علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین همایش ملی فناوری های دریایی که در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی برگزار شد طی سخنانی گفت: معتقدیم در دنیای امروز بی عدالتی هایی وجود دارد و نظام ما باید از مظلومان دفاع کند که این دفاع هم سیاسی و هم معنوی است.
وی افزود: ما در این دفاع مصمم هستیم البته اگر ببینیم در جایی به مظلومی از نظر نظامی ظلم می شود در یک شرایطی به آن مظلومان کمک خواهیم کرد و مخفی هم نمی کنیم.
رئیس مجلس گفت: کمک ایران به حماس و حزب الله را عیان می کنیم چون چند دهه است مردم فلسطین تحت رفتار جنایت آمیز هستند لذا همه گونه حمایت معنوی، سیاسی و نظامی را به آنها لازم می دانیم اما این مسئله عمومیت ندارد.
لاریجانی گفت: اینجا یک منطقه ای است که ظلم فاحشی به مسلمانان شده و ما لازم به حمایت سیاسی می دانیم. علی العموم حمایت ما سیاسی و معنوی است لکن در دکترین ما حمایت از مظلومان وجود دارد و ما کشوری خنثی نیستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: غیرت اسلامی در جمهوری اسلامی یک اصل است باید به مردم مسلمان کمک کنیم. دفاع در کشور ما یک امر فراگیر است و اختصاص به یک بخش ندارد، وقتی امری به عنوان امنیت ملی مطرح می شود همه موظف به دفاع از آن هستند.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری اولین همایش فناوری های نوین نیروی دریایی ارتش گفت: باید پذیرفت که امروز ارتش جمهوری اسلامی یک سرمایه ملی برای کشور است. از زمانی که انقلاب رخ داد تحولات زیادی در این ارتش صورت گرفت اما امام (ره) با تیزبینی شگرد گروهکهایی که دنبال انحلال ارتش پس از انقلاب بودند را از بین برد و از ارتش حمایت کرد و ثمره آن این است که امروز ارتش ما تبدیل به نیروی قدرتمند و تاثیرگذاری در خاورمیانه شده است.
رئیس مجلس با اشاره به اهمیت جایگاه نیروی دریایی ارتش با عنوان یک جایگاه استراتژیک گفت: اگر کسی تحولات منطقه را مشاهده کند اذعان می کند که نیروی دریایی در کشور ما باید جایگاه راهبردی داشته باشد.
وی در خصوص نیازهای نیروی دریایی که مورد نظر امیر دریادار سیاری نیز بود، تصریح کرد: این موضوعات نیازمند ساز و کار اجرایی است. فکر می کنیم امیر سیاری پس از بررسی هایی که انجام داده است شیوه تحقق نیروی استراتژیک را باید مدون کرده و به تصویب شورای عالی امنیت ملی برساند تا بستر تحقق آن در سایر شئون فراهم شود. اگر در شورای عالی امنیت ملی امری به عنوان سند مصوب شد سایر بخش ها باید آن ساز و کار را محقق کنند.
لاریجانی با بیان اینکه قطعا در تدوین این ساز و کار به دکترین امنیت ملی کشور باید توجه شود که این دکترین بر مبنای استراتژی جمهوری اسلامی در بخش نظامی، راهبردی دفاعی است نه تهاجمی، گفت: دفاع از منافع کشور به معنای صرف سرزمین نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعا نگاهی به کشورهای دیگر نداریم، دلیلی هم ندارد که دنبال امپراطوری سازی باشیم، افزود: تصور می کنیم امروز دوره امپراطوری در دنیا به سر آمده و برخی کشورهای منطقه که هوسرانی می کنند به دنبال این موضوع هستند که البته دچار اشتباه محاسباتی هستند. این حرفها متعلق به چند قرن قبل است، دنیای امروز این هوسرانیها را نمی پذیرد.
وی افزود: ما معتقدیم کشورها باید بر اساس سرنوشتی که برای خود در نظر می گیرند زیست کنند و مورد احترام باشند. البته ما از دموکراسی دفاع می کنیم این جنبه الهام بخش انقلاب ماست که بر سرنیزه متکی نیست، ما رفتار در بحرین را یک رفتار دروغین برای دموکراسی می دانیم و معتقدیم لشکرکشی به یک کشور ایجاد دموکراسی نمی کند، همچنین مانع دموکراسی هم نخواهد بود. این یک اشتباه است شاید این پروژه را به تاخیر بیندازند اما نمی تواند بر آن فائق شود.
رئیس مجلس در خصوص اتفاقات اخیر مصر نیز گفت: توصیه ما به همه رهبران مصر این است که رفتار سیاسی داشته و گفتگو های ملی در داخل کشور را جایگزین درگیری و رفتارهای خشن کنند، همین توصیه را به عراق داشتیم تا با گفتگو ملی به نتیجه برسند و اکنون در عراق همه گروه ها در حکومت دخیل هستند.
وی افزود: در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی با هر گونه رفتار تروریستی چه دولتی و چه غیرآن مخالف هستیم و آن را یک رفتار ناجوان مردانه برای زندگی امروز جهان می دانیم کاری که رژیم صهیونیستی در برخی کشورها انجام می دهد و دست به ترور می زند نتیجه رفتار آن ها از بعد زبون بودن حاکمیت آن ها است.
لاریجانی گفت: دانشمندان را دزدانه ترور کردند و ما آن را خلاف امنیت جهانی می دانیم همچنین گروه های افراطی که در منطقه به وجود آمده است را مخل امنیت جهان می دانیم البته باید توجه کرد توسعه این گروه ها با کمک سرویس های اطلاعاتی کشورهای زورگو بوده است. تردید نکنید پشت صحنه تروریست ها حمایت آن ها وجود دارد و این قضیه در سوریه علنی شد. گفتند دنبال دمکراسی در سوریه هستیم البته ما متعقدیم اصلاحات در دولت سوریه باید صورت می گرفت و بگیرد اما به هیچ وجه معتقد نیستیم دموکراسی با تروریست ایجاد می شود این موجب آناشیست در منطقه خواهد شد.
