویزیون محدود می شود، به تبع تمام فکر و ذکر عوام و بعضاً خواص مردم هم همین مثائل خانه زنکی می شود و طبیعی است که یک خیّر هم وقتی بخواهد به مردم وطنش خدمتی کند، به سراغ موضوعی برود که رسانه ها به خورد روح و روان او داده اند. لذا طبیعی است که به جای ساخت مدرسه و کتابخانه و بیمارستان در مناطق محروم (که اصلاً به چشم نمی آید و قابلیت رسانه ای شدن ندارد)، تن به این بازی میلیاردی بدهد و با خروج ارز از کشور، جیب گشاد شیخ نشینهای حاشیۀ خلیج فارس را گشادتر کند.

مخالفت من نه با ورزش و ورزش کاران است و نه با هنر و هنرمندان! بلکه اشتباه ما اینجاست که در فرهنگ واژگان ما، واژۀ ورزشکار تنها در فوتبالیست خلاصه می شود و واژۀ هنرمند تنها در بازیگر سینما و تلویزیون. رسانه های ما آنقدر این دو لفظ را محدود کرده اند که حتی دیگر عوامل ساخت یک فیلم سینمایی نیز (که بسیار بیشتر از یک بازیگر در ساخت فیلم نقش داشته اند) در جامعه به عنوان هنرمند شناخته نمی شوند. این در حالی است که یک بازیگر درجه ۸ تلویزیون بسیار شناخته شده تر از یک نویسنده یا فیلمبردار درجۀ یک سینماست. البته باز هنرمندان عرصۀ سینما و تلویزیون مثل کارگردان و نویسنده و... کمی شناخته شده هستند و دستشان به دهانشان می رسد و صدایشان به گوشی... و بالاخره وضعشان بسیار بهتر از هنرمندان دیگر عرصه های هنری مانند نقاشان و مجسمه سازان و نوازندگان و شاعران و ... است که در محرومیت محض روزگار می گذرانند.

در واقع کار رسانه ها در ایران، برخلاف رسالت حقیقی شان است و از آنجایی که برای رسانه های ما نقشۀ راه مدون و مشخصی تعریف نشده است و برای پرورش ذوق و شکل دادن به ذائقۀ مخاطب هیچ برنامه ریزی کارآمدی وجود ندارد، به جای اینکه رسانه، سلیقۀ جامعه را به طرفی که می خواهد سوق بدهد، این دغدغه های عوام است که سرفصلهای کاری رسانه های ما را تعیین می کند. چنین است که رسانه های نوشتاری، دیداری و شنیداری به خاطر قرارداد یک بازیکن فوتبال با یک تیم اماراتی چنان هجمه ای به راه می اندازند که یک سرمایه دار خیّر گمان می کند که اکنون بزرگترین معضل عالم بشریت بازی کردن یا نکردن فلان فوتبالیست در فلان تیم است و آنقدر تحت تأثیر این هجمه ها قرار می گیرد که حاضر می شود چند میلیارد تومان که با آن می توان چندین کتابخانه و گالری و مسجد و مدرسه ساخت را صرف تنها بازگرداندن یک فوتبالیست از امارات کند.

با خودتان نگویید این نویسنده چقدر نادان و متعصب است که نمی داند فوتبال پر طرفدارترین ورزش جهان است و خواه ناخواه خیل عظیمی از مردم وقایع ریز و درشت آن را دنبال می کنند. بله! بنده هم این را می دانم اما این را هم می دانم که فوتبالیستها به اندازۀ کافی از قراردادهای میلیاردی شان درآمد دارند که چند سال توپ بازی کنند و بسیار بیشتر از تمام عمر یک نویسنده، یک استاد دانشگاه یا یک محقق درآمد داشته باشند.

همچنین باشگاه ها و فدراسیون فوتبال از بلیط فروشی و تبلیغات کنار زمین و تبلیغات روی پیراهن و هزار راه و روش دیگر، به اندازۀ کافی درآمد دارند تا دیگر نیازمند خیّرین نباشند. این فعالان دیگر عرصه ها هستند که علی رغم اینکه چندین برابر فوتبالیستها به ایران و ایرانی خدمت می کنند، در گمنامی و فقر به سر می برند و در گرفتاری ها و شدائد هیچکس به دادشان نمی رسد. چه بسا نویسندگان و پژوهشگرانی که سالها برای تدوین یک کتاب روز و شبشان را سپری می کنند و زحمت می کشند تا به فرهنگ ایران زمین خدمت کنند، اما نهایتاً حق التالیف این کتاب (که تنها درآمد چند سال یک پژوهشگر است) به اندازۀ یک ساعت درآمد یک فوتبالیست هم نمی شود.

باری! مقصر اصلی در خروج این چند میلیون دلار ناقابل از کشور، نه آن خیّر مربوطه است و نه فدراسیون فوتبال و نه حتی فوتبالیست میلیاردر! بلکه تقصیر اصلی به گردن رسانه هایی است که تمام توانشان را برای دمیدن در بادکنک شهرت این ستاره های پوشالی خرج می کنند. آنقدر این بادکنک را حجیم می کنند تا از آن، اسطورهای بسازند؛ اسطوره ای دست ساز که مدام باید مراقب نترکیدن آن باشند. بنابر این دیگر فرصتی ندارند که به قهرمان های حقیقی بپردازند و هنرمندان و ستاره های واقعی را به مردم بشناسانند. چنین می شود که این اسطوره های تقلبی از هر فرصتی برای باج خواهی از کشور و مردمشان استفاده می کنند که بدون اقبال و استقبال آنها هیچ نیستند. مردمی که زنده بادهایشان موجب میلیاردر شدن آقایان شده است.

بله! برای بسیاری از این اسطوره های تقلبی هیچ اهمیتی ندارد که خلیجی که در جنوب ایران واقع شده است را چه بنامند، تنها موضوعی که برایشان اهمیت دارد، عکسهای بزرگشان است که صفحۀ اول روزنامه ها را اشغال می کند و از آن مهمتر، دلارهایی که هر روز به حسابهای بانکی شان افزوده می شود. حالا که چنین است، بگذار این حسابها پربارتر شود و این اسطوره ها مشهورتر. بگذار چند میلیون دلار هم از جیب این مردم به جیب شیخ نشینهای جاعل برود؛ فدای سرت، ای خلیج همیشه فارس!

ناظر نامحسوس برای دربی تهران

$
0
0
فدراسیون فوتبال برای زیر نظر گرفتن رفتار حاضران در ورزشگاه آزادی در روز دربی، ناظر نامحسوس در نظر گرفته است.

فدراسیون فوتبال اسامی ناظران مسابقه استقلال - پرسپولیس در هفته هشتم لیگ برتر را اعلام کرد. این مسابقه جمعه این هفته ساعت 18:50 در ورزشگاه آزادی برگزار می شود که عنایت اله دهمیانی به عنوان ناظر انضباطی در این دیدار حضور دارد. همچنین روزبه وثوق احمدی نیز به عنوان ناظر نامحسوس برای این دیدار از سوی کمیته انضباطی در نظر گرفته شده و اسماعیل حسن زاده نیز به عنوان ناظر ویژه کمیته انضباطی در ورزشگاه آزادی حضور خواهد داشت. ناظر نامحسوس واژه‌ای است که فقط برای دربی تهران می‌توان آن را شنید.

حمایت ایران از حماس و حزب الله کاملا عیان است

$
0
0
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین همایش ملی فناوری های دریایی که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی برگزار شد طی سخنانی گفت: معتقدیم در دنیای امروز بی عدالتی هایی وجود دارد و نظام ما باید از مظلومان دفاع کند که این دفاع هم سیاسی و هم معنوی است.

وی افزود: ما در این دفاع مصمم هستیم البته اگر ببینیم در جایی به مظلومی از نظر نظامی ظلم می شود در یک شرایطی به آن مظلومان کمک خواهیم کرد و مخفی هم نمی کنیم.

 

رئیس مجلس گفت: کمک ایران به حماس و حزب الله را عیان می کنیم چون چند دهه است مردم فلسطین تحت رفتار جنایت آمیز هستند لذا همه گونه حمایت معنوی، سیاسی و نظامی را به آنها لازم می دانیم اما این مسئله عمومیت ندارد.

 

لاریجانی گفت: اینجا یک منطقه ای است که ظلم فاحشی به مسلمانان شده و ما لازم به حمایت سیاسی می دانیم. علی العموم حمایت ما سیاسی و معنوی است لکن در دکترین ما حمایت از مظلومان وجود دارد و ما کشوری خنثی نیستیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: غیرت اسلامی در جمهوری اسلامی یک اصل است باید به مردم مسلمان کمک کنیم. دفاع در کشور ما یک امر فراگیر است و اختصاص به یک بخش ندارد، وقتی امری به عنوان امنیت ملی مطرح می شود همه موظف به دفاع از آن هستند.

 

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری اولین همایش فناوری های نوین نیروی دریایی ارتش گفت: باید پذیرفت که امروز ارتش جمهوری اسلامی یک سرمایه ملی برای کشور است. از زمانی که انقلاب رخ داد تحولات زیادی در این ارتش صورت گرفت اما امام (ره) با تیزبینی شگرد گروهکهایی که دنبال انحلال ارتش پس از انقلاب بودند را از بین برد و از ارتش حمایت کرد و ثمره آن این است که امروز ارتش ما تبدیل به نیروی قدرتمند و تاثیرگذاری در خاورمیانه شده است.

 

رئیس مجلس با اشاره به اهمیت جایگاه نیروی دریایی ارتش با عنوان یک جایگاه استراتژیک گفت: اگر کسی تحولات منطقه را مشاهده کند اذعان می کند که نیروی دریایی در کشور ما باید جایگاه راهبردی داشته باشد.

 

وی در خصوص نیازهای نیروی دریایی که مورد نظر امیر دریادار سیاری نیز بود، تصریح کرد: این موضوعات نیازمند ساز و کار اجرایی است. فکر می کنیم امیر سیاری پس از بررسی هایی که انجام داده است شیوه تحقق نیروی استراتژیک را باید مدون کرده و به تصویب شورای عالی امنیت ملی برساند تا بستر تحقق آن در سایر شئون فراهم شود. اگر در شورای عالی امنیت ملی امری به عنوان سند مصوب شد سایر بخش ها باید آن ساز و کار را محقق کنند.

 

لاریجانی با بیان اینکه قطعا در تدوین این ساز و کار به دکترین امنیت ملی کشور باید توجه شود که این دکترین بر مبنای استراتژی جمهوری اسلامی در بخش نظامی، راهبردی دفاعی است نه تهاجمی، گفت: دفاع از منافع کشور به معنای صرف سرزمین نیست.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعا نگاهی به کشورهای دیگر نداریم، دلیلی هم ندارد که دنبال امپراطوری سازی باشیم، افزود: تصور می کنیم امروز دوره امپراطوری در دنیا به سر آمده و برخی کشورهای منطقه که هوسرانی می کنند به دنبال این موضوع هستند که البته دچار اشتباه محاسباتی هستند. این حرفها متعلق به چند قرن قبل است، دنیای امروز این هوسرانی‌ها را نمی پذیرد.

 

وی افزود: ما معتقدیم کشورها باید بر اساس سرنوشتی که برای خود در نظر می گیرند زیست کنند و مورد احترام باشند. البته ما از دموکراسی دفاع می کنیم این جنبه الهام بخش انقلاب ماست که بر سرنیزه متکی نیست، ما رفتار در بحرین را یک رفتار دروغین برای دموکراسی می دانیم و معتقدیم لشکرکشی به یک کشور ایجاد دموکراسی نمی کند، همچنین مانع دموکراسی هم نخواهد بود. این یک اشتباه است شاید این پروژه را به تاخیر بیندازند اما نمی تواند بر آن فائق شود.

 

رئیس مجلس در خصوص اتفاقات اخیر مصر نیز گفت: توصیه ما به همه رهبران مصر این است که رفتار سیاسی داشته و گفتگو های ملی در داخل کشور را جایگزین درگیری و رفتارهای خشن کنند، همین توصیه را به عراق داشتیم تا با گفتگو ملی به نتیجه برسند و اکنون در عراق همه گروه ها در حکومت دخیل هستند.

 

وی افزود: در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی با هر گونه رفتار تروریستی چه دولتی و چه غیرآن مخالف هستیم و آن را یک رفتار ناجوان مردانه برای زندگی امروز جهان می دانیم کاری که رژیم صهیونیستی در برخی کشورها انجام می دهد و دست به ترور می زند نتیجه رفتار آن ها از بعد زبون بودن حاکمیت آن ها است.

 

لاریجانی گفت: دانشمندان را دزدانه ترور کردند و ما آن را خلاف امنیت جهانی می دانیم همچنین گروه های افراطی که در منطقه به وجود آمده است را مخل امنیت جهان می دانیم البته باید توجه کرد توسعه این گروه ها با کمک سرویس های اطلاعاتی کشورهای زورگو بوده است. تردید نکنید پشت صحنه تروریست ها حمایت آن ها وجود دارد و این قضیه در سوریه علنی شد. گفتند دنبال دمکراسی در سوریه هستیم البته ما متعقدیم اصلاحات در دولت سوریه باید صورت می گرفت و بگیرد اما به هیچ وجه معتقد نیستیم دموکراسی با تروریست ایجاد می شود این موجب آناشیست در منطقه خواهد شد.

 

نماینده قم خاطر نشان کرد: تروریست ها باید بدانند که با آن ها معامله می شود. آن ها دنبال سیطره تروریست ها نیستند بلکه دنبال نابودی آن ها هستند و می خواهند هزینه آن را تروریست ها بدهند.

 

وی خطاب به غربی ها گفت: تروریست ها وقتی ریشه دواندند نمی توانیم با آن ها به راحتی مبارزه کنیم، همانطور که در افغانستان ناکام ماندید آیا موفق شدید؟ امروز با آن ها فالوده می خورید. چند استان شما هم در دست آن ها افتاد این روش مبارزه با تروریست ها تاکتیکی اند و هر برخورد تاکتیکی با تروریست ها اشتباه استراتژیک است. ما معتقدیم تروریست ها عامل نا امنی در دنیا هستند.

 

رئیس مجلس با بیان این که مخالفت با سلاح کشتار جمعی از جمله موضوعات مهم در دکترین ماست گفت: ما سلاح کشتار جمعی را برای دنیا نابود کننده می دانیم، مجموعه کلاهک های اتمی که در اختیار چند کشور است برای نابودی چندباره زمین کافی است. چرا ملت ها باید در چنین فضای ناامنی زندگی کنند. هم اکنون می گویند در سوریه سلاح شیمیایی استفاده شده سوال این است که چه کسی آن را تولید کرده است. ما اطلاع داریم چندی قبل از مرز یکی از کشورهای منطقه سلاح شیمیایی وارد سوریه شد هشدار هم دادیم که کار خطرناکی است. یک بار در گذشته نیز تروریست ها در سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کردند اما هرچه سر و صدا شد کسی توجه نکرد. اول گفتند رژیم این کار را کرده بعد دیدند آثار و شواهد زیاد است بنابراین رهایش کردند.

 

لاریجانی ادامه داد: این ماجرای اخیر در سوریه همین بعد اهمیت سلاح های کشتار جمعی را نشان می دهد که وقتی قدرت های بزرگ با سلاح های کشتار جمعی بازی می کنند و آن را افزایش می دهند باید بپذیرند که در دنیا نیز تروریست ها و دیگران از آن استفاده خواهند کرد.

 

وی خطاب به غربی ها گفت: بنابراین شما شرایط را ناامن می کنید. این هم مشکلی است که ناگهان یک موضوع را بهانه می کنند و آن را به عنوان موضوع بین المللی مطرح و می خواهند مقررات بین المللی را تغییر دهند. مقامات آمریکایی گفتند مسئله سلاح شیمیایی آن قدر در افکار عمومی مکشوف است که نیاز به شورای امنیت ندارد.

 

وی ادامه داد: اگر این مبنای عملیاتی می شود پس دیگران هم باید از این حرف ها بزنند. شورای امنیت را برای چه گذاشتند. شما اگر به نظارت بین المللی احترام نگذارید نباید انتظار داشته باشید سایرین احترام بگذارند.

 

رئیس مجلس گفت: تنها راه حل مسئله سوریه یک راه حل سیاسی است. متاسفم که به عیان می بینیم برخی کشورهای هوس باز در منطقه جاپای لغزنده برای امریکا ایجاد می کنند تا در باتلاق بیفتد. آن ها دنبال منافع کوچک خود در منطقه هستند. امریکایی ها هم تصور می کنند این اقدام جنبه پرستیژ دارد و باید این کار را انجام دهند. اما باید بدانند مشکل این کار در سوریه فراگیر می شود. آن گاه جمع کردن ان برای خودشان مشکل است.

 

لاریجانی گفت: یکی از معضلات در منطقه این است که آمریکایی ها آشفته سازی می کنند اما قدرت جمع کردن آن را ندارند در جنگ33 روزه هم این اتفاق افتاد به بهانه حضور دو نفر در مرز جنگ را آغاز کردند اما معلوم بود که از چند ماه قبل فکر کرده بودند که پرونده حزب الله را خاتمه بدهند بنابراین جنگ را شروع کردند اما نتوانستند ان را جمع کنند. با کشورهای مختلف تماس گرفتند تا ایران پا در میانی کند تا حزب الله آتش بس را بپزیرد بنابراین دست به دامان دلالان منطقه ای شدند تا این مسئله خاتمه پیدا کند.

 

وی افزود: در سوریه هم این مسئله عظیم تر تکرار خواهد شد. شرایط منطقه به گونه است که موید سوریه خواهد بود اگر آنها وارد حمله شوند، اخوت اسلامی ملت های منطقه را به هم پیوند می دهد و دیگر نمی توانید آن را جمع کنید.

 

رئیس مجلس ادامه داد: ما از ابتدا در دکترین امنیت ملی استفاده از سلاح کشتار جمعی را ممنوع می دانستیم . این سر و صدایی که در خصوص موضوع هسته ای ایران انجام دادند کار خودشان است آنها می دانند که ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما می خواهند در پشت این مسئله فشارهایی به وجود آورند. می گویند چون دانش آن را دارید شاید زمانی سراغ آن بروید. در حالی که رهبری انقلاب فتوا دادند که سلاح کشتار جمعی حرام است از این محکم تر قانونی نیست. ما این موضوع را عقلا هم برای منطقه مفید نمی دانیم زیرا رفتار سالمی برای منطقه نیست و شرعا و عقلا چنین کاری را برای نیروهای مسلح مفید نمی دانیم.

استقبال علی مطهری از انتخاب مسجد جامعی

$
0
0
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس، با بیان اینکه هماهنگی مسجدجامعی با دولت برای شورای شهر تهران بسیار مهم است، گفت: انتخاب وی به‌عنوان رئیس شورای شهر بر امور مدیریت شهری تأثیر سیاسی نمی‌گذارد.

علی مطهری در گفت ‌و گو با خانه ملت با اشاره به انتخاب احمد مسجد‌جامعی به‌عنوان رئیس شورای شهر تهران گفت:‌ به‌طور حتم حضور مسجدجامعی می‌تواند در بهبود مدیریت شهری تهران تأثیرگذار باشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در مجموع اعضای شورای شهر تهران تصمیم مناسبی برای انتخاب مسجدجامعی به‌عنوان رئیس این شورا اتخاذ کردند افزود: حضور این فرد به‌عنوان ریاست شورای شهر تهران می‌تواند در بهبود روابط شورا و دولت تأثیرگذار باشد، زیرا مسجدجامعی با دولت بسیار هماهنگ‌ بود و این موضوع بسیار مهم و مثبت است.

وی با اشاره به کارنامه عملکردی مهدی چمران در ۱۰ سال ریاست خود در شورای شهر تهران، تصریح کرد: وی در دوران مدیریت خود تجربه خوبی داشته و در هشت سال اخیر در مجموع موفق بود اما به‌دلیل هماهنگی بیشتر مسجدجامعی با دولت، روند عملکردی شورای شهر و شهرداری تهران روان‌تر خواهد شد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی درباره تأثیرگذاری آرای حداقلی مسجد جامعی( ۱۶ رأی از ۳۱ رأی) در معادلات آینده شورای شهر تهران یادآور شد: به نظر این موضوع هیچ تأثیری در اقدامات و معادلات این شورا ندارد، چون اعضای شورا بر نبود نگاه سیاسی بر امور شهرداری تأکید داشته‌اند، از طرف دیگر در انتخاب رئیس شورای شهر ممکن است نگاه سیاسی در کار باشد، اما در بررسی امور و طرح‌های مدیریت شهری نگاه سیاسی وجود ندارد.

احترام ویژه هاشمی به رئیس‌جمهور/ استقبال علوی از روحانی

$
0
0

چهارمین دوره جلسه رسمی خبرگان رهبری که صبح امروز با حضور اعضای مجلس خبرگان به مدت دو روز آغاز شد با حواشی همراه بود.

 

به گزارش مهر، چهارمین دوره اجلاس رسمی خبرگان رهبری صبح امروز با حضور اعضای مجلس خبرگان رهبری آغاز شد و تا فردا ادامه خواهد داشت که این جلسه در روز نخست با حواشی همراه بود.

 

جلسه به ریاست آیت الله مهدوی کنی و اعضای هیات‌رئیسه آیات علم‌الهدی، یزدی، احمد خاتمی و دری نجف آبادی با قرائت قرآن توسط کریم منصوری به طور رسمی آغاز شد.

 

اعضای خبرگان در حالی که هر یک با خودرویی مقابل ساختمان مجلس حاضر می شدند، یکی از اعضای شورای نگهبان با تاکسی خود را به این اجلاس رسمی رساند.

 

البته همسر یکی دیگر از اعضای خبرگان هم وی را تا مقابل در مجلس همراهی کرد ولی بعد از پیاده شدن وی از خوردو و ورود به ساختمان مجلس قدیم، راننده همسر وی را از از محل خارج کرد.

 

آیت الله احمد جنتی و آیت الله مصباح یزدی در کنار هم و در آخرین ردیف از صندلی های سالن، حجت الاسلام رئیسی معاون رئیس قوه قضائیه و آیت الله کازرونی امام جمعه استان البرز نیز در کنار هم و آیت الله هاشمی رفسنجانی در کنار آیت الله موحدی کرمانی و در ردیف اول سالن و در کنار هم نشسته بودند، آیت الله آملی لاریجانی هم در محوطه میانی سالن و تنها نشسته بود.