نماینده قم خاطر نشان کرد: تروریست ها باید بدانند که با آن ها معامله می شود. آن ها دنبال سیطره تروریست ها نیستند بلکه دنبال نابودی آن ها هستند و می خواهند هزینه آن را تروریست ها بدهند.
وی خطاب به غربی ها گفت: تروریست ها وقتی ریشه دواندند نمی توانیم با آن ها به راحتی مبارزه کنیم، همانطور که در افغانستان ناکام ماندید آیا موفق شدید؟ امروز با آن ها فالوده می خورید. چند استان شما هم در دست آن ها افتاد این روش مبارزه با تروریست ها تاکتیکی اند و هر برخورد تاکتیکی با تروریست ها اشتباه استراتژیک است. ما معتقدیم تروریست ها عامل نا امنی در دنیا هستند.
رئیس مجلس با بیان این که مخالفت با سلاح کشتار جمعی از جمله موضوعات مهم در دکترین ماست گفت: ما سلاح کشتار جمعی را برای دنیا نابود کننده می دانیم، مجموعه کلاهک های اتمی که در اختیار چند کشور است برای نابودی چندباره زمین کافی است. چرا ملت ها باید در چنین فضای ناامنی زندگی کنند. هم اکنون می گویند در سوریه سلاح شیمیایی استفاده شده سوال این است که چه کسی آن را تولید کرده است. ما اطلاع داریم چندی قبل از مرز یکی از کشورهای منطقه سلاح شیمیایی وارد سوریه شد هشدار هم دادیم که کار خطرناکی است. یک بار در گذشته نیز تروریست ها در سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کردند اما هرچه سر و صدا شد کسی توجه نکرد. اول گفتند رژیم این کار را کرده بعد دیدند آثار و شواهد زیاد است بنابراین رهایش کردند.
لاریجانی ادامه داد: این ماجرای اخیر در سوریه همین بعد اهمیت سلاح های کشتار جمعی را نشان می دهد که وقتی قدرت های بزرگ با سلاح های کشتار جمعی بازی می کنند و آن را افزایش می دهند باید بپذیرند که در دنیا نیز تروریست ها و دیگران از آن استفاده خواهند کرد.
وی خطاب به غربی ها گفت: بنابراین شما شرایط را ناامن می کنید. این هم مشکلی است که ناگهان یک موضوع را بهانه می کنند و آن را به عنوان موضوع بین المللی مطرح و می خواهند مقررات بین المللی را تغییر دهند. مقامات آمریکایی گفتند مسئله سلاح شیمیایی آن قدر در افکار عمومی مکشوف است که نیاز به شورای امنیت ندارد.
وی ادامه داد: اگر این مبنای عملیاتی می شود پس دیگران هم باید از این حرف ها بزنند. شورای امنیت را برای چه گذاشتند. شما اگر به نظارت بین المللی احترام نگذارید نباید انتظار داشته باشید سایرین احترام بگذارند.
رئیس مجلس گفت: تنها راه حل مسئله سوریه یک راه حل سیاسی است. متاسفم که به عیان می بینیم برخی کشورهای هوس باز در منطقه جاپای لغزنده برای امریکا ایجاد می کنند تا در باتلاق بیفتد. آن ها دنبال منافع کوچک خود در منطقه هستند. امریکایی ها هم تصور می کنند این اقدام جنبه پرستیژ دارد و باید این کار را انجام دهند. اما باید بدانند مشکل این کار در سوریه فراگیر می شود. آن گاه جمع کردن ان برای خودشان مشکل است.
لاریجانی گفت: یکی از معضلات در منطقه این است که آمریکایی ها آشفته سازی می کنند اما قدرت جمع کردن آن را ندارند در جنگ33 روزه هم این اتفاق افتاد به بهانه حضور دو نفر در مرز جنگ را آغاز کردند اما معلوم بود که از چند ماه قبل فکر کرده بودند که پرونده حزب الله را خاتمه بدهند بنابراین جنگ را شروع کردند اما نتوانستند ان را جمع کنند. با کشورهای مختلف تماس گرفتند تا ایران پا در میانی کند تا حزب الله آتش بس را بپزیرد بنابراین دست به دامان دلالان منطقه ای شدند تا این مسئله خاتمه پیدا کند.
وی افزود: در سوریه هم این مسئله عظیم تر تکرار خواهد شد. شرایط منطقه به گونه است که موید سوریه خواهد بود اگر آنها وارد حمله شوند، اخوت اسلامی ملت های منطقه را به هم پیوند می دهد و دیگر نمی توانید آن را جمع کنید.
رئیس مجلس ادامه داد: ما از ابتدا در دکترین امنیت ملی استفاده از سلاح کشتار جمعی را ممنوع می دانستیم . این سر و صدایی که در خصوص موضوع هسته ای ایران انجام دادند کار خودشان است آنها می دانند که ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما می خواهند در پشت این مسئله فشارهایی به وجود آورند. می گویند چون دانش آن را دارید شاید زمانی سراغ آن بروید. در حالی که رهبری انقلاب فتوا دادند که سلاح کشتار جمعی حرام است از این محکم تر قانونی نیست. ما این موضوع را عقلا هم برای منطقه مفید نمی دانیم زیرا رفتار سالمی برای منطقه نیست و شرعا و عقلا چنین کاری را برای نیروهای مسلح مفید نمی دانیم.