 

رئیس جلسه در حالی که درباره انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی دکتر روحانی در این انتخابات سخن می گفت، حسن روحانی به همراه حجت الاسلام علوی وارد سالن شد و آیت الله مهدوی کنی خطاب به وی عنوان کرد ما همین الان داشتیم درباره شما صحبت می کردی.

 

وزیر اطلاعات که از ابتدای شروع مراسم در سالن بود بلافاصله بعد از اطلاع از حضور رئیس جمهور در جلسه خبرگان، سالن را ترک کرد و به استقبال رئیس جمهور رفت تا در مسیر ورود به سالن وی را مشایعت کند.

 

رئیس جمهور بعد از ورود به سالن در کنار آیت الله هاشمی رفسنجانی نشست و البته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به نشانه احترام به ورود رئیس جمهور از روی صندلی خود بلند شد، بعد از نشستن روحانی کنار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خوش و بش هایی همراه با خنده بین رئیس جمهور و آیت الله هاشمی رد و بدل شد.

 

پیکر 6 شهید از 92 شهید دفاع مقدس که روز گذشته بر دوش مردم تهران تشییع شده بود نیز در وسط سالن فضایی معنوی ایجاد کرده بود و بهانه ای شد تا رئیس مجلس خبرگان ضمن گرامی داشت یاد شهدا و یادآوری رشادت های آنها در 8 سال جنگ تحمیلی، عنوان کند که در ادامه جلسه امروز و در زمان تنفس مجلس، شهدا بر دوش نمایندگان تا درب مجلس تشییع خواهند شد.

 

در حالی خبرنگاران شبکه های داخلی و خارجی این مراسم را پوشش دادند که هیچ گونه امکاناتی برای مخابره خبر از جمله تلفن و فکس در محوطه سالن تعبیه نشده بود.

16 شکایت از قوه قضائیه در مجلس

$
0
0
رئیس مجلس شورای اسلامی در حالی پیشنهاد ایجاد شعبه ویژه رسیدگی به شکایات مطرح شده به کمیسیون اصل ۹۰ در قوه قضائیه را مطرح می کند که از خود قوه قضائیه تاکنون ۱۶ شکایت در این کمیسیون واصل شده است.

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کمیسیونی است که بیشتر نمایندگان مجلس برای ورود به آن کاندیدا می شوند. نام این کمیسیون بر اساس وظیفه ای که بر اساس اصل ۹۰ قانون اساسی برعهده دارد به عنوان کمیسیون اصل ۹۰ نامگذاری شده است. در اصل ۹۰ قانون اساسی آمده است: هرکس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند. مجلس موظف است به این شکایات رسیدگی کند و پاسخ کافی دهد و در مواردی که شکایت به قوه مجریه و یا قضائیه مربوط است رسیدگی و پاسخ کافی از آنها بخواهد و در مدت متناسب نتیجه را اعلام نماید و در موردی که مربوط به عموم باشد به اطلاع عامه برساند.

شاید این سئوال مطرح شود که در این میان نقش دیوان عدالت اداری چه می شود که باید پاسخ داد: از آنجا که شکایت از عملکردِ ارگانهای وابسته به دولت در دیوان عدالت اداری ممکن است و شکایت از نهادهای قضایی هم با رجوع به مراجع بالاتر قوهٔ قضائیه قابل پیگیریست. فلسفهٔ وجودی این اصل مربوط به زمانی است که شکایات افراد نتیجه‌بخش و یا ممکن نبوده و شخص به کلیتِ رفتاری یک قوه معترض باشد. در واقع این اصل به عنوان آخرین راه تظلم‌خواهیِ شکایت از طرز کار قوای سه‌گانه را در بر می‌گیرد و شکایت از نهادهای وابسته به دولت یا قوهٔ قضائیه بایستی در دستگاه‌های پیش‌بینی‌شده در قانون صورت گیرد.

بررسی ۲۷۳ پرونده شکایت از دولت و سایر قوا در کمیسیون اصل ۹۰
به گزارش مهر، در سالهای اخیر به ویژه در دولتهای نهم و دهم عملکرد کمیسیون اصل ۹۰ پررنگ تر و رسانه ای تر از گذشته دیده شد. رسیدگی به شکایات متعدد از نحوه عملکرد قوه مجریه و قضائیه و حتی مجلس موجب تشکیل پرونده های متعددی در این کمیسیون حساس و نظارتی شد. مصطفی افضلی فرد عضو کمیسیون اصل ۹۰ در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: هم اکنون ۱۰۹ پرونده بانکی و ۳۰ پرونده شکایت از دولت در دستور کار این کمیسیون قرار دارد و در مجلس نهم ۲۷۳ پرونده در موضوعات بانکی، پتروشیمی و نفت، قوه مجریه، مجلس و... در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته است.

پرونده واگذاری پارک بزرگی در تهران به اشخاص حقیقی
افضلی فرد در این گفتگو به برخی از پرونده های مفتوح در کمیسیون اصل ۹۰ اشاره می کند و می افزاید: یکی از پرونده‌های در حال بررسی موضوع واگذاری یک پارک اطراف تهران به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده که بر اساس بررسی‌های انجام شده این پارک و این منطقه جزء منابع ملی محسوب می‌شود.

۳۲ شکایت از قوه قضائیه در کمیسیون اصل ۹۰
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه این کمیسیون در حال بررسی شکایات از سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه است، می گوید: هم‌اکنون حدود ۳۲ شکایت از قوه مجریه، ۵ شکایت از قوه مقننه و ۱۶ شکایت از قوه قضائیه به‌علت طرز کار کمیسیون‌ها در حال بررسی است، از این‌رو این شکایت در آینده از سوی کمیسیون بررسی شده و نتایج آن اعلام می‌شود.

پرونده رانت خواری از اراضی ملی در مجلس
محمدعلی پورمختار عضو دیگر کمیسیون اصل ۹۰ در مورد آخرین پرونده‌های واصله به این کمیسیون می گوید: در طی روزهای گذشته پرونده جدیدی از رانت‌خواری و سوءاستفاده‌ برخی افراد از موقعیت‌هایی که دارند برای تبدیل اراضی ملی به اراضی مسکونی و دسته‌بندی این اراضی در کمیسیون مفتوح است که این موضوع به شدت از سوی مقامات قضایی و کمیسیون پیگیری می‌شود.

پرونده مشایی و احمدی نژاد در کمیسیون اصل نود
در این میان برخی از پرونده های دیگر در این کمیسیون مطرح است که هنوز به نتیجه نهایی از سوی دستگاههای نظارتی نرسیده است. به عنوان مثال در جریان ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم اسفندیار رحیم مشایی هم مطرح شد و پرونده وی وارد کمیسیون اصل ۹۰ شد. سخنگوی از کمیسیون اعلام کرد: محتوای این پرونده مربوط به شکایت نمایندگان مجلس هشتم از مشایی در خصوص برخی ریخت و پاش‌ها و همچنین حیف و میل بیت‌المال در مناطق آزاد تجاری و همچنین پرونده مربوط به کیش بود که در این زمینه کمیسیون نظر نهایی خود را جمع‌بندی کرده و در اختیار دستگاه‌های نظارتی قرار داد تا در رسیدگی به صلاحیت مشایی این پرونده مدنظر قرار گیرد. البته همراه بودن محمود احمدی نژاد برای ثبت نام مشایی هم حاشیه های حقوقی داشت که نمایندگان مجلس با ۱۷۰ امضا از این اقدام رئیس جمهور به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کردند.

پرونده واردات خودروهای لوکس
مصطفی افضلی‌فرد سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در مورد پرونده مطرح شده به نام خودرو در این کمیسیون می گوید: عده‌ای با اختصاص ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس در حق واردات مواد‌غذایی و دارو اجحاف کردند که پرونده این تخلف بزرگ بعد از بررسی کمیسیون اصل ۹۰ به قوه قضاییه ارجاع می‌شود. سئوال ما این است که با چه معیار و شاخص‌هایی مجوز استفاده از ارز مرجع به واردات خودروهای لوکس و گران‌قیمت داده شده است که همین خودروها با ارز مبادله‌ای و به قیمت آزاد در بازار به فروش رسیده است.

پیشنهاد رئیس مجلس به رئیس دستگاه قضا
مصطفی افضلی فرد سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از بررسی طرحی برای راه اندازی شعبه ویژه ای در قوه قضاییه با همکاری رئیس این قوه برای رسیدگی به پرونده های ارجاعی از کمیسیون اصل ۹۰ خبرداد و گفت: این پیشنهاد از سوی علی لاریجانی ارائه شده است. رئیس مجلس در خصوص لزوم تهیه گزارش از قوانین معطل مانده در قوای سه گانه، آیین نامه هایی که به موقع تنظیم نمی شوند، حجم تخلفات آیین نامه ها از قوانین، تضییع منابع کشور به دلیل سوء مدیریت در موضوعات مختلف، اطاله دادرسی در قوه قضاییه، واردات بی رویه و میزان تحقق سیاستهای کلی نظام که از سوی رهبری مشخص شده است مواردی را در جلسه کمیسیون مطرح کرد ولی موضوع ایجاد شعبه ویژه بسیار مهم بود.

روایت احمدی‌مقدم از محرمانه‌های انتخابات 88

$
0
0

سردار احمدی مقدم در گفت وگو با هفته نامه مثلت به بیان محرمانه های انتخابات سال 88 پرداخت که اهم آن به شرح زیر است:

 

*ایشان{رهبر معظم انقلاب} از حوادثی که پیش آمد خیلی مغموم و ناراحت بودند ؛ در جلسه‌ای 7 یا 8 نفر از مسئولان همچون فرمانده سپاه، وزیر اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و آقای«رئیسی» نایب‌‌رئیس قوه‌قضائیه، محضر رهبر معظم‌انقلاب جمع بودند- صبح همان روزی که رئیس‌جمهور آقایان اژه‌ای و صفارهرندی را عزل کرد- حضرت آقا گفتند من این جلسه را گذاشتم چون از اول نگران این حوادث و اردوکشی خیابانی بودم، متاسفانه خونی به زمین ریخته شد البته قتیل‌الازدحام هم داریم (کسانی که در شلوغی زیر دست و پا می‌مانند و کشته می‌شوند) اینهایی که این کارها راکردند چه جوابی دارند؟ خون‌هایی به زمین ریخته شده ولی این جلسه را گذاشتم زیرا می‌خواهم سه چهار مساله هر چه زودتر روشن شود؛ اولا کسانی که کشته شدند پرونده‌شان قطعی شود که اینها چه جوری کشته شدند با گلوله بوده؟ به ضرب چه کسی؟ پرونده کهریزک، کوی دانشگاه و کوی سبحان (مواردی که آن روزها در صحن مجلس مطرح شد) دستگاه‌ها برای رسیدگی به اینها یک زمانی را اعلام کنند تا همه تمام شود. ضمن آنکه نباید حقی از کسی تضییع شود.» حتی من آن موقع یادم است که گزارشی به ایشان داده بودند که سردار رادان به کهریزک رفته است.
*به رهبر معظم انقلاب خبر رسیده بود، ایشان فرموده بودند که «شدید برخورد کنید حتی اگر ایشان است باید محاکمه شود.» من بعد از چند روز فاصله در جلسه خصوصی در شهریور به حضرت آقا گفتم: «این آثار مثبتی ندارد شاید در نیرو تاثیر منفی بگذارد.» ایشان گفتند: «چرا این حرف را می‌زنید؟ اگر دیگران به دلیل خطای برخی مأموران به شما حمله می‌کنند چرا شما باید از مامور دفاع کنید. شما موضوع را دست بگیرید و اعلام کنید که با مامور متخلف در هر رده‌ای که هست برخورد می‌شود.» من هم تسلیم شدم و گفتم: «آقای رادان! دادسرا احضار کرده شما تشریف ببرید.» به سردار رجب‌زاده هم گفتم شما هم بروید، اتفاقا خوب شد برای آقای رادان در همان مرحله رسیدگی دادسرا منع تعقیب صادر شد، چون یکی از شهود من بودم که اصلا آقای رادان خبر نداشت.
*روز 18 تیر سه‌شنبه بود؛ غروب پنج روز بعد 23 تیر، ما در میدان، ورزش می‌کردیم بچه‌ها زنگ زده بودند و مرا پیدا نکرده بودند. به تلفن آقای رادان زنگ زدند و او به من گفت که بچه‌ها می‌گویند از کهریزک یکسری را آوردند، یکی در راه و دیگری هم نزدیک زندان اوین به کما رفته. او را به بیمارستان شهدای تجریش بردند، مگر چه کسی آنجا بوده؟ بنابراین ایشان اصلا خبر نداشت، تازه آنجا فهمید که عده‌ای در کهریزک بازداشت بودند. این خودش نشانه‌ای از ‌بی‌گناهی او بود.
* البته آقای رادان در اردیبهشت ماه 88 (یک ماه قبل از انتخابات) جایی بازدید داشت. در راه از بازداشتگاه جدید که در حال ساخت بود همراه تیم مهندسی پلیس امنیت و آگاهی بازدید می‌کند. این بازداشتگاه مدرن، تمیز و ساختش جدید است، فقط انشعابات آب و برقش وصل نبود و می‌شد با موتور برق موقتی از آن استفاده کرد که در این صورت دیگر آن اتفاق نمی‌افتاد. برای آقای رجب‌زاده پرونده اتهامی ‌درست شد، اما او نیز در دادگاه تبرئه شد.
*حضرت آقا حتی زمانی که غائله خوابید و تمام شد روی حقوق افراد دقیق بودند، با خانواده‌های کشته‌شدگان کهریزک یکی یکی دیدار و از آنها دلجویی کردند؛ شاید فکر کنند مدیریت سیاسی است. این هم باشد اشکالی ندارد اما این کار ایشان از بعد امامت و پدری و ولایت بود و واقعا هم موثر افتاد. حالا یک اتفاقی افتاده این دلیلی بر بروز هر رفتاری از نهادهای حکومت نیست، حقوق مردم در جای خودش باید رسیدگی شود.
*اتفاقا یک مورد که من نگفتم ماجرای دو نفر از ماموران نیروی انتظامی ‌است که محکوم به قصاص شدند. حکم قتل عمد براساس سه بند صادر می‌شود؛ اینکه کسی نیتش قتل و سلاح و آلت قتل هم کشنده باشد، دومی‌ آلت قتل است ولی نیت قتل نیست؛ سوم نیت قتل است ولو اینکه ابزار قتال نباشد. من در جلسه خصوصی نزدیک نوروز به حضرت آقا گفتم که اینها براساس بند «ب» به قصاص محکوم شدند، حال آنکه نیت قتل نداشتند.
مداخله جنابعالی را می‌طلبد و برای این کار استدعا داریم. «ایشان گفتند که چنین مطالبه‌ای از من نکنید که چون فتوای من هم همین است؛ قتل عمد سه شق دارد: نیت و آلت قتل، آلت قتل بدون نیت، نیت بدون آلت‌قتل هرسه قتل عمد است بنابراین از من نخواهید چیزی را خلاف نظر فقهی خودم بگویم. این طور شد که ما پی‌گیری خود را رها کردیم اما خود شاکیان رفتند و رضایت دادند بدون اینکه ما هیچ وساطتی کنیم.
داستان ماشین میدان ولیعصر(عج)
*میدان ‌ولیعصر با قضیه عاشورا متفاوت است، عاشورا چیز دیگری بود؛ آنچه روی سایت‌ها رفت در میدان ولیعصر(عج) در ابتدای خیابان بلوار کشاورز بود. یک وانت نیروی انتظامی ‌از روی یک نفر عبور کرد.
*حقیقت ماجرا این است که ما خیلی در پزشکی قانونی و بیمارستان‌های اطراف گشتیم کسی را در این‌باره پیدا نکردیم. آن وانت دنده عقب آمد و از روی یک نفر رد شد، اما ماجرا این بود که ماشین دست‌ یک سرباز بود، وقتی به شلوغی بر‌می‌خورد دنده عقب می‌گیرد که در این هنگام یک نفر زیر چرخ ماشین می‌رود. واقعا هم هرچه گشتیم کسی را پیدا نکردیم. چند‌ماه قبل اواخر سال 91 بود که اطلاع دادند یک خانواده‌ای پیدا شده که ادعا دارد شوهرش در جریانات سال 88 به چنین شکلی کشته شده. اتفاقا دوستان رفتند و رسیدگی کردند و دیدند این همان فرد است،خانواده آن بنده خدا هم نمی‌دانستند که این همان اتفاق است. فکر می‌کردند آن فرد در جایی تصادف کرده و مردم او را به بیمارستان بردند که فوت می‌کند. بعد پزشکی قانونی به خانواده او برای شناسایی اطلاع می‌دهد تا مشخص شود متوفی متعلق به خانواده آنهاست یا خیر؟ خانواده متوفی می‌روند او را شناسایی می‌کنند. وقتی مشخص شد که فرد متوفی این حادثه کیست، بچه‌ها را فرستادیم دلجویی و جبران کنند و حتی برای تشکیل پرونده کمک کردیم. البته انجام وظیفه بود.
* خود من اعلام کردم این حادثه درباره هر کسی رخ داده بیاید بگوید اما کسی را پیدا نکردیم، اخیرا کسی را پیدا کردیم با شواهد و قرائن. بچه‌ها این احتمال قوی را دادند که آنچه این خانم ادعا می‌کند درست است. پزشکی قانونی او را به‌عنوان متوفی در تصادفات و ناشناس اعلام کرده بود.

پایان ماه عسل فوتبال ایران به بهانه تهدید کی‌روش به استعفاء

$
0
0

ماه عسل برای تیم ملی و فدراسیون فوتبال خیلی دوام نیاورد. تنها سه ماه پس از این که ایران توانست خودش را به عنوان پنجمین تیم راه یافته به جام جهانی برزیل به دنیا معرفی کند، زخم‌های اختلاف‌ها در فوتبال ایران سر باز زده است.

 

 

 

  آنچه که این روزها در فوتبال ایران رقم می‌خورد، حتما در فوتبال روز جهان اتفاقی بی‌هتماست. دعوا بر سر آنچه دو طرف "منافع ملی" می‌خوانند باعث شده که دیوارحیا و احتیاط میان دو طرف فرو بریزد و یک بار دیگر فوتبال ایران درون‌مایه ضعیفش را به همه معرفی کند. سرمربی تیم ملی امروز در ادامه‌ی تلاش‌هایش برای رسیدن به امتیازهای لازم و آماده کردن تیم ملی در گفت‌وگویی که با روزنامه خبر ورزشی انجام داده از احتمال فسخ قراردادش با فدراسیون فوتبال حرف زده اما در ادامه از لحنش این طور بر می‌آید که قصد دارد با این صحبت‌ها، مسوولان فدراسیون فوتبال ایران را برای متوجه وضعیت دشوار تیم ملی کند.

 

 

 

ساعتی پس از پیروزی تیم ملی برابر کره جنوبی، مهم‌ترین سوال این بود که «آیا کی‌روش در ایران می‌ماند یا نه؟» سوالی که با این پاسخ کی‌روش همراه شد: «اگر می‌خواهید برای تفریح به برزیل بروید من ترجیح می‌دهم برای گذراندن تعطیلات تابستان آینده جای دیگری را انتخاب کنم». حالا حدود سه ماه از این سوال و جواب می‌گذرد و اکنون هیچ نشانی نیست که برزیل سال آینده جایی به غیر از تفریح‌گاه برای فوتبال ایران باشد. شاید گفتن این‌که تیم‌هایی نظیر هند و عراق بازی دوستانه دارند، ما نداریم یا این‌که فدراسیون فوتبال توانایی جور کردن پول برای تیم ملی را ندارد، دیگر آن‌قدر تکراری باشد که یادآوری‌اش هیچ جذابیتی نداشته باشد اما برای فوتبال ایران که از پاسخگویی به ساده‌ترین سوالات هم ناتوان است این نمونه‌های دم دستی شاید مثل یک تلنگر باشد.

 

 

 

این روزها دعوای کارلوس کی‌روش و مهدی تاج علنی شده. کی‌روش که اساس و بنیان برنامه‌اش را با لغو دو اردو بر باد رفته می‌بیند، با مشکل بزرگ دیگری روبه‌رو شده و آن هم ناتوانی به پاسخگویی سوالات ساده‌ای است که او در بیانیه اخیرش آن را از تصمیم‌گیران فوتبال ایران پرسیده و همین باعث شده او در تازه‌ترین اظهارنظر اعلام کند، قصد فسخ قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران را دارد.

 

 

 

او در این بیانیه سه سوال روشن، شفاف و در عین حال ساده پرسیده است. سه سوال کی‌روش چنین است:

 

1- آیا فوتبال ایران یک بار برای همیشه می‌تواند تصمیم بگیرد یا خیر؟

 

2- آیا فوتبال ایران می‌تواند یک برنامه‌ی دقیق و کارآمد برای آماده‌سازی تیم ملی در جام جهانی تنظیم و آن را اجرا کند آری یا خیر؟

 

3- آیا فوتبال ایران می‌تواند بگوید آری یا خیر؟

 

 

 

سوال‌ها همان‌طور که می‌بینید ساده هستند اما با این وضع مدیریتی شاید پاسخ دادن به این پرسش‌ها سخت‌ترین کار ممکن باشد. با این حال برای این‌که نقشه راهی ترسیم شود در ادامه تلاش می‌کنیم جواب‌هایی برای این سوال‌ها پیدا کنیم تا متوجه شویم منظور و مورد سوال کی‌روش چه افرادی می‌توانند باشند.

 

* پاسخ به سوال اول

 

 

 

او پرسیده «آیا فوتبال ایران می‌تواند یک بار برای همیشه یک تصمیم بگیرد یا خیر؟» تاکید کی‌روش بر «یک بار» شاید به خوبی نشان دهد که او نتوانسته تا به حال تصمیمی قاطع را از سوی مدیران ارشد فدراسیون فوتبال ببیند. شاید رودربایستی که در راس هرم فدراسیون فوتبال وجود داشته و در چند سال اخیر یکی از ضعف‌های آشکار علی کفاشیان بوده، چیزی است که در این سوال ساده به صورت پنهانی از «فوتبالدوستان ایرانی» پرسیده شده و کی‌روش خواسته نه به صورت خیلی صریح این را یادآوری کند که فوتبال ایران مدیر قاطعی ندارد و او نتوانسته حتی «یک بار» شاهد یک تصمیم باشد.

 

* پاسخ به سوال دوم

 

 

 

کی‌روش برنامه‌اش برای موفقیت تیم ملی در جام جهانی 2014 را به صورت جزوه و به دو زبان به مسوولان فدراسیون فوتبال داده و اسم آن را هم گذاشته «به سوی برزیل 2014»، هدف و رویایش را هم بر روی «راهیابی به مرحله دوم جام جهانی برزیل برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران» قرار داده است اما همان صفحه اول و در آغاز، آن‌چه تا کنون پیش رفته برخلاف خواسته‌هایش بوده است. نه شروع لیگ از 21 تیر اتفاق افتاده و نه برنامه‌های اردویی تیم ملی از ابتدا بر اساس این برنامه جلو رفته است. اما سوالی که وجود دارد این‌که چه اتفاقی افتاده تا این برنامه مثل آن‌چه روی کاغذ نوشته شده اجرا نشده است.

 

 

 

سوالی که از همان ابتدای تعویق در شروع لیگ به وجود آمد هم‌چنان مطرح است که به چه دلیل مسوولان سازمان لیگ در شروع لیگ تاخیر وارد کردند؟ آنها و در راس سازمان، مهدی تاج هنوز به این شائبه پاسخ نداده‌اند که آیا تماسی از سوی برخی باشگاه‌ها انجام گرفته که او هم مجبور شده به خاطر همان رودربایستی‌های متعارف ایرانی‌ها، سرنوشت تیم ملی را به زلف یک تاخیر غیرکارشناسانه گره بزند. حتما اگر تیم ملی به خاطر مصدومیت بازیکنان کلیدی‌اش دستش در جام جهانی در پوست گردو بماند، باشگاه‌ها هم مقصر هستند که برخلاف توصیه‌ی کی‌روش در برنامه پیشنهادی، جلوی نظارت کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال مقاومت کردند و به اجبار بازیکنان ملی خسته از راه رسیده را مجبور به حضور در تمرین‌های پیش فصل‌شان کردند.

 

 

 

* پاسخ به سوال سوم

 

 

 

آخرین سوال کی‌روش از همه ساده‌تر است. او پرسیده «آیا فوتبال ایران می‌تواند بگوید آری یا خیر». این سوال در عین سادگی همه‌ی جامعه‌ی فوتبال ایران را درگیر خودش کرده؛ از هواداران فوتبال تا رسانه‌ها، باشگاه‌ها و مدیران ارشد فدراسیون فوتبال. همان‌هایی که اگر تابستان آینده تیم ملی در جام جهانی نتیجه نگیرید خود را محق می‌دانند که از راس تا ذیل تیم ملی را به چهارمیخ بکشند و با انتقادهایشان چهره حق به جانب به خود بگیرند و مثل "گلام"، شخصیت معروف سریال گالیور بگویند «من می‌دانستم». اکنون وقت پاسخ دادن به یک سوال ساده است. فوتبال ایران می‌تواند بگوید آری یا خیر؟ می‌تواند بگوید که برایش تیم ملی و آبروی ملی چقدر ارزش دارد؟ می‌تواند بگوید که بین لیگی که هر سال تکرار می‌شود و جام جهانی که هر چند سال یک بار تیم ملی با بخت و اقبال، شانس حضور در آن را پیدا می‌کند کدام را انتخاب می‌کنند؟ اکنون وقت انتخاب است.

 

 

 

یادداشت از محسن معتمدکیا، ایسنا

ملی پوشان به دنبال فروش مجوز واردات خودرو

$
0
0
آخرین گروه از ملی پوشان فوتبال هم مجوزهای خودروهای شان را گرفتند تا پاداش صعود به جام جهانی را گرفته باشند.

به گزارش خبرآنلاین ؛ مجوز ورود خودروهای زیر 2800 سی سی که بعد از صعود تیم ملی به جام جهانی از سوی هیات دولت به مسئولان فدراسیون فوتبال و ملی پوشان وعده داده شده بود در اختیار آنها قرار گرفت. البته با این تبصره که تقریبا همه اعضای تیم ملی این پاداش را گرفتند غیر از دستیاران سرمربی که پایین ترین دستمزد را در میان تمام گروه تیم ملی دارند.

بعد از اعلام اهدای مجوز ها از سوی دولت قبلی ، محمد عباسی از مسئولان فدراسیون فوتبال خواست تا در نامه ای نام آنهایی که شایسته دریافت این پاداش هستند ، معرفی شوند.

کفاشیان در نامه ای نام 48 نفر را برای دریافت این مجوز ها در اختیار وزارت ورزش گذاشت. او در این لیست تقریبا تمام اعضای فدراسیون را از مسئول مالی تا نمایندگان کمیته های ملی و جوانان در فهرست خود قرار داده بود اما عباسی بعد از این اعلام کرد تنها به کادرفنی به همراه بازیکنان و نبی و کفاشیان این پاداش صعود اهداء می شود .

اما در میان همه نام های معرفی شده تنها این دستیاران اصلی کادرفنی تیم ملی بودند که از قلم افتادند. دن گاسپار ، آنتونیو سیموئز و امید نمازی به همراه کادر پزشکی و کادر آنالیز تیم ملی نه تنها از این پاداش صعود باز ماندند که حتی بخشی از پاداش هم به آنها تعلق نگرفت. با این وجود بازیکنان و رئیس فدراسیون این روزها در بازار فروش خودرو به دنبال فروش مجوز های واردات خودروهای تا سقف 400 هزار دلاری شان هستند. خودروهایی که رقم تخمین زده سود خالص شان از سوی واردکنندگان خودرو چیزی حدود 400 میلیون تومان تخمین زده می شد اما ملی پوشان می گویند به دلیل تعرفه های گمرکی به سختی می توانند این مجوز ها را بیش از 150 میلیون تومان بفروشند.

عذرخواهی بزرگواری از مردم لرستان

$
0
0
نماینده مردم کهکیلویه که سخنانش درباره قوم لر در روز رای اعتماد به کابینه دولت یازدهم حاشیه‌های زیادی درپی داشت این سخنان را شوخی خواند.

 علی محمد بزرگواری در نطق میان دستور خود در صحن علنی امروز(سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی گفت: برابر اصل 84 قانون اساسی هر نماینده‌ای در برابر تمام ملت مسوولیت دارد و می‌تواند درباره همه مسائل داخلی و خارجی اظهارنظر کند.

وی گفت:‌ همچنین براساس اصل 86 نماینده، در مقابل ایفای وظایف نمایندگی خود و اظهارنظر آزادی کامل دارد، برمبنای ماده 77 آیین‌نامه داخلی مجلس نماینده نباید از حقوق اجتماعی محروم شود و براساس ماده 79 هر نماینده‌ای اجازه نطق و دفاع از خود را دارد، اصل 67 هم می‌گوید نماینده برای حفظ حقوق مردم و پایبندی به آن سوگند یاد کرده است.

وی ادامه داد: بنده هم براساس وظایف نمایندگی خود به نمایندگی از مردم در مخالفت با صلاحیت کلی وزرای پیشنهادی دولت یازدهم سخن گفتم و همانطور که در نطق مذکور اعلام نموده بودم به 70 درصد کابینه آقای روحانی رای مثبت دادم، اما ملت شریف ایران بدانند تمام هجمه‌ای که بر علیه بنده به خاطر آن جمله شوخی مانند صورت گرفت و جنجال‌هایی که موج‌سواران به راه انداختند تا از احساسات پاک برادران و خواهران لر زبان استفاده کنند همه بر علیه مواضع اصلی من بود که نسبت به فتنه‌گران حامیان آنها و رانت‌خواران گرفتم.

بزرگواری تصریح کرد: آنها با تبلیغات منفی در داخل و خارج سخنان اصلی‌ام را به حاشیه راندند اما ما که خود لر زبان هستیم هرگز کوچکترین توهینی به این قوم را برنمی‌تابیم چون نماد لر، نشان ماد است که در کنار نشان فارس حکایت از این دارد که لرها هرگز استقلال‌طلب و تجزیه‌طلب نیستند، چون خود را ذاتا متعلق به ایران و ایران را ذاتا متعلق به خود می‌دانند.

نماینده کهکیلویه تاکید کرد: ما نمایندگان متعلق به همه ملت ایران هستیم که در کنار قانونگذاری و نظارت باید از حقوق همه اقوام و مذاهب ایران دفاع کنیم، بنابراین باید به من حق دهید در دولتی که شعار اصلی آن اعتدال است از سهم جوانان که بهترین سرمایه ملت هستند سوال کنم، باید حق دهید وقتی از همه استان‌های کشور وزرایی انتخاب سوال کنم چرا از زاگرس‌نشینان و لر زبانان یک وزیر در کابینه اعتدال وجود ندارد.

وی ادامه داد: برابر سوگندی که خوردم آیا حق ندارم از تریبون مجلس که سنگر دفاع از ملت است بگویم در دولت سازندگی دو سد ماهرود و کوثر بر رودخانه‌های جنوبی استان احداث شد که بخشی از استان خوزستان را سرسبز و آباد کرد اما نزدیکترین راه ارتباطی به کهکیلویه و بهمئی را قطع کرد و پس از پنج سال دوندگی هیچکس پاسخگو نیست؟ 30 هزار متر مربع زمین مستعد کشاورزی عاطل و باطل مانده و به خاطر نبود آب نمی‌تواند از آنها استفاده کنیم.

مسجدجامعی: قالیباف فعلا سندی را امضا نمی‌کند

$
0
0
رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: طبق روال معمول سالهای گذشته شهردار تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید پای هیچ سندی را امضا نمی‌کند و امیدواریم آقای قالیباف نیز در این مدت همین روند را اجرا کنند.

به گزارش ایسنا ،‌ احمد مسجد جامعی امروز در پایان جلسه اول شورای شهر چهارم به عنوان رییس شورا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران تا زمان انتخاب شهردار جدید می‌تواند در مسئویت خود باقی بماند یا نه گفت: این روال در دوره‌های قبلی نیز وجود داشته و شهردار تهران در دوره قبلی نیز تا زمان انتخاب شهردار جدید همه اقدامات خود را متوقف نگه داشته و هیچ سند مالی یا حقوقی را امضا نکرده است.

وی تصریح کرد: امیدوارم در این شورا نیز شهردار تهران به لحاظ قانونی آنچه که مورد تاکید قرار گرفته را رعایت کند و طبق برنامه معمول در سالهای گذشته در این فاصله انتخاب شهردار جدید هیچ سندی را امضا نکند.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با ارزیابی از عملکرد این دوره مدیریت شهری گفت: شهرداری تهران در سالهای گذشته در حوزه‌های حمل و نقل و ترافیک، فضای سبز و خدمت رسانی اقدامات قابل قبولی داشته است اما به نظر می‌رسد لازم است در حوزه نرم افزاری نیز اقدامات بیشتری صورت گیرد و این مسائل را مورد توجه بیشتری قرار دهیم.

وی تاکید کرد: لازم است برای رسیدن به آنچه که برای شهر تهران مطلوب است از فرهیختگان و نخبگان بیشتری برای نظام‌مند کردن امور و همچنین نشاط بیشتر در جامعه در همه زمینه‌ها استفاده کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در جلسه روز یکشنبه که دومین جلسه شورای شهر چهارم خواهد بود، در مورد شهردار جدید تهران تصمیم گیری خواهد شد یا نه؟ گفت: در واقع شورای شهر تا کنون شکل نگرفته و امروز اولین جلسه آن است و هرچه تا کنون به عنوان گمانه زنی برای انتخاب شهردار مطرح شده به عنوان پیشنهاد اصلی شورای شهر چهارم نبوده است که البته این نوع گمانه‌زنی‌ها و پیشنهادات برای تسریع کار شورا خوب و مفید خواهد بود.

مسجدجامعی تصریح کرد: روز یکشنبه اولین دستور جلسه اعضای شورای چهارم انتخاب شهردار خواهد بود و طبق سنت سالهای گذشته شورای شهر جلسات روز یکشنبه غیرعلنی است و در عین حال جلسات تصمیم گیری در مورد انتخاب شهردار نیز معمولا غیرعلنی برگزار می‌شود و اگر قرار باشد تصمیم دیگری گرفته شود باید تصمیم جمعی همه اعضا باشد تا جلسه انتخاب شهردار جلسه‌ای علنی شود.

رییس شورای شهر تهران در دوره چهارم خاطرنشان کرد: طبق آیین‌نامه داخلی شورای شهر تهران در دوره سوم تعداد کمیسیون‌های داخلی شورا پنج کمیسیون بوده است اما به دلیل محدودیت تعداد اعضا امکان فعال شدن هر پنج کمیسیون وجود نداشت اما در دوره جدید این آیین نامه برای تشکیل پنج کمیسیون همچنان فعال است و با توجه به تعداد بیشتر اعضا احتمال تشکیل هر پنج کمیسیون شورای شهر تهران وجود دارد.

مسجد جامعی در پاسخ به سوالی در رابطه با نهایی شدن دو گزینه محمدباقر قالیباف و محسن هاشمی از سوی اصولگرایان و اصلاح طلبان شورای شهر تهران به عنوان کاندید شهردار جدید تصریح کرد: این افرد گزینه‌های اعضا قبل از تشکیل شورا بوده‌اند و در واقع طبق آیین نامه داخلی شورا در روز یکشنبه به شورا معرفی می‌شوند و پس از آن روند قانونی انتخاب شهردار پیگیری می‌شود.

تشریح نحوه انتخاب استانداران و فرمانداران کشور

$
0
0
وزیر کشور با بیان اینکه این وزارتخانه بر استانداری‌ها را افزایش‌ داده‌ایم، آخرین وضعیت تاسیس استان‌های جدید را تشریح کرد.

به گزارش تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مراسم آغاز به کار همزمان شوراهای چهارم شهر و روستا با بیان اینکه امروز روز ملی در کشور ماست و یادآور پذیرش مسئولیت و مشارکت مردم در سرنوشت خودشان است، گفت: شوراها یکی از مهمترین‌ نمادهای مشارکت مردم در سرنوشتشان است که به برکت جمهوری اسلامی ایران و خون شهدا و یادگار امام خمینی (ره) و رهبر عزیزمان محقق شده است.

وی افزود: مردم با حضور در انتخابات شوراها توفیق پیدا کردند که در امور اداره شهر و روستا موثر باشند و به نوعی در کنار انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست‌جمهوری، خبرنگان رهبری و ... با تکمیل انتخابات در حوزه‌های شهر و روستا در سرنوشت خودشان مشارکت واقعی داشته باشند. وزیر کشور تصریح کرد: باید برای این لطف خدا همواره او را شکر کنیم و در عمل به گونه‌ای رفتار کنیم که به صورت واقعی این شکر مصداق پیدا کند.

رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: با انجام اصلاحیه‌ای در قانون انتخابات شوراها مقرر شد که یک ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری، شوراها آغاز به کار کنند و لذا امروز مراسم تحلیف آغاز به کار چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا است. وی تصریح کرد: امیدورایم با درایت، مسئولیت‌پذیری و دلسوزی اعضای شوراها آنها بتوانند با برنامه‌ریزی و سعی و تلاش مطالبات و خواسته‌های به حق مردم و پاسخگوی مطالبات و خواسته به حق مردم از شوراها باشند و آن را به منصه ظهور بگذارند و در عمل اثبات کنند که مردم‌سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک ایده و نظر در دیدگاه‌های اسلامی و دیدگاه‌های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری قرار دارد و می‌توان الگوی خوبی برای آنهایی باشد که بحث مشارکت مردم در صحنه‌های مختلف را پیگیری می‌کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: الگوی مردم‌سالاری دینی با توفیقاتی که همراه خواهد داشت، در عمل می‌تواند الگوی مناسبی برای معرفی به جهانیان باشد و با تحولاتی که امروز در منطقه تحت عنوان بیداری اسلامی وجود دارد یقینا الگوهای ارائه شده در ایران می‌تواند نمونه خوبی برای این کشورها باشد. چرا که الگوهای مرسوم در شرق و غرب ناکارایی خودشان را در عرصه آزادی و عدالت نشان داده‌اند و این در حالی است که مدل‌ مردم‌سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران به آزادی، عدالت، مشارکت و معنویت زندگی بشری توجه ویژه‌ای دارد.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور در ادامه این مراسم طی نشست خبری به سوالات خبرنگار درباره موضوعات مختلف پاسخ داد: وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین دغدغه شما به عنوان وزیر کشور در شرایط کنونی چیست؟ گفت: مهمترین دغدغه ما، تمام مسئولان، دولت تدبیر و امید و مقام معظم رهبری در حوزه داخلی مباحث اقتصادی و مباحث توسعه‌ای است و تمام تلاش‌مان این است که با استفاده از ظرفیت‌ها و منابع داخلی رشد اقتصادی که در شرایط نامناسب است را به شرایط مطلوب برسانیم و این موضوع تنها با مشارکت مردم و بخش خصوصی در عرصه اقتصادی ممکن است.

وزیر کشور ادامه داد: اولویت اول ما تغییر ساختار در وزارت کشور بود که کارها انجام دادیم و به دولت فرستادیم. همچنین اقدام دیگر ما انتخاب مدیران متناسب با این دیدگاه‌ها خواهد بود که با ارزیابی دقیق، دست به اقدامات و عزل و نصب‌ها خواهیم زد. رحمانی‌فضلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره درخواست تعدادی از شهرها برای تبدیل به استان اظهار داشت: تقسیمات کشوری یکی از وظایف اصلی وزارت کشور است و با توجه به عملکرد چند سال اخیر احساس می‌شود که نیاز است لایحه‌ای تحت عنوان طرح جامع تقسیمات کشوری باید با نیاز روز تهیه و به مجلس ارسال شود و این طرح تقسیمات کشوری باید با توجه به مختصات امروزی کشور و نیازهای سیاسی و فرهنگی استان‌ها آماده شود. البته دوستان در گذشته طرحی را آماده کردند که ما متناسب با نیازهای روز آن را بازنگری می‌کنیم.

وی همچنین در خصوص اینکه دولت گذشته به مردم برخی شهرها وعده تشکیل استان‌هایی را داده بود و آیا شما برنامه‌ای برای این موضوع دارید، اظهار داشت: اطلاعی از وعده‌های داده شده ندارم. وزیر کشور همچنین در خصوص اقدامات وزارت کشور برای فعالیت احزاب اظهار داشت: ما نشاط سیاسی، مشارکت واقعی و همراهی و همدلی تمام مردم را در عرصه‌های مختلف خواستار هستیم و لذا در جهت فعالیت‌ احزاب گام‌های موثرتری خواهیم برداشت و وزارت کشور در جایگاه مدیریت سیاسی واقع خواهد شد.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم با شفاف‌سازی، پاسخگویی و قانونمند کردن رفتارهای حزبی بتوانیم در تعمیق بینش سیاسی مردم گام‌های موثری برداریم که در این خصوص معاونت سیاسی وزارت کشور برنامه‌های تدوین شده را مبنای کار قرار داده و نشست‌های دوره‌ای با افراد، اشخاص و دبیران احزاب سیاسی برگزار خواهد کرد. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه انتخاب استانداران تا چه زمانی انجام خواهد شد؟ اظهار داشت: ما در انتخاب استاندار دقت را فدای سرعت نخواهیم کرد. همچنین قرار است نمایندگان و تمامی مجامع استانی به وزارت کشور بیایند و شاخص‌های خود را برای انتخاب استانداران به ما اعلام کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: اعتدال، سابقه مفید، نگاه اقتصادی، پاکدستی، قدرت تعامل و قبول داشتن برنامه دولت تدبیر و امید از شاخص‌های اصلی ما برای انتخابات استانداران است و لذا نمایندگان می‌توانند افرادی را از باب مشورت به وزارت کشور معرفی کنند و خود وزارت کشور با شناخت کامل از افراد دست به انتصاب‌ها خواهد زد. رحمانی‌فضلی تاکید کرد: ما در مدت تعیین شده که بیش از یک ماه نخواهد بود تغییرات را در استانداری‌ها آغاز خواهیم کرد و البته در بعضی استان‌ها به نتیجه رسیده‌ایم که به دولت ارسال خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتصاب معاونین این وزارتخانه اظهار داشت: ما در حوزه معاونین، معاونت سیاسی را تغییر دادیم و برنامه‌هایی را برای تعیین معاون امور مجلس، معاونت اقتصادی و معاونت عمرانی داریم که به مرور این تغییرات انجام خواهد شد. وزیر کشور اضافه کرد: البته دوستان ما در حوزه استانداری‌ها و معاونت‌های فعلی وزارت کشور با نگاه تکلیف‌مدارانه مشغول انجام وظیفه هستند و برای کمک اعلام آمادگی کرده‌اند و بنا شد تا آخرین لحظه در مسئولیت‌ها به خوبی کار کنند.

رحمانی‌فضلی افزود: ما نظارت بر استانداری‌ها را افزایش داده‌‌ایم و تلاش می‌کنیم تا در قالب این تغییر و تحول‌ها خللی در روند فعالیت‌های استانداری‌ها ایجاد نشود. علی‌ایحال با سرعت این کار را دنبال خواهیم کرد. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ایا در انتخاب استانداران با رئیس‌جمهور مشورت خواهد شد، گفت: بنده حتی قبل از اعلام شاخص‌ها با رئیس‌جمهور مشورت کردم و این مشورت قبل از تعیین بنده و معرفی به مجلس بود. رئیس‌جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر کشور نیز شاخص‌ها را اعلام کرد.

وزیر کشور همچنین تصریح کرد: بنده هم به صورت قانونی و شخصا تاکید دارم که رئیس‌جمهور نقش اول و اصلی را در انتخاب استانداران دارد. حتی بنده قبل از معرفی استانداران به دولت، در تک‌تک موارد با ایشان مشورت می‌کنم و نظرات رئیس‌جمهور را اعمال می‌کنم. رحمانی‌فضلی در خصوص ادامه فعالیت خانه احزاب اظهار داشت: در خصوص فعالیت خانه احزاب ما خوشحال می‌شویم که آنها با جدیت بیشتر کار خود را آغاز کنند. البته باید گفت تاریخ پروانه فعالیت خانه احزاب از سال ۷۹ تا ۸۳ بوده و بعد از آن نسبت به تمدید پروانه فعالیت اقدامی صورت نگرفته است. ما خوشحال می‌شویم که مراحل قانونی برای تمدید پروانه فعالیت انجام شود و خانه احزاب با تکیه بر قانون کار خود را انجام دهد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر لابی‌هایی در شهرها و استانها برای تعیین استاندار، فرماندار و بخشدار انجام می‌شود، گفت: من که خوشحال می‌شوم چرا که این موارد نشاط سیاسی در کشور را نشان می‌دهد. حتی اگر افراد مستقل را با نگاهی که مدنظر داریم به ما معرفی کنند در کمیته‌های مربوطه بررسی می‌کنیم. وزیر کشور تصریح کرد: البته لابی افراد، جریان‌‌های سیاسی و گروه‌ها، تعیین‌کننده نهایی نخواهند بود و ما همه ملت ایران را مشاور خود می‌دانیم. البته اشکالی در این بحث‌ها نمی‌بینیم اما این مشورت‌دادن‌ها در عمل نباید موجب اختلاف و دو دستگی میان افراد شود.

رحمانی‌فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وجود فضای امنیتی در کشور را قبول دارید، گفت: برنامه ما در فعالیت‌های سیاسی یقینا اجرای قانون است و در حوزه سیاسی بحث آزادی، ایجاد بسترهای اجتماعی و تعامل میان افراد و گروه‌ها در زمینه سیاسی را دنبال می‌کنیم که این موضوع باید با رعایت قانون انجام شود. تلاش ما این خواهد بود که در هر کدام از حوزه‌ها هر گروه و جریانی در چارچوب مسئولیت‌های خود ایفای نقش کند و در حوزه سیاسی نیز هر جریان و گروهی متناسب با قوانین سیاسی رفتار کند.

وی گفت: ما در حوزه امنیتی نیز تلاش می‌کنیم که متناسب با همان قوانین امنیتی رفتار کنیم. اگر بحث امنیتی به عنوان کنترل‌کننده و بازدارنده مطرح شود دولت تدبیر و امید چنین برنامه‌ای نخواهد داشت و ما امیدواریم با عقلانیت، رشد و تجربه شاهد فعالیت‌های سیاسی باشیم. وزیر کشور اظهار داشت: ما در برخی دوران شاهد تندروی‌ها، افراطی‌گری‌ها و تخاصم‌هایی بوده‌ایم و شاهد گروه‌هایی بودیم که به نظام اسلامی آسیب زدند و لذا تلاش می‌کنیم در این دوره عقل و بینش سیاسی حاکم باشد.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: ۳۴ سال فعالیت مستمر در جمهوری اسلامی نشان داده که اعتدال، عقلانیت و قانون‌، محور خوبی برای فعالیت‌ها خواهد بود. وی در خصوص نقش رسانه‌ها در کشور اظهار داشت: بنده ۱۰ سال در حوزه مهم معاونت سیاسی صداوسیما فعالیت کرده‌ام و خود را جزو جامعه رسانه‌ای می‌دانم و لذا روحیات و ارزش کار خبرنگاران را درک می‌کنم و اثر رسانه‌ها را در حوزه‌های مختلف می‌دانم و این موضوع از برکات انقلاب اسلامی است. البته نواقصی را در حوزه رسانه‌ای احساس می‌کنم که به اندازه خودم برای رفع آنها تلاش می‌کنم.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای احیای حقوق شهروندی گفت: در مورد حقوق شهروندی ما بالاتر از قانون نیستیم و نمی‌توانیم بالاتر از آن ادعایی داشته باشیم. حقوق شهروندی در حوزه کلان و خورد راهکارهایی را مشخص کرده است، اما گاهی در مسیر کار با برخی اقدامات و عملکردها مواجه شده‌ایم که گاها از سر ناآگاهی و یا دخالت عناصر غیرمسئول بوده که این فضاها برخی موانع را در مسیر کار الزامی کرده است.

رحمانی‌فضلی با تاکید بر اینکه بنده در حوزه حقوق شهروندی فعالیت‌هایی را انجام داده‌ام، افزود: متاسفانه گاهی در بحث حقوق شهروندی، مسئولان ما با دخالت نیروهای خارجی در شرایط خاص قرار گرفته‌اند. در اوایل انقلاب با سوء استفاده مطبوعات و نشریات وابسته و دست‌نشانده این موانع وجود داشت و بعدها نیز با عملکرد نامناسب با محدودیت‌هایی مواجه بودیم اما بعد از جنگ تحمیلی، روند مناسب‌تر شد و اوضاع در حوزه حاکمیتی، اجتماعی و فرهنگی به گونه‌ای‌ رقم خورد که ما در دولت احساس می‌کنیم باید این مسیر تکامل یافته و مناسب حقوق شهروندی را تقویت کنیم و البته نقاط ضعف آن را نیز برطرف کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا کمیته ۳ نفره در دولت برای انتخاب استانداران تشکیل شده است، اظهار داشت: در خصوص کمیته ۳ نفره و کمیته‌های مشابه نگاه آقای رئیس‌جمهور این است که هر فردی در حوزه‌ای که متولی امور است، باید مسئولیت را به عهده داشته باشد و تعیین کمیته، افراد و اشخاص و جایگاه‌هایی که مسئولیت‌ها را زیر سوال ببرد در برنامه‌های رئیس‌جمهور نیست.

وزیر کشور تصریح کرد: بنده در صحن علنی مجلس هم اعلام کردم که وزارت کشور در مسیر فعالیت‌ها، مشورت‌ها را می‌پذیرد اما دخالت را یقینا نمی‌پذیریم. ما در انتخاب استانداران با رئیس‌جمهور مشورت خواهیم کرد و سپس پرونده هر فرد را به دولت می‌فرستیم و از یکایک آنها دفاع می‌کنیم. رحمانی‌فضلی همچنین در خصوص فعالیت شهرداران گفت: تا زمانی که فرد جدیدی برای شهردرای‌ها انتخاب نشده، شهرداران می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

وی در خصوص ملاک‌های وزارت کشور برای انتخاب مدیران روابط‌عمومی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها نیز گفت: نگاه ما در انتخاب استانداران در دیگر حوزه‌ها نیز حاکم خواهد بود و در بحث روابط‌ عمومی و سایر پست‌ها تلاش می‌کنیم که یک ارزیابی عملکرد دقیق داشته باشیم تا افرادی که عملکرد خوبی در حوزه استانداری‌ها و فرمانداری‌ها داشته‌اند به کار خود ادامه دهند. با توجه به اینکه وزارت کشور بیش از ۴۰۰ یا ۵۰۰ مدیر دارد، تغییر و تحول همه آنها زمان زیادی خواهد برد و ما بر اساس ارزیابی عملکردها نسبت به تغییرات اقدام خواهیم کرد.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در انتخاب استانداران انتخاب افراد بومی مدنظر خواهد بود، اظهار داشت: در شرایط مساوی نیروهای بومی در اولویت هستند و ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم. رحمانی‌فضلی همچنین در خصوص نقش رسانه‌ها در ارتقاء فعالیت‌های وزارت کشور اظهار داشت: هیچکس نمی‌تواند نقش رسانه‌ها در شرایط کنونی کشور را نفی کند. رسانه ملی نیز با توجه به حوزه اثرگذاری‌اش می‌تواند نقش زیادی در کمک به وزارت کشور داشته باشد. اگر رسانه‌ها در شرایط کنونی رسالت خود را مفید بودن و در خدمت مردم بودن می‌دانند باید با دولت و وزارت کشور هماهنگ باشد البته این هماهنگی به معنای این نیست که هرچه دولت و وزارت کشور می‌گویند، عمل کنند بلکه می‌توانند در اجرای برنامه‌ها و تحقق مشارکت مردم در حوزه اقتصادی و تولیدی به ما کمک کنند.

وی ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند با تولید گزارش‌ها و ایجاد اطمینان در مردم آنان را به سرمایه‌گذاری در عرصه ‌اقتصادی تشوثق کنند چرا که امروز اگر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه به سمت تولید نرود ضرر می‌کنیم و موجب می‌شود این دارایی‌ها به سمت واسطه‌گری برود و اقتصاد ما از توسعه محروم بماند. وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: ما در حوزه اجتماعی نیز تلاش می‌کنیم رفتارهای اجتماعی را قانونمند کنیم و لذا از رسانه‌ها درخواست داریم برنامه کاری خود را کمک به وزارت کشور و دولت بدانند.

رحمانی‌فضلی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای کمک به شهرداری‌ها چیست، اظهار داشت: امروز ۷۰ درصد شهرداری‌ها ورشکسته هستند چرا که درآمد آنها نسبت به هزینه پایین است و هزینه‌ها بالا رفته ولی درآمدها ثابت مانده است. البته ما نمی‌توانیم به شهرداری‌ها کمک کنیم چرا که آنها نهادهای عمومی غیردولتی هستند. وی با بیان اینکه گاهی مدیریت‌های نامناسبی در حوزه کلانشهرها وجود داشته است، اظهار داشت: برنامه وزارت کشور دولت تدبیر و امید این است که با مشارکت شهرداری‌ها و کمک مجلس شورای اسلامی به دنبال درآمد پایدار برای شهرداری‌ها باشیم البته خود آنها باید درآمدها و بهره‌وری‌ها را افزایش دهند. خود بنده نیز در دیوان محاسبات همواره اختلافات بین دولت و شهرداری را به عنوان حکم پیگیری می‌کردم و تذکرات لازم را به آنها می‌دادم.

وزیر کشور در خصوص حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت خاطرنشان کرد: درباره حضور شهردار تهران در جلسات هیئت دولت باید دولت و رئیس‌جمهور تصمیم بگیرد اما اگر شخصا از بنده سوال شود یقینا موافقت می‌کنم چرا که شهرداری تهران جای بسیار مهمی است و نقش زیادی در امور توسعه‌ای دارد. رحمانی‌فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به احتمال هجوم منافقین به شهرهای مرزی وزارت کشور از نظر امنیتی چه تمهیداتی را فراهم کرده است، گفت: امروز وزارت کشور از نظر امنیتی در وضع مطلوبی قرار دارد و علیرغم همه فعل و انفعال‌ها در منطقه و تلاش‌های دشمنان ما، تقریبا با هیچ موضوع امنیتی مواجه نبودیم و برای همه شرایط همیشه آماده‌ایم.

وی تصریح کرد: درباره اتفاقی که در مقر منافقین اتفاق افتاده است نیز دوستان امنیتی ما در وزارت کشور، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی تحرکات را رصد می‌کنند و اقدامات مناسب را انجام می‌دهند. وزیر کشور خاطرنشان کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی متکی بر قدرت ملی خود است و همواره برای هر تهدیدی آمادگی لازم را دارد.

رحمانی‌فضلی در خصوص برنامه‌های معاونت‌های جدید توسعه شهری و اجتماعی و فرهنگی در وزارت کشور گفت: ما در تغییر ساختار معاونت عمرانی را به معاونت توسعه و عمران شهری و روستایی تغییر دادیم و بر حوزه عمرانی متمرکز شدیم. همچنین با توجه به نگاهم در حوزه اقتصادی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی را تشکیل دادیم. همچنین در صورت موافقت دولت مرکز فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور به معاونت‌ ارتقا پیدا خواهد کرد. وی در پاسخ به سوالی درباره عزل و نصب‌ها در معاونت‌های وزارت کشور اظهار داشت: برای عزل و نصب‌ها عجله نکنید و به مرور زمان اعلام خواهد شد.

معاون روحانی: دولت با مجلس محاجّه نمی‌کند

$
0
0
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه مبنای دولت در انتخاب افراد شایستگی است، تصریح کرد: دولت با مجلس در بررسی وزرای پیشنهادی محاجّه نمی‌کند ولی برمبنای شاخص‌های خود عمل می‌کند.

محمدباقر نوبخت در گفت‌و‌گو با خانه ملت با اشاره به اینکه وزرای پیشنهادی سه وزراتخانه باقیمانده در وقت مقتضی معرفی خواهند شد، گفت: مبنای دولت در انتخاب افراد شایستگی است؛ کمااینکه اکنون جریان‌های مختلف سیاسی در دولت حضور دارند.

سخنگوی دولت درباره خط کشی سیاسی برخی در مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت توضیح داد: تلاش ما در دولت بر این است تا آنجا که امکان داشته باشد، هیچگونه اصطکاکی با قوه مقننه نداشته باشیم و کار‌ها با صمیمت و تعامل انجام شود.

وی بیان کرد: در دولت آنقدر ظرفیت داریم که اگر نمایندگان بر اساس تکلیفی که خودشان احساس می‌کنند، به برخی وزرای پیشنهادی رای دهند یا ندهند، آن را برخورد سیاسی مجلس تلقی نمی‌کنیم بلکه آن را رویکرد اعتقادی نمایندگان می‌دانیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: هنگامی که مجلس به سه وزیر معرفی شده رای اعتماد نداد، هیچگاه ما در دولت مصاحبه جهت دار و انتقاد نکردیم؛ در حالیکه افراد رد صلاحیت شده، نمونه‌های شایسته‌ای بودند و حتی نسبت به دکتر نجفی نیز عموم فرهنگیان نظر مساعد داشتند.

وی با اشاره به اینکه دولت حق مجلس و نمایندگان را محترم می‌داند، گفت: مجلس بر اساس شاخص‌های خود عمل می‌کند، ما هم در دولت بر اساس شاخص‌های خودمان عمل می‌کنیم، بر همین اساس سرپرست برای وزارتخانه‌های بدون وزیر معرفی شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه قوای مجریه و مقننه با یکدیگر تعامل دارند و به نظر هم احترام می‌گذارند، تصریح کرد: ما در دولت اصلا در مقام محاجّه با مجلس برنیامدیم و نظر آن‌ها را محترم داشتیم؛ شاخص اصلی ما در معرفی افراد شایستگی است و بر همین اساس، افرادی را که شایسته بودند، برای سرپرستی وزارتخانه‌ها دعوت به همکاری کردیم./

نواندیش

نامه هنرمندان به روحانی

$
0
0
جمعی از هنرمندان پیشکسوت با نگارش نامه‌ای خطاب به حسن روحانی رییس جمهور کشورمان درخواستهای خود را از او مطرح کردند.

 در اسامی امضاءکنندگان این نامه، نام هنرمندانی چون محمدعلی کشاورز، خسرو حکیم‌رابط، هوشنگ کامکار، قباد شیوا، بهزاد فراهانی، محمد گلریز، هادی مرزبان، رسول نجفیان، اسماعیل خلج، داود گنجه‌ای، مجید انتظامی، ایرج راد، مصطفی کمال‌پورتراب، صادق تبریزی، علیرضا خمسه‌نیا، محمدجلیل رسولی، اردشیر صالح‌پور، مریم معترف، حسن ریاحی، محبوبه بیات، ولی شیراندامی، هنگامه اخوان، داوود رشیدی، فریدون شهبازیان، بهروز اثباتی، هوشنگ ظریف، محمد موسوی، کیوان ساکت، کامبیز روشن‌روان، محمدرضا درویشی، علی‌اکبر صادقی، ارحام صدر، مرتضی احمدی و... به چشم می‌خورد.

 در متن این نامه خطاب به دکتر حسن روحانی آمده است:

 «با سلام و احترام و تبریک آغاز به کار دولت تدبیر و امید
احتراما به استحضار می‌رساند بعد از گذشت حدودا شش سال از مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۸۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی، موسسه‌ای تحت عنوان «موسسه هنرمندان پیشکسوت» وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته برای حمایت و حفظ شان و منزلت هنرمندان طراز اول و با سابقه کشور راه اندازی گردید، هنرمندانی که طلایه‌دار تمدن این سرزمین بوده و قطعا بدون آنان فرهنگ و تمدن معنی نخواهد داشت.


 علی رغم آنکه طی مدت کوتاه گذشته تلاش‌های ارزنده‌ای برای فعالیت این موسسه صورت پذیرفته، متاسفانه بیم آن می‌رود که با تغییر و جابجایی دولت و مسئولین و به دلیل مشکلات بودجه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت‌های این موسسهٔ نوپا دچار رکود شده و از رسالت اصلی خود برای خدمت به هنرمندان فاصله بگیرد، لذا بر آن شدیم که طی این مرقومه و به عنوان اعضای این موسسه «در خواست حمایت جدی خود را برای تقویت و کمک مالی به این موسسهٔ نوپا که هنوز به یکسالگی خود نرسیده داشته باشیم:
 
۱- کمک مالی قابل توجه حداقل۱۰۰میلیارد ریال برای سال ۹۲ به منظور رسیدگی به امور ضروری هنرمندان پیشکسوت از جمله مسایل و مشکلات مربوط به امور پزشکی و بیماری‌ها به ویژه بیماریهای صعب العلاج و خاص، مشکلات معیشتی و هزینه‌های ضروری (مستحضر باشید برخی از هنرمندان پیشکسوت در دوران کهولت سن از داشتن حقوق مستمر و بازنشستگی محروم هستند!) و همچنین حمایت از تولید فعالیت‌ها و آثار هنری، امور پژوهشی و تحقیقاتی و...

 ۲- به استناد بند ۱ ماده ۲۲ اساسنامه موسسه (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) ایجاد ردیف مستقل اعتباری در بودجه سالیانه کشور به ویژه در سال ۹۳ به منظور اطمینان از استمرار کمک‌های سالیانه دولت به هنرمندان پیشکسوت.

 ۳- از طریق سازمان محترم بهزیستی امکان استفاده رایگان از خدمات آسایشگاه‌های ویژه سالمندان برای تعداد محدودی از هنرمندان پیشکسوت فاقد سرپرست در تمامی رشته‌های هنری و با معرفی آن موسسه فراهم گردد.
 
۴- با توجه به اینکه سالهاست موضوع وام ۵۰ میلیون تومانی خرید یا ساخت مسکن هنرمندان بلا تکلیف شده، شرایط استفاده از تسهیلات مذکور برای هنرمندانی که فاقد مسکن هستند فراهم شود.

۵- از طریق وزارت بهداشت و درمان موضوع پذیرش هنرمندان پیشکسوت در تمامی یا بخشی از بیمارستان‌های تخصصی کشور با معرفی نامه موسسه مذکور (یا کارت عضویت موسسه) امکان پذیر باشد.

 ۶- از طریق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استفاده از خدمات گردشگری و تفریحی با تخفیف ویژه و استفاده از موزه‌های سراسر کشور به صورت رایگان انجام گردد.

 ۷- از طریق شرکت بیمه ایران تمامی هنرمندان پیشکسوت در تمامی حوزه‌ها (اعضای این موسسه) که احتمالا تا پایان سال تعداد آن‌ها به ۴۰۰ نفر می‌رسد تحت پوشش بیمه تکمیلی طلایی (مشابه سال‌جاری خانه تئا‌تر و خانه سینما) قرار بگیرند.

 ۸- به منظور استفادهٔ ثمر بخش از تجارب پیشکسوتان در حوزهٔ فرهنگ و هنر در گروه مشاوران ریاست جمهوری، حوزه «پیشکسوتان هنری» نیز گنجانده شود.

 ۹- ساختمانی مناسب با کاربری چند منظوره (اداری و فرهنگی) از طریق نهاد ریاست جمهوری یا سایر دستگاه‌های دولتی برای دفتر فعالیت‌های این موسسهٔ نوپا اختصاص یابد، ساختمانی که مکانی برای پاتوق دائمی هنرمندان نیز باشد.

 امید داریم با برنامه‌های فرهنگی اعلام شده از سوی حضرتعالی نه تنها تاخیر ۶ ساله در راه‌اندازی این موسسه جبران شود، بلکه شرایط بهینه درشان خدمتگزاری به پیشکسوتان فرهنگ و هنر این مرز و بوم فراهم گردد.

 همانگونه که استحضار داریداخبار تاسف بار درگذشت اساتید و بزرگان عرصه فرهنگ وهنر این سرزمین در یکسال گذشته و سال‌های قبل نشان داد که فرصت زیادی برای پاسداشتشان این قشر فرهیخته وجود ندارد! به ویژه که فقدان برخی از ایشان ضایعه‌ای غیر قابل جبران است.

 به طور حتم انتشار خبری امید بخش در خصوص حمایت جدی جنابعالی از «موسسه هنرمندان پیشکسوت» در بدو شروع مسوولیت ریاست جمهوری، همه اهالی فرهنگ و هنر به ویژه هنرمندان پیشکسوت در همه حوزهای نمایشی، سینمایی، موسیقی، شعر، ادبیات داستانی، تجسمی و خوشنویسی، هنرهای سنتی و معماری را در دوران نگران کننده کهولت سن، مسرور و دلگرم می‌نماید.

 در پایان نیز از جنابعالی به عنوان بالا‌ترین مقام اجرایی کشور برای حضور در جشن یک‌سالگی موسسه هنرمندان پیشکسوت در روز چهارشنبه ۲۰ شهریور ماه و در جمع صمیمی هنرمندان پیشکسوت و بیان سخنان دلگرم کننده در همین راستا دعوت به عمل می‌آوریم.

 برای دولت جنابعالی آرزوی توفیق روز افزون در خدمت به فرهنگ و هنر این کشور را داریم.»

هاشمی رفسنجانی: اگر سوریه بشکند دست اسرائیل باز می‌شود

$
0
0

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: حمایت از سوریه و لبنان باید ادامه پیدا کند؛ چون این کشورها در خط مقدم مقاومت در برابر اسرائیل هستند.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آخرین جلسه این مجمع به ارائه تحلیلی از مسائل منطقه و موضوع سوریه پرداخت.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در سخنان خود با بیان اینکه نگران اوضاع منطقه هستم، در خصوص شایعه حمله شیمیایی ارتش سوریه به مخالفانش گفت: آمریکا از قبل همه چیز را آماده کرده بود و خود آنها هم اعلام کرده‌اند که از سه روز قبل می‌دانستیم قرار است مواد شیمیایی استفاده شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مسأله آمریکا سوریه نیست و موضوع مهم برای غرب، خاورمیانه است.

وی با بیان اینکه اگر سوریه بشکند، دست اسرائیل باز می‌شود، تصریح کرد: من ابر فتنه را بالای سر منطقه می‌بینم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه ایران باید در شرایط کنونی هوشیارانه برخورد کند، ادامه داد: حمایت از سوریه و لبنان باید ادامه پیدا کند چون این کشورها در خط مقدم مقاومت در برابر اسرائیل هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید از همه ظرفیت‌های دیپلماسی استفاده شود؛ چون اگر منطقه به سمت جنگ برود، کل آن در آتش این جنگ می‌سوزد.

وی با مطرح کردن احتمال نفوذ برخی افراد نزدیک به غرب و تروریست‌ها در ارتش سوریه نیز، گفت: احتمال دارد افرادی در ارتش سوریه نفوذ کرده باشند و آنها این اقدامات را انجام دهند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پایان تحلیل خود از حوادث سوریه خاطر نشان کرد: کشور سوریه همچنان در خط مقاومت قرار دارد.

Viewing all 22413 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>